Olot

Notícia

Olot demanarà que l’estat no prorrogui l’actual concessió i elimini els peatges de l’AP-7

Pere Gómez presenta la moció al ple
Pere Gómez presenta la moció al ple
En el primer ple del 2017 va aprovar-se per unanimitat la moció d’ERC Olot segons la qual el consistori es compromet a demanar al Ministeri de Foment que certifiqui amb totes les garanties que no aprovarà cap tipus de pròrroga per a la concessió de l’Autopista AP-7 nord, entre Tarragona i la frontera amb França, tal com ja va anunciar que faria amb el tram sud d’aquesta via.
L’any 2021 finalitza l’actual concessió de l’autopista AP7 a l’empresa Abertis per al tram que va des de Tarragona fins a la frontera amb França. L’estat espanyol, actual administració titular, ja ha expressat públicament el seu desig de no prorrogar-la, sense confirmar la gratuïtat dels peatges.
Coneguda com l’Autopista del Mediterrani, és la que més beneficis econòmics ha reportat a les concessionàries, fins al punt que el seu  cost de construcció està sobradament amortitzat. Segons un estudi del Cercle Català de Negocis els usuaris ja hem pagat 90 vegades el cost inicial de la infraestructura.
A més, el preu dels seus peatges suposa una dificultat afegida per l’economia gironina, obligada a afegir-lo en el transport de mercaderies i desplaçaments de persones. Un greuge que els usuaris ja van manifestar obertament amb la intensa campanya ‘No vull pagar’ l’any 2012.
La supressió dels peatges a l’AP7 serviria, a més, per rebaixar el volum de vehicles pesants que passen pel túnel de Bracons, que deixaria de ser una alternativa a la via de pagament.
A les portes de la finalització d’aquesta concessió, des d’ERC Olot pensem que resultaria un escarni prorrogar-la, tal com ja ha proposat el president d’Abertis Salvador Alemany, a canvi de pagar polítiques socials.
Amb l’aprovació d’aquesta moció, Olot es compromet també a demanar al govern de la Generalitat que faci les actuacions necessàries per a fer complir aquesta necessitat del territori, i a convidar a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya a donar-hi suport.