Osona

Totes les notícies

Corominas: «Roda Republicana és un projecte de treball col·lectiu que té per objectiu millorar la vida dels rodencs i rodenques i construir la República des de baix»

Durant l’acte també es va presentar una enquesta que s’ha distribuït a tot el poble i que és un pas més en l’ampliació del procés participatiu que han impulsat. El passat 29 de novembre el Museu de l’Esquerda de Roda de Ter va acollir la presentació del projecte Roda Republicana i de Roger Corominas, candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Roda de Ter. L’acte va girar entorn de la trajectòria d’Esquerra a Roda de Ter i del projecte de futur que aquest grup municipal està treballant sota el nom de Roda Republicana. En paraules del mateix Corominas: «un projecte de treball col·lectiu on jo, com qualsevol de vosaltres, sóc una peça més d’aquesta eina que té per objectiu treballar per millorar la vida dels rodencs i rodenques i construir la República des de baix». La presentació la van iniciar tres dels actuals regidors a l'Ajuntament: Roser Montané, Roger Canadell i Marta Barniol. «Avui som aquí per mirar cap al futur» va dir Montané, i «tot i que aquí davant hi teniu tres regidors actuals, som la veu del grup municipal, aquest que l’any 99 va començar a parlar de participació, de sostenibilitat i de cohesió social, aquest grup que va posar paraules a la ideologia que regeix la nostra presa de decisions i que va creure en la transversalitat. Som la veu d’un grup conformat per persones diferents que comparteixen els valors d'una nova Roda Republicana». Canadell va posar èmfasi en la necessitat de tornar a conferir contingut als valors republicans i a reivindicar la necessitat d’un municipalisme fort per tal de construir la República Catalana: «estem convençuts que des del municipalisme compromès, coherent i transparent es poden fer polítiques que estiguin en sintonia amb aquests grans ideals: els interessos pel que és col·lectiu, el foment de la solidaritat, el foment de la discussió, la presa de decisions i l’execució de projectes de forma cooperativa, les inversions basades en els principis de la sostenibilitat i la salut, l’impuls de la formació per a tothom, continuada al llarg de la vida, en espais i projectes que siguin educadors en ells mateixos.

Àlex Garrido optarà a la reelecció a l'alcaldia de Manlleu.

L'alcaldable per ERC repassa la feina feta a la capital del Ter durant aquests primers quatre anys destacant l'educació, la cultura i les comunicacions L'actual alcalde de Manlleu Àlex Garrido (ERC) va presentar aquest dimecres al vespre la seva candidatura per continuar al capdavant de l'Ajuntament de Manlleu. D'aquesta manera, Garrido va encetar la cursa a l'alcaldia amb el primer acte preelectoral a la capital del Ter. I ho va fer acompanyat del conseller d'Ensenyament Josep Bargalló. Garrido torna a optar a l'alcaldia perquè "quan ens vam presentar fa quatre anys vam dir que portàvem un programa i un pla de govern de vuit anys". "Des del moment zero la voluntat era presentar-se dues vegades", recorda l'actual batlle. notícia de Osona.com

ERC Osona es manifesta davant dels jutjats de Vic contra la violència envers les dones.

En motiu del dia internacional contra la violència envers les dones, ERC Osona es va concentrar ahir dilluns dia 26 de novembre al vespre davant els jutjats de Vic, per tal de mostrar el profund malestar amb les sentències judicials poc dures dictades als maltractadors, la poca atenció que reben les víctimes de la violència masclista i la falta de recursos en el circuit de protecció de les dones agredides.   Un nombrós grup de dones republicanes varen llegir el manifest pel dia 25N posant especial èmfasi en treballar conjuntament amb els homes per tal d’eliminar aquesta xacra social que amenaça la meitat de la població.   En el mateix acte, Montse Mas va presentar el “Primer Concurs d’Arts Escèniques a Osona 2019”. “Aquest concurs té el compromís fundacional de promoure activitats, produccions i projectes culturals i artístiques compromeses en la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i la sobirania nacional, alhora aquesta proposta també ha d’esdevenir una eina en pro de la sororitat”. Aquest concurs és d’àmbit comarcal i es coordinat i gestionat  per la Secretaria de les Dones d’ERC Osona.   L’acte davant les portes del jutjat va acabar amb crits de “No és NO” alhora que s’alçaven cartells en favor de la igualtat d’oportunitats, del dret a la vida per part de les dones entre molts d’altres.    

foto d'Adrià Costa

​Àlex Garrido tornarà a encapçalar ERC a les municipals de Manlleu

Àlex Garrido tornarà a encapçalar ERC a les eleccions municipals de Manlleu de cara el proper maig. L'actual alcalde opta a repetir a l'alcaldia que ostenta des del passat 2015. Garrido ja havia estat a l'anterior legislatura (2011-2015) en el govern de Pere Prat. Precisament, aquest dimecres està previst que el conseller d’Ensenyament Josep Bargalló visiti Manlleu i presenti Garrido com a candidat. A nivell comarcal, l'actual batlle de Manlleu és president del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona i també de l'assemblea d'alcaldes i regidors d'ERC Osona.

Josep M. Freixanet (Frei) reelegit candidat a l’alcaldia d’Olost per OiSC-AM

El grup d’independents -Olost i Santa Creu- i els militants d’ERC al municipi van escollir a Josep M. Freixanet com a candidat a l’alcaldia d’Olost. El grup també va aprovar seguir amb la coalició electoral amb Acord Municipal. Per Freixanet “Crec honestament i amb justícia que els equips que han i hem treballat des del consistori durant aquestes legislatures hem aprofitat les oportunitats. Oportunitats que han servit per situar Olost i Santa Creu en el mapa de les bones practiques. El que sí que tenim molt clar és que tot allò que fem persegueix la millora de la qualitat de vida dels qui vivim a Olost i Santa Creu”. Per l’actual alcalde, “la candidatura Olost i Santa Creu – Acord Municipal (OiSC-AM) ha esdevingut i vol continuar sent un projecte hegemònic i de futur; i ho és per la voluntat del poble i per la capacitat i encert d’aixoplugar sota un ampli projecte consistoris de base molt transversal i que s’assemblen a com són la gent d’ Olost i Santa Creu. Estem convençuts que els drets de la democràcia no poden estar reservats a un grup selecte de la societat, sinó que corresponen a totes les persones”. La candidatura ja ha començat treballar amb la proposta del nou programa electoral i la incorporació de noves cares a la candidatura de cara el 2019-2023. OiSC-AM governa Olost com a llista única.  

Màrius Valls nou candidat de CPF-ERC-AM a l'alcaldia de Calldetenes.

L’assemblea d’ERC a Calldetenes va retificar aquesta setmana la proposta feta pel grup “Calldetenes Present i Futur”, i va nomenar a Màrius Valls com a cap de llista per les properes eleccions municipals de maig de 2019. Les converses iniciades mesos enrere per el grup d’independents “Calldetenes Present i Futur” han  fructificat amb la intenció de sumar i fer més transversal una llista que té la ferma voluntat de guanyar l’alcaldia. Per en Màrius Valls “el nostre poble necessita un govern municipal il•lusionat i amb ganes de treballar, que resolgui els problemes quotidians de la gent". Màrius Valls te una dilatada experiència com a regidor de l'Ajuntament tant a l'equip de govern com a l'oposició així com a diverses entitats del Poble. Després d'un temps fora de la política municipal torna amb moltes ganes i nous projectes per Calldetenes i els seu habitants.

foto de EL PUNT AVUI

Joan Manuel Claveria reelegit candidat a l’alcaldia d’Espinelves per JpE-AM

L’alcalde d’Espinelves, Joan Manuel Claveria optarà a la reelecció a les eleccions municipals del maig de 2019.   Aquests dimecres l’assemblea local d’ERC ha aprovat per unanimitat la candidatura de Joan Manuel Claveria com a candidat a la reelecció a l’alcaldia i la reedició de la coalició electoral firmada el 2015 entre Junts per Espinelves i Acord Municipal (JpE-AM) al municipi.   Claveria que porta vuit anys com alcalde del municipi, el primer mandat amb un quatripartit i aquest últims quatre amb majoria absoluta de JpE-AM, afronta el tercer mandat “amb la il·lusió de com si fos la primera vegada”.   Per Claveria “creixem de manera sostenible i impulsem un municipi respectuós amb la natura, que es el nostre gran atractiu, enguany hem obert l’escola bressol, una fita històrica per el nostre poble i estem treballant també per assentar el mercat artesanal i amb productes Km 0. Necessitem quatre anys més per consolidar tot el nostre treball de present i de futur”   A les portes de la Fira de l’Avet, l’alcalde Claveria manifesta “Espinelves és un poble viu!”    

Josep Casassas de Units per Gurb-AM envia una carta de presentació a tota la ciutadania del municipi

Benvolgudes i benvolguts veïnes i veïns; Com potser ja sabreu, l’Assemblea de militants, simpatitzants i amics d’ERC-Units per Gurb, m’ha escollit com a cap de llista per les properes eleccions municipals del maig de 2019. Des de fa molts anys, el grup municipal d’ERC-Units per Gurb forma part del consistori municipal treballant incansablement per defensar els interessos i necessitats de Gurb i la seva gent. Amb aquesta motivació, sempre hem exercit la nostra tasca amb la responsabilitat i implicació que representa ser escollit per la ciutadania. A nivell personal, agafar el relleu d’en Pere Molist, suposa un gran repte i una gran motivació, donada l’excel·lent tasca que ha realitzat. Ell, i tots els companys i companyes de grup, formen un magnífic equip humà i altament qualificat i capacitat que segur que em facilitarà la funció com a cap de llista. En les passades eleccions municipals, ERC ja es va presentar amb coalició amb Units per Gurb, que era una llista d’independents. En aquestes eleccions presentem candidatura d’Units per Gurb-Acord Municipal (AM), per donar cabuda a totes aquelles persones que es vulguin incorporar a un projecte unitari per governar el nostre municipi i construir un nou país per a tots els catalans i catalanes. Així doncs, el nostre projecte és inclusiu i integrador i pretén incorporar totes les sensibilitats i punts de vista. Us animo a formar-ne part!!!! De tots és conegut, que les quatre parròquies configuren un terme municipal extens i divers, on una bona part dels habitants de Gurb hi desenvolupa una important activitat agrícola i ramadera, que juntament amb el sector industrial i alimentari suposa un dels motors econòmics municipals i comarcals. Així mateix, d’uns anys ençà s’ha consolidat la zona urbana, cosa que ha comportat un creixement significatiu de la població i de les necessitats associades. Per tot això, les nostres línies de treball es centraran en implantar polítiques d’equilibri i vertebració territorial i social que possibilitin que Gurb es converteixi en un exemple de municipi sostenible a nivell econòmic, social, educatiu, cultural, ambiental i esportiu.

Som Voltregà-AM escull a Hipòlit Serra com a cap de llista per Sant Hipòlit i a Montse Mas a les Masies de Voltregà

Aquest dimecres  l’Assemblea local d’ERC del Voltreganès, va ratificar la decisió presa per l’Assemblea de Som Voltregà pel que fa als candidats d’ambdues poblacions.   L’actual alcalde Hipòlit Serra tornarà a liderar la candidatura a Sant Hipòlit i Montse Mas actual portaveu municipal a les Masies de Voltregà fa un pas endavant i serà la nova cap de llista al municipi   Per Serra, “les llistes de SomVoltregà son obertes, transversals, composades per persones competents, moltes sense militància en cap partit, que volen el millor per Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà i que saben sumar”. Per l’alcalde Hipòlit Serra, “hem de continuar amb aquesta línia que traça i cus el poble, fent de Sant Hipòlit un autèntic projecte republicà i obert on el benestar de les persones sigui l’eix principal de la nostra actuació”.   Per Montse Mas “volem un Ajuntament que ajudi i no creï problemes, respectuós amb tothom, i que tingui en la honestedat i la transparència com a eixos d’actuació. Alhora un consistori que estigui al servei del Parlament de Catalunya i ajudi a edificar la República” per la candidata Mas “no volem un Ajuntament que falti al respecte  a la ciutadania que va patir la violència policial el 1 d’octubre i que va donar suport a l’article 155 que permetia la intervenció de la Generalitat com ho va fer el PSC del nostre poble”