Osona

Totes les notícies

Naiara Puchades candidata a l’alcaldia de Santa Eugènia per SOMSEB – ERC- AM

El grup d’independents SOM Santa Eugènia (SOMSEB) suma amb Esquerra Republicana  i faran llista conjunta per guanyar en les properes eleccions municipals. A finals del 2018 un grup de ciutadans i ciutadanes interessats en la política municipal, varen iniciar converses per explorar posibles acords amb grup municipal d’ERC al municipi, actualment amb quatre regidors. D’aquelles converses n’ha sorgit una coalició electoral entre ERC i SOMSEB que liderarà la independent Naiara Puchades de SOMSEB.  Per Puchades  “amb ERC no sumem, sinó que multipliquem.  La nostra candidatura suma el millor del nostre municipi, experiència a l’ajuntament, aire fresc amb molta gent nova i una suma d’edats molt diferents que fa que puguem arribar a totes les capes de la nostra societat. Volem edificar un poble amb futur, on en totes les etapes de la vida si pugui viure dignament i amb uns serveis de qualitat ” Per l’Albert Illamola president  de la Secció Local d’ERC “ és l’hora del canvi després de vuit anys d’un Ajuntament conservador. Sumar i sumar, aquesta és una fórmula en la que creiem fermament, estem aquí per guanyar junts un poble millor. I conclou: No defallirem en l’objectiu que el nostre Ajuntament sigui un altre granet de sorra en la construcció de la República Catalana Les properes setmanes el nou grup municipal presentarà la llista i el programa electoral. Pucahes té 35 anys, és mare i és membre de activa de AMPA  

Joan Mendo, serà el cap de llista d'ERC-AM a Sant Quirze de Besora.

Aquesta setmana la secció local d'ERC conjuntament amb el grup municipal ha escollit per unanimitat a Joan Mendo com a candidat a l'alcaldia de Sant Quirze de Besora. Per Mendo "teníem molt clar la importància de  fer una llista compromesa, potent, amb l'ambició de guanyar i provocar un canvi molt necessari  per al  poble. Som un equip preparat i que porta temps treballant, i així ho volem transmetre als veïns i veïnes, jo només sóc la cara visible." Joan Mendo actualment regidor, compta amb una consolidada experiència i activa participació en entitats locals d'àmbit cultural, social i esportiu. En Joan, té 55 anys. És pare de 3 filles i regenta una petita empresa familiar.  

Josep Salvans serà el candidat a l’alcaldia per SBiALB – AM

L’ actual alcalde Emili Benito deixa la política municipal després de vuit anys al capdavant del consistori. Benito ja va comunicar la seva intenció de no continuar a principis d’any.   Aquesta setmana el Grup Municipal de Sant Bartomeu del Grau i Alboquers – Acord Municipal (SBi ALB-AM) ha escollit per unanimitat al actual primer tinent d’alcalde Josep Salvans (Jepe) com a candidat de la formació a l’alcaldia de Sant Bartomeu del Grau.   Per l’actual alcalde Emili Benito que no repetirà com a cap de cartell “després de vuit anys crec que és hora de fer un pas al costat, tinc projectes personals que em requereixen molt de temps per portar-los a terme i amb l’alcaldia és impossible. El relleu amb el “Jepe”  garanteix estabilitat a l'Ajuntament, i és de màxima confiança ja que hem treballat junts tots aquest anys a l’Ajuntament colze a colze. Sempre que la llista necessita un cop de mà, saben que poden comptar amb mi”   Per Salvans  “encaro el repte d’esdevenir alcalde amb molta il·lusió i confiança, amb l’experiència necessària que donen  vuit anys com a regidor, ara com a primer tinent d’alcalde  nostre l’Ajuntament”  i afegeix “ la candidatura ja la tenim a punt, amb moltes incorporacions noves, que estic segur que ens ajudaran a sumar idees i noves maneres de fer, per continuar estant al servei dels nostres conciutadans i seguir transformant el nostre poble que tant estimem en benefici de tothom”.   Josep Salvans té 40 anys, és vicepresident de l’ADF del Lluçanès, membre de les JARC, i es dedica a la agricultura i ramaderia.    

Àlex Montanyà encapçalarà la llista de AUD-ERC-AM a l’Esquirol

La candidatura ja definida es presenta a tres mesos vista de la cita electoral L’actual alcalde que governa amb majoria absoluta tornarà a ser el cap de llista de l’ Agrupació Units per Decidir-Esquerra Republicana a les eleccions del proper maig a l’Esquirol. Ara, Montanyà vol donar continuïtat al projecte que va portar a la coalició d’independents i republicans a l’alcaldia i renovar la confiança dels veïns i veïnes per completar els projectes de millora que han suposat els últims quatre anys. “Planifiquem ja des d’ara el futur, tot treballant incansablement per bastir un territori on poder-hi viure i gaudir, on tots els pobles del municipi estiguin emparats per un Ajuntament que dona respostes, planifica i resolt problemes diàriament”  ha manifestat l’ara ja candidat a la reelecció. Alba Molas, Ventura Bagaria, Silvia Grau, Ignasi Garolera, Joan Pons, Ferran Martínez, Marta Puigdesens, Bet Redon, Anna Font i Laia Claramunt formen el grup que vol renovar el seu compromís amb els pobles de l’Esquirol, Cantonigròs, Sant Martí Sescorts i Sant Julià de Cabrera i acompanyen l’alcaldable en aquesta candidatura. Sobre els noms que figuren a la llista, l’alcaldable ha assegurat que “hi ha pocs canvis, el gruix de l’equip humà en el que junts vàrem guanyar ara farà quatre anys continua. Amb ells ha estat possible aconseguir aquest tomb polític que viu els últims temps el municipi. Les noves incorporacions ens donaran encara més solidesa i coneixement en una candidatura que vol continuar el projecte comunitari endegat.” Àlex Montanyà és Diplomat en Gestió i Administració Pública, combina en l’actualitat l’alcaldia de l’Esquirol amb el Consell Comarcal d’Osona, el quals n’és conseller comarcal i delegat en les competències de Turisme.  

Judit Sardà encapçalarà la llista d'ERC a Tona

Aquest dijous dia 28 de febrer s'ha celebrat l'assemblea oberta a militants, amics i simpatitzants d'ERC Tona que han aprovat, per unanimitat, la candidatura de Judit Sardà per encapçalar la llista republicana pels comicis municipals del proper mes de maig. Sardà, actual presidenta de la Secció Local d'ERC Tona, Secretària d'Entorn de la federació comarcal i activa a Esquerra Dones, està estretament vinculada a diverses entitats que treballen per la República a més de formar part del comitè d'empresa de la companyia on treballa. Per Sardà, "prenc aquesta responsabilitat amb moltes ganes i enorme il·lusió. Treballar pel país és una gran tasca que m'esperona i fer-ho des del poble que m'estimo, on he viscut sempre i al servei de la seva gent,encara més". I continua "aquests quatre anys com a partit de l'oposició al consistori ens han servit per evidenciar més que mai el canvi que necessita Tona en quan a la manera de fer i la seva gestió. Volem obrir l'Ajuntament al poble, ser transparents i iniciar una dinàmica participativa real, més enllà de les formes".  ERC Tona ja està treballant en el seu programa i la confecció de la llista que acompanyarà Sardà i convida als tonencs i tonenques a sumar-se al projecte Republicà.  

L’Alcaldessa de Viladrau Margarida Feliu optarà a la reelecció.

Feliu rep l’aval d’ERC i del nou grup d’independents “SOMViladrau”. La candidatura portarà el nom de “SOMViladrau – Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal (SOMVILADRAU-ERC-AM)   Els militants , simpatitzants i amics d’ERC i el grup d'independents SOMViladrau, van aprovar per unanimitat en assemblea conjunta i oberta , la proposta que l’actual alcaldessa de Viladrau Margarida Feliu tornés a encapçalar la llista municipal per les eleccions del maig.   Per Margarida Feliu“fa quatre anys les forces del canvi vam sumar , i des de llavors que treballem per vestir un municipi on l’atenció a les persones i la cura del nostre entorn sigui l’eix central de la nostra política municipal. Hi ho hem demostrat, per exemple fent realitat el nou equipament del Centre de Dia per la nostra gent gran, l’ampliació de la Llar d’Infants, el treball continuat i conjunt amb totes les entitats del poble, o la construcció de la nova ETAP. Tot per fer de Viladrau un poble viu i sostenible on valgui la pena viure-hi”.   Per cloure l’alcaldessa Feliu afirma “des de SOMViladrau i ERC, tenim la mateixa il·lusió i les ganes de treball i de servei que el primer dia que vàrem accedir a l’alcaldia, perquè des de l'experiència d'aquesta legislatura, volem continuar treballant pel poble que tant estimem, defensem i reivindiquem arreu ”   SOMViladrau és un grup obert, independent i transversal que dona suport a la candidatura de l’actual alcaldessa Margarida Feliu   En els propers mesos SOMViladrau-ERC-AM presentarà el seu nou equip escollit a les assemblees de treball així com els principals eixos del programa electoral.  

Èric Sibina amb la SG d'ERC Marta Rovira.

Èric Sibina encapçalarà la llista de SUMEM-AM a Sant Vicenç de Torelló.

L’actual alcalde de Sant Vicenç de Torelló Èric Sibina, liderarà una llista conjunta amb l’actual equip de govern que passarà a anomenar-se “SUMEM- Acord Municipal”. Aquesta candidatura és una clara al•lusió a la suma que vol transmetre aquesta llista electoral creada amb la voluntat de ser tranversal, integradora i que vagi més enllà de les sigles dels partits polítics. Aquesta candidatura és una coalició de persones que tenen com a únic objectiu seguir treballant pel poble i la seva gent. Per Sibina "Hem tirat endavant projectes estratègics i de gran importància pel nostre poble: de fet, els estem duent a terme i ho estem fent amb una visió que va més enllà dels estrictament 4 anys de la legislatura. Aquest mandat haurem fet molta feina, però no és suficient". I afeigex " Amb les ganes i il•lusió del primer dia, i amb molt més aprenentatge i coneixement, em sento amb la responsabilitat de tornar a encapçalar la nova candidatura de SUMEM-AM per a les eleccions municipals del maig d’aquest any i intentar revalidar la confiança dels veïns i veïnes de Sant Vicenç, Vila-seca i Borgonyà per donar continuïtat al nostre projecte d’equip". En els propers mesos la candidatura presentarà la llista electoral municipal i el programa municipal    

a l'esquerra Sònia Muñoz. A la dreta Elisabet Ferreres actual alcaldessa.

Sònia Muñoz pren el relleu i serà la candidata a l’alcaldia de Montesquiu per ERC-AM

L’actual alcaldessa Elisabet Ferreres, després de vuit anys a l’alcaldia no repetirà com a cap de llista d’ERC-AM.   El grup municipal d’ERC-AM de Montesquiu, va aprovar per unanimitat la candidatura proposada per Sònia Muñoz per encapçalar el projecte republicà a l’alcaldia de Montesquiu en les properes eleccions municipals del mes de maig.   Per Ferreres “Montesquiu ha avançat molt durant aquests últims anys, hem edificat un projecte de poble ordenat i amable, hem crescut amb serveis per els nostres ciutadans, i tenim una economia municipal del tot sanejada, ara és el moment de fer un pas al costat i continuar amb més impuls amb idees renovades, maneres de fer diferents i consolidar un futur esperançador per el nostre poble”.   Per Muñoz que pren el relleu, “encaro el repte amb responsabilitat i molta il·lusió. Montesquiu és el meu poble, on hi visc amb la meva família i vull dedicar una part dels millors anys de la meva vida al servei de Montesquiu i a la seva gent”.   Pel que fa a la candidatura municipal Muñoz apunta “Les cares de la nova llista seran majoritàriament noves, però la candidatura mantindrà el nom i la seva lògica seguirà sent la mateixa, la de treballar incansablement per fer un poble cada dia millor per a tothom”   En les properes setmanes l’equip lideradat per Muñoz presentarà la candidatura i el programa electoral que està elaborant un nombrós grup de gent   Sònia Muñoz, és tècnica informàtica i actualment responsable de l’àrea de manteniment, medi ambient, recursos humans i riscos laborals en una gran empresa osonenca.    

Joan Carles Rodríguez optarà a un tercer mandat a Sant Julià de Vilatorta per AVV-AM

Joan Carles Rodríguez va ser escollit aquest  aquest dimecres al vespre per l'assemblea d'Acord per Vilatorta i Vilalleons i ERC i per unanimitat, com a cap de llista per a les eleccions municipals del proper maig de 2019. "Repeteixo de candidat i espero que d'alcalde". Encara el repte "amb moltíssima il·lusió i ganes perquè tenim projectes molt importants pel poble, alguns a punta de caramel que estan a punt d'executar-se, i d'altres que els hem de treballar". Els dos projectes principals als quals es refereix el candidat són la biblioteca municipal i la residència per a la gent gran. "Aquests són els que hem de treballar i n'hi ha d'altres que estan al caure", conclou. A partir d'ara, una comissió electoral local, formada per 2 militants d'ERC i 2 d'independents i el cap de llista, han d'anar elaborant la llista. D'aquesta manera Rodríguez optarà al seu tercer mandat. Actualment governa amb majoria absoluta: 9 dels 11 regidors. L'actual alcalde va entrar com a regidor d'ERC el 2007, i el 2011 va convertir-se en alcalde sota les sigles d'AVV-AM