Osona

Totes les notícies

El conseller Mundó fa una crida a la participació en el referèndum a Santa Eugènia de Berga

Ahir dijous dia 22 de juny a la sala de plens de l’Ajuntament de Santa Eugènia de Berga, ERC va exposar les principals línies de treball del Grup Municipal i on el conseller de Justícia, Carles Mundó, en fou el ponent convidat.    Amb una presentació amena i directa, la regidora Cristina Sitjes va fer una presentació dels electes locals d’ERC  i on el portaveu d’ERC Josep Sallent va exposar les principals línies de treball del grup municipal.    Acabat el primer bloc de l’acte, el conseller Mundó va exposar dues grans idees, la convocatòria del referèndum i les pensions en un futur Estat català.    Per al conseller Carles Mundó, el referèndum es portarà a terme com un procés electoral més, com tots els altres portats a terme fins ara. Mundó assegura que “el Govern de Catalunya garantirà la plenitud de les condicions democràtiques”  i va emfatitzar que la participació serà clau per l’èxit del referèndum previst per l’1-O.    En relació amb les pensions, el conseller va recordar que Catalunya és “el motor espanyol en cotitzacions, perquè paga més del que rep, i a més hi hem de sumar l’espoli continuat dels nostres recursos que paguem a Madrid i no tornen”.    L'acte va cloure en un animat torn de paraules conduit per el president de la Secció Local d'ERC Albert Illamola.  

ERC a Osona continua creixent i constitueix una nova Secció Local

S’anomena “Santa Eulàlia de Riuprimer-Muntanyola”  Esquerra Republicana, va constituir ahir dijous dia 22 de juny la dinovena Secció Local d’ERC a la comarca amb la presència del president comarcal d'ERC Jordi Fàbrega i del Secretari d'Organització Jordi Casals. Aquesta nova Secció Local agrupa les poblacions de Santa Eulàlia de Riuprimer i Muntanyola, està formada per la militància d'ERC d’ambdues poblacions i els respectius grups municipals, un al govern i l’altre a l’oposició.   Amb una única candidatura presentada, la militància de ambdues poblacions varen escollir per unanimitat a:   Presidència: Carles Sunyol Vicepresidència: Josep Benet Secretaria d’Organització: Àngel Torres Secretaria de Imatge i Comunicació; Santi Llorà Secretaria de Finances: Núria Estevan Secretaria de Política Municipal: Toni Bou Secretaria de la Dona: Cristina Uriel Portaveu del Grup Municipal: Sílvia Verdaguer i Xavier Sabata   Per Carles Sunyol regidor al govern de l’Ajuntament de Santa Eulàlia i nou president de la Secció Local “la prioritat serà eixamplar la base a favor del SÍ i aconseguir una gran mobilització en el referèndum del 1 d’octubre en els nostres municipis, mantenir la confiança de la ciutadania per conservar l’alcaldia de Santa Eulàlia de Riuprimer, guanyar la de Muntanyola i continuar creixent”.   Per cloure l’acte i amb la connexió entre el projecte nacional i el local com a eix, per el President d’ERC Osona Jordi Fàbrega “el creixement constant del nostre projecte independentista i d’esquerres arreu de la comarca és la garantia més sòlida de governs del poble i per el poble". I fent referència a 1’O “Som al costat de la democràcia i complirem el nostre compromís amb la majoria dels catalans. Les amenaces no aturaràn un poble mobilitzat”        

ERC Osona inicia la precampanya pel SÍ

L’Executiva d’Esquerra Republicana Osona, ha donat el tret de sortida a la pre-campnaya pel Sí al referèndum amb una foto amb les imatges i eslogans que recullen arguments pel Sí. L’inici de la precampanya del referèndum ha estat poc després de la celebració de l’executiva comarcal a Torelló, després de la l’última reunió del Pacte Nacional pel Referèndum, al Palau de Congressos, i d’acord amb el compromís d’Esquerra Republicana de respectar la feina i el temps de les entitats que integren el Pacte. A partir d’aquest dissabte mateix ja es podrà veure la precampanya en diferents suports, tant a mitjans de comunicació com a l’espai públic i a la xarxa. La web de precampanya ja està activada: novarepublica.esquerra.cat Podeu descarregar-vos el material de campanya en aquest enllaç: www.esquerra.cat/referendum2017   Al llarg de les properes setmanes, diferents líders del partit participaran als actes programats arreu a la comarca com ara: Principals actes de precampanya previstos per a les properes setmanes:   22/6. 20h. Carles Mundó a Santa Eugènia de Berga. 05/07. 19,30h. Joan Tardà a Manlleu. 05/07. 22h. Joan Tardà a Rupi-Pruit 11/07. 19,30h. Anna Simó a Torelló 20/07. 20h. Mirella Cortés a Sant Quirze de Besora.    

ERC Osona debat sobre la gestió municipal dels residus

Un dels serveis més importants que presten els nostres Ajuntaments és la recollida de residus domèstics. A ERC Osona ens hem proposat debatre'n el cost, l'eficiència i, en general, la gestió municipal dels residus. Una gestió que abasta no només l'àmbit local, sinó també el comarcal i nacional. Per debatra-ho us proposem el següent programa: Dissabte, 17 de juny de 2017 Sant Julià de Vilatorta (Aula de Cultura, pl. Marquès de la Quadra, 14)   10.00 h - Benvinguda Joan Carles Rodríguez, alcalde de Sant Julià de Vilatorta Jordi Fàbrega, president d’ERC Osona Íngrid Fortea, secretària de formació d’ERC Osona   10.15 h - Taula tècnica: “Els Ajuntaments davant la gestió dels residus domèstics” Modera: Enric Vilaregut,  tinent d’alcalde d’ERC-JFM-AM a l’Ajuntament de Manlleu Montse Bosch, gerent de Recollida de Residus d’Osona (20’, explicar recollida, tractament i retorn) Jordi Baucells, expert en residus i gerent de l’empresa Gestió de Residus i Biodiversitat, SL (20’, explicar implicació ciutadania com a eix fonamental) Jordi Pietx, gerent d’ECOEMBES a Catalunya (20’, explicar què és Ecoembes, com es fa retorn econòmic als ajuntaments, com millorar aquests ingressos per fer sostenible el sistema municipal) Pausa i esmorzar 12.00 h - Taula política: “La recollida de residus, experiències municipals” Modera: Joan Carles Rodríguez, secretari d’acció política d’ERC Osona. Jaon Ballana, regidor d’ERC-SOMVIC A L’Ajuntament de Vic Joan Manuel Claveria, alcalde d’Espinelves Glòria Borralleras, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès Joan Bertran, regidor d’IpR-AM a l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer Enric Vilaregut, regidor d’ERC-JFM-AM a l’Ajuntament de Manlleu (màx. 10’ explicar com és la recollida al municipi)   12.45 h – Debat obert, conclusions i cloenda ORGANITZA: ERC OSONA i Acord per Vilatorta i Vilalleons (AVV-AM)  

ERC Osona i el Lluçanès presenten esmenes al PGE per valor de 14.181.00,00€

La portaveu al Senat Mirella Cortés, conjuntament amb el president comarcal d’ERC Jordi Fàbrega i diferents alcaldies d'ERC van presentar les iniciatives d’Osona i el Lluçanès dels municipis de Seva, Rupit-Pruit, Montesquiu, Alpens i Prats de Lluçanès. La presentació es va portar a terme a l’estació del tren de Vic, símbol per el republicans de la deixadesa de l’Estat a Catalunya.    Per Jordi Fàbrega president d’ERC Osona que va presentar l’acte “el que demanem forma part de l’esforç econòmic que realitzem els catalans i catalanes i que l’estat espanyol mitjançant l’espoli fiscal continuat, ens furta i no retorna. Cada dia surten de Catalunya 45 milions d’euros que no retornen”   La senedora Mirella Cortés va afirmar “mentre estiguem dins l’estat espanyol reclamarem fins l’últim cèntim, fins l’últim minut". Tot i reconèixer la dificultat de tirar endavant les iniciatives presentades, “no podem abandonar cap espai que ens permeti ajudar i defensar els nostres conciutadans a través de inversions que ja han pagat”    L’alcalde Prats de Lluçanès, Isaac Peraire va presentar les següents esmenes: Construcció Vestidors compartits a la zona esportiva Remodelació del Teatre Orient. Remodelació de la Plaça Nova i Carrer del Mercat Execució Pla Director d'enllumenat públic per substitució de línies i quadres elèctrics L’alcalde de Rupit-Pruit Albert Mecé va presentar les esmenes següents: Construcció de depuradora d'aigües residuals. Projecte d'interconnexió de subsistemes, posada en funcionament del pou del Bac i connexió dels dipòsits de Pruit i el Pinós Adequació del camí d'accés a l'estació depuradoraRenovació i substitució de les tuberies d'aigua potable que són de "fibraciment". Acondicionament i millora dels accessos al Castell de Rupit, consolidació. Acondicionament del campanar de l'esglèsia de Sant Miquel de Rupit. L’alcaldessa de Montesquiu Elisabet Ferreras va presentar les esmenes següents; Rehabilitació de la carretera de Ribes Ampliació de l'Escola Passera pel Pas a nivell via del tren Desplegament de Xarxa de Fibra Òptica Rehabilitació de l'edifici de les Escoles Velles SEVA: Pavimentació i adequació de la "Plaça dels Esports".

ERC Taradell aprova l'entrada al govern municipal.

El passat dilluns dia 29 de maig l’Assemblea oberta d’ERC Taradell va aprovar per àmplia majoria la proposta dels electes locals de formar part del govern municipal.   Després de mesos de converses i negociacions els grups municipals PDCAT  i ERC a Taradell han arribat a un acord  per a desenvolupar un programa de govern conjunt al municipi aportant a l’acció diària els eixos bàsics de cada programa electoral.    ERC entra a formar part del govern municipal de Taradell després de la bona entesa entre els dos grups municipals demostrada des de les eleccions del mes de maig de 2015. Per Salvador Clot portaveu d’ERC a Taradell “ha crescut la confiança i la complicitat" entre les dues forces polítiques durant aquest dos anys de mandat i creu que "la suma dels dos equips multiplica, ja que eixampla la manera d'entendre Taradell"   Per Clot “en el moment històric que estem vivint, la unitat d’acció dels independentistes a nivell municipal és fonamental per guanyar el Referèndum i donar suport amb el que calgui al govern de la Generalitat”.   En les properes setmanes és convocarà el Ple municipal on es formalitzarà l’acord i la distribució del cartipàs municipal.  

Seva presenta esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Seva ha treballat tres esmenes d’inversions al municipi, que no estan incloses als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2017, i que seran presentades pel grup republicà a Madrid.   Així, el dijous passat dia 25 de maig l’Alcalde Xavier Rierola i membres del govern municipal van presentar “in situ” a la senadora Mirella Cortés, les obres proposades en el municipi.   Les esmenes que ERC vol incloure com a inversió son tres i afecten a la carretera BV-5301, el carrer Bonaire i la Plaça dels Esports.   Pel que fa a la carretera la proposta és la creació d’una rotonda a l’entrada del poble just on acaba la BV-5301 i comença el  carrer Bonaire, per l’alcalde Rierola “els cotxes que entren al municipi ho fan a una velocitat excessiva, la construcció de la rotonda a l’entrada del poble faria disminuir la velocitat i ordenaria l’entrada als diferents carrers que hi connecten”.   Pel que fa al carrer Bonaire l’Ajuntament proposa la urbanització i l’enbelliment de tot el tram del carrer, i per la Plaça dels Esports la pavimentació i a condicionament de l’espai, per l’alcalde Xavier Rierola “la urbanització i a condicionament d’aquests espais cèntrics de Seva aportaria més seguretat i millor qualitat de vida per els veïns”   Mirella Cortés, senadora d’ERC per Barcelona, ha mostrat el seu compromís i el del grup de portar les esmenes de Seva davant l’òrgan pertinent a Madrid. A més, Cortés ha manifestat sobre el terreny, “treballarem fins el dia de la desconnexió i reclamarem fins a l’últim cèntim, fins a l’últim minut”, tot fent referència a l’espoli que el nostre país pateix any rere any.  

el conseller Mundó amb membres de l'equip de govern

El Conseller de Justícia Carles Mundó tanca la campanya "La República que farem" a Sant Vicenç de Torelló.

Aquest dijous dia 25 de maig ERC Sant Vicenç de Torelló ha celebrat un acte que ha comptat amb la participació del Conseller de Justícia Carles Mundó. Esquerra Republicana Sant Vicenç de Torelló ha conclòs els actes de la campanya "La República que farem" aquest dijous a l'Aula de Cultura de l'Ajuntament del municipi amb la presència del Conseller de Justícia Carles Mundó. Mundó ha encetat la xerrada destacant la importància de la ciutadania en aquest moment del Procés que “ha de respondre i mobilitzar-se alhora que les institucions i entitats fan la feina que els pertoca" comparant les dificultats de  la transició cap al nou Estat amb l'ascenció a l'Everest. Durant l'acte ha respost nombroses preguntes relacionades amb l'àmbit de la justícia remarcant que “un nou Estat permetrà crear un poder judicial independent que respongui a una justícia propera, àgil i transparent”. Èric Sibina, Alcalde de St. Vicenç, ha conclòs l'acte destacant que “vivim en campanya permanent i no ens cansarem de demanar el SÍ al Referèndum” que, precisament, és la nova campanya que enceta el partit republicà fins el dia de la votació i que pretén compartir amb els ciutadans i ciutadanes els motius pels quals volem construir una República.  

Ei!!! Que Jordi Pujol no és Catalunya.

Aquestes darrers setmanes són molts els ciutadans que perplexos per les informacions que apareixen als mitjans de comunicació sobre la família Pujol i els seus possibles casos de gestió fraudulenta i de beneficis il·lícits que m’aturen pel carrer, exposant-me no sols el xoc emocional que els han produït aquestes notícies, si no la decisió cap a la persona que va dominar l’activitat i el pensament durant 2 dècades al nostre país i que hem anomenat “el Pujolisme”. Molts ciutadans em mostren la seva preocupació de com aquests esdeveniments poden afectar el procés d’emancipació nacional que estem vivint. És per l’expressat anteriorment que vull fer les següents consideracions: El Pujolisme lligat a Convergència i Unió ha marcat una etapa de la història del país, la d’un catalanisme pragmàtic i pactisme que mitjançant acords amb els governs de l’estat aconseguir competències i finançament per a Catalunya i així construir país. Al meu entendre va cometre l’error d’identificar el país amb Jordi Pujol i el seu entorn (un atac contra ell era un atac al país), un exemple va esser el cas Banca Catalana. La seva política de peix al cove va crear un model autonòmic de segona totalment sotmès als capricis del Govern Central Espanyol (en finançament, traspàs i blindatge de competències...), sense aconseguir el reconeixement nacional de la clau i la caixa de recaptació tributària mitjançant el concert econòmic com sí que ho aconsegueix el País Basc. En el fons el Pujolisme segueix la política de Cambó, en concret de la Lliga Regionalista, de cercar sempre acords amb Madrid en contraposició amb la línia Macià d’enfrontament, si cal, per la consecució de la llibertat nacional. Jordi Pujol mai va ésser independentista fins que deixa de ser president i que l’autonomisme, amb el fracàs de la reforma de l’estatut, fracassa. Tots els escàndols de la família Pujol han sorgit a la llum pública quan ha començat el procés independentista i a partir que el cap de família s’hi posiciona a favor.