Osona

Totes les notícies

El conseller Carles Mundó tanca la campanya "La República que farem" a Osona.

Esquerra Republicana Osona celebra l'últim acte de la campanya "La República que farem" aquest dijous a Sant Vicenç de Torelló. Una campanya que va començar el mes novembre de 2016 i que amb més de 25 actes arreu de les poblacions de la comarca ERC ha recollit centenars de propostes de la ciutadania, ha exposant la feina del govern de la Generalitat, el full de ruta cap al referèndum i el país que volem.   A partir d'ara Esquerra Republicana engega la campanya per demanar el SÍ en el referèndum. Aquesta campanya agafa el relleu de la tasca de mobilització que els últims mesos hem portat a terme amb La República que Farem. I també n’hereta l’esperit. Des d’avui fins el dia que votem, compartirem amb els ciutadans i ciutadanes els motius pels quals volem construir una República. No només demanarem el sí: seguirem explicant el país que volem. Un país més just, net i pròsper.   L'acte d'aquest dijous dia 25 de maig, es portarà a terme a les 20h a la sala de cultura de l'Ajuntament i comptarà amb la presència del conseller de Justícia Carles Mundó i serà presentat per l'alcalde de Sant Vicenç de Torelló l'Èric Sibina.  

Estradé defensarà al Senat una iniciativa que permetria reobrir totes les plantes de tractament de purins

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Senat ha presentat una moció sobre la vida útil reguladora de les plantes de purins que es debatrà a la propera reunió de la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la cambra alta. ‘Una iniciativa suposaria la reobertura de totes les plantes de tractament de purins i garantir-ne la seva viabilitat durant els 25 anys de vida útil regulatòria en comptes dels 15 anys que proposa una nova Ordre ministerial que pretén canviar els paràmetres retributius de les instal·lacions de tractament i reducció de purins’ tal i com ha declarat el senador Miquel Ângel Estradé que ha estat el promotor de la mateixa.    La proposta dels republicans pretén impulsar la modificació de la Proposta d’Ordre Ministerial per la que s’estableixen els paràmetres retributius aplicables a intal·lacions de tractament y reducció de purins per tal de que no es redueixi la vida útil regulatòria de les plantes de purins, i té com a objectiu, segons el senador republicà, ‘la modificació dels paràmetres retributius de les instal·lacions per tal de que es garanteixi el funcionament futur durant els 25 anys de vida útil regulatòria, deixant sense sense efecte la proposta actual que fixaria una limitació de la vida útil a 15, i que conseqüentment, faria pràcticament inviable la continuïtat d’aquestes plantes de tractament de purins’. De fet, aquesta proposta d’Ordre Ministerial produeix un important efecte negatiu en les esmentades plantes, ja que impedeix l’activitat a futur de 3 de les 6 instal·lacions existents a Catalunya, per limitar-ne a 15 anys la vida útil regulatòria, i a 2 d’elles les restringeix a tres anys.   La reobertura de les cinc plantes de Catalunya afectades, en paraules d’Estradé, ‘comportaria que es puguessin arribar a tractar 500.000 tones de purins anuals, fet que donaria solució a una part important del purí excedentari a nivell local’. ‘De la mateixa manera considerem que l’obertura de les mateixes permetria mantenir les plantes de tractament i reducció de purins dins els paràmetres de funcionament actuals, una de les premisses que des d'Esquerra Republicana creiem imprescindibles per anar adaptant els processos dintre d'un marc agrari propi’, ha reblat.

Temps d'unitat, fermesa i dignitat

Quan enfilem el tram en què els líders nacionals, acompanyats per la societat catalana ens portin a poder decidir el nostre futur com a nació, és important recalcar el compromís dels electes catalans, que lluitem per les llibertats nacionals. Tots plegats, des del món local, al govern de la Generalitat, passant pels diputats al Parlament català, l'espanyol i l'europeu, érem conscients que al bell mig de les nostres propostes de cara els nostres electors hi havia el compromís a tirar endavant el procés nacional d'emancipació, impulsat des dels primers moments per part de la societat civil organitzada i que les institucions havíem d'entomar. Aquest compromís amb el país era molt clar pels nostres conciutadans i veïns dels nostres pobles. Com a diputat de la Diputació i a electe local, també vam refermar el nostre compromís nacional amb la República Catalana a l'hora de prendre possessió del nostre càrrec. Que no dubti la ciutadania que posarem tot el nostre esforç en aconseguir l'albir de la nostra República, que ens ha de permetre la llibertat com a poble i una major justícia social. Ens esperen dies únics en la història del nostre país i que tots plegats ens hem de fer dignes d'aquests temps d'alliberament nacional. Ciutadans i ciutadanes del poble català, situeu-vos al nostre costat, perquè nosaltres, els vostres representants, com a conciutadans vostres, hi som i hi serem. I si algú dubte o defalleix, no exhibim retrets, sinó escalf i ànims per tal que continuï avançant. I si algú decau, que no sigui obstacle, que deixi pas perquè un altre ocupi el seu lloc. Són temps d'unitat, fermesa i dignitat. Endavant, Catalunya!   Jordi Fàbrega, President de ERC Osona i diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona (article publicat a la web d'ERC de la Diputació, el 04/05/2017)  

Es constitueix la Secció Local d'ERC a Sant Pere de Torelló.

Una seixantena de persones van assistir aquest dimecres, a la sala Torner, a la presentació de la nova secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Pere de Torelló. L'acte va comptar amb l'assistència de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que va fer un repàs al moment polític actual i, davant de preguntes dels assistents, va assegurar que el referèndum es farà sí o sí a la segona quinzena de setembre. 'El govern espanyol espera que afluixem, però no ho farem', va insistir Rovira, que té arrels familiars a Sant Pere. Va fer notar que l'immobilisme de l'Estat és incorregible, com ho demostra el fet que dues eleccions generals en molt poc marge de temps, com van ser les de desembre de 2015 i les de juny de 2016, haurien pogut provocar una sacsejada 'però no va acabar passant res'. Per Rovira, 'el model d'Estat que estem construint i que volem per a la futura República catalana no pot tenir res a veure amb el que estem vivint', del que va enumerar una sèrie de greuges i incompliments per part del govern espanyol, començant per la seva negativa a negociar el referèndum i acabant per la realitat de les infraestructures o una política al servei dels oligopolis 'que obliga el nostre teixit de petites i mitjanes empreses a pagar l'energia més cara d'Europa'. La secretària general d'ERC va recordar que el govern  espanyol 'sempre decideix per nosaltres, i cada dia ens toca pagar pel que decideix'. Marta Rovira va advertir que vénen dies de soroll, 'i més que n'hi haurà', però va afegir que 'mai fins ara havia notat una diferència tan abismal entre el que visc a dins i el que llegeixo a fora', en el sentit que internament govern i majoria independentista del Parlament treballen de manera inequívoca per a la convocatòria del referèndum. Un referèndum que s'aguanta sobre tres potes, va dir: Govern, Parlament i mobilització ciutadana, que serà 'fonamental' per donar-hi legitimitat davant del món. Aquesta mateixa crida a la mobilització l'havia fet minuts abans la presidenta de la secció local d'ERC a Sant Pere, Griselda Castells, que va recordar que el país passa 'per un dels moments més importants de la seva història'.

Pere Prat rep el premi Jaume Aiguader

Pere Prat ex-alcalde de de Manlleu i tot un referent en la política municipal d'ERC,  ha rebut el Memorial Jaume Aiguader 2017, otorgat per la Fundació Josep Irla de mans dels membres del Jurat Teresa Jordà i Miquel Àngel Estradé, en el marc de la Festa de la República , al Parc de la Ciutadella de Barcelona ahir dissabte dia 8 d'abril.    

Fàbrega, Rovira, Tardà i Nebreda encenten la Setmana de la República d'Esquerra a Osona

Aquest divendres ha tingut lloc la taula rodona sota el títol “1 mandat, 1 lluita, 4 fronts" que dóna el tret de sortida als actes de la Setmana de la República a Osona.  Esquerra Republicana de Catalunya treballa des del primer esglaó, el més proper a la ciutadania, fins a les institucions europees en la defensa del dret a decidir i la construcció de la nova República Catalana.   Aquest ha estat el fil conductor de la taula rodona celebrada aquest divendres dia 7 d'abril a la Sala “Coll i Bardolet” de l'edifici al Sucre de Vic, sota el títol “1 mandat, 1 lluita, 4 fronts” que ha comptat amb Jordi Fàbrega, alcalde de St Pere i diputat provincial; Marta Rovira, diputada al Parlament i SG d’ERC; Joan Tardà, diputat portaveu al congrés espanyol i Elisabet Nebreda, assessora d'ERC al Parlament Europeu. Amb aquest acte, ERC Osona enceta una nova Setmana de la República dedicada, enguany, als fronts institucionals des d'on el partit republicà defensa el mandat del 27S: l'europeu, l'estatal, el nacional i el local.   En el transcurs d'aquesta xerrada ha quedat palesa la importància ineludible dels representats del món local que en la campanya permanent deguda al context històric en què vivim, han d'estar a primera línia, al costat de la ciutadania, portant a terme i defensant cadascuna de les accions que prengui el govern de Catalunya a fi d'aconseguir culminar el procés d'emancipació nacional perquè “no podem defallir, no estem aquí per escalfar les cadires”, apuntava Fàbrega, “fins arribar al referèndum, el veritable punt d'inflexió”.   Marta Rovira, ha remarcat com l'actual govern de la Generalitat ja està “gestionant el mentrestant” aprofitant el petit marge existent per començar a fer canvis en aquells aspectes que no requereixen ni més competències ni més recursos per empènyer el canvi de model. "Mentre parlem del procés, queda poc espai per explicar que ja estem començant a construir la nova República”.

1 mandat, 1 lluita, 4 fronts

Amb el títol “1 mandat, 1 lluita, 4 fronts” ERC Osona organitza una xerrada/col.loqui i posterior sopar “de la República” amb quatre representants de diferents institucions:   -          Marta Rovira (Secretària General d’ERC i diputada al Parlament) -          Joan Tardà (Portaveu d’ERC al Congrés) -          Jordi Fàbrega (President ERC Osona i diputat provincial) -          Elisabet Nebreda (assessora al Parlament Europeu)   La xerrada/col.loqui serà divendres dia 7 d'abril a les 20h a la sala Coll i Bardolet del Sucre de Vic. Aquests acte s’emmarca dins els actes del mes de la República , tot un seguit d’actes en commemoració de la proclamació feta pel President Macià el 14 d’abril.    

La “Setmana de la República” impulsa actes durant tot el mes d’abril

Els temps que encarem amb el referèndum que hem de fer aquest any, fa que la Setmana de la República ompli tot el mes d'abril amb xerrades i taules rodones per reflexionar sobre el camí que ens que queda per recórrer cap a la República Catalana sense descuidar que mentrestant el govern de Catalunya treballa per edificar els fonaments del nou país.   Per Jordi Fàbrega “des de ERC Osona, estem en campanya permanent en defensa del mandat democràtic del 27S i exposant i reben opinions en cada acte per edificar la República que farem””   Els actes previstos durant aquets mes són:   Divendres 7 d’abril a Vic; Amb el títol: 1 MANDAT, 1 LLUITA, 4 FRONTS taula rodona des dels quatre fronts institucionals des d'on defensem el mandat del 27S, l'europeu, l'estatal, el nacional i el local. Els protagonistes d’aquesta taula seran: Marta Rovira (diputada al Parlament i SG d’ERC) Joan tardà(diputat portaveu al congrés espanyol) Jordi Fàbrega (alcalde de St Pere i diputat provincial) Elisabet Nebreda (assessora d’ERC al Parlament Europeu) El divendres acabarà amb un sopar amb la militància d’ERC Osona amb els ponents de la taula rodona.   Dimecres 12 d’abril a Sant Pere de Torelló; ERC constitueix una nova Secció Local a Sant Pere de Torelló, amb la presència de Marta Rovira que també oferirà una xerrada col.loqui oberta a tothom sobre la “República que farem”.   Divendres 21 d’abril a Viladrau, acte de proximitat obert a tota la ciutadania amb la SG d’ERC Marta Rovira i l’alcaldessa de Viladrau Margarida Feliu sobre el “moment” polític actual   Divendres  21 d’abril a Roda de Ter, ERC organitza un acte amb professionals autònoms amb el Josep Ginesta (Secretari General de Treball, afers socials i famílies de la Generalitat).   Diumenge 23 d’abril, a Vic i Tona, per la Diada de Sant Jordi, ERC  recollirà signatures a favor del referèndum a les dues carpes   Dilluns 24 d’abril a Prats de Lluçanès, el diputat al congrés Joan Capdevila exposarà els eixos bàsics de la nova hisenda catalana i molt especialment tot el que afecta a les empreses i autònoms.

El Memorial Jaume Aiguader reconeix la trajectòria de Pere Prat exalcalde de Manlleu

El Memorial Jaume Aiguader reconeix la figura de Pere Prat i Boix, exalcalde de Manlleu. El jurat, format per persones vinculades al municipalisme d’Esquerra Republicana, ha reconegut el compromís polític de Prat amb el país, militant del partit des de fa 30 anys i membre de la seva Executiva Nacional en diversos períodes. La seva trajectòria municipalista a l’Ajuntament de Manlleu, al Consell Comarcal d’Osona i a la Diputació de Barcelona, el va portar a esdevenir regidor durant 24 anys (1991-2015), alcalde 12 anys (2003-2015), conseller comarcal 8 anys (1995-2003) i diputat provincial 4 anys (2011-2015). El premi porta el nom de Jaume Aiguader, militant d’Estat Català i de la Unió Socialista de Catalunya, fundador d’Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de la ciutat de Barcelona. Aiguader va ser un símbol de la generació republicana que a principis del segle XX donà testimoni d’una nova manera de fer política, en contacte amb la gent i arrelada al territori. La Fundació Josep Irla va instituir, el 2012, el premi Memorial Jaume Aiguader, per tal de distingir una persona que hagi destacat per la innovació i les bones pràctiques en la seva trajectòria municipalista. Des d’aleshores s’ha reconegut Pere Muñoz, exalcalde de Flix; Ricard Pérez Casado, exalcalde de València; Ignasi Perramon, exregidor de Manresa; Pere Vigo, exalcalde de Ribes de Freser; i Filo Tió, exalcaldessa de Santa Eugènia de Berga. El Memorial Jaume Aiguader 2017 es lliurarà a Pere Prat el 8 d’abril al Parc de la Ciutadella, en el marc del Dinar de la República. Més informació: http://www.esquerra.cat/estatic.php?uri=festa-de-la-republica-2017