Osona

Totes les notícies

Seva presenta esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Seva ha treballat tres esmenes d’inversions al municipi, que no estan incloses als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2017, i que seran presentades pel grup republicà a Madrid.   Així, el dijous passat dia 25 de maig l’Alcalde Xavier Rierola i membres del govern municipal van presentar “in situ” a la senadora Mirella Cortés, les obres proposades en el municipi.   Les esmenes que ERC vol incloure com a inversió son tres i afecten a la carretera BV-5301, el carrer Bonaire i la Plaça dels Esports.   Pel que fa a la carretera la proposta és la creació d’una rotonda a l’entrada del poble just on acaba la BV-5301 i comença el  carrer Bonaire, per l’alcalde Rierola “els cotxes que entren al municipi ho fan a una velocitat excessiva, la construcció de la rotonda a l’entrada del poble faria disminuir la velocitat i ordenaria l’entrada als diferents carrers que hi connecten”.   Pel que fa al carrer Bonaire l’Ajuntament proposa la urbanització i l’enbelliment de tot el tram del carrer, i per la Plaça dels Esports la pavimentació i a condicionament de l’espai, per l’alcalde Xavier Rierola “la urbanització i a condicionament d’aquests espais cèntrics de Seva aportaria més seguretat i millor qualitat de vida per els veïns”   Mirella Cortés, senadora d’ERC per Barcelona, ha mostrat el seu compromís i el del grup de portar les esmenes de Seva davant l’òrgan pertinent a Madrid. A més, Cortés ha manifestat sobre el terreny, “treballarem fins el dia de la desconnexió i reclamarem fins a l’últim cèntim, fins a l’últim minut”, tot fent referència a l’espoli que el nostre país pateix any rere any.  

el conseller Mundó amb membres de l'equip de govern

El Conseller de Justícia Carles Mundó tanca la campanya "La República que farem" a Sant Vicenç de Torelló.

Aquest dijous dia 25 de maig ERC Sant Vicenç de Torelló ha celebrat un acte que ha comptat amb la participació del Conseller de Justícia Carles Mundó. Esquerra Republicana Sant Vicenç de Torelló ha conclòs els actes de la campanya "La República que farem" aquest dijous a l'Aula de Cultura de l'Ajuntament del municipi amb la presència del Conseller de Justícia Carles Mundó. Mundó ha encetat la xerrada destacant la importància de la ciutadania en aquest moment del Procés que “ha de respondre i mobilitzar-se alhora que les institucions i entitats fan la feina que els pertoca" comparant les dificultats de  la transició cap al nou Estat amb l'ascenció a l'Everest. Durant l'acte ha respost nombroses preguntes relacionades amb l'àmbit de la justícia remarcant que “un nou Estat permetrà crear un poder judicial independent que respongui a una justícia propera, àgil i transparent”. Èric Sibina, Alcalde de St. Vicenç, ha conclòs l'acte destacant que “vivim en campanya permanent i no ens cansarem de demanar el SÍ al Referèndum” que, precisament, és la nova campanya que enceta el partit republicà fins el dia de la votació i que pretén compartir amb els ciutadans i ciutadanes els motius pels quals volem construir una República.  

Ei!!! Que Jordi Pujol no és Catalunya.

Aquestes darrers setmanes són molts els ciutadans que perplexos per les informacions que apareixen als mitjans de comunicació sobre la família Pujol i els seus possibles casos de gestió fraudulenta i de beneficis il·lícits que m’aturen pel carrer, exposant-me no sols el xoc emocional que els han produït aquestes notícies, si no la decisió cap a la persona que va dominar l’activitat i el pensament durant 2 dècades al nostre país i que hem anomenat “el Pujolisme”. Molts ciutadans em mostren la seva preocupació de com aquests esdeveniments poden afectar el procés d’emancipació nacional que estem vivint. És per l’expressat anteriorment que vull fer les següents consideracions: El Pujolisme lligat a Convergència i Unió ha marcat una etapa de la història del país, la d’un catalanisme pragmàtic i pactisme que mitjançant acords amb els governs de l’estat aconseguir competències i finançament per a Catalunya i així construir país. Al meu entendre va cometre l’error d’identificar el país amb Jordi Pujol i el seu entorn (un atac contra ell era un atac al país), un exemple va esser el cas Banca Catalana. La seva política de peix al cove va crear un model autonòmic de segona totalment sotmès als capricis del Govern Central Espanyol (en finançament, traspàs i blindatge de competències...), sense aconseguir el reconeixement nacional de la clau i la caixa de recaptació tributària mitjançant el concert econòmic com sí que ho aconsegueix el País Basc. En el fons el Pujolisme segueix la política de Cambó, en concret de la Lliga Regionalista, de cercar sempre acords amb Madrid en contraposició amb la línia Macià d’enfrontament, si cal, per la consecució de la llibertat nacional. Jordi Pujol mai va ésser independentista fins que deixa de ser president i que l’autonomisme, amb el fracàs de la reforma de l’estatut, fracassa. Tots els escàndols de la família Pujol han sorgit a la llum pública quan ha començat el procés independentista i a partir que el cap de família s’hi posiciona a favor.

El conseller Carles Mundó tanca la campanya "La República que farem" a Osona.

Esquerra Republicana Osona celebra l'últim acte de la campanya "La República que farem" aquest dijous a Sant Vicenç de Torelló. Una campanya que va començar el mes novembre de 2016 i que amb més de 25 actes arreu de les poblacions de la comarca ERC ha recollit centenars de propostes de la ciutadania, ha exposant la feina del govern de la Generalitat, el full de ruta cap al referèndum i el país que volem.   A partir d'ara Esquerra Republicana engega la campanya per demanar el SÍ en el referèndum. Aquesta campanya agafa el relleu de la tasca de mobilització que els últims mesos hem portat a terme amb La República que Farem. I també n’hereta l’esperit. Des d’avui fins el dia que votem, compartirem amb els ciutadans i ciutadanes els motius pels quals volem construir una República. No només demanarem el sí: seguirem explicant el país que volem. Un país més just, net i pròsper.   L'acte d'aquest dijous dia 25 de maig, es portarà a terme a les 20h a la sala de cultura de l'Ajuntament i comptarà amb la presència del conseller de Justícia Carles Mundó i serà presentat per l'alcalde de Sant Vicenç de Torelló l'Èric Sibina.  

Estradé defensarà al Senat una iniciativa que permetria reobrir totes les plantes de tractament de purins

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Senat ha presentat una moció sobre la vida útil reguladora de les plantes de purins que es debatrà a la propera reunió de la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la cambra alta. ‘Una iniciativa suposaria la reobertura de totes les plantes de tractament de purins i garantir-ne la seva viabilitat durant els 25 anys de vida útil regulatòria en comptes dels 15 anys que proposa una nova Ordre ministerial que pretén canviar els paràmetres retributius de les instal·lacions de tractament i reducció de purins’ tal i com ha declarat el senador Miquel Ângel Estradé que ha estat el promotor de la mateixa.    La proposta dels republicans pretén impulsar la modificació de la Proposta d’Ordre Ministerial per la que s’estableixen els paràmetres retributius aplicables a intal·lacions de tractament y reducció de purins per tal de que no es redueixi la vida útil regulatòria de les plantes de purins, i té com a objectiu, segons el senador republicà, ‘la modificació dels paràmetres retributius de les instal·lacions per tal de que es garanteixi el funcionament futur durant els 25 anys de vida útil regulatòria, deixant sense sense efecte la proposta actual que fixaria una limitació de la vida útil a 15, i que conseqüentment, faria pràcticament inviable la continuïtat d’aquestes plantes de tractament de purins’. De fet, aquesta proposta d’Ordre Ministerial produeix un important efecte negatiu en les esmentades plantes, ja que impedeix l’activitat a futur de 3 de les 6 instal·lacions existents a Catalunya, per limitar-ne a 15 anys la vida útil regulatòria, i a 2 d’elles les restringeix a tres anys.   La reobertura de les cinc plantes de Catalunya afectades, en paraules d’Estradé, ‘comportaria que es puguessin arribar a tractar 500.000 tones de purins anuals, fet que donaria solució a una part important del purí excedentari a nivell local’. ‘De la mateixa manera considerem que l’obertura de les mateixes permetria mantenir les plantes de tractament i reducció de purins dins els paràmetres de funcionament actuals, una de les premisses que des d'Esquerra Republicana creiem imprescindibles per anar adaptant els processos dintre d'un marc agrari propi’, ha reblat.

Temps d'unitat, fermesa i dignitat

Quan enfilem el tram en què els líders nacionals, acompanyats per la societat catalana ens portin a poder decidir el nostre futur com a nació, és important recalcar el compromís dels electes catalans, que lluitem per les llibertats nacionals. Tots plegats, des del món local, al govern de la Generalitat, passant pels diputats al Parlament català, l'espanyol i l'europeu, érem conscients que al bell mig de les nostres propostes de cara els nostres electors hi havia el compromís a tirar endavant el procés nacional d'emancipació, impulsat des dels primers moments per part de la societat civil organitzada i que les institucions havíem d'entomar. Aquest compromís amb el país era molt clar pels nostres conciutadans i veïns dels nostres pobles. Com a diputat de la Diputació i a electe local, també vam refermar el nostre compromís nacional amb la República Catalana a l'hora de prendre possessió del nostre càrrec. Que no dubti la ciutadania que posarem tot el nostre esforç en aconseguir l'albir de la nostra República, que ens ha de permetre la llibertat com a poble i una major justícia social. Ens esperen dies únics en la història del nostre país i que tots plegats ens hem de fer dignes d'aquests temps d'alliberament nacional. Ciutadans i ciutadanes del poble català, situeu-vos al nostre costat, perquè nosaltres, els vostres representants, com a conciutadans vostres, hi som i hi serem. I si algú dubte o defalleix, no exhibim retrets, sinó escalf i ànims per tal que continuï avançant. I si algú decau, que no sigui obstacle, que deixi pas perquè un altre ocupi el seu lloc. Són temps d'unitat, fermesa i dignitat. Endavant, Catalunya!   Jordi Fàbrega, President de ERC Osona i diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona (article publicat a la web d'ERC de la Diputació, el 04/05/2017)  

Es constitueix la Secció Local d'ERC a Sant Pere de Torelló.

Una seixantena de persones van assistir aquest dimecres, a la sala Torner, a la presentació de la nova secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Pere de Torelló. L'acte va comptar amb l'assistència de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que va fer un repàs al moment polític actual i, davant de preguntes dels assistents, va assegurar que el referèndum es farà sí o sí a la segona quinzena de setembre. 'El govern espanyol espera que afluixem, però no ho farem', va insistir Rovira, que té arrels familiars a Sant Pere. Va fer notar que l'immobilisme de l'Estat és incorregible, com ho demostra el fet que dues eleccions generals en molt poc marge de temps, com van ser les de desembre de 2015 i les de juny de 2016, haurien pogut provocar una sacsejada 'però no va acabar passant res'. Per Rovira, 'el model d'Estat que estem construint i que volem per a la futura República catalana no pot tenir res a veure amb el que estem vivint', del que va enumerar una sèrie de greuges i incompliments per part del govern espanyol, començant per la seva negativa a negociar el referèndum i acabant per la realitat de les infraestructures o una política al servei dels oligopolis 'que obliga el nostre teixit de petites i mitjanes empreses a pagar l'energia més cara d'Europa'. La secretària general d'ERC va recordar que el govern  espanyol 'sempre decideix per nosaltres, i cada dia ens toca pagar pel que decideix'. Marta Rovira va advertir que vénen dies de soroll, 'i més que n'hi haurà', però va afegir que 'mai fins ara havia notat una diferència tan abismal entre el que visc a dins i el que llegeixo a fora', en el sentit que internament govern i majoria independentista del Parlament treballen de manera inequívoca per a la convocatòria del referèndum. Un referèndum que s'aguanta sobre tres potes, va dir: Govern, Parlament i mobilització ciutadana, que serà 'fonamental' per donar-hi legitimitat davant del món. Aquesta mateixa crida a la mobilització l'havia fet minuts abans la presidenta de la secció local d'ERC a Sant Pere, Griselda Castells, que va recordar que el país passa 'per un dels moments més importants de la seva història'.

Pere Prat rep el premi Jaume Aiguader

Pere Prat ex-alcalde de de Manlleu i tot un referent en la política municipal d'ERC,  ha rebut el Memorial Jaume Aiguader 2017, otorgat per la Fundació Josep Irla de mans dels membres del Jurat Teresa Jordà i Miquel Àngel Estradé, en el marc de la Festa de la República , al Parc de la Ciutadella de Barcelona ahir dissabte dia 8 d'abril.    

Fàbrega, Rovira, Tardà i Nebreda encenten la Setmana de la República d'Esquerra a Osona

Aquest divendres ha tingut lloc la taula rodona sota el títol “1 mandat, 1 lluita, 4 fronts" que dóna el tret de sortida als actes de la Setmana de la República a Osona.  Esquerra Republicana de Catalunya treballa des del primer esglaó, el més proper a la ciutadania, fins a les institucions europees en la defensa del dret a decidir i la construcció de la nova República Catalana.   Aquest ha estat el fil conductor de la taula rodona celebrada aquest divendres dia 7 d'abril a la Sala “Coll i Bardolet” de l'edifici al Sucre de Vic, sota el títol “1 mandat, 1 lluita, 4 fronts” que ha comptat amb Jordi Fàbrega, alcalde de St Pere i diputat provincial; Marta Rovira, diputada al Parlament i SG d’ERC; Joan Tardà, diputat portaveu al congrés espanyol i Elisabet Nebreda, assessora d'ERC al Parlament Europeu. Amb aquest acte, ERC Osona enceta una nova Setmana de la República dedicada, enguany, als fronts institucionals des d'on el partit republicà defensa el mandat del 27S: l'europeu, l'estatal, el nacional i el local.   En el transcurs d'aquesta xerrada ha quedat palesa la importància ineludible dels representats del món local que en la campanya permanent deguda al context històric en què vivim, han d'estar a primera línia, al costat de la ciutadania, portant a terme i defensant cadascuna de les accions que prengui el govern de Catalunya a fi d'aconseguir culminar el procés d'emancipació nacional perquè “no podem defallir, no estem aquí per escalfar les cadires”, apuntava Fàbrega, “fins arribar al referèndum, el veritable punt d'inflexió”.   Marta Rovira, ha remarcat com l'actual govern de la Generalitat ja està “gestionant el mentrestant” aprofitant el petit marge existent per començar a fer canvis en aquells aspectes que no requereixen ni més competències ni més recursos per empènyer el canvi de model. "Mentre parlem del procés, queda poc espai per explicar que ja estem començant a construir la nova República”.