Osona

Totes les notícies

Txevi Rovira, serà el candidat de IpR-AM a l’alcaldia de Santa Eulàlia de Riuprimer

L’actual alcalde Àngel Torres, ja va comunicar a la llista presentada el 2011 que no optaria a més de dues legislatures. Ara després de vuit anys al capdavant del consistori, deixa la política municipal.   L’assemblea d’ERC i d’Independents per Riuprimer, va escollir mitjançant un procés de primàries, aquest dimecres a Txevi Rovira com a candidat a l’alcaldia de Santa Eulàlia de Riuprimer per a les properes eleccions municipals de maig de 2019.   Rovira, actual regidor de Cultura i Festes, i Conseller Comarcal de Cultura, encapçalarà la llista d’Independents per Riuprimer – Acord Municipal (IpR-AM),  que optarà a revalidar la majoria absoluta a l’Ajuntament riuprimerenc.   Per Rovira “després de treballar durant molts anys pel nostre estimat poble i la seva gent des d’entitats o des del propi Ajuntament, serà un repte encapçalar ara la candidatura d’IpR-AM per tal de poder seguir fent poble i país en aquest moment històric”.   Txevi Rovira ja va encapçalar la candidatura republicana en les eleccions de 2007, aconseguint entrar com a regidor després de molts anys sense presència d’ERC al consistori.   L’assemblea va agrair la gran humanitat, feina i dedicació de l’actual alcalde Àngel Torres.      

David Soldevila, reelegit candidat d’ERC-AM a l’alcaldia de Balenyà

ERC-AM va aconseguir 1 regidor en les eleccions de 2015, entrant d'aquesta manera al consistori.   L’assemblea local d’ERC va avalar per unanimitat la candidatura de David Soldevila per tornar a liderar el projecte renovat dels republicans al poble amb l’objectiu d’assolir l’alcaldia de cara a les municipals del 2019.   Per l’actual regidor d'Habitatge, Construccions, Instal·lacions i Obres, “aquests quatre anys a l’Ajuntament m’han servit per agafar experiència de gestió i conèixer els problemes i oportunitats que té el nostre poble”   Durant la seva presentació, Soldevila ha destacat que “entre totes i tots hem de teixir una nova candidatura, que sigui plural, oberta a la ciutadania i a les entitats, que impulsi un Balenyà actiu, dinàmic, participatiu i crític, que posi els problemes quotidians de la gent com a eix prioritari en la nostra acció municipal.”.   Per el president d’ERC Osona Jordi Fàbrega que va cloure l’acte “ERC-AM és garantia de bon govern, i de continuar sumant gent per consolidar i treballar amb mes força per la llibertat de Catalunya.   Soldevila és topògraf de professió, té 44 anys, està casat i te dos fills  

L’alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, escollit candidat d'ERC pel 2019

Prats de Lluçanès. 19 de desembre - Aquest dimecres, Isaac Peraire ha estat escollit per l’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya per encapçalar la llista republicana a les eleccions municipals de maig de 2019. Isaac Peraire va aconseguir l’any 2015 l’alcaldia pels republicans, que només l’havien ocupada durant quatre anys al llarg de tot el període democràtic.   Ara, Peraire vol donar continuïtat al projecte de canvi que va portar els republicans a l’alcaldia i renovar la confiança dels veïns i veïnes per completar els projectes de millora i impuls pel poble. “Fa gairebé quatre anys la força del canvi va guanyar, i des de llavors que treballem incansablement per bastir un municipi on viure, treballar, aprendre i gaudir, un poble del que puguem enorgullir-nos-en i reivindicar arreu”, ha manifestat l’ara ja candidat a la reelecció.   En la mateixa intervenció, Peraire ha remarcat el caràcter col·lectiu i femení del seu projecte i ha anunciat l’ampliació de l’equip de treball que l’ha acompanyat en aquest primer mandat: “lideraré un equip amb cares noves per donar-hi encara més impuls. Però amb les mateixes ganes de servei i d’il·lusió que el primer dia, perquè volem continuar millorant el poble i treballant per la seva gent, perquè Prats val la pena!”. La candidatura de Peraire ha estat l’única presentada i ha obtingut la unanimitat dels vots a l'assemblea.   Ramon Besora, nou president local  En la mateixa assemblea, la militància republicana ha escollit la seva nova executiva local, que estarà encapçalada per Ramon Besora, que va ser alcalde de Prats de Lluçanès del 2003 al 2007. Besora ha celebrat la salut de la formació republicana a Prats i la consolidació de les eines de democràcia interna de què s’ha dotat “que s’han demostrat, una vegada més, efectives per gestionar col·lectivament la nostra diversitat”. Alhora, ha posat com a objectiu immediat “que Esquerra torni a guanyar les eleccions municipals del 2019 perquè som l’única garantia de que els nostres veïns i veïnes siguin el centre de les polítiques municipals”.

Corominas: «Roda Republicana és un projecte de treball col·lectiu que té per objectiu millorar la vida dels rodencs i rodenques i construir la República des de baix»

Durant l’acte també es va presentar una enquesta que s’ha distribuït a tot el poble i que és un pas més en l’ampliació del procés participatiu que han impulsat. El passat 29 de novembre el Museu de l’Esquerda de Roda de Ter va acollir la presentació del projecte Roda Republicana i de Roger Corominas, candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Roda de Ter. L’acte va girar entorn de la trajectòria d’Esquerra a Roda de Ter i del projecte de futur que aquest grup municipal està treballant sota el nom de Roda Republicana. En paraules del mateix Corominas: «un projecte de treball col·lectiu on jo, com qualsevol de vosaltres, sóc una peça més d’aquesta eina que té per objectiu treballar per millorar la vida dels rodencs i rodenques i construir la República des de baix». La presentació la van iniciar tres dels actuals regidors a l'Ajuntament: Roser Montané, Roger Canadell i Marta Barniol. «Avui som aquí per mirar cap al futur» va dir Montané, i «tot i que aquí davant hi teniu tres regidors actuals, som la veu del grup municipal, aquest que l’any 99 va començar a parlar de participació, de sostenibilitat i de cohesió social, aquest grup que va posar paraules a la ideologia que regeix la nostra presa de decisions i que va creure en la transversalitat. Som la veu d’un grup conformat per persones diferents que comparteixen els valors d'una nova Roda Republicana». Canadell va posar èmfasi en la necessitat de tornar a conferir contingut als valors republicans i a reivindicar la necessitat d’un municipalisme fort per tal de construir la República Catalana: «estem convençuts que des del municipalisme compromès, coherent i transparent es poden fer polítiques que estiguin en sintonia amb aquests grans ideals: els interessos pel que és col·lectiu, el foment de la solidaritat, el foment de la discussió, la presa de decisions i l’execució de projectes de forma cooperativa, les inversions basades en els principis de la sostenibilitat i la salut, l’impuls de la formació per a tothom, continuada al llarg de la vida, en espais i projectes que siguin educadors en ells mateixos.

Àlex Garrido optarà a la reelecció a l'alcaldia de Manlleu.

L'alcaldable per ERC repassa la feina feta a la capital del Ter durant aquests primers quatre anys destacant l'educació, la cultura i les comunicacions L'actual alcalde de Manlleu Àlex Garrido (ERC) va presentar aquest dimecres al vespre la seva candidatura per continuar al capdavant de l'Ajuntament de Manlleu. D'aquesta manera, Garrido va encetar la cursa a l'alcaldia amb el primer acte preelectoral a la capital del Ter. I ho va fer acompanyat del conseller d'Ensenyament Josep Bargalló. Garrido torna a optar a l'alcaldia perquè "quan ens vam presentar fa quatre anys vam dir que portàvem un programa i un pla de govern de vuit anys". "Des del moment zero la voluntat era presentar-se dues vegades", recorda l'actual batlle. notícia de Osona.com

ERC Osona es manifesta davant dels jutjats de Vic contra la violència envers les dones.

En motiu del dia internacional contra la violència envers les dones, ERC Osona es va concentrar ahir dilluns dia 26 de novembre al vespre davant els jutjats de Vic, per tal de mostrar el profund malestar amb les sentències judicials poc dures dictades als maltractadors, la poca atenció que reben les víctimes de la violència masclista i la falta de recursos en el circuit de protecció de les dones agredides.   Un nombrós grup de dones republicanes varen llegir el manifest pel dia 25N posant especial èmfasi en treballar conjuntament amb els homes per tal d’eliminar aquesta xacra social que amenaça la meitat de la població.   En el mateix acte, Montse Mas va presentar el “Primer Concurs d’Arts Escèniques a Osona 2019”. “Aquest concurs té el compromís fundacional de promoure activitats, produccions i projectes culturals i artístiques compromeses en la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i la sobirania nacional, alhora aquesta proposta també ha d’esdevenir una eina en pro de la sororitat”. Aquest concurs és d’àmbit comarcal i es coordinat i gestionat  per la Secretaria de les Dones d’ERC Osona.   L’acte davant les portes del jutjat va acabar amb crits de “No és NO” alhora que s’alçaven cartells en favor de la igualtat d’oportunitats, del dret a la vida per part de les dones entre molts d’altres.    

foto d'Adrià Costa

​Àlex Garrido tornarà a encapçalar ERC a les municipals de Manlleu

Àlex Garrido tornarà a encapçalar ERC a les eleccions municipals de Manlleu de cara el proper maig. L'actual alcalde opta a repetir a l'alcaldia que ostenta des del passat 2015. Garrido ja havia estat a l'anterior legislatura (2011-2015) en el govern de Pere Prat. Precisament, aquest dimecres està previst que el conseller d’Ensenyament Josep Bargalló visiti Manlleu i presenti Garrido com a candidat. A nivell comarcal, l'actual batlle de Manlleu és president del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona i també de l'assemblea d'alcaldes i regidors d'ERC Osona.

Josep M. Freixanet (Frei) reelegit candidat a l’alcaldia d’Olost per OiSC-AM

El grup d’independents -Olost i Santa Creu- i els militants d’ERC al municipi van escollir a Josep M. Freixanet com a candidat a l’alcaldia d’Olost. El grup també va aprovar seguir amb la coalició electoral amb Acord Municipal. Per Freixanet “Crec honestament i amb justícia que els equips que han i hem treballat des del consistori durant aquestes legislatures hem aprofitat les oportunitats. Oportunitats que han servit per situar Olost i Santa Creu en el mapa de les bones practiques. El que sí que tenim molt clar és que tot allò que fem persegueix la millora de la qualitat de vida dels qui vivim a Olost i Santa Creu”. Per l’actual alcalde, “la candidatura Olost i Santa Creu – Acord Municipal (OiSC-AM) ha esdevingut i vol continuar sent un projecte hegemònic i de futur; i ho és per la voluntat del poble i per la capacitat i encert d’aixoplugar sota un ampli projecte consistoris de base molt transversal i que s’assemblen a com són la gent d’ Olost i Santa Creu. Estem convençuts que els drets de la democràcia no poden estar reservats a un grup selecte de la societat, sinó que corresponen a totes les persones”. La candidatura ja ha començat treballar amb la proposta del nou programa electoral i la incorporació de noves cares a la candidatura de cara el 2019-2023. OiSC-AM governa Olost com a llista única.  

Màrius Valls nou candidat de CPF-ERC-AM a l'alcaldia de Calldetenes.

L’assemblea d’ERC a Calldetenes va retificar aquesta setmana la proposta feta pel grup “Calldetenes Present i Futur”, i va nomenar a Màrius Valls com a cap de llista per les properes eleccions municipals de maig de 2019. Les converses iniciades mesos enrere per el grup d’independents “Calldetenes Present i Futur” han  fructificat amb la intenció de sumar i fer més transversal una llista que té la ferma voluntat de guanyar l’alcaldia. Per en Màrius Valls “el nostre poble necessita un govern municipal il•lusionat i amb ganes de treballar, que resolgui els problemes quotidians de la gent". Màrius Valls te una dilatada experiència com a regidor de l'Ajuntament tant a l'equip de govern com a l'oposició així com a diverses entitats del Poble. Després d'un temps fora de la política municipal torna amb moltes ganes i nous projectes per Calldetenes i els seu habitants.