Osona

Totes les notícies

LEC, Freixanet, Carles Martínez

La LEC explicada a Olost

El proper dimarts 19 d'octubre, la campanya Esquerra Compleix, que encara la seva recta final, torna anar al Lluçanès i arriba a Olost on s'explicarà la Llei d'Educació de Catalunya, la primera llei educativa del país. Josep Maria Freixanet, alcalde d'Olost i ponent parlamentari de la LEC, acompanyarà a Carles Martínez, Director General de Planificació i Entorn del departament d'Educació, que explicarà que suposa aquesta llei pel futur del sistema educatiu de Catalunya. La xerrada es farà a l'auditori del Casal (Crta. de Gironella, 5), d'Olost, a les 8 del vespre.  

LipDub per la independència

El diumenge 24 d'octubre Vic acollirà la gravació d'un LipDub per la independència. Es tracta d'un acte ludicoreivindicatiu organitzat per persones anònimes, de caràcter transversal i desvinculat de tota formació política. Us convidem i animem a participar-hi, tant en colla com qui ho vulgui a títol individual. Els grups de cultura popular hi tindran un gran protagonisme. També volem demanar-vos col·laboració, ja que encara ens falten alguns voluntaris per atendre tasques diverses aquell mateix dia 24: barra, vestidor, recorregut, informació, seguretat, etc. Si hi teniu persones interessades poden contactar amb nosaltres a: lipdubindependencia@gmail.com Per últim, ens anirà molt bé que feu difusió de la iniciativa

Esquerra homenatge al President Lluís Companys a Vic i Prats de Lluçanès.

Vic: L'acte consistirà en una ofrena floral precedida pels parlaments d'Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra, Joan López, portaveu del grup municipal d'ERC Vic i candidaT a l'Alcaldia i Josep Mª Freixanet, diputat al Parlament de Catalunya per Osona. Acte seguit, hi haurà un sopar per tota la militància de Vic, on Sergi Sol, director de la revista "Esquerra Nacional" presentarà el seu llibre "Carpe Diem" i la portaveu d'Esquerra al Parlament Anna Simó ens analitzarà el moment actual de la política catalana.  Prats de Lluçanès: ha organitzat per aquest cap de setmana unseguit d'actes en homenatge al President Companys, afusellat fa 70 anys per les forces feixistes. Així, els actes comencen aquest divendres amb la tradicional lectura depoemes, llançada de coets (acompanyats de coca i llonganissa) al'esplanada de Lurdes, a les 9 del vespre. Diumenge, engegarem el dia amb visites al Museu Municipal Miquel Soldevila, que compta amb un espai dedicat a la fossa comuna de Puigvistós, entre altres col·leccions i obres històriques que valen la pena visitar. I al migdia, un altre plat fort, ja que podrem gaudir d'un concert en directe amb el Titot i el David Rosell, a la Plaça Nova, totalment gratuït. Tot plegat, per la memòria històrica. Us hi convidem! Per a més informació, a la pàgina web http://www.esquerra.cat/pratsdellucanes

Juqneueras

Oriol Junqueras, a Tona: "Els independentistes representem la responsabilitat cap al país"

La setmana passada, els republicans osonencs van viure una setmana ben intensa amb la campanya Esquerra Compleix; Oriol Junqueras, Joan Tardà, Marc Sanglas, Laura Vilagrà i Miquel Carrillo van participar en actes a Tona, Roda de Ter, Montesquiu, Centelles i Manlleu, respectivament. A destacar, va ser l'acte de l'eurodiputat independentista, Oriol Junqueras, a Tona, que va suposar el primer acte públic del candidat a l'alcaldia Josep Maria Giralt. Junqueras va començar la jornada esmorzant amb membres locals i comarcals d'Esquerra i amb el diputat Josep Maria Freixanet, posteriorment van visitar alguns comerços l'eurodiputat, el diputat osonenc i Giralt. Abans de fer la conferència, Junqueras va visitar el centre d'interpretació del Camp de les Lloses de Tona, un dels jaciments romans i ibèrics més rics de casa nostra. Tot seguit, precedit per paraules de la presidenta local i candidat al parlament, Núria Sisó, i de Josep Maria Giralt, l'eurodiputat va fer una conferència sobre el valor de l'independentisme pel país i el paper que ha fet Esquerra per normalitzar aquesta opció políticament i per aconseguir fer un salt en la voluntat independentista de molts catalans i catalanes. Junqueras va dir que s'havia iniciat un procés cap a la independència de Catalunya que ens havia de portar cap a la llibertat, ara només faltava saber quan i com, però "segur que guanyarem", perquè és la opció de "responsabilitat cap al país i la seva gent", va afirmar l'eurodiputat, que també va afegir que Esquerra ha portat a terme una obra de govern en clau de construcció d'estat i que alhora ha aconseguit hegemonitzar el discurs polític del país, en temes claus com el concert econòmic, el dèficit fiscal i el dret a decidir. És per això que calia votar independència i que l'opció més solvent és Esquerra Republicana de Catalunya. Després es va obrir un torn de debat amb els assistents, entre els quals hi havia un ex-alcalde i una ex-alcaldessa, així com l'actual portaveu de Tona Futur.

Norbert Gómez és elegit candidat a l'alcaldia per Esquerra Centelles

El passat dilluns 4 d'octubre, la militància d'Esquerra Centelles va elegir per unanimitat a Norbert Gómez com a candidat del partit independentista a l'alcaldia de Centelles. Norbert Gómez, que actualment no milita a cap partit, és empresari i mestre pintor pre-jubilat. Sempre ha estat molt lligat a la vida associativa de la població. Ha estat membre de la penya dels escacs, bàsquet i el futbol, entre moltes altres entitats, i fou membre fundador del Grup Escènic Centelles i de l’Agrupament Escolta Santa Coloma. Durant els anys vuitanta, amb un grup de centellencs formen la primera secció local d’ ERC a la població de Centelles. Malgrat no comptar amb representació a l'ajuntament de Centelles, els republicans han mantingut molta activitat política i social i s'han marcat com a objectiu recuperar la representació al consistori i donar la veu a qui volen un ajuntament més proper i dialogant amb la ciutadania, després de 15 anys del socialista Miquel Arisa a l'alcaldia, amb certs tics personalistes i autoritaris. Esquerra Centelles vol ser una opció per la gent que vol una opció progressita, de país i que posi l'interès de Centelles per davant qualsevol altre i que no se senti representat ni pel PSC ni per CiU.

Setmana intensa de la campanya Esquerra Compleix

Aquesta setmana, Esquerra Osona intensifica la campanya de fer balanç de la feina feta pel partit en el marc de la campanya Esquerra Compleix. El dilluns 4 d'octubre, la diputada Laura Vilagrà parlarà a la Sala de Vidre del Casal Francesc Macià de Centelles, a 2/4 de 9 del vespre, sobre el full de ruta per arribar a la independència de Catalunya, amb les bases que ha assentat Esquerra des del govern de la Generalitat. El dimecres 6 d'octubre, el diputat Miquel Carrillo parlarà, a 2/4 de 9 del vespre a la sala d'acte del restaurant El Morter de Manlleu, de la potencialitat de les comarques interiors com a pols turístic des de la identitat del territori. Un dels casos clars seria Manlleu amb el MIT i tot el llegat industrial. El dijous 7 d'octubre, el membre de la direcció nacional, Marc Sanglas, parlarà sobre el camí cap a la independència i, al ser responsable de la política municipal del partit, mostrarà la importància del món municipal per assolit aquest objectiu. La xerrada es farà a 2/4 de 9 del vespre a la sala d'actes de l'ajuntament de Montesquiu. El divendres 8 d'octubre, Joan Tardà, diputat al Congrés espanyol, parlarà a Roda de Ter del que decideixen a Madrid pels catalans i el paper d'Esquerra, un partit independentista i d'esquerres en el parlament espanyol. L'acte es farà a l'aula de cultura d'Unnim a 2/4 de 9 del vespre. Els actes de la campanya Esquerra Compleix busquen la proximitat i la interactuació entre el ponent i els assistents i compta amb la presència del diputat osonenc, Josep Maria Freixanet, per també passar comptes dels compromisos adquirits fa quatre anys en els 13 punts d'Esquerra per Osona, assumits per la federació comarcal. 

la Farinera. Seu de l'Oficina Jove

Esquerra Compleix també amb els joves. S'inaugura l'Oficina Jove d'Osona

El proper dissabte 2 d'octubre, la Secretaria de Joventut, el Consell Comarcal i l'ajuntament de Vic inauguren l'Oficina Jove d'Osona, un equipament que situa Osona en primera línia en matèria de joventut i segueix la línia que dibuixa la fa poc aprovada Llei de Polítiques de Joventut. Aquesta oficina compta amb serveis i tècnics especialistes en treball, salut i habitatge, que han de facilitar el procés d'emancipació dels joves, posant al seu abast els diferents recursos existents. L'obertura d'aquesta oficina, però, no suposa una centralització dels serveis a la joventut, ja que darrera d'aquest equipament hi ha una filosofia de treball en xarxa que ha de permetre que els diferents serveis ja existents en els nostres municipis es vegin reforçats. Esquerra és un partit que creu en el territori, per això no buscarem mai apartar dels seus municipis la resposta a donar i la relació amb els joves. L'obertura d'aquesta Oficina Jove formava part del programa electoral d'Esquerra Osona en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya que va assumir Josep Maria Freixanet, a proposta de les JERC. Com podeu veure, Esquerra Compleix també amb els joves de la comarca. Esquerra compta amb molts regidors de joventut a la comarca, així com militants que exerceixen de professionals de les polítiques de joventut, és per això que m'agradaria que valoressis en la justa mesura la importància de les polítiques de joventut, la capacitat per fer-ho que tenim i l'avenç que ha de suposar aquesta Oficina Jove. El jovent no sols és el futur, si no que també és el present del nostre país i de la nostra comarca.

Per un marc laboral català i davant les perjudicials mesures de ZP, sí al 29S

Esquerra dóna suport a la vaga general del 29S com a jornada de reivindicació davant la retallada de drets socials més grans de les darreres dècades, amb retallades sous, congelació de pensions i una reforma laboral que fomenta la precarització del mercat de treball, sense cap proposta que suposi un avenç per enfortir el mercat de treball i l'empresa. L'Estat Espanyol ha impulsat unes mesures posant per davant de tot acabar amb el dèficit pressupostari a partir de retallar socialment, sense impulsar iniciatives que reforcin l'economia ni l'empresa, com ara facilitar crèdits per donar liquiditat al sector productiu. Els republicans també han volgut mostrar la necessitat d’un marc laboral català, que s’adapti a la realitat social i econòmica del país. El fet de no comptar amb aquesta possibilitat, fa que Catalunya sigui més vulnerable a la crisi fruit d’estar dissolta, en l'aspecte laboral, dins l’Estat Espanyol. El passat dimecres, membres de l’executiva comarcal es van reunir amb representants d’altres partits i sindicals per parlar de la vaga general, on es va refermar el compromís de donar suport a aquesta, tant a nivell nacional com comarcal.

Anna Simó visitarà la Fira de l'Hostal

La portaveu parlamentària d'Esquerra Anna Simó visitarà aquest dimarts la Fira de l'Hostal de Sant Agustí del Lluçanès, emmarcada en la ronda de visites que els dirigents nacionals d'Esquerra fan pel país i de suport a les iniciatives de promoció del territori. La Fira de l’Hostal és una fira agrícola i ramadera d'abast comarcal que se celebra en un punt emblemàtic del territori, on antigament pagesos, pastors i tractants de bestiar es trobaven quan baixaven els ramats de la muntanya. La visita començarà a les 10,30h del matí. Està prevista una trobada amb els organitzadors de la Fira, amb els artesans del territori i amb el Consorci del Lluçanès. Per acabar la visita, Anna Simó dinarà amb els electes d’Esquerra del Lluçanès.