Osona

Totes les notícies

Esquerra parlarà de les polítiques socials a Sant Vicenç de Torelló

El passat mes d'abril Esquerra Osona iniciava la campanya "Esquerra Compleix", pensada per fer balanç dels compromisos adquirits a nivell comarcal, els 13 punts d'Esquerra x Osona, i a nivell nacional. Una campanya per fer balanç de la feina feta. El Director de Serveis Territorials de Barcelona del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Josep Maria González-Cambray, parlarà aquest dimarts dia 28 de setembre, a 1/4 de 9 del vespre, a la sala annexa de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, sobre les polítiques socials que ha impulsat Esquerra des del govern de la Genralitat. El Pacte Nacional per la Immigració, la Llei d'Acollida o la Llei de Serveis Socials centraran aquest acte emmarcat en la campanya Esquerra Compleix. Des de l'inici de la campanya fins ara hi han participat els consellers Huguet i Ausàs i, en actes de petit format buscant la proximitat, Josep Maria Freixanet, Carles Bassaganya, Anna Simó i Marina Llansana han estat també a la comarca. En total es faran 36 actes en 30 municipis d'Osona fins a l'octubre.

sindicats osona

Per Esquerra, Espanya fa més vulnerable Catalunya davant la crisi

Membres de l’executiva comarcal es van reunir, el passat dimecres, amb representants d’altres partits i sindicals per parlar de la vaga general, on es va refermar el compromís de donar suport a aquesta, tant a nivell nacional com comarcal. Esquerra creu necessària una jornada de mobilització enfront una reforma laboral de Zapatero, al marge del consens dels agents socials i que incideix en l’aprofundiment de la precarietat del mercat laboral, una base inútil per crear una economia sòlida i competitiva. Per altra banda, Esquerra també ha volgut mostrar la necessitat d’un marc laboral català, que s’adapti a la realitat social i econòmica del país. El fet de no comptar amb aquesta possibilitat, fa que Catalunya sigui més vulnerable a la crisi fruit d’estar dissolta, en l'aspecte laboral, dins l’Estat Espanyol.

Inauguració de la nova seu de Torelló

Esquerra Torelló - Vall del Ges ja compta amb una nova ubicació del seu casal republicà

El Casal Republicà Joan Girbau, d'Esquerra Torelló - Vall del Ges, ja té una nova ubicació, al C/ Sant Miquel, 31, 1er pis, de Torelló. El dimecres 22 de setembre, amb la presència de Carles Bassaganya, Director General d'Administracions Públiques, es va fer la inauguració. Diferents simpatitzants van anar a saludar els republicans de Torelló al llarg de tot el vespre. Durant la inauguració, Bassaganya va participar en una tertúlia amb els presents sobre el dret a decidir i la feina que ha fet Esquerra per tal que Catalunya pugui exercir-lo algun dia proper. La primera de les coses aconseguides ha estat guanyar la batalla ideològica i fer que el dret a decidir sigui un objectiu normalitzat a Catalunya i assumit per bona part de les opcions polítiques del catalanisme. Aquesta tertúlia estava emmarcada en la campanya osonenca Esquerra Compleix, que passa comptes de la feina feta pels independentistes en la darrera legislatura. Per la seva banda, Jordi Casals, portaveu d'Esquerra Torelló, va manifestar que tenir una seu "no és un signe d'ostentació, sinó un senyal de compromís ferm amb Torelló", més visible encara en temps de crisi, ja que són els mateixos membres que treballen en el grup municipal qui financen el local.

Josep M. Giralt escollit candidat d'Esquerra a l'alcadia de Tona.

El dilluns dia 20 de setembre, la militància d'Esquerra Tona va escollir per unanimitat a Josep M. Giralt i Perpinyà com a cap de llista d'Esquerra a la població en les properes eleccions municipals del 2011. Giralt és una persona amb experiència municipal, ja que va ser regidor a Tona abans de la constitució d'Esquerra al municipi. En les eleccions de 2007, Giralt va ser, per "responsabilitat amb Tona", el candidat final a les municipals. Ara, quan falten vuit mesos per les eleccions del maig de 2011, Giralt creu que és l'hora d'Esquerra a Tona. En la seva presentació Giralt va afirmar "Tona necessita aire fresc i deixar de banda aquesta política de confrontació constant i interminable que no porta enlloc". El cap de llista independentista va afegir que "és el moment de deixar enrere el bipartidisme que fins ara ha estat la tònica dominant. És l'hora de treballar junts per tal de fer un poble millor" i que Esquerra "escollim l'esperança en comptes de la por, la unitat en comptes de la divisió". "Ara és hora de tocar de peus a terra, i de servir al poble de Tona i no de servir-nos del poble de Tona!" L'acte el va cloure la presidenta de la secció local Núria Sisó, encoratjant a la militància a fer possible el canvi en positiu a l'Ajuntament de Tona.

Esquerra Torelló inaugura el nou local

Esquerra Torelló - Vall del Ges inaugurarà la nova ubicació del Casal Republicà Joan Girbau el proper dimecres 22 de setembre al vespre. Fins ara, la seu social estava situada a la Plaça Nova de Torelló, ara estarà situada al C/ Sant Miquel número 31, 1er pis. A partir de les 2/4 de 8 del vespre la seu restarà oberta a tothom qui hi vulgui passar i a 1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya, Secretari d'Organització,director general de Governació i ex-alcalde de Sant Joan de les Abadesses participarà en la inauguració i protagonitzarà una tertúlia sobre el dret a decidir i les vies d'exercir-lo a Catalunya amb els assistents. El fet de mantenir una seu social a Torelló és una mostra de reafirmació del compromís del projecte republicà independentista amb el municipi de Torelló i la Vall del Ges. També és la seu de les JERC Vall del Ges. Inauguració de la nova seu d'Esquerra Torelló - Vall del Ges Dia: dimecres 22 de setembre Hora: a partir de 2/4 de 8 del vespre fins a les 10 del vespre. Lloc: Casal Republicà Joan Girbau, C/ Sant Miquel, 31, 1er. Torelló A partir d'1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya presidirà la inauguració i participarà en una tertúlia sobre el dret a decidir amb els assistents.

Esquerra Compleix arriba a Lluçà, Tona i Torelló

La campanya comarcal Esquerra Compleix arriba aquest dilluns a Lluçà i a Tona i el dimecres a Torelló, amb actes protagonitzats per Josep Maria Palau, delegat del DIUE a la Catalunya Central, Ignasi Doñate, responsable de la projecció internacional de l'esport català, i Carles Bassaganya, director general d'Administracions Públiques i secretari d'Organització d'Esquerra, respectivament. Palau es trobarà amb empresaris de turisme rural i comerciants al monestir de Santa Maria de Lluçà, el millor escenari per parlar del turisme d'interior, basat en la qualitat i la identitat del territori. La trobada es farà a les 20:30 del dilluns. Per la seva banda, Ignasi Doñate parlarà sobre els avenços en els darrers anys en el reconeixement internacional de les seleccions catalanes, així com també les dificultats, sobretot imposades per l'Estat Espanyol, però també pel francès. L'acte es portarà a terme a la sala de plens de l'Ajuntament de Tona a 2/4 de 9 del vespre. Per acabar, en el marc de la inauguració de la nova seu d'Esquerra Torelló, Carles Bassaganya parlarà sobre la Llei de Consultes i el dret a decidir amb els assistents de l'acte dels republicans de Torelló. La inauguració es portarà a terme de 2/4 de 8 del vespre a les 10, i la xerrada i posterior tertúlia es farà a partir de 2/4 de 9 del vespre. Aquests actes formen part de la campanya d'Esquerra Osona, Esquerra Compleix, que té com a objectiu fer balanç dels compromisos, tant a nivell comarcal com nacional, presos en les últimes eleccions al Parlament. 

El Departament d'Acció Social i Ciutadania i la Universitat de Vic creen la primera Càtedra de Serveis Socials de Catalunya

El Departament d’Acció Social i Ciutadania i la Universitat de Vic impulsen la primera Càtedra de Serveis Socials de Catalunya. La Càtedra serà un centre interdisciplinari de formació i recerca per fomentar, generar i difondre el coneixement relacionat amb l’àmbit dels serveis socials i l’acció social. Serà un espai on els diferents agents que intervenen en el Sistema Català de Serveis Socials podràn interactuar per compartir coneixement, elaborar recerca i impulsar la innovació. La Càtedra de Serveis Socials promourà i desenvoluparà estudis i projectes d’innovació i recerca en àmbits com ara al gestió dels serveis socials, l’economia i els serveis socials, envelliment i esport, salut i serveis socials o la innovació professional, entre altres. També desenvoluparà programes d’ajut a la formació, com ara màsters i doctorats; activitats de recerca; jornades, conferències, seminaris, exposicions i debats; postgraus, cursos d’extenció universitària i altres activitats de formació i especialtizació.

Patrícia Gomà explica el "cas Millet" a Calldetenes i les propostes de trasparència que proposa ERC

Ahir al vespre es va celebrar l'acte "Per unaCatalunya amb els comptes nets" organitzat per la secció local d'Esquerra deCalldetenes. L'acte s'enmarca en la campanya "Esquerra Compleix" de lafederació comarcal d'Osona que ja fa uns mesos que va començar i que es vamarcar fer actes de petit format amb quadres importants i càrrecs electesdel partit. En aquest cas s'ha comptat amb la presència de la diputada ijurista Patrícia Gomà que ha explicat els acords polítics assolits per ERC durant aquests set anys de govern en aquestes matèria. Acords i lleis talscom la oficina antifrau o la llei de finançament de partits entre d'altres.Finalment ha fet una pinzellada sobre el cas Palau i la comissiód'investigació sobre el finançament irregular de Convergència Democràticacosa que ha suscitat un cert debat entre els assistents -entre Ells el capde la oposició, de CiU, a l'ajuntament de Calldetenes-.

Freixanet

Freixanet: "Espanya no vol la nació dels catalans, només vol els impostos dels catalans"

En una sala d'actes del Casino de Vic ple de gom a gom i en el marc de l'entrega dels premis SOMVIC, per part d'Esquerra Vic, Josep Maria Freixanet va traslladar als presents la importància del paper d'Esquerra en els darrers anys. Freixanet va posar en valor la feina feta pel govern, moltes vegades estibat pels independentistes, per l'aprovació d'acords i lleis bàsiques per reforçar els fonaments nacionals de Catalunya i avançar en la construcció de l'Estat Català. A més, el diputat osonenc va apuntar que la majoria de grans acords o grans lleis s'ha fet d'una forma transversal, comptant gairebé sempre amb el suport del principal partit de l'oposició, denunciant així els esgargamells convergents que ERC s'ha venut als socialistes. Freixanet, però, va posar en valor també la feina que es fa des de la ciutadania, en el dia a dia, i va demanar a l'auditori que el país necessita no només les forces polítiques fermes en els moments importantíssims pel país, si no també una ciutadania catalana que no decaigui en el desànim i impulsi el país cap a la llibertat des d'una societat integradora i cohesionada. I més, en un moment històric en què Espanya ha dit clarament que "no vol la nació dels catalans, si no els impostos dels catalans". Posteriorment, Joan López va entregar el 1er Premi SOMVIC al Club Atlètic Vic i a les Mares d'Enllaç de l'Escorial de Vic. Finalment, Ramon Fontdevila, responsable de la Cultura Popular de la Generalitat va explicar el paper important de la cultura per cohesionar la societat. Esquerra Vic: Esquerra Vic entrega el Premi SOM VIC al Club Atlètic Vic i a les Mares d’Enllaç de l’Escorial