Osona

Totes les notícies

Josep M. Giralt escollit candidat d'Esquerra a l'alcadia de Tona.

El dilluns dia 20 de setembre, la militància d'Esquerra Tona va escollir per unanimitat a Josep M. Giralt i Perpinyà com a cap de llista d'Esquerra a la població en les properes eleccions municipals del 2011. Giralt és una persona amb experiència municipal, ja que va ser regidor a Tona abans de la constitució d'Esquerra al municipi. En les eleccions de 2007, Giralt va ser, per "responsabilitat amb Tona", el candidat final a les municipals. Ara, quan falten vuit mesos per les eleccions del maig de 2011, Giralt creu que és l'hora d'Esquerra a Tona. En la seva presentació Giralt va afirmar "Tona necessita aire fresc i deixar de banda aquesta política de confrontació constant i interminable que no porta enlloc". El cap de llista independentista va afegir que "és el moment de deixar enrere el bipartidisme que fins ara ha estat la tònica dominant. És l'hora de treballar junts per tal de fer un poble millor" i que Esquerra "escollim l'esperança en comptes de la por, la unitat en comptes de la divisió". "Ara és hora de tocar de peus a terra, i de servir al poble de Tona i no de servir-nos del poble de Tona!" L'acte el va cloure la presidenta de la secció local Núria Sisó, encoratjant a la militància a fer possible el canvi en positiu a l'Ajuntament de Tona.

Esquerra Torelló inaugura el nou local

Esquerra Torelló - Vall del Ges inaugurarà la nova ubicació del Casal Republicà Joan Girbau el proper dimecres 22 de setembre al vespre. Fins ara, la seu social estava situada a la Plaça Nova de Torelló, ara estarà situada al C/ Sant Miquel número 31, 1er pis. A partir de les 2/4 de 8 del vespre la seu restarà oberta a tothom qui hi vulgui passar i a 1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya, Secretari d'Organització,director general de Governació i ex-alcalde de Sant Joan de les Abadesses participarà en la inauguració i protagonitzarà una tertúlia sobre el dret a decidir i les vies d'exercir-lo a Catalunya amb els assistents. El fet de mantenir una seu social a Torelló és una mostra de reafirmació del compromís del projecte republicà independentista amb el municipi de Torelló i la Vall del Ges. També és la seu de les JERC Vall del Ges. Inauguració de la nova seu d'Esquerra Torelló - Vall del Ges Dia: dimecres 22 de setembre Hora: a partir de 2/4 de 8 del vespre fins a les 10 del vespre. Lloc: Casal Republicà Joan Girbau, C/ Sant Miquel, 31, 1er. Torelló A partir d'1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya presidirà la inauguració i participarà en una tertúlia sobre el dret a decidir amb els assistents.

Esquerra Compleix arriba a Lluçà, Tona i Torelló

La campanya comarcal Esquerra Compleix arriba aquest dilluns a Lluçà i a Tona i el dimecres a Torelló, amb actes protagonitzats per Josep Maria Palau, delegat del DIUE a la Catalunya Central, Ignasi Doñate, responsable de la projecció internacional de l'esport català, i Carles Bassaganya, director general d'Administracions Públiques i secretari d'Organització d'Esquerra, respectivament. Palau es trobarà amb empresaris de turisme rural i comerciants al monestir de Santa Maria de Lluçà, el millor escenari per parlar del turisme d'interior, basat en la qualitat i la identitat del territori. La trobada es farà a les 20:30 del dilluns. Per la seva banda, Ignasi Doñate parlarà sobre els avenços en els darrers anys en el reconeixement internacional de les seleccions catalanes, així com també les dificultats, sobretot imposades per l'Estat Espanyol, però també pel francès. L'acte es portarà a terme a la sala de plens de l'Ajuntament de Tona a 2/4 de 9 del vespre. Per acabar, en el marc de la inauguració de la nova seu d'Esquerra Torelló, Carles Bassaganya parlarà sobre la Llei de Consultes i el dret a decidir amb els assistents de l'acte dels republicans de Torelló. La inauguració es portarà a terme de 2/4 de 8 del vespre a les 10, i la xerrada i posterior tertúlia es farà a partir de 2/4 de 9 del vespre. Aquests actes formen part de la campanya d'Esquerra Osona, Esquerra Compleix, que té com a objectiu fer balanç dels compromisos, tant a nivell comarcal com nacional, presos en les últimes eleccions al Parlament. 

El Departament d'Acció Social i Ciutadania i la Universitat de Vic creen la primera Càtedra de Serveis Socials de Catalunya

El Departament d’Acció Social i Ciutadania i la Universitat de Vic impulsen la primera Càtedra de Serveis Socials de Catalunya. La Càtedra serà un centre interdisciplinari de formació i recerca per fomentar, generar i difondre el coneixement relacionat amb l’àmbit dels serveis socials i l’acció social. Serà un espai on els diferents agents que intervenen en el Sistema Català de Serveis Socials podràn interactuar per compartir coneixement, elaborar recerca i impulsar la innovació. La Càtedra de Serveis Socials promourà i desenvoluparà estudis i projectes d’innovació i recerca en àmbits com ara al gestió dels serveis socials, l’economia i els serveis socials, envelliment i esport, salut i serveis socials o la innovació professional, entre altres. També desenvoluparà programes d’ajut a la formació, com ara màsters i doctorats; activitats de recerca; jornades, conferències, seminaris, exposicions i debats; postgraus, cursos d’extenció universitària i altres activitats de formació i especialtizació.

Patrícia Gomà explica el "cas Millet" a Calldetenes i les propostes de trasparència que proposa ERC

Ahir al vespre es va celebrar l'acte "Per unaCatalunya amb els comptes nets" organitzat per la secció local d'Esquerra deCalldetenes. L'acte s'enmarca en la campanya "Esquerra Compleix" de lafederació comarcal d'Osona que ja fa uns mesos que va començar i que es vamarcar fer actes de petit format amb quadres importants i càrrecs electesdel partit. En aquest cas s'ha comptat amb la presència de la diputada ijurista Patrícia Gomà que ha explicat els acords polítics assolits per ERC durant aquests set anys de govern en aquestes matèria. Acords i lleis talscom la oficina antifrau o la llei de finançament de partits entre d'altres.Finalment ha fet una pinzellada sobre el cas Palau i la comissiód'investigació sobre el finançament irregular de Convergència Democràticacosa que ha suscitat un cert debat entre els assistents -entre Ells el capde la oposició, de CiU, a l'ajuntament de Calldetenes-.

Freixanet

Freixanet: "Espanya no vol la nació dels catalans, només vol els impostos dels catalans"

En una sala d'actes del Casino de Vic ple de gom a gom i en el marc de l'entrega dels premis SOMVIC, per part d'Esquerra Vic, Josep Maria Freixanet va traslladar als presents la importància del paper d'Esquerra en els darrers anys. Freixanet va posar en valor la feina feta pel govern, moltes vegades estibat pels independentistes, per l'aprovació d'acords i lleis bàsiques per reforçar els fonaments nacionals de Catalunya i avançar en la construcció de l'Estat Català. A més, el diputat osonenc va apuntar que la majoria de grans acords o grans lleis s'ha fet d'una forma transversal, comptant gairebé sempre amb el suport del principal partit de l'oposició, denunciant així els esgargamells convergents que ERC s'ha venut als socialistes. Freixanet, però, va posar en valor també la feina que es fa des de la ciutadania, en el dia a dia, i va demanar a l'auditori que el país necessita no només les forces polítiques fermes en els moments importantíssims pel país, si no també una ciutadania catalana que no decaigui en el desànim i impulsi el país cap a la llibertat des d'una societat integradora i cohesionada. I més, en un moment històric en què Espanya ha dit clarament que "no vol la nació dels catalans, si no els impostos dels catalans". Posteriorment, Joan López va entregar el 1er Premi SOMVIC al Club Atlètic Vic i a les Mares d'Enllaç de l'Escorial de Vic. Finalment, Ramon Fontdevila, responsable de la Cultura Popular de la Generalitat va explicar el paper important de la cultura per cohesionar la societat. Esquerra Vic: Esquerra Vic entrega el Premi SOM VIC al Club Atlètic Vic i a les Mares d’Enllaç de l’Escorial

Es cancel.la la conferència del Conseller Tresserras a Vic, però es manté l'entrega del Premi SOMVIC

Ramon Fontdevila, responsable del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, substituirà en l'entrega del premi SOMVIC al Conseller de Cultura. L'acte començarà amb unes paraules del diputat Josep Maria Freixanet i el preisent d'Esquerra Vic Josep Maria Font. Després l'Hereu de Catalunya, Aleix Gorchs i Rovira de Seva, farà una breu introducció de la importància del reconeixement de les entitats i del foment de les tradicions catalanes i de la nostra cultura. Acte seguit, Joan López presentarà el premi SOMVIC i, juntament amb Fontdevila, lliuraran el 1er Premi SOMVIC a una entitat, persona o institució en reconeixement de la seva tasca en defensa de la cultura, les tradicions i el patrimoni dels Països Catalans, així com en defensa dels valors republicans, democràtics i nacionals, des de la ciutat de Vic. El premi SOMVIC s’atorgará anualment als voltants de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. El jurat que ha escollit el guanyador/a del premi ha estat format pel regidor de Vic, Joan López; el secretari de Formació d’ERC Vic, Jordi Bertran; Josep Mª Diéguez, secretari de Política Parlamentària d’ERC Vic; Joan Freixanet, militant històric de la secció local de Vic, i Dolors Solà, directora del Centre per a la Normalització Lingüística d'Osona. 

Tresserras i Puigcercós

El Conseller Tresserras explicarà a Vic com “Estem construint l’Estat Català” des del govern de la Generalitat

El passat mes d'abril Esquerra Osona iniciava la campanya "Esquerra Compleix", pensada per fer balanç dels compromisos adquirits a nivell comarcal, els 13 punts d'Esquerra x Osona, i a nivell nacional una campanya per fer balanç de la feina feta. Amb el setembre arriben nous actes de proximitat i l'acte central de la campanya, que el farà el Conseller Tresserras, a Vic, que parlarà de la construcció de l'Estat Català el 8 de setembre des del govern de la Generalitat de Catalunya per part d'Esquerra, amb importants lleis que reforcen els fonaments de la nació catalana i, a més, amb una actitud de fermesa nacional en oments clau com en la resposta a la retalla da del TC. Acompanyaran al Conseller, el diputat Josep Maria Freixanet i el president d'Esquerra Vic, Josep Maria Font. Bloc de la campanya Esquerra Compleix: http//esquerraosonacompleix.blogspot.com Joan López lliura el 1er Premi SOMVIC Un cop finalitzada la conferència, començarà la segona part de l'acte on l'Hereu de Catalunya, Aleix Gorchs i Rovira de Seva, farà una breu introducció de la importància del reconeixement de les entitats i del foment de les tradicions catalanes i de la nostra cultura. Acte segui, Joan López presentarà el premi SOMVIC i, juntament amb el Conseller Tresserras, lliuraran el 1er Premi SOMVIC a una entitat, persona o institució en reconeixement de la seva tasca en defensa de la cultura, les tradicions i el patrimoni dels Països Catalans, així com en defensa dels valors republicans, democràtics i nacionals, des de la ciutat de Vic. El premi SOMVIC s’atorgará anualment als voltants de l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya. El jurat que ha escollit el guanyador/a del premi ha estat format pel regidor de Vic, Joan López; el secretari de Formació d’ERC Vic, Jordi Bertran; Josep Mª Diéguez, secretari de Política Parlamentària d’ERC Vic; Joan Freixanet, militant històric de la secció local de Vic, i Dolors Solà, directora del Centre per a la Normalització Lingüística d'Osona.

Decidim.cat

El municipalisme d'Esquerra Osona present en la torbada d'ajuntaments "exclosos moralment de la constitució"

L'alcalde d'Olost i diputat Josep Maria Freixanet, el cap de llista i portaveu dels republicans a Vic Joan López, els regidors manlleuencs David Bosch i Pep Mas i el regidor d'Olost i conseller comarcal Òscar Pitarch han participat en la trobada que s'ha fet al monestir de Sant Pere de Rodes dels 70 ajuntaments que s'han manifestat exclosos moralment de la Constitució espanyola. Aquesta trobada va ser convocada per l'alcalde del Port de la Selva i ha tingut el recolzament de la plataforma Decidim.cat, que aplega càrrecs electes a favor del dret a decidir. Els alcaldes i regidors reunits s'han emplaçat treballar unitàriament des dels municipis per tal que Catalunya pugui exercir el dret a decidir en un referèndum sobre la independència, és per això que s'ha signat el 'Compromís municipal sobiranista de Sant Pere de Rodes'. En aquest document, els alcaldes afirmen que l'Estat cada vegada és més "centralista i uniformitzador" i que "és per això que volem expressar en veu alta i clara la nostra voluntat de seguir empenyent des dels nostres municipis per tal d'avançar de forma efectiva cap a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació". "'Ja és arribada l'hora de començar a dir Adéu, Espanya! de forma pacífica i cordial", conclou el compromís.