Osona

Totes les notícies

Setmana intensa de la campanya Esquerra Compleix

Aquesta setmana, Esquerra Osona intensifica la campanya de fer balanç de la feina feta pel partit en el marc de la campanya Esquerra Compleix. El dilluns 4 d'octubre, la diputada Laura Vilagrà parlarà a la Sala de Vidre del Casal Francesc Macià de Centelles, a 2/4 de 9 del vespre, sobre el full de ruta per arribar a la independència de Catalunya, amb les bases que ha assentat Esquerra des del govern de la Generalitat. El dimecres 6 d'octubre, el diputat Miquel Carrillo parlarà, a 2/4 de 9 del vespre a la sala d'acte del restaurant El Morter de Manlleu, de la potencialitat de les comarques interiors com a pols turístic des de la identitat del territori. Un dels casos clars seria Manlleu amb el MIT i tot el llegat industrial. El dijous 7 d'octubre, el membre de la direcció nacional, Marc Sanglas, parlarà sobre el camí cap a la independència i, al ser responsable de la política municipal del partit, mostrarà la importància del món municipal per assolit aquest objectiu. La xerrada es farà a 2/4 de 9 del vespre a la sala d'actes de l'ajuntament de Montesquiu. El divendres 8 d'octubre, Joan Tardà, diputat al Congrés espanyol, parlarà a Roda de Ter del que decideixen a Madrid pels catalans i el paper d'Esquerra, un partit independentista i d'esquerres en el parlament espanyol. L'acte es farà a l'aula de cultura d'Unnim a 2/4 de 9 del vespre. Els actes de la campanya Esquerra Compleix busquen la proximitat i la interactuació entre el ponent i els assistents i compta amb la presència del diputat osonenc, Josep Maria Freixanet, per també passar comptes dels compromisos adquirits fa quatre anys en els 13 punts d'Esquerra per Osona, assumits per la federació comarcal. 

la Farinera. Seu de l'Oficina Jove

Esquerra Compleix també amb els joves. S'inaugura l'Oficina Jove d'Osona

El proper dissabte 2 d'octubre, la Secretaria de Joventut, el Consell Comarcal i l'ajuntament de Vic inauguren l'Oficina Jove d'Osona, un equipament que situa Osona en primera línia en matèria de joventut i segueix la línia que dibuixa la fa poc aprovada Llei de Polítiques de Joventut. Aquesta oficina compta amb serveis i tècnics especialistes en treball, salut i habitatge, que han de facilitar el procés d'emancipació dels joves, posant al seu abast els diferents recursos existents. L'obertura d'aquesta oficina, però, no suposa una centralització dels serveis a la joventut, ja que darrera d'aquest equipament hi ha una filosofia de treball en xarxa que ha de permetre que els diferents serveis ja existents en els nostres municipis es vegin reforçats. Esquerra és un partit que creu en el territori, per això no buscarem mai apartar dels seus municipis la resposta a donar i la relació amb els joves. L'obertura d'aquesta Oficina Jove formava part del programa electoral d'Esquerra Osona en les darreres eleccions al Parlament de Catalunya que va assumir Josep Maria Freixanet, a proposta de les JERC. Com podeu veure, Esquerra Compleix també amb els joves de la comarca. Esquerra compta amb molts regidors de joventut a la comarca, així com militants que exerceixen de professionals de les polítiques de joventut, és per això que m'agradaria que valoressis en la justa mesura la importància de les polítiques de joventut, la capacitat per fer-ho que tenim i l'avenç que ha de suposar aquesta Oficina Jove. El jovent no sols és el futur, si no que també és el present del nostre país i de la nostra comarca.

Per un marc laboral català i davant les perjudicials mesures de ZP, sí al 29S

Esquerra dóna suport a la vaga general del 29S com a jornada de reivindicació davant la retallada de drets socials més grans de les darreres dècades, amb retallades sous, congelació de pensions i una reforma laboral que fomenta la precarització del mercat de treball, sense cap proposta que suposi un avenç per enfortir el mercat de treball i l'empresa. L'Estat Espanyol ha impulsat unes mesures posant per davant de tot acabar amb el dèficit pressupostari a partir de retallar socialment, sense impulsar iniciatives que reforcin l'economia ni l'empresa, com ara facilitar crèdits per donar liquiditat al sector productiu. Els republicans també han volgut mostrar la necessitat d’un marc laboral català, que s’adapti a la realitat social i econòmica del país. El fet de no comptar amb aquesta possibilitat, fa que Catalunya sigui més vulnerable a la crisi fruit d’estar dissolta, en l'aspecte laboral, dins l’Estat Espanyol. El passat dimecres, membres de l’executiva comarcal es van reunir amb representants d’altres partits i sindicals per parlar de la vaga general, on es va refermar el compromís de donar suport a aquesta, tant a nivell nacional com comarcal.

Anna Simó visitarà la Fira de l'Hostal

La portaveu parlamentària d'Esquerra Anna Simó visitarà aquest dimarts la Fira de l'Hostal de Sant Agustí del Lluçanès, emmarcada en la ronda de visites que els dirigents nacionals d'Esquerra fan pel país i de suport a les iniciatives de promoció del territori. La Fira de l’Hostal és una fira agrícola i ramadera d'abast comarcal que se celebra en un punt emblemàtic del territori, on antigament pagesos, pastors i tractants de bestiar es trobaven quan baixaven els ramats de la muntanya. La visita començarà a les 10,30h del matí. Està prevista una trobada amb els organitzadors de la Fira, amb els artesans del territori i amb el Consorci del Lluçanès. Per acabar la visita, Anna Simó dinarà amb els electes d’Esquerra del Lluçanès.

Esquerra parlarà de les polítiques socials a Sant Vicenç de Torelló

El passat mes d'abril Esquerra Osona iniciava la campanya "Esquerra Compleix", pensada per fer balanç dels compromisos adquirits a nivell comarcal, els 13 punts d'Esquerra x Osona, i a nivell nacional. Una campanya per fer balanç de la feina feta. El Director de Serveis Territorials de Barcelona del Departament d'Acció Social i Ciutadania, Josep Maria González-Cambray, parlarà aquest dimarts dia 28 de setembre, a 1/4 de 9 del vespre, a la sala annexa de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, sobre les polítiques socials que ha impulsat Esquerra des del govern de la Genralitat. El Pacte Nacional per la Immigració, la Llei d'Acollida o la Llei de Serveis Socials centraran aquest acte emmarcat en la campanya Esquerra Compleix. Des de l'inici de la campanya fins ara hi han participat els consellers Huguet i Ausàs i, en actes de petit format buscant la proximitat, Josep Maria Freixanet, Carles Bassaganya, Anna Simó i Marina Llansana han estat també a la comarca. En total es faran 36 actes en 30 municipis d'Osona fins a l'octubre.

sindicats osona

Per Esquerra, Espanya fa més vulnerable Catalunya davant la crisi

Membres de l’executiva comarcal es van reunir, el passat dimecres, amb representants d’altres partits i sindicals per parlar de la vaga general, on es va refermar el compromís de donar suport a aquesta, tant a nivell nacional com comarcal. Esquerra creu necessària una jornada de mobilització enfront una reforma laboral de Zapatero, al marge del consens dels agents socials i que incideix en l’aprofundiment de la precarietat del mercat laboral, una base inútil per crear una economia sòlida i competitiva. Per altra banda, Esquerra també ha volgut mostrar la necessitat d’un marc laboral català, que s’adapti a la realitat social i econòmica del país. El fet de no comptar amb aquesta possibilitat, fa que Catalunya sigui més vulnerable a la crisi fruit d’estar dissolta, en l'aspecte laboral, dins l’Estat Espanyol.

Inauguració de la nova seu de Torelló

Esquerra Torelló - Vall del Ges ja compta amb una nova ubicació del seu casal republicà

El Casal Republicà Joan Girbau, d'Esquerra Torelló - Vall del Ges, ja té una nova ubicació, al C/ Sant Miquel, 31, 1er pis, de Torelló. El dimecres 22 de setembre, amb la presència de Carles Bassaganya, Director General d'Administracions Públiques, es va fer la inauguració. Diferents simpatitzants van anar a saludar els republicans de Torelló al llarg de tot el vespre. Durant la inauguració, Bassaganya va participar en una tertúlia amb els presents sobre el dret a decidir i la feina que ha fet Esquerra per tal que Catalunya pugui exercir-lo algun dia proper. La primera de les coses aconseguides ha estat guanyar la batalla ideològica i fer que el dret a decidir sigui un objectiu normalitzat a Catalunya i assumit per bona part de les opcions polítiques del catalanisme. Aquesta tertúlia estava emmarcada en la campanya osonenca Esquerra Compleix, que passa comptes de la feina feta pels independentistes en la darrera legislatura. Per la seva banda, Jordi Casals, portaveu d'Esquerra Torelló, va manifestar que tenir una seu "no és un signe d'ostentació, sinó un senyal de compromís ferm amb Torelló", més visible encara en temps de crisi, ja que són els mateixos membres que treballen en el grup municipal qui financen el local.

Josep M. Giralt escollit candidat d'Esquerra a l'alcadia de Tona.

El dilluns dia 20 de setembre, la militància d'Esquerra Tona va escollir per unanimitat a Josep M. Giralt i Perpinyà com a cap de llista d'Esquerra a la població en les properes eleccions municipals del 2011. Giralt és una persona amb experiència municipal, ja que va ser regidor a Tona abans de la constitució d'Esquerra al municipi. En les eleccions de 2007, Giralt va ser, per "responsabilitat amb Tona", el candidat final a les municipals. Ara, quan falten vuit mesos per les eleccions del maig de 2011, Giralt creu que és l'hora d'Esquerra a Tona. En la seva presentació Giralt va afirmar "Tona necessita aire fresc i deixar de banda aquesta política de confrontació constant i interminable que no porta enlloc". El cap de llista independentista va afegir que "és el moment de deixar enrere el bipartidisme que fins ara ha estat la tònica dominant. És l'hora de treballar junts per tal de fer un poble millor" i que Esquerra "escollim l'esperança en comptes de la por, la unitat en comptes de la divisió". "Ara és hora de tocar de peus a terra, i de servir al poble de Tona i no de servir-nos del poble de Tona!" L'acte el va cloure la presidenta de la secció local Núria Sisó, encoratjant a la militància a fer possible el canvi en positiu a l'Ajuntament de Tona.

Esquerra Torelló inaugura el nou local

Esquerra Torelló - Vall del Ges inaugurarà la nova ubicació del Casal Republicà Joan Girbau el proper dimecres 22 de setembre al vespre. Fins ara, la seu social estava situada a la Plaça Nova de Torelló, ara estarà situada al C/ Sant Miquel número 31, 1er pis. A partir de les 2/4 de 8 del vespre la seu restarà oberta a tothom qui hi vulgui passar i a 1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya, Secretari d'Organització,director general de Governació i ex-alcalde de Sant Joan de les Abadesses participarà en la inauguració i protagonitzarà una tertúlia sobre el dret a decidir i les vies d'exercir-lo a Catalunya amb els assistents. El fet de mantenir una seu social a Torelló és una mostra de reafirmació del compromís del projecte republicà independentista amb el municipi de Torelló i la Vall del Ges. També és la seu de les JERC Vall del Ges. Inauguració de la nova seu d'Esquerra Torelló - Vall del Ges Dia: dimecres 22 de setembre Hora: a partir de 2/4 de 8 del vespre fins a les 10 del vespre. Lloc: Casal Republicà Joan Girbau, C/ Sant Miquel, 31, 1er. Torelló A partir d'1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya presidirà la inauguració i participarà en una tertúlia sobre el dret a decidir amb els assistents.