Osona

Totes les notícies

Ruta històrica "La Batalla de l'Ebre"

Al llarg d’aquest any 2018 la Secció Local d’Esquerra Republicana de Vic, juntament amb les JERC de Vic i la Associació SOM Vic, continuem amb la tasca iniciada l’any passat envers la recuperació històrica del nostre país. En aquesta activitat volem homenatjar a les víctimes directes o indirectes de la Guerra Civil i de la lluita per la república, la democràcia, les llibertats i els drets individuals i col·lectius; a les víctimes que eren a la rereguarda durant el conflicte bèl·lic, i a tothom que va patir persecució a causa de les seves opcions personals, ideològiques, religioses o de consciència. Aquesta activitat forma part de les sortides culturals que organitza l’editorial Ara Llibres. Assumpta Montellà, autora del llibre 115 dies a l'Ebre. El sacrifici de la lleva del biberó ens acompanyarà al llarg de la ruta històrica anomenada “La Batalla de l’Ebre”. Itinerari de la ruta: Dissabte, 10 de febrer del 2018 - 08.00h Sortida de l'estació d' autobusos de Vic. - 09.30h Parada tècnica a l’àrea del Mèdol de l’autopista (WC, esmorzar,cafè…). - 11.00h Visita al poble vell de Corbera d'Ebre. Enmig de les ruïnes del poble bombardejat, explicació de la batalla in situ i visita a l'església enrunada i museïtzada. - 12.30h Visita al museu de la Batalla de l'Ebre, a Corbera. - 14.00h Dinar a Corbera (es pot portar carmanyola). - 16.00h Visita a les trinxeres de la Fatarella. Lectura de cartes al front. - 17.00h Visita al Memorial Les Camposines, on hi ha les restes humanes de la batalla de l'Ebre, els soldats que no van tornar... Allà hi ha unes plaques amb tots els noms i hi farem una ofrena floral, llegirem un poema dedicat als soldats de la quinta del biberó i un minut de silenci.  - 20.00h Arribada a l’estació d'autobusos de Vic. Per fer la preinscripció cal facilitar les següents dades a vic@esquerra.cat   Nom Cognoms Núm. DNI Població residencia Edat Telèfon Correu electrònic   Un cop formalitzada i acceptada la vostra sol·licitud caldrà que passeu pel local d’ERC de VIC per abonar la quota corresponent.

Manual Apoderats/des i preguntes freqüents.

Per què el 21D cal la xarxa d'apoderats més gran mai vista. Perquè, per bé que imposades pel Govern espanyol i per tant il·legítimes, les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017 les hem d'utilitzar per restablir el Govern legítim de Catalunya i per demostrar que no ens fan por cap mena d'urnes, cosa que sempre hem defensat. Això fa que sigui més important que mai preservar les garanties democràtiques d'aquests comicis amb apoderats a tots els col·legis electorals del país. Si cliques "Manual Apoderats-Preguntes freqüents" tindras la informació que necessitis per poder desembolupar la teva tasca d'Apoderats amb totes les garanties.

Esquerra Republicana tindrà apoderats/des a totes les meses dels col.legis electorals de la comarca de cara el 21D

La Federació Comarcal d’ERC Osona a 7 dies de les properes eleccions, ja ha aconseguit, més apoderats/des que meses electorals hi hauran a la comarca pel proper 21 de desembre. Tot i això, ERC, segueix fent més apoderats i apoderades per aconseguir fer el màxim de torns possibles a cada mesa fins aquest divendres dia 15 data límit d’incripcions. ERC Osona, també tindrà un responsable per col•legi electoral, encarregat de coordinar als apoderats/des de cada col•legi. Aquest cop, a més, els apoderats/des d'ERC faran un recompte propi, per validar a nivell nacional d’una forma ràpida i segura el resultat final d’aquestes eleccions.    

ERC intensifica la campanya a Osona

El conseller de Justícia Carles Mundó i Jordi Fàbrega principals protagonistes dels actes osonencs. Aquestes eleccions són molt clares o guanya C’s i tot el que representa o guanya la democràcia. I l’única força política que pot evitar la victòria de Ciutadans a Catalunya ara mateix és Esquerra Republicana, on totes les enquestes indiquen aquesta opció. Per tal d’explicar el full de ruta d’ERC i les propostes a partir del 22D, Esquerra intensifica la campanya a la comarca per tal d’arribar al màxim de ciutadans i ciutadanes, escoltar les seves inquietuds i poder exposar les solucions que proposa per el present i futur més immediat.   Un cop realitzats els actes de campanya a Vic, Alpens i Prats de Lluçanès durant aquesta setmana que avui acaba, ERC Osona encara aquesta setmana del 11D a 17D amb actes a Torelló, Gurb, Tona, Manlleu, Rupit, l’Esquirol, Sant Quirze de Besora, Prats de Lluçanès, Montesquiu, Taradell i Viladrau   El conseller de Justícia Carles Mundó i candidat d’ERC-CatSÍ, participarà en els actes de Gurb i l’Esquirol i visitarà el mercat de Torelló i la Fira de Santa Llúcia de Taradell.   Jordi Fàbrega candidat osonenc i president d’ERC Osona participarà en la majoria dels altres actes a la comarca com els de Torelló, Tona, Manlleu, Rupit i l’Esquirol.   Isaac Peraire, vicesecretari general d’ERC, serà a Sant Quirze de Besora i Mirella Cortès també a Tona. Montse Barniol directora general d’Ecosistemes Forestals i gestió del Medi i alcaldessa d’Alpens serà també a Rupit, així com Marta Vilalta secretària general de joventut a Torelló.   A destacar els actes conjunts de les alcaldesses d'ERC d’Apens Montse Barniol de Viladrau Margarida Feliu i de Montesquiu Elisabet Ferreras, que amb el lema “Per què hem de votar ERC-CatSÍ” acostaran els arguments en clau de gènere de la candidatura tot fomentant el vot de les dones a favor de la candidatura republicana.   Podeu trobar tots els actes i ponents a: http://locals.

Moltes gràcies i seguim!

Benvolguts, benvolgudes, Moltes gràcies a tothom per fer costat a la candidatura d’Esquerra Republicana en l’acte d’inici de campanya celebrat ahir a Vic. Un acte on varem poder donar la benvinguda a la llibertat del HC Carles Mundó, tot i tenir ben presents els empresonats i trobar a faltar entre nosaltres el cap de llista i president d’ERC Oriol Junqueras.   Una disculpa sincera per les persones que es varen quedar sense poder entrar, malgrat l’aforament de 800 cadires disponibles del teatre Atlàntida.   Per copsar en paraules el que tots varem veure i sentir podeu seguir els següents enllaços i trobar diferents cròniques de l’acte d’ahir.   Podeu seguir la campanya a nivell nacional d’ERC a; www.esquerra.cat   http://el9nou.cat/osona-ripolles/actualitat/carles-mundo-emociona-latlantida/   https://www.naciodigital.cat/osona/noticia/55800/mundo/al/primer/miting/erc/cal/joc/net/exigim/llibertat/tots/candidats   http://www.elnacional.cat/ca/opinio/iu-forn-iutuber-en-campanya-carles-mundo-esquerra_218682_102.html   http://www.elnacional.cat/ca/politica/arribada-mundo-acte-erc-vic_218559_102.html     Gràcies i seguim per guanyar el 21D. Equip de campanya ERC Osona  

Acte inici de campanya d'ERC a Vic

Benvolguts, benvolgudes, Dilluns 4 de desembre Esquerra Republicana celebra el seu inici de campanya a nivell nacional al teatre Atlàntida de Vic a partir de les 22h. Un acte amb l’actució humorística d’en Peyu i diversos  parlaments que ens donaran entrada a la intensa campanya electoral i que culminarà el proper 21D. En un acte tant especial, us volem convidar a tots i totes així com també a les vostres amistats a acompanyar-nos en aquesta gran festa. Adjutat us fem a mans la postal de l’acte. Les portes del teatre s’obriràn a les 21,15h. Us hi esperem! Atentament, Esquerra Republicana  

Esquerra Republicana inicia la seva campanya electoral a Vic

El teatre Atlàntida acollirà el primer acte electoral dels republicans En una roda de premsa feta avui matí a la seu d’ERC de Vic, el candidat d’Osona al Parlament i president del partit a Osona Jordi Fàbrega, acompanyat de l’Elisabet Ferreres, vicepresidenta de la formació a la comarca han exposat els principals eixos bàsics i d’actes a la comarca per afrontar les eleccions del proper 21D.   Destaca l’inici de campanya d’ERC a nivell nacional al teatre Atlàntida de Vic. A nivell comarcal, la campanya serà protagonitzada per les principals cares visibles de la candidatura amb la vigatana Marta Rovira al capdavant. Per la vicepresidenta comarcal Elisabet Ferreras ”és motiu d’orgull per el nostre partit a Osona i tot el que representa, que Vic sigui la ciutat escollida per aquesta festa electoral”   Altres poblacions que tindran acte seran Manlleu, Prats de Lluçanès, Tona, Rupit , l’Esquirol, Santa Eugènia de Berga, Folgueroles, Torelló, Centelles, Taradell, Gurb, Balenyà, Roda de Ter, Sant Quirze i Sant Martí de Centelles acolliran actes per explicar el full de ruta que proposa ERC. A més, Alpens, Montesquiu i Viladrau, tres poblacions amb alcaldesses d’ERC participaran amb actes públics conjunts per tal d’acostar a les dones  la política i fer palesa la vàlua d’una candidatura electoral cremallera amb una paritat de gènere tots, com és la d’ERC a nivell nacional.   Pel que fa als candidats i candidates, ERC Osona obre encara més el partit a la comarca i afegeix en els seus actes independents com ara Jenn Diaz, Núria Picas o Ruben Whagenber i obre la porta als altres partits que acompanyen ERC com ara Antoni Castellà o Ernest Maragall. La presència de dirigents d’ERC serà notable amb la presència de Joan Tardà, Mirella Cortés, Isaac Peraire, Pere Aragonès, Eduardo Reyes o Teresa Jordà entre d’altres. El candidat comarcal Jordi Fàbrega serà present a tots els actes programats, així com també hi tindrà presència el torellonenc Marc Tienda que és candidat per les JERC.

Carles Mundó agraeix les mostres d'escalf i solidaritat des de la presó d'Estremera

Avui hem rebut per correu postal una carta del conseller Carles Mundó dirigida a tota la ciutadania i en especial a la militància d'ERC Osona. En aquesta carta que podeu llegir a baix "documents relacionats", mostra el seu agraïment per l'escalf i la solidaritat de totes les cartes que els ciutadans d'Osona l'hi fan arribar. Agraeix les coordinades per ERC Vic, la seva Secció Local, que mitjançant una carpa al mercat setmanal del dissabte ja acumulen més de 211 cartes enviades al presos polítics. Desitgem que ben aviat sigui entre nosaltres i celebrar junts la victòria del proper 21D.