Osona

Notícia

S'aprova el PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA a proposta d'ERC a Prats de Lluçanès

El Ple de Prats de Lluçanès aprova elaborar un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA. Era una proposta que el Grup d'ERC-Prats de Lluçanès vam fer a l'equip de govern el 17 de març, reclamada diverses ocasions i presentada com a moció al Ple d'aquest dimecres 20 de maig. Finalment, amb aportacions de l'equip de govern, la moció va ser presentada conjuntament per tots els grups i aprovada per unanimitat. Els punts de l'acord són:

PRIMER.- Mostrar el reconeixement al personal sanitari de la població i del país. Un agraïment a la població que actua amb responsabilitat social, i una afectuosa abraçada a qui ha patit directament els efectes del Covid-19 coneixent-ne la mort.
SEGON.- Elaborar un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA DE PRATS DE LLUÇANÈS.
TERCER.- Convocar la “Taula per la dinamització econòmica”, oberta a empresaris, comerciants, autònoms, als departaments de promoció econòmica de l’Ajuntament i del Consorci del Lluçanès a agències d’emprenedoria i innovació, a tots els grups polítics  de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès,  per tal que treballi en aquest Pla i en una calendarització i deixar la porta oberta a futures incorporacions per tal de millorar-la.
QUART.- El Pla disposarà de dotacions pressupostàries per desenvolupar accions per promoure l’economia del nostre poble i la nostra comarca.
CINQUÈ.- El Pla posarà al centre de l’acció les persones, orientant-lo a un sistema d’Economia per la Vida, i tenint en compte l’economia social i cooperativa.
SISÈ.- El Pla inclourà mesures fiscals i econòmiques pensant en les persones, famílies (i la seva vulnerabilitat), empreses, autònoms, indústries, treballadors/es, comerç, mercat, habitatge, locals comercials, etc.
SETÈ.- Es farà una revisió del Pla des de l’òptica de la salut, l’educació, la cultura i l’esport, importants sectors també al nostre municipi.
VUITÈ. Aquest Pla tindrà en compte tots els agents comarcals implicats i es complementarà amb accions a nivell de Lluçanès amb la complicitat de tots els Ajuntaments i entitats que el formen i que en vulguin formar part.
NOVÈ.- Es faran campanyes informatives a través de mitjans de comunicació i de les xarxes socials  per facilitar la divulgació.
DESÈ. Fer arribar aquests acords a la població de Prats de Lluçanès, a tots els Ajuntaments del Lluçanès i al Consorci del Lluçanès.

(la moció sencera es pot llegir clicant aquí)

Al mateix Ple, per altra banda, es van aprovar per unanimitat les altres quatre propostes que l'equip d'ERC va presentar. Són:

- MOCIÓ PER UN PACTE DE PAÍS PER UNA ECONOMIA PER LA VIDA

MOCIÓ PER DECLARAR EL MUNCIPI DE PRATS DE LLUÇANÈS LLIURE DE RACISME

MOCIÓ PER APLICAR EL VOT TELEMÀTIC A L’AJUNTAMENT DE PRATS DE LLUÇANÈS

MOCIÓ PER CLARIFICAR LES PRESUMPTES IRREGULARITATS COMESES PER LA MONARQUIA ESPANYOLA

A la resta de punts, els més destacats, ERC es va mostrar de nou en contra de la compra de Ca l'Andreuet, a favor (amb apreciacions) de la subvenció al teixit empresarial, comercial i serveis de proximitat i també a favor de la bonificació de la taxa per les parades del mercat.


En el torn de preguntes, Montse Boladeres, Isaac Peraire i Pere Vila van preguntar o fer arribar apreciacions en relació al procés de selecció de la plaça d'agutzil, van demanar retirar la consulta en relació la mobilitat, la gestió de la zona esportiva, la davallada de l'aportació de la Diputació de Barcelona al programa complementari per a la garantia de benestar social, o la variant de Sagàs.

Boladeres també va fer un repàs de les propostes que durant els darreres mesos s'han fet arribar des de l'equip d'ERC al govern municipal.

Podeu recuperar el Ple complet a aquest enllaç.