Osona

Notícia

Esquerra encara els propers mesos organitzant 36 actes a Osona

Esquerra Osona va iniciar ja fa uns mesos la campanya Esquerra Compleix, amb l’objectiu de fer conèixer a la ciutadania la feina feta pel partit independentista al govern així com per passar comptes dels compromisos adquiritis, ja fossin en l’àmbit comarcal a l’entorn dels 13 Punts per Osona, o bé, a nivell nacional.

És per això que es va obrir un bloc (http://esquerraosonacompliex.blogspot.com) i una pàgina al Facebook per anar comunicant i fer un seguiment de la campanya.

Per Osona ja han passat el Conseller Ausàs i el Conseller Huguet per participar en la Setmana de la República i la I Trobada de Quadres Comarcals d’Esquerra, respectivament.

Aquest dimarts, davant el monument a Lluís Companys que hi ha a la ciutat de Vic, la raó d'aquesta ubicació la va explicar Josep Maria Freixanet, diputat d'Esquerra: "el país necessita de la dignitat nacional que va tenir el president Companys en moments tant complicats com els que va viure".

A partir d’ara, tal com va dir Josep Maria Freixanet en la roda de premsa, “Esquerra Osona intensifica aquesta campanya i ha programat 36 actes a tota la comarca que es faran en 30 municipis osonencs”, els quals seran protagonitzats per membres del govern i de la direcció nacional d’Esquerra, com ara el Conseller Tresserres, el Conseller Ausàs, la portaveu parlamentària Anna Simó, el Director General de Governació Carles Bassaganya, o els osonencs Jordi Serra, Carles Mundó i el mateix diputat Josep Maria Freixanet.

El plantejament d’aquests actes, segons Freixanet, “és que siguin de petit format, on el ponent pugui establir una relació i un diàleg directe amb el l’assistent, buscant la interacció”.

Els actes seran sectorials i aniran des del dret a decidir a la lluita per la crisi, tot passant per la LEC o la Llei del Cinema, entre d’altres. Havent fet un repàs, al final, de l’obre de govern de l’independentisme català en els darrers anys.

Freixanet, ha manifestat que “òbviament, la situació actual de crisi institucional arran de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol marcarà també el desenvolupament dels actes”, ja que “sortir d’aquest atzucac que és en aquests moments Espanya, per Catalunya, és la prioritat del país”.

Esquerra Osona, a més, en aquests actes presentarà l’eina Participa, que consisteix en fer arribar via correu electrònic, les propostes de la ciutadania a incorporar en el programa nacional que presentarà Esquerra en les properes eleccions al Parlament. Cada una de les propostes serà analitzada per l’equip de campanya, i “totes tindran resposta”, va remarcar Freixanet. Esquerra vol fer del seu programa electoral una eina el més propera possible a les necessitats de la ciutadania.