Osona

Notícia

Prop d'un centenar d'empresaris osonencs participen en un acte amb el Conseller Huguet

En el marc de la campanya Esquerra Compleix, el Conseller Huguet va passar balanç de l'obre de govern i de com encarar el futur en el nou marc econòmic que sorgirà de la crisi.

Després de dos anys amb la responsabilitat de la Conselleria de Comerç, Turisme i Consum i de gairebé quatre anys al capdavant de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Conseller Josep Huguet va fer una conferència-sopar, titulada Innovació, l’oportunitat de Catalunya, amb empresaris osonencs.

És en aquest moments de crisi i d’especials dificultats per a tot el teixit empresarial català, que cal conèixer tota la feina que es fa des del Govern del país, els recursos que s’han posat a l’abast dels petits i mitjans empresaris, i les propostes que té Esquerra per a consolidar en el futur aquest recolzament a les petites i mitjanes empreses, per millorar el futur econòmic de Catalunya, en definitiva.

El Conseller va remarcar que la clau per l'economia catalana és la innovació i la recerca, ja que en producció massiva no podrà competir amb les potències emergents, que "ja són emergides", segons Huguet. El gran capital de Catalunya és el capital humà i la capacitat creativa i innovadora.

El republicà, a més, va deixar clar que la internacionalització és un factor clau i va celebrar que les exportacions catalanes fora de l'Estat ja són més importants que les que es fan al mercat espanyol. Per Huguet, això és un signe de fortalesa i qualitat.

Josep Huguet, davant els empresaris, va recordar la manifestació del 10-J, on més d'un milió de persones van sortir al carrer per defensar el país, "no només per la llengua, sinó també pel benestar i l'economia catalana". El conseller d'Esquerra va dir que "Espanya ha demostrat ser un estat incapaç per fer els canvis necessaris per fer funcionar l'economia, per lluitar contra el frau i per donar solucions en les necessitats en infraestructures de l'economia catalana". "Espanya, definitivament, no ens serveix", va concloure Huguet enmig de forts aplaudiments del prop del centenar d'assistents.

Finalment, es va servir un sopar a peu dret i el Conseller Huguet, acompanyat del diputat Josep Maria Freixanet i del responsable del departament a la Catalunya Central, Josep Maria Palau, van conversar amb els assistents.

L’acte, que es portà a terme el dilluns, 19 de juliol a la sala d’actes “Coll i Bardolet” de l'edifici del Sucre, va ser presentat pel diputat Josep Maria Freixanet i el president d'Esquerra Osona, Carles Sanuy, i està emmarcat en la campanya comarcal Esquerra Compleix, on es passa balanç dels compromisos adquirits i la feina feta a govern.

Bloc de la campanya Esquerra Compleix: http//esquerraosonacompleix.blogspot.com