Osona

Notícia

Regidora d’ERC a l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora. Integrant de la candidatura d’ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya.

  1. Defineix-te de forma breu a tu mateixa, que et puguem conèixer.
 
Sempre és difícil definir-se un mateix  i més de manera breu, però ho intentaré.
Vull començar dient que em sento una ciutadana plenament implicada en la vida social, política i cultural del meu poble, des de ben jove, i per extensió del meu país Catalunya. M'estimo el meu poble i sempre he estat una persona participativa  en diferents àmbits i en les diferents etapes de la meva vida. Ara, a més, és una gran satisfacció i un privilegi poder estendre aquesta participació i implicació a  un nivell molt més gran.
Em considero una persona sincera, no m'agraden les mentides, ni criticar; prefereixo dir les coses com les veig, de cara, poder-ne parlar de tu a tu sense embuts i amb educació. I també em considero fidel al meu país, a la meva ideologia (crec en l'evolució personal però no en els canvis de camisa), a la meva parella, al meu fill, a la meva família, als meus amics, al meu poble.
 
 
 
  1. Què creus que pots aportar a la llista d'ERC?
 
Crec que puc aportar el meu treball i compromís per aconseguir una Catalunya independent, socialment més justa i políticament més participativa. Puc aportar també la visió i l'experiència ciutadana i política d'una Catalunya interior, rural, de poble petit però no per això menys important.  I estic convençuda que amb la meva presència com a dona (i és lamentable encara haver-ho de dir), així com amb la de totes les altre dones que ens presentem a les llistes d'ERC, on participem d'alguna manera, puc aportar allò que hauria de ser normal en tots els àmbits de la nostra societat.
 
 
  1. I ERC, que pot aportar a la nostra comarca?
 
Osona és la comarca catalana amb més regidors d'ERC de tot Catalunya, i això ja és una dada molt important. Jo crec que ERC aporta aquesta lluita constant i sense flaques per assolir la nostra plena sobirania. Aquest voler sumar a la nostra comarca, i per extensió per al nostre país, i el voler-ho fer des d'un discurs en positiu amb un afany d'arribar a tots els osonencs. Crec que també aporta una visió social valenta i encoratjadora per tirar endavant amb totes les fites que ha aconseguit la nostra comarca i el nostre país tenint clar que hi ha unes barreres que, malgrat la conjuntura, no es poden traspassar.
 
 
 
  1. Per què hem de votar ERC a les properes eleccions?
 
Primerament perquè és l'únic partit català que porta en els seus gens l'independentisme,  des de la seva fundació sempre n'ha estat el seu abanderat i portaveu. Segon, i molt importat, perquè aquest independentisme mai  ha anat sol, si no que sempre ha anat de bracet d'unes veritables polítiques socials progressistes, igualitàries, creïbles, justes. I tercer perquè crec que a ERC tenim plenament assumit que és la societat civil qui ha de protagonitzar tot aquest procés  que clarament va engegar ella mateixa amb la manifestació del passat onze de setembre. Per això seria bo que al Parlament  s'hi reflectís aquesta majoria transversal que vam sortir al carrer a manifestar-nos. Les majories absolutes no són bones per a cap parlament.
 
 
  1. Tinc un amic a qui no li interessa la política. Què li dic?
 
D'entrada si ni li interessa però n'heu parlat ja és un bon senyal. Jo crec que no és veritat el nul interès per la política. El nostre dia a dia està embolcallat per la política. Començant per les decisions que pot prendre el teu Ajuntament i que segur que t'afecten. Hauries d'animar al teu amic a ser més participatiu, no tan sols a que voti cada quan toqui si no a que s'impliqui, i perquè no, a que militi en un partit. És molt important, moltíssim, la participació electoral però encara és més engrescador formar part d'un partit que serà aquell que gestionarà el teu vot durat la legislatura. Per tant, sigues tu també partícip d'aquest gestió, posa-hi el teu gra de sorra per aconseguir ser una millor societat. Segur que ningú és aliè a aquest desig.
 
 
  1. Defineix les següents persones amb una paraula.
 
a. Mariano Rajoy: ineficaç.
b. Artur Mas: oportunista.
c. Alicia Sánchez-Camacho: amenaçadora.
d. Pere Navarro: anodí.
e. Oriol Junqueras: didàctic.
f. Marta Rovira: treballadora.
g. Albert Rivera: demagog.
 
 
  1. Twitter o Facebook?
 
Tot i que en reconec la seva utilitat no és un tema que m'apassioni, posem que em decanto pel facebook.
 
  1. Completa la frase: de gran m'agradaria ser.....
 
Una ciutadana amb tots els drets i deures que corresponen a una Catalunya independent plenament sobirana.