Osona

Notícia

MARTA ROVIRA PORTA AL PARLAMENT LA IMPLICACIÓ DE L'ACA EN L'ABASTAMENT D'AIGUA A OSONA NORD

La Diputada d'Osona Marta Rovira, i el també diputat del Grup Parlamentari d'ERC al Parlament de Catalunya Marc Sanglas, han portat a la cambra catalana la temàtica de les obres hidràuliques d'Osona mitjançant una Proposta de Resolució.
 
L'abastament d'aigua en alta als municipis del nord d'Osona, com Sant Hipòlit, Masies de Voltregà, Orís, Torelló o Sant Pere de Torelló ha tingut històricament força mancances.
 
Després d'una llarga tasca feta en el temps, de projectes i alternatives, el Projecte de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) té els convenis amb els respectius ajuntaments aprovats i la licitació de l'obra està feta per part del Consell Comarcal d'Osona, ja que els ajuntaments van delegar-li la gestió de les obres i de l'abastament d'aigua en alta. Tal i com es transcriu a l'exposició de motius de la proposta de resolució, es va perdre l'ocasió de fer-ho ja amb el suport econòmic de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 
 
Ara, tenint en compte la situació i l'esforç que hauran de fer el Consell Comarcal i els municipis afectats, ERC porta aquesta proposta de resolució per tal que sigui substanciada davant la Comissió de Territori i Sostenibilitat, amb la completa exposició de motius que repassa la cronologia i passos seguits en aquest tema, per tal que es puguin executar les obres.