Osona

Notícia

acte a Santa Eugènia de Berga.

Esquerra Republicana va organitzar aquest dimarts 20 de maig un acte electoral per a les eleccions al Parlament Europeu a Santa Eugènia de Berga. En un teatre Àngel Guimerà ple, els ponents eren el membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional Josep Maria Reniu, la senadora d'ERC Ester Capella, i la diputada d'Osona i Secretària General d'ERC Marta Rovira.
 
Presentat per la regidora a l'Ajuntament de Santa Eugènia Roser Nadal, el primer a intervenir va ser Reniu. El politòleg vigatà va contextualitzar la convocatòria electoral europea, i va dir que "amb les eleccions europees tenim l'oportunitat d'afirmar-nos que som una comunitat amb vocació europea".
 
Ester Capella va exposar quins són els objectius que ERC es proposa per anar al Parlament Europeu, i va afirmar que "apostem per una Europa nova; una Europa de la ciutadania". Capella va explicar en relació el procés d'independència que "Nosaltres som Europa, i l'endemà de la independència serem Europa".
 
En el seu torn, Marta Rovira va posar en valor la candidatura que encapçala Josep-Maria Terricabaras, el seu compromís amb el país, el procés i les persones. Va repassar els greuges de formar part de l'Estat Espanyol, i va dir que "volem un Estat que defensi els interessos de la gent" en comptes de malbaratar recursos en "AVE's sense passatgers, o aeroports sense avions". Rovira, va posar de relleu la capacitat de mobilització del poble català, i va dir que "el 25M hem de tornar a mobilitzar-nos, volem omplir les urnes". 
 
Un ric torn de preguntes, i un piscolabis, van cloure l'acte.