Osona

Notícia

Comunicat d'ERC referent als pactes amb el PSC a Osona.

La Federació Comarcal d'ERC Osona ha acordat que:

- L'aplicació de l'article 155 és un cop d'Estat contra les institucions pròpies dels catalans catalanes i que el PSC-PSOE n'ha estat un col.laborador actiu i necessari.

- Respectem els posicionaments de bona part del PSC d'Osona en contra l'aplicació del 155, però els vincles amb el PSC-PSOE fan inviable la col.laboració amb els socialistes a les institucions locals i comarcals a Osona per part d'ERC, ja que no podem compartir responsabilitats de govern amb les organitzacions còmplices amb el 155.

- Donem tot el suport als grups municipals d'ERC i associats a Osona que han decidit trencar els acords de govern a nivell municipal.

-  Demanem un replantejament de l'acord de govern del Consell Comarcal d'Osona, la finalitat del qual és incompatible amb qualsevol partit que defensi la suspensió de l'autonomia de Catalunya. ERC Osona expressa el seu respecte vers els consellers del PSC al Consell Comarcal i valora positivament la feina compartida aquests dos anys de mandat, i lamenta que les decisions de la direcció nacional del PSC facin insostenible l'actual pacte de govern al Consell Comarcal després de l'aval socialista al 155.