Osona

Notícia

Hipòlit Serra nou alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà

Som Voltregà-AM i PDCat aproven la moció de censura contra el fins ara alcalde socialista Xavier Vilamala. Hipòlit Serra és el nou batlle del municipi

Ple intens a Sant Hipòlit de Voltregà. Aquest dimecres s'ha votat la moció de censura presentada per Som Voltregà (candidatura associada a ERC) i PDECat contra l'alcalde socialista, Xavier Vilamala. D'aquesta manera es trenca el pacte de govern entre PSC i Som Voltregà de les passades eleccions del 2015 (4 regidors PSC, 4 regidors PDECat i 3 per Som Voltregà). Els dos grups han escollit com a nou alcalde Hipòlit Serra a través d'una votació nominal. El resultat era l'esperat: 7 regidors a favor de la moció de censura i 4, en contra. El nou batlle ha promès el càrrec "per imperatiu legal".

Precisament Serra ha estat l'encarregat d'obrir els parlaments. El portaveu de Som Voltregà ha repassat la intensitat política dels darrers dies a Catalunya i la postura que ha pres el Partit Socialista de Catalunya. "El màxim representant del PSC ha passat, sense ni tan sols avergonyir-se, del "líbranos de Rajoy" fins a estar a manifestacions amb PP i Ciutadans", ha criticat Serra. Per això "no ens podem mantenir al marge", ha dit, remarcant que "en aquests moments de suspensió, persecució, pensem que ens calen governs al costat de les institucions catalanes".

A més, Serra ha destacat la participació altíssima que hi va haver en el passat referèndum de l'1-O, en el qual la majoria va votar "sí" i alhora es van superar les votacions de les passades eleccions municipals. En aquest sentit, Serra ha remarcat que "els ajuntaments no només som una administració, també hi som per fer política". Per acabar, el nou alcalde ha agraït a Vilamala la seva trajectòria al capdavant de l'Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà.

notícia de www.osona.com