Osona

Notícia

Marta Rovira i l'1 d'Octubre protagonistes de la Setmana de la República d'ERC Osona

Com cada any, la Federació Comarcal d'Osona a l'entorn del 14 d'abril, data de la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià, organitza els actes de la Setmana de la República, posant en valor els principis republicans de la Llibertat, la Igualtat, la Justícia, la Llibertat i els drets nacionals dels catalans.
Enguany la repressió de l'Estat Espanyol contra l'independentisme i els fets de l'octubre de l'any passat amb el referèndum de l'1 d'octubre com a epicentre tindran una gran rellevància.
El president comarcal d'ERC, Jordi Fàbrega, ha fet la presentació fent visible l'absència de Marta Rovira, que normalment feia la presentació de la Setmana de la República, amb un llaç groc presidint la presentació al costat de Fàbrega, que ha manifestat que "vivim moments de repressió de l'Estat molt gran, per això avui la Marta Rovira no ens pot acompanyar com feia en els darrers anys".
El president comarcal també ha dit que "commemorem la República de Macià mentre lluitem contra la repressió i per aconseguir la República Catalana independent, per això la militància d'ERC a Osona estem plenament implicats en totes les accions polítiques i cíviques".
El tradicional Sopar de la República donarà el tret de sortida de la Setmana de la República, on s'homenatjarà a Marta Rovira, Secretària General d'ERC i exiliada osonenca, així com també s'homenatjarà a la seva família. En aquest acte hi participarà la nova portaveu d'ERC, Marta Vilalta. El sopar es farà el proper divendres al 13 d'abril a Vic.
El 17 d'abril, es presentarà a Torelló el llibre de Quico Sallés "On eres a l'1 d'-O?", presentat pel regidor d'ERC - Junts per Torelló Jordi Casals.
El 18 d'abril, Nani Altimiras, presidenta d'ERC Vic, presentarà el llibre d'Andreu Pujol "Hem fet un referèndum".
El 19 d'abril, es constituirà la secció local d'ERC Voltreganès, que englobarà els municipis de Masies, Sant Hipòlit i Santa Cecília de Voltregà.
Finalment, al 20 d'abril l'antic conseller i antic eurodiputat, i ara diputat per ERC al Parlament, Ernest Maragall, farà un acte a Olost.
En tots els actes hi haurà guardioles per recollir diners per la caixa de solidaritat per els familiars dels presos i exilitas.

Actes de la Setmana de la República:
13 d'abril. Sopar de la República, amb Marta Vilalta, portaveu d'ERC. A Vic.
17 d'abril. Presentació del llibre de Quico Sallés "On eres l'1-O?", per part del portaveu d'ERC-Junts per Torelló, Jordi Casals. A Torelló. 20h a la Bliblioteca Dos Rius.
18 d'abril. Presentació del llibre d'Andreu Pujol "Hem fet un referèndum", per part de la presidenta d'ERC Vic, Nani Altimiras. A Vic. 19 hores, a Muntanya de Llibres.
19 d'abril. Constitució de la Secció Local d'ERC Voltreganès.
20 d'abril. Acte amb Ernest Maragall, a Olost.