Osona

Notícia

ERC - AM aconsegueix la xifra rècord de 20 alcaldies amb Manlleu i Torelló al capdavant.

Equip de govern d'Espinelves
Equip de govern d'Espinelves
Els 189 regidors i regidores republicans han assumit el càrrec en defensa de la justícia social i la República catalana
Esquerra ha protagonitzat un creixement exponencial en el nombre d’alcaldies des del 2011 que contrasta clarament amb la davallada dels socialistes i JxCat. A les eleccions del 2015, Esquerra a la comarca va obtenir 14 alcaldies i ara n’ha obtingut 6 més, entre elles les de Torelló, Taradell, Folgueroles....i entrem per primera vegada a poblacions com Sant Martí de Centelles i Vilanova de Sau. En nombre regidors i regidores Esquerra és, per primera vegada des del 1931, la guanyadora a Osona.

ERC-AM reté les alcaldies de ;
  • Alpens, Espinelves, l’Esquirol, Manlleu, Olost, Rupit-Pruit, Sant Julià de Vilatorta, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Viladrau i Montesquiu.
I guanya les de Folgueroles, Lluçà, Les Masies de Roda, Muntanyola, Torelló, Gurb i Taradell i mig mandat a Sant Quirze de Besora.

Els republicans treballen per emmirallar-se en la societat que representen i això s’observa, per exemple, en la paritat de gènere, on del total de 189 regidor/res, 92 són dones i 97 homes, que representa un 48,67 % dones i 51,32 homes

A la foto el grup municipal de Junts per Espinelves-Acord Municipal, que governa el poble més petit amb majoria absoluta, d'ERC a la comarca.