Osona

Notícia

Esquerra Republicana liderarà el Consell Comarcal d'Osona

El president sortint entrega la vara al nou president de l'ens comarcal. Foto de OSONA.COM
El president sortint entrega la vara al nou president de l'ens comarcal. Foto de OSONA.COM
El president del Consell Comarcal d'Osona  ha remarcat que l'ens supramunicipal "està al servei de la ciutadania" i el pacte d'ERC, JxCat i independents està obert a la ciutadania i la resta de formacions.
 
Després de la victòria d'ERC en l'àmbit comarcal d'Osona en les darreres eleccions municipals, els republicans lideraran el govern del Consell Comarcal, en un govern format per Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i els Independents d'Osona.
 
Per part d'ERC, a capdavant hi haurà el tàndem format per l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Cales Rodríguez, i Margarida Feliu, alcaldessa de Viladrau com a president i vicepresidenta tercera i responsable de l'àrea de Medi Ambient, respectivament. Posar de manifest que tot l'equip d'ERC al Consell Comarcal és completament paritari.
 
També amb tasques de govern, per part dels republicans, hi haurà l'alcalde d'Olost, Josep Maria Freixanet, que serà adjunt a la Vicepresidència Tercera i serà responsable d'Hisenda i Règim Intern; l'alcalde de l'Esquirol Àlex Montanyà, serà el responsable de l’area de Turisme; Sònia Muñoz, alcaldessa de Montesquiu, de Educació; Eric Sibina, alcalde de Sant Vicenç de Torelló, dirigirà tot el Cicle de l'Aigua, Núria Arau, regidora de Taradell, serà la consellera delegada de Cultura i Arxiu, i Rafa Cuenca, regidor de Manlleu, serà el conseller delegat d’Acció Social.
 
L'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, serà el portaveu del grup d'ERC Osona i la regidora de Vic, Maria Balasch, serà la portaveu adjunta.
 
També seran consellers/conselleres, l'alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer, Txevi Rovira; Roser Montané, regidora de Roda, Judit Sardà regidora de Tona i Glòria Colom regidora a Lluçà.
 
Pel ja president de l'ens comarcal Joan Carles Rodríguez " les grans línies de futur són apostar pels nous sistemes tecnològics en temes de mobilitat, les polítiques de transició energètica davant el repte del canvi climàtic, la integració dels serveis socials amb els de salut, buscar solucions a la manca d'habitatge, i apostar per l'empresa pública de l'aigua en baixa creada recentment.

Per el president d'ERC Osona Jordi Fàbrega "Hem volgut mantenir els ponts i la unitat entre les foces independentistas”. També ha felicitat al grup de 14 consellers i conselleres d'ERC-AM i els ha encoratjat a no defallir mai en benefici de tots els ciutadans i ciutadanes d'Osona.