LaVeu.cat
Osona
17.10.2012 . Número 1
actualitat
Marta Rovira, número dos a la llista d'ERC per Barcelona
Dissabte passat, dia 13 d’octubre, el Consell Nacional d’ERC va aprovar les llistes amb les que la formació concorrerà a les eleccions al Parlament de Catalunya.

A més d’aprovar que l’Oriol Junqueras sigui el candidat a President de la Generalitat, el Consell Nacional va situar la vigatana Marta Rovira com a número dos de la seva llista. D’aquesta forma Rovira forma tàndem amb Junqueras a aquestes importants eleccions i assegura que Osona tindrà diputada independentista i d’esquerres al Parlament de Catalunya.
Osona: territori català lliure

Tot va començar a Sant Pere de Torelló, on el dia 3 de setembre nombrosos mitjans de comunicació, alguns d’àmbit estatal, s’instal·laven per seguir la sessió del ple de l’Ajuntament en directe (la majoria segurament per primera vegada). En Jordi Fàbrega, l’alcalde, d’Esquerra Republicana de Catalunya, donava el tret de sortida a un moviment que s’escamparia per tota la geografia catalana. A la sortida del ple, Sant Pere de Torelló era el primer «territori català lliure». Al mateix temps, Calldetenes també se’n proclamava a proposta del Grup Municipal d’ERC. Així, l’exemple de Sant Pere de Torelló i Calldetenes l’han seguit nombroses poblacions a la nostra comarca...

Ple a l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló
Ple a l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló
Volem la independència perquè...
L’educació viu un moment complicat i impossible d’arreglar dins l’estat espanyol. Les retallades i mesures patides els últims temps (tant des del govern espanyol com del català) dificulten cada cop més la tasca dels mestres. Hi ha una falta eminent de recursos destinats a les escoles, i s’està tendint a la massificació de les aules, amb més alumnes dels que una persona sola pot cobrir, oferint així poca atenció a la diversitat de cada alumne i als alumnes amb necessitats educatives especials. Els més damnificats: els nens i nenes catalans i, de retruc, el país. D’altra banda, es retallen sous i condicions laborals als mestres. El sistema educatiu cada cop és, en general, més pobre, més precari. La independència ens dotaria, com a país, d’una economia més pròspera sense l’espoli fiscal, un fet que permetria arreglar aquesta situació tan trista i preocupant...
LaVeu.cat, a les vostres pantalles
Des de la secretaria de Comunicació d'ERC-Osona et fem a mans el butlletí electrònic LaVeu.cat. Recuperem doncs aquesta eina comunicativa que esperem sigui d'interès. Aquí hi trobareu notícies relacionades amb l'actualitat al nostre territori; un apartat sobre arguments a favors de la independència i la justícia social; a la part dreta unes campanyes recomanades; i al final de tot, la secció d'opinió. Així doncs, endavant amb LaVeu.cat!

Isaac Peraire Soler. Secretari de Comunicació i Entorn.

opinió
Pere Prat i Boix
»
President d'ERC-Osona i alcalde de Manlleu
Comunicant-nos serem més lliures

ERC-Osona empren de nou el butlletí electrònic LaVeu.cat, que el teniu ara mateix a la vostra pantalla. Es tracta d’una forma de comunicació ràpida, lleugera i actual tan per a la militància com per a la ciutadania en general.

Estem convençuts que la tasca d’Esquerra Republicana de Catalunya a la comarca d’Osona és molt important pel desenvolupament dels nostres municipis i el benestar dels vilatans d’aquestes poblacions i ciutats. Alhora, contribuïm des de la proximitat a l’alliberament nacional del nostre país, en uns moments que el camí a la independència està més avançat que mai i no podem afluixar el ritme que fa tants anys vam iniciar.

Per això, comunicar és molt important. I amb aquesta eina que us presentem volem reforçar el compromís d’explicar i aportar arguments per seguir amb la feina que des de sempre portem a terme. Per últim, volem que la comunicació sigui recíproca, i per això no deixem de posar-nos a disposició pel que cregueu convenient mitjançant aquest mateix butlletí o la resta d’eines comunicatives que ERC posa a la vostra disposició.campanyes

Butlletí d'informació de la Federació Comarcal d'ERC-Osona. Època 2.
Pare Gallissà, 1 entresòl 1a
08500 Osona
T. 938895628