LaVeu.cat
Osona
27.11.2013 . Número 32
actualitat
Marta Rovira es reuneix amb el col·lectiu "Perquè no ens fotin el tren"
La Diputada d'Osona Marta Rovira, acompanyada dels regidors d'ERC-Junts per Torelló Jordi Casals i Xavier Lozano, va reunir-se aquest dimarts 26 de novembre amb representants del col·lectiu "Perquè no ens fotin el tren", a Torelló.
ERC Osona dóna suport a les accions del Dia Contra la Violència envers les Dones
El dia 25 de novembre es va commemorar el Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones. Des d'Esquerra Republicana - Osona es dóna tot el suport a entitats i organitzacions que dia rere altre treballen per a eradicar aquesta xacra social, i coincidint amb el dia 25 de novembre va tornar a fer una crida a la mobilització i conscienciació.
Rovira i Fàbrega a la jornada " Els Ajuntaments d'ERC en el procès d'Independència"
Esquerra Republicana va organitzar el dissabte 16 de novembre a Arenys de Munt la jornada "Els ajuntaments d'ERC en el procés d'independència", en la que hi van participar 150 càrrecs electes -alcaldes i regidors- d'arreu del país. Entre aquests, diversos de la comarca d'Osona.
Les JERC organitzen l'escola de Formació a Centelles
Centelles va acollir l'Escola Nacional de Formació de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya van celebrar el cap de setmana passat, 16 i 17 de novembre. Sota el títol "Construïm la majoria, guanyem la independència" durant el cap de setmana es van succeir un seguit de xerrades i debats, fent un aprofundiment transversal per encarar el procés de construcció nacional de l'estat català.
VOTAR ÉS LA VIA

Les properes setmanes seran decisives per a que el 2014 els catalans celebrem una consulta sobre la independència que de forma clara i inequívoca doni la veu i el poder al poble de Catalunya per a que, junts, decidim el nostre futur.

En aquests moments decisius tots els qui defensem que votar és la via per a dirimir el debat social i nacional al nostre país i que la celebració d'una consulta sobre la independència és quelcom just i necessari, hem de fer sentir la nostra veu per a garantir que el procés avança amb força i de manera clara i nítida.

És per això que des d'Esquerra Republicana estem organitzant un gran acte de reivindicació de la consulta i del nou país que junts volem construir per al dissabte 14 de desembre a les 18h a l'Auditori del Fòrum a Barcelona.

Comptem amb la teva participació i et demanem que ens ajudis a fer difusió de la convocatòria entre les teves amistats, a la feina, a la universitat i a tothom que vulgui fer pinya per la democràcia i per la llibertat. Des d'Osona organitzem autocars, posat en contacte amb nosaltres.


opinió
Maria Molas Castells
»
Secretària de la Dona - JERC Vic
Volem ser dones lliures en una terra lliure

La violència masclista entre els joves està anant en augment als últims temps. Podem recordar que un 60% de les joves han manifestat haver estat insultades i assetjades per les seves parelles. La societat sembla donar l’esquena a aquest tipus de maltractament que en moltes ocasions es produeix a través del mòbil i les xarxes socials que, tot i que sembla inofensiu, és l’inici de la violència masclista.

Emmarcant aquesta situació dins la societat civil, podem evidenciar la baixa percepció de risc que provoca aquest tipus de violència. Sovint es reprodueixen conductes masclistes que no es visualitzen com a tal. Les relacions de domini, control, gelosia ... no es solen identificar com a actituds de maltractament, sensació totalment errònia per l’enorme mala influència i menyspreu que comportaments com aquests poden suposar per les noies.

En caire generalista, tradicionalment a les dones ens han imposat rols socials que ens han fet creure que som immòbils. Activitats socials i polítiques discriminatòries que no es poden continuar produint. Des del nostre territori, Osona, en un moment de canvi social i progrés sobiranista com l’actual, no podem permetre la construcció d’un nou país amb les mateixes bases socials diferenciadores entre sexes com les actuals, sinó que hem de fomentar la creació d’una Catalunya independent amb valors igualitaris.

Per aconseguir aquest objectiu creiem necessàries les campanyes de sensibilització i prevenció entre els joves, amb difusió a instituts i escoles per abolir aquestes conductes masclistes. Serà només a través de les actuacions coordinades entre els agents educatius i la conscienciació ciutadana com aconseguirem la igualtat de gènere.campanyes

Butlletí d'informació de la Federació Comarcal d'ERC-Osona. Època 2. Edita: Secretaria de Comunicació d'ERC-Osona
Pare Gallissà, 1 entresòl 1a
08500 Osona
T. 938895628