LaVeu.cat
Osona
20.03.2013 . Número 16
actualitat
Consell d'alcaldes i alcaldesses
Dimecres 6 va tenir lloc una reunió del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona. Prèviament, els alcaldes i alcaldesses d'ERC s'havien reunit per a preparar la sessió.

Així doncs, la Federació Comarcal d'ERC Osona vol destacar alguns punts que van transcórrer a la convocatòria.
Esquerra Republicana de Catalunya al costat de l'escola El Castell de Tona.
El Parlament de Catalunya va aprovar, amb el suport d'Esquerra Republicana de Catalunya, una moció que inclou garantir el projecte educatiu de l'escola El Castell de Tona i obrir la prematrícula de P3 per al proper curs escolar.
CDC i ERC Osona es reuneixen
L’Agrupació comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya i la Federació Comarcal d’ Esquerra Republicana de Catalunya de la comarca d’Osona es van reunir el passat dijous dia 14 de març.
ERC-Osona, amb el “Compromís d’Orís”
Aquest proper dissabte dia 23 de març la Plataforma “Aturem el Fracking” ha convocat a alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pels projectes “Ripoll” i “Leonardo” a la població osonenca d’Orís, per a signar el que s’ha anomenat “Compromís d’Orís”.
Alex Garrido és el nou cap de llista d'ERC a Manlleu
L’assemblea local d’ERC Manlleu va aprovar per unanimitat aquest divendres el nou cap de llista per a les properes eleccions municipals del 2015. L'única candidatura era la presentada per l'actual regidor de Cultura, Educació, Mitjans de Comunicació i Joventut de Manlleu, i president de la secció local d’ERC a Manlleu, Àlex Garrido.
Futur hipotecat: la realitat dels desnonaments.
Tenint en compte la greu situació que ara mateix s'està donant a la societat, amb el desnonament de centenars de persones cada mes i l'ofec de moltes altres per culpa d'unes hipoteques abusives, des d'ERC-Vic hem cregut adequat organitzar una trobada/col·loqui sobre aquesta problemàtica.

opinió
Pere Molist Bover
»
Regidor d'ERC a l'Ajuntament de Gurb
El nostre camp, la nostra lluita.
Entre els anys 2000 i 2011, s'havien perdut a Osona el 55% de les granges destinades a la producció de llet. Aquest exemple serveix per il·lustrar fins a quin punt és greu la darrera agressió que ha plantejat el govern espanyol, decidint condicionar les ajudes que els agricultors i els ramaders han sol·licitat de la PAC (Política Agrària Comuna), al compliment per part de les comunitats autònomes de l'objectiu de dèficit. Una escomesa perversa, que suposa lligar el cobrament d'aquest suport destinat directament a les empreses i els particulars, al resultat d'un informe arbitrari elaborat pel Ministeri d'Hisenda respecte a les finances de la Generalitat.

Prenent aquesta mesura, el govern espanyol posarà en el llindar de la desaparició a moltes explotacions agrícoles i ramaderes, ja escanyades pels efectes de la crisi i l'oligopoli que es permet a les grans distribuïdores.


campanyes

Butlletí d'informació de la Federació Comarcal d'ERC-Osona. Època 2. Edita: Secretaria de Comunicació d'ERC-Osona
Pare Gallissà, 1 entresòl 1a
08500 Osona
T. 938895628