LaVeu.cat
Osona
23.10.2012 . Número 2
actualitat
L'equip de campanya es posa en funcionament
La Federació Comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya de la comarca d'Osona posa en funcionament la maquinària electoral per a les eleccions del 25 de novembre al Parlament de Catalunya, en que en aquesta ocasió la seva candidata Marta Rovira ocupa el número 2 de la llista, formant tàndem amb el presidenciable Oriol Junqueras, tal i com ja ha estat anunciat.
Entrevista a Isabel Vergés
Entrevistem a Isabel Vergés, regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Quirze de Besora i candidata d'Osona a la candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya.
Sobre la independència i la universitat
Necessitem poder-nos desenvolupar amb total llibertat, veure fins on arriba el nostre potencial com a país deixant enrere els topalls que hem anat trobant fins ara i que sovint han estat col·locats a propòsit per l’estat central i més concretament per la oligarquia espanyola sense una raó lògica aparent. A part del greuge econòmic que patim i que és una dada contrastable, hi ha el greuge en la negació de poder fer allò que més ens convindria com a país i com a societat i el valor d’aquesta pèrdua, a diferència del dèficit fiscal, és incalculable.

opinió
Jordi Casals i Prat
»
Vicepresident d’ERC-Osona. Cap de Campanya
Una campanya a l'alçada del moment històric
El 25N són unes eleccions formen part d'un moment històric del nostre país. Després del manifestació més gran mai vista a Barcelona, centenars de milers de catalans van unir-se pacíficament i cívicament sota el clam per la independència de Catalunya. De tots és sabut què ha anat passant des de la magnífica manifestació de l'11 de Setembre.

Ara, encarem unes eleccions, precipitades en el temps perquè amb prou feines s'havia arribat a la meitat de la legislatura, però, necessàries per obrir, si la ciutadania així ho vol, un procés d'emancipació nacional. Les condicions objectives hi són perquè trobem una Catalunya en crisi amb l'Estat Espanyol per l'economia, la llengua, la institució i la democràcia.

Per això cal ser clars i contundents en l'aposta per un estat català. I ERC ho serem. Però també cal escoltar el palpit de la ciutadania, que defuig les picabaralles partidistes per se; ara més que mai hi ha una demanada d'una campanya que defugi les travetes, els dits al ull i l'insult entre el catalanisme.

Aquesta campanya ha de ser neta i afirmativa, mostrant-nos tal com som i el què volem pel nostra país. No es tracta de dir que hom és el més independentista ni el més d'esquerres, sinó de formular unes propostes clares de país. Hem de buscar que la gent ens esculli a nosaltres pel que som, no pel que no són els altres. Defugim el pim pam pum que plantejaran altres formacions. En les últimes eleccions vam rebre estopa per moltes bandes, van ser unes eleccions on els partits independentistes i els d'esquerres miràvem més als altres partits que a la ciutadania. En aquestes no. I per això, des de l'equip de campanya plantejarem una campanya constructiva i afirmativa, i per això tots vosaltres, en tant que electes, membres de les seccions locals i simpatitzants us necessitem.

Són moments històrics i hem d'estar a l'alçada de les circumstàncies. I ho estarem!


campanyes

Butlletí d'informació de la Federació Comarcal d'ERC-Osona. Època 2. Edita: Secretaria de Comunicació d'ERC-Osona
Pare Gallissà, 1 entresòl 1a
08500 Osona
T. 938895628