Osona

Notícia

Votar!

M. Isabel Vergés i Pérez, regidora i portaveu del grup municipal d’ERC de Sant Quirze de Besora.

El proper 25 de maig tenim una nova cita electoral. Aquesta vegada amb Europa. Molts de nosaltres hem fet el comentari: uf, les europees! Com si fossin unes eleccions de segona categoria, de més a més, vaja d’anar fent perquè toca.
Sovint ens sentim tots lluny d’això que anomenem Unió Europea. Una mena de supra administració distant i que no sabem massa ni com actua, ni com ens afecta. Però realment tots som conscients que a Europa es debaten moltes coses que influeixen en el nostre dia a dia. Són aspectes essencials com la qualitat democràtica, drets civils i socials, seguretat i política exterior, drets humans, canvi climàtic, etc, etc. D’altres ja les compartim de fa temps: moneda única, targeta sanitària europea, programes Erasmus, etc.
Però aquesta vegada és diferent, per moltes raons que es resumeixen en una: volem ser un nou estat d’Europa!.
El dia 25 de maig hem de demostrar a Europa, i al món, que el nou país que volem comença ara, en aquestes eleccions. Cal que siguem capaços de  mostrar que  això és un preàmbul decisiu del 9 de novembre.
Hem de ser conscients que aquestes eleccions europees formen part del calendari per exercir el dret a decidir. Són part del  procés pel qual una bona part, una majoria, de catalans fa temps que empenyem.
Ens agradi o no la UE condiciona les principals polítiques que ens afecten a tots, per això el nou país que volem també es decideix a Europa. I hem de ser-hi presents, encara més volem ser-hi amb veu pròpia .Perquè no ens agrada com funciona aquesta UE actual.
Anem a Europa convençuts de voler-la canviar. Volem treballar per aconseguir l’Europa de les persones enfront de l’Europa dels interessos econòmics. L’Europa de molts i no la de pocs.
Anem a Europa a enfortir el procés i a defensar els Països Catalans.
Anem a fer-nos escoltar.
Siguem europeus, però euro crítics. Reivindiquem aquella Europa dels valors democràtics, culturals, de pau, de cooperació entre nacions, més social i justa on les persones en siguin autènticament protagonistes.
Fem d’aquestes eleccions la punta de llança del referèndum del 9N per tal que de veritat se’ns reconegui com un nou estat.
Votem ara i continuem demostrant que el que volem és VOTAR.