Osona

Totes les opinions

Jordi Fàbrega, President d'ERC Osona

Objectiu de l’independentisme: guanyar

Des que tinc consciència política, d’ençà dels setze anys, que he estat independentista. I tinc molt clar que mai com ara no hem estat tan a prop d’aconseguir la independència de Catalunya. Malgrat que l’Octubre Republicà de l’any passat no acabés com tots desitjàvem, sí que vam fer coses extraordinàries i que han fet arrelar profundament l’independentisme a casa nostra, i no pas amb plantejaments identitaris, sinó cívics i democràtics, de valors republicans inclusius.

Judit Sardà. Secretaria comarcal d'Entorn i membre de l'Assemblea de Dones d'ERC Osona

CAL SER FEMINISTA ?

Ahir vàrem commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. El primer aclariment és justament el nom del Dia: sí, Dones, a seques, i en plural, perquè som moltes i diverses. Com cada any des d’Esquerra commemorem  aquest dia per donar  veu als moviments en favor dels drets de les Dones i reivindicar la feina que encara tenim com a societat en aquest sentit. Aquesta és una feina de TOTES, però també de TOTS, una feina de cada dia.

Jordi Fàbrega, President d'ERC Osona

Colau i Iceta davant el mirall

A casa nostra tenim uns partits federalistes, alguns amb tints confederals, que conviuen amb els espais sobiranistes i amb els espais unionistes. Uns a través del dret a decidir, els altres mostrant el federalisme com l’eina més factible per mantenir Catalunya unida a Espanya. El món dels comuns (el món Colau, ICV, EUiA i part de Podemos) busquen clarament una equidistància entre unionistes i independentistes amb uns plantejaments polítics situats exclusivament en l’eix social i que donen sortida a l’atzucac nacional a través d'un referèndum pactat amb l’Estat, un plantejament que no porta enlloc més que a donar voltes i voltes sense acabar de moure’ns de lloc.

Jordi Fàbrega, President d'ERC Osona

El mantra de l'independentisme en contra de les classes populars

Hi ha un mantra en certs sectors de l'esquerra no independentista, incloent-hi elements de l'esquerra autodeterminista, que repeteix que el procés cap a la independència és de dretes i no respon als interessos dels sectors populars de la nostra societat. Aquest mantra no és gratuït, ja que la batalla per aconseguir la majoria explícita a favor de la independència és en aquests sectors populars, on els comuns esperaven ocupar l'espai tradicional del socialisme a Catalunya.

Jordi Fàbrega, diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona

Participació i diàleg ciutadà, la bona política

Quan se'm va encomanar ser diputat a la Diputació de Barcelona, vaig tenir clar que volia exercir la política tal com sempre l'he entès, des de la proximitat i amb diàleg obert amb la ciutadania. Una manera de fer que també es troba en l'ADN d'ERC, com a partit d'essència republicana i municipalista.     Quan després vaig assumir la delegació en Infraestructures Viàries i Mobilitat, encara vaig tenir més clar exercir la proximitat i el diàleg.

Marta Rovira, secretària General d'ERC.

El país que ens van arrabassar. Article publicat al diari Ara.

Fa uns dies llegia, astorada, com Sara Vilà posava en dubte que Esquerra Republicana de Catalunya hagués lluitat contra el franquisme. Vaig haver de llegir-ho diverses vegades. Però encara hi donava menys crèdit en pensar que qui deia allò era una senadora d’esquerres -per cert, escollida pel Parlament de Catalunya-. No ho puc entendre de cap manera, crec que sobrepassa de llarg el límit de l’arena del debat polític constructiu.

Rosa Altimiras Rovira (Nani). Núm. 29 candidata al Congrés per Barcelona

En clau de dona: ja hem guanyat..!

El més important no és guanyar sinó participar, perquè l'essencial en la vida no és aconseguir l'èxit sinó esforçar-se per aconseguir-lo. Aquesta és la dita i/o frase que s’atribueix al baró Pierre de Coubertin, pronunciada en el discurs de les Olimpíades 1908 a Londres.   És aquesta una consigna de fàcil d’aplicació en molts àmbits: socials, culturals, esportius  no cal dir, també en el polític; ve a ser una invitació a la participació.

Jordi Casals. Cap de campanya ERC Osona

Felicitem-nos pels resultats, i seguim treballant!

Jordi Casals

Benvolgudes i benvolguts companyes i companys,  Després de 80 anys, Esquerra Republicana de Catalunya vam tornar a guanyar unes eleccions a Catalunya. Com en l'adveniment de la República, ERC tornem a concentrar els suports de l'esperança de la llibertat i la justícia a les urnes.   Els electors ens han encarregat el mandat de ser garants que el procés continuï sense defalliment i amb pas ferm, fins que el 9 de novembre puguem votar.

Pere Prat (President ERC Osona) i Jordi Casals (Cap de campanya)

Eleccions europees a Osona " Comencem el nou país. Ara, a Europa"

  Benvolgudes i benvolguts companys, A partir d'aquesta setmana iniciarem la campanya electoral de les eleccions europees. La nostra candidatura està liderada per Josep Maria Terricabras, conegut per tots nosaltres, acompanyat d'Ernest Maragall, líder de Nova Esquerra Catalana (NEC), de Jordi Solé (ERC) i de tota un equip de persones del partit i d'altres entitats i associacions que conformen aquesta candidatura cívica, transversal i de país Des d'ERC Osona, volem ser actius en aquesta campanya, així que hem organitzat un calendari d'actes a nivell local que complementaran l'acte central a Osona que JM Terricabras i Marta Rovira, acompanyats per la candidata de la Catalunya Central, la regidora de Cercs Marie Kapretz, protagonitzaran a Vic el dijous dia 15 de maig al vespre.