Osona

Totes les opinions

Sergi Tarrés i Sales, President de la secció local d’ERC de Calldetenes

Som on som perquè hi volem ser.

SOM ON SOM PERQUÈ HI VOLEM SER Ens diuen que estem enmig de la “transició nacional”, que volem l’”Estat propi”, el “dret a decidir”, la “independència”, el “Procés”, etc. Mai com ara la maquinària creativa de semàntica havia treballat tan a fons a casa nostra. En realitat tot es podria resumir (com allò de l’onzè manament que els engloba tots) que aquest poble vol ser això, un poble reconegut.

Àlex Garrido. 1r tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Educació i Jovent

La nostra llibertat serà el millor homenatge

Alex Garrido

Ahir commemoràvem el 73è aniversari de l’afusellament del nostre president Lluís Companys. Ho fèiem en un context d’esperança, davant d’un horitzó tintat d’il·lusió i enfilats en un carruatge que ens mena decididament cap a una albada centellejant de llibertat.  És per això que ahir vam girar el cap enrere i vam recordar: recordar ens fa savis, perquè ens ajuda a conèixer-nos i a no oblidar que som el que la història ens ha fet ser.

Isaac Peraire i Soler . Secretari de Comunicació i Entorn

Jo em mobilitzo, tu et mobilitzes, nosaltres ens mobilitzem...

La importància d'implicar-se en afers col·lectius és tant gran que no sé trobar l'adjectiu per a definir-ho. Alhora, tenim present allò de que la política ens fa iguals, que la política la fas o te la fan, que cadascun de nosaltres pot fer política i defensar els interessos col·lectius i, evidentment, individuals. A més, en un moment que ens han fet creure que la desafecció política és elevadíssima, hem demostrat que precisament interessos polítics, socials, col·lectius són els que ens fan moure, i ens activen.

Marta Rovira, Diputada d'Osona i Secretària general d’Esquerra Republicana

Ens hi juguem el benestar social

Amb la cadena humana de l’11 de setembre ens hi juguem molt. I no només per l’impacte que pugui tenir sobre la política catalana, sinó que també per la lectura que en puguin fer les cancelleries del món i, en particular, les europees. Atès que el Govern espanyol probablement intentarà impedir que els ciutadans puguem decidir el nostre futur, hem d’enviar un senyal inequívoc al món que els catalans volem votar.

Marta Rovira Diputada d'Osona i secretària general d'ERC

El petit marge que tenim

La crisi econòmica dels últims sis anys ha malmès conquestes de l’Estat del Benestar que entre tots havíem construït en les darreres dècades. No cal dir que constatar aquest fet ens afligeix. I, al mateix temps, la idea de defensar l’esforç col·lectiu de la nostra societat des dels anys 60 i treballar per ajudar els que més ho necessiten ens proporciona una dosi de motivació inesgotable.

Lluís Pujadas, president d'ERC Taradell

La universitat al nou país

La universitat ha de ser un dels puntals del nou país que estem construint, la peça clau per fer de la recerca, el desenvolupament i la innovació una font de riquesa econòmica i cultural.  Per tenir una economia basada en el coneixement necessitem universitats modernes i de qualitat, transparents, que retin comptes amb la societat, equilibrin el territori i garanteixin l'accés just i equitatiu dels estudiants.

Àlex Garrido, 1tinent d'alcalde i regidor de Cultura, educació i joventut de Manlleu

L’èxit del treball transversal i de la il•lusió col•lectiva

 Fa escassament dues setmanes a Manlleu es va celebrar la primera edició de la Nit Encantada, una iniciativa original que es va impulsar conjuntament des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i l’Oficina de Promoció Econòmica. Des d’un primer moment, es va apostar per un treball transversal i una coordinació entre diferents regidories, per tal d’assolir una optimització de recursos i un aprofitament de les estructures i del capital humà.

Josep M. Freixanet. Alcalde d'Olost

La LOMCE, la seva, no la nostra

El Consell de Ministres del Govern espanyol va aprovar aquest divendres passat el Projecte de la LOMCE “Ley Orgánica para la Mejora de la Cualidad Educativa”, la coneguda com a Llei Wert. És evident que la Llei és un retorn a l’escola més reaccionària, segregadora i selectiva i, a la vegada, un atac frontal al català a l’escola. L’educació deixa de ser un dret i esdevé un servei. Aquesta concepció de l’educació respon més a una  visió polititzada  que  no pas a l’anàlisi objectiu de quins són els canvis que necessita el sistema educatiu per convergir amb les propostes de la UE.

Jordi Serra. Alcalde de Roda. Vicepresident del Consell Comarcal i president del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona

EL CONSELL COMARCAL

L’Avantprojecte de Llei de Governs Locals que acaba de presentar el Govern de la Generalitat preveu importants canvis en el funcionament dels consell comarcals. La idea és que sigui més un prestador de serveis mancomunats entre els ajuntaments que no pas un òrgan de decisió política. S’eliminarien els consellers comarcals i passaria a ser gestionat pel Consell d’Alcaldes. D’entrada des d’Esquerra no es veu malament, el cas d’Osona és exemple d’aquesta orientació.