Osona

Totes les opinions

Joan Solà. Manlleu. Portaveu de les JERC a la Catalunya Central

El vot i el seny del jovent.

Altra vegada tenim davant uns comicis electorals, no obstant aquest 25 de novembre es presenta un xic diferent per a tots nosaltres i també, especialment diferents pel fet de ser joves. I per què pel fet de ser joves són diferents? Doncs perquè la situació dels dos últims anys, tan a nivell d'atur juvenil, com l'augment i les retallades abusives de les taxes a la universitat i de l'ensenyament públic han fet que se'ns presenti un futur molt i molt negre.

Josep Maria Freixanet i Mayans, diputat d’ERC Osona al Parlament de Catalunya del 2003 al 2010 i alcalde d'Olost.

Dues legislatures al Parlament de Catalunya

En totes les meves actuacions, durant les dues legislatures  que he exercit de diputat, hi ha hagut sempre un punt en comú: treballar per la Catalunya en la que crec i la comarca que he representat. Una Catalunya, on Osona, hi tingui un lloc i una oportunitat , i una Catalunya que aspiri al màxim, que vulgui viure amb absoluta plenitud la seva condició de nació independent. Em va semblar i amb segueix semblant, que el més important és que hem d’actuar com un diputat o diputada territorial que defensa els interessos nacionals, però al mateix temps  aquesta defensa es basa en el prestigi que s’ha de guanyar dia darrere dia al Parlament, fent lleis, i al territori que representes fent arribar el batec de la ciutadania osonenca.

Lluís Argemí. Director de Campanya d’ERC-Osona.

Ara és L'hora!

Durant molts anys els independentistes hem estat motiu de descrèdit i de mofa per els nostres posicionament a favor de la llibertat de Catalunya. Avui en dia, l’independentisme polític és en el centre del debat diari. Podem estar-ne satisfets, hem guanyat la “batalla de les idees”!. Cada dia més catalans i catalanes creuen que la solució als problemes del país i els seus, passen per esdevenir una Nació lliure dins la unió europea.

Sara Martínez de Arenzana. Metgessa de família. Vic.

La independència i la sanitat

Ens trobem en un moment delicat. Per una banda hi ha un sentiment d’il·lusió, de creure que potser és possible, per fi, assolir un estat propi on tots els ciutadans d’aquest país puguem viure en llibertat i de forma digna. Però per altra banda ens trobem amb una Espanya més agressiva que mai, suposo que davant la por de perdre, diguin el que diguin, la seva principal font d’ingressos. Perquè no ens enganyem, la por que tenen és aquesta.

Joan Carles Rodríguez. Alcalde de Sant Julià de Vilatorta

Esquerra, l’aposta solvent per l’Estat Català

Les properes eleccions al Parlament de Catalunya tenen una transcendència evident. La paraula independència, a desgrat d’alguns, està en el pensament de la majoria de votants. I, com sempre des de fa anys, no es senten arguments sòlids ni molt menys engrescadors que ens convencin que convé mantenir-nos dins l’Estat Espanyol. Vull parlar d’un argument típic, que se sent sovint en converses informals: per què crear un nou estat, si la Unió Europea el que pretén és reduir fronteres, no crear-ne de noves? Un argument amb tanta trampa que no hi caurem de quatre potes: a Europa si no ets un estat no ets ningú.

Albert Palou.Vic. Primatòleg

Cap a on volem portar el paisatge d'Osona?

Per a massa coses, tenim tendència a donar ales a una memòria històrica selectiva que ens acaba creant una visió subjectiva del nostre passat recent gairebé feta a mida del que ara acceptem com a vàlid. Una vegada llançada una afirmació així de rotunda (i tòpica), cal acceptar amb humilitat que aquesta podria anar a la capçalera d'articles d'opinió de temàtiques molt diverses; però també em sembla prou obvi que, tot i que no és la frase més original del món, explica molt bé el que ha passat al llarg de les últimes dècades respecte a la evolució del paisatge de la nostra comarca.

Adrià Gallifa, estudiant de 3r curs d’Enginyeria Industrial i membre d’Universitats per la Independència, sectorial de l’ANC.

Sobre la independència i la universitat...

Necessitem poder-nos desenvolupar  amb total llibertat, veure fins on arriba el nostre potencial com a país deixant enrere els topalls que hem anat trobant fins ara i que sovint han estat col·locats a propòsit per l’estat central i més concretament per la oligarquia espanyola sense una raó lògica aparent.  A part del greuge econòmic que patim i que és una dada contrastable, hi ha el greuge en la negació de poder fer allò que més ens convindria com a país i com a societat i el valor d’aquesta pèrdua, a diferència del dèficit fiscal, és incalculable.

Jordi Casals i Prat. Vicepresident d’ERC-Osona. Cap de Campanya

Una campanya a l'alçada del moment històric

El 25N són unes eleccions formen part d'un moment històric del nostre país. Després del manifestació més gran mai vista a Barcelona, centenars de milers de catalans van unir-se pacíficament i cívicament sota el clam per la independència de Catalunya. De tots és sabut què ha anat passant des de la magnífica manifestació de l'11 de Setembre. Ara, encarem unes eleccions, precipitades en el temps perquè amb prou feines s'havia arribat a la meitat de la legislatura, però, necessàries per obrir, si la ciutadania així ho vol, un procés d'emancipació nacional.

Pere Prat i Boix. President d'ERC Osona

Comunicant-nos serem més lliures

ERC-Osona empren de nou el butlletí electrònic LaVeu.cat, que el teniu ara mateix a la vostra pantalla.  Es tracta d’una forma de comunicació ràpida, lleugera i actual tan per a la militància com per a la ciutadania en general. Estem convençuts que la tasca d’Esquerra Republicana de Catalunya a la comarca d’Osona és molt important pel desenvolupament dels nostres municipis i el benestar dels vilatans d’aquestes poblacions i ciutats.