Osona

Totes les opinions

Eloi Planas Vila. Mestre de primària. Vic.

Volem la independència perquè…

L’educació viu un moment complicat i impossible d’arreglar dins l’estat espanyol. Les retallades i mesures patides els últims temps (tant des del govern espanyol com del català) dificulten cada cop més la tasca dels mestres. Hi ha una falta eminent de recursos destinats a les escoles, i s’està tendint a la massificació de les aules, amb més alumnes dels que una persona sola pot cobrir, oferint així poca atenció a la diversitat de cada alumne i als alumnes amb necessitats educatives especials.

Des d’aquí puc dir: a Madrid se’ns hi ha perdut massa coses!

Massa sovint recordo que a Madrid se’ns hi ha perdut massa coses. I jo ja començo a tenir pressa per aconseguir el què ens pertany. I anant al gra, a la nostra nació el què li pertany és un estat propi; altrament dit, la independència. Vull un estat que permeti desenvolupar-nos plena i col•lectivament amb llibertat; gestionar els nostres recursos econòmics; desenvolupar una política fiscal i financera pròpia; ajudar l’emprenedoria, el teixit empresarial, els autònoms, la petita i mitjana empresa, la pagesia (amb una política agrària potent molt necessària i pensada per a les nostres comarques), la indústria, el comerç, el turisme; defensar la nostra llengua i cultura; fer una política real per a la universitat pública i participativa; crear un marc català de relacions laborals; incidir en política d’habitatge, en la gestió dels fluxos migratoris, respectar el territori i el mediambient.

Esquerra es mostra contrària a la moratòria a la Llei de vegueries perquè 'és una maniobra per enterrar-la'

Esquerra s'ha mostrat aquesta tarda contrària a la moratòria a la Llei de vegueries durant la reunió de la Comissió de Govern Local de Catalunya, perquè 'no volem ser còmplices en la maniobra d'enterrar la Llei de vegueries utilitzant subterfugis falsos a la superposició d'administracions en temps de crisi', com ha apuntat el representant d'Esquerra a la Comissió i alcalde de Manlleu, Pere Prat, que ha assegurat que 'si la modificació que avui es planteja en aquesta Comissió ens dugués a aprovació dels avantprojectes de reforma de les lleis orgàniques estatals preceptives per desenvolupar la Llei de vegueries, votaríem a favor de la moratòria', perquè s’estaria fent en paral·lel l’esforç de desenvolupar la Llei de vegueries sense excuses ni subterfugis per deixar-la morta.