Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Roses

ERC visita Santa Margarida per conèixer de primera mà les demandes de l'Associació de Comeciants

ERC Roses s'ha reunit aquesta setmana amb el president de l'Associació de Comerciants de Santa Margarida per conèixer sobre el terreny les principals demandes i reclamacions d'aquesta entitat de la zona més turística i hotelera de la vila.  Els principals temes tractats han girat al voltant dels greus problemes de mobilitat a la urbanització, així com també la reivindicació de realitzar més activitats a la zona interior per tal que els comerços es puguin beneficiar més de l'important flux turístic del passeig marítim. També s'ha tractat amb especial èmfasi de la històrica problemàtica dels Top-Manta, que afecta especialment aquella zona i que és una de les principals reclamacions de botiguers i propietaris d'apartaments. El portaveu d'ERC, Joan Plana, ha declarat després de la visita que "és important poder conèixer les queixes de les entitats de primera mà. El contacte amb les associacions és imprescindible per poder mantenir una visió global i més completa del municipi".

Guissona

Informació relativa al vot estranger per les properes eleccions municipals 2019

L'Oficina del cens electoral ja ha establert els terminis per a realitzar la inscripció de les persones estrangeres residents a l'estal espanyol amb el dret de vot reconegut. Concretament:  Les persones residents nacionals de la UE-28: poden fer la inscripció en qualsevol moment fins al 30 de desembre de 2018, tant per les eleccions municipals com europees. Si ja s'han inscrit anteriorment no cal que ho tornin a fer, però es recomana consultar la seva inclusió en el cens electoral.  Les persones residents nacionals dels estats no comunitaris amb acords de reciprocitat (Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, i Trinitat i Tobago): amb 5 anys de residència regular en el moment de la inscripció i per les eleccions locals, poden realitzar la mateixa des de l'1 de desembre de 2018 fins al 15 de gener de 2019. L'han de realitzar en tot cas, encara que ja hagin votat en el passat a les eleccions locals. Residents nacionals de Noruega: han de fer la inscripció de l'1 de desembre de 2018 fins al 15 de gener de 2019, i complir 3 anys de residència legal en el moment de la votació (no de la inscripció), per a eleccions locals.

Federació de Lleida

ERC qüestiona els criteris d’instal·lació dels Parcs de Salut promoguts per la Diputació de Lleida

Els republicans posen en dubte que les ajudes per a la instal·lació d’aquests equipaments als diferents municipis del territori s’hagin fet de forma justa i equitativa. El grup d’Esquerra de la Diputació de Lleida qüestiona que les ajudes per a la instal·lació dels Parcs de Salut als diferents municipis del territori s’hagin fet de forma justa i equitativa. Jaume Gilabert, portaveu del grup republicà, explica que quan va sortir la primera convocatòria, l’any 2010, aquesta es va efectuar detallant el termini màxim de presentació de sol·licituds, els requisits específics per a poder fer la petició, juntament amb les altres especificacions que tenia que complir el municipi sol·licitant. “A partir de la primera convocatòria, s’ha mantingut la mateixa línia d’ajuts els anys següents, però aquestes posteriors convocatòries no han estat publicades enlloc i les sol·licituds s’han fet via petició d’ajut a presidència”,  apunta Gilabert. Segons els republicans, un cop analitzades les dades a les que ha tingut accés el seu grup de la Diputació, aquestes reflecteixen que la institució ha instal·lat dels del període 2010 al 2017, un total de 192 parcs de Salut a 173 municipis dels 231 municipis de la Demarcació de Lleida.

Gràcia

LA FESTA MAJOR DE GRÀCIA REIVINDICA LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS

Ahir el pregó donava pas a l'inici de les Festes de Gràcia en la seva 201ena edició. Elena Carreras, cap del servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron i un referent dins d'aquest camp a nivell mundial, va ser l'encarregada de llegir-lo. El discurs va ser doblement reivindicatiu: destacant l'apoderament de la dona i demanant la llibertat pels presos polítics i exiliats.  Va tenir unes paraules dedicades especialment a les nostres preses polítiques i als presos graciencs: “També és una forma de sororitat enviar una abraçada molt forta a les nostres preses polítiques Consellera Dolors Bassa i Presidenta Carme Forcadell, una abraçada especial als familiars graciencs de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com a tots els presos polítics, persones a l’exili o recloses a casa, castigades de manera arbitrària i injusta i que enguany no podran compartir la Festa Major amb nosaltres. Vull que ens conjurem a agafar forces durant aquests dies de Festa Major, per aconseguir que l’any que ve siguin aquí i en aquesta balconada!”.

Alt Pirineu

Acte amb HC Maragall, Rosa Amorós i Francesc Viaplana

El proper dilluns 20 d'agost el Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, oferirà un acte públic a la Plaça Santa Maria de Puigcerdà.  L'acompanyaran, en l'acte, la Delegada del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i l'Aran, Rosa Amorós, i el Diputat al Parlament de Catalunya, Francesc Viaplana.      TIPUS D'ACTE: Públic. DATA: dilluns 20 d'agost. HORA: 19h. LLOC: Plaça Santa Maria de Puigcerdà.  PONENTS: HC Ernest Maragall, M. Rosa Amorós i Francesc Viaplana.   

Alt Pirineu

Reivindiquem-les!

Fa uns dies vam visitar a la Consellera Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses, a Figueres. Estem nervioses, és una barreja de sentiments estranys: contentes de poder tornar a veure a la Dolors i tristes per haver d’anar a fer-ho a la presó. A mesura que ens anem acostant a Puig de les Basses amb el cotxe ens posem més nervioses, no parlem entre nosaltres. Aparquem i entrem, ens diuen que hem d’esperar que ens vinguin a buscar. Ens anem mirant i mirem l’entrada, només per arribar fins allí ja s’han obert i tancat dues portes de vidre, ens en queden unes quantes més abans d’arribar a la sala de visita. S’obre una porta, passem, esperem que es tanqui i s’obre una altra porta; i així unes quantes vegades. La funcionaria que ens acompanya ens explica que la Dolors està bé, que s’ha fet el seu horari i la seva rutina, que patien quan la Carme va marxar per com estaria però que ja es veu que és una dona forta i valenta. Anem parlant i anem passant portes de vidre, ens expliquen que la Dolors està amb una altra visita i que just ha acabat ara.

Gràcia

NO ESTEU SOLS, MAI

Aquest passat dilluns 6 d'agost, novament ens hem reunit a la plaça de la Vila de Gràcia per a exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, en la concentració setmanal organitzada per les territorials de Gràcia d'Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana i el CDR. Des dels minuts de silenci que donen pas a la interpretació del Cant dels Ocells, fins al final del acte, quan sona Els Segadors acompanyat pels crits de llibertat, són moments emotius que compartim els centenars d'assistents a la concentració, inclosos alguns familiars dels presos. En aquesta ocasió, hem escoltat un missatge de l'actual Delegada del Govern de Catalunya davant de la Unió Europea, Meritxell Serret, qui fou Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, fins que va ser cessada pel Govern espanyol en aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola el dia 27 d'octubre de 2017. Recordem que es troba exiliada a Brussel·les des del 30 d'octubre de 2017, injustament denunciada a Espanya per malversació i desobediència.

Parets del Vallès

PSC Parets: El silenci com a resposta

El ROM, el Reglament Orgànic Municipal, indica que en la mesura que sigui possible els precs i preguntes formulats en els Plens Ordinaris pels grups de l'oposició s'han de respondre. El nou alcalde Francesc Juzgado ha iniciat la seva trajectòria copiant els mals hàbits del seu antecessor, Sergi Mingote. En el Ple celebrat el passat 26 de juliol, els regidors socialistes no van respondre cap de les preguntes formulades per tota l'oposició tot i que molts temes eren de recent actualitat. En el cas d'Ara Parets ERC el nostre grup va interpel·lar al govern sobre les males olors que pateixen els veïns/es de Can Berenguer, sobre les molèsties que causen les obres dels carrers del Barri Antic, el possible trasllat de l'institut la Sínia a l'espai central, el calendari de pagament de les plusvàlues, la campanya de recollides de caques de gos a través de l'ADN sanguini o la mostra de suport amb el veí de Parets, Andrés Fernández que va patir un atac a casa seva per tenir penjada al balcó l'estelada.

Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola, ciutat neta de Glifosat des de fa més d'un any, a proposta d'ERC

Ahir es va fer pública la històrica sentència que ha condemnat a la multinacional Monsanto a pagar una quantitat econòmica milionària a un jardiner que utilitzava el Glifosat de forma quotidiana. Des de fa més d'un any, Cerdanyola és una de les ciutats que ha eliminat aquest perillós producte (extremadament perjudicial tant per a les persones com per a la natura, en general) dels seus carrers. Això va ser possible gràcies a una moció presentada pel grup municipal d'ERC al Ple Municipal al mes de març de 2017, instant a l'Ajuntament a deixar d'utilitzat Glifosat a les tasques de manteniment dels carrers. A la mateixa moció s'instava també a l'actual govern municipal a buscar una alternativa igualment efectiva, però respectuosa amb el medi ambient, similar a les que fa ja anys s'utilitzen en altres països del nostre entorn més immediat. És imprescindible la implantació de la solució alternativa La nostra moció va ser aprovada, aquell dia, per unanimitat. Podem dir, doncs, amb satisfacció que gràcies a ERC Cerdanyola (com altres ciutats i pobles catalans) és ja una ciutat lliure de Glifosat.

Roses

Jordà i Casamitjana reivindiquen el projecte republicà a Roses

La Consellera Teresa Jordà i la diputada Magda Casamitjana han participat avui, 11 d'agost, en un vermut popular a Roses, on han aprofitat els parlaments per reivindicar el projecte republicà. Ha presentat l'acte el regidor i candidat a l'alcaldia del municipi empordanès, Joan Plana, que ha donat la benvinguda als assistents i ha remarcat la idoneïtat de fer un acte en unes dates tan assenyalades, quan el municipi celebra la seva festa major. També ha recordat que "ara fa just un any, celebràvem un acte semblant en aquest mateix emplaçament. Llavors ens acompanyava també la Consellera d'Agricultura, que en aquell moment era la Meritxell Serret. Avui, la Meritxell no pot ser aquí, i per això crec que hem de començar amb un record per a tots els presos i exiliats que pateixen la repressió antidemocràtica al nostre país." Casamitjana, per la seva banda, ha defensat la necessitat de construir República amb els municipis com a base, com a institució més pròxima als ciutadans i com eina indispensable per poder actuar de forma directa sobre la societat.

Castellbell i el Vilar

L’ ajuntament rebutja les al·legacions presentades per ERC

Avui, en resposta a les al.legacions als Pressupostos de 2018 presentades per ERC Castellbell i el Vilar el passat dijous, l’Ajuntament rebutja modificar el pressupost municipal considerant que en les seves partides ja es troba la part social inclosa. Des de la Secció Local d’ERC a Castellbell i el Vilar continuarem treballant per la transparència i per accions més socials.

Castellbell i el Vilar

Aclariment al comunicat de l'Ajuntament sobre els pressupostos 2018

En resposta a la notícia apareguda al web i facebook de l'ajuntament de Castellbell i el Vilar, des d'ERC volem expressar els següents aclariments: 1. No ens sembla correcte ni ètic que l'equip de govern socialista utilitzi el web de l'ajuntament per expressar opinions i menystenir les aportacions que fan altres grups amb representació al consistori. El web de l'ajuntament és una eina per informar a la ciutadania, no per qüestionar les propostes de l'oposició. 2. L’equip de govern socialista va presentar els Pressupostos de 2018 en el Ple de 29 de juny de 2018 per a la seva aprovació, els quals van ser publicats al BOP tretze dies després, el 12 de juliol, iniciant-se el període legal de 15 dies hàbils d’exposició pública, perquè qualsevol interessat pugui presentar les al·legacions pertinents, tal com regulen els articles 169 i 170 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text Refós de la Llei Reguladora d’Hisendes Locals. El grup d’ERC Castellbell i el Vilar així ho hem fet, dins del termini, per tal d’aportar algunes millores i concretar algunes partides, evidentment segons la nostra consideració.

Roses

Visita del Grup Municipal d'ERC als casals d'estiu municipals

Un dels serveis importantíssims que presta l’Ajuntament durant aquesta època són els casals d’estiu, en els que participen centenars de nens i joves. Un any més, els regidors d'ERC han visitat les instal·lacions on es desevolupen i han pogut conèixer de la mà de les directores el seu funcionament i la seva evolució. Una gran feina i un gran projecte educatiu de la direcció i de l’equip de monitors.   

Arbúcies

Free Bassa. Acte reivindicatiu. Arbúcies 16 setembre 2018. ERC ARBÚCIES ERC COMARCAL DE LA SELVA

Jornada 16 de setembre a Arbúcies. Acte reivindicatiu per ajudar els nostres presos i exiliats polítics. Farem un dinar amb ponents i familiars dels presos. Concerts i activitats per totes les edats. T'esperem, junts fem la república. No faltis Próximament et donarem tots els detalls. De moment, pots apuntar-te via mail: arbucies@esquerra.cat ERC COMARCAL DE LA SELVA ERC ARBÚCIES  

Parets del Vallès

Aprovada una nova modificació de crèdit per pagar despeses d'inauguracions d'obres

Amb el vot en contra d'Ara Parets ERC i NOPP, les abstencions de Sumem Parets, PDECAT i Ciutadans, el darrer Ple de l'Ajuntament de Parets va aprovar una modificació de crèdit per destinar 36.000 euros del romanent de tresoreria per a despeses supèrflues, moltes d'elles vinculades amb l'operació de màrqueting electoral que el Partit dels Socialistes ha iniciat arran del recanvi a l'alcaldia. Dels 36.000 euros, 14.000 seran per instal·lar la pista de gel per Nadal que en aquesta ocasió estarà al Barri Antic. Una despesa no prevista en el pressupost de 2018 que van pactar PSC i PDECAT. També es destinaran 10.000 euros per a les inauguracions d'obres que ara s'executen com ara el nou parc del Sot d'en Barriques i 12.000 euros per activitats relacionades amb els Casals de la Gent Gran. La Pista de Gel costarà 44.000 euros De fet, els 14.000 euros seran per finançar l'ampliació de les dimensions de la pista que enguany suposarà un cost total de 44.000 euros (30.000 euros el 2017).

Alt Pirineu

ERC Alt Pirineu i Aran posa en marxa una oficina virtual de peticions

La federació regional d’ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran ha posat en marxa una oficina virtual des de la que poder realitzar peticions a càrrecs electes i orgànics del partit. El servei, consisteix en omplir un formulari a través del bànner situat a la la web de la formació, www.esquerra.cat/altpirineu i pretén apropar a la ciutadania amb els càrrecs de la formació, mostrant així, una ferma voluntat de millora i solució. Des del formulari, es poden fer arribar totes aquelles preguntes, peticions, suggeriments i aportacions a les persones responsables, així com peticions de reunions. Les peticions poden adreçar-se a: càrrecs orgànics d'ERC, càrrecs del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'Alt Pirineu i Aran, diputats i diputades al Parlament de Catalunya, diputats i diputades al Congrés, senadors i senadores, alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores municipals, consellers i conselleres comarcals i altres persones que es cregui pertinent.