Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Assemblea Local ERC Puigcerdà
Puigcerdà

Esquerra Republicana ja té candidat a l'alcaldia de Puigcerdà

Joan Manel Serra serà el candidat d'ERC a l'ajuntament de Puigcerdà.   El passat divendres 22 de febrer, la militància republicana de Puigcerdà va escollir a Joan Manel Serra i Arenas com a cap de llista d'Esquerra Republicana de Catalunya per a les eleccions municipal del mes de maig d'enguany. Serra, que ja és l'actual regidor al consistori cerdà i que ha estat l'únic precandidat en presentar-se a les primàries internes, va ser votat de forma unànime per tots els militants amb dret a vot. La figura d'aquest puigcerdanès de 46 anys i amb estudis d'arquitectura tècnica, és gratament reconeguda a la vila gràcies a la seva vinculació amb l'hoquei gel, junt amb una carrera professional molt vinculada al sector immobiliari i de la construcció. D'aquesta manera surt a la llum una de les incògnites més importants d'aquest nou projecte que porta gestant-se des de fa mesos per l'executiva local i que ben aviat anirà desgranant les línies principals de l'aposta republicana per Puigcerdà.

Ripoll

Nani Mora, cap de llista d’ERC Ripoll per a les eleccions municipals del 26 de maig de 2019

En l’assemblea que va tenir lloc el divendres 22 de febrer de 2019, Nani Mora ha estat escollida com a cap de llista d’ERC Ripoll per a les eleccions municipals de 26 de maig de 2019, per unanimitat de tots els militants assistents.   La candidatura de Mora ha estat l’única presentada en el procés de primàries del partit a Ripoll.   Nani Mora es defineix com a una “dona feminista, republicana i d’esquerres” i va iniciar el seu interès en l’activitat política quan va exercir com a voluntària del referèndum del 9 de novembre de 2014. Va anar com a número sis a la llista d’ERC Ripoll del 2015 encapçalada per Teresa Jordà. Des de setembre de 2017 és regidora a l’Ajuntament de Ripoll.   En la seva presentació com a candidata, Mora va explicar que “va entrar a l’ajuntament amb moltes ganes de treballar per aquest Ripoll ensopit i gris”. Va afegir, “estic orgullosa de viure a Ripoll, de ser de Ripoll, i per això em presento com a candidata a l’alcaldia, per fer els canvis que calguin i donar color al nostre poble”.

Miquel Serra i Anna Maria Calvís, acompanyats de Gabriel Rufián, aquesta tarda a Balaguer
Federació de Lleida

Miquel Serra, escollit primer candidat de la Federació de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions al Parlament Europeu

L'alcaldessa de Menàrguens, Anna Maria Calvís, també ha estat escollida com a segona candidata en un Congrés celebrat avui a Balaguer.   L'alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra i Gòdia, ha estat escollit, aquest vespre, com a primer candidat a les llistes al Parlament europeu de la Federació Regional de Lleida d'Esquerra Republicana de Catalunya en un Congrés que aquesta formació ha celebrat a l'Ateneu Republicà de Ponent de Balaguer   Com a segona candidata, la formació ha escollit a la que a la, també, alcaldessa de Menàrguens Anna Maria Calvís i Munsó, en una clara aposta pel municipalisme i la política de proximitat. Tots dos seran integrants com a representants de les comarques de la plana de Lleida en la llista que s'aprovarà de manera definitiva en el Consell Nacional Extraordinari que se celebrarà a la seu nacional d'Esquerra Republicana a Barcelona, el proper dijous 14 de març.   Els noms de Serra i Calvís seran proposats pel president regional, Carles Comes, a l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana que, de la mateixa manera, els traslladarà a la Comissió que encarregada de confecció de la llista de la candidatura Ara Repúbliques amb la qual els republicans, juntament amb Euskal Herria Bildu i el Bloque Nacionalista Galego, concorren a aquestes eleccions.

Gabriel Rufián ha acompanyat Jordi Ignasi Vidal en la seva presentació com a candidat a l'alcaldia de Balaguer
Federació de Lleida

Jordi Ignasi Vidal repeteix com a candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’alcaldia de Balaguer

El candidat s’ha compromès a continuar amb el model de ‘governança’ republicana que ha dut a terme aquests darrers anys, el qual situa la ciutadania al centre de totes les polítiques municipals, obert al consens i a la convivència i mantenint l’administració oberta i transparent   Jordi Ignasi Vidal repeteix com a candidat d’Esquerra Republicana a l’ajuntament de Balaguer. El republicà s’ha compromès a continuar amb el model de ‘governança’ republicana el qual situa l’eix social com la  base de totes les polítiques municipals, garanteix la igualtat de drets entre totes les persones i dóna especial protagonisme a la participació ciutadana.   Vidal ha reafirmat el seu compromís ferm i clar de continuar liderant el projecte republicà a la capital de la Noguera, “hem de seguir donant resposta a tots reptes socials del municipi, sense discriminacions de cap tipus i pensant sempre en el benestar de tots els veïns i veïnes de Balaguer”. En aquest sentit, Vidal ha assegurat que mantindrà l’ajuntament obert a tota la ciutadania, “amb total transparència, compromesos amb la lluita contra la corrupció i mantenint uns serveis públics de qualitat”.

Lleida

El ple extraordinari sobre l’informe de la Sindicatura de Comptes només aprova l’agilització de la redacció de la Relació de Llocs de Treball

El rebuig del PSC i C’s i l’abstenció del PP tomben vuit de les nou propostes de l’oposició per acabar amb les males pràctiques del govern en la gestió econòmica  El ple extraordinari per debatre l’informe 26/2018 de la Sindicatura de Comptes només ha aprovat una de les nou propostes presentades a debat, la d’ERC-Avancem que demanava agilitzar la redacció de la Relació de Llocs de Treball (RTL) com a eina per a ordenar i reestructurar els recursos humans de l’Ajuntament i resoldre les deficiències detectades. En canvi, PSC i C’s (i l’abstenció del PP) han tombat la resta de propostes d’ERC-Avancem, el PdeCat, la Crida i el Comú. Ente les propostes que no han prosperat hi havia la d’encarregar una normativa interna específica per garantir la correcta fiscalització prèvia de les despeses amb l’objectiu final de reduir el volum de reconeixements extrajudicials de crèdit; encarregar una auditoria específica per analitzar tots els contractes vigents, revisar d’ofici els expedients fiscalitzats per la Sindicatura; regularitzar situacions anòmales detectades; elaborar un protocol d’aplicació per evitar la pràctiques irregulars; la revisió d’ofici d’Ilnet; i la reprovació de la gestió econòmica del govern municipal i, en concret, de la tinent d’alcalde responsable d’economia, Montse Mínguez.

Lleida

PSC, C’s i PP tomben la moció per denunciar que el judici als presos polítics és una farsa i demanar la llibertat i el retorn dels represaliats

La moció, presentada per ERC-Avancem, Pdecat, Crida i Comú, ha comptat amb la intervenció de representants d’Òmnium i l’ANC El govern del PSC a la Paeria s’ha tornat a posar al costat dels seus socis C’s i PP i ha impedit que prosperés la moció conjunta dels grups municipals d’ERC-Avancem, el PDeCat, la Crida-CUP i el Comú de Lleida que denunciava la farsa de la justícia espanyola i demanava l’aturada de tots els processos judicials penals i administratius de caràcter polític relacionats amb el referèndum de l’1 d’octubre i la declaració d’independència, així com l’alliberament dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats. La regidora republicana Núria Marín, ha utilitzat paraules de Raül Romeva durant la seva defensa al Tribunal Suprem per denunciar que el judici del procés és una farsa: “Manifestar-se no pot ser mai un alçament, protestar no és un tumult i opinar no és delicte que sapiguem". Marín també ha denunciat que “el judici és una comèdia, un drama que té per objectiu escarmentar, reprimir i esporuguir la ciutadania, una tàctica utilitzada pel feixisme” i ha lamentat que "en ple segle XX estem encara a l'absolutisme de Felip Vè.

Francesc Castañer i Campolier
Pla de l'Estany

Entrevista a Francesc Castañer i Campolier

" El projecte de IdP entrarà en una nova etapa plena d’energia! "   A les eleccions del 2015 vares accedir a l’Alcaldia amb l’experiència d’haver estat abans regidor, és tal com t’ho imaginaves? És veritat que havia estat regidor durant 3 mandats però el fet de ser alcalde és molt diferent. Com alcalde ets el primer i últim responsable de les coses que passen a l’ajuntament.   Porqueres és un municipi molt extens i amb necessitats molt diverses. Es difícil de gestionar i d’arribar a cobrir les necessitats de tots els veïns? La dificultat de Porqueres més que l’extensió és la forma. És difícil fer que els veïns tinguin com a referència els equipaments de Porqueres quan tenen molt més a prop els d’altres municipis. Tot i això estem aconseguint crear un sentiment real d’identitat i és molt important!   Heu pogut fer realitat les propostes que vàreu plantejar-vos a principis de mandat? En gran part! Estem molt contents. Durant 4 anys realment passen moltes coses i tot i tenir un full de ruta, et surt de tot! La piscina ha estat un èxit total.

Tarragona

OPINIO | Res és gratis

A tots ens agrada quan trobem una cosa gratuïta. Quan ens arriba un missatge on clicant on botó ens ofereixen algun regal sense cost sempre ho trobem d’allò més atractiu. La veritat, però, és que aquest regal acaba no arribant mai, perquè la veritat és que no hi ha res que sigui gratis. El mateix passa amb els diners públics. Quan alguna cosa es paga des de l’administració ens en alegrem perquè ens sembla que no ho estem pagant nosaltres de la nostra butxaca. Però no és així. La veritat és que quan l’ajuntament fa que alguna cosa sigui gratuïta, per exemple l’autobús, el que està fent és gastant en allò els nostres diners, els diners de tots . No estem en contra de que hi hagi serveis bàsics gratis, però pensem que és necessari ajustar aquesta gratuïtat, o la rebaixa del preu, a aquelles persones que ho necessiten i no fer-ho de manera sistemàtica, per a tothom.  Ben segur que hi ha persones que no es poden permetre una despesa diària com la que suposa el bitllet de l’autobús, perquè amb les seves condicions de precarietat laboral no s’ho poden permetre.

Ebre

La Diputació de Tarragona no secunda la moció de rebuig al projecte d’abocador a Riba-roja d’Ebre

Nou vots a favor: ERC, CUP i un sol de PDeCAT (Joan Piñol, de Móra d’Ebre). Una sola abstenció, de la diputada socialista Maria José Beltran (de Tivenys). I tota la resta, de PDeCAT, PSC, Ciutadans i PP, han estat vots en contra. D’aquesta manera ha quedat rebutjada al Ple de la Diputació de Tarragona la moció contra el projecte de macro abocador que es planteja al municipi de Riba-roja d’Ebre, un projecte contrari a la línia de desenvolupament econòmic consensuada per tots els municipis riberencs i que marcaria molt negativament el futur de la comarca i les Terres de l’Ebre. La moció instava el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Agència Catalana de Residus i l’Ajuntament a què en paralitzin immediatament els tràmits i se n’oblidin. Però “malgrat dos vots discordants, el govern de la Diputació format per PDeCAT i PSC ha votat en contra del sentit majoritari del territori contra el projecte”, diu el diputat d’ERC i tinent d’alcalde de Flix, Francesc Barbero.

Alt Pirineu

Anna Azamar, al ministre de Foment: ‘Hi ha molts trams de la N-260 que semblen autèntics camins de cabres’

La senadora d'Esquerra Republicana Anna Azamar va denunciar aquest dimarts davant del ministre de Foment, José Luis Ábalos, la precària situació de la N-260, de titularitat estatal, que transcorre en paral·lel pel Pirineu i que té 373 dels seus 500 quilòmetres a Catalunya. D’aquest tram català, va recordar la republicana, 173 quilòmetres estan catalogats per l’informe EuroRap com a perillosos i cinc trams concrets dins d’aquest recorregut formen part dels 50 amb major risc de la xarxa de carreteres estatals. ‘És a dir, el 10% dels trams amb més perillositat de la xarxa de l'Estat són dins del tram català de la N-260’, va emfasitzar Azamar.   La senadora va recordar que aquesta carretera va néixer de la reconversió de vies locals preexistents. Aquest fet, junt amb la pròpia orografia i les condicions climàtiques del Pirineu, fa que molts dels trams s’hagin acabat convertint en ‘camins irregulars, estrets, en mal estat i despreniments habituals’. Segons ella, una situació que queda ‘molt lluny de la resta de carreteres de la xarxa estatal.

Segarra

Josep Llobet repeteix com a candidat d’ERC a l’alcaldia de Sant Guim de la Plana

El candidat s’ha compromès a continuar la bona governança de l’ajuntament, mantenint l’administració oberta i transparent i oferint uns serveis públics de qualitat Josep Llobet repetirà com a candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana de Catalunya al municipi de Sant Guim de la Plana les properes eleccions municipals del 26 de maig. El republicà, alcalde de Sant Guim de la Plana des de 2007, s’ha compromès a continuar amb la bona ‘governança’ de l’Ajuntament, la qual situa al ciutadà en el centre de totes les polítiques municipals del consistori.   Llobet ha destacat que continuarà treballant per un Sant Guim  compromès amb els drets civils i la defensa de les llibertats de de totes les persones, “un govern basat en el republicanisme com a eina imprescindible per a donar resposta a tots reptes socials del municipi, amb la intenció de millorar la vida i el benestar de tots els veïns i veïnes de Sant Guim i actiu contra qualsevol tipus de discriminació”.

vaga general, intersindical, csc, esquerra republicana, ercametlla, anc, omnium, granollers
L'Ametlla del Vallès

21F Vaga General

Ahir vàrem participar a la manifestació de Granollers convocada per la Intersindical-CSC, que comptava amb el suport de desenes d'organitzacions polítiques, socials i sindicals. Els motius d'aquesta ha estat que els treballadors de Catalunya hem estat cridats a una vaga general. Aquesta té motivacions laborals però està convocada en un context d'atac als drets polítics i socials, arriba en el marc d'una àmplia mobilització social coincidint amb l'inici del judici a l'independentisme al Tribunal Suprem. La mobilització ha sortit poc després de les 11 h de l'estació Centre i ha finalitzat amb parlaments davant l'EMT (Escola Municipal del Treball), amb el lema "Sense drets no hi ha llibertat" estava encapçalada per pancartes amb les cares dels presos polítics i exiliats, portada per representants polítics, socials i sindicals de la comarca. "Quan es trepitja un dret es trepitgen tots" i és difícil separar unes reivindicacions de les altres. "Sense mobilització no hi ha hagut mai cap avenç social", "Al territori sempre hi haurà un poble alçat; no ens deixarem sotmetre per un Estat repressiu" han estat algunes de les frases que s'han escoltat als parlaments del final de la mobilització que s'ha tancat gairebé a les 13 h amb el cant dels Segadors.

Parets del Vallès

L’Ajuntament de Parets s’ha gastat més de 8.000 euros en patrocinar continguts en el diari digital de Mollet, Clicama.cat

8.390 euros, aquesta és la xifra que hauria gastat l’Ajuntament de Parets per patrocinar les notícies o promocionar determinades campanyes del Govern Municipal en el digital Clicama.cat, mitjà que acostuma a lloar l’obra de govern de l’alcalde Juzgado. Segons ha pogut saber Ara Parets Esquerra Republicana l’empresa Bonet & Grau va emetre fins a 8 factures durant els exercicis 2017 i 2018 però la relació no és definitiva. Les quantitats econòmiques no es van pagar des de les partides de publicitat i propaganda sinó que es van utilitzar altres vies: l’Àrea de Serveis Personals o la de Desenvolupament Econòmic. Malgrat que no existeix cap tipus de conveni vigent entre Ajuntament i Clicama, el Govern Socialista va pagar factures mensuals per imports de fins a 1.210 euros per publicar notícies o banners. Els preus d’aquest mitjà digital són desorbitats si es comparen amb el cost del mateix servei que ofereixen altres mitjans de comunicació de la comarca amb molta més cobertura i difusió.

Santa Coloma de Gramenet

Comunicat de premsa "Tomicus Destruens"

COMUNICAT DE PREMSA LA PROPERA SETMANA COMENCEN LES TASQUES PER COMBATRE LA PLAGA DEL TOMICUS DESTRUENS (EL MATA-PINS) ALS BOSCOS DE SANTA COLOMA DE GRAMENET El Director de Serveis Territorials del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, va anunciar ahir dia 19/02 l’aprovació de la partida econòmica i els detalls del pla d’acció que comença la propera setmana. Dimarts 19 de febrer, a petició de Josep Pena, Director de Serveis Territorials del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, es va reunir la Comissió Tècnica de seguiment per erradicar la plaga de l’escarabat Tomicus Destruens, que està destruint els pins de la Serralada Marina, també els de la nostra localitat. Aquesta comissió estava formada per tècnics del Departament,  Ajuntament i Entitats. El Sr. Josep Pena va anunciar el desbloqueig econòmic, que va ser aprovat pel Govern la setmana passada, a instàncies de la Consellera d’Agricultura Teresa Jordà (ERC), així com l’immediat inici dels treballs que començaran la propera setmana (darrera de febrer).

L'Escala

ERC l'Escala proposa 5 macro àrees de gestió municipal pel proper mandat

Els republicans treballen des de fa mesos en un projecte que pivota sobre cinc eixos bàsics: serveis a les persones, comerç, turisme, cultura i patrimoni, urbanisme, medi ambient i gestió de barris, gestió interna i república. Esquerra Republicana de l’Escala fa mesos que treballa per reforçar el seu projecte davant els propers comicis municipals. Un projecte que fa vuit anys que camina per aconseguir dur a la pràctica propostes republicanes i socials al municipi. El grup republicà planteja una organització de tasques basada en cinc marco àrees que aglutinarien els serveis municipals segons la seva essència. Aquestes macro àrees són: Serveis a les persones; una àrea que aglutinaria tots els serveis que l’ajuntament posa a disposició dels escalencs i escalenques per garantir el benestar social. Serveis socials, educació, joventut, gent gran, igualtat i feminisme... En aquesta àrea s’introdueix la figura de la participació ciutadana, un concepte que és bàsic per al desenvolupament participatiu de la vida política i al que es dedicarà una regidoria.

Santa Cristina d'Aro

Jornada de Formació Dissabte 16 de febrer 2019

Auditori Manel Xifra i Boada (Parc Tecnològic de la Universitat de Girona) Formació per a candidats/ates i membres del comitè de campanya: el projecte polític municipal d’Esquerra Republicana, aspectes jurídics i calendari de les candidatures municipals i finançament de la campanya electoral. Una Jornada molt aclaridora i instructiva per a la formació dels futurs regidors municipals. Hi assistiren varis companys de la SL de Santa Cristina que estan proposats per a formar part de la llista electoral.  

Cotorres al Parc de la Ciutadella (Foto: Ferran Nadeu/El Periódico)
Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Barcelona animalista?

Publiquem un nou article de la revista 'La Xemeneia del Poblenou-Besòs, que podreu trobar en la seva versió en paper al Casal Roc Boronat (C/ Espronceda 76) o en versió online aquí: 'La Xemeneia' La ciutat de Barcelona sempre ha tingut una mirada de protecció envers la resta d’espècies animals que habitem en el mateix espai. Així s’han creat parcs urbans per afavorir la biodiversitat, tant de fauna com de flora, i millorar el nostre entorn.   Polítiques centrades en l’Ecologia de la ciutat s’han anat impulsant a través dels diversos mandats que hi ha hagut a l’Ajuntament. Però la mirada de la convivència entre les espècies animals i les persones humanes encara costarà molt d’arribar, per desgràcia.   Entre tant, des d’Esquerra Republicana de Catalunya donem suport a les entitats animalistes que impulsen projectes de millora a la ciutat de Barcelona. Per això durant aquest mandat hem demanat, entre d’altres: - el trasllat urgent del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) als nous terrenys de Montcada i Reixac.