Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Entrada del pàrquing del Col·legi Episcopal
Lleida

ERC denuncia exempcions d’IBI a edificis destinats a fins lucratius

Els republicans acusen a la Paeria de beneficiar el Col·legi Episcopal de Lleida al no cobrar-los-hi l’impost de bens immobles pel pàrquing i el poliesportiu, edificis pels quals el col·legi en treu rendiment econòmic El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria denuncia que l’equip de Govern no cobra l’impost de Bens Immobles (IBI) a dos dels quatre edificis que  pertanyen al Col·legi Episcopal de Lleida i pels quals el col·legi en treu rendiment econòmic. Concretament aquests edificis són el pàrquing privat i el poliesportiu. Els republicans recorden que només els edificis destinats a usos educatius es poden beneficiar de l’exempció d’aquest impost i consideren que Ros està actuant irregularment atorgant exempció d’impostos al pàrquing el qual figura com estacionament i al Poliesportiu que figura com edificació d’ús esportiu. Carles Vega, president del grup municipal, recorda a Àngel Ros que el col·legi està traient rendiment econòmic del pàrquing, el qual ofereix places en lloguer, “per tant l’ús que se n’està fent d’aquest edifici es totalment lucratiu i no social, i com qualsevol altre edifici destinat al lucre dels propietaris no hauria d’estar exempt d’impostos”, afirma el regidor.

País Valencià

Esquerra demana a la Comissió què ha fet per evitar que els ciutadans espanyols paguen la indemnització del projecte Castor

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han preguntat a la Comissió Europea (CE) si ha donat compliment al mandat del Parlament Europeu de prendre mesures per evitar que els ciutadans de l’Estat espanyol hagen de pagar els més de 1.300 milions d’euros per les compensacions pel projecte Castor. L’abril de 2015 el Parlament Europeu va aprovar un informe sobre el Banc Europeu d’Inversions (BEI), en què “lamentava el paper del BEI i de la Comissió en el projecte Castor” i els instava a prendre mesures per evitar que la indemnització recaigua sobre els ciutadans de l’Estat espanyol. Concretament, els eurodiputats republicans pregunten a la Comissió si ha donat compliment al mandat de l’Eurocambra, i si ho ha fet, en quins àmbits. També li pregunten sobre les responsabilitats que s’han exigit o que s’exigiran a les autoritats espanyoles. Finalment, li demanen quins mecanismes interns de comprovació va fer el BEI per avalar el projecte Castor, tot i els advertiments de diversos estudis i amplis sectors de la societat espanyola en sentit contrari.

Sant Boi de Llobregat

Esquerra Sant Boi referma el seu compromís amb l'Ateneu Santboià

Aquesta setmana han començat les intervencions prèvies a l’enderrocament del teatre de l’Ateneu Santboià, com s’havia conclòs al procés participatiu #NouAteneu i com van acordar l’Ajuntament i el col·lectiu Amics de l’Ateneu per iniciar el procés de recuperació d’aquest espai històric i emblemàtic per a la ciutat. Des d’Esquerra Republicana lamentem profundament la necessitat d’enderrocar el teatre, fruit de la mala gestió, la deixadesa i els anys d’inacció per part de l’Administració, i volem refermar la nostra implicació en aquest projecte que hem seguit des de sempre. Durant anys vam combatre les diferents opcions que pretenien que deixés de ser un espai 100% cultural, i ja l’any 2010, amb Esquerra al Govern Municipal, el nostre portaveu Josep Maria Cervelló va aconseguir el compromís de l’Ajuntament per convertir l’Ateneu en un equipament cultural de referència a la ciutat i d’àmbit metropolità i que s’abandonés qualsevol idea d’especulació amb els terrenys.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana debatrà aquest divendres a Almenar sobre la gestió sostenible de les dejeccions ramaderes

Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat una jornada que versarà sobre la gestió sostenible de les dejeccions ramaderes a la nova República i que tindrà lloc aquest divendres, dia 30 de juny a Almenar. Intervindran a la taula rodona Alexandre Alòs, president de SAT Ramaders d’Almenar, Francesc Miret, tècnic de l’ADS Porcí d’Alcarràs, Josep Rufat, tècnic de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, Rafaela Cáceres, tècnica de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i Javier Melus, tècnic de Depurgan (Eurogan). L’acte serà moderat per l’alcalde d’Alcarràs i membre de la sectorial d’Agricultura de la formació republicana, Miquel Serra i la cloenda anirà a càrrec de Meritxell Serret, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.   Teresa Malla, alcaldessa d’Almenar ha destacat, respecte a la temàtica de la jornada, que ‘la gestió sostenible de les dejeccions ramaderes representa una oportunitat, i alhora  un repte per dinamitzar i consolidar el sector ramader, i en concret el porcí, estratègic en  l'economia catalana’.

Ebre

Aubà: ‘Ha arribat el moment d’acabar amb la impunitat dels responsables del Castor’

El senador Miquel Aubà ha defensat aquesta tarda davant el Ple del Senat la petició de creació d’una Comissió d’Investigació del projecte Castor, presentada per trenta-nou senadors de diversos grups polítics. Aubà ha afirmat que ‘ha arribat el moment d’acabar amb la impunitat dels responsables del Castor. Exigim saber tota la veritat i que els responsables del fracàs siguin els qui paguin els costos, no la ciutadania’.   El Ple del Senat ha rebutjat la creació de la Comissió amb els vots contraris de PP i Foro de Ciudadanos, l’abstenció de PNB i Unión del Pueblo Navarro, i el vot favorable de PSOE, Podemos, PDeCAT, Compromís, Ciutadans,  i Esquerra Republicana. Aubà ha recordat que, des de l’any 2013, Esquerra Republicana de Catalunya ha registrat de manera successiva davant la Comissió d’Indústria i Energia del Congrés dels Diputats la petició de creació d’una Subcomissió d’Investigació sobre el Castor. ‘Amb aquests resultats d’avui, tenim esperances que al Congrés pugui prosperar la constitució de la Subcomissió’, ha afirmat.

Manlleu

Acte amb Joan Tardà a Manlleu, "Sí a una nova República"

El proper dimecres 5 de juliol, tindrà lloc l'acte "Ho tenim a tocar, fem-ho", amb la presència del Portaveu del Grup d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà. Presentarà l'acte Pere Prat, exalcalde i President d'ERC Manlleu. Dia: Dimecres, 5 de juliol de 2017. Hora: 19.30 h Lloc: Espai Rusiñol (C. Rusiñol, 56) - Manlleu

Tarragona

ERC-MES-MDC proposa habilitar un solar de la Rambla Vella com a aparcament de motocicletes

ERC-MES-MDC proposa a l’equip de govern que habiliti un solar municipal ubicat a Rambla Vella com aparcament de motocicletes. La proposta dels republicans arriba després de diverses queixes de conductors que asseguren que aparcar en aquesta zona a determinades hores resulta impossible. Fins ara, moltes motocicletes aparcaven damunt la vorera de Rambla Vella però des de fa unes setmanes s’ha començat a sancionar aquest ús de l’espai. ‘Entenem que les motocicletes no han d’aparcar damunt la vorera en compliment de la normativa municipal, però cal donar alternatives als usuaris d’aquest vehicle. No podem oblidar que l’ús de la moto és beneficiós per donar fluïdesa al trànsit de la ciutat’, explica el portaveu Pau Ricomà. Ricomà assenyala que el solar de la Rambla Vella ubicat a la cantonada amb Rera Sant Domènech podria acollir més d’una trentena d’espais per motocicletes. ‘En aquest solar s’hi volen instal·lar en un futur dependències municipals. Mentre no s’hi comenci a construir pot ser una solució immediata al problema d’aparcament que ara mateix ja existeix i ens dona marge per estudiar solucions definitives’, afirma Ricomà.

Mataró

Dia Internacional per l'Alliberament i Orgull LGTBI

Esquerra Republicana de Mataró animem a partipar als actes programats a la nostra ciutat en motiu del Dia Internacional Pels Drets del Col·lectiu LGTBI. Per més informació: http://mataro.cat/web/portal/ca/sites/LGTBI/  Manifest d'Esquerra Republicana: Construïm la República de la diversitat Ara fa 40 anys, el 26 de juny de 1977, més de 5000 persones es van manifestar a La Rambla de Barcelona en la que va ser la primera manifestació de l’Orgull LGTB del nostre país. Aquesta marxa, organitzada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya, reivindicava la derogació de la “Ley de Peligrosidad y Rehabilitación Social”, una llei franquista destinada a la repressió i el càstig de les persones homosexuals. Aquesta mobilització prenia el relleu als fets d’Stonewall, que es van produir 28 de juny de 1969 quan el col·lectiu LGTBI de Nova York va sortir al carrer i es va rebel·lar contra els abusos policials, en el que es considera l’inici de la lluita pels drets de les persones LGTBI.

Caldes de Montbui

Jaume Mauri: "Volem reconquerir l’espai públic per millorar la qualitat de vida dels veïns”

Jaume Mauri, tercer tinent d'alcalde, regidor d'Espais Públics, Serveis i Sostenibilitat de Caldes de Montbui va participar ahir / dimarts 27 de juny, en el cicle de converses #MesAProp, organitzat per la Secció local d’ ERC, amb l’objectiu d’apropar la feina dels regidors i les regidores de l’ equip de govern de l’ Ajuntament a la ciutadania. El regidor va obrir la seva exposició reiterant la invitació feta des del consistori a la ciutadania a participar en la inauguració del Camí Orbital (divendres 30 de juny)  fent el trajecte complet a peu. El Camí Orbital és un projecte en el qual l’Ajuntament ha treballat el darrer any amb l’objectiu d’encerclar la vila en un recorregut de prop de 5 Km que transita pels principals elements paisatgístics,  històrics, i naturals de l’entorn urbà de Caldes de Montbui. A continuació Jaume Mauri va destacar  projectes rellevants dels àmbits de l’Espai Públic i la Sostenibilitat a Caldes de Montbui i sobre els quals va anar fluint el diàleg amb els assistents.

Salou

ERC Salou reclama a l’Ajuntament que faciliti a les entitats locals l’ocupació de la via pública

Els republicans exigeixen al consistori que es posicionin en un criteri clar davant de les taxes a entitats sense ànim  de lucre i empreses privades     Esquerra Republicana Salou reclama a l’Ajuntament de Salou que s’apliquin els descomptes les taxes de l‘ocupació de la via pública a entitats locals sense ànim de lucre. Aquest  fet ha creat una discriminació a entitats sense ànim de lucre locals respecte a altres organitzacions amb afany de lucre. En diverses ocasions, entitats locals han hagut de pagar el 100% de les taxes per l’ocupació de la via pública i empreses privades se’ls hi ha facilitat l’ocupació de l’espai amb una reducció o gratuït. Aquest cas es repeteix en diverses ocasions en el darrers mesos, com és el concert del David Bustamante que a part de cobrar el seu catxé, les entrades íntegrament, se li cedeix l'espai. La diferència ha passat amb el Grup Jove de Salou que ha organitzat la revetlla de Sant Joan a la platja de Ponent i se'ls hi ha exigit la totalitat de la taxa per posar el servei de bar.

Ebre

Esquerra demana a la Comissió què ha fet per evitar que els ciutadans espanyols paguin la indemnització del projecte Castor

Els eurodiputats per Esquerra Republicana, Josep-Maria Terricabras i Jordi Solé, han preguntat a la Comissió Europea (CE) si ha donat compliment al mandat del Parlament Europeu de prendre mesures per evitar que els ciutadans de l’Estat espanyol hagin de pagar els més de 1.300 milions d’euros per les compensacions pel projecte Castor. L’abril de 2015 el PE va aprovar un informe sobre el Banc Europeu d’Inversions (BEI), en què “lamentava el paper del BEI i de la Comissió en el projecte Castor” i els instava a prendre mesures per evitar que la indemnització recaigui sobre els ciutadans de l’Estat espanyol. Concretament, els eurodiputats republicans pregunten a la Comissió si ha donat compliment al mandat de l’Eurocambra, i si ho ha fet, en quins àmbits. També li pregunten sobre les responsabilitats que s’han exigit o que s’exigiran a les autoritats espanyoles. Finalment, li demanen quins mecanismes interns de comprovació va fer el BEI per avalar el projecte Castor, tot i els advertiments de diversos estudis i amplis sectors de la societat espanyola en sentit contrari.

ERC Badalona

El PP d'Albiol i C'S fracassen vetant el dret a vot dels badalonins

El Ple ordinari del més de juny va començar amb la lectura de la declaració institucional a favor de les persones LGTBI per part de l’alcaldessa de Badalona. A la part resolutiva es va aprovar definitivament la declaració de bé cultural d'interès local de la part de la Sala de Turbines de les Tres Xemeneies. Un fet significatiu per a la ciutat i per al conjunt de la comarca. I, per primer cop en anys, es va iniciar la recuperació de sol industrial amb el rescat d’una parcel·la que s’incorpora al patrimoni municipal per tal de potenciar aquest àmbit. En l’apartat de mocions, a petició de la Taula de la Mobilitat, és va aprovar un text que demanava el perllongament de la L1 del metro, des de Santa Coloma fins al centre de Badalona. Així, es sol·licitava al govern del país que prioritzés una inversió amb un ampli retorn social, ja que afectaria una àrea de població de més de 60.000 persones. Cal destacar, també, el fracàs de Xavier Garcia Albiol, líder del PP, en quedar-se sol en una moció que presentava juntament amb C’S i que pretenia que l’Ajuntament de Badalona dificultés la realització del referèndum convocat pel govern de la Generalitat per al proper 1 d’octubre.

El senador gironí d'ERC, Quim Ayats
Federació de Girona

Quim Ayats: “Mentre des d’Esquerra estem lluitant per augmentar les inversions per a les comarques gironines, Podemos està defensant que es redueixin”

Esquerra Republicana ha mostrat la seva sorpresa davant el posicionament de Podemos-En Comú Podem durant la tramitació dels pressuposts generals de l’estat d’aquest 2017. En aquest sentit, la sorpresa ha estat especialment important a les comarques gironines on els de Pablo Iglesias i Xavier Domènech s’han dedicat a fer esmenes demanant la baixa d’inversions tan importants a la demarcació com l’A-2 o l’Eix pirinenc.   El senador d’ERC, Quim Ayats, explica que “mentre des d’Esquerra estem exigint que s’afegeixen inversions per valor de 210 milions d’euros, Podemos s’ha dedicat a fer esmenes per reduir les mínimes inversions que estaven incloses per a les comarques gironines en aquests pressupostos”.   “Nosaltres estem lluitant i reclamant fins a l'últim cèntim i ells menyspreen els catalans i els gironins demanant la baixa d’inversions tan sensibles per a nosaltres com l’A-2 o l'Eix Pirinenc. A més a més, aquestes baixes no hem vist que les demanin a cap altra comunitat autònoma.

PLE GRANOLLERS
Granollers

Crònica del Ple de juny

De la mateixa manera que fa uns dies van celebrar la nit més curta de l’any, ahir vam celebrar un dels Plens més breus de la legislatura. Però va tenir un punt d’especial: ahir ens va acompanyar al Ple el portaveu del “Movimiento defensores de la Paz en Colombia”, en Franklin Castañeda, qui va prendre la paraula per agrair a tots els membres del consistori l’aprovació unànime el passat ple del 28 de maig de la moció presentada per Anmistia Internacional per la protecció dels defensors dels Drets Humans a Colòmbia.   Pel que fa als acord presos, el primer ple de l’estiu va fixar, en primer lloc, les dues festes locals de Granollers per a l’any 2018, que seran el divendres 11 de maig (l'Ascensió) i el divendres 31 d'agost (Festa Major).   També vam aprovar la modificació número 24 del Pressupost Municipal. En aquesta ocasió, la finalitat ha estat incorporar l’1% de la pujada salarial dels treballadors i treballadores directes de l’Ajuntament de Granollers, tal i com estableix l’article 18.

fundacio irla, josep fontbernat, bescanó
Bescanó

Presentació biografia de JOSEP FONTBERNAT el proper 12 de Juliol a les 19h a la biblioteca.

El proper 12 de Juliol a les 19h la Fundació IRLA celebra la presentació de la biografia de Josep Fontbernat, conseller de Tarradellas, a la biobliteca que porta el seu nom. En l'acte hi assistiran: Xavier Vinyoles, portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Bescanó Enric Pujol, professor d'història de la UAB Joan Esculies, historiador i autor de la biografia Joaquim Nadal, catedràtic d'Història Contemporània del a UdG.  A més a més, hi haurà una biografia per a cada assistent a l'acte. No us ho perdeu!

ERC-Móra d'Ebre

La bandera de l'Arc de Sant Martí oneja al balcó de l'Ajuntament

El dia 28 de juny és el Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI. ERC-Móra d'Ebre va signar els compromisos amb LGTEbre i, des de llavors, la bandera de l'Arc de Sant Martí ha onejat a la nostra població cada 17 de maig i cada 28 de juny, si bé fins ara no ho havia fet al balcó de l'Ajuntament. Els grups de l'oposició municipal, ERC i PSC de Móra d'Ebre, vam fer una sol·licitud demanant que es pengés la bandera de l'arc de sant Martí al balcó de l'Ajuntament, que representa els col·lectius LGTBI, el dia 28 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. En el ple de la setmana passasda, 21 de juny, Cinta Agné va preguntar sobre si s'acceptava la ubicació proposada perquè encara no s'havia obtingut resposta, cosa que va derivar en unes manifestacions de l'alcalde que podeu llegir aquí. Finalment, la Junta de Govern Local de Móra d'Ebre (CiU i PP) va aprovar aquest dilluns, 26 de juny, la nostra petició de penjar la bandera al balcó de l'Ajuntament.