Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cerdanyola del Vallès

Esquerra adverteix que és imprescindible convocar places de policia local a Cerdanyola davant la manca d’agents

Cerdanyola hauria de tenir 84 policies locals, actualment n'hi ha 63 i amb la llei que entra en vigor al gener és previsible que en marxin 10, deixant el servei sota mínims. Esquerra va presentar una moció al ple de març instant la convocatòria urgent de 4 places d’agent per a la policia local. Passats set mesos, la situació del cos s’ha agreujat pel que fa a la falta de personal i, a més, està previst que entri en vigor al gener una normativa que permeti jubilar-se als 59 anys. En poc temps la plantilla podria reduir-se a un 63% del previst si no es convoquen noves places. Cal que el govern actual convoqui les noves places per incorporar-se a l’Institut de Seguretat Pública per la promoció del setembre de 2019, que comporta 9 mesos d'acadèmia. Si aquesta oposició l’ha de convocar un nou govern sorgit de les properes eleccions, els aspirants que aprovin el curs del setembre de 2020 no sortiran en pràctiques a reforçar el servei fins al juny de 2021 per ser funcionaris de ple dret al juny de 2022.

Federació de Lleida

Bargalló: ‘No es pot fer una bona acció de govern sense conèixer i trepitjar a fons el territori per poder descobrir les inquietuds i les necessitats reals de la ciutadania’

El conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha assistit avui, a Guissona, a un dinar amb diversos càrrecs electes i orgànics de la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana i militants de la Segarra i de l’Urgell, encapçalats pel candidat d’aquesta localitat a les properes municipals, Josep Esquerra i l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda i diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells.   Bargalló ha volgut deixar molt clara la seva manera d’entendre la política quan ha afirmat que ‘no es pot fer una bona acció de govern, sense conèixer i trepitjar el territori; no es pot planificar el futur del país sense conèixer la realitat de la seva gent’. De la mateixa manera, i ja referint-se als seu propi Departament també ha declarat ‘no podem decidir quines escoles o instituts s’han de crear, s’han d’ampliar o s’han de millorar sense visitar-los i sense parlar amb la seva comunitat educativa i el seu ajuntament’.

Presentació candidat Marc Almendro
Alella

Presentació del candidat Marc Almendro

Aquest dissabte 21 d’octubre a les 12h us esperem al pati de les Antigues Escoles Fabra per la presentació d’en Marc Almendro com a candidat a les eleccions municipals de 2019 a Alella. A l’acte, intervindrà l’actual Alcalde d’Alella, Andreu Francisco i comptarem amb la presència de vàries persones que d’alguna manera han estat lligades a la trajectòria d’en Marc. L’Eli Vidal, mestra i sommelier, La Lina Rubio, professora, la Isabel Nonell, ex-regidora d’Esquerra+Sumem per Alella i el Bernat Picornell, senador d’Esquerra Republicana de Catalunya, ens acompanyaran al llarg de l’acte.   Ara fa uns mesos, Andreu Francisco feia pública la seva intenció de no optar a l’alcaldia en les eleccions municipals de l’any que ve, després de quatre mandats (l’últim amb majoria absoluta) al capdavant d’un projecte de consens que ha fet d’Alella un poble millor. Al mateix juliol l’assemblea d’Esquerra Republicana – Sumem per Alella va escollir per unanimitat la candidatura d’en Marc Almendro per tal que seguís al capdavant d’aquest projecte.

Núria Carné, regidora de Comunicació i Informació Ciutadana, Desenvolupament Econòmic i Esports [ERC]
Caldes de Montbui

Exportem a Europa el patrimoni històric i termal de Caldes

El 4 d’octubre passat vam anar a Ourense, Galícia, a presentar la candidatura de Caldes de Montbui per formar part de l’EHTTA, que és la European Historical Thermal Towns Association, és a dir, l’Associació Europea de Viles Termals Històriques. Aquest era l’últim pas per incorporar-nos-hi com a membres, després de més de dos anys de feina des de l’Ajuntament, i concretament la Regidoria de Turisme i Termalisme. A l’Assemblea General vam fer una presentació del patrimoni calderí i també es va ratificar l’informe favorable que va emetre el Comitè Científic de l’Associació. És, doncs, un pas endavant, i som el primer poble termal de Catalunya que forma part d’aquesta xarxa europea, ja que complim tots els requisits com a vila termal amb tradició històrica. Aquesta entitat sense ànim de lucre està formada per 40 ciutats termals europees de 14 països diferents: Bèlgica, Croàcia, República Txeca, Hongria, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Portugal, Romania, Espanya, Turquia i el Regne Unit.

Lleida

ERC-Avancem demana que l’ordenança de circulació de vianants i vehicles es consensuï amb els usuaris de la bicicleta abans de portar-la al ple 

El grup portarà 13 esmenes al ple després que l’equip de govern s’hi hagi oposat a la Comissió El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem presentarà dilluns a la Junta de Portaveus 13 esmenes a la proposta de modificació de l’Ordenança de circulació de vianants i vehicles de Lleida proposades per la plataforma d’usuaris En Bici per Lleida, després que aquest divendres la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat d’aquest divendres s’ha negat a deixar l’expedient sobre la taula fins que s’hagués consensuat amb l’associació d’usuaris de la bicicleta, com reclamaven els republicans. Una de les principals esmenes és augmentar dels 12 als 14 anys l’edat dels infants per autoritzar-los a circular en bicicletes per les zones de vianants, ja que als 12 anys els escolars passen de l’educació primària a la secundària –normalment en centres més allunyats- i això els permetria una major autonomia i seguretat per poder desplaçar-se a l’institut.

La regidora Susanna Pla ha respost a les preguntes de Ràdio Palafolls
ERC Palafolls

Susanna Pla: "Per què volem una caserna de disseny? El que volem és una policia efectiva"

La regidora d'ERC, Susanna Pla, va participar el passat dimecres al programa 'Assumptes Interns' de Ràdio Palafolls, que ha recuperat les entrevistes als regidors que componen el ple municipal. La conversa va servir per fer un balanç de l'actualitat del municipi i la gestió que n'ha fet tant l'equip de govern per part d'Esquerra Republicana. ERC mostra els seus dubtes sobre la idoneïtat de l’espai que ocupa la caserna La problemàtica de la ubicació i després de les esquerdes que han aparegut a la caserna de policia, ha estat un dels cavalls de batalla per part dels republicans des de l'oposició. La regidora Susanna Pla va expressar els seus dubtes sobre la idoneïtat de l'espai i la despesa feta: "Per què volem una caserna de disseny? El que volem és una policia efectiva de proximitat". ERC sempre ha defensat que "els vehicles han de poder entrar i sortir de manera més ràpida", i la ubicació triada per l'equip de govern no ho facilita ara mateix. Esquerra Republicana considera que cada vegada que es vulgui fer un nou equipament al municipi "cal tenir en compte l'opinió dels potencials usuaris", fet que no es va tenir en compte en el cas de la caserna, però tampoc del local de Joves de Can Batlle: "tenim el local de joves més bonic de la comarca, però no s'ha fet tenint en compte les necessitats dels joves.

Lleida

Pueyo presenta un projecte de canvi per a Lleida, republicà i obert, i descarta una llista sobiranista unitària

Fa una crida a la ciutadania a sumar-se a la candidatura d’Esquerra i part del socialisme català El candidat a l’Alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat aquest dijous en un acte a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida que “Esquerra no farà aliances preelectorals”. Pueyo s’ha mostrat convençut que “determinades coalicions no amplien la base electoral del sobiranisme, podrien deixar fora sectors republicans que també defensen el dret a decidir sense definir-se com a independentistes i, en canvi, s’aplanaria el camí a aquells que s’engreixen amb la confrontació i que es presenten com el vot espanyolista útil per arrasar les nostres aspiracions nacionals i republicanes.” En el seu primer acte públic com a alcaldable, ha explicat el seu “compromís ferm i clar de liderar o participar en un projecte de canvi d’inspiració republicana per a Lleida, obert al consens i a la convivència, i clarament oposat al bloc dels partits polítics que han votat i han implementat a Lleida el 155”.

Tarragona

[OPINIÓ] 'Volem més Anella Verda'

El dia 15 de maig del 2007, al final del mandat del govern municipal format per CiU i PP es va aprovar inicialment el POUM, només amb els vots dels partits de govern i dels regidors que havien deixat aquests grups. El resultat de les eleccions municipals va possibilitar un pacte de govern entre PSC i ERC, que van endegar la modificació del POUM, donant peu a introduir-hi la reserva de l’Anella Verda, punt central al programa d’ERC. L’Anella Verda és l’aposta més efectiva i rigorosa que s’ha fet en aquesta ciutat per la preservació del medi natural i la seva posada en valor en benefici de l’activitat cívica amb criteris de sostenibilitat.Entre els aspectes més destacats del projecte de l’Anella Verda hi havia la prohibició de noves urbanitzacions en les zones de més valor natural, com són les platges i els paratges boscosos al Nord de l’autopista. Amb aquests preceptes es van avortar projectes com la construcció de 4.000 habitatges a la zona del Pont del Diable i 1.

Malgrat de Mar

Autocar des de Malgrat de Mar cap a Lledoners el proper 1 de novembre

El proper dijous 1 de novembre es durà a terme un gran acte reivindicatiu per la llibertat de les persones preses polítiques i el lliure retorn de les exiliades. L'elecció d'aquesta data correspon al primer aniversari de l’empresonament del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, motiu pel qual es convoca aquest acte al pla de Lledoners.   Sortirà un autobús des de Malgrat de Mar per facilitar-hi l'arribada. La sortida serà a les 14.45h al CAP de Malgrat.   El viatge amb autobús té un preu de 5 euros, i per reservar plaça s'ha d'enviar un correu electrònic a malgratmar@esquerra.cat o al telèfon 699.68.27.59   T'hi esperem!  

Federació de Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya exigeix tolerància zero vers la corrupció al nou govern de la Diputació de Lleida

El grup republicà també reivindica que cal posar fi als vassallatges a l’ens provincial i garantir que tots els alcaldes i alcaldesses siguin tractats per igual i que el territori sigui atès amb equitat econòmica i respecte institucional.   Esquerra Republicana de Catalunya ha votat en contra, tenint en compte l’absència de dos grups polítics de la corporació,  e la proposta de convocar el ple d’investidura de la nova presidència de la Diputació de Lleida una hora després del ple de renúncia de Joan Reñé. És per aquest motiu, que un dels membres del grup republicà, simbòlicament i a toc de protesta, ha emès un vot –que ha esdevingut nul- al que serà nomenat properament diputat de la CUP-Crida Constituent, Josep Cabré. El portaveu del grup d’Esquerra Republicana, Jaume Gilabert, ha manifestat que ‘és un mal començament per al mandat de la nova presidència perquè es continua posant en evidència la manca de respecte institucional a la Diputació de Lleida’.

Terrassa

Pressupostos i ordenances 2019: Col·lapse

El grup municipal d’ERC-MES denuncia el col·lapse en els comptes públics municipals, recorda que més del 50 per cent del pressupost serà gestionat per un govern diferent de l’actual i demana al PSC un compromís en ferm per col·laborar en la revisió de la política fiscal de Terrassa per fer-la més justa. Isaac Albert: «Anem de cara, no entrarem en cap subhasta al voltant de les ordenances i els pressupostos. La realitat ens indica un augment de les desigualtats dins la ciutat i es necessita un compromís de canvi de model per fer front a les noves necessitats de la ciutadania». «Terrassa viu al límit del col·lapse econòmic, amb un pressupost captiu on el marge per fer polítiques per abordar la realitat social és molt limitat». Així de clar i contundent s’ha mostrat el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, en relació als comptes municipals de Terrassa per a l’any vinent. De fet, Albert ha estat molt específic a l’hora de valorar la situació de l’Ajuntament en aquests moments: s’han incrementat els ingressos fins a nivells similars abans de la crisi econòmica, però la realitat que s’aborda és molt diferent: «El creixement no el veiem en els ingressos sinó en el creixement de les desigualtats i les necessitats socials dins la nostra ciutat.

Tarragona

ERC demana un compromís de tots els partits per reimpulsar l’Anella Verda

El portaveu d’ERC vol que es recuperi la màxima potencialitat del projecte de l’Anella Verda per avançar en el seu desenvolupament, un projecte que els republicans van liderar i impulsar a la legislatura 2007-2011. ‘L’Anella verda és l’aposta més efectiva i rigorosa que s’ha fet a Tarragona per preservar el medi natural i és indispensable avançar en el seu desenvolupament’, afirma Pau Ricomà qui anuncia que ‘en el proper plenari demanarem un compromís de tots els partits del consistori per recuperar la màxima potencialitat d’aquell projecte’. Ricomà recorda que l’Anella Verda va permetre prohibir noves urbanitzacions en les zones de més valor natural aturant així projectes com la construcció de 4000 habitatges a la zona del Pont del Diable o 12000 a l’anomenada Mora 2. ‘Malauradament el POUM aprovat inicialment el 2007 es va fer amb una perspectiva exagerada de creixement demogràfic que no s’ha produït i que va implicar que no s’anés més enllà en la preservació dels espais amb més valor paisatgístic’.

La Seu d'Urgell

La Seu aplicarà mesures de fiscalitat progressiva als contribuents gràcies a una moció presentada per ERC

Els tres regidors d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de la Seu, van presentar al passat plenari una proposta per tal de començar a aplicar al municipi criteris de fiscalitat progressiva. La proposta, té per objectiu, establir uns criteris que siguin fiscalment i socialment més justos, així com també a nivell mediambiental. El grup municipal considera que cal avançar cap a aquest tipus de model progressiu en les finances municipals per tal de donar compliment als principis de justícia social i igualtat d’oportunitats i es mostra satisfet per la bona acceptació de les propostes al plenari, tot i així, caldrà que les mesures es concretin durant aquest mes, abans d’aprovar-les al ple de novembre. L’objectiu de la proposta és, principalment,  corregir les desigualtats i garantir l’accés de tota la ciutadania als serveis públics així com afavorir la transició cap a un model energètic basat en energies renovables. La formació va fer un seguit de propostes inicials, amb la voluntat que els propers anys vagin implementant-se’n de noves, com són: crear un reglament d’ajuts vinculats al nivell de la renda i que permeti cobrir una part de la quota de l’IBI, bonificació dels immobles posats a disposició de la borsa municipal de lloguer social, i equiparar famílies monoparentals a les nombroses.

Jordi Ibern, candidat d'ERC a l'Alcaldia del Prat
El Prat

"Volem una ciutat per viure bé i gestionada per bona gent"

Jordi Ibern és el candidat a l’alcaldia del Prat de Llobregat per part d’Esquerra Republicana de Catalunya. És un pratenc més, proper i afable, i sempre disposat a col·laborar. En Jordi és bona gent, i vol fer del Prat la ciutat on viure bé.   On vius? Visc al nucli antic, a les Rambles. Vaig viure la meva infantesa i joventut a la Carretera de la Bunyola, als pisos de La Seda, ja que el meu pare hi treballava a la fàbrica. Sóc fill de La Seda, com moltes generacions de pratenques i pratencs.   Què és el que més t’agrada del Prat? Que som una ciutat plena de bona gent, molt diversa, i que ha mantingut el sentiment de viure en un poble, gran, però poble. Tenim el mar a tocar, amb les seves zones humides protegides i estem envoltats d’un rebost natural com és el parc agrari amb tots els seus productes de proximitat com la Carxofa Prat i, per mi també molt important, el meló del Prat. Vull agrair la feina de la nostra pagesia local que està fent una gran tasca en aquest sentit de promoció.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC edita el número 10 del diari informatiu ‘Cavall Republicà’

La campanya de recollida de signatures per reclamar la construcció d'una piscina descoberta municipal a Parets del Vallès és el tema de portada del número 10 del 'Cavall Republicà', el diari informatiu d'Ara Parets ERC que surt al carrer aquest dijous 18 d'octubre. La publicació de quatre pàgines es fa ressò de tota la despesa en obra pública que el Govern Socialista tirarà endavant fins a la celebració de les eleccions municipals del maig de 2019. La segona pàgina del Cavall Republicà repassa altres temes que des del grup municipal s'han defensat en el plenari com ara l'aprovació d'un nou Pla local d'habitatge, la priorització d'un nou edifici per a l'institut la Sínia, les al·legacions presentades per salvar part de l'arbrat de la plaça Font de la Salut de l'Eixample o la proposta d'ampliació del servei del centre de dia de la residència Pedra Serrada. Les obres del nou parc del Sot d'en Barriques -que no ha seguit en el seu disseny criteris sostenibles- o la remodelació dels carrers del Barri Antic completen la segona pàgina del diari.

Montgat

L'alcaldessa Rosa Funtané citada a declarar per la Fiscalia per col·laboració amb l'1 d'octubre

Aquest matí l'alcaldessa Rosa Funtané ha rebut la citació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, en qualitat d'investigada, per la utilització com a centres de votació de locals de titularitat municipal en el referendum de l'1 d'octubre. La declaració tindrà lloc el proper dimarts, 23 d'octubre, a les 10 del matí a la Ciuta de la Justícia.

L'Escala

Tres de les quatre propostes d'ERC són escollides pels escalencs en la primera fase dels pressupostos particiaptius

El grup republicà va presentar 10 propostes en la fase inicial del procés i quatre d'aquestes han estat validades per la part tècnica i posades a valoració dels ciutadans al taller obert d'aquest dimecres. Des d'ERC l'Escala, igual que en l'anterior edició dels pressupostos participatius escalencs, es van fer deu propostes en la fase inicial del procés amb la intenció que fossin els mateixos escalencs i escalenques qui valoressin la seva idoneïtat i la necessitat de dur-les a terme. Des d'ERC es creu que sotmetre a la votació directa del poble algunes de les necessitats que el partit pensa que té l'Escala és una molt bona manera de veure si realment la ciutadania està en sintonia amb el projecte republicà. Des de la secció local d'ERC es van proposar deu inversions en fase inicial, quatre de les quals han passat la primera valoració tècnica i han estat posades sobre la taula durant el taller obert que s'ha celebrat aquest dimecres. Les quatre propostes són: - Senyalitzar els punts d'interès turístic del municipi als aparcaments de Can Parals i Empúries.