Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gràcia

Per responsabilitat i per seguretat, quedem-nos a casa

Benvolguts i benvolgudes,   En aquests moments tan difícils per tothom, des d’Esquerra Republicana a Gràcia volem fer-te arribar els nostres ànims per afrontar aquesta situació de crisi sanitària, així com reconfortar totes les persones afectades, desitjant que tots i totes estigueu bé.   En segon lloc, també us volem fer arribar l’agraïment per tota la tasca que esteu fent als nostres barris per alleugerir el confinament mitjançant les diferents iniciatives de suport veïnal i acció comunitària; o bé, amb diverses propostes i activitats culturals, educatives o esportives, per exemple, dirigides als nostres veïns i veïnes; així com la feina pedagògica perquè tothom es quedi a casa, en mesures de les seves possibilitats. Per responsabilitat i per seguretat, quedem-nos a casa.   Ara és moment d'actuar amb fermesa, seguint totes les indicacions de les autoritats sanitàries i amb el compromís de quedar-nos a casa i fer tot el possible per evitar la propagació del virus.

Mataró

Proposta per destinar els imports de multes del COVID als efectes de la crisi sanitària a Mataró

Tal com informava aquesta setmana la revista Capgròs, només el dimecres 25 la Policia Local va imposar 60 noves multes administratives per no seguir el confinament a la nostra ciutat. Més de 2.300 persones identificades i prop de 2.600 vehicles controlats des del passat 14 de març, han donat com a resultat la xifra total de quasi 500 persones multades.  L’estat d’alarma s’allargarà i és fàcil suposar que dissortadament hi continuarà havent persones que no facin cas de les instruccions de les autoritats i, en conseqüència, el nombre de sancions creixerà. Unes sancions que poden anar des dels 600 € fins als 30.000 € i que per tant, sumarien a dia d’avui, un mínim de 300.000 €. Una qüestió interessant és decidir quin ha de ser el destí d’aquests diners. La nostra proposta, des d'ERC-Moviment d’Esquerres, és que aquests diners, fruit de sancions imposades a persones que no han actuat amb la responsabilitat i disciplina dictades per les autoritats, es destinin íntegrament al finançament d’accions que contraresta els efectes del COVID19 sobre la ciutadania de Mataró: les famílies que no podran pagar el lloguer del seu pis, els petits comerciants que han de mantenir les seves botigues tancades, els bars i restaurants aturats, els pagesos que no poden anar al mercat, les petites empreses que han perdut facturació.

Gràcia

CRÒNICA REPUBLICANA DEL CONSELL PLENARI DE GRÀCIA DEL 10 DE MARÇ DEL 2020

El darrer consell plenari de Gràcia d’enguany ha estat marcat pel que anomenen pressupostos participatius; els processos de participació del Pla d’Actuació del Districte, que finalment es van engegar durant el mes de febrer; i, l’emergència climàtica.   MESURA DE GOVERN: EMERGÈNCIA CLIMÀTICA   Compartim la diagnosi i la necessitat de declarar l’estat d’Emergència Climàtica, que per ser una emergència, creiem que arriba tard i amb mesures poc eficients. L’emergència és necessària a dos nivells: la reducció de la contribució de la ciutat a l’escalfament global, i la preparació de la ciutat per a tal de mitigar els efectes adversos d’aquest escalfament que ja estem patint. Hi ha dos factors importants: temps i impacte, i s’ha d’actuar en aquestes dues direccions. Així, creiem que aquestes mesures i plans haurien d’anar acompanyats d’una estratègia orientada a agilitzar i accelerar l’aplicació de mesures de prevenció i mitigació de canvi climàtic al districte i a la ciutat.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Rio de Janeiro
Nou Barris

ARA ELS CAPs OBREN ELS CAPS DE SETMANA

Veïnes i veïns, us informem que un total de 31 CAP's de la ciutat estaran oberts durant els caps de setmana mentre duri aquesta crisi. L’ampliació de l’horari serà dissabtes i diumenges de 9h a 17h. De dilluns a divendres, continua l’horari habitual de 8h a 20h. IMPORTANT: Davant qualsevol problema de salut, PRIMER HEU DE TRUCAR al telèfon del CAP al que vulgueu anar per a què us diguin què heu de fer en cada cas. Els CAPs oberts en cap de setmana a Nou Barris són: CAP Ciutat Meridiana Tel. 933.508.889 CAP Guineueta Tel. 932.749.534 CAP Rio de Janeiro Tel. 932.769.900 A la rodalia del Districte també obriran en cap de setmana el CAP Casernes, el CAP El Carmel, el CAP Horta i el CAP Montcada, als que també us podeu adreçar en cas de necessitat. I com sempre teniu a disposició el servei d’urgències del CUAP Cotxeres les 24h (Tel 932.438.989). Cuideu-vos !!!

L'Hospitalet de Llobregat

Justa Goicoechea, valors republicans

Justa Goicoechea Mayayo (1896-1973) és un clar exemple d’aquelles dones que van lluitar tota la seva vida per tirar endavant la seva família i lluitar  per a la justícia social i la igualtat de les dones.. D’escassa escolarització, pràcticament autodidacta, va fer del català la seva llengua quotidiana i va ser durant els anys de la República la veu de les dones treballadores i republicanes del consistori de l’Hospitalet.   Sabies què:   Era filla d’un republicà radical aragonès que va migrar a Catalunya amb la seva família fugint del caciquisme? Des de 1918 va  treballar a la industria tèxtil vivint de primera mà les conflictivitats laborals i socials dels anys vint? Des de 1932 va començar a militar a ERC i va ser el motor de la secció feminal del districte 3r de l’Hospitalet? El 14 de gener de 1934 va ser la primera dona regidora elegida democràticament al nostre Ajuntament i que el 1936 va assolir la cartera de cultura? Que amb la repressió franquista va estar empresonada i condemnada per “auxilio a la rebelión militar” fins l’any 1942? Si vols saber més: https://memoriaesquerra.

Lleida

La Paeria posa en marxa una nova xarxa de Voluntariat de Suport a la Salut

Tindrà com a funció bàsica donar suport al col·lectiu sanitari de la ciutat en tasques com distribuir material, portar menjar als malalts, fer acompanyaments i feines administratives L’Ajuntament de Lleida està posant en marxa una nova xarxa de Voluntariat de Suport a la Salut (VSS), dins de les mesures empreses per afrontar l’epidèmia del Covid-19. Es vol reunir un col·lectiu de 50 a 60 persones que puguin fer tasques de suport al personal sanitari que permetin enfortir la capacitat d’atenció a la ciutadania. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha explicat que ja s’ha començat a contactar algunes entitats de l’àmbit de la salut, per tal de reunir aquest grup de voluntaris i voluntàries, “persones de 18 a 55 anys, que vulguin rebre una formació bàsica per donar un cop de mà, amb la protecció adequada, als sanitaris i sanitàries”. Les funcions que s’encarregaran a aquestes persones seran senzilles, però importants per descarregar de feina el personal sanitari als centres hospitalaris.

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián
Salou

Les 14 mesures econòmiques i socials d'Esquerra Republicana per pal·liar els efectes del coronavirus

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés considera insuficients les propostes de l'Executiu espanyol i exigeix la suspensió del pagament del lloguer i dels subministraments bàsics El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha exigit al Govern espanyol una bateria de 14 mesures econòmiques urgents encarades a afrontar la situació social i econòmica derivada del coronavirus. Es tracta d'un paquet de mesures que tenen un doble objectiu: d'una banda, dotar de més liquiditat als autònoms i a les PIMES per sustentar el teixit productiu durant aquest confinament i, d'altra banda, garantir que cap treballador perd el seu lloc de treball perquè ningú es quedi enrere: "Fa 12 anys no van dubtar a rescatar, per valor de 60mil MEUR, la banca. Que no ningú no dubti ara, ni un minut més, a rescatar les persones", va advertir Rufián al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Tanmateix, Rufián va deixar palesa la insuficiència de les mesures proposades per l’executiu espanyol, i va recordar que " el nostre deure no només és protegir la gent del virus.

Gràcia

Institut i verd: dues necessitats irrenunciables

Les darreres setmanes s’han revifat polèmiques ‘de sempre’ al barri de Vallcarca, especialment al voltant dels espais verds. Particularment, entre els Jardins del Dr. Comas i Llaberia i el futur Institut Vallcarca, que s’instal·larà en l’espai que ara ocupen aquests jardins. Des del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Gràcia, pensem que verd i equipaments són dues necessitats irrenunciables arreu de Barcelona, i especialment al barri de Vallcarca, que porta dècades patint els efectes del capitalisme rendista i de la paràlisi urbanística. Per aquest motiu, celebrem que els pactes entre el nostre grup, Junts per Catalunya i Barcelona en Comú-En Comú Podem a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat hagin aconseguit tant la construcció de l’Institut Vallcarca com del parc Anna Piferrer, que augmentarà la superfície verda al barri. L’Institut Vallcarca és una urgència pels barris de Vallcarca-Penitents, La Salut i el Coll. A dia d’avui, les escoles Farigola, Montseny, Pare Poveda, Rius i Taulet, Josep Maria de Sagarra, Turó del Cargol i Baldiri Reixac han d’anar a buscar alternatives públiques fora del barri o fins i tot del districte.

País Valencià

PRESENTADA PROPOSTA A LES CORTS PER RETIRAR RECONEIXEMENTS A JOAN CARLES I

ERPV 26/03/20 «ens pareix miserable emprar la crisi de salut actual, per tapar aquest escàndol. No és el treball més urgent que han de fer ja mateix les Corts Valencianes, però el poble valencià no pot consentir de cap manera que un tema tan greu s’oblide i s’amague baix de la catifa passada la crisi» (Josep Barberà) Esquerra Republicana del País Valencià ha registrat hui la proposta de retirada de reconeixements públics al rei emèrit espanyol Joan Carles I a tot el País Valencià. El registre s’ha fet telemàticament, donada la situació excepcional provocada per la pandèmia de COVID-19. Des del partit republicà es vol palesar que la situació d’emergència no pot ser, de cap manera, la cortina de fum darrere la qual s’amaguen els presumptes delictes fiscals que haja pogut cometre la família reial espanyola. En aquest sentit el president d’ERPV, Josep Barberà ha declarat que « ens pareix miserable emprar la crisi de salut actual, per tapar aquest escàndol.

Castelldefels

No van dubtar en rescatar als bancs, ara és l'hora de rescatar a les persones.

En aquest context d'emergència sanitària, el nostre deure no és només protegir a la gent d’un contagi o d’un virus. El nostre deure és també protegir a la gent d’un desnonament, un acomiadament o de la misèria.   14 Mesures d’Esquerra Republicana de Catalunya al Congreso 1) Suspensió urgent del pagament de lloguers per als col·lectius més afectats per la crisis sanitària, sobretot els dels bancs i grans tenidors, i compensació econòmica per als petits arrendadors. 2) Suspensió del pagament serveis bàsics com llum, aigua i gas. No és suficient prohibir els talls dels consums durant l'estat d'alarma. 3) Prohibició dels acomiadaments. A dia d'avui, 6 de cada 100 catalans ja es troben a l’atur en aquesta crisis sanitària. 4) Moratòria general i directa dels pagament de quotes a la Seguretat Social i autònoms, així com del pagament d’impostos i ajornaments. 5) Implementació d'una renda de confinament. Una renda garantitzada de ciutadania per a totes les persones en situació de vulnerabilitat degut al confinament.

ERC Badalona

ERC Avancem-MES proposa avançar els pagaments als proveïdors de l’Ajuntament de Badalona, prioritzant PIMES i autònoms, per tal d’ajudar a garantir-ne la liquiditat

Mentre duri la crisi sanitària, cal utilitzar les eines que l’administració local té al seu abast per mirar de pal·liar els efectes del COVID-19 sobre el teixit empresarial de la ciutat i el conjunt de la seva població. El confinament conseqüència de la crisi del COVID-19 està provocant problemes a moltes petites i mitjanes empreses del nostre país, així com també als autònoms.  Per aquest motiu el grup republicà ha preguntat, al govern municipal, sobre l'estat dels pagaments a proveïdors, demanant que es prioritzin PIMES i autònoms per garantir-ne la liquiditat, avançant els pagaments pendents. Aquesta mesura, acompanyada d’altres accions, com la flexibilització en els terminis i tràmits pel pagament de tributs, impostos i taxes municipals, ha de servir perquè les petites i mitjanes empreses de Badalona i els autònoms que donen servei al municipi, no pateixin d’una forma tant contundent els problemes derivats de la quarantena.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya titlla de ‘necessàries però insuficients’ les mesures urgents en matèria d’agricultura i alimentació proposades pel ministre Planas

Rufián afirma que mai el preu de l’alimentació hauria de ser especulatiu i que cal aturar la venda per sota del preu de cost   Esquerra Republicana de Catalunya ha titllat avui de ‘necessàries però insuficients’ les mesures urgents en matèria d’agricultura i alimentació proposades pel ministre d’Agricultura Luis Planas en el ple del Congrés dels Diputats. Gabriel Rufián ha demanat la seva tramitació com a projecte de llei per a poder-hi incloure esmenes que responguin a les necessitats reals del sector agrari, i ha defensat que ‘mai el preu de l’alimentació hauria de ser especulatiu i que cal aturar la venda per sota del preu de cost’.   Tot i que inicialment havia de ser el diputat Xavier Eritja qui defensés la postura d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes davant el Reial Decret-Llei 5/2020, de 25 de febrer, pel qual s’adopten determinades mesures urgents en matèria d’agricultura i alimentació, al final aquest ha optat per continuar amb el seu confinament a la ciutat de Lleida i cedir el seu torn al portaveu del Grup Republicà.

ERC Viladecans

ERC Viladecans dona suport a l’equip de govern en la gestió de la crisi pel coronavirus

El grup municipal d’ERC Viladecans ha donat suport aquest dimarts a l’equip de govern en la gestió de la crisi pel coronavirus o COVID-19. Així ho ha transmès en el marc de la primera junta de portaveus des de la declaració de l’estat d’alarma que s’ha reunit en línia i a proposta dels republicans per analitzar la situació i fer seguiment de les mesures que està duent a terme l’Ajuntament. ERC ha instat a oferir el màxim d’informació possible als grups a l’oposició i a la ciutadania, ja que en moments com aquest és bàsic ser transparents i reaccionar amb celeritat davant els neguits de la població. Crisis sanitàries i de salut pública com la que vivim són un terreny abonat per a les notícies falses i els rumors que cal combatre des de l’acció política i des del minut zero. La portaveu del grup republicà Bàrbara Lligadas ha explicat que “ERC Viladecans s’ha posat des del primer moment a disposició de l’equip de govern, canalitzant les inquietuds de la ciutadania que contacta amb nosaltres i amb una actitud responsable.

Lleida

Lleida comença a repartir aquest dimecres les targetes moneder de les beques menjador

Es distribuiran 3.845 targetes al pati de les escoles públiques amb totes les mesures de prevenció i en dos torns: demà a la tarda a les famílies dels centres públics i dijous al matí, a les famílies dels centres concertats. El repartiment per a les escoles ubicades a l’extraradi es farà el dijous al matí a la Regidoria d’Educació per evitar desplaçaments llargs L’Ajuntament de Lleida començarà a repartir demà dimecres les targetes moneder que el Departament d’Educació atorga a les famílies que tenen concedides beques menjador davant el tancament de les escoles per l’estat d’alarma decretada a tot l’estat pel coronavirus. A Lleida es repartiran 3.845 targetes que correspondran tant a alumnes becats/des de centres públics com concertats -d’acord als tres tipus d’ajuts de menjador: del 50% -que són la majoria-, del 100%, i del 100% per necessitats educatives especials-. La distribució es farà als patis de les escoles públiques de la ciutat, donat que són centres als quals la Paeria té accés, amb personal municipal, i aplicant les corresponents mesures de protecció i seguretat.

La Canonja

Comunicat ERC la Canonja: Propostes a l'Ajuntament per a fer front a la crisis del Covid-19

El Covid-19 ens ha colpit, provocant una situació d’emergència en la qual tots i totes hem i haurem de fer molts esforços. La societat ha respondre de manera responsable i solidària i respectar en tot moment el confinament decretat, tot i que només amb un confinament total podrem aconseguir aturar el creixement exponencial dels contagis. Com a ciutadans podem fer molt per fer front aquest virus, com quedar-nos a casa, respectar les mesures d’higiene i mantenir les distàncies (també a casa, sobretot quan compartim espai amb persones grans o amb patologies prèvies). L’administració local, és a dir, l’Ajuntament, pot aplicar una sèrie de mesures amb les quals pot ajudar a fer front aquesta crisis. ERC la Canonja, sempre amb la seva postura de col·laborar en el que faci falta, ofereix a l’Ajuntament una sèrie de recomanacions i accions que caldria tenir en compte. Som conscients que és una situació molt canviant, que les conseqüències d’aquesta crisis són imprevisibles i, per tant, en cada cas i cada situació caldrà adaptar aquestes situacions.

Cornellà de Llobregat

Cooperant des de l’oposició. Mesures per pal·liar les afectacions del Coronavirus

Estem immersos en la lluita contra la pandèmia ocasionada pel Covid-19 i s’han de prendre mesures excepcionals. Totes les administracions estan maximitzant els seus esforços per gestionar i adaptar, amb eficàcia i eficiència, tant les mesures preventives, com els serveis necessaris per fer front a aquesta situació.  S’estan reestructurant les tasques assignades al personal, s’està facilitant el teletreball i s’estan establint mesures de contingència i ajudes adreçades a la ciutadania i a les empreses. Des del primer moment, Esquerra Republicana de Cornellà ens hem posat a disposició del Govern municipal per cooperar, col·laborar i ajudar en totes les mesures que ha d’adoptar el consistori per a poder pal·liar les afectacions del coronavirus i per poder combatre’l de manera més efectiva.  Ens agradaria que la comunicació fos més fluïda. Creiem que és essencial sumar tots els esforços possibles per fer front a aquesta terrible malaltia. Per aquest motiu, insistim en la nostra voluntat de treballar conjuntament per superar aquesta crisi sanitària.

Mataró

Proposta sobre la suspensió del cobrament de lloguers de PUMSA

Tot just la setmana passada oferíem tota la col·laboració al govern de la ciutat per a ajudar a gestionar la crisi del COVID19 i sobretot, el seu impacte sobre els més febles. Per això proposàvem estudiar una línia addicional d'emergència de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies amb dificultats per a atendre'l, tant en el cas de PUMSA com també privats. Proposem al Govern que aquest mateix mes d'abril, se suspengui el cobrament de tots els lloguers corresponents a habitatges protegits de PUMSA, així com els lloguers de locals a entitats i associacions, com una ajuda més a alleugerir la càrrega de la crisi per aquestes persones. Entenent, en aquest sentit, que en cap cas ha de ser la classe treballadora la qui pagui les conseqüències d'aquesta crisi i situant-nos així al costat de la ciutadania de Mataró. Els propers dies caldrà analitzar la situació, cas per cas, de cadascuna de les famílies, per definir la millor opció per cadascun d'ells i la proposta d'ajudes i de subvencions que més convingui.