Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Badalona

Finalitzen les obres de reparació dels parquets dels pavellons de Casagemes, La Plana i Països Catalans de Badalona

Avui divendres han finalitzat, d’acord amb el calendari previst, les obres de restauració, reposició i pintat del parquet dels pavellons de Casagemes, La Plana i Països Catalans.   Les reparacions han servit per solucionar els desperfectes ocasionats pel desgast i l’ús intensiu de les instal·lacions. En concret  s’ha polit i rebaixat el paviment de parquet, s’han aplicat tres capes de vernís, s’ha fet una reposició del sòcol  i s’han substituït i reparat les zones més deteriorades.    Amb aquestes actuacions es millora de manera substancial el funcionament esportiu de la pista. Les obres s’han fet en tres fases, del 5 al 12 de desembre al pavelló de Casagemes, del 19 al 27 al pavelló de La Plana i del 27 al 30 al pavelló de Països Catalans. Els cost total de les obres ha estat de 56.593,52€, realitzades per l’empresa Comercial Helvetia Sport. S.L.

ERC Badalona

Entren en funcionament dues noves parades dobles d’autobús a Badalona

El proper divendres 30 de desembre entraran en funcionament dues noves parades dobles d’autobús a Badalona: la del carrer de la Creu i de Francesc Layret amb carrer de Sant Miquel. L’objectiu d’aquestes actuacions és reduir el temps de parada i millorar la velocitat i compliment dels horaris de les diferents línies d’autobús de la ciutat.                                                         Les parades dobles s’instal·len en aquelles ubicacions on tenen parades diverses línies d’autobús fet que evita que els autobusos hagin de fer cua per aturar-se, permetent l’aturada de dos busos de manera simultània.   Des del dia 27 i fins al 30 de desembre es realitzaran diferents actuacions en ambdues parades. Concretament a la del carrer de la Creu, l’Àrea Metropolitana de Barcelona instal·larà una PSI (Parada Solar d’Informació) que permetrà la conversió de la parada en doble; i a la parada de Francesc Layret s’instal·larà una plataforma doble i es desplaçarà la marquesina i diversos elements del mobiliari urbà.

ERC Badalona

L’empresa Tourism Business Builders oferta 9MEUR en el concurs per construir i explotar l’hotel del Port de Badalona

La mesa de contractació elevarà la seva proposta al Consell d’Administració de Marina de Badalona, que és l’òrgan adjudicador L’oferta hotelera, de quatre estrelles i 184 habitacions de diferents tipologies,  suma 89,5 punts de les valoracions sobre un total de 100 La mesa de contractació del concurs de l’hotel del Port ha finalitzat avui, 23 de desembre de 2016, sobre el migdia,  la seva valoració de l’oferta presentada per un únic grup, aglutinat per l’empresa Tourism Business Builders, SL,  al concurs de dret de superfície de la parcel·la hotelera del Port de Badalona. El consorci format pel grup Melià Hotel International, la constructora  ACSA-Sorigué, l’equip d’arquitectura Jordi Marcé Arquitectes i BAC Engineering Consultancy Group, ha obtingut una puntuació de 89,5 punts sobre un total de 100, suma de les puntuacions de les valoracions de les propostes tècniques i econòmiques, d’acord amb el barem inclòs en el plec de condicions. Amb aquesta resolució, la mesa elevarà al Consell d’Administració  de Marina de Badalona la seva proposta, ja que és el Consell d’Administració l’òrgan adjudicador.

ERC Badalona

L'Ajuntament de Badalona demana la col•laboració de la ciutadania per a l’Operació fred d’aquest hivern a través de la campanya "Ajuda'ns a ajudar"

L’Ajuntament de Badalona, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha preparat un dispositiu durant aquest hivern per poder oferir aixopluc a les persones sense sostre en episodis de mal temps. Es tracta del dispositiu Operació fred que s’activa en aquestes dates amb motiu de la situació de risc que pot representar la baixada de temperatures per sota dels zero graus per a les persones sense sostre.   L’Operació fred es porta a terme a Badalona amb la col·laboració d’entitats de la ciutat com Creu Roja, Folre, Càritas, Fundació Roca i Pi i també amb el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).   Cal destacar com a novetat que aquest any l’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa la campanya "Ajuda'ns a ajudar" per contribuir a la protecció d'aquest col·lectiu. L’objectiu de la campanya és fer una crida a la ciutadania demanant que si veuen una persona sense sostre a la ciutat n’informin al telèfon 934 832 901.   La regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger, ha explicat que “la finalitat és complementar la informació de que ja es disposa per poder localitzar aquestes persones i protegir-les en episodis de mal temps amb baixades de la temperatura per sota els zero graus”.

Ple de Districte Nou Barris
Nou Barris

Ple de Districte de Nou Barris

El passat dijous 9 de març el veïnat va gaudir de nou de l'oportunitat d'expressar les seves necessitats a un Consell Plenari que es va iniciar el dijous 9 de març i no va acabar fins quarts de dues del dia 10. Al Plenari veïnes i veïns de Zona Nord van venir organitzats per demanar solucions immediates a greus problemes d'habitatge. El Govern va presentar un Pla de Desenvolupament Econòmic per a Nou Barris dotat amb 2 milions d'euros com a punt de partida. Però aquest Pla neix amb les queixes dels paradistes del mercats ambulants, molt descontents amb el Govern per la seva inoperancia als mercats ambulants de Canyelles, Roquetes i Ciutat Meridiana, posant en risc la feina de més de 300 famílies. ERC Nou Barris va dur a terme tres iniciatives intitucionals: una Proposició, un Prec i una Pregunta. La PROPOSICIÓ, Can Cuiàs  El portaveu del Grup Municipal d'Esquera, Quim Sangrà, va presentar la següent Proposició: "El Govern del Districte de Nou Barris pren el ferm compromís de que el Centre Esportiu Municipal Can Cuiàs recuperi la seva plena operativitat en condicions dignes i segures per als usuaris en el termini més breu possible, i per això instarà l'Institut Barcelona Esports a: - Dur a terme una diagnosi detallada de les deficiències, mal manteniment, mancances materials i falta d'accessibilitat de les instal·lacions, establir quines són les actuacions necessàries per a que el Centre Esportiu Municipal Can Cuyàs recuperi al seva plena operativitat en condicions adients i executar-les de forma urgent.

Federació de Lleida

Esquerra Republicana guardona a Carme Forcadell i l’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà amb els premis República

La Secretària Regional de Formació, Dolors Regué, i el vicepresident de la Federació de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya, Juli Otal, com a portaveus del Jurat dels Premis República que concedeix anualment aquesta formació han donat a conèixer avui els guanyadors de la tercera edició dels guardons VICTORINA VILA i VÍCTOR TORRES.   El premi Víctor Torres, que es concedeix a persones que hagin contribuït a la lluita pels valors republicans, han promogut la cultura catalana i que han defensat Catalunya, ha estat concedit en aquesta edició a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell a qui s’ha definit com a ‘lluitadora, valenta, ha sabut organitzar (envoltada d’un gran equip) uns onze de setembre festius i reivindicatius que han mobilitzat milers de milers de persones per la dignitat del nostre poble tantes vegades menyspreada. Ha estat insultada a les xarxes mediàtiques i amenaçada de presó, però és un dels pilars que ens portarà a poder votar el proper mes de setembre per una República Catalana’.

Figueres

Conferència La Hisenda Catalana

Figueres incorporarà, properament, una de les quatre noves seus de la demarcació de Girona de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). Per aquest motiu el proper dimarts 28 de març a les 19.30 hores, a la Sala Brossa-Frègoli del Museu del Joguet, celebrarem una conferència oberta al públic sobre la Hisenda catalana. El ponent de l'acte serà el secretari d'Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Salvadó. Salvadó farà una exposició sobre el disseny i desplegament de la nova agència tributària catalana, una de les estructures clau per a la creació de la futura República Catalana. Un cop hagi finalitzat la conferència, hi haurà un torn obert de paraula. Al final de l'acte hi haurà un petit refrigeri per a tothom.  

El Vendrell

ERC proposa auditories externes sobre el servei d'autobús i la gestió de les piscines

Esquerra Republicana demanarà al proper ple del Vendrell dues auditories externes: una que estudiï el transport d’autobús per millorar el servei, i l’altra sobre el contracte amb Aqualia per la gestió de les piscines municipals cobertes. http://www.rtvelvendrell.cat/erc-proposa-auditories-externes-sobre-el-servei-dautobus-i-la-gestio-de-les-piscines/

Salt

La primera fira catalana de FOOD TRUCKS es fa a SALT a partir de divendres fins dissabte.

El proper 24 i 25 de març Salt farà la primera Food Truck Market & CO. a l'Era de Cal Cigarro, que serà la primera fira sectorial per a professionals de la gastronomia itinerant que es fa a Catalunya, amb la voluntat, com ha explicat a l'acte de presentació l'alcalde Jordi Viñas, de convertir-se en la fira de referència del sector. L'alcalde també ha destacat que la nova fira és una nova oportunitat per Salt per situar-se al mapa, i complementa les tres fires ja existents a la vila: la Fira de la flor i el planter, la fira tèxtil i la fira del cistell, que aquest any compleix 20 anys. Prop de trenta furgonetes de menjars i una desena d'expositors de serveis professionals per food trucks seran presents a la fira, que comptarà amb dos escenaris, un per a les actuacions musicals i l'altre amb una amplia oferta d'espectacles familiars.  La fira està pensada perquè els professionals puguin conèixer l'oferta de serveis per al seu negoci i formar-se en temes tècnics i alhora planteja també un espai perquè famílies i consumidors hi passin una bona estona.

Nova Executiva ERC Vic (2017)
Vic

La Secció Local d'ERC Vic escull nova executiva

El passat dimarts 21 de març la Secció Local d'ERC Vic va celebrar al centre cívic de Can Pau Raba un congrés per a la renovació dels quadres locals de la seva executiva. Aquest congrés va comptar amb la participació de militants, simpatitzants i amics d'ERC, així com també membres de l’Associació SomVic. Aquest congrés va donar llum verda a la proposta de nova executiva encapçalada per Rosa Altimiras. La nova presidenta d’ERC Vic va remarcar que “en aquesta nova etapa apostem més que mai per treballar amb un lideratge compartit que doni més importància a les virtuts col·lectives i al compromís democràtic, que inclou la participació, la transparència i la rendició de comptes”. La nova executiva entoma amb il·lusió i responsabilitat el repte de fer de Vic una ciutat més lliure, justa i republicana, al costat d’un nodrit equip de suport que facilitarà molt la consecució dels reptes plantejats. Com a membres destacats de la Secció Local, tant el Conseller de Justícia, Carles Mundó, com la Secretària General d’ERC, Marta Rovira, van intervenir durant el congrés amb l’esperit d’exposar els principals eixos sobre els que tant el govern com ERC estan treballant per a fer possible el referèndum que ha de decidir el futur del nostre país.

Lleida

ERC-Avancem vota en contra de la modificació del Pressupost per al 2017

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha votat en contra de la modificació del Pressupost per al 2017 a la Comissió de Gestió de Recursos d’aquest dimecres. La votació definitiva es farà al proper ple, el 31 de març. El president del grup, Carles Vega, considera que ‘el govern de la Paeria és poc ambiciós, ja que disposen de 5’1 milions d’euros de romanent de tresoreria però, en canvi, només consignen al pressupost d’aquest any 1’4 milions’. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que hi haurà més modificacions de pressupost en els propers mesos com a conseqüència de la ‘manca de planificació’. Així mateix, Vega ha lamentat que ‘la modificació del pressupost es limita a pagar el les factures pendents, quan s’hauria pogut aprofitar per augmentar la inversió social o les partides destinades al manteniment dels carrers i la millora de la ciutat.’ A més, el govern municipal ha consignat més de 800.000 per a la zona blava que no estaven pressupostats.

Tarragona

Ens estimem la Part Alta

La Part Alta forma un ecosistema urbà sotmès a una altra pressió. De fet, malgrat la immobilitat dels seus edificis nobles i carrers estrets, és la part de la ciutat que més he vist transformar. La Part Alta de la meva joventut ja havia canviat molt respecte a la de la meva infància i podria dir que els seus usos, hàbits i ofertes de diferents tipus han viscut canvis significatius des que tinc ús de raó. La Part Alta concentra la representació del poder polític i eclesiàstic ciutadà, algunes de les millors referències del nostre patrimoni monumental, els millors museus, entitats cíviques molt arrelades i populoses, iniciatives interessants de creació artística, seus de col·legis professionals, centres docents; i s’ha convertit en l’espai preferit pels tarragonins per passejar i gaudir dels petits plaers quotidians que ofereix una oferta de restauració variada, en alguns casos de gran qualitat, i la concentració de bars i terrasses. Aquesta realitat té molts aspectes positius.

Federació de Lleida

La Federació Regional organitza un acte sobre Cooperació, aquest divendres, a Lleida

En el marc del procés participatiu ‘La República que farem’, la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat un acte sobre les polítiques de cooperació i solidaritat en el futur. L’actual és un moment en el que la societat catalana, a l’igual que ha fet en altres àmbits, també s’ha plantat, reclamant superar les polítiques regressives del govern d’Espanya que condicionen i limiten la nostra aportació al món.   Aquesta sessió, serà moderada per Rosabel Escartín, presidenta de l’Associació Mags del Món i hi intervindran Sílvia Montserrate, de la iniciativa  fundada a Ivars i Vallverd de suport als refugiats de Síria,  “My Europe is your Home”, David Minoves, president del CIEMEN (Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals), Francesc Pla, Membre de Lleida Social  i secretari d’ERC d’afers socials de la Federació d'ERC de Lleida i Ana Surra, diputada d’ERC al Congrés de diputats.

Sant Andreu

Bon Govern i Cultura Política

Com podem definir el concepte de Bon Govern? A partir de quins paràmetres podem concretar les exigències de qualitat democràtica i de gestió pública transparent i lliure de corrupció? Quines son les exigències per garantir una República Catalana que estigui al servei de tota la població i no només a favor de les èlits dominants? Aquestes son algunes de les preguntes que abordarem el proper dilluns, dia 27 de març a l'acte que ERC Sant Andreu ha organitzat a la Societat Coral La Lira. El ponents son un autèntic luxe: Diana Coromines i Roger Buch. La Diana Coromines és editora, traductora i periodista i ha publicat, entre d'altres, el llibre  "Viatge al cor de la bona governança", i en aquests moments està treballant com a gestora de projectes a Diplocat, especialitzada en països nòrdics.  En Roger Buch és director del programa d'Innovació i Qualitat democràtica de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectius, entre d'altres: Elaborar i proposar el contingut del Pla de Govern per a la millora de la qualitat democràtica.

Bages

ERC Castellgalí es mostra preocupada per la situació judicial de l'alcalde Gimeno i li demana responsabilitat i transparència

El Grup Municipal d'Esquerra Republicana expressa la seva preocupació per la situació judicial en la qual es troba l'alcalde de Castellgalí. S'ha fet públic que el fiscal demana dos anys de presó pel batlle socialista Cristòfol Gimeno acusat d'un delicte d'administració deslleial pel cas dels increments de sou dels directius de Catalunya Caixa mentre aquesta entitat era sostinguda amb fons públics. Hem de recordar que aquesta imputació se suma a l'escàndol del desviament de més de 400.000 euros durant la darrera legislatura per part del tresorer municipal. Una rocambolesca història que està en mans de la justícia i de la qual mai n'hem tret l'aigua clara. Defensem la presumpció d'innocència i el dret de defensa de l'acusat, encara que les justificacions d'aquest fet puguin ser difícils d'entendre. En tot cas, des d'Esquerra Castellgalí, convidem a l'alcalde Gimeno a donar explicacions davant del ple i de tots els veïns, alguns d'ells afectats per decisions que es prenien des d'aquells consells d'administració.

Recent presentació a l'Ajuntament de Valls de 'Viu el Carnaval 2017'.
Valls

ERC creu que Valls ha iniciat el camí per convertir la seva oferta comercial en ‘un gran centre a l’aire lliure’

L’impuls que la Regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls dona al comerç tradicional de la ciutat amb la realització de campanyes innovadores i la consolidació de certàmens ja existents, està resultat fonamental per dinamitzar el sector i afavorir així l’increment de l’activitat i la implantació de nous establiments. Aquesta és la línia de treball que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls es va marcar a l’inici de l’actual mandat municipal i que la regidoria que encapçala Òscar Peris està portant a terme conjuntament amb l’entitat Comerç de Valls.   En aquesta línia de promoció del comerç urbà, des del gener fins ara s’han celebrat campanyes pensades per potenciar l’activitat com ‘Viu el Carnaval 2017’, que a finals de febrer va aconseguir que una seixantena d’establiments de tot l’eix comercial de la ciutat se sumessin a la proposta i vestissin els seus aparadors, els interiors de les botigues i els mateixos comerciants de personatges de contes infantils.

Roda de premsa 21/03/2017
El Vendrell

Nota de premsa: Un ajuntament poc transparent 21/03/2017

UN AJUNTAMENT POC TRANSPARENT     El contenciós administratiu que la Delegació del Govern espanyol va presentar el passat 13 de febrer en contra de l’Ajuntament del Vendrell per una suposada mala gestió en la licitació de mig centenar de contractes de serveis (ells n’hi diuen Decret de convalidacions), ha tingut la resposta habitual per part de l’Alcaldia: “Això no és pas veritat... nosaltres no hem fet res malament... tot està perfectament controlat”, sense voler admetre, un cop més, la tossuda realitat que confirma que la manera de fer d’aquest govern municipal, es basa en l’incompliment sistemàtic de la legislació vigent, la improvisació i la negligència de tècnics i responsables polítics.    En tot cas,a Esquerra Republicana del Vendrell no volem entrar a fons  en aquest assumpte fins que els nostres serveis jurídics hagin revisat els documents, pendents de rebre, que vàrem sol·licitar a Secretaria de l’ajuntament.I és que no voldríem pas quedar-nos curts a l’hora de reclamar més control, transparència i responsabilitat en la nefasta gestió municipal, una de les nostres obsessions i el pal de paller de la majoria de problemes de la Corporació municipal, però tampoc volem fer seguidisme gratuït i irresponsable d’un recurs que ve d’una institució (la Delegació de l’estat) en la que no hi tenim dipositada gaire confiança.