Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Sitges

Visita del M.H. Roger Torrent President del Parlament FM Sitges

Avui, dia de Sant Bartomeu, hem pogut compartir els actes de la Festa Major amb el President del Parlament Roger Torrent. En acabar ens hem reunit militants/es, regidors/es, alcaldesses de la comarca i de Gelida així com amics i propers per dinar.  Aquest any, hem volgut homenatjar les dones de les diferents executives de la secció local i en especial a Angelina Muñoz, primera militat d'Esquerra Republicana a Sitges. 

Ripollet

Un model més proper de Festa Major [InfoRipollet]

Tot i tractar-se de la primera Festa Major de la nova legislatura, aquesta segueix la línia de les edicions anteriors en les quals s’aprecia un canvi substancial tan de plantejament com de gestió en l’organització de les festes al nostre municipi. Des d’Esquerra Republicana de Ripollet valorem molt positivament aquest nou plantejament; és el nostre model, aquell que hem defensat i lluitat des de fa temps amb l’esforç de la comissió de Festa Major. La Festa Major és un mirall que reflecteix l’oci i l’entreteniment al nostre municipi, posant al descobert les seves virtuts i mancances. D’aquesta manera, entenem que aquesta ha de seguir un model participatiu, descentralitzat, inclusiu i respectuós amb tothom. Un model participatiu i accessible a la gent de Ripollet, que permet a la ciutadania implicar-se en l’organització de les diferents activitats que es realitzen durant les festes a través de la seva participació en les comissions pertinents; involucrant a més persones en l’organització s’assoleixen millors resultats: activitats més properes i interessants per a la població.

El Vendrell

És intolerable l’amenaça d’Endesa a 133 famílies vendrellenques

Des del Grup Municipal de Som Poble-ERC entenem que la carta que Endesa ha enviat a l’Ajuntament del Vendrell amenacen de tallar la llum a 133 famílies vulnerables és intolerable. Precisament, la Llei 24/2015 protegeix els habitatges de les famílies més vulnerables, tal com s’especifica a l’apartat 4 de l’article 6, on es remarca que s’han de garantir obligatòriament els subministraments bàsics a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat.  Considerem, per tant, que el primer pas a fer des del consistori és treballar per a garantir que l’empresa subministradora compleixi la normativa vigent, i es desdigui de l’amenaça de tallar la llum a les 133 famílies del municipi. Per altra banda, considerem que l’Ajuntament ha de negar-se a pagar els 75.000€ que li exigeix Endesa, corresponents a la meitat del deute contret per a les persones usuàries. Tal com estableix l’esmentada Llei catalana de pobresa energètica, les negociacions entre les administracions i les empreses subministradores han d’estar encarades a que aquestes últimes ‘concedeixin ajuts a fons perdut a les persones i unitats familiars en situació de risc d’exclusió residencial o els apliquin descomptes molt notables en el cost dels consums mínims’.

Riudoms

Proposem al conjunt de partits polítics que el pregoner de la Festa Major de Sant Jaume i la persona que inaugura la Fira s’escullin per consens

La polèmica que va generar l’elecció de la persona que havia d’inaugurar la darrera Fira de l’Avellana ha evidenciat que, davant de casos com aquest, és imprescindible apostar per un acord ampli que representi a una majoria de riudomencs. És per això i per evitar que en un futur es pugui repetir un cas similar que des d’Esquerra Republicana hem fet una proposta a la resta de partits polítics presents a l’Ajuntament.  La proposta és molt senzilla: que tant la persona que inauguri la Fira com la que faci de pregoner a la Festa Major de Sant Jaume siguin escollides amb consens polític i social. Tant en un cas com en l’altre es tracta de figures públiques que tenen un pes simbòlic destacat i, per tant, seria òptim que la seva elecció generi el màxim consens possible. En concret, plantegem que l’elecció d’aquestes persones tingui, com a mínim, el suport de dues terceres parts del regidors de l’Ajuntament de Riudoms. És a dir, d’un mínim de 9 dels 13 regidors.

Lleida

Lleida, ciutat compromesa amb els drets humans i la dignitat de les persones

La Paeria contacta amb l’ONG Proactiva Open Arms i es compromet a difondre la seva tasca i sensibilitzar la ciutadania sobre la crisi humanitària dels refugiats El consistori lleidatà consolida i reforça el procés de suport als refugiats amb serveis de suport social i legislatiu, tallers de llengua i escolarització dels infants i integració d’aquests en activitats de lleure, gestió de l’empadronament i dels serveis de salut, assessorament i orientació laboral i ajuts a la recerca d’ocupació, entre altres actuacions Lleida es consolida com una ciutat compromesa i sensibilitzada amb els drets humans i la dignitat de les persones. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de les regidores Anna Campos, Regina Cairol i Elena Ferre, ha anunciat que l’equip de govern farà una declaració institucional de suport a l’actuació i la tasca de l’Open Arms en el proper Ple Municipal. Durant la seva intervenció, el paer en cap ha destacat que “cap institució amb un mínim de responsabilitat política pot obviar aquesta crisi davant unes circumstàncies que interpel·len directament els valors bàsics d’un sistema democràtic, que inclouen la llibertat, la igualtat i, també, la solidaritat”, i ha criticat l’actitud de la Unió Europea i l’actitud dels Estats membres que tanquen els ulls davant la crisi del Open Arms i la crisi humanitària que pateixen els refugiats.

Ripoll

ERC demana una solució urgent pels vestidors del camp de futbol de Ripoll

Al darrer plenari del dia 30 de juliol de 2019, el grup municipal d’ERC va demanar, una vegada més, per la situació dels vestidors del camp de futbol de Ripoll.   Des d’ERC hem observat el deteriorament evident que presenten els vestidors del camp de futbol. A més, ens ha arribat la queixa per part de molts usuaris i de mares i pares que els utilitzen habitualment.   Sabem que és un tema recurrent, que ja s’ha tractat moltes vegades al consistori. Ens han parlat de grans projectes a la zona esportiva, però el més necessari, la millora dels vestidors, no s’ha fet. Anys enrere es va aprovar una petita partida pressupostària, però malauradament no es va utilitzar.   Durant el ple ens van dir que "aviat" començaria el projecte.   Creiem que la població, i sobretot els molts usuaris d’aquests vestidors, es mereixen una explicació més concreta del que s’hi farà i quan es farà.   Cal que l’actuació sigui urgent, ja que el curs i la temporada esportiva és a punt de començar.

Roda de Ter i el Cabrerès

IPR perdrà els diners per urbanitzar i remodelar el carrer Verge del Sòl del Pont, el carrer Pere Almeda i la Plaça Major

El mes de gener de 2019 IPR i PDCat van aprovar al Ple Municipal inversions per 1.114.556 euros del Pla de Barris per urbanitzar, en paraules textuals de l’alcalde Albert Serra: els carrers del centre històric, el carrer Pere Almeda, la Plaça Major, el carrer Joan Baucells, el Ferran Alsina, el carrer Verge del Sòl del Pont i els jardins de les cases de la Fundació Miquel Martí i Pol, Can Planoles i la millora de l’accessibilitat dels carrers del nucli antic. El 75% de la inversió realitzada és finançada per la Generalitat de Catalunya però cal FINALITZAR LES OBRES abans del 31 de desembre de 2019. Cal dir que aquest termini es coneixia des de mitjans del 2018, per la qual cosa es comptava amb un any i mig per planificar bé l’execució dels projectes. En resum, dels 1.114.556 euros pressupostats no s’executaran 841.856 euros i conseqüetment no es rebran 631.392 euros que havia d’aportar la Generalitat de Catalunya. Observem com únicament es va buscar el titular en any electoral per poder dir que el pressupost pujava un 21% respecte el 2018 i més enllà d’això no hi havia una voluntat de portar a terme les inversions.

Vidreres

Augment de sous

Comença una nova legislatura en la que el grup de Junts per Vidreres torna a tenir majoria absoluta.  Aquesta legislatura ha començat amb una renovació del sou que perceben els regidors, a l’alça! El grup de Vidreres Som Tots- ERC vam votar en contra de l’augment de sou que percebrà la Sra. Margarita Solé que passarà a tenir un 71% de dedicació amb una retribució de 25.430,55 euros anuals. Això ha comportat fer una modificació en el pressupost municipal de 2.825 euros.  El motiu pel què vam votar en contra és perquè aquest augment va acompanyat d’una disminució de la seva càrrega de treball. Les seves àrees han sigut repartides entre ella i la Sra. Eva Madrenys.  Quan vam comentar aquest fet en el ple se’ns respondre que s’havien creat les noves regidories de dona i habitatge però aquestes eren àrees responsabilitat de la Sra. Solé. Per tant, dues persones per fer la mateixa feina i es gratifica amb un augment de sou.  També veurà augmentats els seus ingressos el Sr.

Riudoms

Encara no hi ha data per a la reforma del carrer Galanes i del tercer pis de les Escoles Velles

Aquest dilluns 19 d’agost s’ha fet una reunió de la Comissió d’Urbanisme i dos dels nostres regidors -la Carme Cros i l’Arnau Salvat- hi han assistit, ja que així està estipulat. Hem fet preguntes al govern sobre diversos temes i us volem compartir la informació sobre dos d’ells. Sense data al carrer Galanes Encara no hi ha data per posar en marxa les obres del carrer Galanes. De fet, aquest carrer s’hauria d’haver reformat ja fa uns mesos, però l’empresa que havia de fer les obres (Tecno-Conrad SL) és la mateixa que va fer les del carrer Sant Bonifaci, que van generar molts problemes: retards, falta d’operaris, mal servei, etc.  Just quan faltava poc per les eleccions municipals del maig passat i davant la possibilitat que es poguessin repetir els mateixos problemes al carrer Galanes, el govern municipal va optar per no posar en marxa la reforma d’aquest carrer. A dia d’avui, com us dèiem, encara no sap quan la podrà començar. Així ho ha admès el govern a partir de les preguntes que els nostres regidors han fet durant la Comissió d’Urbanisme.

Catalunya del Nord

La Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent

Catalunya Nord torna a convertir-se per uns dies en l'epicentre acadèmic, polític i cultural dels Països Catalans amb la 51a edició de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada. Animem els nord-catalans a apropar-se a aquest esdeveniment anual que té lloc a casa nostra i a gaudir d'aquesta oportunitat de compartir experiències amb el conjunt del territori català (consultar aquí el programa complet). Enmig de l'àmplia oferta d'aquesta programació destaquem la proposta de la X Jornada de la Fundació Josep Irla, enguany dedicada a «Republicanisme i lluites compartides» (consultar aquí la programació), amb intervencions d'arreu dels Països Catalans i que es tanca com cada any amb la Festa Sopar de Vallestàvia (dia 20 a les 20h, inscripcions fins al dilluns 18, al 00 33 609 543 223, preu 12 euros).

ERC Badalona

ERC Avancem-MES reclama a l’Alcalde i a CaixaBank una alternativa al tancament de l’oficina bancària de Pomar

La reestructuració del sector financer ha obligat a moltes entitats bancàries a disminuir el nombre d’oficines al territori. En aquest sentit l’oficina bancària de CAIXABANK al barri de Pomar tancarà les seves portes el 2 de setembre de 2019. L’entitat ha informat que a partir d’aquesta data els clients i les clientes seran ateses a l’oficina més propera situada al barri de La Morera. Amb 52 anys d’història, Pomar és un dels barris amb la població més envellida de la ciutat on aproximadament un terç de la població adulta té més de 65 anys amb els problemes de mobilitat associats que se’n deriven. El Grup Municipal d’ERC Avancem-MES considera que la redistribució de les oficines bancàries no pot seguir exclusivament criteris econòmics o d’eficiència sinó que també ha d’incloure factors socials a partir de la realitat del territori com és el cas del barri de Pomar. A partir de la preocupació dels veïns de Pomar, el Grup Municipal d’ERC Avancem-MES s’ha dirigit a l’Alcalde Alex Pastor i a la Direcció Territorial de Barcelona de CaixaBank per traslladar la seva preocupació i reclamar possibles solucions alternatives al tancament d’aquesta oficina que ajudi a la gent gran del barri.

Lleida

10 coses que potser no sabies de Miquel Pueyo, el nou alcalde de Lleida

El nou paer en cap de Lleida, el republicà Miquel Pueyo, va néixer a Lleida el 1957, té dues filles de 8 i 9 anys i és doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. El 1988 va començar a militar a Esquerra Republicana de Catalunya i va ser delegat del Govern de la Generalitat a Lleida entre el 2007 i el 2010. En aquesta nova etapa, com a alcalde de Lleida, Pueyo considera que hi ha tres àrees prioritàries pel que fa a la gestió pública: l’educació dels infants, la inversió social i l’àmbit de la innovació. El futur que imagina per Lleida és el d’una ciutat “saludable, propera, justa, connectada amb l’entorn barceloní, l’eix costaner català i la xarxa del sud europeu, i compromesa amb la República catalana, els drets i les llibertats de les persones”, explica. En Miquel Pueyo és un ferm defensor de la reforma horària i intenta conciliar la seva vida professional amb la familiar, de fet, sempre que pot porta les seves dues filles a l’escola.

Baix Llobregat

Fins sempre company Toni!

Esquerra Republicana estem consternats per la defunció del nostre company Toni Bonastre, militant històric d'Esquerra d'Olesa, qui va ser regidor de la població entre 2003 i 2007. Toni ha estat fundador de la secció local i un dels pilars del partit. A més membre actiu de diverses entitats socials del poble. També molt actiu a l'ANC. Des d'ERC Baix Llobregat i l'Hospitalet, volem enviar tot el nostre suport a la seva família i amistats.  Bon viatge als guerrers que al seu poble són fidels!

Riudoms

És necessari augmentar la neteja a la zona del Campàs on es fa ‘botellón’

Els darrers mesos la zona del Campàs s’ha convertit en punt de trobada per fer “botellón” les nits de cap de setmana. El resultat és que sovint pot trobar-s’hi brutícia en forma d’ampolles i gots i, el que és pitjor, ampolles de vidre trencades al mig del carrer. Això és especialment inapropiat si tenim en compte que l’Escola Cavaller Arnau és a tocar d’aquests carrers. De fet, els participants a la bicicletada de Sant Jaume del diumenge 28 de juliol -molts d’ells nenes i nens- van haver de passar en bici de damunt de vidres trencats. Tres peticions al govern Per tot això, en el darrer Ple municipal -l’1 d’agost passat- vam reclamem tres coses al govern: 1. Augmentar la vigilància en aquesta zona del municipi durant les nits de cap de setmana. 2. Augmentar la neteja d’aquesta zona del municipi, sobretot després dels caps de setmana. De fet, al rieró de Santa Eulàlia caldria fer-hi una actuació específica perquè hi abunden les ampolles de vidre i llaunes.

Dosrius - Canyamars - El Far

Els riscos d'una decisió irracional

L’Ajuntament de Dosrius governat pel PSC i JxCAT ha informat que a partir del dia 14 d’agost el carrer Salvador Dalí, entre Esteve Albert i Barcelona serà de doble sentit i, en conseqüència, l’obertura de la circulació del tram del carrer de l’1 d’Octubre del davant de l'Escola Castell de Dosrius. Segons especifica la nota, el canvi “té com a objectiu millorar la mobilitat per la zona durant els caps de setmana i durant les vacances en què el centre educatiu romandrà tancat”. Amb aquesta decisió l’equip de govern ha obviat totalment les recomanacions dels estudis i plans tècnics, és una mesura totalment contrària a l’objectiu de pacificar el centre del poble que en l'últim any i mig ha reduït el volum de trànsit, les velocitats i la sinistralitat. Des del 2018 ha millorat la seguretat a les entrades de l’escola i també al poble en general. Ara l’ajuntament no ha consultat ni ho ha consensuat amb els veïns, ni amb els comerços, ni amb la resta de partits polítics, ni amb les entitats ni amb els centres educatius.

Lleida

Ignasi Amor visita Cappont com a regidor del barri acompanyat de l’Associació de Veïns

L’objectiu ha estat conèixer de primera mà les inquietuds, reivindicacions i projectes de futur dels representants veïnals. El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha visitat aquest matí el barri de Cappont, acompanyat de la presidenta de l’Associació de Veïns, Veni Ros, i part del seu equip directiu amb qui han fet un recorregut pels carrers i places.  Amor, que té assignades les funcions de regidor del barri de Cappont en el nou equip de Govern municipal ha volgut conèixer de primera mà les inquietuds dels veïns de Cappont, que han plantejat una sèrie de reivindicacions, algunes d’elles històriques. El regidor Amor ha pres nota de tots els temes tractats, així com dels nous projectes que els veïns volen dur a terme en els mesos vinents. 

Joan Bausa, militant del Jovent Republicà de Viladecans
ERC Viladecans

12A, Dia Internacional de la Joventut

El 12 d’agost és reconegut com el Dia Internacional de la Joventut, així ho va declarar l’Assemblea General de les Nacions Unides. Normalment, la joventut queda en un segon terme i no té la importància que mereix, perquè com sempre es diu “la joventut som el futur, però també el present”. Aquesta última part sembla que sempre s’oblida. Moltes vegades per culpa nostra, ja que no ens reivindiquem ni donem un cop a la taula per dir “estem aquí”. Apoderem-nos! Des del Jovent Republicà de Viladecans volem dirigir-nos a tota la població jove de Viladecans. Des de la nostra humil posició, volem destacar la importància de la implicació del jovent en la ciutat. Creiem que si, en els pocs espais de participació que tenim, el jovent de la ciutat no participem i diem la nostra, la ciutat no avançarà i no serà el reflex de la gent que hi vivim. Un dels mètodes per canviar allò que no ens agrada són les eleccions, sabem que unes eleccions cada quatre anys no solucionen res, si a més, sempre guanya el mateix, però molts de nosaltres no sabem que tenim un poder molt gran.