Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Dos anys del Grup Municipal d’ERC als barris del Poblenou-Besòs

Esquerra Republicana Poblenou-Besòs va celebrar el passat 24 de juliol amb un acte als Jardins de Josep Trueta els dos anys del Grup Municipal d’ERC als barris del Poblenou Besòs en què vàrem fer balanç de les propostes i accions portades a terme pels nostres representants a l’Ajuntament, centrant-nos especialment en aquelles qüestions que tenien a veure amb els nostres barris. En aquest acte vàrem comptar amb la presència i participació de l’Alfred Bosch, president del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona; la Lourdes Arrando, consellera portaveu del districte de Sant Martí; Oriol Puig i Sergi Alcón, consellers de districte de Sant Martí i va estar presentat per Jordi Rallo, president d’ERC Poblenou-Besòs. Ens van acompanyar aproximadament un centenar de veïns del barri, que un cop van acabar les intervencions dels diferents ponents vàren tenir l’oportunitat de fer preguntes i obrir un debat amb els mateixos sobre les qüestions que més importen al barri i sobre les quals ERC va proposar i va donar suport a diverses accions, com les consultes de l’Alberg de la Vila Olímpica i la Superilla del Poblenou; entre d’altres.

Sarrià de Ter

Cursos i Tallers 2017-2018 Centre Cívic la Cooperativa

El Centre Cívic La Cooperativa ja te enllestides noves formacions per al 2017 - 2018. Les inscripcions es podran realitzar del 14 al 29 de setembre als matins a les oficines de l'Ajuntament de Sarrià de Ter i a les tardes al Centre Cívic la Cooperativa de dilluns a divendres de 18h a 20h. Per a més informació us podeu d’adreçar a: Centre Cívic la Cooperativa Plaça Renaixença, s/n - Sarrià de Ter 972 17 21 02 centrecivic@sarriadeter.cat

Sant Joan de les Abadesses

Una sentència judicial anul·la la ubicació de la planta de biomassa al sector industrial de Llaudet

El plenari de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, reunit dilluns de forma extraordinària, va aprovar, amb els vots favorables de l'equip de govern i de CiU i l'abstenció del grup municipal d'ERC, l'aprovació definitiva del text refos del pla de Millora Urbana (PMU) de Llaudet.  Aquesta aprovació correspon a l'anul·lació judicial de la modificació del PMU de Llaudet que va efectuar-se l'any 2011 amb la finalitat de permetre que l'eventual planta de biomassa, que s'havia promès ubicar al sector industrial, pogués disposar d'una xemeneia de com a màxim 25 metres d'alçària. Producte d'un recurs judicial interposat contra la citada modificació, en va derivar la sentència judicial 582/2016 que declara nula l'esmentada modificació urbanística i obliga a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses a rectificar la norma urbanística i eliminar qualsevol referència a una planta de biomassa i a estructures industrials superiors als 12 metres, entre altres motius per no disposar dels informes mediambientals pertinents.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Fes-te voluntari de la Campanya pel Sí!

El proper 1 d’octubre tindrà lloc el Referèndum d’autodeterminació de Catalunya, i des d’ERC Poblenou-Besòs tenim la determinació de mobilitzar el 100% de les nostres forces per aconseguir que el Sí guanyi als nostres sis barris. Aquest setembre organitzarem un total de 48 parades informatives cobrint la totalitat del territori. Necessitarem 300 voluntàries i voluntaris, per això mobilitzarem a tothom, militants, amics, simpatitzants i col·laboradors; Adaptant la campanya a la disponibilitat de cadascú, però tenint clar que per assolir la independència del nostre país és imprescindible sortir al carrer a guanyar-la. El nostre principal actiu és la mobilització dels recursos humans, de tota la gent compromesa, si cadascú de nosaltres hi dedica almenys unes hores a la campanya més important de totes, aleshores segur que tindrem totes les eines per guanyar-nos la República que volem. La campanya pel Sí al Referèndum depèn de tu, fes-te voluntari!  

Imatge del remodelat Passeig de Sant Joan de Barcelona, que té un urbanisme gairebé idèntic a la nova Via Augusta d’Altafulla.
Altafulla

Altafulla, vila de costa o barri de Barcelona?

Tot cofoi i amb el posat propi de qui se’n surt amb la seva a qualsevol preu. Així va inaugurar l’Alcalde amb tot el seu equip de govern, la nova Via Augusta, el seu projecte més personal… i que va provocar el trencament del govern catalanista i d’esquerres amb l’EINA. “La nova Via Augusta sembla més l’Eixample de BCN que no   un barri de la Costa Daurada” Després d’una gran inversió de gairebé 1 milió d’euros, una forta contestació veïnal (ignorada pel govern) i l’eliminació de qualsevol política de participació ciutadana, ja s’han acabat les obres. El resultat és clar: volen convertir Altafulla en una mena de barri turístic de Barcelona.  Només cal donar una caminada per la nostra Via Augusta i després pel Passeig de Sant Joan de l’Eixample barceloní per comprovar les seves coincidències. El mateix tipus de panot, els mateixos parterres, la mateixa vegetació, els mateixos fanals… almenys a Barcelona van conservar alguns arbres. Aquesta serà la petjada que deixarà l’Alcalde Alonso al nostre poble: un trosset del seu Eixample barceloní estampat al nostre Baix a Mar, al bell mig de la Costa Daurada.

Sarrià de Ter

Maties Martí, Pregoner Festa Major 2017

Maties Martí, un home senzill i discret, que ha deixat i deixa empremta en el nostre poble, amb la seva implicació al llarg dels anys en l’evolució social i política de Sarrià de Ter i amb el seu compromís incansable cap la recuperació i la divulgació de la cultural tradicional del nostre país.  Nascut a Sant Jordi Desvalls l’any 55, va mostrar des de ben petit inquietud per les ciències i les humanitats, que el porten a iniciar estudis de químiques i de psicologia a Girona. Als 19 anys arrela a Sarrià de Ter, on finalment, ha d’abandonar la seva vocació per ajudar a la família a la Carnisseria Martí de la Rasa. El seu caràcter voluntariós i de compromís cap els que l’envolten, el porta a participar activament de la vida cultural, social i política, començant per la seva implicació en l’associació de Veïns de Sarrià de Baix, i sobretot com a membre del Consell Municipal de Sarrià i de la Gestora per a la independència de Sarrià, fins a l’assoliment de la segregació de Girona l’any 83.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC reclama al Govern un emplaçament definitiu per a tot l’Arxiu Municipal

En el ple ordinari del passat mes de maig, Ara Parets Esquerra Republicana va donar suport a l’aprovació del Pla Director de l’Arxiu Municipal de Parets, que va ser encarregat l’abril de 2016. Durant la seva intervenció, el portaveu Jordi Seguer celebrava que s’hagi redactat un document “que ha de servir per determinar les característiques que ha de tenir el nou espai on s’han d’ubicar les dependències de l’arxiu municipal, actualment dividit entre Can Rajoler i l’avinguda Pedra del Diable”. Segons les conclusions del Pla Director, l’emplaçament definitiu hauria de ser un edifici únic i proper a les oficines productives de l’Ajuntament. Un cop aprovat el Pla Director, l’Ajuntament s’ha compromès a elaborar pròximament el reglament d’aquest servei municipal. Cal prendre decisions Des d’ERC creiem que fa massa temps que el Govern Municipal ve parlant d’un nou emplaçament per a l’Arxiu Municipal i que fins ara només han estat comentaris que no s’han concretat.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Comunicat Esquerra Republicana

Esquerra Republicana condemna sense pal·liatius l'acció terrorista que va tenir lloc ahir a la ciutat de Barcelona i ofereix tot l'escalf i el seu més sentit condol als familiars i amics de víctimes i ferits.   Seguint les recomanacions dels cossos de seguretat, aconsellem que tothom es mantingui informat pels canals oficials.   Esquerra Republicana ha suspès tots els actes previstos per avui divendres, demà dissabte i diumenge. Animem a participar a la concentració a la Plaça de Catalunya a les 12 del migdia, així i com de les convocades a davant dels ajuntaments del país. Els responsables d'Esquerra Republicana a la Generalitat i a l'Ajuntament treballen perquè Barcelona i el país recuperi la normalitat com més aviat millor.

ERC Viladecans

ERC impulsa el programari lliure a l'Ajuntament de Viladecans

El Ple municipal de juliol va aprovar amb els vots a favor de tots els grups una moció d'ERC Viladecans pactada amb l'equip de govern per promoure el programari lliure, així com la tecnologia lliure i de fonts obertes a l'Ajuntament. En concret el text transaccionat insta els serveis tècnics del consistori a redactar un informe per valorar la viabilitat operativa i econòmica de transformar les bases de dades de pagament que s'utilitzen actualment a l'oficina del Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG) cap a solucions basades en el programari lliure. La regidora republicana Myriam Moysset va explicar durant la sessió plenària que "el 2011 l’Ajuntament va fer un gran esforç creant una bases de dades unificada, i per tant elevant la consistència de la informació, canviant els formats de les dades, augmentant l’ús d’aquestes dades per part d'altres departaments, afavorit pel canvi en l’estructura de llicències. Això ha suposat un cost de 30.000€ l'any en les llicències del programari i un número semblant en les llicències per les bases de dades.

Alt Pirineu

Comunicat oficial d'Esquerra Republicana de Catalunya

Esquerra Republicana condemna sense pal·liatius l'acció terrorista que ha tingut lloc avui a la ciutat de Barcelona i ofereix tot l'escalf i el seu més sentit condol als familiars i amics de víctimes i ferits.   Esquerra Republicana ha suspès tots els actes previstos per avui. Fem nostre el compromís per combatre la barbàrie del terrorisme i treballar per un món de justícia i de pau. El terror no ens vencerà mai.  

Alcanar

Comunicat institucional de l'ajuntament d'Alcanar

Compartim i  fem nostre el comunicat emés per l'ajuntament d'Alcanar arran de tots els fets succeïts al nostre país i Alcanar Davant els lamentables fets ocorreguts, que han sacsejat el municipi, el Govern de l’Ajuntament d’Alcanar, reunit en urgència, ha acordat: 1.       Confirmar la suspensió dels actes festius i les festes Majors de les Cases d’Alcanar i de qualsevol celebració de recepcions i altres actes oficials durant els pròxims tres dies. 2.       Fer onejar a mig pal les banderes de la corporació. 3.       Convocar 5 minuts de silenci davant l’Ajuntament d’Alcanar (c/Generalitat, 10) i l’Oficina Delegada de les Cases (c/Joan Miró, 17), a les 12 h, en solidaritat amb les víctimes. 4.       Condemnar de manera energètica i rotunda els atemptats terroristes. 5.       Expressar el seu més sentit condol a totes les víctimes, així com als seus familiars i amics. 6.       Agrair el suport als servidors públics i cossos de seguretat de totes les administracions públiques que han intervingut en els diferents operatius.

Gavà

ERC-Gavà condemna rotundament els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils

Esquerra Republicana - Gavà condemna sense pal·liatius les accions terroristes que han tingut lloc avui a Barcelona i Cambrils i ofereix tot l'escalf i el seu més sentit condol als familiars i amics de víctimes i ferits i agraeix la gran tasca de les formes de seguretat i professionals mèdics. .   Seguint les recomanacions dels cossos de seguretat, aconsellem que tothom es mantingui informat pels canals oficials i lluny de la zona on s'han produït els fets.   Esquerra Republicana ha suspès tots els actes previstos per avui arreu del país. Els responsables d'Esquerra Republicana a la Generalitat treballen en aquests moments perquè es recuperi la normalitat com més aviat millor. Per condemnar els dos atacs terroristes avui a les 12 hores, a la plaça Jaume Balmes, es guardaran 5 minuts de silenci. Convoquem tots els militants, simpatitzants i amics d'ERC-Gavà a sumar-s'hi.  

Sant Pere de Vilamajor

Comunicat oficial d'Esquerra Republicana

Comunicat oficial d'Esquerra Republicana Esquerra Republicana condemna sense pal·liatius l'acció terrorista que va tenir lloc ahir a la ciutat de Barcelona i ofereix tot l'escalf i el seu més sentit condol als familiars i amics de víctimes i ferits.   Seguint les recomanacions dels cossos de seguretat, aconsellem que tothom es mantingui informat pels canals oficials.   Esquerra Republicana ha suspès tots els actes previstos per avui divendres, demà dissabte i diumenge. Animem a participar a la concentració a la Plaça de Catalunya a les 12 del migdia, així i com de les convocades a davant dels ajuntaments del país. Els responsables d'Esquerra Republicana a la Generalitat i a l'Ajuntament treballen perquè Barcelona i el país recuperi la normalitat com més aviat millor.  

Cervera

Condemna contra l'atemptat de Barcelona

Comunicat oficial d'Esquerra Republicana de Catalunya Esquerra Republicana condemna sense pal·liatius l'acció terrorista que va tenir lloc ahir a la ciutat de Barcelona i ofereix tot l'escalf i el seu més sentit condol als familiars i amics de víctimes i ferits.   Seguint les recomanacions dels cossos de seguretat, aconsellem que tothom es mantingui informat pels canals oficials.   Esquerra Republicana ha suspès tots els actes previstos per avui divendres, demà dissabte i diumenge. Animem a participar a la concentració a la Plaça de Catalunya a les 12 del migdia, així i com de les convocades a davant dels ajuntaments del país. Els responsables d'Esquerra Republicana a la Generalitat i a l'Ajuntament treballen perquè Barcelona i el país recuperi la normalitat com més aviat millor. Condemna del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Cervera contra l'atemptat de Barcelona i Cambrils      Els representants municipals d'ERC a l'Ajuntament de Cervera ens afegim a la condemna dels atemptats de Barcelona i Cambrils i volem mostrar el nostre més sincer condol als familiars i amics dels afectats.

#TotsSomBarcelona
ERC Sitges

#TotsSomBarcelona

El nostre condol als familiars i amics de víctimes i ferits. Un ferm rebuig a la violència terrorista que va tenir lloc ahir a la ciutat de Barcelona i a Cambrils. Donem les gràcies als cossos de seguretat per la seva gran tasca en moments dificils. Aconsellem que tothom es mantingui informat pels canals oficials per qualsevol noticia. #TotsSomBarcelona _ Sitges, 18 d'agost de 2017