Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Catalunya del Nord

Eleccions presidencials franceses sense expectatives

Esquerra Republicana de Catalunya Nord no havíem fet cap crida a donar suport a cap dels candidats que es presentaven a la primera volta de les eleccions presidencials franceses. Si no ho hem fet no era perquè giràvem l'esquena a les urnes, al contrari hem cridat a votar i a fer-ho per aturar a la dreta, però lamentant que cap dels candidats amb propostes socials que podríem compartir no hagi fet un pas més per ser el candidat dels pobles i nacions que hem d'aguantar la llosa del centralisme jacobí francès. Els resultats de la primera volta ens confirmen que tampoc tindrem candidat a la segona. Ni Macron, l'home dels bancs, del Medef, destrossaire del Codi del Treball, ni Le Pen, la riquíssima hereva del seu papà, que mai va donar cap suport als treballadors en lluita, més aviat cridant a més repressió policíaca, tots dos a favor del nuclear, de restringir els drets a acollir els refugiats, ni Macron volent a tot preu quedar dins la Unió Europea tal com és, ni Le Pen que vol marxar-ne sense saber com, tindran els nostres vots.

E.R.C. Santa Maria de Palautordera

FULL DE RUTA DE L' ANC

Avui s' ha aprovat el full de ruta de l' ANC. L' Entitat transversal que dona suport a tots els partits sobiranistes ha assegurat que coordinarà totes les manifestacions que segurament haurem de fer en els propers mesos.  Els membres d' ERC Palau farem campanya pel referendum i ja estem treballant en el nostre programa que presentarem a les properes eleccions de la nova República Catalana.  Us convidem a fer una lectura exahustiva del full de ruta i a sumar-vos  a totes les accions que calguin per aconseguir el nostre sommi.  Cliqueu aquest enllaç: FULL 

Entitats vs Subvencions
Navarcles

EL DIT A LA NAFRA

De tots és sabut que les entitats són part principal, per no dir vital del teixit associatiu d’un municipi i Navarcles no n’és pas una excepció. N’hi ha del bo i millor (esportives, associatives, culturals, d’esbarjo…). Unes amb més o menys activitats que les altres però al cap i a la fi totes igual d’importants. No seré jo qui posi en dubte tot això però sí que a un servidor i a la resta de companys de la secció local d’Esquerra de Navarcles fa temps que amoïnen alguns temes. Quins paràmetres es fa servir per subvencionar les entitats? Totes reben la mateixa quantitat? En funció de què es decideix el que rep una o l’altra? S’autogestionen? etc… Sabem que és molt difícil que tothom estigui content, ja que qui rep sempre en vol més i el que no té tant, tampoc s’arronsa. Només demanem a qui pertoqui claredat, concisió i, sobretot, respecte per aclarir certs dubtes que hom pot tenir i és que per sobre de tot, l’aigua ha de ser clara i ben cristal·lina.

Federació de Lleida

Forcadell: ‘Mai no em podran posar una querella per desobeir ni al poble de Catalunya, ni al Reglament del Parlament’

El nucli de Vicfred, al municipi de Sant Guim de la Plana, ha acollit el congrés anual ordinari de la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya, posteriorment al qual s’ha celebrat la Festa de la República i s’han lliurat els Premis República. Els guardons Víctor Torres i Victorina Vila, han homenatjat en aquesta ocasió a la Molt Honorable Presidenta del Parlament de Catalunya, senyora Carme Forcadell i a l’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà, respectivament.   Carme Forcadell, que ha rebut el premi de mans de la secretària d’Organització nacional d’Esquerra Republicana, Mònica Palacín, s’ha mostrat orgullosa per haver rebut aquest guardó amb el nom del polític lleidatà Víctor Torres, a qui s’ha referit com ‘un patriota, un home compromès amb el seu país, lleial als seus principis i fidel tota la seva vida als seus valors republicans’   La Presidenta del Parlament, també ha estat contundent en la seva intenció de defensar la llibertat d’opinió al Parlament i la seva fidelitat al Reglament del Parlament i a la voluntat dels catalans i les catalanes.

Catalunya del Nord

Esquerra Republicana a Catalunya Nord a la manifestació de l’1 de maig a Perpinyà

Esquerra Republicana de Catalunya Nord crida a manifestar aquest 1 de Maig, a les 10h a la Plaça de Catalunya a Perpinyà. Aquesta diada internacional dels treballadors enguany és l'oportunitat d’expressar el nostre suport a la lluita dels empleats dels autobusos de l'aglomeració, i també el nostre rebuig a les regressions socials enfocades per les forces político econòmiques que pensen agafar el poder a l'estat francès.   Esquerra Republicana de Catalunya Nord Perpinyà, el 29 d’abril del 2016  

La xerrada d'ahir a Casa Caritat.
Valls

Ana Surra: ‘Ara ens hem d’unir tots els immigrants i lluitar per la independència, i definir com volem que sigui la nostra República’

Ana Surra, diputada al Congrés a Madrid per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), va presidir ahir al vespre-nit a Valls els actes de commemoració de la Setmana de la República a l’Alt Camp. Surra, que és d’origen uruguaià però porta anys residint a Catalunya, va assegurar durant una xerrada que va fer a la Casa Caritat davant d’una trentena de militants i simpatitzants que “ara és el moment en que ens hem d’unir tots els immigrants i lluitar per la independència, i definir com volem que sigui la nostra República”. La diputada va afegir que “el percentatge que ens falta per aconseguir el sí a la independència ens vindrà dels immigrants d’altres països i dels qui van venir d’altres zones d’Espanya”.     Amb el títol ‘La República que farem, la farem entre tots i totes’, Ana Surra va anar desgranant un per un els arguments a favor d’una Catalunya independent i els motius que, segons ella, han de convèncer els catalans d’origen immigrant perquè “des del moment zero, en la República tots serem catalans si ho volem ser, tots els qui hi vivim tindrem els drets que ens dona un nou país”.

Mataró

Ple d'Abril - Hem adherit l'Ajuntament de Mataró al Pacte Nacional pel Referèndum

Resum del Ple d'Abril. Feu click a les imatges per accedir als vídeos del Ple.  En el Ple Municipal d'Abril es va aprovar la Proposta de Resolució, que vam presentar conjuntament ICV-EUiA, CiU i ERC-MES, per adherir l'Ajuntament de Mataró al Pacte Nacional pel Referèndum. La moció va comptar amb els vots favorables dels grups municipals de VoleMataró i la CUP, per altra banda, s'hi van oposar el PSC, Ciutadans, el PP i Plataforma per Catalunya. El consistori municipal subscriu així el manifest del Pacte, on es destaca el desig de Catalunya per decidir el seu futur polític i la convicció que el Referèndum és una eina inclusiva que permetria l'expressió dels diversos posicionaments. Es va adoptar l'acord de delegar en l'Alcalde, o a un regidor que aquest proposi, representar l'Ajuntament davant del Pacte Nacional pel Referèndum. També es promourà a les entitats, associacions i agents econòmics de la ciutat que es sumin a aquest Pacte. L'encarregat d'exposar la moció al Ple va ser el Portaveu d'ERC-MES, Francesc Teixidó, on va citar l'alcalde socialista de Granollers: "Tot i no ser independentista, no em puc negar a una proposta de Referèndum acordat".

Un moment de l'edició de l'any passat / Foto: Cugat.cat
Sant Cugat del Vallès

ERC i les JERC fan una crida a participar en la manifestació unitària de l’1 de maig

Esquerra Republicana i les JERC animen la ciutadania santcugatenca a sumar-se a la manifestació unitària de l’1 de maig, convocada per l’Assemblea pels Drets Socials i que enguany arriba a la 5a edició. ‘Per aconseguir una vida digna cal una feina digna, i per tant hem de seguir lluitant i reivindicant unes bones condicions laborals, especialment per a la classe treballadora, així com uns serveis socials públics de qualitat’, ha explicat el president del Fòrum Sindical d’ERC i vocal d’ERC-MES a Valldoreix, Noël Climent.   ‘La República Catalana que estem construint s’ha de basar, entre moltes coses, en el repartiment just del treball i la lluita contra l’atur’, ha continuat. ‘És per això que és important que participem en aquesta trobada unitària i que Sant Cugat faci sentir ben fort la seva veu en favor dels drets laborals dels treballadors i treballadores, tant amenaçats darrerament’.   Sota el lema de ‘Treball, salari, drets, lluita’, la manifestació sortirà de l’avinguda de Cerdanyola cantonada amb el carrer de Borrell a les 10 del matí i enfilarà el camí cap a la plaça de Lluís Millet, al costat dels Ferrocarrils.

Foto A.T (El Punt)
Vilassar de Mar

Pressupost municipal 2017 : Seguim endavant

Ahir el ple de l’Ajuntament de Vilassar de Mar va rebutjar els pressupostos presentats per Esquerra Republicana de Vilassar de Mar, la plataforma ciutadana Vilassar de Mar diu Sí i Gent per Vilassar que van comptar amb el suport del Partit Socialista de Vilassar de Mar.   Al previsible vot negatiu de Ciudadanos per raons de nacionalisme espanyol, en un pressupost que destina zero euros al foment o al suport al referèndum legítim d’autodeterminació o a l’exhibició de símbols nacionals, i al NO pueril de Convergéncia i Unió per revengisme polític de qui s’ha vist desposseït d’allò que creu que és seu, amb cap proposta per incloure al pressupost i amb el seu incondicional bipartidisme amb Ciudadanos, s’hi va afegir Babord. Capítol a part és el cas de Podem de Vilassar que amb una sola regidora feia el seu vot, en el cas de què hagués estat afirmatiu o l’abstenció, testimonial.   El cas més inversemblant, el més sorprenent pels acords escrupulosament complerts i les hores i mesos dedicats a negociació per arribar a una entesa final ha estat el de Babord.

Cassà de la Selva

Tanquem el pressupost del 2016 amb més liquiditat, menys endeutament, més serveis i actuacions i més subvencions

El mes de març vàrem presentar la liquidació del pressupost municipal del 2016  gestionat íntegrament per l’equip de govern d’ERC amb un superàvit positiu que certifica el sanejament econòmic del consistori. El romanent de tresoreria per a despeses generals de l’exercici econòmic del 2016 ha estat d’1.925.835 €.   Increment dels fons líquids disponibles i descens dels impagaments   El 2016 s’han incrementat els fons líquids disponibles als comptes en caixa de l’Ajuntament. Concretament hem tancat l’any amb un total d’1.887.684 € disponibles, 356.245 € més que els fons líquids disponibles al tancament del 2015 i 586.434 € més que el 2014.   Aquest increment ha estat possible gràcies a les gestions que hem realitzat per aconseguir l’ingrés de pagaments endarrerits per part d’institucions com el Consell Comarcal del Gironès o la Generalitat de Catalunya. A dia d’avui, el Consell Comarcal del Gironès ha reduït pràcticament tot el deute que tenia amb el consistori cassanenc, mentre que el deute de la Generalitat de Catalunya amb l’Ajuntament de Cassà quedarà reduït a la meitat als llargs dels propers mesos.

Lleida

El PSC vota contra la moció d’ERC-Avancem per la gestió directa de la zona blava, malgrat fa un any i mig va signar l’acord

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem a la Paeria mostra la seva indignació per la manca de paraula del govern del PSC, que ha votat en contra de la moció dels republicans que instava l’Ajuntament de Lleida a iniciar immediatament els tràmits per a la internalització de la gestió dels serveis públics d’aparcament regulat, dipòsit municipal de vehicles i grua municipal. També reclamava que s’assumeixin a la plantilla municipal els 60 treballadors de la concessionària actual, després que hagi passat un any i mig des de que l’alcalde de Lleida va signar aquest punt dins l’Acord de Pressupost 2016 sense que l’hagi complert. La moció ha estat tombada pel PSC, C’s i PP i només ha comptat amb el suport de la Crida per Lleida i el Comú. El Pdecat s’ha abstingut.  El portaveu del grup, Josep Maria Baiget, ha destacat que s’ha demostrat que ‘la gestió directa és la forma de gestió econòmicament i socialment més justa, la més transparent i accessible al control directe del consistori’.

Vallès Occidental

L'1 de maig omplim la Feria de Abril de vallesans i vallesanes

Dilluns que ve, dia 1 de maig, a partir de les 17.30 h, si ets del Vallès Occidental estarem encantats de rebre't a la Bodega Republicana (caseta 41) de la Feria de Abril. Vine a partir de les 17.30 h i parla amb Gabriel Rufián, el diputat Marc Sanglas, el senador Bernat Picornell, el president comarcal i alcalde de Vacarisses Toni Masana, regidors, regidores, alcaldes, alcaldesses i militants de tota la comarca, I a partir de les 20 h, rumba. Hi serem fins a les 23 h, no us ho perdeu!

L'Hospitalet

Esquerra l'Hospitalet lamenta la pèrdua del company independentista Ton Ribas i Sala

Aquest divendres 28 d'Abril, ens ha deixat l'hospitalenc Ton Ribas i Sala als 84 anys, sent referent històric de l'independestime i de la llibertat al nostre país. Nascut i resident a l'Hospitalet, va treballar tota la vida com obrer metal·lúrgic a la Farga de l'Hospitalet. Des d'Esquerra l'Hospitalet, lamentem la seva pèrdua i ens solidaritzem amb la seva família a qui traslladem els nostres respectes i estima per la pèrdua de qui va lluitar i estimar la llibertat de Catalunya.                          «Jo feia el que em manaven. Ja li he dit abans que jo faré el que sigui necessari per Catalunya». Ribas i Sala, l'any 1987 desprès de ser jutjat i posteriorment empressonat.  

Els diputats i gironines d'ERC a Madrid han presentat les esmenes de les l'estació de tren de Girona
Federació de Girona

Esquerra Republicana reivindica més de 208 milions d’euros per a les comarques gironines als Pressupostos Generals de l’Estat

Esquerra Republicana ha presentat un centenar d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat 2017 vinculades a les comarques gironines. ERC ha contactat durant les darreres setmanes amb els municipis gironins per tal de traslladar les seves peticions a Madrid i, finalment, els representants del Grup Parlamentari republicà han recollit esmenes per un valor que, globalment, s’enfila fins als 208.831.108€. Entre les demandes gironines, hi ha un paquet notable d’esmenes que fan referència a les infraestructures viàries que s’eleva per sobre dels 70 milions d’euros. Més de 30 milions d’euros afecten a la carretera nacional II i des d’Esquerra es demana que “s’executin durant aquest exercici les obres ja projectades”. La diputada al Congrés, Teresa Jordà, explica que “les esmenes que fan referència a la nacional inclouen diversos trams com, per exemple, el tram Tordera-Maçanet però també incidim molt al pas de la infraestructura per l’Alt Empordà on els PGE hi preveuen una nul.

El Vendrell

Veiem «poques ganes» de tirar endavant el projecte de Les Madrigueres. La nostra regidora, Eva Mata, creu que el govern té «por» de fer enfadar a certs col·lectius .

Esquerra Republicana (ERC) del Vendrell veu «poques ganes» del govern local per tirar endavant el projecte de renaturalització de les Madrigueres. Així ho ha expressat la regidora del partit, Eva Mata, en una roda de premsa en què ha valorat que al ple del passat dimarts s'aprovés convertir les Madrigueres en un espai ZEPA per a preservar-lo, sense comptar amb el vot del govern, que es va abstenir al·legant que era una decisió que calia prendre amb més elements de valoració. «Amb aquest posicionament del govern ja va quedar tot demostrat», apunta Mata. La regidora ha afegit que el govern local té «por» de tirar endavant el projecte, per no fer enfadar a certs col·lectius. Mata recorda que el primer cop que van presentar el projecte als veïns de Sant Salvador van ser molt criticats. «És un projecte pel qual cal fer molta pedagogia, explicar molt a la gent el valor que pot tenir aquella zona», afirma Mata, que creu que els veïns «cada cop ho entenien més, i la segona reunió ja va anar millor».

El Vendrell

26/4/2017 Reunió amb l'alcalde.

El migdia de dimecres 26 d'abril de 2017 la portaveu del grup municipal, Eva Mata i el president local d’Esquerra Republicana del Vendrell, Jaume Vallès, ens hem reunit amb l’alcalde de la vila per parlar dels Pressupostos 2017. El senyor Carnicer ha manifestat el seu desgrat per la, segons les seves paraules, manca de voluntat d’ERC a signar-los i que, segons ell, queda palès en les reclamacions que vàrem exposar públicament la darrera setmana. Nosaltres l’hi hem dit que, aquesta afirmació era totalment contraria a la voluntat del nostre grup i hem reiterat que, amb aquelles propostes que vàrem fer arribar a l’alcaldia a través del SAC, no ens apartàrem gens ni mica del Document d’Acords que va enviar a tots els grups de l’oposició i que, l’únic que li reclamàvem, eren les clarificacions pertinents i necessàries que aquell document no contenia (adjuntem ambdós documents). Tot seguit les hem repassat de manera conjunta, punt a punt, i el senyor batlle ens ha manifestat que, en totes o gairebé totes les peticions hi estava d’acord, hi estaven treballant o ja hi havia un document que ens garantia el seu compliment.

Targetó promocional
Sant Cugat del Vallès

ERC-MES i les JERC proposen un protocol per lluitar contra la violència masclista durant la Festa Major

El grup municipal d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) i les JERC presentaran al ple municipal de maig una moció per tal d’elaborar un protocol per combatre les violències sexuals de cara a la Festa Major i altres esdeveniments de gran concurrència al municipi. La iniciativa forma part d’una campanya de les JERC, ‘No és no’, que té com a objectiu conscienciar el jovent de la necessitat que les relacions sexuals siguin 100% lliures.   El text reclama que el protocol s’elabori i s’avaluï conjuntament amb les associacions locals i col·lectius que treballin des de la perspectiva de gènere. El pla, reclamen ERC-MES i les JERC, hauria de poder-se aplicar a la Festa Major d’enguany però també hauria de servir de cara als diversos grans esdeveniments que té Sant Cugat durant l’any.   ‘Estem convençuts que l’Ajuntament està compromès en la lluita contra les agressions sexuals durant aquesta mena d’esdeveniments, però ens agradaria que anés més enllà i creés un protocol específic que ajudi a combatre i prevenir aquests casos, moltes vegades invisibles’, ha explicat la secretària de Coordinació Interna de les JERC, Gina Cahís.

ERC Badalona

Aquesta setmana a Opinió del "Tot Badalona" en Raül Vado ens parla de: “Badalona, en el camí de la nova República Catalana (II) Continuem…”

Després dels 4 anys de desgovern del PP a Badalona, el govern format per GBeC, ERC i ICV-EUiA ha fet els pressupostos municipals més participatius empoderant als badalonins i badalonines per invertir 14 milions d’euros en ells mateixos. S’ha incrementat en un 40% la despesa en serveis socials, perquè la prioritat d’aquest govern d’esquerres són les persones. En aquest sentit, s’estan revisant els grans contractes públics i valorant la municipalització d’alguns serveis essencials amb especial atenció als abusos per part de les companyies elèctriques. S’estan posant les bases, amb les entitats del sector, per crear un Observatori de la Discapacitat. Des d’urbanisme s’estan fent canvis per dotar de més equipaments educatius urgents a la ciutat, com l’escola Ventós Mir a l’Estrella, l’ampliació del pati de l’Escola del Port i la pista esportiva al futur INS Lola Anglada. S’ha acordat desbloquejar la 2a fase dels laterals de la C-31, amb el compromís d’invertir 2 milions d’euros i tenir un full de ruta clar per reallotjar els veïns.