Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Urgell

Esquerra Republicana de Catalunya s’adhereix a la vaga general d’aquest divendres 18 d’octubre

La Federació Comarcal d'ERC de l'Urgell s’adhereix a la Vaga General organitzada per divendres 18 d’octubre. Amb aquesta adhesió es vol manifestar el rebuig a la sentència del Procés i alhora reivindicar els drets i les llibertats laborals, socials i polítics de la ciutadania del territori. Per aquesta raó, fem una crida a la mobilització pacífica i animem a tothom a participar a totes les manifestacions i actes reivindicatius que tindran lloc durant la jornada, a les 12 del migdia a Tàrrega i a Lleida, a la manifestació unitària que tindrà lloc a les sis de la tarda, a la Plaça Ricard Vinyes. Per a Xavier Freixes, president de la Federació Comarcal d'ERC de l'Urgell, 'la jornada de demà és una nova reivindicació davant l'estat espanyol, per a revindicar els drets i les lliberats del poble català'. El republicà ha afegit que 'ens unirem a la vaga general, per demostrar, també des del carrer i de manera unitària i pacífica, que no ens aturaran malgrat la sentència i la repressió'.

El president; Joan Talarn, acompanyat dels membres del Grup d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Lleida
Federació de Lleida

Esquerra Republicana de Catalunya s’adhereix a la vaga general d’aquest divendres 18 d’octubre

Els càrrecs de la formació republicana a la Diputació de Lleida, als consells comarcals i als ajuntaments donen suport als sindicats que han organitzat l’aturada i s’uneixen a la manifestació unitària que tindrà lloc demà, a les 18 hores a la Plaça de Ricard Vinyes   Les Federacions Regionals de Lleida i de l’Alt Pirineu i la Federació Comarcal del Solsonès d’Esquerra Republicana de Lleida s’adhereixen a la Vaga General organitzada per divendres 18 d’octubre. Amb aquesta adhesió els republicans volen mostrar el seu rebuig a la sentència del Procés i alhora reivindicar els drets i les llibertats laborals, socials i polítics de la ciutadania del territori. Per aquesta raó, fan una crida a la mobilització pacífica i animen a tothom a participar a la manifestació unitària que tindrà lloc el demà a les sis de la tarda, a la Plaça de Ricard Vinyes.   Joan Talarn, president de la Diputació i alcalde de Bellvís, considera que aquesta vaga general no sols ha de servir per reivindicar els drets i llibertats de tota la ciutadania, també per reclamar la llibertat dels presos i preses polítics catalans.

Cunit

S'aprova la moció en resposta a la sentència del Tribunal Suprem a l'Ajuntament de Cunit

Aquest dimarts dia 15 d'octubre i en saber-se la sentència, el grup d'ERC Cunit va demanar al consistori que es fes un ple extraordinari i urgent per tal de passar la moció de l'AMI-ACM. Quan la portaveu Carme Martínez la va entrar, va tenir el suport dels grups d'Impulsem Cunit i En Comú Podem. Finalment, aquest ple tindrà lloc demà dijous dia 17 d'octubre a les 12 hores a la sala de plens de l'ajuntament de Cunit. Tal com ha explicat Carme Martínez "es tracta d'una sentència injusta, precuinada i dictada molt abans del judici. Una sentència cruel i venjativa contra el moviment independentista i en la que ha tornat a quedar palès que el poder executiu i el legislatiu continuen anant de la mà".  Aquest matí ha tingut lloc el ple extraordinari en el que s'havia d'aprovar la moció en resposta a la sentència del Tribunal Suprem. La moció ha estat aprovada amb vuit vots a favor: 3 vots ERC Cunit, 2 vots En Comú Podem i 3 d'Impulsem Cunit. Les abstencions han sigut: 5 del PSC i 1 d'Impulsem Cunit.

País Valencià

REGISTREM UNA PROPOSTA A LES CORTS PERQUÈ CONDEMNEN LA SENTÈNCIA I DEMANEN L'AMNISTIA

ERPV 17.oct.19   «Condemnar l’opció del sobiranisme republicà és condemnar la democràcia i el joc democràtic pel qual totes les forces polítiques treballen» Josep Barberà Esquerra Republicana del País Valencià ha registrat una petició a la mesa de les Corts Valencianes i als grups amb representació a la cambra perquè debaten una moció que demana l’amnistia per als presos polítics catalans i de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem de dilluns passat. La moció demana també que les Corts es comprometen amb la defensa del dret a l’autodeterminació dels pobles recollit a la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics entre d’altres. En l’escrit de la proposta es remarca el fet que milers de ciutadans arreu el País Valencià s’han manifestat en solidaritat amb els presos polítics i contra la sentència. El president d’ERPV Josep Barberà, qui signa la proposta, mostra els aspectes més preocupants de la sentència del TS també per als ciutadans del País Valencià, en primer lloc pel difícil encaix jurídic de la condemna de sedició que «podria dur-nos a poder jutjar a qualsevol grup ciutadà per aquest delicte pel fet de manifestar-se o protestar públicament», i també per tractar-se d’una causa política.

Lleida

L’alcalde Pueyo fa una crida a la societat lleidatana perquè defensi els seus drets i llibertats i perquè aïlli la minoria violenta

El paer en cap ha condemnat els fets ocorreguts els dos darrers dies, ja que no representen els homes i les dones que estan a la presó, que han rebut una sentència de 100 anys. Ha assegurat que aquests fets “no tenen cap justificació i perjudiquen més que no beneficien la causa de les persones empresonades i exiliades”. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest dijous una sessió extraordinària de la Comissió Informativa de Gestió de la Seguretat i Civisme, en què ha informat als grups municipals sobre els esdeveniments produïts els darrers dies a la ciutat i les converses mantingudes amb la delegació del Govern català i la subdelegació del Govern espanyol. Pueyo ha fet una crida a la societat lleidatana, a les famílies i a les persones demòcrates de la ciutat perquè continuïn expressant les seves opinions polítiques lliurement i pacífica, en un marc de llibertat d’un estat de dret. Alhora, els ha apel·lat perquè “aïllin, marquin i es distanciïn d’aquesta minoria violenta que té un impacte negatiu sobre la imatge de Lleida, de Catalunya i de la causa política del país”.

D'esquerra a dreta: Juan Carlos Sillero, Marta Alarcón, Herminia Villena i Oriol Torras; els 4 regidors del Grup Municipal Republicà d'Esplugues
Esplugues de Llobregat

Aturada institucional del Grup Municipal Republicà

El Grup Municipal Republicà d'Esplugues ha donat per suspesa l'activitat institucional aquesta setmana i per un període indefinit. És per això que ahir dimecres cap dels 4 regidors republicans al consistori espluguí va assistir al Ple ordinari que es va celebrar. Així mateix, tampoc assistiran a cap reunió, comissió informativa ni junta de portaveus fins a nou avís. Aquesta aturada indefinida es fa en el marc de les protestes i accions que tots els càrrecs electes republicans estan portant a terme a les institucions del país, en motiu de la recent sentència del Tribunal Suprem contra els 9 presos polítics, després d'un judici polític i d'una causa general contra l'independentisme, i que deriva d'un procés judicial arbitrari i esbiaixat. L'aturada també s'emmarca en una setmana de protestes al carrer com a resposta social a la citada sentència.  El Portaveu del Grup Municipal Republicà, Oriol Torras, va dir ahir en declaracions a peu de plaça, durant la celebració del Ple Municipal, que "vivim moments excepcionals i hem entrat en una nova fase de protesta social", per la qual cosa demanava "molta responsabilitat i maduresa política a tothom".

El Vendrell

Davant la sentència; exigim amnistia, defensem el dret a l’autodeterminació

Els grups municipals d’ERC-Som Poble, Primàries, Podem el Vendrell i Junts pel Vendrell presentarem, en el ple ordinari del pròxim dilluns, dia 21 d’octubre, una moció de rebuig a la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem, que ha dictat de 9 a 13 anys de presó per alguns dels dirigents de l’independentisme polític i social. Entenem la resolució del tribunal com el final d’un judici polític que mai s’hauria d’haver produït. Entenem també que aquest procés judicial és un intent de criminalitzar la voluntat majoritària del poble català, negant el dret a escollir el seu futur polític de manera democràtica. Aquesta sentència, per tant, apuntala el Règim del 78 i accentua la deriva autoritària de l’estat espanyol, construït sobre els fonaments del franquisme. Per altra banda, la sentència representa una flagrant vulneració dels drets i llibertats dels presos i preses polítiques, però també constitueix una alarmant restricció del dret de reunió i associació del conjunt de la població.

Ripoll

Continuarem fins a assolir la Independència

Des d'ERC Ripoll donem tot el nostre suport a les persones que han estat injustament condemanades i volem manifestar el nostre compromís per continuar defensant els drets fonamentals individuals i col·lectius de les persones. Continuarem lluitant de manera pacífica perquè l'autodeterninació de Catalunya sigui vinculant i efectiva, i seguirem insistint en que l'única via possible per a viure en una democràcia real és assolint la Independència de Catalunya. En una República catalana socialment justa i solidària, on tothom tingui les mateixes oportunitats. Així mateix, us informen que el passat 14 d'octubre es va celebrar un ple extraordinari a l'Ajuntament de Ripoll en resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Es va presentar una moció per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i la defensa del dret d'autodeterminació. Aquesta moció, va ser APROVADA amb els VOTS A FAVOR de Junts per Ripoll, ERC- Ripoll i Alternativa per Ripoll. El partit dels Socialistes hi va VOTAR EN CONTRA i el Front Nacional de Catalunya s'hi va ABSTENIR.

Torrelles de Llobregat

Moció en resposta a la sentència del Tribunal Suprem.

Ahir, en Ple extraordinari i d'urgència, el GM d'ERC-Torrelles i el govern de CAT vam presentar una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, exigint la llibertat de les persones preses polítiques catalanes, amnistia i respectar el dret a l'autodetemrinació! La moció es va aprovar per 10 vots (CAT, ERC, JxT) a favor i dos en contra (PSC). El GM d'ERC-Torrelles considerem que la sentència del TS és un acte de revenja i no de justícia. Serà legal, però no és legítim l'us interessat del Codi Penal ni és ètic el posicionament de l'aparell de l'Estat contra els anhels de tants catalans. #SpainlsAFascistState

Moment del registre de la petició de ple extraordinari
Sant Adrià de Besòs

Esquerra Republicana de Sant Adrià, SAeC i MES expressen el seu ferm rebuig a la sentència dictada pel Tribunal Suprem als presos polítics

Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Adrià de Besòs, Sant Adrià en Comú i Moviment d’Esquerres expressen la seva indignació per la sentència dictada pel Tribunal Suprem en què han condemnat els membres del Govern de la Generalitat durant l’1 d’octubre i els líders de les principals entitats sobiranistes. El tres grups municipals anuncien que presentarán una moció de rebuig i en reclamaran l’amnistia.   Els tres partits municipals han anunciat que presentaran una moció per mostrar el seu rebuig a les condemnes i demanar l’amnistia.  Resposta institucional: ple extraordinari La resposta institucional a nivell local no s’ha fet esperar. Els tres partits han acordat demanar la convocatòria d’un ple extraordinari en les properes 72h, amb un únic punt a l’ordre del dia del ple: una moció on es manifestarà el rebuig a la sentència i es demanarà un posicionament del consistori a favor de l’amnistia dels presos polítics. La moció pretén buscar les complicitats de tots els partits del consistori per a poder articular una resposta a la sentència on la majoria de partits se sentin representats i, per tant, que gaudeix d’una força política més gran.

Lleida

El grup municipal d'ERC - AM s'adhereix a la vaga general d'aquest divendres 18 d'octubre com a protesta per la #SentènciaProcés

Després de la sentència del Tribunal Suprem contra els nostres líders polítics i civils, després de la vulneració de drets civils, polítics i democràtics i - en els últims dies - també del dret de manifestació, el grup municipal d'Esquerra Republicana - Acord Municipal a la Paeria de Lleida comunica que s'adhereix a la vaga general d'aquest divendres 8 d'octubre. Aquestes condemnes són manifestament injustes i desproporcionades perquè han estat dictades més amb unànim de venjança de les estructures de l'Estat espanyol contra bona part del poble català per haver fet realitat l'1O de 2017 que no pas amb la voluntat d'impartir justícia.  Aquesta sentència no ens atura, ans al contrari, amb més força reivindiquem el dret d'autodeterminació, el dret a treballar pacíficament per aconseguir un referèndum amb garanties, participatiu i vinculant per esdevenir República lliure, neta i justa que traballi per garantir l'igualtat d'oportunitats entre tota la ciutadania catalana.

Palau-Solità i Plegamans

❗️Comunicat envers les identificacions policials produïdes el darrer 14 d'octubre al nostre municipi

Arran el comunicat emès ahir per part de la CUP, CDR i Casal Popular la Revolta, volem donar una resposta conjunta des dels partits que formem el govern de Palau-solità i Plegamans, ERC  i Junts per Palau. En primer lloc, volem informar que la concentració va ser convocada per la Taula X la Democràcia, on hi ha representats diferents col·lectius del poble (ANC, JuntsXPalau, Primàries, ERC, PDCAT, Demòcrates, CUP, Procés Constituent, CDR, algunes entitats culturals i persones a títol individual). Aquesta marxa es va acordar que aniria per l'Av. Catalunya fins a l'alçada de l'Alzina, on s'havia d'entrar de nou al nucli urbà i així es va anunciar a la Plaça de la Vila. En segon lloc, els grups municipals d'ERC Palau-solità i Plegamans i Junts per Palau-solità i Plegamans rebutgem i estem totalment en contra de les identificacions per part dels Mossos d'Esquadra que es van produir el passat dilluns, tal com va traslladar in situ l'Alcalde i la Regidora de Seguretat Ciutadana als Mossos i a la Policia Local de Palau-solità i Plegamans.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Alt Empordà, Consell Comarcal
Alt Empordà

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprova la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i les preses polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació

El ple del Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprova amb els vots d'Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya i la CUP la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia dels presos i les preses polítiques i en defensa del dret d’autodeterminació. La portaveu republicana Etna Estrems va destacar que "Aquesta sentència no és justícia, és venjança. Una venjança que neix de l'orgull ferit de no haver pogut evitar que més de dos milions de catalans i catalanes diguéssim alt i clar que no volem formar part d'un Estat com aquest" I va afegir "La sentència és infame, injusta, desproporcionada i ens allunya, encara més, d'una solució que només pot passar per la política. Ara ens toca aïllar a aquells que ens volen silenciats, agenollats i desapareguts. Persistim, en tot, i ens ensortirem" Des d'Esquerra Republicana qüestionem l'opció del PSC de tot i assistir al ple no emetre cap vot a la moció i ha demanat que es faci constar en acta la protesta.

Urgell

Bernat Solé: ‘Tenim dret a estar tristos i a donar moltes explicacions, però un cop fet, posem-nos a treballar plegats per tirar el país endavant i guanyem per Catalunya’

L’alcalde d’Agramunt, diputat i portaveu adjunt del Grup Republicà al Parlament de Catalunya, Bernat Solé, ha participat en la jornada d’avui, des de Tàrrega, a les Marxes per la Llibertat, organitzades per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. Juntament amb ell, també han pres part de la iniciativa les candidates al Senat i al Congrés, Sara Bailac i Inés Granollers, els diputat i diputades provincials, Estefania Rufach, Mercè Carulla i Carles Gibert i un gran nombre de càrrecs electes del món municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya.   El republicà ha volgut animar a tots els companys i companyes republicans que en aquestes darreres s’han mobilitzat ‘per fer evident aquesta repressió a la qual estem sotmesos des de fa molts mesos’, alhora que ha afirmat que ‘l’hora és greu i el país està tocat de mort i quan el país està tocat de mort, Esquerra Republicana està tocada de mort perquè sempre hi hem estat’.   Així doncs, segons ha manifestat Solé la reacció davant d’aquesta sentència ha de tenir tres fases o reptes ben diferenciats.

Cassà de la Selva

Comunicat d’Esquerra Cassà de valoració del ple extraordinari en motiu de la sentència als líders independentistes, i les càrregues policials ocorregudes a Cassà.

Des del grup d’Esquerra Cassà hem aprovat la moció conjunta de l’ACM i l’AMI en rebuig a la sentència als líders independentistes. Tanmateix ens ha sorprès l’absència del regidor del PSC al ple, i ens preguntem si la presència al Ple de l’Ajuntament de Cassà serà selectiva. Per aprovar el seu sou i un càrrec de confiança sí que assisteix al ple però per debatre i posicionar-se respecte la democràcia i els nostres drets civils i polítics no. Així mateix tal com diu Jordi Cuixart, la única resposta possible a la sentència és la reincidència en l’exercici de tots i cadascun dels drets que aquesta sentència i l’Estat Espanyol ha trepitjat, i ens porta a reafirmar en que ho tornarem a fer. També hem volgut recordar les paraules d’Oriol Junqueras en tant que aquesta sentència demostra que no tenim alternativa a la de construir un nou estat, que pugui garantir els nostres drets civils i polítics i el benestar de la ciutadania. Finalment hem volgut recordar al poble de Cassà i als companys de Junts per Cassà que han escollit com a soci de govern i per aconseguir l’alcaldia al PSC, avui absent al ple.

Caldes de Malavella

Esquerra defensa el dret a la mobilització i exigeix responsabilitats per les actuacions policials injustificades

Davant de les mobilitzacions d'aquests dies i en relació a les actuacions policials, Esquerra Republicana és ferma en la més absoluta defensa del dret a la mobilitació i a la protesta per part de la ciutadania i reitera el caràcter pacífic i cívic del moviment independentista.  En l'escenari polític i social actual, des d'ERC, entenem que l'objectiu prioritari del cos dels Mossos d'Esquadra ha de ser preservar l'exercici dels drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania. En aquesta línia, Esquerra Republicana - exigeix que es portin a terme les investigacions pertinents de totes les actuacions injustificades i que, arribat al cas, se'n depurin les responsabilitats i se n'informi  a la ciutadania amb total transparència; - exigeix el compliment escrupolós per part dels Mossos d'Esquadra de les conclusions aprovades pel Parlament que no només prohibeixen les bales de goma, sinó que aposten per la mediació, la proporcionalitat i estableixen les mesures necessàries per garantir el servei públic i el prestigi del cos dels Mossos d'Esquadra; - I mostra la seva solidaritat amb les persones ferides com a conseqüència d'aquestes actuacions.

Bernat Solé amb els diputats provincials Mercè Carulla i Carles Gibert i l'alcalde de Bellpuig Jordi Estiarte
Federació de Lleida

Bernat Solé: ‘Tenim dret a sentir tristesa i a donar moltes explicacions, però un cop fet, posem-nos a treballar plegats per a tirar el país endavant i guanyem per Catalunya’

L’alcalde d’Agramunt, diputat i portaveu adjunt del Grup Republicà al Parlament de Catalunya, Bernat Solé, ha participat en la jornada d’avui, des de Tàrrega, a les Marxes per la Llibertat, organitzades per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. Juntament amb ell, també han pres part de la iniciativa les candidates al Senat i al Congrés, Sara Bailac i Inés Granollers, els diputat i diputades provincials, Estefania Rufach, Mercè Carulla i Carles Gibert, un gran nombre de càrrecs electes del món municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya i l'Honorable consellera de Salut, Alba Vergés.   El republicà ha volgut animar a tots els companys i companyes republicans que en aquestes darreres s’han mobilitzat ‘per fer evident aquesta repressió a la qual estem sotmesos des de fa molts mesos’, alhora que ha afirmat que ‘l’hora és greu i el país està tocat de mort i quan el país està tocat de mort, Esquerra Republicana està tocada de mort perquè sempre hi hem estat’.