Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Segarra

Comencen les obres de rehabilitació de l'interior de la Torre de Vallferosa i l'adequació de l'entorn

Amb la signatura de l'acta de replanteig i inici d'obres s'ha donat el tret de sortida per a la realització del projecte de 'Rehabilitació interior de la Torre de Vallferosa i adequació de l'entorn'. El pressupost del projecte és de 141.772,00 euros i es preveu que finalitzi el gener de 2021. Per al finançament de les obres, l'Ajuntament de Torà compta amb una subvenció de 95.797,48 euros del programa 1,5% cultural del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana i una altra subvenció de 44.773,00 euros del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El seguiment de les obres serà dut a terme pel grup de treball integrat per tres membres de l'Associació d'Amics de la Torre de Vallferosa (AATV), tres de l'Associació del patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT) i tres membres del Consistori Municipal (un regidor o regidora de cada grup polític).

ERC Sitges

Article d'opinió - UN ANY D'EXECUTIVA

Un any d'executiva Iniciava aquest nou trajecte polític en la meva vida creient plenament en el  grup de persones que havia confiat en mi i que formàvem la nova executiva de la secció local d'Esquerra Republicana a Sitges. Ho fèiem amb molta il·lusió, amb la intenció de treballar en tot moment per Sitges amb la primera dona republicana alcaldessa de Sitges, l’Aurora Carbonell, a la vegada que amb la il·lusió de fer camí amb la nostra militància amb l’objectiu d'ampliar la nostra família republicana. La realitat és que en aquests 365 dies hem viscut tota mena d’esdeveniments. D'entrada, treballar la campanya d’eleccions estatals amb un acte amb el conseller Chakir el Homrani, les quals van donar com a resultat que Esquerra Republicana tornés a guanyar a Sitges amb un total de 3.174 votants, convertint-se alhora en la primera força de Catalunya. Al llarg de l’any, també s’han realitzat diferents actes, com la xerrada pel Dia Internacional de la lluita contra el càncer, redaccions de manifestos, com el del Dia de la Dona Treballadora o el del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, o suports com el de la Plataforma Verda de l’Autòdrom.

Toni Haro és el nou president de la Secció Local d'ERC d'Esplugues. // Pau Riba
Esplugues de Llobregat

Antoni Haro, elegit nou president d’ERC a Esplugues

La secció local d'Esquerra Republicana d'Esplugues de Llobregat va elegir per unanimitat Antoni Haro com a nou president en una assemblea celebrada el passat divendres 4 de setembre. Antoni Haro, que agafa el relleu de Joan Vàzquez, serà a partir d'ara qui estarà al capdavant dels republicans espluguins. En una Assemblea marcada per l'emergència sanitària —ha estat ajornada des del març, moment en què el president sortint va deixar el càrrec per motius personals— que es va celebrar seguint totes les mesures de seguretat —d'higiene, distància i capacitat de la sala—, la secció local d'Esplugues va aprovar la candidatura següent: —Presidència: Antoni Haro —Secretaria d’organització: Ester Martínez —Secretaria de Finances: Joan Carles Sillero —Secretaria d’Imatge i Comunicació: Roger Martínez —Secretaria de la Dona: Isabel Almató —Secretaria de Política Municipal: Marta Alarcón —Secretaria de Transició Ecològica: Isabel Almató —Secretaria de Nova Ciutadania: Roger Martínez —Portaveu del Grup Municipal: Oriol Torras —Portaveu Jovent: Pau Riba —Vocalia Comunicació: Ernest Briz Antoni Haro, en la presentació de la candidatura, va destacar que es presenta il·lusionat a la presidència amb la intenció de continuar amb la dinàmica que té la Secció Local, que va qualificar de «molt positiva, amb molta compenetració, ganes i eficiència, tal com avalen els resultats electorals», els millors d'Esquerra a Esplugues des de la recuperació de la democràcia.

Els Pallaresos

PLE ORDINARI DEL 27 D'AGOST DEL 2020

RESUM DEL PLE ORDINARI DE 27 D’AGOST 2020 Abans d’iniciar el Ple, l’alcalde es dirigeix a tots els regidors, indicant que per manca de Secretari/a titular, realitzen les seves funcions el senyor Paco Pueyo (cedit per la Diputació) i la senyora Sandra Obiols com a Secretaria accidental. 1 Aprovació de l’acta de la sessió ordinària 4/2020. 2. Aprovació de la sessió extraordinària 5/2020. 3. Aprovació de la sessió ordinària 6/2020. Els tres punts anteriors, s’aproven per unanimitat. Expedient 535/2020. Donar compte exp. Liquidació 2019. Per part del Sr. Pueyo es dona lectura a les xifres corresponents a aquesta liquidació. És un punt informatiu, i per tant no es sotmès a votació. 4. Aprovació festes locals 2021. Es proposen com a festes locals el 20 de gener i el 6 d’agost. Sotmès a votació, s’aprova per unanimitat. 5. Expedient 707/2020. Convenis URV i Dep. Ensenyament. Allarga el conveni existent fins l’any 2023. Sotmès a votació, s’aprova per unanimitat.

Ebre

El Homrani: “No hi ha país just, si aquest no és capaç de tenir en compte tota la seva diversitat territorial’

El conseller participa en la jornada republicana “L’Ebre, un territori de valors” La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana ha celebrat la segona sessió de la jornada “L’Ebre, un territori de valors”, sobre la construcció  econòmica i social de les Terres de l’Ebre amb la participació telemàtica d’un centenar de càrrecs i militants del partit. La jornada, que ha reunit els ponents a Horta de Sant Joan, ha comptat amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani. El conseller ha destacat la voluntat de la Federació de l’Ebre d’Esquerra “per tenir una mirada llarga i profunda, però a la vegada tenir horitzons curts per visualitzar els canvis i alinear des de les administracions totes les estratègies que donin respostes a la ciutadania”. Una mirada que ha de tenir com a element clau “falcar la gent jove al territori”. El Homrani ha afirmat que  “no hi ha un país just per a tots els ciutadans i ciutadanes, cohesionat com a comunitat, si aquest no és capaç de tenir en compte tota la seva diversitat territorial”.

Santa Coloma de Gramenet

Per una solució que tingui continuïtat - Oriol Cuñe Varela, treballador de Nissan.

Nissan-Renault-Mitsubishi, el conglomerat empresarial al que hi treballen unes 3000 persones de forma directa (20.000 de forma indirecta) va decidir, el mes de maig d’aquest any, tancar la seves plantes a Catalunya. Un tancament anunciat a través d’una filtració a la premsa i sense comptar amb cap negociació ni comunicació prèvia amb els representants dels treballadors. Obscurantisme i opacitat enmig d’un context ja de per sí molt incert i complex, agreujat per la pandèmia del coronavirus i la crisi que comporta.   A Santa Coloma hi haurà famílies senceres afectades per aquest tancament. Famílies que han construït cotxes de Nissan durant generacions. Pares i fills han ocupat línies de producció a les plantes d’aquesta corporació. Sovint penso en que serà de la vida dels companys amb els que tantes hores i vivències hem compartit Ara, moltes d’aquestes persones que ja tenen una edat complicada per anar a buscar una altra feina es pregunten pel futur, un futur  que veuen negre.

Mataró

Resum del Ple setembre: el mal estat de la ciutat

Des del grup municipal d'ERC-MES destaquem algunes de les qüestions del Ple del mes de setembre a l'Ajuntament de Mataró.  En aquest Ple, nombrosos dels punts de l’ordre del dia eren tràmits administratius que havien de passar pel Ple. Cal destacar, una vegada més, les nostres propostes, precs i preguntes.. Proposta de resolució: Vam presentar una proposta perquè l’habitatge esdevingui una peça fonamental d’acció i una prioritat pel Govern Municipal. La proposta inclou un treball conjunt entre tots els Grups Municipals per treballar de forma minuciosa la problemàtica de l’habitatge i reclamar, allà on calgui, les actuacions pertinents. La resta de Grups Municipals van votar-hi favorablement, essent aprovada per unanimitat la nostra proposta. Precs i preguntes: 1. Francesc Teixidó. Pregunta sobre l'Estat dels pisos del Rengle. Sabem que veïns del Rengle de Mataró denuncien que l’Obra Social de La Caixa va fer desaparèixer una clàusula que permetria exercir l’opció de compra a aquells inquilins que acomplissin els requisits legals per a fer-ho passats 10 anys de l’inici del contracte.

Calella

Respecte els imports cobrats a les darreres factures de Gestaigua

ERC Calella es va reunir el divendres 4 de setembre passat amb personal tècnic de Gestaigua i el seu Conseller delegat, Albert Torrent, per conèixer els motius pels quals algunes de les darreres factures emeses per l'empresa un cop finalitzat el confinament han incrementat de forma considerable el seu import.  Seguint els criteris de màxima transparència en la gestió dels serveis públics, des d' ERC hem demanat que es comuniqui als usuaris la situació i possibles causes que han generat aquests increments d'import així com que s' analitzin els punts de millora en el sistema de gestió i facturació   

Campdevànol

ERC de Campdevànol denuncia l’augment de forma considerable de la factura d’aigua als veïns del municipi

També denuncia les dificultats per presentar les reclamacions.   Els veïns del municipi de Campdevànol han vist com els augmentava de forma considerable la darrera factura de l’aigua, que ja es va cobrar per domiciliació bancària, el passat 18 d’agost.   El propi equip de govern va publicar a les xarxes socials, el passat 21 d’agost, que aquesta pujada era conseqüència que l'empresa responsable de la gestió de l'aigua al municipi, GIACSA, durant aquest últim trimestre, no va poder realitzar la lectura real dels comptadors, sinó que es va fer de forma estimativa, arran de la crisi sanitària de la Covid-19. En aquest sentit, es va recomanar que qualsevol veí o veïna que s’hagués vist afectat per aquesta incidència anés a l’Ajuntament els dimecres, al matí de 9h a 11h o a la tarda de 17h a 18:30h, a notificar-la.   Sembla ser que l’avís d’incidència també es va enviar per correu ordinari als usuaris, però molts s’han queixat no haver-lo rebut.   El dia 26 d’agost alguns dels veïns del municipi, que es varen veure afectats per la incidència, es van dirigir a l’Ajuntament per tal de realitzar la reclamació pertinent, tal com s’especifica al web municipal, a les xarxes socials i el propi avís que es va enviar per correu ordinari.

Mataró

Esquerra mataró comença una campanya per denunciar la deixadesa de la ciutat

La situació de deixadesa que presenta Mataró és sabuda per tots aquells que hi viuen. Mataró té un problema de conservació i manteniment de l'espai públic i per aquest motiu des d'Esquerra Republicana iniciem una campanya per traslladar, de nou, la situació al Ple i fer-ne ressò mediàtic i, en col·laboració dels nostres conciutadans, elaborar un mapa dels punts que cal arreglar. L'objectiu és identificar punts a la ciutat per exigir al govern municipal que faci les accions corresponents per tal arranjar-ho tot. En només tres dies, i gràcies a la col·laboració ciutadana, hem pogut localitzar gairebé 200 punts repartits per tot Mataró on la via pública té algun tipus de desperfecte. Animem als mataronins i mataronines a denunciar i fer-nos arribar més punts degradats per poder-ne exigir el manteniment corresponent (enviant-nos una fotografia i la ubicació al correu mataro@esquerra.cat). Continuarem treballant des de tot arreu per exigir un bon manteniment d'aquests espais públics.

Riudoms

Els diners de Riudoms es queden a Riudoms

Com recordareu, fa un mes des d’Esquerra vam demanar al govern municipal que no cedís a l’estat espanyol el superàvit de l’Ajuntament del 2019. De fet, davant la Covid-19, molts ajuntaments i partits han reclamant poder utilitzar íntegrament aquest superàvit per fer front a les conseqüències de la pandèmia. El govern espanyol, però, no ho ha permès i ha demanat als ajuntaments que li cedeixin el superàvit a ell per gestionar-ne la major part des de Madrid. Doncs bé, al Ple de dilluns passat, tant ERC com JxR i la CUP vam donar suport al fet que aquests diners es quedin tots a Riudoms. No n’enviarem ni un a Madrid. Són diners de les riudomenques i riudomencs i s’han d’invertir a casa nostra per fer front a la crisi sanitària i a altres necessitats socials.

Cornellà de Llobregat

TORNADA SEGURA A L’ESCOLA

El proper 14 de setembre començarà el nou Curs Escolar 2020-2021. Mai l’inici d’un període educatiu ha estat tan marcat per la incertesa i la preocupació, com en aquesta ocasió, a causa de la Covid-19. Per aquest motiu, les Conselleries de Salut i Educació van fer públic el 3 de juliol el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia, i va ser presentat per via telemàtica el passat 28 d’agost als representants municipals d’Esquerra Republicana, a càrrec del Conseller d’Educació Josep Bargalló i del Director General de Centres Públics, Josep González-Cambray. El Conseller d’Educació va exposar que el Departament d’Educació farà 8.258 contractacions de personal docent i no docent (233 M€) per al curs vinent 2020-2021. S’impulsarà el Pla d’Educació Digital amb una inversió de 103 milions d’euros en la compra de dispositius digitals amb connectivitat per poder seguir la formació d’aquells alumnes i/o grups de convivència que estiguin temporalment en quarantena.

Alt Penedès

Els ajuntaments republicans de l’Alt Penedès defensen que els romanents dels ajuntaments han de ser per a la ciutadania i no per fer de banca de l’Estat i no els donaran al govern espanyol

Les alcaldies republicanes de la comarca consideren inacceptable que davant de les necessitats urgents per la ciutadania el govern espanyol impedeixi fer ús d’uns recursos propis i fan una crida a la resta de municipis a no cedir-los a l’Estat Cap dels ajuntaments republicans de l’Alt Penedès cedirà els romanents a l’Estat espanyol. Així ho han anunciat des de les alcaldies republicanes que en paraules de Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona i president comarcal d’ERC afirma que “els recursos dels ajuntaments han de ser pels ajuntaments, per poder donar resposta a les necessitats de la gent i no per fer de banca de l’Estat espanyol”. Pagès va fer públic aquest posicionament conjunt dels alcaldes de Mediona, Juli Silvestre; Torrelavit, Manuel Raventós; Sant Cugat Sesgarrigues, Jordi Ferrer; Sant Sadurní d’Anoia, Josep Maria Ribas i per l’alcaldessa de Gelida Lluïsa Llop, i emplaça a la resta d’alcaldies de la comarca a prendre la mateixa posició.

Ivan Faccia
Baix Penedès

Baix Penedès: got mig ple o mig buit per Ivan Faccia Secretari d’organització d’ERC Baix Penedès

Sempre recordaré el dia que em van explicar la història de dos fabricants de sabates que envien a l'Àfrica més desconeguda i profunda els seus millors comercials. Quan arriben, un dels dos truca dient que torna a casa perquè pràcticament ningú porta sabates i l'altre truca emocionat dient d'enviar-li un estoc important perquè com gairebé ningú porta sabates hi ha molts clients potencials. En definitiva el famós got mig ple o mig buit. Moltes vegades penso que la classe dirigent baix penedesenca hauríem fet com el comercial que se'n va tornar a casa en quant va veure que pocs portaven sabates. Tenim claríssim el llistat de les mancances del nostre territori i especialment el que considerem, moltes vegades amb raó, el greuge per una actitud poc curosa per part d'altres administracions amb el territori. Sempre estem amb el got mig buit i som els primers a no parlar de la nostra comarca com un lloc ple d'oportunitat. Estem en mig de les dues àrees metropolitanes més importants del país: Barcelona i Tarragona.