Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Malgrat de Mar

LA REGENERACIÓ DE LA PLAÇA PERE III HAURÀ D’ESPERAR MILLOR OCASIÓ.

La Plaça Pere III cau del pressupost d’inversions 2019. La darrera modificació del pressupost anual,  feta pel ple de l’Ajuntament aquest dijous 21 de novembre, comporta com a conseqüència més destacable, a criteri d’Esquerra Republicana, postergar sense data la remodelació de la Plaça. Aquesta, com altres  del municipi, no és massa coneguda pel seu nom oficial i l’hem de situar a l’inici del carrer Abat Oliva, darrera Can Mercader. En evident estat de deteriorament pels anys transcorreguts sense actuacions per revertir-lo, la plaça ha anat perdent la seva funcionalitat i els veïns la possibilitat de gaudir d’aquest espai públic situat en un entorn poblacional dens. Ens mostrem sorpresos pel fet que aquesta remodelació no hagi estat adjudicada dins el termini de l’any 2019 per la seva posterior i immediata  execució. Cal recordar que es disposaven de 75.000 euros per afrontar amb garantia suficient aquesta actuació. Tot i disposar de sis mesos de marge, el nou govern ha estat incapaç de tancar i aprovar el projecte, que al maig estava pràcticament enllestit, i d’adjudicar l’obra en termini al 2019.

Catalunya del Nord

Eleccions municipals a Perpinyà: per unes polítiques concretes de canvi i per plantar cara al feixisme

Perpinyà té menester més que mai de polítiques concretes de canvi, a favor dels treballadors, per lluitar contra la precarietat redistribuint la riquesa fiscal i immobiliària, per trencar estigmatismes constants envers les comunitats LGBT+ o el col·lectiu de dones migrades. Cal donar veu a la cultura catalana, defensar la nostra llengua i els nostres drets. Perpinyà té menester d’unes polítiques ecològiques, feministes i democràtiques posant al centre, les preocupacions de les persones i pas els interessos financers. La vila té menester de canvi i d’un conjunt d’eines que aportarem per fer-ho possible. Esquerra Republicana de Catalunya Nord caminarem al costat de l’Alternativa Perpinyà 2020 perquè creiem en un projecte de la gent per a la gent que acompanya cada un dels moviments socials actius i s’allunya de dinàmiques oportunistes i del nepotisme instal·lat a la vila de Perpinyà. Plantarem cara al feixisme i a aquelles forces de dretes que el deixen avançar perquè els interessa més el seient municipal que el real canvi i així els diversos partits i moviments que s’hi solidaritzen.

Casal Roc Boronat Poblenou-Besòs

Respirem masclismes i ens ennueguem amb micromasclismes

Publiquem un dels documents utilitzats en la sessió formativa sobre micromasclimes realitzada mesos enrere al Casal de Poblenou-Besòs. L’objectiu de la sessió va ser la d’entrar en contacte amb temes de gènere, masclismes i violències. Després de viure amb gran intensitat tota la feina feta el dia 25 de novembre i els consecutius, per la jornada del Dia contra la Violència de Gènere. Diàriament es produeixen exercicis de poder i domini, entesos per la capacitat i/o possibilitat de control sobre la vida o els fets d’altres, per obtenir obediència i el que d’ella se’n derivi. Aquest poder és el de qui exerceix l’autoritat i s’exerceix sobre qualsevol aspecte de l’autonomia de la persona a la que es pretén subordinar. L’objectiu és anul·lar a la dona com a subjecte actiu de llibertat. Sota diferents formes s’imposa una única manera de ser, fer i pensar, basada en minvar la identitat femenina, posant-la al servei de la masculina. Aquesta tirania i control, a vegades disfressada sota actes i comportaments subtils, però no per això menys importants a tenir presents, no només jutgen tot allò femení, sinó que busquen l’oposició al canvi femení.

Salou

ERC Salou acull el Congrés Regional de la Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya del Camp de Tarragona

Divendres 22 de novembre es va celebrar el Congrés Regional de la Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya del Camp de Tarragona, al centre cívic de Salou. El Congrés va aplegar unes 100 persones totes representants de les diferents seccions locals del Camp de Tarragona per tal de debatre les esmenes presentades a la Ponència política i estatutària del 28è Congrés Nacional que celebrarem el 21 desembre a Barcelona.           

Martorell

Nova executiva i Presidència local

Ahir vam celebrar l'Assemblea d'ERC Martorell per elegir la nova Executiva i  Presidència local. Es va presentar una única candidatura formada per 14 persones i  encapçalada per Francesca Morales, que va ser validada per majoria absoluta. Bona feina i molts encerts al nou equip!  

Esparreguera

Montserrat Vilardosa, nova presidenta d'ERC Esparreguera

L'Assemblea d'ERC Esparreguera, reunida ahir dijous, va escollir per aclamació Montserrat Vilardosa com a nova presidenta de la nostra Secció Local. També es van renovar completament els membres de l'Executiva Local que queda configurada de la següent manera: Presidència: Montserrat Vilardosa Secretaria de Finances: Alfons Puche Secretaria d'Organització: Albert Campillo Secretaria de Política Local: Josep Sangrà Secretaria de la Dona: Duli Vilar Jovent Republicà: Paula Berenguer Volem agrair i posar en valor la gran tasca realitzada tant pel president sortint, Alfons Puche, com pels membres de l'Executiva Local que fins ahir van estar treballant a primera línia d'ERC Esparreguera. Així mateix, volem traslladar el nostre total suport i tots els nostres millors desitjos a la Montserrat Vilardosa per tal de seguir fent créixer el principal projecte municipal d'esquerres i republicà a Esparreguera. Molta sort i encerts, Montserrat!

L'Hospitalet de Llobregat

Silvia Casola torna a ser escollida presidenta local d’Esquerra Republicana a l’Hospitalet

La nova executiva renova la confiança i encara un nou mandat amb l’objectiu de consolidar i fer créixer el projecte republicà a l’Hospitalet, ampliant-se i incorporant nous perfils. El passat dimarts 19 de novembre es va celebrar el Congrés Local d’Esquerra Republicana a l’Hospitalet, per renovar la presidència i l’executiva que ha dirigit l’organització durant aquests quatre anys, liderada per Sílvia Casola. La presidenta sortit i també candidata a la renovació, va fer balanç de la feina feta en aquest temps, del camí recorregut i de les fites assolides. Sílvia Casola va destacar el retorn de la formació republicana a l’Ajuntament el 2015 amb dos regidors, Antoni Garcia i Coque García, després de dos mandats sense ser-hi presents. També va posar en valor tota la feina realitzada amb el grup municipal durant aquests quatre anys, que s’ha vist traduïda en un resultat històric el maig passat, el millor per l’independentisme, esdevenint segona força a l’Hospitalet amb cinc regidors.

Cerdanyola del Vallès

Posicionament d’ERC Cerdanyola del Vallès respecte el tribut metropolità

Esquerra exigeix que s’aclareixi el càlcul del tribut, hi hagi unitat de criteris a tots els municipis i s’esmenin els errors rescabalant, si s’escau, a qui ja hagi pagat de més. Cal més informació sobre aquest tribut i que el govern municipal reclami a l’AMB per tal de rebre com abans millor les inversions que Cerdanyola necessita. El tribut metropolità (TM) és un impost de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a cobrir el cost que genera la prestació dels serveis públics de la seva competència. Alguns d’aquests serveis són els següents: transport urbà i interurbà de viatgers, serveis de l’aigua (abastament, depuració i potabilització, clavegueram), parcs urbans (per exemple el Parc del Turonet), la construcció d'habitatge protegit (Canaletes), tractament de residus, inversions en els ajuntaments i plans metropolitans (més de 100M€/any aprox). Entenem que el càlcul d’aquest impost és complex però exigim a les administracions competents, l’AMB i el govern municipal, que informin amb transparència de tot el procés i els criteris utilitzats.

Lleida

L’alcalde Pueyo assegura que Lleida ha de ser referent en el coneixement i la recerca del sector agroalimentari

El projecte Inno4agro i Ràdio Lleida-Cadena Ser han coorganitzat el 2n Fòrum Agroalimentari internacional que ha tingut com eix de debat l’escalfament global, el canvi climàtic i els efectes sobre la indústria agroalimentària. La jornada s’ha fet a la sala de Graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), del Campus d'Agrònoms - Universitat de Lleida (UdL). El paer en cap, Miquel Pueyo, ha participat en l’obertura de la jornada, i ha assegurat que Lleida ha de ser un referent en el coneixement i la recerca del sector. Ha indicat que la qualitat agroalimentària a Lleida ha de continuar essent el segell que identifica el territori i que s’ha de donar un salt endavant. En aquest sentit, ha subratllat la importància del projecte Inno4Agro, que coordina la Paeria amb fons europeus FEDER i la Generalitat, que pretén potenciar aquesta innovació i generar nous models de negoci. El projecte es treballa amb la UdL, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari i Turisme de Lleida.

Consellers Comarcals
Baix Penedès

Moció al Consell comarcal del Baix Penedès de rebuig davant sentència del Suprem als líders polítics i socials catalans

El passat 20 de novembre es va celebrar un Ple Extraordinari al Consell Comarcal del Baix Penedès, a on es va tractar, una moció de rebuig a la Sentència del Tribunal Suprem sobre els líders polítics i socials catalans. La moció va ser rebutjada, amb els vots favorables (15) de ERC, JxCAT i Alternativa Municipalista (CUP), i els vots en contra (17), de PSC juntament amb C’s i PP. A la intervenció feta, tant pel nostre grup d’ERC com JxCAT ,vàrem destacar que: “... la sentència dictada és una condemna a tots els ciutadans i de totes les ideologies, una sentència contra les llibertats individuals i la democràcia...” i “es considera que la sentència ha trencat l’Estat de dret i la democràcia”. Des del portaveu de JxCat a més es va demanar empatia cap als presos i les preses polítiques i les seves famílies Ens va sorprendre el vot en contra de tots els consellers del PSC, ja que alguns d’ells (Dolors Carreras, Juan Gabriel Callejón, Christian Martinez o Ana D.

Dosrius - Canyamars - El Far

COMUNICAT DELS GRUPS MUNICIPALS D’ERC, SDP I LA PAC – CUP DAVANT LA PREOCUPANT SITUACIÓ DE LA SEGURETAT CIUTADANA AL MUNICIPI DE DOSRIUS

És públic i notori que Dosrius des de fa molts anys pateix una manca de personal al cos de Policia Local que, afegit a la gran extensió del municipi i a la dispersió poblacional, dificulta les tasques de seguretat ciutadana. El segon semestre de cada any és especialment complexe, especialment durant els mesos de tardor (d’octubre a desembre), període en què augmenten el nombre de robatoris en domicilis. L’any passat i l’actual no són una excepció. Fins fa uns anys el cos de la Policia Local patia seriosos dèficits organitzatius fruït de polítiques erràtiques i poc professionals que no ajudaven a estabilitzar, consolidar ni ampliar la plantilla. Durant el mandat 2015-2019 vam prendre algunes mesures per començar a solucionar els problemes crònics del servei de policia local que sintetitzem en els següents punts: # Millores de les condicions salarials per tal d’equiparar les retribucions als policies locals d’altres poblacions i consolidar l’equip: vam reconèixer el complement de destí als agents de policia que en anteriors mandats del PSC havien rebaixat i que suposava un greuge; vam aprovar un complement específic per als funcionaris de carrera (agents que han cursat la formació a l’Institut de Seguretat de Catalunya i que patrullen amb arma de foc) i un complement de disponibilitat d’hores per a tota la plantilla; i vam augmentar el preu de les hores extra que estava totalment obsolet.

Quim Ayats
Girona

Esquerra Girona reclama al govern que desencalli els compromisos adquirits en els pressupostos del 2019

· La formació republicana es va abstenir en la votació a condició que JxCat executés 7 projectes que hores d’ara continuen pendents · El portaveu d’Esquerra Girona, Quim Ayats, requereix una reunió amb l’equip de govern per tractar l’estat d’execució dels acords abans de seure a negociar els pressupostos del 2020 El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Girona insta al govern municipal a que tiri endavant els projectes acordats que es van pactar en el marc de les negociacions dels pressupostos del 2019. Concretament son 7 els compromisos que va adquirir l’equip de l’alcaldessa Marta Madrenas, però que continuen pendents de realitzar-se. Durant el ple del febrer passat, els republicans es van abstenir en la votació del pressupost municipal de l’Ajuntament de Girona, facilitant així l’aprovació dels comptes, a canvi de desencallar projectes importants i de dignificar algunes zones de la ciutat. Ara, Esquerra Girona fa un toc d’alerta d’aquests incompliments i reclama la seva execució abans d’encarar les imminents negociacions dels pressupostos de l’any vinent.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya, Escala, Alt Empordà,
Alt Empordà

ERC l'Escala renova l'executiva local i revalida Àgata Belmonte a la presidència

Els republicans escalencs han celebrat una assemblea on els militants han avalat la candidatura de la presidenta fins avui, Àgata Belmonte, que revalida el càrrec quatre anys més amb un equip renovat i divers. La secció local d’Esquerra Republicana de l’Escala ha renovat l’executiva local en una assemblea celebrada aquest dijous 21 de novembre de 2019. Una assemblea on només s’ha presentat una candidatura, que ha obtingut el suport unànime de la militància, encapçalada per Àgata Belmonte, qui ja ostentava el càrrec fins ara.  La nova executiva incorpora noves cares però també manté militants amb experiència en les seves secretaries, amb la intenció de coordinar un equip divers, plural i renovat. L’objectiu principal d’aquesta nova executiva, que comença etapa just després de les municipals del mes de maig, és coordinar els grans temes que preocupen als republicans escalencs, a més de ser el motor orgànic del partit al municipi. La nova executiva local estarà formada per: Àgata Belmonte Pérez.

Parets del Vallès

L’Ajuntament celebra comissions informatives sobre els canvis organitzatius de personal i sobre la darrera Festa Major d’estiu

Aquest dilluns al matí han tingut lloc a l’Ajuntament dues comissions informatives que han servit per explicar es canvis organitzatius de personal que s’han produït des de l’arribada del nou Govern Plural i fins avui dia, i una altra sobre el balanç de la darrera Festa Major d’estiu 2019. En matèria de Recursos Humans, s’han explicitat tots els canvis que s’han produït en l’àrea de comunicació amb el nomenament d’un nou responsable, un nou director d’àrea en Urbanisme i Medi Ambient que s’ha incorporat en comissió de serveis de la Generalitat, la supressió de la figura de direcció d’àrea de promoció econòmica i desenvolupament local, i la creació de la figura de coordinadora de Via Pública, Serveis Urbans i Equipaments. En tots els casos en els nomenaments de designació lliure s’ha optat per la promoció interna entre els treballadors de la casa. També s’han produït canvis del personal base en diferents departament, alguns dels quals han estat a petició pròpia.

ERC Badalona

Alex Montornès revalida la presidència d’ERC Badalona per àmplia majoria

El passat dijous 21 de novembre a la nit, l’Assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya va triar l’executiva que haurà de liderar el partit a Badalona durant els propers anys.  L’única candidatura que es va presentar, encapçalada pel doctor en física Alex Montornès, l’actual president del partit i portaveu del grup municipal, va rebre el suport d’una àmplia majoria de la militància badalonina; amb un 85% de vots afirmatius, un 13% en blanc i un 2% de nuls. Després de fer un balanç de l’anterior gestió, prioritzant sempre la transparència i el retiment de comptes, valors importants del republicanisme, Montornès va agrair les diverses intervencions que van tenir lloc durant l’Assemblea, que sempre contribueixen a l’enriquiment del projecte col·lectiu. La nova executiva, que combina experiència i renovació, amplia notablement la presència de dones que, ara, superen el 50%. També pretén millorat el projecte republicà a Badalona, fent-lo més inclusiu i representant la major part possible de la ciutat.

Riudoms

Per molts anys, Escola Beat Bonaventura!

El 1979, just fa 40 anys i coincidint amb les festes del Beat, es van inaugurar les actuals instal·lacions de l’Escola Beat Bonaventura. Primer de tot, felicitats per aquests 40 anys! Han estat quatre dècades de bona feina d’escola pública, reconeguda amb diversos premis. Això és fruit de la tasca del professorat -mai prou valorada- i també dels pares i mares dels alumnes. En aquest punt val la pena aturar-se i reconèixer el bon moment pel qual passen les AMPES de les dues escoles, de l'institut i de la llar d’infants de Riudoms. Fan una feina altruista de millora continua: cursos, projectes educatius, impuls dels patis, etc. Sense anar més lluny, l’AMPA de l’escola del Beat treballa actualment per la millora de la biblioteca i la reforma dels lavabos. Un altre tema que és sobre la taula tant de l’AMPA del Beat com del Cavaller Arnau és la situació del menjador escolar. L’objectiu és millorar-ne la gestió, augmentar la quantitat de monitors i la seva formació i potenciar-lo com a espai educatiu.

L'Escala

ERC l'Escala renova l'executiva revalidant Àgata Belmonte en la presidència i creix un 110% en militància.

Els republicans escalencs han celebrat una assemblea on els militants han avalat la candidatura de la presidenta fins avui, Àgata Belmonte, que revalida el càrrec quatre anys més amb un equip renovat i divers. La secció local d’Esquerra Republicana de l’Escala ha renovat l’executiva local en una assemblea celebrada aquest dijous 21 de novembre de 2019. Una assemblea on només s’ha presentat una candidatura, que ha obtingut el suport unànime de la militància, encapçalada per Àgata Belmonte, qui ja ostentava el càrrec fins ara.  La nova executiva incorpora noves cares però també manté militants amb experiència en les seves secretaries, amb la intenció de coordinar un equip divers, plural i renovat. L’objectiu principal d’aquesta nova executiva, que comença etapa just després de les municipals del mes de maig, és coordinar els grans temes que preocupen als republicans escalencs, a més de ser el motor orgànic del partit al municipi. La nova executiva local estarà formada per: Àgata Belmonte Pérez.

Lleida

L’EMU preveu refinançar el deute amb bancs durant 2020 per garantir la viabilitat de l’empresa

L’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) posa tots els esforços en reduir la càrrega financera que suporta l’empresa i obre un període de negociació amb els bancs per refinançar durant el 2020 el deute actual en condicions més avantatjoses. El pressupost que es presentarà el dilluns al consell convocat pretén sortir de la situació de bloqueig de càrrega financera a la què l’EMU ha estat sotmesa l’última dècada. En aquest període, els anteriors equips de governs han dilatat l’amortització dels deutes de l’EMU contrets amb les obres de construcció, sobretot el Pla de l’Estació, el cobriment de les vies i el Pont de Príncep de Viana i altres obres que va fer l’EMU encarregades per l’Ajuntament, el que va suposar una càrrega financera d’uns 70 milions d’euros, dels quals se’n deuen més de 60. És a dir, el que ha fet l’EMU en aquest temps és pagar interessos mitjançant productes bancaris que allargat el deute i no han encarat les polítiques endegades pel PSC, deixant la càrrega pels que vinguessin.