Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vallès Oriental

ERC dels dos vallesos presentem al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès.

Prioritzem les connexions ferroviàries i la millora de les carreteres ja existents. Representants de les federacions comarcals d’Esquerra Republicana dels dos Vallesos han presentat al·legacions al Pla Específic de Mobilitat del Vallès publicat pel Departament de Territori de la Generalitat el passat 3 de febrer. El document presentat per ERC prioritza el desenvolupament sostenible, basat en les connexions ferroviàries i la millora de les carreteres ja existents, descartant nous traçats que envaeixin el territori, així com millorar l’accessibilitat universal del sistema de transport i l’augment de les connexions internes entre les dues comarques. Esquerra Republicana considera els dos Vallesos com una realitat i proposa una “visió completa del Vallès” dins l’àmbit metropolità. Per això aposta per l’equilibri entre el desenvolupament econòmic i el valor ecològic de la regió. La voluntat dels republicans és potenciar les connexions de transport col·lectiu per millorar la mobilitat entre les dues comarques i presenta solucions per modernitzar les carreteres prescindint d’obrir nous traçats –B-40 o quart cinturó.

Lleida

La Generalitat destina 350.064 € a l’allotjament de temporers i persones sense llar a Lleida

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha visitat avui la ciutat per conèixer el dispositiu d’atenció a les persones temporeres i ha remarcat que el paquet d’ajuts del departament per atendre les necessitats socials derivades de la covid-19 a Lleida i el Segrià supera els 730.000 euros El paer en cap, Miquel Pueyo, ha agraït el suport de la Generalitat i el reforç establert en la coordinació del dispositiu. Alhora ha tornat a reclamar a l’Estat espanyol la regularització de les persones migrades d’acord a les circumstàncies d’especial necessitat i per la condició essencial en el teixit social i econòmic del territori La Generalitat destinarà 428.000 euros per finançar l’allotjament de fins a 300 persones temporeres i en situació de sensellarisme. Així ho ha anunciat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, qui aquest matí ha visitat Lleida, acompanyat del paer en cap, Miquel Pueyo, per conèixer el dispositiu per atendre les persones temporeres que venen a treballar a la campanya de la fruita.

Puigcerdà

Campanya Posem la bandera LGTBI al balcó

Hola, Puigcerdà Som Tots i Albert Piñeira Brosel ! Davant la sentència del tribunal suprem de prohibir, entre d'altres, penjar la bandera LGTBI+ al balcó de l'Ajuntament, i aprofitant la setmana LGTBI+, demanem fer un pas endavant per la llibertat d'expressió i els drets humans i posar la bandera LGTBI+ al balcó de l'Ajuntament!

ERC Sitges

Acord per a l'ampliació del govern municipal de Sitges

Després de setmanes de treball, hem assolit l'acord definitiu amb els grups de l'actual govern per a l'incorporació del PSC i El Margalló a govern. El passat divendres 12 de juny, Esquerra Republicana a Sitges en assemblea extraordinària vam debatre i aprovar el document de l'acord per vint vots a favor i un vot d'abstenció. Des d'Esquerra Republicana a Sitges, estem molt satisfets d'assolir aquest acord complint els dos objectius que ens vàrem marcar des de l'inici: per una banda, que aquest no suposés la sortida de cap dels grups actuals del govern i, per altra banda, que el govern actual sortís reforçat amb majoria absoluta.

Imatge ACPV
País Valencià

CONTRA LA SENTÈNCIA DEL SUPREM I PER LA UNITAT DE LA LLENGUA

ERPV 25/06/2020. Esquerra Republicana del País Valencià - Esquerra Valenciana ha participat hui del posicionament comú d'una nodrida representació política, sindical i social respecte de les sentències del Tribunal Suprem espanyol contra el Decret 61/2017 del Consell, de 12 de maig, d’Usos Institucionals i Administratius de les Llengües Oficials en l’Administració de la Generalitat.  Aquestes sentències suposen un atac forntal a l'ús del valencià i a la unitat de la llengua catalana. De fet, ERPV-EV va presentar el passat 16 de juny una proposta a Les Corts Valencianes (que trobareu en aquest enllaç) perquè es debata i s'aprove una moció que reconega la unitat de la llengua, proposta de la qual fins ara no hem rebut cap resposta.  Valorem el posicionament públic d'aquest migdia al Centre de Cultura Contemporània Octubre molt positivament en la mesura en què ha ajuntat una gran diversitat d'entitats socials, sindicals i polítiques, palesant així el grau de malestar que les sentències han despertat al País Valencià.

Manel Castaño, Castaño, Manel,
Tarragona

Nou èxit a Educació: Castaño anuncia que s'obriran dos grups de P3 a escoles públiques de la ciutat

El conseller d'Educació a l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha afirmat aquest matí que s'obriran dos nous grups d'alumnes de P3, un a l'Escola El Miracle i l'altre, a l'Escola Marcel·lí Domingo, a Sant Pere i Sant Pau. Castaño ha afirmat "avui és un dia important per la ciutat, no només perquè augmenten els grups de P3, perquè encetem un canvi de tendència, un canvi radical respecte a les polítiques que s'havien seguit fins ara. Això és fruit d'un gran esforç de planificació del departament d'Educació de la Generalitat perquè això sigui possible i que ha comptat amb la demanda i col·laboració de l'Ajuntament". Aquesta decisió d'ampliar els grups, segons el conseller, "suposa un punt d'inflexió per equilibrar l'oferta de places tant a la pública com a la concertada a les zones de Tarragona que pateixen un desequilibri entre l'oferta i la demanda real que hi ha". El republicà ha manifestat que aquesta decisió ja ha estat traslladada al grup de pares i mares que han constituït una plataforma per a reivindicar una Educació pública, de proximitat i de qualitat.

Salou

Propostes COVID19 ERC Salou, en matèria de Medi Ambient i Sostenibilitat

Salou, 22/06/2020 Tenint en compte que ja hem informat de manera conjunta altres propostes de caire més econòmic i que la resta que proposaríem, ja han sigut aplicades o anunciades per l’equip de Govern o altres institucions supramunicipals, ens agradaria posar en valor les següents propostes de amb criteris ambientals i sostenibles: Reducció de Consums energètics: Aplicació de procediments i mesures que garanteixin la reducció dels diferents consums energètics dels actius municipals. Energies renovables: Estudi per fomentar i facilitar la inversió i execució d’instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum mitjançant règim de comunicació. ECO-Turisme: Liderar i fomentar campanya d’ECO-Turisme amb l’objectiu de cohesionar el patrimoni cultural i ambiental del nostre territori. Camí de Ronda, circuits turístics culturals i històrics, circuits ornitològics, enològics, ... amb acords amb altres municipis del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Agraïts de poder realitzar propostes, en el marc de la Taula COVID19 de Salou en la qual estaran presents tots els Grups Municipals dels Consistori, per analitzar propostes conjuntes enfocades a pal·liar els efectes sòcio-econòmics derivats de l’actual crisis sanitària i esperem que aquestes propostes, siguin escoltades sota el rigor i la visió d’un Salou mes cohesionat i sostenible.

Sant Cugat del Vallès

La Secció Local d’Esquerra Republicana de Sant Cugat es posiciona respecte la no reobertura dels centres d’atenció sanitària de La Floresta i Les Planes

Assabentada la Secció Local d’Esquerra Republicana de Sant Cugat del Vallès que el Departament de Salut de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya ha decidit no reobrir els centres d’atenció sanitària ubicats a La Floresta i Les Planes de Sant Cugat del Vallès. Tenint en compte que aquests dos centres de salut es van tancar el passat 16 de març de 2020 i que segons sembla ser no tornaran a obrir fins octubre. Atès que aquesta mesura implica deixar sense assistència mèdica de proximitat a més de 6.000 dels nostres veïns i veïnes. Atès que les explicacions que s’han rebut des del Departament de Salut no satisfan ni als veïns ni a aquesta agrupació local i, tenint en compte, que la Secció Local d’Esquerra Republicana de Sant Cugat considera que ambdós centres sanitaris són una absoluta prioritat per la ciutadania d’aquests barris, on hi viu molta gent gran i gent amb problemes de mobilitat. Per tot això, la Secció Local d’Esquerra Republicana de Sant Cugat del Vallès ha decidit: PRIMER: Demanar una entrevista amb la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, demanant a les associacions veïnals dels dos barris que ens acompanyin, per exposar-li de primera mà, les raons que fonamenten la nostra posició.

Gràcia

ERC manté la seva proposta per la MPGM de Rambla del Prat

Benvolguts veïns i veïnes de la Vila de Gràcia, Des del Grup Municipal d‘ERC hem valorat la darrera proposta que ens van transmetre el dia 16/06/2020 els representants de la Plataforma veïnal Protegim l’Interior d’Illa sobre la Modificació del Pla General Urbanístic en l’àmbit de la prolongació de Rambla de Prat. Ho hem fet mantenint reunions i contactes amb experts en patrimoni, representants veïnals de Gràcia, representants de totes les forces polítiques i institucionals de Gràcia, membres del Consell de barri de la Vila de Gràcia, ciutadans amb trajectòria reconeguda en la vida social, associativa i econòmica i, el més important per nosaltres, veïns i veïnes de la Vila de Gràcia (persones afectades directament de la MPGM de la Rambla del Prat i persones no afectades). De la darrera proposta de Protegim l’Interior d’Illa en valorem el següent: 1. La proposta suposa un decreixement important dels habitatges de protecció previstos en la darrera versió, i posaria en risc la viabilitat de la promoció.

Ebre

Roig: “Demanem a Pallarès que ens doni resposta convocant la reunió amb Sabaté per les ajudes dels aiguats de 2018”

Demana al Departament de Presidència que asseguri als ajuntaments el cobrament íntegre de les quantitats assignades  L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha recordat que diferents alcaldes i alcaldesses republicans fa una setmana van adreçar cartes al delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; i al subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté; sol·licitant  la convocatòria d’una reunió conjunta per esclarir els criteris establerts i les quantitats a cobrar per les ajudes dels aiguats de 2018. “El senyor Sabaté va manifestar públicament en una entrevista a Ràdio Ebre Cadena Ser la seva disponibilitat a assistir a la reunió conjunta mentre que el senyor Pallarès encara no ens ha contestat. Així que li demanem, una vegada més, que ens doni resposta a les peticions que li hem fet arribar per escrit i convoqui la reunió conjunta amb el senyor Sabaté, els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats”. Ha dit Roig.

Esplugues, ciutat antiracista a proposta de Jovent Republicà
Esplugues de Llobregat

Esplugues es declara ciutat antiracista a proposta de Jovent Republicà

El Ple municipal del 17 de juny va aprovar per unanimitat la moció per declarar ciutat antiracista Esplugues de Llobregat. Aquesta moció, presentada en nom del Jovent Republicà pel Grup Municipal Republicà (GMR) i subscrita, també, per socialistes i comuns, proposa diverses mesures per combatre les actituds racistes, tant ciutadanes com institucionals, a la nostra vila. En concret, l'Ajuntament d'Esplugues es compromet a lluitar contra el racisme i a condemnar i rebutjar qualsevol tipus d’acció d’odi, racista, xenòfoba i feixista. Així, per exemple, els grups municipals han de bandejar els discursos d'extrema dreta. L'Ajuntament es compromet a garantir la igualtat de tracte sense discriminacions de cap mena, a fer campanyes de sensibilització sobre la matèria, a denunciar qualsevol acció constitutiva de delicte d'odi i a coordinar-se amb les entitats i amb els cossos policials per combatre el racisme i estigmatització de les persones migrades. El portaveu republicà, Oriol Torras, va recordar que la moció neix de la campanya de Jovent Republicà «Països Catalans lliures de racisme», que es va fer entre l'octubre del 2019 i el març d'enguany, que és quan el GMR la va presentar —però, a causa de la pandèmia, va quedar sobre la taula fins al Ple de juny.

Moció de suport a les lluites per l'eliminació de la discriminació racial
Granollers

Esquerra presenta una moció de suport a les lluites per l’eliminació de la discriminació racial

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Granollers ha registrat una moció de suport a les lluites per l’eliminació de la discriminació racial per a ser debatuda al proper Ple de dimarts 30 de juny. La violència policial especialment intensa d’aquestes últimes setmanes als Estats Units, amb l’assassinat de George Floyd, els episodis de violència racista que es van viure a Premià de Mar, així com les agressions racistes d’agents dels Mossos d’Esquadra que han sortit recentment a la llum, ens mostren com el racisme encara es present arreu i la necessitat de combatre’l amb contundència, sobretot des de les institucions. Per tot això el Grup Municipal d’ERC proposa que l’Ajuntament condemni l’assassinat de George Floyd i de totes les víctimes del racisme, als Estats Units i arreu del món, reafirmant el seu compromís amb una societat lliure de desigualtats i discriminacions. El grup també proposa que el Ple adquireixi el compromís de constituir una Comissió de treball que elabori un informe de diagnosi sobre l’estat del racisme a la ciutat.

Osona

Candidatura "La força col.lectiva".

Companys, companyes, us presentem la candidatura que presentarem aquest divendres al congrés comarcal que celebrem a Taradell. Una candidatura paritària (vuit homes i set dones) amb deu cares noves d’un total de quinze, el màxim que permet el reglament. A part de les fotografies i un breu CV de cadescú de nosaltres, us presenrem els principals eixos de treball i en el link de baix el programa en el quals ens presentem com a candidatura. Com ja sabeu, aquest proper divendres dia 26 de juny la militància d’ERC Osona està cridada a participar en el seu congrés comarcal, el qual té lloc un cop cada quatre anys. Derivat de les mesures de prevenció del Covid-19 aquest congrés se celebrarà de forma híbrida, és a dir, es portarà a terme simultàniament de forma presencial i de forma virtual. En aquest sentit, el congrés es celebrarà a partir de les 19h al centre cívic “Can Costa i Font” de Taradell i es imprescindible l'inscripció tant sigui virtual, com presencial. Recordar-vos que la cloenda del congrés anirà a càrrec de la Secretària General d’ERC Marta Rovira.

Salou

Granados desconvoca la taula estratègica de reactivació econòmica i social de Salou

L´oposició de Salou denuncia que Granados i el seu equip de govern (JuntsSumemxSalou i PSC) anteposen els seus interessos personals i partidistes a l´interés general del municipi     25 de juny de 2020.-  Cal recordar que tots els grups municipals que conformen l´oposició a Salou, ERC, Cs i PP, van demanar a l´alcalde la necessitat d´aprovar un pla de reactivació pel municipi, per l´afectació que està tenint la pandèmia del COVID-19 a tota la població.    Com a conseqüència d´aquesta demanda es va crear la Taula Covid19, que havia de ser un espai de participació integrat per tots el partits polítics del Consistori on debatre i recollir porpostes i iniciatives per donar resposta als interesos i necessitats dels salouencs, tan des de un punt de vista econòmic com social.    Però segons denuncien tots el partits de l´oposició: “L´alcalde ha eliminat aquesta taula desprès d´haver-nos reunit tan sols en una sola ocasió”.    Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario García (PP), portaveus dels seus Grups Municipals han coincidit en afirmar que: “tot obeexi al fet que des de l’oposició vam demanar la nul·litat del procediment de contractació del sistema de control d’aforament de platges, que es va adjudicar per més de 150.

Premià de Mar

Comunicat conjunt de Premià En Comú Podem, Crida Premianenca i ERC Premià de Mar-JuntsxPremià.

Els grups d'esquerres denuncien l'opacitat i la gestió negligent de l'àrea de territori de l'Ajuntament de Premià de Mar i reclamen que l'Alcalde i el regidor responsable de l'àrea de territori donin explicacions i assumeixin responsabilitats. Fa setmanes (durant el ple d'abril) ERC-JxP va treure a la llum que l'Ajuntament de Premià de Mar haurà de pagar una indemnització de 470.000€ per l'expropiació d'una parcel·la situada a la cruïlla entre el Camí del Mig i la Carretera de Premià, inicialment valorada en només 35.000€, per a realitzar la construcció d'un giratori i places d'aparcament en aquest espai. La tramitació d'aquest projecte s'ha realitzat exclusivament per Junta de Govern sense informar-ne a la resta de grups del consistori, que hem conegut la notícia a través d'un veí del municipi, ni al conjunt de la població de Premià de Mar. El més greu del cas és que un cop comunicada la resolució del jurat d'expropiacions de Catalunya en la que es donava la raó al propietari de la finca sobre la consideració del sòl, el departament de territori de l'Ajuntament no va presentar-hi recurs deixant el consistori indefens i convertint la resolució automàticament en ferma.

Ripoll

ERC proposa vals regal de 100 euros per a persones de Ripoll afectades per ERTOS i EROS degut a la Covid19, per a consumir al propi municipi

El grup municipal d'ERC Ripoll ha presentat la següent moció per debatre al ple de l'ajuntament de Ripoll del dia 30 de juny de 2020. MOCIÓ PER DEMANAR L’EMISSIÓ DE VALS REGAL PER IMPORT DE 100 € PER A PERSONES EFECTADES PER ERTOS I EROS   Tot i l’aixecament de l’estat d’alarma, la pandèmia de Covid-19 encara ens continua afectant i generarà una situació social i econòmica realment incerta en els propers mesos. És per això que des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana per Ripoll creiem que dins les possibilitats de l’administració local i al marge de les decisions adoptades en el Pla de Xoc Municipal és necessari adoptar amb urgència mesures que segueixin ajudant a pal·liar els efectes d’aquesta crisi. Tot i que creiem que tan les mesures ja adoptades com les que es vagin adoptant hauran d’anar sent ampliades i/o reformulades en els propers mesos per adaptar-les a les situacions que es vagin vivint, pensem que més que mai hem de tenir cura amb urgència de les persones i del teixit econòmic del nostre municipi.

Cerdanyola del Vallès

ERC presenta cinc mocions al primer ple ordinari després de la COVID-19

El Grup Municipal d’ERC reclama la redacció d’un nou Pla de Mobilitat Urbana així com una millora dels aparcaments soterrats i en zona blava en suport al comerç i restauració local. Les tres les mocions que han estat consensuades amb Junts per Cerdanyola i Guanyem condemnen el terrorisme d’estat dels GAL, defensen la llibertat d’expressió per penjar banderes no oficials a l’Ajuntament i exigeixen el pagament dels ERTO endarrerits. Dijous 25 de juny es tornarà a celebrar un ple ordinari a Cerdanyola, encara en format de videoconferència, pel que l’oposició reprèn la possibilitat de presentar mocions així com de formular precs i preguntes. En aquesta ocasió el Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola aporta cinc propostes, tres de les quals conjuntament amb altres partits. Mobilitat L’actual Pla de Mobilitat Urbana (PMU) ha quedat obsolet per diversos motius i, en qualsevol cas, hauria acabat la seva vigència aquest any 2020. Sense entrar en les dificultats de tramitació del pla anterior, és evident que cal una nova mirada de futur per canviar la forma en que ens movem prioritzant el transport públic i desplaçant el cotxe privat, que a més haurà de ser elèctric.

Premià de Mar

Mocions d´ERC Premià de Mar - Junts x Premià per al Ple municipal del 25 de juny

Us expliquem les mocions que defensarem en el proper Ple municipal del 25 de juny. Les nostres propostes són aquestes:   MOCIÓ DE SUPORT A LES LLUITES PER A L´ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL. Creiem en la necessitat d’avançar i construir futur des d’un compromís cívic basat en els valors de la justícia social i la igualtat. Reivindiquem i assumim el valor de la diferència amb el convenciment que només des de la diversitat podem enfortir els vincles socials. Malauradament, a la nostra societat, massa sovint, el valor de la diversitat no és respectat i s´utilitza per actuar de forma discriminatòria envers determinades persones. És per això que considerem imprescindible treballar i promoure mesures i programes lluny de prejudicis o estereotips, pel que ERC Premià de Mar - Junts x Premià, proposarà al ple l´adopció d´acords que garanteixin la defensa dels valors de la convivència respectuosa i la implicació de l´ajuntament en polítiques actives contra la discriminació racial.