Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Cugat del Vallès

Les JERC tornen a reclamar aules d'estudi a la ciutat

Les JERC demanen a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que s'habilitin aules d'estudi que cobreixin 'les necessitats dels estudiants de la ciutat'. La branca juvenil d'ERC denuncia que no s'ha complert una declaració institucional que instava l'equip de govern a elaborar un pla definitiu sobre aquesta qüestió. Les JERC destaquen que dos anys després d'aquest acord la ciutat encara no disposa de places suficients i que en èpoques d'exàmens els estudiants santcugatencs han de buscar llocs fora de la ciutat. La demanda de la formació republicana es concreta en la necessitat d'una aula d'estudi nocturna i una ampliació dels horaris. Les JERC es mostren optimistes i creuen que a final de curs hi haurà aules habilitades per als estudiants. La moció aprovada el 2009 tenia l'origen en una proposta de la formació juvenil que va esdevenir una declaració institucional.   

Sant Andreu

Esquerra promourà a Sant Andreu la moció de suport a la consulta sobre la independència del 10A a Barcelona.

Representants de la Coordinadora de Sant Andreu Decideix, promotora de la consulta per la independència, i d'Esquerra Republicana es reuneixen per estudiar la presentació al Consell del districte de Sant Andreu una moció de suport a les iniciatives de participació ciutadana. Esquerra Republicana es posa a disposició de Sant Andreu Decideix per aconseguir l'entesa amb les altres forces polítiques amb representació al Consell i promoure una moció instant al govern del districte a donar suport a iniciatives ciutadanes de caire participatiu. En qualsevol cas, Esquerra Republicana presentarà aquesta moció en la propera reunió del Consell del districte de Sant Andreu, prevista per a l'1 de març vinent. Aquesta reunió serà la darrera del mandat municipal, a poc més d'un mes de la jornada del 10 d'abril en que se celebrarà la consulta per la independència arreu de Barcelona. Les trobades amb les forces polítiques que es duen a terme a iniciativa de Sant Andreu Decideix donaran pas a contactes entre aquestes forces per a consensuar la moció de suport.

Sant Andreu

Formació de fedataris de Sant Andreu Decideix. ERC Sant Andreu encoratja als seus militants a ser part activa de les consultes.

Aquest dilluns vinent, a les 20 h, ens trobem al Casal Lluís Companys al C/ Llenguadoc, 48 per assistir a la sessió de formació de fedataris de Sant Andreu Decideix. Els fedataris estan facultats i acreditats per recollir el vot anticipat en la consulta sobre la independència que culminarà el 10 d'abril vinent. En per a l'èxit de la consulta la sessió, els assistents seran informats de totes les qüestions relacionades amb el procediment de la recollida del vot i rebran el «kit de fedatari», que conté tot el material necessari per dur a terme aquesta tasca. És crucial per a l'èxit de la consulta, atesa la manca de suport per part de les administracions, aconseguir la màxima participació i la forma de sumar vots és mobilitzar fedataris i fedatàries que vagin a trobar-se amb la ciutadania i recollir el seu sufragi. Vine aquest dilluns i fés-te voluntari de Sant Andreu Decideix, t'hi esperem! 

Calella

El ple aprova el Pla Municipal d'Igualtat, aprova inicialment el Reglament de Participació Ciutadana i una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística

El plenari de l'ajuntament de Calella ha aprovat aquesta nit el Pla Municipal d'Igualtat després de mesos de treball i reflexió entre actors i agents socials que han pogut fer aportacions en aquest document, a més dels diferents grups polítics amb representació en el consistori. Així mateix, el ple municipal ha fet l'aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana i del conveni de col·laboració entre el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya i l'ajuntament de Calella per a l'adhesió de l'ajuntament a la xarxa Rescat de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya. Finalment, el ple ha aprovat una moció presentada conjuntament pel grup de CiU, ERC i el PSC de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingúística a les escoles catalanes.

Dia de l'Arbre 2011
Simat de la Valldigna

L’alumnat de Simat celebra el Dia de l’Arbre

Més d’un centenar de xiquets i xiquetes, acompanyats per les seues respectives mestres, han participat en la plantació de pins i carrasques. Enguany, el lloc escollit ha estat la zona del Barranc del Llop, al Pla de Corrals. Els xiquets i xiquetes han estat traslladats en autobús fins a una zona pròxima i des d’allí, han caminat fins el Barranc del Llop. El forestal, Miguel Ortique, els ha explicat com havien de realitzar la correcta plantació i finalment, els 400 pins i carrasques han estat plantats en una zona preparada previament per la brigada de l’Ajuntament. L’alumnat ha acabat la jornada en la zona del Parc de l’escola del Pla de Corrals, on han gaudit de molts jocs i d’un dia climatològicament excel·lent. Finalment, el regidor Joan Serra, s’ha dirigit a l’alumnat per agrair la seua dedicació i expressar -los la importància de tenir cura del nostre territori i del Medi Ambient. Tot seguit, ha regalat un bosseta a cada xiquet i xiqueta.en record del dia de l’Arbre a Simat.

Esquerra Bunyola

Andreu Bujosa, nou president d’Esquerra-Bunyola

El passat dilluns dia 31 de gener, Esquerra-Bunyola renovà l’executiva local per tal de reforçar el paper d’Esquerra de cara al proper 22 de maig. A partir d’ara, qui liderarà el partit serà l’actual regidor, Andreu Bujosa. Amb això, Esquerra inicia una precampanya decisiva per tal de fer bons resultats el proper mes de maig. Bujosa, que fa quatre anys que encapçala el grup municipal d’Esquerra a Bunyola, liderarà. Ara, una nova etapa amb un esdeveniment crucial per a la formació: els comicis que se celebraran a la primavera   

Cubelles, Casal Josep Mestres

Tot a punt per a la inauguració de l'skatepark de Cubelles

El proper 12 de febrer a les 10h. s’inaugurarà l’skatepark situat al Parc del Prat de Cubelles. La nova infraestructura, que ha estat subvencionada a través del FEOSL, donarà resposta a la necessitat d’un espai que reclamaven els joves del municipi. L’acte inaugural començarà a les 10 del matí amb la tradicional tallada de cinta per part de les autoritats locals i membres de l’empresa constructora de l’equipament. Fins a les 11h s’obriran les inscripcions per al 1r Campionat d’Skateboard de Cubelles, que es realitzarà fins les 17.30h. dividit per mòduls i en categoria sub16 i amateur. Després de l’entrega de premis als guanyadors del campionat els assistents gaudiran dels concerts de Crazy, Rima Alternativa i Hhsie con Charlot. A més, al llarg de tot el dia es realitzaran activitats paral·leles com una exhibició de graffiti i s’instal·laran parades amb material d’skate i de menjar. Font: www.cubelles.cat

erc logo
Bages

Demà divendres congrés comarcal a Gaià

Aquest divendres 4 de febrer de 2011, a les 20.30h, es durà a terme el Congrés Comarcal d'ERC-Bages, a Gaià, on s'elegirà nou president comarcal, els tres consellers nacionals que representaran a la comarca, i a la nova executiva comarcal. El fins ara President d'ERC-Bages, Lluís Oliveras es presenta a la reelecció sense que cap altre militant hagi expressat la seva voluntat d'optar a la presidència. Això provoca, que si tot va segons el previst, Oliveras tornarà a ser nombrat president comarcal pels pròxims dos anys. L'acte s'iniciarà amb una exposició de la feina feta durant aquests dos anys de mandat i a continuació es donarà pas a les votacions per elegir president. Posteriorment, si tot va sobre el previst, Oliveras presentarà una executiva comarcal amb algunes modificacions. Amb aquest gest vol donar un impuls a ERC al Bages, sota la responsabilitat de ser més proper al militant i a la gent del carrer. També l'executiva nova ha de ser forta, segons Oliveras, per encarar el tram final cap a les eleccions municipals que es celebraran el 22 de maig, per intentar ajudar, assessorar i apuntalar a les seccions locals de cara als comicis de la primavera, on ERC espera iniciar la recuperació després d'haver tancat el cercle electoral.

Alcanar

El ple aprova instar una modificació legislativa per calcel·lar la hipoteca amb la dació de l'habitatge

Esquerra va presentar una moció per instar al govern central a modificar la legislació hipotecària en el sentit que el deute quede cancel·lat amb la dació del bé, en el sentit de altres legislacions europeees i que evite que moltes famíles a més de prerdre l'habitatge resten endeutades de per vida. Tanmbé es proposava la declaració d'abusives les clàusules de terra que limitem la baixada dels tipus. Finalment la moció fou consensuada amb Iniciativa Canareva i aprovada per unanimitat

Oriol Junqueras
País Valencià

Junqueras demana a la UE que es prepare a reconèixer la independència

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat a l’Alta Representant de la Unió Europea, Catherine Ashton, que done suport a la creació de l’estat del Sudan del Sud, després que els sud-sudanesos mostressen un suport abassegador a la independència en referèndum. Segons Junqueras, la Unió Europea ha de fer costat als processos democràtics dels països en vies de desenvolupament, perquè la democràcia és la millor garantia d’estabilitat, de seguretat i de prosperitat tant pel nord d’Àfrica com per la Mediterrània. L’eurodiputat republicà també ha remarcat que el dret a l’autodeterminació s’està convertint en una eina essencial per resoldre els conflictes polítics, per exemple a Kosovo o al Sudan del Sud, i se n’ha mostrat satisfet perquè significa que la definició de les fronteres està, cada cop més, en mans de la sobirania popular. 'Fins ara les fronteres les marcaven les armes o els matrimonis entre cases reials, però poc a poc, el dret a l’autodeterminació s’està reconeixent amb la pràctica política.

Joan de Déu Martines
País Valencià

Esquerra Republicana de Xixona presenta una moció a favor de la dació en el pagament de les hipoteques i l’eliminació de les clàusules del sòl

El regidor d'Esquerra-Xixona, Joan de Déu Martines, ha declarat que 'l'execució hipotecària per impagament del crèdit hipotecari provoca la pèrdua de l’habitatge familiar per a milers de famílies cada any. En aquest procediment l’habitatge és subhastat, i la Ley de Enjuiciamiento Civil (LEC) 1/2000 estableix que, en cas de no presentar-se postors, el creditor pot adjudicar-se l’habitatge pel 50% del valor de la nova taxació. El banc no només es queda amb l’habitatge per un preu molt menor pel qual es va signar la hipoteca, sinó que a més el deute segueix viu descomptant-li el valor del bé executat'. El dirigent republicà ha explicat també que 'a Espanya, el préstec té caràcter personal i garantia real. En cas d’impagament, el patrimoni personal present queda embargat a través de l’habitatge, resta de béns i salari, deixant la persona en un estat de vulnerabilitat, desprotecció i amb un alt risc de caure en l’exclusió social. Als països anglosaxons la persona pot saldar el deute amb l’entitat financera amn el bé immobiliari i no se li embarga cap altre patrimoni ni ingrés familiar present i futur.

Alcanar

El ple de l'Ajuntament d'Alcanar aprova instar al govern el vot secret dels invidents

Aquesta moció en el sentit de demanar al govern central que arbitre la normativa i els mitjans per garantit que els invidents puguen exercir el dret a vot de forma secreta, fou presentada per Esquerra, posterirormet i davant el fet que Iniciativa Canareva en va presentar una de molt semblant vàrem arribar a l'acord de presentar-la conjuntament. Va ser aprovada per unanimitat

Castell de Ribes  diada 2010
Sant Pere de Ribes

CONGRÉS COMARCAL D'ESQUERRA

Aquest divendres 4 de febrer, a les 20h, a l'espai cultural de l'Escorxador de Sant Pere de Ribes, ha estat convocat el Congrés extraordinari d'Esquerra Republicana de Catalunya del Garraf ,per escollir la  presidència de la comarcal i la nova executiva. Aquets haurà de preparar i coordinar les propostes que a nivell comarcal,les candidatures d'Esquerra, presentarn a les eleccions municipals del 22 de maig d'enguany.

Sant Cugat del Vallès

Junqueras demana a la UE que es prepari a reconèixer la independència de Catalunya

En el marc del debat sobre el Sudan del Sud, l’eurodiputat d’Esquerra ha remarcat que el dret de l’autodeterminació s’està convertint en una eina clau per resoldre pacíficament els conflictes polítics Brussel·les, 2 de febrer del 2011. L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat a l’Alta Representant de la Unió Europea, Catherine Ashton, que doni suport a la creació de l’estat del Sudan del Sud, després que els sud-sudanesos mostressin un suport abassegador a la independència en referèndum. Segons Junqueras, la Unió Europea ha de fer costat als processos democràtics dels països en vies de desenvolupament, perquè la democràcia és la millor garantia d’estabilitat, de seguretat i de prosperitat tant pel nord d’Àfrica com per la Mediterrània. L’eurodiputat republicà també ha remarcat que el dret a l’autodeterminació s’està convertint en una eina essencial per resoldre els conflictes polítics, per exemple a Kosovo o al Sudan del Sud, i se n’ha mostrat satisfet perquè significa que la definició de les fronteres està, cada cop més, en mans de la sobirania popular.

Sant Cugat del Vallès

ERC insta el Govern a rectificar la supressió d'ajudes a les comunitats catalanes a l'exterior

RC no està d'acord amb la supressió de les ajudes a les comunitats catalanes a l'exterior –comunicada mitjançant una carta de la secretària d'Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell (ERC)– i ha demanat al Govern que rectifiqui la seva postura. El diputat Pere Aragonès ha declarat que des del bàndol republicà no volen pensar que el Govern "considera els catalans de l'exterior ciutadans de segona", i que per aquesta raó instaran l'executiu a no reduir les ajudes. Tot i això, Aragonès ha admès que aquestes subvencions poden ser menors a causa de les restriccions pressupostàries. Aragonès ha denunciat que la supressió de les ajudes podria suposar un incompliment de l'Estatut, en concret de l'article 13, que preveu l'obligatorietat de la Generalitat de prestar assistència a les comunitats catalanes de l'exterior. El diputat republicà ha avançat en un comunicat que presentarà una bateria de preguntes al Govern sobre aquest assumpte i que reclamarà una reunió extraordinària del Consell de Comunitats Catalanes a l'Exterior per tal que s'abordi la qüestió.

Corbera de Llobregat

L'ALCALDE ACONSEGUEIX QUE ES DESENCALLI L'ENLLAÇ DE L'A-2 AMB L'AP-7 ENTRE CORBERA I CASTELLBISBAL

El mes de juliol passat els alcaldes i alcaldesses de Corbera, Pallejà, Sant Andreu, El Papiol, Sant Cugat, Terrassa i Castellbisbal van constituir una comissió de treball per tal que no s'aturés l'obra de l'enllaç en el marc de retallades que el govern espanyol va fer de diverses obres que ja estaven en marxa. L'obra de fet ja estava parada des de feia mesos. Segons l'alcalde, Pep Canals, "ens trobàvem davant d'una situació absurda: una obra executada en un 65% i que estava en abandó com un gran monstre de ferro sense funció. A més, al terme municipal de Corbera en tenim les muntanyes de runa i material de l'obra." En la reunió d'ahir el secretari d'estat, Víctor Morlán, va comprometre's a desencallar l'obra i reiniciar-la dintre d'unes setmanes i acabar-la segons el projecte inicial. "No ho esperàvem però ha estat una gran notícia en què la pressió de tants mesos amb arguments dels alcaldes ha tingut premi", conclou satisfet Pep Canals. Aquest enllaç es tracta d'una obra emblemàtica i estratègica per a les nostres comarques i les seves empreses però sobretot per a tot el país.

Penedès

Les JERC- Alt Penedès celebren el seu V Congrés

El passat dissabte 29 de gener, les JERC – Alt Penedès van celebrar el seu 5è congrés comarcal a la seu d’Esquerra de Sant Quintí de Mediona. L’assemblea va escollir com a portaveu comarcal, a la castelletenca, Marta Leon, també, portaveu de l’Assemblea Nacional de les Dones de les JERC. La martinenca, Elisabet Otero, ocuparà la secretaria d’organització i finances, el vilafranquí, Carles Roca, ocuparà la secretaria d’activisme, Toni Jover, també de Vilafranca del Penedès, ocuparà la secretaria d’Imatge i Xavier Vaquès, una vocalia. L’acte va comptar amb la presència del portaveu nacional, Gerard Coca. La portaveu va destacar que la nova executiva combina ”experiència i renovació, elements necessaris per poder tirar endavant totes les accions i projectes de les JERC – Alt Penedès”. Els objectius de la nova executiva seran crear seccions locals de la organització a diferents pobles de la comarca i de la vegueria, i sobretot, refermar l’activisme i la presència de les JERC al carrer.