Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Maresme

Les seccions locals d’Esquerra al Maresme surten aquest cap de setmana al carrer per reclamar la Independència

Esquerra Republicana de Catalunya viurà aquesta Diada Nacional de Catalunya amb la mirada posada decididament en la Independència del país i la consecució d’un Estat propi. Per això són moltes les seccions locals d’Esquerra al Maresme que organitzen actes populars i reivindicatius per aquest cap de setmana, des de divendres a la nit fins diumenge. Aquesta vigília de la Diada Nacional, la Secció Local de Tordera organitza la segona Marxa de Torxes per la Independència, i els membres d’Esquerra Calella assistiran a la que es fa al seu municipi convocada per Calella Decideix. A Teià Esquerra també hi organitza la Marxa de les Torxes, i a més la vigília de la Diada tindrà un to més reflexiu, ja que ofereixen la xerrada “cap a la Independència” amb Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya, a la Biblioteca de Can Llaurador . A Sant Andreu de Llavaneres la Secció Local d’Esquerra organitza un sopar amb la militància i a partir de les 12 de la nit faran l’ofrena floral.

Gavà

Esquerra-Gavà convoca demà el seu tradicional acte commemoratiu de la Diada davant el monument als Màrtirs del 1714

Demà divendres, dia 10 a partir de les 20.30 h, Esquerra-Gavà celebrarà el seu ja tradicional acte commemoratiu de la Diada davant del monument als màrtirs del setge de 1714, que comptarà amb la intervenció del diputat al Congrés Joan Tardà. Juntament amb Tardà, l’acte comptarà amb les intervencions de la portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament, Marta Jiménez, i de la presidenta d’Esquerra-Gavà, Àngels Font. Amb la voluntat que la ciutat celebrés un acte plenament reinvidicatiu en motiu de la Diada Nacional, Esquerra-Gavà ha vingut organitzant des del 1992 una convocatòria pública al carrer, en la que es conjumina la defensa dels drets nacionals i socials del país, tot situant-los en el moment polític, econòmic i ciutadà de Gavà. Des de la instal·lació del monument en memòria dels gavanencs i catalans caiguts en el setge de Barcelona del 1714 al costat de la Rambla, aquest acte hi ha anat sempre acompanyat d’una ofrena floral. Enguany, la convocatòria de les eleccions al Parlament per al 28 de novembre, juntament amb el fet que aquesta Diada serà la darrera abans de les pròximes eleccions municipals, marcaran el contingut de les intervencions dels dirigents polítics d’Esquerra.

11 setembre, breda
Breda

ERC-Breda celebra l'11 de setembre amb una ofrena i un dinar popular

Les seccions d'ERC i JERC de Breda han organitzat un any més la tradicional ofrena floral i dinar popular per commemorar l'11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya. Aquesta sèrie d'actes, que se celebren per tercer any consecutiu, començaran a les 12:30 hores a la plaça de l'Església, amb l'ofrena a l'estàtua a Mossèn Pere Ribot. El candidat a l'alcaldia de Breda, Dídac Manresa, la portaveu de JERC, Laia Jordana, i el diputat al Congrés espanyol, Francesc Canet, s'encarregaran de fer els parlaments. A les dues del migdia començarà el dinar popular, que comptarà també amb la presència de la Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. El menú constarà d'aperitiu, amanida, arrossada, postres i begudes. Els tiquets valen 6 euros i es poden reservar trucant al telèfon 679392456 (Bernat) o enviant un correu electrònic a breda@esquerra.org L'any passat, el dinar popular va aplegar una setantena de comensals, fet que ha consolidat l'acte com un més dels que organitza al llarg de l'any la secció republicana i independentista de Breda.

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

Mateu Chalmeta és escollit candidat del Barcelonès Nord al Parlament

L'actual i únic regidor d'Esquerra Republicana a la comarca, Mateu Chalmeta, va ser escollit ahir dimecres en el Congrés Extraordinari de la Federació Comarcal del Barcelonès Nord per decidir el primer candidat de la comarca, que ocuparia la vacant del número 14 a les llistes d'Esquerra, per a la demarcació de Barcelona. Amb un discurs que va girar a l'entorn de tres motius, Chalmeta va anar desgranant els arguments que el van portar a presentar-se com a candidat: "perquè em fa il·lusió, perquè em sento preparat, i perquè toca". Chalmeta considera que gràcies a l'experiència municipal, que per ell ha estat una escola, pot afirmar ara sí que està preparat per assumir la responsabilitat d'exercir com a diputat en cas de sortir escollit. D'altra banda, gràcies també a aquest bagatge i experiència institucional, dóna el prestigi necessari que requereix la persona que ocupi el número 14 de les llistes per Barcelona. Finalment va prometre que de sortir escollit, "portaré la veu de la comarca al Parlament i acostaré el Parlament a la comarca".

Natxo Knörr, retratat davant el nou edifici del centre social d'Es Figueral.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra acusa el batle Bauzá de retrasar el centre social per motius propagandístics

Esquerra Republicana vol fer-se ressó de les queixes dels veïns d'Es Figueral en relació al nou centre social del nucli marratxiner, les obres de construcció del qual es van donar per acabades el mes de desembre de 2009, sense que encara hagi estat inaugurat. Esquerra Marratxí es manifesta solidària amb el veïns, “que tenen molt clar –explica el president de la secció local, Natxo Knörr– que el batle José Ramón Bauzá esta esperant per inaugura-lo just abans de les properes eleccions, per poder presentar-ho com una realització de l'equip de govern del PP”. En aquest sentit, el dirigent republicà recorda que el finançament del referit centre arribà des del govern central, a través del Plan E i gràcies a esmenes presentades en el seu moment, al Congrés dels Diputats, pels representants d'Esquerra. Esquerra coincideix amb els veïns en que “a Bauzá li interessa especialment aquest inauguració, per poder presentar-la en el compte de realitzacions del seu successor a la batlia, Tomeu Oliver.

Guia't Setembre 2010
Girona

“Guia’t”, nova guia d’activitats a Girona

L’Àrea de Relacions Ciutadanes i Joventut, encapçalada pel tinent d’alcalde Miquel Poch (ERC) i el regidor de joventut Quim Ayats (ERC), juntament amb l’àrea de Cultura i Educació, han impulsat una nova guia a Girona dins la qual s’hi presentaran les diverses activitats de Girona. La Guia, sota el nom de “Guia’t”, tindrà una periodicitat mensual i s’hi recollirà les principals activitats culturals i d’oci que es faran a la ciutat, com els diversos actes musicals, arts escèniques, exposicions, actes infantils, fires i mercats, La primera edició del Guia’t ha estat aquest mes de setembre, el qual ha constat de quatre pàgines plenes d’activitats i actes. La guia serà de fàcil adquisició per la ciutadania, ja que es podrà obtenir de manera gratuïta a qualsevol punt d’equipament cultural ( museus, centres cívics, biblioteques i facultats) com així també a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana i/o l’Oficina de Turisme. L’objectiu del “Guia’t” es fonamenta en anticipar la programació dels actes a Girona als ciutadans incrementant així la seva difusió.

Cervelló

Gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals... i heteros

La moció presentada per Esquerra pel reconeixement del dret que tenen totes les persones de viure en igualtat de drets, en llibertat i en la diversitat afectiva, i declarar Cervelló municipi respectuós amb la diversitat sexual, va ser aprovada amb el vot afirmatiu de tots els grups municipals del consistori. Malauradament la moció no va poder ser aprovada per unanimitat, donat que els dos regidors expulsats del Grup Municipal d'Esquerra no van votar favorablement a la moció per acabar amb la discriminació del col·lectiu gai, lesbià i transsexual. (Consta a l'acta oficial del ple). Pensem...si els heteros visquéssim en un món que fóssim els que estiguéssim en el lloc que es troben els gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, que faríem nosaltres? Per uns moments penseu, que no ens deixessin gaudir dels nostres drets com a éssers humans que som tots. Que pagant els mateixos impostos ens tractessin diferent només per la nostra condició sexual. Ja no ens estranyem de les guerres, tampoc del degoteig de les morts violentes de les dones, que dia a dia desgraciadament, s'han fet familiars entre nosaltres.

Cerdanyola del Vallès

Tu preguntes, Esquerra respon!

En motiu dels propers comicis electorals a la nostra vila i de la voluntat d'Esquerra Cerdanyola del Vallès d'arribar a tots i a totes, avui estrenem aquest nou espai: www.formspring.me/ERCerdanyola En aquest espai, la secció local vol arribar a tots i a totes, utilitzant un cop més, les xarxes 2.0. Esquerra es presenta a les eleccions municipals amb ganes de recuperar la il·lusió per construir una Cerdanyola millor, i no hi ha millor manera que comptant amb totes les vostres opinions i reflexions. Volem parlar de política, explicar les nostres opinions i mantenir el contacte directe amb els ciutadans i ciutadanes, i això és el que ens permetrà aquesta nova eina. Des d'aquest espai ens podeu fer arribar les vostres propostes, preguntes i inquietuds. No dubteu en fer-ho!

Cerdanyola del Vallès

Viu la diada nacional!

Esquerra Cerdanyola vol posar, enguany, èmfasi en la diada nacional del proper dissabte 11 de setembre. Aquest any la diada és força especial, degut als últims esdeveniments que han succeït al nostre país: la sentència del TC i la manifestació del passat 10-J, que marquen el final de la via autonomista que ens aboca a la independència. És per aquest motiu que Esquerra Cerdanyola vol animar a tots els Cerdanyolencs i Cerdanyolenques a que el proper 11 de setembre surtin al carrer, tant a l'acte que tindrà lloc a Cerdanyola, a la plaça 11 de setembre a partir de les 11:00h (esdeveniment a facebook), com a la manifestació nacional convocada a les 17:00h a la plaça Urquinaona de Barcelona.

Esquerra - Tavernes de la Valldigna
País Valencià

Esquerra Republicana de Tavernes de la Valldigna es presenta de nou a les properes eleccions municipals

Esquerra-Tavernes de la Valldigna anuncia que tornarà a presentar-se a les properes eleccions 'amb tota la il·lusió i energia possibles, per continuar el projecte que ja vam començar en 2007', tal i com ha manifestat Joan Vicent Salavert, president d'ERPV-Tavernes de la Valldigna. L'equip d'Esquerra a Tavernes, que va obtenir a les eleccions municipals de 2007 dos-cents cinquanta vots, 'uns bons resultats que equivalen al 50% dels vots necessaris per obtindre un regidor', analitza Salavert, ha invertit els darrers tres anys en 'tirar endavant el projecte, malgrat les dificultats i les traves, per tal de consolidar una secció local amb gent i ganes renovades'. Segons ha explicat el dirigent republicà, 'en presentem a les eleccions amb força i sense cap tipus de por, amb l'ànim i l'esperança de canviar les coses a Tavernes. Tenim al darrere molta gent amb les idees ben clares i amb moltes ganes de clamar-les als quatre vents, gent cansada d'un govern que representa la dreta més previsible i rancia, cansada també d'una oposició que s'estén entre l'espanyolisme d'uns i la incertesa ideològica d'altres, que fa les coses de puntetes, intentant no molestar ningú, pensant en què pensaran els demés i sobretot en fer-ho tot  políticament correcte per no perdre ni un dels seus votants'.

Emma Peiró, primera per l'esquerra, amb la resta de tertulians del programa
Teià

L'Emma Peiró participa al programa Pantalla Oberta de m1tv

Amb el títol "Comença el curs", l'Emma Peiró, regidora d'Educació de Teià, va participar ahir en la tertúlia del programa Pantalla Oberta de m1tv, el canal TDT del Maresme. Es van tractar els principals reptes del curs escolar d'enguany com el nou calendari, la digitalització a les aules i els efectes de la crisi. D'altra banda, també es van abordar quines han de ser les respostes de l'administració pública davant la manca de recursos de les famílies en matèria educativa i davant el trasllat de molts infants de l'escola privada cap a la pública per problemes econòmics dels seus pares. Finalment, el debat es va centrar en l'anomenada "generació ni-ni", joves que ni estudien, ni treballen, ni pensen fer-ho, de la qual Espanya n'és capdavantera a Europa segons els últims informes de l'OCDE. Si no vau poder veure el programa i us interessa, el podeu visualitzar a m1tv

Gràcia

Comunicat d'ERC-Gràcia per la Diada Nacional de Catalunya 2010

ERC-Gràcia, davant de la proximitat de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre, vol expressar: - Que, per nosaltres és la primera Diada Nacional on, mort el federalisme després de la sentència de l’Estatut, la societat catalana només pot triar entre l'opció Autonomista (Unionista a Espanya) o l'opció Independentista. ERC aposta per la segona via i emplaça la resta de partits a pronunciar-se sobre aquesta tria. - En tant que entenem que la Diada Nacional, a més a més d’una celebració de la pròpia existència, és una data per a la reivindicació nacional i demanem a la ciutadania gracienca que l’expressi, més que mai després de la manifestació del 10J: o Tot penjant estelades i senyeres als balcons de Gràcia o Assistint el divendres 10 de setembre, a les 19h a la Plaça de la Vila de Gràcia, a la celebració de la Diada organitzada pel Districte i les entitats del G-6 per a continuar expressant, una diada més, que som una Nació i tenim Dret a Decidir.

ecologistes
Cervelló

Al·legacions Ciments Molins

L'empresa Ciments Molins, tot i el que va dir fa un temps, ha decidit tirar endavant amb la crema de residus alternatius a la nova línea de producció, i ha accelerat la sol.licitud de l'autorització a la Conselleria de Medi Ambient. Davant d'aquest fet, els companys del Grup Municipal d'Esquerra de Sant Vicenç dels Horts, han presentat les al·legacions oportunes. Aquestes al.legacions es basen en el fet que no hi ha garanties que, amb la crema d'aquests residus alternatius (llods de depuradores i fusta tractada), la població no es pugui veure afectada en un futur. La incineració de residus perillosos en els forns de les fàbriques de ciment constitueix una pràctica d'elevat risc per a la salut dels treballadors, la població veïna com la de Cervelló i el medi ambient. La incineració no representa una solució per a la generació de residus. No fa que aquests desapareguin, ni s'elimina la seva perillositat. Es trasllada el problema a altres mitjans. En el procés d'incineració, a causa de la gran heterogeneïtat dels residus, es genera una gran quantitat de substàncies perilloses, com les dioxines i els metalls pesants, que són un risc per a la salut i el medi ambient.

Sant Just Desvern

L’executiva local d’Esquerra – Sant Just Desvern accepta la baixa del seu president Jordi Anguera

L’executiva local d’Esquerra a Sant Just Desvern va celebrar la primera reunió del curs polític el passat dimecres 8 de setembre. Un dels punts de l’ordre del dia era la petició de baixa del partit, al·legant motius personals, del president de la secció local, Jordi Anguera, amb la conseqüent renúncia al càrrec. Els membres de l’executiva van acceptar aquesta baixa i van aprovar comunicar-ho formalment a tots els militants de la secció local, que seran convocats a una assemblea per votar les candidatures presentades a la Presidència i a la Permanent local el proper dimecres 6 d’octubre. L’executiva vol mostrar el seu agraïment per tots els anys que Jordi Anguera ha dedicat a la secció local d’Esquerra i desitjar-li molta sort en els seus projectes. Fins a l’elecció d’una nova Permanent i una nova executiva diferents membres de l’executiva i de la secció local assumiran les tasques de coordinació que fins ara exercia la Presidència, així com la representació al Consell de Promunsam, càrrec que fins ara exercia Anguera a proposta d’Esquerra.

Freixanet
Osona

Freixanet: "Espanya no vol la nació dels catalans, només vol els impostos dels catalans"

En una sala d'actes del Casino de Vic ple de gom a gom i en el marc de l'entrega dels premis SOMVIC, per part d'Esquerra Vic, Josep Maria Freixanet va traslladar als presents la importància del paper d'Esquerra en els darrers anys. Freixanet va posar en valor la feina feta pel govern, moltes vegades estibat pels independentistes, per l'aprovació d'acords i lleis bàsiques per reforçar els fonaments nacionals de Catalunya i avançar en la construcció de l'Estat Català. A més, el diputat osonenc va apuntar que la majoria de grans acords o grans lleis s'ha fet d'una forma transversal, comptant gairebé sempre amb el suport del principal partit de l'oposició, denunciant així els esgargamells convergents que ERC s'ha venut als socialistes. Freixanet, però, va posar en valor també la feina que es fa des de la ciutadania, en el dia a dia, i va demanar a l'auditori que el país necessita no només les forces polítiques fermes en els moments importantíssims pel país, si no també una ciutadania catalana que no decaigui en el desànim i impulsi el país cap a la llibertat des d'una societat integradora i cohesionada.

Corbera de Llobregat

El Director de zona del Departament d'Acció Social de la Generalitat visita Corbera

El passat dimarts, 7 de setembre, Esquerra-Corbera va organitzar un acte públic per continuar la tasca d'explicar la gran feina feta pel partit al capdavant del departament d'Acció Social i Ciutadania. Josep González Cambray, director dels serveis territorials del departament a la regió de Barcelona va explicar el conjunt de polítiques socials, familiars i d'immigració desenvolupades des dels darrers 7 anys. En aquest període s'ha fet un salt de model: "hem passat del model assistencial al catàleg de drets socials a què pot optar qualsevol ciutadà i ciutadana", va afirmar. "Hem més que triplicat el pressupost que hi dedicava el govern de CiU", va concloure. Cambray i l'alcalde, Pep Canals, van destacar que les polítiques socials són claus per a la cohesió social de la gent que viu a Catalunya. L'alcalde va recordar que aquestes polítiques "són coherents amb les que s'estan fent des de fa tres anys per Esquerra en l'ajuntament. Sense cohesió social no hi haurà majoria social per la independència", va continuar.

tasques d'extinció aèries
Simat de la Valldigna

Controlat l'incendi de Simat i de Rafelguaraf

L'incendi de Simat que s'inicià el passat dilluns cap a les 23,50 hores a la muntanya del Toro ha estat controlat a migdia. També cal parlar de l'incendi que s'inicià al terme de Rafelguaraf i que afectà al terme de Simat, també ha estat controlat a mitjan vesprada. A hores d'ara, dotacions de bombers del País Valencià i Catalunya romandran durant tota la nit per controlar les zones afectades i cremades. Sens dubte, han estat dies de molta activitat. El control dels diferents focs que han afectat a Simat ens alegra, tot i que ens deixa una indignació que difícilment podrem oblidar. Han sigut vora 200 hectàrees cremades del primer incendi, totes elles al terme de Simat. De l'incendi de Rafelguaraf, vora 2000 hectàrees s'han cremat i bona part d'elles són del terme de Simat. A més a més de les zones de muntanya, matolls, pins, carrasques i oliveres, també s'han cremat algunes zones d'arrabassades de tarongers(parcialment), que han servit de tallafocs, i diferents canalitzacions de reg a degoteig que creuen per les zones de muntanya cremades.