Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

El 13 de desembre, a Hostalets

La portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra, Anna Simó, atendrà als mitjans acompanyada de l’alcalde d’Hostalets de Pierola, Jordi Calpe, amb motiu de les consultes del 13-D. DIA: diumenge, 13 de desembre HORA: 12.15 h LLOC: Hostalets de Pierola (davant l’Ajuntament) HI INTERVINDRÀ: Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra i Jordi Calpe, alcalde d’Hostalets de Pierola.

Vilassar de Mar

Un pas endavant, Esquerra respon

Un acte que lluny del to habitual en els cercles polítics, té la intenció de ser un pont directe entre tu i el teu representant polític, i es caracteritzarà per la possibilitat que tindràs de realitzar les preguntes que creguis més oportunes i del teu interès. Què ha fet Esquerra des que és al Govern? Com ha incidit ERC en l’agenda política catalana? Quines són les propostes de futur? Més preguntes? Totes les respostes! “Un pas endavant, Esquerra respon” El proper dimecres 16 de desembre a les 20:30 del vespre, Josep Ginesta, Secretari de Política Social i Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya respondran les teves preguntes al vestibul de l'Ateneu Vilassanes , Carrer Sant Josep 35. Al finalitzar l’acte, hi haurà un refrigeri per a tots els assistents.  

Sant Fost de Campsentelles

Esquerra respon a Sant Fost de Campsentelles amb Anna Simó

Un cop triat el candidat a la presidència de la Generalitat i a un any vista de les eleccions, Esquerra inicia els actes de proximitat “Un pas endavant: Esquerra respon”. D'una banda, s'explicarà a la ciutadania què ha fet Esquerra des de que és al Govern i com ha incidit la força del partit en l'agenda política i l'aproximació cap als nostres posicionaments de determinats actors del país . De l'altra banda, s'exposarà quin és el seu full de ruta per aquest darrer any i cap a on volem anar en un futur. Per tant et convidem el dijous, 10 de desembre a 2/4 de 8 del vespre a l’acte que es celebrarà a l'Ateneu de Sant Fost de Campsentelles amb l’assistència d'Anna Simó, Portaveu i Diputada del Parlament de Catalunya que atendrà les preguntes i inquietuds dels assistents. Presentarà l'acte el President local Xavi Conesa. Al acabar el col·loqui és servirà un refrigeri.

Anoia

L’Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles dóna suport a les consultes.

El passat primer dia de desembre, l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles reunit en sessió plenària va aprovar per unanimitat dels càrrecs electes assistents, la moció favorable a les consultes populars municipals per la independència. La proposta de l’equip de govern, el Grup Santmartinenc Independent – AM, de donar suport a una eventual consulta popular a la vil•la, va rebre la conformitat de tots els regidors presents, els quatre de GSI-AM i els dos de CIU. L’Alcalde Jesús Torrens, es mostrà “cofoi d’haver aconseguit el suport dels regidors convergents en la votació” alhora que ressaltava molt positivament el fet que “al municipi es compti amb uns vilatans, que amb l’objectiu d’organitzar una consulta sobre la independència a Sant Martí, ja estiguin treballant de valent en l’elaboració de tot el procés”.

Taradell

Temps difícils

Fa un temps ningú es podia imaginar, en el nostre entorn o en nosaltres mateixos, que arribaríem a viure situacions, en l’àmbit econòmic i laboral, com les que ens toca viure ara mateix. Les oportunitats de crear negoci es congelen per moments: les empreses tenen dificultats per tirar endavant i garantir l’ocupació que fins ara havien generat, les llistes de l’atur no paren de crèixer, bancs i caixes han deixat de finançar a empreses i particulars, els ajuntaments veuen retallat amb escreix els seus ingressos i parlen de retallar serveis. I per arrodonir-ho tot plegat, hi ha persones que treballen en “la cosa pública” que foten mà a la caixa. Finalment ens demanem: quan s’acabarà aquest mal aire que ens toca respirar? Des del grup municipal d’ERC de Taradell no ens queda més que ser optimistes, i des del nostre àmbit local, intentar donar propostes i ser prou imaginatius per, com a mínim, intentar suavitzar aquesta situació fent tot el que estigui a les nostres mans.

Lliçà d'Amunt

Els pisos de Ca l'Artigues, una oportunitat perduda

És una satisfacció que finalment s’hagin sortejat els pisos de protecció oficial de Ca l’Artigues i Can Salgot. Es tracta de la culminació d’un projecte que es va iniciar l’any 2003, amb la nostra entrada al govern, i que amb canvis, retocs i adaptacions s’ha portat fins a la penúltima fase. Recordem aquí que els partits que ara governen varen fer campanya contra aquesta promoció d’habitatge públic. Recordem les manifestacions contra els pisos, els arguments contra la massificació i la insuficiència dels servei urbans. Recordem el col·lapse circulatori anunciat, la impossibilitat d’aparcar per raó dels cotxes dels nous veïns. Recordem que amenaçaven amb una depreciació dels habitatges de l’entorn, ocasionada pel tipus de persones que anirien a viure als pisos. L’oposició que varen fer a aquest projecte els grups del PSC, CiU i PP que ara governen va ser salvatge. Fins i tot, ja estant al govern, han posat una querella criminal contra nosaltres per comprar el solar per fer els pisos.

Anoia

El conseller Huguet es reuneix amb el sector paperer de l’Anoia

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, es va reunir ahir divendres amb representants de les empreses del sector paperer de la comarca. En el marc de la trobada, que va tenir lloc a la Pobla de Claramunt, es va analitzar la situació del sector i els seus principals reptes de futur. El conseller va visitar després l’empresa J. Vilaseca SA, a Capellades, dedicada a la fabricació de papers de qualitat i papers especials. A la trobada, en què el conseller va estar acompanyat pel director del serveis territorials del Departament a la Catalunya Central, Josep Maria Palau, també hi van assistir l’alcalde de la Pobla de Claramunt, Santi Broch; el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Ramon Felip; el gerent de l’AIICA, Joan Carles Castell; el director general de J. Vilaseca, Jaume Batllori; el propietari de IPSA, Alvaro Sanllehí; el director de Virtisú Grup Jofel; Pedro Menderozqueta; el director general de Miquel Costas i Miquel, Jordi Mercader; el gerent de Joan Romaní Esteve, Joan Romaní; la directora de Fàbrica d’Ahlstom Barcelona, Laia Guarro; el gerent d’Ondulados Carme, Josep M.

Parlament de l'Emma Peiró després d'haver estat escollida
Teià

Emma Peiró és escollida cap de llista d’Esquerra per a les properes eleccions municipals

L’Assemblea Local d’Esquerra Teià, reunida el passat dimarts 3 de desembre, ha aprovat, amb els vots a favor de tots els assistents, l’elecció d’Emma Peiró per encapçalar la llista d’Esquerra a les properes eleccions muncipals. A l’acte hi han assistit més d’una vintena de militants i simpatitzants per donar suport a la nova candidata a l’alcaldia de Teià, entre ells, Jaume Oliveras, actual Secretari de Governació de la Generalitat de Catalunya. Durant l’acte, Emma Peiró ha manifestat que la confiança dipositada per militants i simpatitzants “m’ha donat força i coratge, i l’experiència a govern al llarg d’aquests 8 anys, em dóna la tranquil·litat per gestionar l’Ajuntament amb prou coneixements”. Emma Peiró té 36 anys, és llicenciada en Filosofia per la UAB i té un màster en Gerontologia Social Aplicada per la UB. Actualment és regidora de Medi Ambient, Cultura i Educació, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Teià i primera tinent d’alcalde.

Roses

Campanya a favor del SÍ pel 13D a Roses

ERC de Roses fa campanya a favor del "SÍ" en la Consulta sobre la independència de Catalunya del proper 13 de Desembre a la Sala SUF de Roses entre les 9 i les 20 hores. S´han fet diverses enganxades de cartells i de pancartes així com difusió des dels mitjans de comunicació.

Anoia

Amb ERC Òdena, una escapada aprop

Des d’ERC Òdena us fem saber que per al proper diumenge 13 de desembre de 2009 organitzem una excursió lúdica - cultural cap a la comarca d’Osona; la sortida està oberta a tots els odenencs i odenenques i també a tothom de l'Anoia que vulgui apuntar-s’hi. Durant la visita, tot gaudint d’un entorn immillorable, coneixerem la ja típica Fira de l'Avet d’Espinelves, i cap al migdia ens desplaçarem a la ciutat de Vic per fer una visita pel seu centre històric i poder respirar l'ambient de la Consulta sobre la Independència de Catalunya que es farà, juntament a moltes d'altres viles i ciutats de Catalunya, a la capital osonenca. L’escala horària de la sortida és la següent: • 9h, sortida des de la Plaça de l’Església d’Òdena (nucli antic) • 11h a 13h, Fira de l’Avet d’Espinelves • 14h a 16.30h, Visita a Vic • 17.30h, tornada a Òdena El preu de la sortida és de 10€ per nens i 15€ per adults. Els interessats agrairíem que confirméssiu, fins del 10 de desembre, al telèfon 617 49 23 54 o bé esquerraodena@gmail.

Sant Pere de Vilamajor

El 13 de desembre, VOTA i decideix el teu futur.

El 13D, 13 de desembre del 2009, els ciutadans de Sant Pere de Vilamajor, juntament amb un centenar de municipis, exerciran el seu dret democràtic de participar en una consulta popular, on es plantejarà la següent pregunta: Està a favor que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, lliure, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?". Des de la Secció Local d’Esquerra, donem suport a aquesta iniciativa i animem a tothom a la participació. Sens dubte que nosaltres farem campanya a favor del SI, però el més important és la participació. Tot i que aquesta consulta popular no és vinculant, el fet d’obtenir una participació elevada és motiu suficient perquè els polítics facin o desfacin. Hem de demostrar, de manera ordenada i cívica, que els catalans i catalanes estan preparats per decidir. No volem que decideixin per nosaltres i volem que aquesta consulta popular, que avui és per decidir el futur del nostre país, esdevingui el pilar de la nostra democràcia.

Federació de Lleida

Esquerra assegura que no hi haurà buit legal abans de la implantació de la nova Llei de Comerç

Maria Àngels Cabasés, diputada d’Esquerra al Parlament de Catalunya ha assegurat avui que ERC evitarà el buit legal que podria produir-se mentre s’adapta la nova Llei de Comerç a la directiva europea Bolkestein, per impedir que alguns municipis puguin construir un centre comercial en trama no urbana i perjudicar al comerç local urbà. La diputada, ha recordat que ERC “al igual que l’alcalde Ros”, comparteix plenament el model de Lleida, amb un comerç dinàmic, i cohesionat “per a que els comerciants puguin exercir un comerç de qualitat com el que tenim a la capital del Segrià”. Cabasés ha explicat que ERC te dues maneres d’evitar aquesta transició temporal a la nova directiva: presentant una esmena a la Llei d’Acompanyament als pressupostos 2010 “per tant quedaria pactat i consolidat quin és el model de comerç català i no hi hauria cap tipus de buit legal”, o mitjançant un Decret Llei que és presentaria a l’últim consell de Govern el dia 15 de desembre, “sigui com sigui abans del dia 28 no hi haurà cap tipus de buit legal, i quedarà establert aquest model de comerç urbà que ERC sempre ha defensat pel comerç català i per la ciutat de Lleida, i del que Àngel Ros segur que també s’hi trobarà còmode”, explica la diputada Cabasés ha fet aquestes declaracions després de que ella, acompanyada per Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, Vidal Vidal, Director dels Serveis territorials d’Innovació, Universitats i Empresa, i Montse Bergés, portaveu d’ERC a la Paeria, és reunissin amb representants de diferents associacions de comerços tant de Lleida (Fecom, Eix Comercial, Zona Alta, entre d’altres) com de diferents municipis de la comarca.

Endavant amb les consultes!
Sant Andreu

Endavant amb les Consultes! 9/12 Xerrada informativa

Hem passat per un llarg període de desencís amb una retallada de l'Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya al setembre del 2005, amb un estatutet pendent de la decisió del Tribunal Constitucional, amb un finançament clarament insuficient i lluny del concert econòmic i amb una Llei de Consultes que depèn en últim terme de la voluntat del govern espanyol. En aquest context clarament desesperançador va tenir lloc la consulta del passat 13 de setembre a Arenys. Aquest acte va marcar un punt d'inflexió en l'agenda política catalana i va suposar per a tots els independentistes una llum d'esperança i un nou focus d'il·lusió nascut des de la base. Ara som tots nosaltres els responsables de que aquesta flama no s'apagui, som responsables de que cremi amb més intensitat. El 29 de novembre a Barcelona es va donar el tret de sortida a la cursa per la nostra sobirania. Aquest diumenge vam ser tots i totes al Fòrum de Barcelona, el proper 13 de desembre totes i tots anirem a votar.

Federació de Lleida

ESQUERDA RECLAMA QUE ELS BANCS NO RETINGUIN EL SEU ESTOC DE PISOS

El senador per Lleida d’Esquerra dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, ha preguntat a la Ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, què pensa fer per a reduir l'estoc d'habitatges existents. Esquerda ha dit que hi ha un milió d'habitatges nous a la venda, més els de segona mà i les Vivendes de Protecció Oficial, i que el principal propietari immobiliari són els bancs, que mantenen en habitatges gairebé 25.000 milions d'euros. Esquerda ha denunciat que els bancs mantenen el preu de taxació i que com a mínim només estan disposats a fer algun descompte, també ha dit que és més fàcil obtenir un crèdit per a la compra d'un habitatge si aquest és propietat del banc. En conclusió, Esquerda ha expressat la seva preocupació per la posició de domini dels bancs en el mercat immobiliari i la competència deslleial que exerceixen. La Ministra d'Habitatge ha explicat les mesures per a afavorir el lloguer com una fórmula per a contrarestar les dificultats de la venda d'habitatges, o les línies ICO per a ajudar a la compra d'habitatge protegit, però segons el senador, ha evitat contestar sobre el tema.

Alacantí

Ana Medina, militant d'Esquerra l'Alacantí premi Diario Mèdico a les 100 millors idees en Sanitat

El passat 23 de Novembre va tenir lloc a Barcelona el lliurament de premis que anualment concedeix Diario Mèdico a les 100 millors idees en Sanitat, aquest acte es va celebrar en el Teatre Nacional de Catalunya. Diario Mèdico, el periòdic de major difusió en l'àmbit de la professió sanitària ve atorgant aquest guardó per a reconèixer la labor diària d'aquelles persones, empreses i institucions que amb la seva aportació han ajudat a millorar la medicina i la salut durant el 2009 . Un d'aquests premis ha recaigut sobre Ana Medina, militant de Esquerra Republicana a el País Valencià i cofundadora de la Plataforma de Famílies per a la creació de l'especialitat de Psiquiatria Infanto Juvenil. A més de ser cofundadora d'aquesta Plataforma de la qual és el seu portaveu estatal, també va fundar l'Associació Adaptaha, associació de pares amb nens que pateixen Tdah d'Alacant. Pertany a la Plataforma en defensa de la salut mental en els serveis públics de salut d'Alacant. Aquesta Plataforma ha lluitat incansablement durant dos anys per a aconseguir una especialitat mèdica de la qual ja gaudeixen en la resta de l'espai europeu, sent l'Estat espanyol un dels pocs, juntament amb Croàcia i Malta, que no contava amb aquesta especialitat en el seu sistema sanitari.

Alacantí

Esquerra Participa en l'Assemblea de Regidors dels Països Catalans

Esquerra participa en l’Assemblea de Regidors dels Països Catalans: “Reptes locals davant la crisi” celebrat a Alacant aquest dissabte 21/11/09 i organitzat per la Institució Joan Fuster; hi assistiren els quatre regidors del País Valencià d’Esquerra junt a altres companys de la resta dels Països Catalans, cal destacar la participació del secretari de política municipal d’Esquerra Marc Sanglas. A l’inici del congrés el President d’Esquerra de la comarca de l’Alacantí va ver un saluda en nom del partit, reivindicant la Ciutat d’Alacant com exponent històric dels valors democràtics, republicans i de defensa dels drets dels valencians. En el congrés es van poder conèixer i debatre propostes i iniciatives concretes davant l’actual conjuntura de crisi econòmica. El congrés s'ha desenvolupat al voltant de tres panells interconnectats, “Finançament local: context i mesures”, “Passem pàgina al model vigent?” i “Instruments per afrontar la crisi i experiències del món local”.

Sant Fost de Campsentelles

La Regidoria de Promocions Culturals presenta el Pla Local de Promoció del Patrimoni Cultural

Ahir dimarts dia 1 de desembre, la Regidoria de Promocions Culturals ha presentat el Pla Local de Promoció del Patrimoni Cultural. Aquest projecte té com a eixos de treball, la protecció del nostre patrimoni arquitectònic, l'accés dels ciutadanes i ciutadanes a conèixer el nostre patrimoni cultural en primera persona, la recuperació d'un signe d'identitat molt nostre, la cuina. I per últim, la divulgació del nostre patrimoni més enllà de les nostres fronteres. A més el Pla de Promoció del Patrimoni Cultural marca uns objectius molt clars a mitjà i a llarg termini: El desenvolupament del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric. La creació de tres Itineraris Culturals; l'itinerari de l'Aigua al Vi ,una ruta per les fonts i vinyes de Sant Fost, l'itinerari històric per les Masies de Sant Fost, i l'itinerari Espais de Guerra, Espais de Memòria el qual pretén ésser un recorregut pels espais on es van realitzar els fets més importants de la Guerra Civil a Sant Fost.