Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra Sant Cebrià de Vallalta presenta quatre mocions pel proper ple de l’ajuntament

Esquerra Sant Cebrià de Vallalta presentarà aquestes quatre mocions al proper ple de l’ajuntament. La primera és en relació al suport per a l’elaboració del catàleg de l’arbrat de Sant Cebrià de Vallalta. En segon lloc, presenta una moció per la petició de llibertat immediata per a Francesc Argemí, més conegut com a "Franki". En tercer lloc una moció que persegueix l’augment de pintades i grafits que, des dels últims anys venen proliferant el nostre poble, i que enlletgeixen i degraden qualsevol tipus d’edificació, espais públics o mobiliari urbà. I que es promoguin activitats i altres iniciatives culturals dirigides a fomentar el desenvolupament legal del grafit, com a expressió d’art i no com a acte vandàlic, mitjançant la creació o assignació d’espais adequats, la convocatòria de concursos, etc.. Per últim, Esquerra presenta una moció perquè l’ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta manifestí el seu suport a la campanya de voluntariat lingüístic impulsada per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, pel Consorci per la Normalització Lingüística i per Òmnium Cultural.

Esquerra Sant Cebrià de Vallalta
Sant Cebrià de Vallalta

Resum de la xerrada d'ahir a la secció local d’esquerra de Sant Cebrià de Vallalta. Amb el secretari de política municipal.

Varem tenir el plaer de rebre al secretari de política municipal, per a debatre la situació actual del partit a nivell Nacional. Eduard va argumenta que el procés pel qual passa el partit ara és natural, ja que som un partit assembleari, i la importància de cada militant és que cada 4 anys pot triar qui vol que dirigeixi el partit en els següents 4 anys. Va destacar que el tret anecdòtic i valorat positivament per Eduard Lopez, és que el partit s'acosti a la militància deixant en mans d'aquests, el vot d'elecció del president i secretari general del partit, amb votació de sufragi universal, on els militants votaran a les seccions comarcals els líders del partit, el dia 7 de juny. Això no hi ha cap partit que ho contempli. També va afegir que és normal el moment pel qual passa el partit ja que estem en plena campanya electoral congressual. I una vegada aquesta s'hagi finalitzat, es tenen d'acabar els partits dintre del propi partit. Va acabar l'acte recordant que el dia 7 de juny, cal anar a votar tota la militància a les seves respectives seccions comarcals, i anar al congrés del dia 14 de juny, amb inscripció previa.

Sant Andreu

Al Casal Lluís Companys escoltem la teva opinió

La participació en el Congrés Nacional és fonamental perquè Esquerra recuperi l'impuls i assoleixi la confiança de la majoria. La participació de tothom, també de tots i totes a Sant Andreu, és un senyal de confiança i la prova que mantenim intacta la voluntat de progressar en el camí de la llibertat. Per aquesta raó, al Casal Lluís Companys ens concentrarem aquestes properes setmanes en la preparació del Congrés: - 5 i 13 de maig, debat i discussió de les propostes d'esmena al text de la ponència estratègica. - 19 de maig, votació de les esmenes que els militants de Sant Andreu proposem. - 5 de maig,obertura del procés participatiu per internet que es desenvoluparà en diverses etapes. Cal que tothom faci valer la seva opinió, que tots i totes ens hi impliquem.  

Sant Andreu

E’Waiso Ipola i Naya Zulima Parra reben el premi Memorial Lluís Companys 2008

El 25 d’abril, al Centre Cultural Els Catalanistes, es lliurava el Memorial Lluís Companys 2008. Els guardons, instaurats per la Fundació Josep Irla des del 1997, distingeixen una persona i una entitat que hagin destacat per la seva acció social en favor de l’emancipació de les classes populars o en la lluita contra la marginació dels sectors menys privilegiats. Enguany la Fundació Josep Irla ha volgut vincular el premi a la declaració, per part del Parlament Europeu i del Consell de la Unió Europea, de l’Any europeu del diàleg intercultural. El jurat del Memorial Lluís Companys va decidir atorgar els guardons d’enguany a la cooperant colombiana Naya Zulima Parra, per la seva tasca d'explicació als Països Catalans de la situació que es viu a Colòmbia i la difusió a Colòmbia del conflicte que vivim als Països Catalans. L'altre guardó es va atorgar a l’entitat E’Waiso Ipola, entitat impulsada per dones guineanes que promou la participació i la relació de les dones que viuen a Catalunya i que provenen de la migració.

Sant Andreu

Declaració Institucional presentada per ERC Sant Andreu, aprovada al Consell Plenari del Districte del 1/04

Al Consell Plenari del Districte de Sant Andreu. Montserrat Benedí i Altés, consellera d'Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Plenari del Districte de Sant Andreu,proposa: DECLARACIÓ INSTITUCIONAL Coincidint amb el 70è aniversari dels bombardejos dels dies 16, 17 i 18 de març de 1938 que va sofrir la població de Barcelona, el Consell Plenari del districte de Sant Andreu presenta la següent Declaració Institucional: Volem fer un reconeixement a totes aquelles persones, homes i dones, dels barris del Bon Pastor, Baró de Viver, Congrès-Indians, Navas, la Sagrera, Sant Andreu i Trinitat Vella; que van patir persecució, repressió i tortura davant els anys de la dictadura franquista. Per pesnar i expressar-se lliurament, per tenir una opció sexual diferent a l'establerta, per reivindicar els drets de lesdones, per la llibertat religiosa; en definitiva, per defensar valors com la llibertat i la justicia, elles i ells foren objecte de discriminacions i exclusió social.

Vidreres

ERC de Vidreres aposta perquè els veïns afectats en la segona fase de les obres de remodelació del nucli antic, paguin el mateix percentatge que van pagar els veïns en la primera fase.

El grup municipal d’ERC de Vidreres demana a l’equip de govern que els veïns afectats en la segona fase de les obres de remodelació del nucli antic de la vila, paguin el mateix tant per cent del cost de les obres que la quantitat pagada pels veïns durant la primera fase de les obres. Actualment l’equip de govern vol fer pagar en contribucions especials als veïns, un 40% del cost total de l’obra. Un fet que per ERC es deu a la incapacitat de l’equip de govern per trobar subvencions externes per a finançar-les. Des d’ERC de Vidreres es vol deixar clar que les manifestacions de l’alcaldessa en una reunió celebrada dimarts passat en què atribuïa l’elevat cost de les contribucions especials a l’anterior equip de govern, no són del tot correctes. Si bé és cert que el projecte prové de l’anterior equip de govern, per tant quan ERC governava, el percentatge de les contribucions especials les ha decidit l’actual alcaldessa. A més, des de la secció local es vol puntualitzar que l’equip de govern, en un any de mandat, no ha buscat subvencions externes per ajudar a finançar aquesta obra.

FIRA DE LA MADUIXA EDICIÓ 2008
Sant Cebrià de Vallalta

Que és la fira de la Maduixa? I que ha de ser....

Que és la fira de la Maduixa? I que ha de ser....? L’objectiu de la Fira de la Maduixa és promocionar aquest conreu, l’activitat dels pagesos que la produeixen i de tots aquells restaurants i establiments d’alimentació que fan difusió d’aquest producte a través dels plats que preparen als seus establiments o en el marc de la fira. Donat l’ampli ressò de l’activitat des de la primera edició de la fira s’ha obert la seva participació a entitats locals legalment constituïdes per a què en el marc de la Fira realitzessin activitats relacionades amb la venda de productes on el protagonista fos la maduixa, esdevenint alhora un benefici i profit directe per la pròpia entitat local per donar-se a conèixer. Alhora establiments (comerços i restaurants) que produeixin productes on la maduixa és un dels elements principals han estat part participativa en la Fira. Concretament i en relació a la sol•licitud, considerem que la plataforma Salvem la Vall pel fet de no ésser una entitat local legalment constituïda, inicialment la seva participació no tindria cabuda.

Sant Cebrià de Vallalta

L'N-II al Maresme passa a mans de la Generalitat

Ahir la Ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, i el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, van formalitzar l'acord de traspàs de la N-II a la Generalitat de Catalunya. Aquest acord preveu la cessió de l'Estat de 400 milions d'euros per a la construcció dels laterals a l'autopista. Aquests diners, seran insuficients. Davant aquesta situació, ens reafirmem en la necessitat de repensar el model de mobilitat a la comarca, prioritzant el transport públic, la gratuïtat dels peatges de la C-32 i convertir la NII en una via cívica. Secció local d'esquerra Sant Cebrià de Vallalta

ERC Piera

JORDI MADRID PARTICIPA EN LA TAULA RODONA PER A LA MILLORA DEL NUCLI ANTIC

Diumenge passat al matí va tenir lloc a l’Ajuntament de Piera la primera taula de participació per aportar suggeriments i propostes per al projecte d’intervenció integral del nucli antic de Piera, popularment anomenat Llei de barris. La jornada va començar amb la presentació institucional de l’Alcaldessa, Josefina Altarriba, i de Jordi Madrid, Regidor d’Urbanisme. La presentació tècnica va anar a càrrec de l’equip responsable de la redacció del Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic de Piera. A continuació es van formar els grups de treball amb les persones assistents, que es van repartir aleatòriament en 4 taules, i que van treballar partint de 4 eixos de reflexió: la millora de l’espai públic i la mobilitat, les intervencions al parc privat d’habitatges, la dinamització social i cultural i, per últim, la dinamització comercial i turística. Per acabar es va dur a terme la posada en comú en plenari, moment en el qual es van recollir les propostes de les diferents taules.

ERC Piera

JORDI MADRID, REGIDOR D’ESQUERRA I 1ER TINENT D’ALCALDE, URBANISME, COMERÇ I INDÚSTRIA VA PRESENTAR EL PROJECTE DE CONDICIONAMENT DEL CARRER PIERETA

Divendres passat es va fer la presentació del projecte de condicionament del carrer Piereta. Aquest és un dels principals projectes que té l’actual equip de govern previst per aquest 2008. El regidor d’Esquerra Jordi Madrid, regidor d’Urbanisme, va explicar l’àmbit d’actuació i l’objectiu que radica en el propòsit de millorar el comerç de la zona i la creació d’espais visualment agradables que conviden al passeig. L’explicació de les parts de què es compon el projecte la va fer el tècnic d’IPSA, Jaume Nogués, i se centren en la millora de l’enllumenat existent, la creació d’una xarxa de clavegueram selectiva, la millora de la circulació reduint l’asfalt a un carril únic i la cohabitació vivenda-comerç. També hi ha projectades 3 places: a l’inici, a la zona intermèdia i al final de la cruïlla, que serviran de zona de descans i trobada. Prèviament a l’execució de les obres, s’han previst bosses d’aparcament alternatives, inicialment al Gall Mullat i a la Bòbila, així com bateries alternes al carrer Piereta, destinades a la càrrega i descàrrega o a l’ús exclusiu dels veïns.

Polinyà

Esquerra sol·licita la implantació d'una tarja per als descomptes en la taxa d'escombraries

El passat dimecres 20 de febrer la secció local va sol·licitar, a través d'una instància a l'ajuntament, la implantació d’una tarja per tal que als ciutadans i ciutadanes els sigui més fàcil obtenir els descomptes que existeixen en la taxa d’escombraries per la utilització de la deixalleria. Aquest és un sistema que ja funciona a altres municipis del voltant com Parets del Vallès o Mollet del Vallès, i que considerem urgent la seva implantació degut al confús tràmit que comporta actualment accedir a aquests descomptes ja que s’han de guardar els justificants d’utilització durant tot un any. Mitjançant un codi de barres la informació quedaria emmagatzemada electrònicament i així evitaríem fer desplaçar els ciutadans a l’ajuntament durant el període de pagament per tal de validar els seus descomptes, com passa actualment.

ERC Piera

JORDI ROMEU, REGIDOR D’ESQUERRA, PARTICIPA AMB EL "GUIFI.NET A L'ANOIA"

Dissabte passat 16 de febrer, es va celebrar a Igualada la Trobada "guifi.net a l'Anoia" que tracta sobre la xarxa lliure i oberta que s’està creant arreu de Catalunya. El regidor de Noves Tecnologies i Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Piera, Jordi Romeu, hi va intervenir com a ponent juntament amb representants de l'Ajuntament d'Argençola, de les entitats sense ànim de lucre IGLU i Digicape i de la Lliga de Capellades. L'objectiu de la ponència va ser per confirmar el compromís de l'Ajuntament de Piera amb guifi.net per tal de facilitar la seva expansió arreu del municipi i l'encoratjament a tots els habitants de l'Anoia per tal de coordinar la creació d'una xarxa lliure a nivell comarcal sota el paraigua de guifi.net, amb l'objectiu de fer possible l'accés a Internet de banda ampla a aquells punts on les operadores no hi donen servei. Per altra banda, aquesta regidoria ja està a punt d’obtenir resultats sobre la gestió amb la Generalitat de Catalunya que facilitarà dos repetidors a Can Canals i al Castell de la Ventosa per assegurar el servei de banda ampla a gairebé la totalitat del terme pierenc.

ERC Piera

ELS REGIDOR D’ESQUERRA, JAUME RAVENTÓS, VA PRESENTAR LA DEIXALLERIA MÒBIL

Dissabte passat es va presentar la nova deixalleria mòbil de Piera. A la presentació hi varen assistir dos regidors d’Esquerra. Jaume Raventós, regidor de Medi Ambient i Protecció Civil, va ser acompanyat per Jordi Madrid, 1er Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme, Comerç i Indústria. Jaume Raventós com a regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament va fer una exposició dels diferents serveis que s’ofereix de forma itinerant en diferents barris, i va explicar que aquest és un suport més a la Deixalleria Municipal del carrer Copèrnic. L’ús de la Deixalleria Mòbil ajuda el reciclatge des de la conscienciació fins a l’aplicació. La setmana passada, primera de mes, la deixalleria va estar a Can Canals. I precisament els alumnes del CEIP Creixà van treballar sobre el servei fent-ne també alguns dibuixos. Recordem que la segona setmana de cada mes la Deixalleria Mòbil serà a Can Claramunt, la tercera a Can Mas i la quarta a La Venta-Can Mussarro. L’horari d’atenció és de dimarts a divendres de 14 a 18 i dissabtes de 10 a 14h.

ERC Piera

PRESENTACIÓ DE LA DEIXALLERIA MÒBIL DE PIERA

Aquest dissabte 9 de febrer es presentarà la nova deixalleria mòbil. L’acte serà al CEIP Creixà de Can Canals a les 12:30h i la presentació d’aquest nou servei comptarà amb la presència del regidor d’Esquerra, Jaume Raventós, regidor de Medi Ambient i Protecció Civil de l’Ajuntament de Piera. Durant aquesta setmana s’ha estrenat el servei de deixalleria mòbil de Piera que té com a objectiu arribar als barris distants del centre i ajudar al reciclatge de diversos materials. El funcionament del servei serà el següent: La primera setmana de mes a Can Canals. La segona a Can Claramunt. La tercera a Can Mas. La quarta a La Venta-Can Musarro. L’horari d’atenció és de dimarts a divendres de 14 a 18 i dissabtes de 10 a 14h.  

Alcoi

BASSETA DEL POLÍGON SANTIAGO PAYÁ

Al Carrer Benimerins hi ha una redona ja construida fa més d’un any.Quan plou s’acumula l’aigua formant una basseta,que tot i que deixe de ploure continua eixint aigua per baix de la vorera.Aquesta aigua, per les matinades,té forma de pista de patinatge, despres del reixiu de la nit i provoca més d’un rellisc als cotxes i motos que es dirigeixen a treballar. Cabría la possibilitat de que el Regidor d’obres públiques envie algú de l’Ajuntament per solucionar el problema?Després de més d’un any ens ho mereixem ,abans no tinguem un accident,i ho tinguem que llamentar.Gràcies.Josep Cortés,President d’Esquerra.

Alcoi

ESQUERRA RECLAMA LA FALTA D'INTERÉS PER SOLUCIONAR L'ACCÉS ALS POLÍGONS SANT BENET I SANTIAGO PAYÁ

Esquerra reclama a l’Ajuntament la falta d’interés per solucionar l’accés per als vianants al Polígon de San Benet i Santiago Payá,desde el carrer Oliver. Falta d’enllumenat ,ja que no hi ha cap fanal en aproximadament 200 metres i de voreres en uns 500 metres.A la matinada no hi ha cap llum i per la nit solament la poca que arriba del pont de Fernando Reig,aixi que els vianants que circulen per aquest carrer posen en risc la seua vida,donat que sols hi ha un carril ,passen vehicles pesats, hi ha poca visibilitat i com ja s’ha dit sense cap fanal i vorera on pujar.A banda del mini pont on tampoc hi ha practicament lloc per circular vehicles i vianants. El President d’Esquerra Republicana D’Alcoi Josep Cortés,acusa a tots els governs que han dirigit l’Ajuntament ,d’oferir obres faraoniques,que despres moltes no arriben mai,i una cosa tan facil com millorar aquest accés ,ningú ni socialistes ni populars s’han preocupat de millorar en tants anys que tenim fabriques on la gent diariament van a treballar,a banda dels que els agrada passejar.