Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cesc Poch, nou president d'Esquerra Terrassa, intervé a l'assemblea
Terrassa

Esquerra Terrassa renova l‘executiva, accentuant el seu perfil d’esquerres i independentista a la ciutat

L’assemblea de militants d’Esquerra Terrassa va escollir el passat dijous a Cesc Poch com a nou president de la Secció Local, després que l’actual president, Carles Massallé, no optés a la reelecció per motius laborals. Els integrants de la nova executiva van explicar en la presentació del seu projecte de treball, la necessitat de reafirmar el projecte i proposta política d’Esquerra a Terrassa i els seus elements ideològics, de reelaboració del model de ciutat que vol Esquerra, així com també consolidar el paper d’Esquerra de Terrassa en la definició de l’independentisme “metropolità”. Per aconseguir aquests objectius, la nova presidència presenta un model organitzatiu de tres nivells: El comitè polític, òrgan de debat i creació de discurs; l’executiva, amb responsabilitats executives; i una Permanent amb responsabilitats sobre el treball del dia a dia. La candidatura d’en Cesc Poch i la resta d’executiva presentada, va ser aprovada pràcticament per la totalitat dels 70 assistents a l’assemblea, amb només dos vots en blanc Pel que fa a l’executiva, aquesta queda integrada per les següents persones: Presidència: Cesc Poch Vicepresidència: Carles Massallé Vicepresidència i portaveu: Jesus Viñas Secretaria d’Organització i Finances: Jordi Centelles Secretaria d’Imatge i Comunicació: Joan Lluch Secretaria de la Dona i polítiques d’igualtat: Montse Pujol Secretari Política municipal: Isaac Albert Secretaria de creixement, acollida i militància en xarxa: Jordi Navarro Secretaria d’Acció Política i programa: Ramon Arribas Secretaria de Polítiques culturals i de medi ambient: Màrius Massallé Secretaria polítiques socials: Cèlia Ros Secretaria responsable d’AGIT-PROP: Rafael Boada Secretaria de campanya web 2.

Federació de Lleida

Xerrada informativa sobre l’acció de govern del Departament de Governació a Balaguer

A l'acte hi van assistir els militants de la Secció Local i també diverses empreses, entitats i col·lectius de la ciutat i de la seva comarca. El Conseller va parlar sobre els programes i actuacions que la seva conselleria du a terme per tal de donar Suport al món local, fomentar l’equilibri territorial i la cohesió social de Catalunya, com la implantació d’una organització territorial pròpia, que vertebrarà el món local de Catalunya en municipis i vegueries, i que desplega amb ambició el mac estatutari. També va explicar que la conselleria dóna suport a tots els ajuntaments de Catalunya, especialment els municipis petits i mitjans, (el més desprotegits per fer front a les necessitats actuals) per tal de millorar l’equilibri territorial. També la llei d’ús dels mitjans electrònics al sector públic, que pretén impulsar definitivament l’administració electrònica a Catalunya amb un model propi que la faci cada vegada més ràpida, més àgil, més fàcil i més transparent.

Acampada Jove 2010
Terrassa

Les JERC presenten a Terrassa l'Acampada Jove 2010

Aquest matí en roda de premsa, les JERC Terrassa han presentat l'Acampada Jove 2010 als mitjans de comunicació. Hem comptat amb la presència del Gerard Coca (portaveu nacional de les JERC i Director de l'Acampada Jove) i ha informat dels diferents grups que hi actuaran, quins han estat els objectius i ideals que durant aquests 15 anys ha seguit l'Acampada Jove i que avui en dia encara manté. Pel que fa a Terrassa, aquesta edició comptarà amb els terrassencs Kayo Malayo, i els abonaments ja es poden comprar a Discos Gong (c/Font Vella 78).

Vilafranca del Penedès

Esquerra-Vilafranca presenta una moció al Ple amb coordinació amb la CAL

Moció d'Esquerra Republicana de Catalunya d'etiquetatge en català EXPOSO Atès que en moltes ocasions es pot comprovar com les ampolles d’aigua, begudes refrescants, cervesa, vi i cava que se serveixen en els bars, menjadors i actes institucionals o d’entitats que es fan a Catalunya, no estan etiquetades en català. Atès que l’etiquetatge en català es troba en una situació que no li pertoca, tant pel que fa al nombre de parlants, en estatus d’oficialitat, com de vitalitat de la llengua. Atesa la responsabilitat dels ajuntaments en salvaguardar els drets dels ciutadans davant el tracte que reben de les empreses, considerant l’ús del català com a mostra de respecte a l’entorn cultural i social, i a la llengua pròpia del país dels consumidors potencials. Atès que l’article 30.1 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística exposa que les empreses públiques de les corporacions locals, i també les seves empreses concessionàries quan gestionen o exploten el servei concedit, han d’emprar normalment el català en les instruccions d’ús, en l’etiquetatge i en l’embalatge dels productes o els serveis que produeixin o ofereixin.

Federació de Lleida

Cabasés: 'En un moment tan crític i difícil CiU no és al costat del Govern per afavorir mesures que ajudin el teixit empresarial català'

Cabasés també ha avançat que ‘dijous hi ha una nova reunió on ja es tancarà un document amb mesures concretes que fa dies que s'estan treballant' i que passen per: - Millorar el finançament i capitalització de les pimes catalanes, aplicar polítiques d'estímul a la demanda interna i fomentar una base industrial sòlida, més productiva, innovadora i internacionalitzada. - Dona suport a la transformació del sector de la construcció i promoure la racionalització energètica. - Donar suport a les polítiques de formació i ocupació per fer front al repte de l'atur. - Assegurar la xarxa de protecció social, fomentar l'activitat emprenedora i el desenvolupament dels sectors emergents. - Racionalitzar i simplificar l'administració. Aquest document també ‘incorporarà les reivindicacions que va presentar Esquerra' i que es centren en: - Establir noves línies de finançament i línies específiques de capital risc i específiques per al circulant de les empreses i flexibilitzant les condicions per tal de millorar l'accés als crèdits de l'ICF.

Térmens

Esquerra Térmens amb la consulta per la independència

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Térmens es felicita que finalment els veïns i veïnes del poble puguem tenir l'oportunitat de realitzar una consulta per la independència a Térmens i animem a què els dos partits que formen part del consistori municipal aprovin una moció a favor de la consulta en el proper ple que realitzin.

Presentacions del Pla Pilot de Cooperació dels Mossos d’Esquadra
ERC Piera

SEGURETAT ALS BARRIS

Aquest dimecres que ve comença una roda de presentacions del Pla Pilot de Cooperació dels Mossos d’Esquadra i dirigides directament al veïnat dels barris. Recordem que el passat 11 de novembre es va fer la presentació del Pla d'Acció de Barris amb els representants de les associacions i on es va explicar en què consisteix aquest pla pioner a la comarca i que estableix un nou sistema de comunicació entre veïns i cossos de seguretat, per trobar solucions reals i millorar la qualitat de vida dels veïns dels barris perifèrics. Els objectius d'aquest pla, entre altres, són els de facilitar la cohesió social, fomentar la convivència, garantir un ús racional dels espais públics, trobar la implicació del teixit social associatiu i garantir la seguretat ciutadana davant possibles delictes. Les reunions es faran els dimecres a les 7 de la tarda al local social del primer barri segons el calendari següent: 19 maig Can Canals, El Portell i Can Cairot. 26 maig Can Claramunt, Can Bou i Castell de la Ventosa zona A.

Imatge de l'exterior de la Residència La Pineda
Terrassa

Inaugurada la residència La Pineda

Ahir es va inaugurar la residència La Pineda, al barri del Roc Blanc, amb la presència de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila i del president de la Generalitat, José Montilla. La Pineda acull persones amb discapacitat psíquica en règim de residència i centre de dia. El Departament d'Acció Social i Ciutadania, titular del centre, ha invertit en les obres i l'equipament de la residència un total de 4.856.000 euros. La gestió del centre està delegada, a través de concurs públic, a la Fundació Vallparadís de la Mútua Terrassa. Des de l'any 1991, el centre per a discapacitats psíquics es trobava a l'antic Hospital del Tòrax de Terrassa. A finals del 2008 es van iniciar les obres del nou centre en uns terrenys cedits per l'Ajuntament per incrementar la seva capacitat i oferir els serveis més adequats a les persones que acull i les seves famílies. Es tracta d'un edifici aïllat situat en el mateix nucli urbà de Terrassa per facilitar l'accés dels usuaris i de les seves famílies; té una superfície de prop de 3.

Esplugues de Llobregat

El decret en matèria de pirotècnia assegura la continuïtat de les festes de foc amb diables, correfocs i bestiaris

Després que divendres passat el Consell de Ministres va aprovar definitivament el reglament que transposa la directiva europea que regula les festes tradicionals amb foc mitjançant el decret en matèria de pirotècnia i cartutxeria, la diputada Maria Mercè Roca ha dit avui que ‘el món del foc ha respirat més tranquil perquè el seny s’ha imposat i la festa es preserva en tota la seva essència’ i ha demanat al conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, que valori el text aprovat. Roca ha recordat el patiment que la directiva europea havia causat entre les colles de diables i bèsties de foc de Catalunya –més de 400– perquè estava pensada des del punt de vista de la seguretat industrial, però no tenia en compte la diversitat cultural d’Europa. La diputada gironina ha explicat que ‘de fet, amb la directiva a la mà, la majoria de festes amb foc de casa nostra –diables, correfocs, bestiaris–, es veien condemnades a cremar-se per sempre’. I ha posat de manifest l’angoixa de les colles de diables manifestant que ‘han estat mesos de molta incertesa i patiment perquè, com el sector es temia, quan l’Estat espanyol va fer la transposició de la normativa, vam veure que no s’adaptava a la realitat cultura del nostre país i que prescindia dels valors i de l’interès patrimonial de les festes amb foc’/b>.

Montgat

Riera Sant Jordi

Sempre és difícil dissenyar i implementar projectes de l’entorn urbà, i és quasi impossible fer-ho de forma que plagui a tothom. En el cas de la urbanització de la riera Sant Jordi hi ha diferències en la regulació del tràfic de vehicles per fer-lo compatible amb l’ús per part dels vianants. El grup municipal d’ERC vol manifestar el seu desacord en la manera que s’ha implementat. No qüestionem el projecte en sí, però sí les formes, ja que hi ha hagut errors en la comunicació amb la ciutadania. Cal mantenir les propostes presentades i parlades amb els col·lectius ciutadans. Tots els veïns, comerciants, i persones que formen part d’un carrer o barri mereixen el mateix respecte, perquè en són els protagonistes vius. I per a tots ells treballem des de l’Ajuntament, sense diferències de tracte. Des de ERC apostem per un major consens i pràctica democràtica en la presa de decisions dels temes que afecten a la vida quotidiana dels veïns i veïnes, escoltant a tots els agents socials i buscant solucions el més ajustades possibles a les necessitats col·lectives

Gràcia

Xerrada-Debat sobre Noves Masculinitats al Casal Francesc Macià, Dimarts 18 a les 20 del vespre

ERC-Gràcia està adherida a l'Acord Ciutada per una Barcelona lliure de violència de gènere. En el marc de l'Acord, periòdicament fem xerrades sobre la temàtica. Enguany, demà Dimarts 18 de maig al Casal Francesc Macià (C/Sant Salvador, 109) fem una xerrada sobre les noves masculinitats, homes que estan per una relació igualitaria amb les seves parelles, homes que no volen perpetuar els estereotips de gènere. La xerrada-debat és a càrrec de Víctor Jorquera, professor del departament Psicologia Social de la Universitat de Barcelona. Els estereotips de gènere i els rols tradicionals de com ser dona o home no només perjudiquen les dones si no que també limiten els homes en el seu desenvolupament com a persones i en les seves relacions afectives , tant a dins com a fora de la familia.

edificació
Amer

Edifici il·legal a Lloret Salvatge

El Grup Municipal d'Esquerra demana a l'Ajuntament que actuï fent la inspecció i control de les obres. En aquesta ocasió, la denúncia assenyala una construcció sense llicència municipal aturada durant el mandat d'Esquerra i que segons sembla s'ha acabat sense llicència i està en ús a la pedrera d'Àrids Ribas. Des del Grup Municipal demanem a Narcís Junquera que regularitzi aquesta situació i faci acomplir la llei. El Grup Municipal d'Esquerra demana a l'Ajuntament que actui El Grup Municipal d'Esquerra demana a l'Ajuntament que actuï fent la inspecció i control de les obres. En aquesta ocasió, la denúncia assenyala una construcció sense llicència municipal aturada durant el mandat d'Esquerra i que segons sembla s'ha acabat sense llicència i està en ús a la pedrera d'Àrids Ribas. Des del Grup Municipal demanem a Narcís Junquera que regularitzi aquesta situació i faci acomplir la llei.

Teià

Opinió - Llacunes de l'ordenació supramunicipal del territori

El Govern ha aprovat definitivament el pla territorial metropolità de Barcelona (PTMB) i també vol aprovar el pla director d'infraestructures (PDI) de la regió metropolitana de Barcelona (2009-2018). Haurien de ser bones notícies. Però hi ha aspectes que grinyolen, sense haver de recórrer als menystinguts interessos localistes. Llegeixo a la premsa que aquest segon document preveu, pel que fa a la xarxa ferroviraria de l'Estat a Catalunya, la nova línia entre Montgat i Mataró per l'interior “per evitar el corredor litoral, que durant llevantades marines obliga periòdicament a interrompre la circulacio de trens” (El Punt, 20-IV-2010). De fet, per això i per més raons. Sobretot per resoldre els problemes de mobilitat al baix Maresme, que obliguen els habitants dels municipis de l’interior a solucions poc sostenibles. La històrica ubicació costanera del tren afavoreix l’ús del transport privat cap a Barcelona, i sort n’hi ha que aquests pobles de dalt malden per invertir, a costa de les malmeses arques municipals, en un transport públic per carretera cap a la línia de Rodalies.

Figueres

ERC DE FIGUERES DÓNA SUPORT A LA GESTIÓ DE L'EMBARRACA'T

L'executiva local de Figueres d'Esquerra Republicana de Catalunya dóna el seu ple suport a la gestió de l'Embarraca't d'aquest any realitzada per les associacions ciutadanes i per la regidora Mireia Mata, davant d'algunes crítiques malintencionades fetes des de l'oposició. Encara que el tema del finançament hagi estat, durant aquests darrers dies, perfectament aclarit a nivell públic i s'hagi demostrat que no es va cometre cap mena d'irregularitat, volem expressar el nostre ple suport a la regidora, a les entitats i al model de finançament que s'ha posat en funcionament aquest any. Val la pena recordar que aquest nou funcionament fou acordat per les 18 entitats encarregades de la seva organització i que ha estat tot un èxit, ja que malgrat el mal temps que va fer durant totes les Fires, es van poder cobrir despeses i treure'n beneficis. No ha de sobtar, doncs, el suport que a títol individual i de manera col·lectiva ha rebut Mireia Mata per part de les entitats i les persones implicades en l'organització de l'esdeveniment.

Federació de Lleida

Puigcercós creu que a Madrid ja hi ha un acord per dictar sentència sobre l’estatut.

Joan Puigcercós, president d’Esquerra Republicana de Catalunya, s’ha mostrat convençut avui de que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut “ja està escrita i que només cal que es posin d’acord les majories i minories per aprovar-la”. Puigcercós ha fet aquestes afirmacions durant la seva visita avui a les Garrigues, després de saber que el TC ha convocat per dimecres que ve, un nou ple per debatre la ponència de l'Estatut. El president ha explicat que la sentència serà duríssima per Catalunya ja que “amputarà drets i llibertats dels catalans”. Per Puigcercós tant al PP com al PSOE els hi interessa que el TC dicti sentència el més aviat possible, “a Zapatero li interessa una sentència per amagar els seus errors en política econòmica, i al PP per tensar la situació entre Catalunya i Espanya, ja sabem que el Partit Popular vol guanyar les eleccions anant en contra de Catalunya”. Per tant, ha reiterat el seu convenciment sobre l’existència d’un acord per a que hi hagi sentència, “una altra cosa és si la virulència de la retallada és tan gran per a que es puguin posar d’acord els uns amb els altres”, explica el president.

Federació de Lleida

L'oli de les Garrigues es promou al Parlament

La iniciativa parteix de Miquel Àngel Estradé, alcalde de les Borges Blanques, president del patronat de la Fira de les Garrigues i diputat de la cambra, que ha explicat que "forma part de tot un seguit d'accions que du a terme el patronat, perquè el nostre oli sigui conegut i tastat pel màxim de gent possible". Per Estradé, "el restaurant del Parlament és un excel•lent aparador per donar a conèixer l'oli verge extra de les Garrigues, perquè hi passen persones de tot el país que visiten la cambra o convidats dels grups". Els olis que es podran consumir al restaurant són: Olicatessen, que produeix l'empresa Molí dels Torms; Romanico, de l'empresa Agroles de les Garrigues; Les Trilles, que produeix la cooperativa Camp de Bellaguarda; La Borgenca, de l'empresa del mateix nom de les Borges Blanques; Terral, de la cooperativa de Sant Isidre, i olis de l'empresa Salvador Farré 'Chicó'. Tots han estat premiats enguany per la seva qualitat en diferents concursos nacionals i internacionals.