Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ple municipal
Mataró

El PSC i el PP es neguen a promoure l’anulació del judici a Companys

La Secció Local d’Esquerra es lamenta que el Partit Socialista i el Partit Popular de Mataró impedissin l’aprovació de la proposta de resolució que es va presentar en l’últim ple del dia 7 d’octubre que instava al Govern Espanyol a portar a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul·lar la sentència del judici sumaríssim al President de la Generalitat de Catalunya. El Grup Socialista va presentar una proposta alternativa que descafeïnava l’original i omet qualsevol demanda a les institucions estatals (les competents en la matèria). D’aquesta manera el PSC va aprovar un proposta amb la única finalitat de deixar en paper mullat la declaració institucional i seguir el “joc” del seus companys del PSOE a Madrid. Aquest passat cap de setmana el Portaveu d’ERC al Congrés, Joan Ridao va anunciar la intenció de tornar a presentar una iniciativa a la cambra baixa Espanyola per modificar la Llei de memòria històrica.  

Girona

Comencen les Noves Cases de Nous Oficis per a joves a Girona

El Servei d'Ocupació de Catalunya ha aprovat la concessió de 8 mòduls formatius del programa Noves cases per a nous oficis a l'Ajuntament de Girona. L’Àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, encapçalat per la tinenta d’alcalde Cristina Alsina, gestionarà els tallers oferint 8 especialitats de les quals se’n beneficiarà 80 persones, entre 16 i 24 anys i especialment aquelles que no hagin cursat l’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Els alumnes podran alternar formació desenvolupant un perfil professional amb la possibilitat d’inserció laboral futura. Els tallers tindran una durada d’un any i està previst que comencin avui dia 13 d’octubre. Les 8 especialitats contemplen formacions com: polimanteniment d'edificis, fusteria, instal•lació d'equips d'energia renovable, pintura, restauració i manteniment d'espais urbans, xarxes informàtiques, cuina i atenció sociosantiaria personalitzada al domicili. Al llarg de tot el projecte, la formació específica en l'ofici escollit es complementa amb formació compensatòria, l'orientació i el coneixement d'eines útils per a la inserció, prevenció de riscos i seguretat i higiene en el treball, català, alfabetització informàtica, sensibilització ambiental, i s'adquireixen els hàbits laborals i l'experiència professional necessaris per a la futura integració en el mercat de treball.

La zona dels càmpings ha quedat inundada amb el temporal
Malgrat de Mar

ERC demana prioritzar la reordenació de la zona del delta de la Tordera

El Ple d’octubre va emetre l'informe favorable del projecte de Passeig similar al ja construït davant del municipi. Es tracta del tram-I que va des de la plaça Xesco Boix fins al camí Mas Bages. El Ple va demanar  a la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient que procedeixi a l’aprovació i execució de les obres d’un cost de 9.598.728 €. La redacció original del projecte l’any 1998, abastava des de la plaça Xesco Boix fins al delta de la Tordera, i posteriorment i per raons d’ordre pressupostari es va preveure la seva realització en dos trams: tram-I i tram-II. - tram-I:  des de la plaça Xesco Boix (pas a nivell Abat Oliba) fins el camí de Mas Bages - tram-II: des del camí de Mas Bages fins la delta de la Tordera El Ple en sessió del 18.12.2003 per unanimitat dels 17 regidors va resoldre manifestar a la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient el compromís de l'Ajuntament de Malgrat d’adquirir els terrenys de titularitat privada afectats per aquest “projecte de restitució mediambiental del delta del riu Tordera tant del tram-I com del tram-II”.

Acte d'homenatge a Lluís Companys 2009
Valls

Homenatge a Lluís Companys

Esquerra Republicana de Catalunya en les diverses seccions locals organitza actes per commemorar que el 15 d’octubre de 1940 la dictadura franquista va afusellar al castell de Montjuïc el President Lluís Companys, l’únic president democràtic d’un país d’Europa assassinat al segle XX. Enguany se’n commemora el 70è aniversari. A Valls, Esquerra us convida un any més a: 07.00 Tronada a la Plaça del Blat i acte seguit, davant del monument a Lluís Companys (Passeig Lluís Companys), al Fornàs, s’hi llegirà el manifest i es procedirà a l’ofrena floral. Us adjuntem fotos de l'acte de 2009.

Cartell Rock a la vall
Tavernes de la Valldigna

Ier Rock a la Vall

El col•lectiu local d’Esquerra Republicana col•laborarà juntament amb d’altres entitats en la primera edició del Festival de música en valencià “Rock a la Vall”. Amb aquesta iniciativa, els organitzadors volem donar un impuls a la música en valencià a Tavernes de la Valldigna, un municipi on hi ha una gran demanda d’activitats culturals en valencià. Aquesta primera edició del Rock a la Vall es celebrarà el proper 16 d’octubre a les 23 hores al carrer Mestre Sansaloni (darrere del Col•legi Públic Alfàndech), l’entrada serà gratuïta, i es comptarà amb servei de barres amb begudes a preus populars. Al tret de sortida del que es pretén siga un festival amb continuïtat, es podrà gaudir de les actuacions dels benifaironers SAK DE GATS, ,un producte de la nostra terra valldignenca: bona música i bona gent!; d’ORXATA SOUND SYSTEM, un dels grups valencians amb més projecció, que ens delectarà amb la seua particular sonoritat , una barreja d’estils entre la música electrònica, el techno, el dub, el hip hop, el ragga, o el drum and bass; i de Desgavell que vénen des d’Oliva amb ritmes trepidants i melodies fàcils, però potents, ben esmolades a base d'ska, punk i reagge.

cartell concert
Prats de Lluçanès

Homenatge al President Companys

Esquerra - Prats de Lluçanès, tal i com s'anuncia al cERCavila, ha organitzat per aquest cap de setmana un seguit d'actes en homenatge al President Companys, afusellat fa 70 anys per les forces feixistes. Així, els actes comencen aquest divendres amb la tradicional lectura de poemes, llançada de coets (acompanyats de coca i llonganissa) a l'esplanada de Lurdes. Diumenge, engegarem el dia amb visites al Museu Municipal Miquel Soldevila, que compta amb un espai dedicat a la fossa comuna de Puigvistós, entre altres col·leccions i obres històriques que valen la pena visitar. I al migdia, un altre plat fort, ja que podrem gaudir d'un concert en directe amb el Titot i el David Rosell, a la Plaça Nova, totalment gratuït. Tot plegat, per la memòria històrica. Us hi convidem!

Esplugues de Llobregat

Celebració a París de les Jornades europees de famílies lesbianes i gais

Els dies 17 i 19 de setembre es van celebrar a París les Jornades europees de famílies lesbianes i gais. Es van tractar sobre la situació de les famílies lesbianes i gais en relació a un gran ventall d'aspectes com la legislació de cada país, els polítics, les comunitats espirituals i les dificultats a la vida quotidiana quan aquestes famílies no són reconegudes legalment. Les Jornades Europees sobre famílies LGBT estan organitzades per la Xarxa Europea d'Associacions de Famílies LGBT (NELFA), agrupació de més de 15 associacions, de la qual l'Associació de Famílies Lesbianes i Gais a Catalunya (FLG) en formem part des del seu inici. Com a representant del Govern de Catalunya hi va participar la Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania Sra. Carme Porta. La seva aportació va consistir en una ponència sobre els drets de les famílies homoparentals a Catalunya i l'Estat espanyol.

Castelldefels

ERC Castelldefels farà un Ofrena Floral el proper 15 d'octubre

ERC Castelldefels farà un Ofrena Floral el proper 15 d'octubre, al monument a President Lluís Companys que esta situat a la nostre ciutat. (Rotonda Av. Lluís companys amb C/ Doctor Trueta) ERC Castelldefels vol reivindicar la figura del President Companys quan fa 70 anys del seu assassinat. Des d'ERC Castelldefels seguim reivindicant que restituït la memòria del president Companys i l’anul·lació del seu judici.

Martorell

70è aniversari de l'assassinat del President Companys

Benvolgudes i benvolguts militants i simpatitzants tots; Un any més, us convidem a participar de la commemoració de l'aniversari de l'afusellament del nostre president de la Generalitat Republicana, Lluís Companys i Jover. Dia: 15 d'Octubre a 2/4 de 9 del vespre. Lloc: carrer Lluís Companys, davant del monòlit que el recorda. Parlament del candidat Adolf Bargués: "Vinculació del president Companys amb Martorell" Ofrena Floral Tancament de l'acte amb el cant del nostre Himne Nacional. US HI ESPEREM

Ebre

Puigcercós: “ El futur és la independència i el passat és Espanya”

Aquesta tarda el president d’Esquerra, Joan Puigcercós, s’ha traslladat a l’Ametlla de Mar per acompanyar els membres del grup municipal local d’Esquerra, format per Jordi Gaseni, Rosanna Samarra i Montse Llambrich, a votar en la consulta sobre la independència de Catalunya. També hi eren presents els candidats per les Terres de l’Ebre a les properes eleccions al Parlament de Catalunya; Lluís Salvadó i Montserrat Perelló. Per al president d’Esquerra “avui 12 d’octubre podem veure el passat, que són els exèrcits, la desfilada de Madrid, els tancs, la violència, la imposició, la no raó; i també podem veure per un altra banda la democràcia catalana, que és el futur. Gent que treballa voluntàriament per poder fer una consulta i que Catalunya un dia pugui fer un referèndum democràtic per decidir si volem continuar a Espanya o ser independents”. Puigcercós en la mateixa línia ha afegit que “el futur és una Catalunya independent, lliure, europea, amb concòrdia i bona relació amb Espanya però sense exèrcits; que pensi en el treball, la cultura, la recerca, l’educació, la salut i els serves socials”.

Joan Lladó, Joan Vicenç Lillo i Bernat Fiol davant el consistori alaroner.
Illes Balears i Pitiüses

Lladó “presentarem una esmena als PGE per aconseguir que l’estat es faci càrrec de la regeneració de l’abocador d’Alaró, els ciutadans no poden ser condemnats a una quantia no assumible.”

Avui al mati Joan Lladó, president d’Esquerra Republicana i Joan Vicenç Lillo, secretari de Política Territorial a les Illes Balears, juntament amb Bernat Fiol, en nom de Gadma, han visitat l’abocador des Puig, a prop de la carretera que uneix Consell i Alaró. El TSJB en un auto requereix al consistori d’Alaró que de forma immediata es retirin els residus abocats anteriorment. La quantia per a portar a terme aquest auto que suposa la regeneració de l’antic abocador, és de 12 milions d’euros, mentre que el consistori alaroner té un pressupost anual de 4 milions d’euros, una xifra molt menor i que suposarà hipotecar el consistori, i conseqüentment, el poble d’Alaró. Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, ha manifestat que “no podem permetre que els ciutadans resultin condemnats a una quantia que tanmateix no serà assumible pel consistori alaroner.” A més, Lladó ha argumentat que “enguany en les inversions directes estatals ens tornen a situar a la cua de l’Estat Espanyol, per això Esquerra demana que sigui l’estat qui faci front a aquesta despesa.

Cartell de l'acte
Sant Boi de Llobregat

70è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys

El proper 15 d'octubre, farà 70 anys de l'afusellament del President de la Generalitat, Lluís Companys, a mans dels feixistes a Montjuïc. Per aquest motiu, des de la Secció Local d'Esquerra a Sant Boi us convidem a retre-li un sentit homenatge que servirà, alhora, per posar en alça els valors que Lluís Companys va defensar fins el darrer dia de la seva vida: la catalanitat i la justícia social. Us esperem, doncs, a les 20:30 a la Rambla Rafael Casanovas, al monument d'homenatge als santboians i santboianes que van viure i defensar la Republica on farem una ofrena floral i el nostre Portaveu i candidat a l'alcaldia, Josep Maria Cervelló, ens adreçarà unes paraules.

JERC Badalona
Barcelonès Nord

X Jornades contra la Hispanitat al Barcelonès Nord

Divendres passat, les JERC de Badalona van celebrar la desena edició de les Jornades contra la Hispanidad, una jornada lúdico-reivindicativa que aplega un munt de joves a l'entorn de l'espai dedicat a Roca i Pi, a la Rambla. Enguany, prop de 200 joves s'hi han acostat. Amb aquest acte Badalona inicia els actes d'aquesta campanya regional celebrada per totes les Seccions Locals del Maresme i Barcelonès Nord amb més força que mai reivindicant la identitat de Catalunya i la seva independència així com el rebuig a Hispanidad espanyola. L'acte es va iniciar ja ben d'hora, a les 17:30, amb activitats i tallers infantils per als més menuts. I a les 9 del vespre, el plat fort, amb la botifarrada popular amenitzada amb la millor música i el concert i barra amb la participació dels grups BEFACE i TITA MERCHE.

Vilafranca del Penedès

Pep Quelart: “Si encara no tenim WIFI a Vilafranca és perquè el Govern no sap què vol”

Vilafranca actualment no té WIFI, encara, tot i que estava projectat que així fos. Davant d’aquest fet Esquerra-Vilafranca va organitzar un acte per donar resposta i explicar el perquè del retard de l’implementació de la xarxa WIFI. Ramon Roca, president de la Fundació Guifi.net, va demostrar que una xarxa oberta i lliure a Vilafranca és possible. El regidor d’Esquerra, Pep Quelart, va explicar que el govern, com en d’altres actuacions, ha actuat amb una “actitud menfotista” davant d’aquesta proposta deixant passar el temps. Quelart va afegir que la proposta del govern va realitzar, era una proposta més cara, més complicada i amb menys utilitat per la ciutadania, ja que en comptes de fer un projecte de xarxa lliure i oberta, s’optava perquè fos una multinacional qui realitzés l’implementació del WIFI. El President de la Fundació Guifi.net, Ramon Roca, va fer una presentació de l’entitat i de les actuacions que porten a terme. Roca va destacar sobretot les xarxes lliures i obertes Wifi i la manera de com construir-les als diferents pobles.

esquerra
Prats de Lluçanès

cERCavila d'octubre, a cada casa

El cERCavila número 46, corresponent a aquest mes d'octubre, ja ha estat publicat. A la portada hi apareix el text llegit pel regidor Isaac Peraire l'11 de setembre durant l'ofrena floral a Rafel Casanova. Ja a dins, temes com la trobada amb el Conseller Huguet, el posicionament a l'Escola Municipal de Música, un text sobre la Línia elèctrica o la resta de temes sorgits al Ple de setembre, a més de l'article de la regidora Judit Pons, i altres notícies relacionades amb l'actualitat política municipal, omplen de contingut un cERCavila més ampli de l'habitual. En aquest, a més, s'anuncien els actes en homenatge al President Companys, que enguany commemorant-se el 70è aniversari del seu afusellament, a més de fer-se l'habitual programació s'amplia amb especial rellevància al concert que protagonitzaran Titot i David Rosell el diumenge dia 17 a la Plaça Nova, al migdia. Tot plegat ho podeu veure en aquesta edició del butlletí d'informació del Grup d'Esquerra. Les quatre primeres pàgines podeu llegir-les clicant aquí, i les quatre següents, aquí.

Cardedeu

Mocions aprovades al darrer ple de l'ajuntament

Al darrer ple de l'ajuntament, celebrat al Setembre, els grups municipals d'ERC, ICV-EUiA i la CUP van presentar dues mocions conjuntes. La moció sobre declarar Cardedeu moralment exclòs de la Constitució espanyola va ser aprovada amb els vots favorables de CIU (7), ERC (3), ICV (1) i CUP (1), i en contra del PSC (4) i PP (1). La moció en contra del Quart Cinturó no va ser aprovada a causa dels vots contraris de CIU (7), PSC (4) i PP (1), i a favor només els d’ERC(3), ICV (1) i CUP (1).