Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Cugat del Vallès

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA COMMEMORA EL 72È ANIVERSARI DE L’AFUSELLAMENT DEL PRESIDENT LLUÍS COMPANYS AMB UN ACTE A LA PLAÇA OCTAVIÀ

Ahir dia 15 d’octubre va tenir lloc l’homenatge que la Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya ha fet a la figura de Lluís Companys. Un President màrtir que fou segrestat pels nazis en el seu exili a França i lliurat a les autoritats franquistes que el van jutjar en un consell de guerra sumaríssim i que fou executat al fossar de Santa Eulàlia la matinada del 15 d’octubre. En l’acte s’han llegit fragments de l’article d’Oriol Junqueras en què es rememorava el trajecte que va recórrer Lluís Companys des de la cel·la fins al fossar de Santa Eulàlia mentre s’encenien les espelmes amb què es dibuixava una estelada. Mireia Ingla, presidenta de la Secció Local de Sant Cugat, recorda amb especial emoció els esdeveniments d’aquells dies  ara fa 72 anys i en destaca els valors democràtics i el compromís amb les llibertats nacionals catalanes del President. A més recorda que, malgrat que ERC ha sol·licitat en nombroses ocasions l’anul·lació el judici, encara no s’ha esdevingut.

Vilafranca del Penedès

ERC celebra els resultats electorals i referma que serà el ‘soci més fidel del poble català cap a la independència’

Garantir el procés cap a la independència i un canvi en les polítiques socials i econòmiques. Aquestes continuen sent les condicions i els objectius que es posa ERC sobre les converses amb CIU per garantir un executiu fort. Així ho va reiterar el secretari general adjunt dels republicans, Lluís Salvadó davant les més de cinquanta persones que van participar al sopar de col·laboradors de la campanya d’ERC-Vilafranca.   El sopar també va significar el primer acte que la Teresa Vallverdú, diputada electe pel Baix Penedès, feia després de les eleccions. Vallverdú va afirmar que “farem arribar la veu de les nostres comarques al Parlament i lluitarem perquè tinguin l’atenció que es mereixen”. La diputada penedesenca va mostrar-se contrària a projectes com el Logis Penedès i va oferir-se per ser la corretja de transmissió del territori a la cambra catalana.   El president d’ERC-Vilafranca, Jordi Rosell, va agrair la feina feta pels col·laboradors durant la campanya i els va encoratjar a “seguir en aquest camí perquè només hem fet un petit pas, encara queda molta feina a fer”.

Vic

"Futur hipotecat", crònica de la xerrada sobre desnonaments a Vic.

El divendres de la setmana que hem deixat enrere, com ja vam anunciar, des de la Secció Local de ERC de Vic es va organitzar una xerrada col·loqui al voltant d'un dels temes candents de la nostra actualitat aquests darrers temps: la problemàtica social derivada de l'onada de desnonaments que vivim arran de la punxada de la bombolla immobiliària, expressada en incomptables casos de famílies amb el futur hipotecat i una dificultat manifesta per accedir a una segona oportunitat una vegada han caigut en la dinàmica d'una execució immobiliària per part del banc amb qui són creditors. Vam fer aquesta xerrada el passat divendres al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic; el debat va començar amb una intervenció dels dos convidats que amablement van accedir a exposar el seu punt de vista al respecte, els advocats Jordi Isern i Antoni Iborra, aquest últim també en qualitat de membre de la PAH a Osona. Després d'explicar la història del moviment dels afectats per les hipoteques a la nostra ciutat i de les tipologies de gent afectada al llarg del temps, van oferir una introducció a diversos aspectes tècnics i legals relacionats amb la gestió de casos d'aquest tipus i les traves que les entitats financeres posen per a resoldre'ls.

Simat de la Valldigna

Les competències del govern de Simat queden repartides i aprovades en el primer Ple

Presidit pel nou alcalde de Simat, Víctor Mansanet, i amb l’assistència dels 11 regidors i regidores, s’iniciava ahir dimecres aquesta nova legislatura amb el preceptiu Ple en sessió extraordinària. Entre els punts a tractar figuraven els que feien referència a l’organització de l’Ajuntament: periodicitat de les sessions ordinàries del Ple, composició de les comissions, els grups polítics, les percepcions econòmiques de l’alcalde, regidors i regidores amb delegacions, el nomenament de la tresorera i les quanties per l’assistència als plens i comissions. En la proposta de la tresorera, vam votar abstenció pel fet de ser responsables solidaris si votàvem a favor. En totes les altres propostes, vam votar a favor excepte la del sou de l’alcalde, punt on va haver discrepàncies respecte de la proposta d’alcaldia. Segons consta en l’acta del mateix ple de fa 4 anys, de 20 de juny de 2011, el sou de l’alcalde era de 1984,73 € per 14 pagues. En aquell Ple, el nostre grup es va abstenir perquè va haver un increment de 100 € en cada mensualitat; eren moments de fortes retallades i una gravíssima crisi que continuem arrossegant.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Carnaval 2016, un carnaval que ja s'esgota.

Un any més hem rigut, ballat i gaudit del Carnaval. Tret d' una carrossa que es va demorar massa, el dissabte la rua a Cubelles va ser un èxit de participació i de festa; i el diumenge les comparses van tenir força públic i assistència. Tot i així, ja estem parlant amb les Ampas per millorar-ho de cara l'any vinent, perquè no ens hem de conformar i no podem renunciar a les noves iniciatives. És el moment de preparar coses i de les idees brillants. El dilluns la xocolatada va repartir 900 xocolates en una hora i el grup que ho va amenitzar (amb el jove que encarna el Desmond del súper 3 com a cantant) ens va fer compartir la disbauxa entre els presents i gaudir d'uns bons moments que s'acaben, aquest dimecres, amb l'enterrament del senyor Carnestoltes. Ho celebrarem menjant tots junts sardines a la plaça del Mercat. Cremem les pors i seguim fent-ho bé! De debó, Visca El Carnaval!

Abrera

L'entrevista de la Setmana!

L’entrevista de la Setmana! La passada setmana a Ràdio Abrera va ser entrevistat el nostre company i regidor Xavier Serret del Departament de Medi  Ambientde l’Ajuntament d’Abrera. Mitjançant aquest mitjà de comunicació va poder explicar els projectes futurs com la creació d’una Associació de propietaris forestals que el seu objectiu serà treballar per la restauració de boscos. També va explicar  les campanyes ja actives que promouen i fomenten el reciclatge i la identificació i cens dels animals de companyia. Si voleu escoltar l’entrevista sencera només heu de clicar aquest enllaç.

Dades de l'Agència Catalana de l'Aigua corresponents a l'any 2016
Palafolls

Per un debat obert sobre el servei públic de l’aigua

Sense que se sàpiga per què, Palafolls paga una de les aigües més cares de Catalunya Recentment, l’equip de govern municipal ha anunciat la redacció d’una auditoria econòmica del servei d’abastament d’aigües que proporciona SOREA. L’anunci és una bona notícia, que prossegueix la línia que el grup municipal d’ERC va marcar fa uns mesos, en la qual els republicans ens preguntàvem sobre la qualitat del servei i els preus que els ciutadans de Palafolls havien de pagar per tenir accés a l’aigua potable.   Ara bé, el que no ens sembla bé és que la iniciativa no hagi estat política i, a més, resulti incompleta. No ha estat política perquè la iniciativa de sol·licitar una auditoria ha partit de la intervenció econòmica municipal, que no és un organisme polític, sinó tècnic. Resulta, malgrat l’aparença, que la qüestió de l’aigua no forma part dels temes que l’equip de govern de Valentí Agustí (PSC) té sobre la taula de treball. Diem, a més, que ha estat incompleta perquè, com a conseqüència del fet exposat, l’auditoria només es farà sobre aspectes econòmics i no tècnics.

Jornada de Treball a la Seu d'Urgell amb Isaac Peraire
Alt Pirineu

Jornada de treball "La República que farem" i suport de la Direcció Nacional a Francesc Viaplana i Mireia Pellicer

Peraire: ‘Estem molt satisfets: també al Pirineu el partit està creixent i les perspectives de futur són encara millors’     El Vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d’Esquerra Republicana, Isaac Peraire, ha visitat aquest divendres la Seu d’Urgell i ha mantingut una reunió de treball amb diferents càrrecs del partit a la comarca. Aquesta trobada s’emmarca en la roda de contactes que el Vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització està portant a terme amb representants de totes les regionals per afrontar amb garanties el decisiu primer semestre de 2017.   En el decurs de la reunió, Isaac Peraire ha garantit que en els propers mesos La Seu serà l’escenari d’un dels actes nacionals de “La República que Farem”, la campanya participativa que des del passat mes d’octubre recorre el territori definint el projecte de país d’Esquerra Republicana. ‘El nou país no es pot construir d’esquenes al Pirineu’, ha afirmat Peraire, que s’ha compromès a tornar a l’Alt Urgell abans de la celebració del referèndum.

Censura al ple municipal
Sant Andreu de la Barca

L'alcalde ens nega el dret a llegir una declaració relacionada amb una pregunta.

Avui dijous 27 d'octubre, en el marc del ple municipal, el nostre alcalde "democràtic" Llorca no ha deixat llegir una declaració relacionada amb una pregunta, en l'apartat 3 de Precs i preguntes. Aquesta pregunta ha estat presentada per escrit en compliment del punt 1 de l'article 122 del Reglament Orgànic Municipal de Sant Andreu de la Barca. La pregunta és la següent: - L'alcalde de Sant Andreu de la Barca donarà suport a la següent Declaració? Lectura de la Declaració: Declaració institucional del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Les persones que composen el Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca d'acord amb la seva condició d'electes, i en exercici del mandat popular que els ha estat delegat, fan la següent: Declaració: A la vista dels requeriments fets els darrers mesos per la justicia espanyola a càrrecs electes de país per haver expressat el seu suport al dret a l'autodeterminació dels catalans, i per tant, al dret a decidir democràticament el futur polític del país.

Sant Vicenç de Castellet

ERC participa amb una parada de roses a la Diada de Sant Jordi

El dia 23 d’abril, ERC Sant Vicenç va muntar una parada per commemorar la Diada de Sant Jordi, on va vendre, com és habitual cada any, roses i llibres. També va oferir cervesa Republi.cat, estelades i material divers sobre el partit i el procés cap a la independència de Catalunya. La parada va estar oberta de 10 del matí a 7 de la tarda, aproximadament, davant del local d’Esquerra, al número 33 del carrer Gran. A les 6 de la tarda, la formació va sortejar un ram de roses i un lot de llibres en català.