Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Benicarló
País Valencià

Esquerra-Benicarló demana que els nous carrers que s’estan urbanitzant prevegen la canalització del gas natural

Geroni Salvador, president d’Esquerra-Benicarló, ha demanat arran de la coincidència dels treballs de canalització de gas natural a la localitat amb les obres de remodelación d’importants carrers de la població i la previsible expansió del servei per tota la ciutat, que es preveja l’existència d’aquest nou servei i de qualsevol altre en l’execució de les remodelacions que hi ha en marxa. Segons Salvador, "les remodelacions que s’estan realitzant son costoses, s’espera que deixaran uns carrers en molt bon estat després d’anys d’abandonament per part del propi PP i seria una llàstima que una vegada acabades les obres i acabats d’asfaltar s’hagueren de tornar a alçar, fer noves rases i talls per totes les voreres fins les vivendes, com lamentablemente ens temem que passarà". Segons el president d’Esquerra-Benicarló, "és de sentit comú que els nostres dirigents conviden a les empreses amb les que han estat tan condescendents, i que han rebut subvencions a fons perdut de la pròpia Generalitat per gasificar estos pobles, a deixar preinstal·lades alguns centenars de metres de canonades per al gas natural".

Oriol Junqueras
País Valencià

Junqueras: "Amb la Iniciativa Ciutadana Europea els ciutadans podran influenciar més l’agenda política"

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, s’ha mostrat satisfet per l’acord a què el Parlament i el Consell de la UE han arribat per regular la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) d'un milió de signatures. "La proposta de la Comissió posava barreres molt altes per a promoure una ICE, però hem aconseguit crear un consens fort al Parlament, i la Comissió ha hagut de cedir en molts aspectes", ha subratllat Junqueras. En aquest sentit, el republicà, que ha representat el grup parlamentari en les negociacions a la Comissió de Cultura, ha remarcat que l’exigència alta dels Verds-ALE ha sigut clau per aconseguir un bon acord. Segons el text aprovat ahir, els impulsors d’una ICE finalment no hauran de recollir 300.000 signatures abans que la Comissió decidisca si la iniciativa és admissible o no. A més a més, el mínim d’estats que hauran d’impulsar una ICE seran 7, en comptes dels 9 que proposava la Comissió. D’altra banda, el text final ha adoptat la proposta dels Verds-ALE a favor d’un llindar baix de signatures per estat, que es calcularà multiplicant el número d’eurodiputats de cada estat per 750.

Esquerra Pineda
Pineda de Mar

Esquerra Pineda

Des de Esquerra volem agrair la confiança dipositada en nosaltres pels 658 pinedencs i pinedenques que en aquestes moments tant difícils han continuat creien en el projecte que Esquerra Republicana representa. Tenim una gran feina per fer i som poca gent per tirar un gran repte endavant, som tossuts i no ens rendim fàcilment. Hem passat per moltes males èpoques, hem tingut dirigents il•luminats que han acabat “cantant” en despatxos del Palau, hem comes errors i alguns encerts, tenim gent davant i darrera que ens posa entrebancs però aquí continuem i nomes us volem demanar que continueu el camí amb nosaltres. Ahir i avui sabem que el camí cap a la independència es llarg i amb moltes dificultats, qui digui el contrari menteix. Els independentistes que estem convençuts avui per avui som pocs i les lluites entre nosaltres no ajuden a convencé a mes gent, fins i tot provoca desconfiança entre la gent més propera. Ens seguireu trobant a traves d’aquests mitjans digitals o directament en el nostre local per poder ajudar-vos a fer una Catalunya i un Pineda millor i mes lliure.

Raül Grangé
Sant Cugat del Vallès

Veníem parlant de la llengua i...

Fa quinze dies veníem parlant de la militància per la llengua i... avui hem de tornar-hi a parlar. Llavors era per l’ofensiva del PP i Ciutadans contra els reglaments lingüístics dels Ajuntaments. Ara és per la situació a Sant Cugat. M’explico: ara fa dos anys, el ple municipal va aprovar una moció per tal que l’Ajuntament vetllés pel compliment de la Llei de Política Lingüística per part dels comerços i les empreses. Es va acordar fer un cens d’establiments que no respectessin els drets lingüístics dels consumidors catalanoparlants i també acompanyar-los i ajudar-los per tal que integressin plenament el català en la seva activitat. Doncs bé, abans de l’estiu, vam rebre de la regidoria de Cultura, un informe que se suposava que reflectia el grau de compliment de la llei. Res més lluny de la realitat: l’Ajuntament s’ha limitat a enquestar 100 establiments i dels quals només a dos restaurants que són el negoci que desperta més queixes en relació a la llengua.

Premià de Dalt

obres diverses a la carretera de Vilassar

el regidor d' obres, josep font , informa de les obres que es realitzen a la carretera de Vilassar : una separacio mitjanera per millorar la sortida i entrada de la rotonda de les flors de Camila monasterio i les obres de clavegueram i serveis del nou ambulatori sanitari de premia de dalt

Lectura del manifest_2
Sant Quirze del Vallès

Video + Manifest: Junts per Sant Quirze 14/12/2010

Nota de premsa Resum de l'acte Ahir a dos quarts de nou del vespre, es va presentar a la Masia de Can Feliu el manifest “Junts per Sant Quirze”, impulsat per les agrupacions locals de ERC i ICV. L'acte que va comptar amb més de 100 assistents, es va iniciar amb la presentació i explicació per part dels presidents dels respectius partits al municipi, en David Caminal (ERC) i per l''Albert Farriol (ICV), qie vàren explicar els motius que han conduït fins aquí, i el camí que es proposa seguir d'ara en endavant. Seguidament, membres de la societat civil local van fer la lectura del manifest, i posteriorment a la lectura, es va donar torn de paraula a la resta d'assistents, que vàren participar activament interessant-se amb el projecte, fent aportacions i qüestions sobre el funcionament i passos que es durien a terme per tal de concloure. Les raons i objectius d'aquest projecte La present proposta innovadora, que no té cap precedent a les eleccions municipals a Sant Quirze del Vallès, vol donar resposta a les necessitats de la ciutadania, obrint el projecte de poble que tenen els respectius partits al municipi a la població.

Federació de Girona

Esquerra aconsegueix ampliar dels 8 als 12 anys l’edat perquè els pares s’acullin a reducció de jornada

El diputat d’Esquerra, Joan Tardà, ha aconseguit l’aprovació d’una Proposició No de Llei que insta a l’estat a ampliar dels 8 als 12 anys l’edat perquè els pares es puguin acollir a una reducció de jornada, tal com ja passa amb els funcionaris. Tardà ha explicat que ‘és un pas important perquè els pares i mares puguin estar amb els fills i que puguin acompanyar-los en la seva formació’. Segons Tardà, ‘això suposa una millora en l’eficiència productiva perquè està demostrat que els treballadors que aconsegueixen conciliar tenen un plus d’excel·lència’ i ha insistit en la importància d’aquest fet per tal ‘d’ajudar a conciliar la vida laboral i la familiar’. La proposta aprovada preveu la redacció d’un informe per veure les implicacions d’aquest canvi legislatiu, un informe que es remetrà al Pacte de Toledo en un període no superior als 6 mesos. Tardà ha recordat que actualment, ‘quan un fill surt i no el poden atendre els seus pares només queden tres opcions: o es contracte una mainadera, o es reclama l’ajuda familiar o es deixa el nen sol’ raó per la qual s’ha felicitat per aquest avenç.

Accent
Barcelonès Nord

Barcelonès Nord: La societat civil badalonina posarà l'accent a la candidatura d'Esquerra Badalona

Un primer nucli de cinc personalitats del món local associatiu i civil badaloní, Oriol Lladó, Agnès Rotger, Pilar Vallès, Clara Solà i Ignasi Niubó han impulsat des d'avui un col·lectiu d'independents que rebrà el nom d'"Accent", que pretén passar de la proposta a l'acció, com bé diuen en el manifest fundacional que es pot trobar a la pàgina web que han activat: www.accentbadalona.cat La proposta per a la ciutat de Badalona que presentarem conjuntament tant la gent d'Esquerra Badalona com la gent que anirà engruixint el manifest d'Accent tant per a les eleccions municipals que ara vénen, com per al futur, ja ve de molts mesos enrere. De fet, el president d'Esquerra, Miquel Estruch, i ideòleg d'aquesta proposta, ja va anunciar quan va presentar la seva candidatura a president local, que apostaria fort en obrir el partit a la gent, a la ciutadania, i és això en el que ha estat treballant des de que va començar el seu mandat. Accent ha respost a l'oferiment d'Esquerra d'obrir el partit cap al conjunt de la societat civil de Badalona, en una nova manera de fer política que suposarà un relleu clar en els procediments i en les persones, i un exemple a seguir que es pretén que sigui seguit per tothom.

Illes Balears i Pitiüses

Lladó recorda que la cogestió aeroportuària era un acord del pacte de govern de 2007

Esquerra Republicana ha volgut recordar avui, arran de la privatització anunciada pel ministre Blanco en relació a les torres de control del aeroports de les Illes, que en matèria aeroportuària s'està incomplint l'acord postelectoral de 2007 entre les forces que conformaren l'actual govern, que preveia textualment un “acord immediat amb l'Estat per a la participació de les institucions balears a la gestió aeroportuària”.El president i candidat d'Esquerra, Joan Lladó, ha declarat que “no és presentable que el govern de Zapatero anunciï de manera sistemàtica decisions sense cap mínim consens amb les Comunitats, com tampoc ho és que la política de fets consumats faci que els ciutadans de les Balears es despertin cada dia amb una zapaterada als diaris, que retalla els seus drets; això és greu, però que el president de la comunitat, del seu mateix partit, ho sàpiga també d'un dia per l'altre és humiliat”. Amb aquesta nova decissió sobre les torres de control, Lladó pensa que "la petició feta pel govern de les Balears la setmana passada contraria a la privatització i instant a que Madrid faci efectiu el model de cogestió aeroportuaria, ens han pres com el pito del sereno".

Lleida

El Grup Municipal d’ERC qualifica els pressupostos del PSC “d’antisocials” perquè baixen partides destinades a les persones per pagar ‘sobrecostos’ d’obres

El Grup Municipal d’ERC a la Paeria qualifica “d’antisocials” el projecte de pressupostos pel 2011, ja que la davallada afecta especialment a les àrees socials i el manteniment de la ciutat. Per exemple, atencions benèfiques, joventut, drets civils, igualtat i manteniment de la ciutat. La portaveu d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha posat com a exemples la brigada d’acció immediata, un servei que fa quatre anys tenia un pressupost de tres milions d’euros “molt important, per reparar el dia a dia de la ciutat” i, en canvi, el 2011 només en rebrà 700.000. I pel que fa a les ajudes per a les famílies més vulnerables, la quantitat és menor “tenint en compte que ha estat una de les partides que més ha pujat en els darrers tres anys”. El grup d’Esquerra creu que l’alcalde s’equivoca aplicant una baixada lineal a totes les partides, quan el més raonable hagués estat baixar-ne algunes, per mantenir o pujar-ne d’altres. “Són uns pressupostos de crisi, no per a la crisi”, assenyala Bergés.

Sarrià de Ter

L'Ajuntament de Sarrià de Ter inaugura la nova biblioteca Emília Xargay

El passat diumenge 12 de desembre, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació en funcions, Joan Manuel Tresserras; l’alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, i el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, acompanyats d’altres autoritats, però sobretot acompanyats per a més de cinc-centes persones, van inaugurar formalment la nova Biblioteca Municipal “Emília Xargay” Un diumenge solejat, que també es va voler sumar a la festa sarrianenca, per a donar el tret de sortida d’aquest nou equipament, que avui funciona ja a ple ritme. El nou equipament, situat en un edifici de nova construcció a la plaça de Catalunya, substitueix l’actual biblioteca, que forma part del Sistema de Lectura Pública des de l’any 1990. La nova biblioteca segueix rebent el nom d’Emília Xargay (1927-2002), artista sarrianenca dedicada a la pintura, la ceràmica i l’escultura. La biblioteca té una superfície de 742,66 m² útils i s’organitza en dues plantes. A la planta baixa hi ha la zona d’acollida i promoció, la secció de diaris i revistes, l’àrea de música i cinema, i l’àrea infantil i juvenil.

Sarrià de Ter

L'ajuntament de Sarrià incrementa els controls de velocitat

Davant de la preocupació de l’Ajuntament de Sarrià de Ter pels excessos de velocitat i alguns incompliments de la normativa viària. Per aquest motiu, la Policia Local ha incrementat els controls en les vies del nostre municipi, a fi de, no només controlar, sinó que sobretot pal·liar aquests important problema de seguretat viària. Al llarg d’aquests controls s’han detectats per exemple com en només unes hores al dia, en l’avinguda de França es varen detectar uns 200 vehicles que superaven la velocitat permesa, un altre punt de control ha estat la carretera de Sarrià de Dalt i la via Augusta, on també s’han detectat i posteriorment sancionat, alguns vehicles que superaven els límits permesos de velocitat. L’Ajuntament de Sarrià de Ter, des de la Regidoria de Seguretat Vial, seguirà treballant en campanyes de sensibilització a través de controls alternatius i aleatoris, amb l’objectiu de millorar la seguretat en la circulació viària del municipi, i al mateix temps seguirà treballant per evitar el risc que suposa per a tothom, l’incompliment de les normes de seguretat viària.

vehicles d'emergència que s'hi varen desplaçar
Malgrat de Mar

Carrer tancat, carrer segur per a emergències?

Un incendi en un edifici del carrer de Mar, dissabte passat, va tornar a posar de manifest les dificultats d'accès amb que es troben els vehicles d’emergència  desplaçats. Ambulàncies i bombers varen tenir dificultats per accedir a l’interior del carrer al no disposar del comandament per abaixar els pivots. En el moment de la seva instal•lació, el PSC i el PP varen assegurar als veïns que aquests elements no suposarien cap impediment per a l’accés dels vehicles en servei d'emergència.. Ens alegrem que el foc s’hagués apagat bé i que ningú prengués mal i, alhora, demanem al PSC-PP que prenguin mesures perquè no torni a produir-se una situació com la del passat dissabte.

Rubí

El Reglament d’ús de la Llengua Catalana

Després d’aprovar una moció, al ple de novembre, defensant als ajuntaments que tenen reglaments d’ús de la llengua, us adjunto l’article publicat a la revista “La Ciutat” del mes de desembre referent a aquest tema: “El Reglament d’ús de la Llengua Catalana La nostra llengua, la catalana, és un dels símbols més importants de la nostra identitat com país. Però, a més, des d’Esquerra estem convençuts que és una de les armes més potents que tenim per cohesionar la nostra societat. És des d’aquest convenciment que hem vetllat perquè el català tingui l’ús adequat i que li pertoca en el sí de l’administració. De fet, la Llei 1/1998 de política lingüística estableix al seu article 9 que la Generalitat, les administracions locals i les altres corporacions públiques de Catalunya “han d’emprar el català en llurs actuacions internes i en la relació entre ells” així com també “l’han d’emprar normalment en les comunicacions i les notificacions adreçades a persones físiques o jurídiques residents en l’àmbit lingüístic català, sens perjudici del dret dels ciutadans i ciutadanes a rebre-les en castellà, si ho demanen.