Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Isaac Albert és el nou secretari de Política Territorial i Medi Ambient de l'executiva que presideix Joan Puigcercós
Terrassa

Isaac Albert, escollit nou secretari de Política Territorial i Medi Ambient d’Esquerra

El terrassenc Isaac Albert ha estat escollit com el nou secretari de Política Territorial i Medi Ambient en substitució de Lluís Salvadó, en el decurs del Consell Nacional d’Esquerra que s’ha celebrat aquest dissabte. Isaac Albert, que és també portaveu del Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Terrassa i Tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Social i Drets Civils, serà proclamat amb tota seguretat com a cap de llista per les eleccions municipals de 2011 en l’assemblea local que se celebrarà els propers dies. Altres canvis en l’executiva nacional han estat: Marta Rovira substitueix Marina Llansana com a Vicesecretaria d'Acció Sectorial i Programes i manté la secretaria de Política Europea i Internacional. Sergi Sabrià ocupa Cultura i Educació en un secretaria que uneix les dues secretaries que fins ara ocupaven Carles Mundó i Alba Castellví. Lluís Salvadó és el nou vicesecretari de Coordinació Institucional, relleva a Enric Aloy. Oriol Illa s'incorpora com a secretari de la nova secretaria de Moviments Socials i Entorn, mentre que David Minoves segueix com a Secretari de Cooperació i Immigració.

Joan Puigcercós
Sant Cugat del Vallès

Puigcercós renuncia per obrir una nova etapa a ERC i acabar amb les batalles internes

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha assegurat que ha renunciat a tornar a optar a la presidència d'ERC en el congrés d ela tardor per facilitar l'obertura d'una nova etapa interna en el partit i acabar amb les lluites caïnites que ja han esdevingut un clàssic pel partit. En una compareixença després de ser ratificat pel 80% del consell nacional del partit -151 consellers han votat a favor, 23 en contra i 14 en blanc- ha explicat que amb la seva renúncia pretenia falcar l'estabilitat del partit d'ara a les municipals i també fins al congrés de la tardor del 2011 Ha defensat que amb la seva renúncia evita que abans de les eleccions locals del maig el partit entri en una nova batalla interna d'efectes devastadors de cara a les municipals. La renúncia no es farà efectiva fins el congrés que haurà d'escollir el seu substitut. "No es pot abandonar la direcció d'un partit en el moment més dificil", ha asseverat. El president ratificat d'ERC s'ha compromès a treballar d'ara al congrés per facilitar la configuració d'una única candidatura de consens que sigui representativa de les diferents sensibilitats i que condueixi el partit a una nova etapa de cohesió i que deixi enrere les batalles.

Premià de Dalt

sebastia pujol visita les noves instal.lacions de la policia local

arran de l' empenta donada per la regidora de recursos humans , Carolina Mateo , abans de finals d' any , la policia local disposara de noves instal.lacions a l' ajuntament de plaça de la vila, novs espais per atencio al ciutada, nous espais admistratius , nous espais pels torns, representen una molt important millora a les condicions de treball de la policia local , molt faltada de fa temps de espais adequats, es important destacar la gran predisposicio dels membres de la policia , doncs trasllat i adequacio de les instal.lacions a anat a carrec d'ells , enhorabona

Premià de Dalt

reunio adf - parc serralada litoral

sebastia pujol , representant municipal al parc serralada litoral , va acompanyar al president de l' associacio de defensa forestal - adf , de premia de dalt per acordar les inversions per 2011 a la font de sant mateu i rodalies . la reunio molt fructifera va donar llum a una important proposta d' inversio a sant mateu

Cubelles, Casal Josep Mestres

7a Fira del Comerç Just i Solidaritat de Cubelles

Un any més, i ja en van set, a Cubelles es celebra la 7a Fira de Comerç Just i Solidaritat el dissabte 18 de desembre de 2010. Podeu visitar-ne els estands a partir de les 10 del matí i fins a les  7 de la tarda, a la Plaça de la Vila i als carrers adjacents. També s'hi oferiran espectacles musicals, mostres de titelles, xerrades, actuacions de dansa, exposicions, degustació de plats típics, venda de productes de comerç just, exposició de projectes per part d'algunes ONG's, activitats per als més petits i el sorteig d'una panera de comerç just. A partir de les 10 de matí també podeu assistir a l'exhibició del taller de graffitis a l'Institut Cubelles.  

Puigcercós, dijous, al Parlament, amb Carod-Rovira d'esquena Foto: ROBERT RAMOS.
Sant Cugat del Vallès

Puigcercós se sotmet avui a l'última prova abans del congrés de la tardor

18/12/10 02:00 - BARCELONA - E. BELLA Prop de 200 persones estan cridades avui a decidir el futur de Joan Puigcercós en la votació de la moció de confiança al president d'Esquerra. No s'esperen sorpreses de magnitud al consell nacional del partit, encara que la votació sigui secreta per decisió del mateix Puigcercós, que va anunciar que posaria el càrrec a disposició del màxim òrgan entre congressos després d'haver perdut, el 28 de novembre, la meitat d'escons i de vots. Els càrrecs directius i territorials assistents podran intervenir per opinar abans de procedir a la votació. S'espera, això sí, algun grau de vot descontent. La qüestió és quant n'hi haurà. De fet, les veus del carodisme, entre les quals hi ha Ernest Benach –que plega–; el senador Carles Bonet; el president honorífic, Jordi Carbonell, i el mateix Josep-Lluís Carod-Rovira, han reclamat públicament el cap del president. Però Puigcercós té prou controlat el consell com per no haver de patir pel càrrec.

Calafell

Benvinguts!

Una nova eina per apropar-se a la gent, per poder debatre, compartir i dialogar. Això és el que volem que sigui aquesta web, un espai on trobar-se totes aquelles persones que volen un Calafell diferent. Aquest web serà el punt d'inici on anirem explicant les iniciatives i accions que des d'Esquerra-Calafell anem prenen per millorar Calafell. Ara tenim la oportunitat de fer-ho realitat.  Participa-hi!

Sabadell

Esquerra proposa un projecte electoral d’unitat independentista

Després d’analitzar els resultats electorals a la ciutat, Esquerra a Sabadell, creu convenient explorar vies i iniciar converses amb altres organitzacions independentistes de la ciutat, per tal d’anar plegats a les properes Eleccions municipals i elaborar un projecte electoral únic amb vista als comicis del proper 22 de maig de 2011. En xifres rodones, a les recents Eleccions al Parlament Català 9000 persones han optat per opcions nítidament independentistes. Això suposaria una representació decisiva per conformar una nova majoria al Govern municipal o per liderar l’oposició del govern autonomista que es conformi. Amb aquesta finalitat, properament membres del Comitè Polític del partit es posaran en contacte amb responsables d’altres formacions per tal de sondejar aquesta via que ha de beneficiar assolir l’objectiu comú: l’objectiu polític d’assolir pacíficament la independència de Catalunya. Des d’Esquerra, es volen centrar els esforços en treballar punts d’acord sobretot en tres eixos bàsics: avançar cap un desenvolupament sostenible, una veritable organització i participació democràtica de la ciutadania i en el desenvolupament de l’economia productiva, per enfrontar la crisi i crear llocs de treball amb propostes adaptades a la realitat de la nostra ciutat i rodal.

Roda de Ter i el Cabrerès

Rebuig al pressupost de Roda per l’any 2011 per no adaptar-se a la situació real del municipi.

Els pressupost presentat per l’any 2011 no s’adapta a la situació de crisi i no es fa cap esforç per retallar les despeses municipals. El 60% dels ingressos provenen dels impostos i taxes que paguen els rodencs pels serveis, l’increment del IBI degut a la revisió cadastral hi aporta 100.000€ més que al 2010, l’altre 40% prové de transferències i subvencions d’altres administracions, per tant és un import estimat, que davant la situació actual és més fàcil que vagin a la baixa que no pas que s’incrementin. És redueixen només les despeses de personal, en part per la reducció del 5% dels sous, el propi informe legal de la interventora municipal afirma que en aquest cas no es compleix la legalitat de destinar els diners que es retallen dels sous del personal a reduir el dèficit de l’ajuntament. S’incrementen les despeses de béns i serveis corrents un 10%, les regidories disposen del mateix pressupost que al 2010, malgrat no saber quins ingressos reals tindran.

Sabadell

Cel.lebració de l'Assemblea Comarcal Informativa

Ahir, dijous 16 de desembre va tenir lloc al Casal Pere Quart de Sabadell, l'Assemblea Comarcal informativa del Vallès Occidental, amb la presència del Secretari General, Joan Ridao. Ridao, va fer una anàlisi dels resultats electorals i, posteriorment va fer menció al Consell Nacioanal que tindrà lloc demà 18 de desembre. Un cop Joan Ridao va fer la seva exposició dels fets, es va obrir un torn de paraules on els i les militants van tenir l'oportunitat d'intervenir a l'Assemblea.

Esperança Marí
Eivissa

ESPERANÇA MARÍ CELEBRA L’APROVACIÓ PER UNANIMITAT D’UNA PNL QUE REFORÇA LA MÚSICA TRADICIONAL A EIVISSA

Esperança Marí, diputada eivissenca al Parlament de les Illes Balears, ha celebrat l’aprovació per unanimitat d’una proposició no de llei amb tres punts: 1.- Establir una assignatura de Música Tradicional Eivissenca, amb l’adopció del currículum pertinent, al Conservatori de Música i Dansa d’Eivissa 2.- Reconèixer la importància de l’estandardització de la flaüta eivissenca. 3.- Prendre les mesures oportunes, juntament amb el Consell Insular d’Eivissa, perquè es dugui a terme la investigació i les tasques necessàries per fer possible l’esmentada estandardització. Marí considera “una passa endavant per dignificar la nostra música tradicional” que aquesta entri al Conservatori d’Eivissa com a matèria d’estudi. Segons Marí, “no hi ha d’haver controvèrsia entre música tradicional i música clàssica, perquè moltes vegades la frontera que existeix entre ambdues és més inventada que no real”. La diputada eivissenca entén que “l’entrada de l’estudi de la música tradicional eivissenca al conservatori reforçarà l’afició per la música i suposarà una passa endavant en la implantació social dels estudis musicals”.

Porxada
Granollers

Esquerra, amb la gent que es mou

Cada ciutat té la seva petita història lligada a persones i entitats molt concretes que a través de la seva feina van canviant de mica en mica la realitat del nostre entorn. Persones i entitats que donen el millor de sí mateixes per fer créixer projectes de tota mena que fan que la nostra ciutat sigui més humana, més culta, més solidaria, més esportiva. En definitiva, més feliç. És gent que es mou per un objectiu comú: transformar la ciutat. Gent creativa i entusiasta de la ciutat. Granollers no seria el que és sense la constància, l’esforç, l’estima i el compromís de la seva ciutadania. Per aquest motiu, és important reconèixer la feina de la gent compromesa amb aquesta ciutat, i en especial la vida cívica i associativa de Granollers. Hem de creure en les persones, en els emprenedors, en els comerciants, en la gent que ha demostrat esforç, treball en comú i generositat. Una de les maneres que té la ciutat de reconèixer aquestes persones és mitjançant les medalles de la ciutat, que avui s’atorgen a tres granollerins i una entitat: en Carles Riera, l’Antoni Botey, la Dolors Lamarca i l'Agrupament Minyons Escoltes i Guia Sant Jordi.