Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Cassà de la Selva

Comencen puntualment les obres de Can Trinxeria

Tal i com s'havia anunciat, a finals de setembre es varen iniciar les obres de rehabilitació de l'edifici de Can Trinxeria. L'empresa que realitza les obres, Arcadi Pla, ha previst que tot el moviment, tant de vehicles, personal com de material, es faci pel carrer Martí Dausà. D'aquesta manera s'aconsegueix minimitzar la possible afectació en el trànsit que circula per la plaça de la Coma. Recordem que aquestes obres tenen un termini d'execució de 8 mesos i mig i que està finançada en una 100% per la Unió Europea, la Generalitat i la Diputació de Girona.

Cunit

Reunió amb la "Plataforma por una fiscalidad justa i sostenible"

El portaveu del grup municipal d' ERC, Ivan Faccia, acompanyat pel president de la Secció Local de Cunit, Carles Adan i per Aurora Garcia, han tingut una reunió amb la "Plataforma por una fiscalidad justa i sostenible" el divendres 8 d'octubre. En la reunió s'ha posat en coneixement de la Plataforma les novetats previste en les ordenances fiscals per l'any 2011 que l'equip de govern portarà a la seva aprovació en el proper ple de dijous 14-10-2010. En la reunió des de ERC s'ha explicat la delicada situació de les finances de l’Ajuntament de Cunit i les propostes presentades per Esquerra per donar un tomb a la delicada situació.   

Oriol Rovira, regidor i portaveu del Grup Municipal d'esquerra a Barberà del Vallès
Barberà del Vallès

ERC aconsegueix que el Ple prengui mesures per reduir el soroll

El portaveu del grup municipal d'Esquerra, Oriol Rovira, va presentar una moció per tal que l'Ajuntament col·labori i demani a les administracions la reducció de la contaminació acústica causades per les autopistes AP-7 i C-58, així com també la causada per la via ferroviària. Rovira va expressar "aquestes actuacions han de ser algunes de les conseqüències de la realització del Mapa Acústic". Cal recordar que la realització del Mapa Acústic que es va aprovar fa poc més d'un any ha estat una reclamació històrica d'Esquerra per tal de conèixer els punts més crítics, des del punt de vista sonor i així poder actuar-hi. La moció va tenir els vots a favor de ICV, EUiA, PSC i del nostre grup d'ERC i les abstencions de PP, CiU i PCPB.

Oriol Rovira, Lluïsa Tugas, Josep Huget
Barberà del Vallès

Huguet: "CAL INTERNACIONALITZAR-SE PER SORTIR DE LA CRISIS"

Una quarantena de persones varen assistir a la Conferència "Esquerra al Govern: La nova llei del comerç" que el passat 5 d'octubre es va realitzar a la biblioteca Esteve paluzie de Barberà. En aquest acte, el Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa va fer un repàs a les accions polítiques adoptades pel seu Departament durant aquesta legislatura. Huguet va explicar les facilitats que des del Govern s'han donat per a la formació i profesionalització del sector seveis i va indicar que "en una Catalunya independent, la sortida de la crisis seria més ràpida, ja que el pes industrial de Catalunya és més gran que el de la resta de l'Estat". En aquest sentit, va apuntar "que cal apostar més pels sectors estratègics i esdevenir referents mundials com s'està fent, per exemple, Dinamarca." Huguet va estar acompanyat pel regidor d'esquerra a l'Ajuntament de Barberà del Vallès, el qual va expressar "l'aposta pel comerç local comença en una planificació urbanística adient, amb la creació de vies per a vianants, apostant per la compactació i la diversificació".

Calella

Cristina Gómez, presentada com a cap de llista d'Esquerra a Calella a les properes eleccions municipals

Després que el passat 10 de maig l'assemblea local de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Calella escollís per unanimitat la Cristina Gómez nova cap de llista del partit a les properes eleccions municipals, ahir es va celebrar l'acte de presentació pública com a tal. A l’acte, on prop de 200 persones van donar suport a la candidata, hi van participar l’alcalde d’Alella, que va destacar la preparació i la capacitat de treball de la Cristina, i Joan Ridao, Sercretari General d’Esquerra, que va fer un repàs de la seva trajectòria. Durant l’acte es va projectar un vídeo on diverses persones de diferents àmbits donaven la seva opinió sobre l’actual alcaldable. Entre altres coses van destacar la sinceritat, la manera de fer, el diàleg i la senzillesa com a valors rellevants de la Cristina. En del vídeo, en l’àmbit polític, cal remarcar el suport d’en Josep Basart (alcalde de Calella de 1999 a 2007) i de la Dolors Rovira (primera regidora de l’ajuntament de Calella i cap de llista d'Esquerra a Calella l'any 1983, amb només 24 anys).

Un racó del Cap del Pinar.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana que l'ús compartit de les zones militars arribi al port de Pollença

Esquerra Republicana celebra l'acord anunciat avui per d'aquí a un mes, pel qual finalment serà possible l'ús compartit, militar i civil, de la zona del Cap del Pinar, entenent que “significa que Defensa finalment compleix el que ja fa tres anys li va demanar el Congrés dels Diputats, en base a una Proposició No de Llei presentada pels diputats republicans”, segons que ha recordat Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes. Joan Lladó ha recordat que fou el mes de març de 2007 que la Comissió de Defensa del Congrés dels diputats va aprovar, amb l'única oposició dels representants del PSOE, una PNL presentada pel grup d'Esquerra, per la qual s'instava el govern espanyol “a constituir, en el període de sis mesos, una comissió mixta (...) que estudiï els possibles usos civils de les zones d'ambdues bases [la proposta feia referència també al port de Pollença] que no tenen actualment funcionalitat logística.” Tot que els terminis es van incomplir sobradament per part del govern, recorda Lladó, el mes d'octubre de l'any següent, 2008, el mateix president d'Esquerra va acompanyar el diputat Joan Tardà en una reunió personal amb qui aleshores era el director general d'Infraestructures del ministeri de Defensa, Jaime Denis Zambrano.

Calella

Calella, moralment exclosa de l'àmbit de la Constitució espanyola

Calella ja s'ha declarat moralment exclosa de l'àmbit de la Constitució espanyola. I això ha estat possible gràcies a l'aprovació, en el ple del passat dijous 7 d'octubre, d'una moció presentada conjuntament per Esquerra Republicana de Catalunya i CiU. Esquerra i CiU van votar favorablement a declarar-s'hi, mentre que el PSC es va abstenir i el PP hi va votar en contra.

Figueres

Capdevila: “Esquerra és el partit català que més ha defensat el model de comerç català de proximitat”

La cap de llista d’Esquerra per Girona, Carme Capdevila ha presentat aquest matí els candidats d’Esquerra a la comarca de l’Alt Empordà. Un d’ells és l’alcalde d’Agullana, Alfons Quera, que ha destacat que amb Esquerra al govern, els ajuntaments de la comarca de l’Alt Empordà han rebut un total de més de 44 milions d’euros del Pla Únic d’Obres i Serveis, destinats a finançar inversions municipals que reverteixen directament en la millora de la qualitat de vida dels habitants. Per la seva banda, Carme Capdevila, ha explicat que és clau que “Els nostres municipis i les nostres ciutats necessiten que sobrevisqui el model de comerç de proximitat català per a donar vida i cohesió social a les trames urbanes.” Però, a més, el sector té una importància vital per aconseguir sortir de la crisi econòmica actual. Un país com el nostre, on el sector de serveis té un pes tan important, no es pot permetre perdre el pes que hi representa el comerç de proximitat.

JERC Badalona
ERC Badalona

X Jornades contra la Hispanitat

Divendres passat, les JERC van celebrar la desena edició de les Jornades contra la Hispanidad, una jornada lúdico-reivindicativa que aplega un munt de joves a l'entorn de l'espai dedicat a Roca i Pi, a la Rambla. Enguany s'hi han acostat prop de 200 persones. Amb aquest acte Badalona inicia els actes d'aquesta campanya regional celebrada per totes les Seccions Locals del Maresme i Barcelonès Nord amb més força que mai reivindicant la identitat de Catalunya i la seva independència així com el rebuig a Hispanidad espanyola. L'acte es va iniciar ja ben d'hora, a les 17:30, amb activitats i tallers infantils per als més menuts. I a les 9 del vespre, el plat fort, amb la botifarrada popular amenitzada amb la millor música i el concert i barra amb la participació dels grups BEFACE i TITA MERCHE.

Acte municipalista a Palafrugell
Federació de Girona

Capdevila: “Esquerra és l'única força útil independententista"

La cap de llista per Girona ha participat juntament amb el president del partit Joan Puigcercós a l'acte “Gent Valenta. Forgem la independència des dels municipis 200 persones, la majoria d'elles, alcaldes i regidors d'arreu de les comarques gironines han participat a l'acte “Gent Valenta. Forgem la independència des dels municipis”, que s'ha celebrat al Teatre Municipal de Palafrugell. La cap de llista d'Esquerra per Girona, Carme Capdevila ha explicat que són precisament els alcaldes i regidors que han vist la feina que s'ha fet gràcies a Esquerra al govern. Capdevila ha dit que “Esquerra no ha de renunciar als avenços que hem fet: tant des de l'àmbit social com nacional”. “Durant aquests 7 anys de govern, Esquerra hem fet costat a les classes populars de Catalunya”. Capdevila ha afegit que Esquerra al govern ha portat frescor, trasparència i honestedat. “També hem de tenir en compte que sense les polítiques socials, les conseqüències de la crisi haguessin sigut encara més greus”.

Corbera de Llobregat

JA HAN COMENÇAT LES OBRES DEL COL.LECTOR DE CAN RIGOL

Aquesta primera setmana d’octubre han començat les obres del col•lector de Can Rigol, que connectaran la xarxa de clavegueram de la urbanització amb el col•lector general existent a la Riera de Rafamans que condueix l’aigua residual fins a la depuradora de Sant Feliu de Llobregat. L’alcalde, Pep Canals, celebra: “des que vam entrar al Govern no hem parat per fer que la Generalitat tirés aquesta obra que li correspon. Finalment ja és realitat i n’estic molt satisfet, com sé que ho estan els veïns i veïnes del barri. No ha estat fàcil ja que, realment, el problema de finançament del govern del nostre país també és molt greu i s’ha retardat tot plegat”. Esquerra continua treballant per les urbanitzacions i pel medi ambient.

Jordi Madrid
ERC Piera

EL CONSELLER MARAGALL I L’ALCALDE JORDI MADRID VISITEN HEROIS DEL BRUC

El conseller d’Educació ha visitat les noves instal•lacions de l’escola Herois del Bruc, acompanyat de l’alcalde de Piera, Jordi Madrid. Actualment l’escola compta amb 626 alumnes i 44 mestres. A més disposa de 9h mensuals d’EAP (Equip d’Assessorament Psicopedagògic) dedicades al centre. L'Escola va néixer el curs 1970-71 en un edifici al centre del poble. Poc a poc l’edifici va quedar petit i es va fer un segon edifici, un per infantil i un altre per primària. El curs 2006-07, es va remodelar i ampliar el centre a tres línies, com a resposta a l'augment de població que ha viscut Piera en els darrers anys. Les obres de rehabilitació han permès l'adequació dels espais i la millora de les instal•lacions, així com la creació d’un gimnàs o de la biblioteca. A la nova construcció, hi ha les aules de P3, P4, P5 amb un pati només per als nens d'infantil. En aquesta part de l'edifici, també hi ha les aules de 4t, 5è i 6è, consergeria, aules de reforç, dos aules d'informàtica, un aula d'audiovisuals, un aula de música, aula de psicomotricitat, menjador P3, 2 sales de professors, sala de reunions, biblioteca.

Casal Josep Sunyol

Festa d'Esquerra - les Corts

Com cada any, Esquerra - les Corts aportem el nostre granet de sorra a la Festa Major. Enguany, celebrant que tenim un nou local al bell mig del casc antic del barri i a peu de carrer, hem decidit canviar el lloc habitual i apostar per fer un sopar tradicional de festa major. Davant mateix del Casal, al propi carrer Cabestany, amb taules i cadires, música i garlandes que ocuparan tot el carrer, volem que es converteixi en el centre de la festa la nit del dilluns 11 d'octubre a partir de les 21h. Per un preu de 10€, es podrà gaudir d'un sopar que constarà d'amanida, botifarra, postres i beguda. L'endemà, dimarts 12, a partir de les 11h a la mateixa Plaça de la Concòrdia muntarem el castell inflable per a què la mainada del barri pugui acabar la Festa Major de la forma més divertida possible. Així doncs, no teniu cap escussa. Us hi esperem!!

Manresa

La Culla: nou atractiu turístic de Manresa

L'ajuntament de Manresa, a través de la seva oficina de Turisme, ja ha posat en marxa la campanya de promoció turística de tardor. Aquest any, la novetat, a part de les tradicionals visites guiades per diferents indrets de la ciutat ,serà la incorporació de tres noves visites guiades: “Manresa des de les cobertes”, “La Culla i el vi del Bages” i visites teatralitzades al Museu Comarcal de Manresa, aquestes últimes previstes per el mes de novembre. Per poder dur a terme aquesta campanya, s’ha comptat amb la col·laboració del Gremi d’Hoteleria, que ofereix un descompte d’un 10% en el servei de carta als seus restaurants; la Unió de Botiguers i Comerciants, que fa un obsequi als visitants; i el Camp d’Aprenentatge del Bages i el Consell Regulador de la D. O. Pla de Bages, que participen en l’organització d’una de les visites, que inclou una degustació de vins del Bages. Paral·lelament, també hi col·laboren l’Alberg del Carme, la Seu i la Cova de Sant Ignasi.

Sopar-tertúlia
Ripollès

Sopar amb el president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat

El proper divendres 15 d'octubre comptarem amb la visita del candidat a la presidència de la Generalitat d'Esquerra Republicana de Catalunya Joan Puigcercós. A les 18 hores assistirà a la inauguració de l'exposició "Francesc Macià 1859-1933: una Catalunya lliure, justa, pròspera i gloriosa". Aquesta es durà a terme a la sala Abat Senjust (situada a la planta baixa de l'edifici de l'Ajuntament de Ripoll). Tot seguit, es dirigirà a l'hotel Solana del Ter de Ripoll (Carretera de Barcelona a Puigcerdà, C-17 km 92.5 ) on es durà a terme un sopar-tertúlia amb la militància, amics, amigues i simpatitzants d'ERC del Ripollès. Podeu apuntar-vos al sopar tot trucant al 661.444.147 o enviant un mail a ripolles@esquerra.org   

Lluís Companys
ERC Sitges

Homenatge i record al Molt Honorable President Lluís Companys i de Jover

Enguany, a trenc d’alba del 15 d’octubre, fa 70 anys que l’estat espanyol va afusellar el President de Catalunya pel mer fet de ser-ho. Nosaltres, com a catalans i com a demòcrates l’homenatgem i el recordem, perquè continuem essent la seva gent, ens sentim cada dia més a prop dels seus ideals i hem de continuar amb perseverança la seva lluita, per avançar en els drets socials i la llibertat dels pobles. Aquest compromís amb la llibertat feu que Companys fou, abans que polític, un gran defensor dels obrers i camperols al primer terç del segle XX. Després fou un tenaç combatent del feixisme al capdavant d’un Govern d la Generalitat de Catalunya, capaç, com a mínim, amb la seva industria i el seu esforç, de resistir tres anys no de “Guerra Civil”, sinó de guerra contra els militars espanyols revoltats, els feixistes de Mussolini i els Nazis de Hitler. Fou justament la policia militar de Hitler qui el detingué a França i l’entregà a l’estat espanyol. Va ser l’únic president d’un país d’Europa assassinat pel feixisme; per un Estat, l’Espanyol, que també és l’únic d’Europa que, malgrat les lleis de memòria històrica, continua sense voler ni tan sols anular aquelles farses de consell de Guerra, jurídicament aberrants, que les altes institucions espanyoles es neguen a revisar, perquè es senten hereves d’aquells membres de juntes militars que tenien els mateixos cognoms.

Casal Josep Sunyol

Les Corts commemora les dones víctimes del franquisme

Finalment, després que fa més d'un any que s'aprovà una proposta presentada per Esquerra al Districte de les Corts (tot i els vots en contra del PP), s'ha procedit a la col·locació d'una placa commemorativa en record a les dones víctimes del franquisme amb la col·laboració del Memorial Democràtic. La placa s'ha col·locat al carrer Gandesa, on actualment hi ha el centre comercial Corte Inglès i on, antigament, hi havia hagut la presó de dones de les Corts entre 1939 i 1955. Així doncs es fa una mica de justícia reconeixent el paper que tingueren les dones al llarg de la guerra civil i la gran repressió a que foren sotmeses per part dels franquistes. Podeu trobar més informació sobre la presó de dones, prement aquí.

Debat sobre turisme
Collbató

Col·loqui - Xerrada amb Miquel Carrillo

El passat dijous 7 d'octubre Esquerra Collbató va organitzar una xerrada-col·loqui amb el diputat Miquel Carrillo, un acte emmarcat en els diferents actes de proximitat que Esquerra està fent arreu del país per  explicar l'acció feta a govern en els darrers anys.  La temàtica que es va tractar a l'acte va ser el  "Turisme d'interior i Identitat. Fent  país". Després d'una presentació del tema per part d'en Miquel Carrillo es va generar un interessant debat entre els assistents sobre el futur turístic del nostre poble.