Locals d'Esquerra

Totes les notícies

concentració, port, sagunt, laicisme, esglèsia, catòlica
País Valencià

Esquerra-Camp de Morvedre denuncia la cessió de terrenys públics a l'església catòlica

Esquerra-Camp de Morvedre i les JERPV continuen mobilitzant-se contra la cessió de terrenys públics a interessos privats, arrel de la nova església catòlica construïda al Port de Sagunt en terrenys públics. En paraules de Joan Vea, portaveu de les JERPV a Camp de Morvedre, "la lluita per l'Estat laic és una de les prioritats de l'ideari republicà d'Esquerra,  la ciutadania ha de viure en una marc neutral cap a totes les persones, tant creients com no creinents". A les crítiques al govern popular municipal per aquesta cessió, el secretari d'Esquerra-Camp de Morvedre, Ximo Graña, ha afegit les crítiques a "la postura covarda del PSOE, que no ha estat capaç ni de modificar la Llei de llibertat religiosa de 1980". Amb açò feia referència al compromís adquirit pels socialistes amb Esquerra al Congrés per presentar el nou projecte de llei que "hauria permès obrir el debat legislatiu sobre la negativa del govern espanyol a derogar el Concordat de 1953 i els Acords amb la Santa Seu de 1979, origen de tots els privilegis de l’Església catòlica a l'Estat espanyol".

Català a l'escola
Mataró

ERC-Mataró presentarà una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l'escola

Després de la sentència emesa pel Tribunal Suprem Espanyol que insta el Govern a modificar el sistema educatiu per equiparar el castellà al català a totes les escoles ("com a llengua vehicular de forma proporcional i equitativa en tots els cursos del cicle d'ensenyament obligatori"), i que anuncia que la Generalitat haurà d'adaptar el sistema d'ensenyament per garantir la presència del castellà de manera "equitativa" respecte del català, el Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Mataró demanarà al ple del proper dia 13 de gener que el consistori prengui l’acord de rebutjar la sentència del Tribunal Suprem que significa la fi del sistema d’immersió lingüística a les escoles catalanes. De la mateixa manera, la proposta d’ERC vol destacar l’exemplaritat de l’actual model d’immersió lingüística i els resultats positius en l’educació del nostre país, que ha donat lloc a un sistema educatiu que en cap cas ignora el coneixement del castellà. Finalment, la proposta demana la unitat de les forces polítiques i la societat civil enfront de l’enèssim atac a la llengua, cultura i societat catalanes.

DespertaPrats
Prats de Lluçanès

Desperta Prats!

Junt amb el cERCavila 48, el Grup Municipal d'Esquerra reparteix a les cases de la població un fulletó que, amb el títol de "Desperta Prats", mostra la voluntat del grup de sumar voluntats per despertar el poble davant la fórmula d'anestesiar que practica el govern municipal de Convergència i Unió. Tots treballarem per un mateix objectiu: fer d'aquest poble, un Prats més actiu. Podeu llegir el fulletó complet en aquesta mateixa pàgina.

cercavila 48
Prats de Lluçanès

publiquem el cERCavila 48

Coincidint amb l'inici de l'any 2011, apareix un nou número del butlletí d'informació del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès. En aquesta ocasió, el cERCavila va destinat a explicar el posicionament davant l'aprovació inicial del POUM, aporta l'opinió vers la dimissió de la Regidora Ariadna Herrada, dona compte de la posició presa davant del Reglament intern del Casal del Jovent (i el regidor de Joventut) i desitja un bon any 2011. L'editorial està dedicada a mostrar la voluntat que el grup d'Esquerra té per aquest any 2011, sota el gran titular de "Desperta Prats. Any nou, energia renovada i els mateixos reptes". La podeu llegir en aquesta mateixa pàgina.

JERC Tortosa
Tortosa

Es refunden les JERC a Tortosa

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) a Tortosa es refunden i ho fan de la mà d’un grup de jóvens en ganes de treballar per millorar la seua ciutat i pel seu país. El passat divendres dia 7 de gener, les JERC vam fer la nostra presentació pública. Davant d’una situació de crisi que afecta especialment els jóvens i les jóvens i agafant el repte de millorar la nostra ciutat, el nostre territori i el nostre país, un nombrós conjunt de tortosins i tortosines hem decidit reempendre el projecte de les JERC i animar tot el jovent a sumar-s’hi, oblidant passotismes que no beneficien ningú. Les JERC Tortosa encetem l’any 2011 amb un objectiu molt clar: defensar la nostra llengua. Les joventuts independentistes iniciarem durant les properes setmanes una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania on s’explicaran els avenços que s’han fet però també la regressió brutal que patirà la nostra llengua per culpa de la sentència del Tribunal Suprem.

Cubelles, Casal Josep Mestres

El bus de les professions arriba a Cubelles

El bus de les professions, una iniciativa del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, arribarà a Cubelles els propers 10 i 11 de gener. Es tracta d’una unitat mòbil de 13m de llarg amb una superfície interior útil de 45m2 que ofereix informació sobre les possibilitats que ofereix el sistema educatiu català, principalment adreçat a la formació profesional específica i els corresponents cicles formatius. El bus, que estarà estacionat al pàrking del camp de futbol davant l’IES Cubelles, acull una aula d’audiovisuals que permet conèixer les característiques de la formació profesional específica i una mostra de treballs realitzats pels alumnes d’aquests cicles i s’adreça tant als escolars com als pares i mares que volen informar-se de les sortides professionals que tenen a l’abast els seus fills i filles. Font: www.cubelles.cat

Polinyà

L'any 2008 l'ajuntament de Polinyà va desestimar subvencións per realitzar millores a la deixalleria i bonificacions en la taxa de residus.

Les millores subvencionades eren la implantació d'una targeta que facilités els tràmits als ciutadans a l'hora de gaudir de les bonificacions per la utilització de la deixalleria,  la instal.lació d'una bàscula que permetés mesurar la quantitat de residus que els ciutadans aportaven i  càmeres de seguretat. El passat desembre la regidoria de medi ambient i serveis, comunicava a la secció local d'Esquerra que van desestimar tot un seguit de subvencions del departament de medi ambient que anaven dirigides a la millora de la deixalleria. Des de sempre, els ciutadans de Polinyà, per a poder gaudir del dret a bonificacions en la taxa d'escombraries, han d'anar col·leccionant uns albarans durant tot l'any per tal de poder demostrar la utilització de la deixalleria i presentar aquests durant un termini especific per tal que siguin aplicades les bonificacions, amb el greuge i les molèsties que això comporta. Ara fa tres anys, Esquerra va sol·licitar a l'ajuntament de Polinyà la implantació d'una targeta que fes més fàcil a la ciutadania poder fer l'esmentat tràmit.

Girona

La bústia d'avisos reb un valoració positiva per part dels ciutadans

Una enquesta feta a gairebé mig miler d’usuaris de la bústia d’avisos ha posat de manifest la seva aprovació al servei. Un 78% dels usuaris posen més d’un cinc al servei com a resultat de la petició que havien fet a través del servei. La bústia d'avisos rep cada any entre 3.500 i 4.000 avisos dels ciutadans demanant a l'Ajuntament que resolgui alguna qüestió o alertant d'alguna situació molesta a la ciutat. Les peticions es vehiculen a l’àrea afectada en concreta i perquè des d’allà es pugui resoldre l'afectació corresponent. El canal d'informació que suposa la bústia d'avisos i el seu funcionament ha rebut una nota mitjana de 7,76, una valoració que baixa quan es posa nota a l'eficàcia de resolució del conflicte o petició on la nota es queda en un 6,34. El tinent d’alcalde i regidor de participació ciutadana, Miquel Poch (ERC), es mostra satisfet dels resultats, “perquè en línies generals els usuaris posen bona nota al funcionament de la bústia d'avisos”.

Nau 50 metres Palamós
Palamós i St. Joan

ERC creu que la gestió s'ha centrat massa en el Pla de Barris i el FEIL.

El projecte 'Palamós millora', subvencionat pel Pla de Barris de Catalunya, concentra la major part de les inversions municipals. A més, ho continuarà fent en els pròxims anys. Al 2009 i el 2010, l'Ajuntament de Palamós ha hagut de gestionar també les aportacions que han arribat dels del Fons Estatal d'Inversió Local, el pla dissenyat pel govern Zapatero per reactivar l'economia i l'ocupació als municipis. Esquerra Republicana creu que aquests dos eixos d'actuació han marginat altres prioritats. Dani Reixach és el portaveu d'aquest grup a l'Ajuntament de Palamós. CITA DANI REIXACH 1 En aquest sentit, Reixach demana una gestió pública més pròxima a la ciutadania. CITA DANI REIXACH 2 Esquerra Republicana aposta per aquesta política de proximitat i, un dia a la setmana, obre la seva seu perquè la gent aporti les seves propostes. Ràdio Palamós

Sant Cugat del Vallès

El primer ajust de Mas queda lluny de la retallada del 23% dels alts càrrecs

El primer ajust de Mas queda lluny de la retallada del 23% dels alts càrrecs El nou organigrama només redueix en 14 persones l'organització administrativa que va deixar el tripartit Els decrets de reestructuració d'11 dels 12 departaments augmenten les xifres anunciades L'objectiu anunciat per Artur Mas dimarts passat de reduir en un 23% el nombre d'alts càrrecs de la Generalitat, en referència al Govern del tripartit, encara està lluny de fer-se realitat en vista de les xifres que resulten de la reestructuració, aprovada per decret i publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), d'11 dels 12 departaments de l'Executiu català. Segons aquestes dades, i a l'espera que es tanqui l'organigrama amb la composició definitiva de la Conselleria de Governació i Relacions Institucionals, el nombre de secretaris sectorials, directors generals i càrrecs del mateix rang és de 188. Si a ells s'hi sumen el president, els seus 11 consellers, els 12 secretaris generals i el secretari del Govern, la suma arriba a 213 persones, només 14 menys que les que comptabilitza el tripartit en la seva última etapa al capdavant de la Generalitat.

Sant Cugat del Vallès

Les JERC reclamen a la nova alcaldessa una política de joventut forta

Les JERC de Sant Cugat volen una política de joventut transversal i potent per a la ciutat. Així ho han reclamant a l'alcaldessa, Mercè Conesa, a través d'una carta on demanen al consistori que no descuidi el jovent i es preocupi de tots els àmbits, no només del de l'oci. També han aprofitat per felicitar Conesa pel nou càrrec. El comunicat destaca que el jovent no és només el futur, sinó que també és el present. Així ho ha expressat, la secretària d'organització de les JERC a la ciutat, Laia Carbó, en declaracions a Cugat.cat. Carbó ha manifestat la voluntat de les JERC de què Sant Cugat esdevingui un model per a altres municipis, com ja ho és en altres àmbits. Les JERC demanen una atenció als joves 'equiparada a altres col·lectius de diferents edats'. Veure la notícia a: enllaços, de interés  

Premià de Mar

Comptem en inaugurar el nou teatre l’Amistat aquest proper març.

Des de la regidoria de Cultura, es compta amb que el nou teatre de l’Amistat s’inaugurarà el proper mes de març. Aquests dies es treballa en acabar de lligar la fórmula de gestió del teatre i de la seva programació. D’altra banda, fem una valoració positiva del desenvolupament de la cavalcada de Reis de dimecres i del cicle de cinema infantil que han realitzat al Centre Cívic durant els dies de Nadal. 

La Abeja Maya...
Illes Balears i Pitiüses

Fogueró-concert a Llucmajor

Esquerra - Llucmajor, juntament amb les JERC, ha organitzat per al proper divendres, 14 de geners, un concert alternatiu, amb fogueró i torrada afegits. Serà a partir de les nou del vespre (21:00) a l'aparcament del poliesportiu de la vila, a la Ronda de Carles V. A més de ball de bot, al concert hi actuaran La Abeja Maya su hijo bastardo y la denostada imagen de su amigo Willi (La Abeja, pels amics), els Vice City City i un parell de bandes més, per confirmar. Tot a preus més que popular: una safata de tallades per torrar, 3€; un combinat, 2€; cervesa o refresc, 1€. Vaja, que per menys de 5 euros heu sopat; i la resta va de franc. Us esperam a tots a Llucmajor!!

Sant Cugat del Vallès

Mas manté la republicana Roser Clavell com a màxima responsable de política exterior

(Font: ara.cat) ROGER TUGAS El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet un nou gest per alimentar el seu “Govern dels millors” i, després de fitxar el socialista Ferran Mascarell com a conseller de Cultura, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) confirma que manté la republicana Roser Clavell com a màxima responsable de la política exterior catalana. La militant d'Esquerra canvia el càrrec i passa de ser viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació a secretària d'Afers Exteriors –càrrec que ja va ocupar entre el juny de 2007 i el desembre del 2008, quan va canviar de denominació– i, enlloc de dependre de Vicepresidència, ara s'incorpora directament a Presidència. Amb la nova estructura del departament, Clavell assumeix noves competències, com la coordinació de la relació entre la Generalitat i la Unió Europea, que en la legislatura anterior depenia de José Montilla. Igualment, la republicana seguirà encarregant-se de la projecció, promoció i representació del Govern a l'exterior, la coordinació de la participació en la política europea de l'Estat, el disseny i desenvolupament de la política de cooperació per al desenvolupament, el suport a les comunitats catalanes a l'exterior i la direcció de les delegacions internacionals de la Generalitat.

Vista panoràmica de Teià
Teià

Què passa amb el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (el POUM)?

ERC Teià ha estat el motor impulsor del nou POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) i d’una proposta d’ampliació de l’espai d’interès natural (EIN) del Parc de la Serralada Litoral, entre els anys 2003 i 2008, en què hem liderat la regidoria d’Urbanisme. Després de fixar aquests criteris bàsics per a la revisió del POUM, aprovats per unanimitat l’any 2006, i de l’aprovació inicial del document l’any 2008, amb els vots a favor d’ERC i CIU, el vot en contra de txT i l’abstenció del PSC, ara ens trobem en una situació d’alentiment en el procés de revisió. Tot i que a principis d’any vam rebre la proposta definitiva de l’equip redactor del projecte, prèviament acordada entre els grups municipals a govern (ERC i CIU), els treballs d’aprovació provisional i la fase de resolució de les al•legacions s’han allargat innecessàriament. La possibilitat d’aprovar provisionalment el document abans de finalitzar la legislatura és cada cop més llunyana.

Calella

Esquerra entra al registre de l'ajuntament una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l'escola

El grup municipal d'Esquerra a l'ajuntament de Calella ha entrat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l'escola en la qual es proposa, en primer lloc, manifestar que l'actual model d'immersió lingüística a l'escola ha portat resultats positius en l'educació del nostre país, i per tant, es demana als representants del plenari municipal que mostrin el seu suport a continuar aplicant aquest model, i, en segon lloc, es demana unitat a les forces polítiques i a la societat civil catalana per fer front a l'enèsim atac a la llengua, cultura i societat catalana. Podeu descarregar-vos la moció en el fitxer adjunt o bé a l'apartat de documents.