Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Mercat Municipal de Simat
Simat de la Valldigna

Presentació del Pla d'Acció Local a Simat

El propassat dijous es va celebrar al mercat municipal de Simat de la Valldigna la presentació del Pla d’Acció Local de l’Agenda 21, on acudiren representats de les principals forces polítiques del municipi i una cinquantena de persones representants de tots els sectors de la societat simatera. Aquest Pla d’Acció té per objectiu permetre el desenvolupament de Simat de la Valldigna des d’un punt de vista sostenible, integrant en el desenvolupament econòmic i social el respecte pel medi ambient. El document ha estat redactat després de diversos tallers molt participatius per part de la ciutadania i agents socials que, altruïstament, han volgut participar en un procés de debat acurat cap al futur més immediat de Simat, en definitiva, cap a la sostenibilitat. El Pla d’Acció Local de l’Agenda 21 consta de 66 accions organitzades en línies estratègiques, entre les que destaquen una proposta de Parc Cultural per a l’entorn del darrer Monestir cistercenc que queda en peu al territori valencià, de la mesquita de la Xara i de la infraestructura hidràulica històrica que hi ha en aquest entorn.

El Prat Radio entrevista a Georgina Oliva just al finalitzar l'acte
El Prat

XERRADA-DEBAT SOBRE LA LLEI DE SERVEIS SOCIALS

El passat dia 13 de setembre, vam realitzar un acte per fer arribar als assistents, d'una manera directa i clarificadora, que aquesta llei suposa un pas endavant en el aprofundiment de l'estat del benestar. Aquesta llei es va crear per tenir una autonomia pròpia nacional tal com necessita qualsevol estat lliure per poder desenvolupar, amb independència, una bona política social. 

En Pere Aragonès en un moment de l'acte
El Prat

ACTE ACCEPTACIÓ IP A TRÀMIT PEL PARLAMENT DE CATALUNYA

El passat 9 de juliol a la Sala de Conferències del C.Cívic dels Jardins de la Pau, en Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya i Ponent en la Llei de les Consultes, va fer una exposició clarificadora de la importància que té l'acceptació a tràmit de la IP per la Consulta per la Independència. Aquest acte, va coincidir amb la publicació de la sentència del Tribunal Constitucional on ha deixat ferit de mort a l'Estatut en aspectes tant importants con la llengua, el finançament i el tema de la nació. Amb aquesta sentència, el TC ha dictaminat que "Catalunya i la voluntat del poble català expressada en el referèndum per l'Estatut no caben dins l'Estat Espanyol". Tan brusca ha estat la rebaixada amb el ribot que en un futur ens podríem trobar que "les comunitats d'Aragó i de Castella i Lleó, entre d'altres, podrien regular un referèndum si copiessin la nostra Llei de Consultes i Catalunya no. No han servit de res les retallades fetes, inicialment, entre Zapatero i Mas, no han servit de res les retallades i l'aprovació realitzades a les Corts espanyoles i no ha servit de res, que Sa Majestat Joan Carles I, signés l'Estatut, doncs tots, segons el TC, han fet i acceptat una llei anticonstitucional.

En Joan Camps i altres companys a la rua del 5 de juny "Salvem l'Artesà"
El Prat

ERC dona suport a "SALVEM L'ARTESÀ", Campanya de l'A. VV. NUCLI ANTIC

La secció local d'ERC del Prat, dona tot el seu suport a l'Associació de Veïns del NUCLI ANTIC en la seva campanya "SALVEM L'ARTESÀ" i, des d'aquí, la volem FELICITAR per la Festa que l'Associació va organitzar el passat dissabte 5 de juny amb la col·laboració de diferents entitats com L'Artesà, Les Escarxofes del Prat, els Gegants Delta Prat, els Gegants Carmeta i Sisquet i els Diables del Prat. MOLTES FELICITATS i AQUÍ ENS TENIU PEL QUE NECESSITEU!!!

Can Costelleta
El Prat

ESQUERRA DEFENSA CREAR UN ESPAI RURAL A L'ENTORN DE CAL COSTELLETA

El portaveu municipal d'ERC va preguntar a l'equip de govern pel magre futur de cal Costelleta. La manca de sensibilitat de l'equip de govern amb el nostre passat ha contribuït a la pèrdua de importants senyals de la nostra identitat. La pèrdua de l'entorn de les cases d'en Puig n'és un exemple. Ara amb la urbanització de banda i banda del barri de la Barceloneta es tenia la oportunitat de salvaguardar en un paratge urbà un monument al nostre passat rural; els jardins Mon Racó, el canal de rec i la masia de cal Costelleta formava un bon conjunt i era una bona oportunitat peraconseguir-ho. La resposta donada pel regidor d'urbanisme al ple va ser contundent: no hi haurà indult, cal Costelleta serà enderrocat. Aquesta una situació única.

Carme Capdevila, Consellera d'Acció Social i Ciutadana
El Prat

CESSIÓ DE TERRENYS PER A LA CONSTRUCCIÓ D'UNA NOVA RESIDÈNCIA DE LA TERCERA EDAT

El ple va aprovar per unanimitat els convenis on els propietaris fan la cessió dels terrenys situats al Prat Sud per tal de oferir-los al departament d'Acció Social i Ciutadania per a una futura construcció d'una residència de la tercera edat. Cal destacar que durant aquesta legislatura la Consellera d'ERC, Carme Capdevila, ja va inaugurar fa un parell d'anys una residència de la tercera edat i centre de dia a la nostra ciutat.

El Prat

ESQUERRA EN DESACORD AMB LA CREACIÓ D'UN INSTITUT ESCOLA A SANT COSME

Joan Camps denuncià que aquesta mesura impulsada pels ST d'Educació del Baix Llobregat ha estat precipitada i improvisada i no afavoreix la inclusió educativa. Així mateix va demanar en el ple la reconsideració de la mesura, prorrogant un any els equips directius, fer l'avaluació del Pla Educatiu d'Entorn i consensuar amb el professorat dels dos centres les mesures a adoptar. Va destacar que el factor fonamental per l'obtenció d'uns resultats positius es la implicació del professorat en tot procés educatiu i especialment en un barri com el de St. Cosme, implicació que la proposta no te, tal com es va posar de manifest amb el comunicat llegit en el ple pels representants del professorat.

Joan Camps, regidor d'ERC al ple municipal
El Prat

EL SECTOR PAPERERA UN EXEMPLE MÉS DE LA PARÀLISI URBANÍSTICA AL PRAT

L'equip de govern i l'empresa propietària dels terrenys on s'ubicava la històrica Paperera, l'any 2008 van signar un conveni on la propietat es comprometia a presentar en un termini de 3 mesos la proposta de modificació puntual del pla general metropolita per fer possible el canvi d'industrial a residencial. El ple va ratificar el conveni durant l'any 2009. Hores d'ara han transcorregut més de 18 mesos i d'acord amb la resposta donada pel regidor d'urbanisme al portaveu d'ERC, " el més calent es a l'aigüera". És a dir, tot està com el primer dia.

La nova executiva acompanyada d'en Jordi Milà
El Prat

NOU PRESIDENT I NOVA EXECUTIVA A LA SECCIÓ LOCAL

Resultat de l'assemblea organitzada aquest passat 14 de maig, la secció local va escollir al company Lluís Pérez com a nou President i, amb la seva elecció, es va generar la nova executiva local del Prat quedant formada de la següent manera: Secretaria d'Organització: Jordi Castillo Secretaria de Finances: Artur Novell Secretaria d'Imatge i Comunicació: Jordi Ibern Secretaria de la Dona: Carme Cusó Secretaria de Política Institucional: Anna Torres Representant les JERC: Xavier Morales Representant i portaveu del G. Municipal a l'Ajuntament i portaveu: Joan Camps Durant l'assemblea ens va acompanyar en Jordi Milà, President de la Federació Comarcal del Baix Llobregat d'ERC.

Ajuntament
Prats de Lluçanès

Ple Municipal, 30 de setembre

Aquest dijous dia 30 de setembre, a les 7 de la tarda hi ha convocat Ple Municipal a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès. Tot seguit us anunciem l'ordre del dia establert per l'alcalde i les propostes d'acord presentades pel Grup d'Esquerra. Recordeu que, a més, hi ha possibilitat en el torn de precs i preguntes d'intervenir. L'ordre del dia és el següent: 1.- Aprovació de l’acta anterior 2.- Aprovació Compte General 2009 3.- Aprovació expedient de modificació de crèdits núm. 4/2010. 4.- Aprovació declaració crèdits incobrables 5.- Aprovació reglament règim intern Casal del Jovent 6.- Ratificació Acord Junta de Govern 27 de juliol de 2010 7.- Donar compte dels decrets d’alcaldia 8.- Donar compte de les juntes de govern 9.- Mocions 10.- Precs i preguntes El Grup Municipal d'Esquerra presentarem les següents propostes d'acord: - En relació a la línia elèctrica. - En motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. - Per a declarar Prats de Lluçanès municipi moralment exclòs de la Constitucó espanyola.

Tremp

Esquerra no assistirà per primer cop en 15 anys a un ple municipal com a acte de protesta per l’actitud antidemocràtica de l’alcalde

Avui dimarts 28 de setembre, a les 12,55h, els dos regidors membres del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Tremp, entraran un escrit al registre municipal comunicant aquest fet i demanant poder veure les al•legacions al nou Pla Urbanístic que els trempolins i trempolines van presentar a l’Ajuntament abans del mes d’agost. ERC ha estat present a l’Ajuntament de Tremp els darrers 15 anys i mai, fins ara, cap alcalde o equip de govern havia negat a regidors de l’Ajuntament la possibilitat de consultar el registre d’entrada de documents. El grup municipal d’ERC va demanar verbalment a finals d’agost poder consultar l’expedient del POUM per tal de conèixer i consultar totes les al•legacions presentades. Aquesta petició no va ser acceptada. Ell passat dimecres 22 de setembre, ERC va demanar en la comissió informativa prèvia a la convocatòria del ple municipal, poder veure les al•legacions dels ciutadans i ciutadanes de Tremp tal i com van ser entregades a l’Ajuntament.

Vilafranca del Penedès

Oriol Amorós defensa el model català d’acollida amb el català com a llengua per prosperar

El secretari per la immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, va participar en la xerrada organitzada per Esquerra-Vilafranca sota el títol Llei d’acollida: Vilafranca un sol poble. Amorós va exposar que la llei és una de les més importants de la legislatura i sobretot “que és una llei de país”. La llei pretén ser una caixa d’eines per tal de poder treballar i avançar en l’acollida de la nova població arribada a Vilafranca i a Catalunya. Amorós va destacar l’aposta per la formació. Considera que la formació és l’eina bàsica que permetrà avançar en l’acollida i alhora sortir de la crisi. El secretari per la immigració va destacar que la llei d’acollida es fonamenta en tres eixos: regulació dels fluxes immigratoris; potenciació dels serveis socials i aposta per la convivència. En referència a la convivència Amorós va defensar el model d’integració català per sobre del francès o anglès. Segons Amorós, el model català no demana a ningú deixar de ser el que s’és ni que es deixi d’estima el país d’origen.

Bages

Demà vaga general

Com ja sabeu, Esquerra Republicana de Catalunya dóna suport a la vaga de demà i per això mateix us convidem a assistir a les manifestacions que es facin arreu del país. A Manresa la manifestació convocada de forma unitària per la UGT i CCOO en contra de la reforma laboral sortirà a les 11 del matí de la plaça 11 de setembre i recorrerà el passeig de Pere III, el carrer Guimerà i el punt final es posarà a la plaça de Sant Domènec. A més, per altra banda, la CGT ha convocat una marxa, també a Manresa, que sortirà a 2/4 de 12 de la Ben Plantada.

Sergi Albrich
Sant Joan de les Abadesses

SERGI ALBRICH SERÀ EL CAP DE LLISTA PER ERC A LES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 2011

En una reunió celebrada aquest dissabte, la militància del partit ha participat en l’elecció del cap de llista per les eleccions municipals fent les seves aportacions per acabar escollint per unanimitat al geòleg santjoaní Sergi Albrich i Viñas, de 27 anys. FORMACIÓ. Albrich és llicenciat en Geologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i està cursant l’última etapa del mestratge en Govern Local, a la vegada que està fent el Doctorat en Geologia en aquesta mateixa universitat. En l’àmbit professional, treballa com a geòleg a la Generalitat de Catalunya. TRAJECTÒRIA. L’estreta vinculació de Sergi Albrich amb el municipi de Sant Joan de les Abadesses ve de lluny, ja que durant més de 10 anys ha format part del Grup Esplai Somnis, essent el president d’aquesta entitat entre els anys 2002 i 2007. Durant aquesta llarga etapa ha estat el responsable i co-responsable de moltes activitats dutes a terme, com ara els camps de treball, les acampades infantils o bé els parcs nadalencs.

Manresa

La màgia, tema central del Tocats de Lletra

Manresa acollirà, un any més com cada octubre, el programa Tocats de Lletra que cada any omple els carrers i espais més emblemàtics de poesia i literatura. Més de trenta entitats de la ciutat, en més de trenta actes programats, participen en aquest certamen coorganitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, amb el suport del ICIC, la Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes. Actualment, Tocats de Lletra representa ja un dels festivals literaris més destacats del país amb una programació plural, diversa i de qualitat adreçada a tots els públics. El cicle Màgics 2010 vol donar una rellevància especial als autors locals i a la creació literària en general. Per aquest motiu, en l’acte inaugural (divendres 1 d’octubre a les 8 del vespre i a la sala petita del Kursaal) es recitaran poesies escrites per poetes del Bages i d’arreu especialment per aquest cicle. Montserrat Altarriba, Luis Eduardo Aute, Lluís Calderer, Francesc Codina, Miquel Desclot, Josep Fàbrega, Feliu Formosa, Josep Grifoll, Jaume Huch, Jordi López, Gabriel Mora, Sònia Moya, Laia Noguera i Pep Rosanes-Creus han escrit poemes per a l’ocasió que recitaran Joan Crossas i Aina Huguet acompanyats pel piano de David Martell, amb una composició que també serà especial per aquest acte.

Esquerra-VLC proposa un altre servei públic
València

Esquerra-VLC proposa més inversió i menyes espera en el transport públic

El Portaveu d'Esquerra-VLC, Josep Heras, ha denunciat aquest matí el retall que ha efectuat l'Ajuntament de València a 14 línies de l'EMT en el context d'un pla d'ajustament. El dirigent independentista ha recolzat la postura del Comitè d'Empresa i de la Federació d'Associacions de Veïns, que han denunciat aquesta retallada que tindrà com a traducció inmediata d'1 a 2 cotxes menys per línia i l'acomiadament d'un total de 44 conductors en el que portem d'any. Heras ha afirmat que 'a tot això s'ha de sumar que el temps d'espera a les parades afectades pujarà de 2 a 3 minuts, augmentant més encara dels 14 minuts a que ens té acostumats l'Ajuntament de València en hora punta'. En referència al transport públic com a motor de la mobilitat a València, Heras ha declarat que 'el que proposem des d'Esquerra és més inversió, més línies i menys espera, restringint així la circulació de cotxes'. El Portaveu republicà no ha volgut deixar de denunciar la 'baixa inversió pública efectuada per l'Ajuntament que es deu tant a a models polítics com al propi sistema, incapaç d'augmentar la inversió pública' i ha afegit que 'ni el PP ni el PSOE pensen fer res per tal de readmetre als acomiadats i lluitar per un servei públic digne a València'.

València

Esquerra critica l'expropiació de la parcel·la del Teatre Princesa

El President d'Esquerra-VLC, Raül Castanyer, ha criticat l'expropiació que la Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de València va acordar ahir per tal d'adquirir el sòl on s'ubicava anteriorment el Teatre Princesa, al barri de Velluters. En paraules de Castanyer 'la promesa de crear un equipament de caràcter sociocultural ens la creguem tant com la que va fer en 2003 l'aleshores candidat del PP Francisco Camps de crear un "Teatre Nacional Valencià"' Segons ha afirmat el dirigent independentista 'queda clar que les promeses del PP i del PSOE acaben en terra i el Princesa és la prova clara d'això. L'aposta cultural de l'Ajuntament és de destruir, com ja va fer el franquisme, emplaçaments culturals històrics per tal d'expropiar o requalificar sòl urbà'. En aquest sentit, Castanyer ha criticat la postura de l'Ajuntament que declarava com a ruïna imminent l'antic Teatre Princesa. Tal com ha assegurat Castanyer 'segons la Comissió d'Urbanisme les dues edificacions on es trobava l'històric teatre valencià constituïen una amenaça real.