Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Torelló
Torelló

Cues de panses per la regidoria d'Obres i Serveis

Albert Soldevila, regidor d'ERC, va reclamar un manteniment eficient dels voltants del Mercat Municipal. Això no tindria excessiva importància, ja que no és l'únic lloc deixat, però just va ser en aquesta zona on els republicans, en Ple del mes anterior van reclamar que es netegés i se'n fes un manteniment adient.  L'endemà del Ple es va fer una neteja de cara i res més. Actualment, tal com va denunciar Soldevila, torna a estar deixat i ple de porqueria, a més d'haver-hi la runa d'una intervenció de l'ajuntament que es va fer fa setmanes. La resposta del regidor Vivet: "Un oblit, ja ens ho mirarem". Cues de panses!

Vilafranca del Penedès

Catalunya decideix: Referèndum per la independència

Una delegació d’Esquerra-Vilafranca va assistir a l’acte final de la campanya “Catalunya Decidieix” celebrat al Teatre Grec de Barcelona. Durant l’acte s’han fet públiques les sis condicions que Esquerra posarà sobre la taula a l’hora de negociar el pròxim govern de la Generalitat. D’aquestes sis propostes en destaca la primera de totes: convocar un referèndum sobre la independència. A l’acte hi va intervenir el portaveu d’Esquerra a l’ajuntament de Barcelona i els caps de llista de Tarragona, Sergi de los Rios; de Girona, Carme Capdevila; i el de Lleida, Carmel Mòdul. Tots ells van fer una gran defensa de la tasca d’Esquerra durant els últims anys per fer créixer l’independentisme. El President del Parlament, Ernest Benach, i la portaveu independentista al Parlament, Anna Simó, també van intervenir. Ells van ser els encarregats d’anar anunciant les sis condicions per formar el proper govern: reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent.

Llagostera

Convocatòria del Ple

ORDRE DEL DIA:  ASSUMPTES A TRACTAR I DEBATRE: 1.Ordenances fiscals 2011. 2. Aprovar definitivament la modificació de l'ordenança reguladora de circulació de vehicles i vianants. 3. Aprovar l'addenda al conveni amb Medi ambient i Habitatge per a l'adjudicació d'habitatges al Sector Ganix. 4. Aprovar el Conveni a signar amb l'Empresa Regs de Catalunya, S.A.U. (REGSA) 5. Moció de Llagostera Decideix per declarar Llagostera moralment exclosa de la Constitució. CONTROL I GESTIÓ MUNICIPAL  

Molins de Rei

El Govern aprova una aportació de 200.000euros del PUOSC 2011 per a la federació Obrera

El Govern ha aprovat el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) corresponent a l’any 2011, que suposarà una inversió per als municipis de 165.263.545 euros. El PUOSC és el programa de cooperació local impulsat pel Departament de Governació i Administracions Públiques amb una dotació econòmica més gran, cosa que el converteix en el principal instrument de suport al món local. Aquest pla incideix directament en la qualitat de vida de la ciutadania, finançant actuacions per cobrir les necessitats dels habitants dels municipis. La majoria d’aquestes obres es concreten en urbanitzacions, pavimentació, conservació de la via pública, abastament d’aigua i equipaments culturals, esportius o docents. Les obres de rehabilitació de la Federació Obrera per a convertir-la en un gran centre Cívic i Cultural compten amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Molins de Rei. Les obres està previst que acabin en el primer semestre de 2011 coincidint amb el 80è aniversari de la proclamació de la II República.

Molins de Rei

Víctor Puntas signa amb Governació la renovació del conveni per desplegar el Pla Local de Civisme

Les ciutats que han signat l’acord amb Governació són: Amposta, Tortosa, Girona, Salt, Lloret de Mar, Rubí, Terrassa, Vic, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Reus, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Olot, Figueres, Manlleu i Sabadell. Víctor Puntas, 1r Tinent d'alcalde, ha explicat que “la profunda transformació de caire econòmic, social i cultural que viu la nostra societat planteja el repte de dur a terme polítiques que reforcin la integració i la cohesió social”. “. Segona convocatòria dels Plans Els Plans Locals de Civisme permeten desenvolupar i consolidar polítiques locals de foment del civisme i de dinamització comunitària. Promouen una actitud participativa de la ciutadania, amb un paper actiu en la política municipal, amb consciència de la pròpia cultura, llengua i tradició, i amb el compromís pel futur de la comunitat. Els convenis suposen una inversió global de 513.000 euros i l’import de cada subvenció oscil·la entre els 25.

Federació de Lleida

Mòdol: “Avui presentem el que esperem sigui l’última candidatura per la comunitat autònoma catalana”

Mòdol ha recordat que de cara les properes eleccions del 28N, Esquerra només pactarà amb aquelles formacions que apostin per l’autodeterminació i vulguin dur a terme un referèndum per la independència la propera legislatura, “però hi ha altres propostes que també preocupen als nostres ciutadans i que són les més votades de la campanya Catalunya Decideix, com són la creació d’un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies i establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització”, finalitza el candidat.

Federació de Lleida

El candidats d’ERC per Lleida manifesten la seva oposició a la MAT

Van visitar el castell de Mur i la col·legiata per comprovar l’impacte mediambiental negatiu que aquesta obra causaria al territori, i més tenint en compte la inversió que s’ha fet per recuperar aquests béns culturals, que suposen un atractiu turístic molt important i a més afavoreixen l’economia de la comarca. De fet, altres ajuntaments, grups i col·lectius del territori, ja han manifestat obertament aquesta oposició en diverses ocasions; tal com ha fet Esquerra des del començament.

Ajuntament de Simat
Simat de la Valldigna

Convocatòria del Ple en sessió extraordinària a Simat

Dilluns, 25 d'octubre, està previst un Ple en sessió extraordinària a les 20:00 hores on es tractaran els temes següents: ORDRE DEL DIA: 1. ASSUMPTES A TRACTAR I DEBATRE: 1.1. Calendari laboral 2011. 1.2. Aprovació MC 6/2010 per suplement de crèdits. 1.3. Aprovació MC 7/2010 per suplement de crèdits. 1.4. Anulació acord plenari de data 1 de març de 2010 sobre aprovació de Pressupost Municipal 2010 en relació als increments retributius del personal al servei de la Corporació. 1.5. Proposta d’Alcaldia sobre iniciació d’actuacions a realitzar en relació al camp de futbol de gespa artificial. Des d'Esquerra Simat animem a la gent del poble a acudir.

Illes Balears i Pitiüses

Presentació del llibre “L’engany de la corrida” de Jordi Portabella.

Aquest dissabte, 30 d’octubre, a les 18:00h a Can Alcover, Espai de Cultura (Carrer de Sant Alonso 24, Palma) Presentació del llibre “L’engany de la corrida” a càrrec de l’autor Jordi Portabella, candidat a la Batlia de Barcelona. El Regidor serà presentat per Carme Rojas, Presidenta de la societat protectora d’animals de Mallorca. Dissabte, 30 d’octubre 18:00h a Can Alcover (Carrer de Sant Alonso 24, Palma)

tripartit
Granollers

Saldo Positiu

L’any 2003 es constituïa el primer govern catalanista i d’esquerres d’ençà el 1939. L’expectació després de quaranta anys de dictadura i de vint i tres anys de democràcia amb reiterats governs del centre dreta pronosticava un canvi de cicle en la política del País. Tot i que durant vint-i-tres anys van està governant Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya i durant vuit anys aquestes formacions polítiques van tenir el suport del PP català, mai es va emprar la terminologia “tripartit” per fer-hi referència. El mot tripartit s’ha utilitzat en els darrers temps per menystenir la tasca feta per tres formacions polítiques que han hagut de fer política en el marc d’una crisi econòmica, d’una desafectació general, en definitiva, en unes condicions gens afavoridores. Malgrat tot, malgrat el soroll provocat per mitjans de comunicació, malgrat el guirigall de tertulians radiofònics s’han executat polítiques d’acord amb les necessitats dels temps que estem vivim.

Salvador Aleman Macia davant la placa que recorda el seu pare Salvador Aleman Pedrosa
Cunit

Reconeixement, després de 72 anys

El nostre company Salvador Aleman Macia ha participat en l‘acte de reconeixement oficial que s’ha fet dels soldats morts durant la batalla de l’Ebre. El seu pare Salvador Aleman Pedrosa es uns dels molts desapareguts a la batalla del l' Ebre. En Salvador es membre actiu, entre altres, de la Associació per la recuperació de la memòria històrica. Des de anys lluita perquè el sacrifici del seu pare i de milers de persones per la llibertat i la República no caiguin en l'oblit.   Transcrivim el seu breu relat de l’acte:    "Més de 3.000 familiars dels soldats morts a la Batalla del l’Ebre, hem assistit el darrer cap de setmana (23 i 24 d’octubre), a Gandesa i la Fatarella per un acte de dignificació i homenatge als nostres familiars. Un total de 29 plaques amb el nom i cognoms de 1.145 soldats morts, dels mès de 20.000 que van morir a la Batalla de l’Ebre. Aquestas placas son al Memorial de las Camposines. L’acte d’homenatge va seguir al poliesportiu de Gandesa que degut a la forta assistència, es va fer dos cops.

Saül Ortolà
País Valencià

Esquerra-Pego presenta 5 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat

Esquerra-Pego, ha fet arribar al grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Congrés dels diputats de Madrid la sol·licitud d'inversions al poble de Pego, per valor de 19.550.000,00€, per incentivar els sectors productius de Pego i millorar la qualitat de vida dels pegolins i pegolines. Aquestes esmenes s'inclouran en les negociacions dels pressupostos generals de l'estat per al 2011. En primer lloc, la partida pressupostaria mes important s'ha dedicat a demanar la construcció d'una nova residencia d'ancians amb centre de dia, ja que "la que existeix en l'actualitat, ha quedat obsoleta i antiquada", ha explicat l'alcaldable per Esquerra Republicana Saül Ortolà, qui ha afegit que "des d'Esquerra-Pego, creiem que els nostres majors mereixen estar cuidats en unes millors infraestructures, perquè la residencia actual no dona per a mes". En segon lloc, s'han dedicat tres esmenes a la projecció turística de Pego, demanant la neteja i rehabilitació del castell d'Ambra, amb l'eliminació de les construccions del segle XX i la reconstrucció de la torre rodona, la neteja de sendes de muntanya i la creació d'una via verda amb un centre de recepció a la Marjal.

Oriol Junqueras
País Valencià

Junqueras demana al Consell que pressione pel respecte dels drets fonamentals al Sàhara Occidental

Arran de l’assassinat d’un sahrauí de 14 anys ahir al vespre a prop de la ciutat d’El Aiún, al Sàhara Occidental, mentre transportava aliments, aigua i medicaments a un campament sahrauí de protesta, l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha demanat al Consell i a la Comissió Europea que pressione efectivament el Marroc perquè respecte els drets fonamentals dels sahrauís, inclòs el dret a l’autodeterminació. "Amb tots els països amb qui la UE manté acords, la Comissió ha de ser molt més exigent amb el compliment de la democràcia. És evident que amb la política econòmica no n’hi ha prou per generar un espai de seguretat i de garantia dels drets fonamentals a la Mediterrània. Cal que la UE condicione els acords comercials a l’avanç en drets democràtics", ha argumenta Junqueras. "Després de 35 anys de conflicte, el Govern del Marroc ha d’entendre que no pot imposar la seva voluntat a la societat sahrauí. Aquesta manera de fer forma part d’una altra època de la història, i la Comissió Europea ha de pressionar perquè Rabat hi pose fi", ha conclòs l’eurodiputat republicà.

Pego

Esquerra-Pego presenta 5 esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat

Esquerra-Pego, ha fet arribar al grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Congrés dels diputats de Madrid, la sol·licitud d'inversions al poble de Pego, per valor de 19.550.000,00€ per a incentivar els sectors productius de Pego, i millorar la qualitat de vida dels pegolins. Aquestes esmenes s'inclouran en les negociacions dels pressupostos generals de l'estat per al 2011. En primer lloc, la partida pressupostaria mes important, s'ha dedicat a demanar la construcció d'una nova residencia d'ancians amb centre de dia, ja que la que existeix en l'actualitat, ha quedat obsoleta i antiquada, “des d'Esquerra-Pego, creiem que els nostres majors mereixen estar cuidats en unes millors infraestructures, perquè la residencia actual no dona per a mes” ha afirmat l'alcaldable per Esquerra Republicana Saül Ortolà. En segon lloc, s'han dedicat tres esmenes a la projecció turística de Pego, demanant la neteja i rehabilitació del castell d'Ambra, amb l'eliminació de les construccions del segle XX i la reconstrucció de la torre rodona, la neteja de sendes de muntanya i la creació d'una via verda amb un centre de recepció a la Marjal “a Pego hem de presumir de Parc natural, de paisatge i d'història, i creant rutes per les muntanyes, la marjal, i tenint un mirador com el Castell d'Ambra, poden ser un punt de referència per al turisme internacional” a mes, ha afegit que “mentre que uns pretenen destrossar el nostre patrimoni natural, nosaltres apostem per cuidar-lo, per a que tots ens beneficiem d'ell” ha afirmat Ortolà.

almassora
País Valencià

Esquerra-Almassora presenta esmenes als pressupostos generals de l'Estat espanyol

Esquerra-Almassora ha presentat una sèrie d'esmenes als Pressupostos Generals de l'estat de 2011 que s'encarregaran de defensar i debatre els diputats d'Esquerra al Congrés. Aquestes esmenes són, segons ha comunicat Sergi Alejos, secretari d'organització d'Esquerra-Almassora, "l'estudi per part de Costes de l'afecció del Port de Castelló a la costa litoral d'Almassora, l'acondicionament de l'Espai polifuncionals Cultural i Festiu, la creació d'espigons/esculleres a la línia costera de la mar d'Almassora, la remoledació del Dret de Pas entre la Platja d'Almassora i el Grau de Castelló per poder ser utilitzat per vianants i ciclistes i un nou quarter de la Guàrdia Civil, d'acord amb la població actual d'Almassora i amb l'antiguitat que té el quarter actual". Segons ha explicat el dirigent republicà,  "entenem que podrien ser moltes més les esmenes que es presentaren, però amb aquestes qüestions tan bàsiques, algunes de elles demandes històriques de la població d'Almassora, es pot saber quina és la importància que per a l'Estat Espanyol té la població d'Almassora".

Teatre Grec, Joan Puigcercós, Esquerra
Barcelonès Nord

Esquerra fixa els sis compromisos per negociar un nou Govern

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions, Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach, van ser els encarregats d’anunciar-los davant les 1.