Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Gent Valenta
Sant Feliu de Guíxols

Gent Valenta: Gent d'Esquerra

Hem sentit moltes crítiques a Esquerra durant aquests anys que hem estat al Govern: titulars de diaris que menyspreaven la feina feta, gent que criticava la poca ambició en temes nacionals i la incapacitat per gestionar la crisi. El poders fàctics, aquells que fan negoci de la Catalunya dependent, no ens ho han posat gens fàcil. Ni ho faran mai. Amb Esquerra al Govern, Catalunya ha avançat més que mai. Gràcies a Esquerra Republicana, a més, la independència de Catalunya ha deixat de ser un tabú, com quedar palès a la manifestació del 10 de juliol, després de la sentència del Tribunal Costitucional. Aquesta feina ben feta ha estat possible, en gran part, gràcies a l’esforç de tots vosaltres. Les crítiques rebudes no ens ho han posat fàcil. Però la realitat és que amb 21 diputats mai ningú com Esquerra havia fet tant com hem fet nosaltres per aquest país. Per això, les eleccions del 28 de novembre són tan importants. Esquerra hem de ser decisius per seguir avançant cap una Catalunya nacionalment lliure i socialment justa.

Joan Tardà i Gemma Lago, junt a Isaac Albert, en el decurs de l'acte que ha tingut lloc a la UPC
Terrassa

Tardà: “El vot útil independentista és Esquerra”

Gemma Lago, candidata de les Joventuts d'Esquerra al Parlament de Catalunya, i Joan Tardà, diputat d'Esquerra al Congrés, han estat els encarregats de presentar a la UPC de Terrassa les línies bàsiques en matèria de joventut del programa electoral d’Esquerra Gemma Lago ha volgut destacar el canvi de paradigma en polítiques de joventut: de les iniciatives enfocades a l'oci a les mesures per ajudar els joves a dissenyar el seu propi projecte vital. Això s’ha reflectit en mesures que van més enllà dels mandats electorals, com és el cas del Pla Nacional de Joventut. Gemma Lago ha dit que Esquerra lluitarà per aconseguir una major ocupació i de més qualitat per als joves. La candidata de les JERC ha demanat polítiques públiques que afavoreixin la igualtat d'oportunitats, malgrat la magnitud de la crisi i “malgrat l'escull de l'Estat, que ens limita en recursos”. Lago ha exigit el traspàs de la gestió de les beques, més tenint en compte que actualment “els universitaris catalans, que representen el 17% de la població universitària de tot Espanya, només reben el 6% de les seves beques”.

Castelló d'Empúries

Benvinguts

Benvinguts a la pàgina web d'ERC  de Castelló d'Empúries. Del programa electoral que varem presentar per les eleccions municipals de 2007,  hem acomplert el 63 % de les 175 propostes i s'ha assolit tot i governar en coalició de varis partits amb ideologies totalment diferents i sobretot tot i estar en una crisi tant profunda com la que tenim .

Helena Solà i Marc Sanglas, durant la roda de premsa
Cerdanyola del Vallès

Sanglas: "el vot útil independentista és el d'ERC"

El secretari de Política Municipal i número 6 a les llistes d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marc Sanglas, afirma que el vot útil independentista a les eleccions de diumenge és el de la formació republicana ja que és "l'única força independentista amb presència garantida al pròxim Parlament i l'única que garanteix avenços socials i nacionals". El candidat d'Esquerra explica que s'ha de mantenir el treball per aconseguir una majoria social independentista a Catalunya i considera que les eleccions de diumenge són clau en aquest camí cap a la independència que "ja ha començat i és irrreversible". Marc Sanglas indica que de les sis condicions que ERC posa sobre la taula de cara a possibles pactes de futur la principal és la celebració d'un referèndum per la independència. El candidat d'Esquerra remarca que la celebració d'aquesta consulta és possible sense el vistiplau de Madrid si hi ha una majoria política al Parlament. En aquest camí, Sanglas considera que el govern tripartit ha estat una aposta estratègica molt positiva perquè el suport a Montilla ha demostrat que ERC vol una "Catalunya lliure i independent on tothom se senti inclós".

Ernest Benach a la Seu d'ERC
Anoia

Per Ernest Benach, “el dilema de les eleccions és qui serà l’àrbitre de Catalunya, si Esquerra o el PP”

Ernest Benach va iniciar les seves declaracions manifestant que “en aquestes eleccions ens juguem qui decidirà el futur de Catalunya” tot assenyalant que “el dilema està en qui serà l’àrbitre del govern de la Generalitat, si Esquerra Republicana o el Partit Popular”. Benach va reivindicar el paper d’ERC durant aquests anys perquè “gràcies a s’ha avançat com mai en polítiques nacionals i socials, obligant als dos grans partits a prendre decisions de país impensables”. En clau electoral, preguntat per la proposta de CIU pel concert econòmic, el dirigent republicà va defensar que “l'any 92 nosaltres ja varem començar una campanya pel concert econòmic, ara diu CiU que el vol, doncs benvinguts” tot afegint que “la proposta d’ERC és clara, és un full de ruta comú, que inclou el concert econòmic i un referèndum per la independència: ERC ajudarà al govern si, després d’aquestes eleccions, es demana el concert econòmic; ara bé, si no ens el donen llavors tocarà decidir, i no hi ha via més democràtica que un referèndum”.

7 anys de govern en 140 piulades
Malgrat de Mar

7 anys de govern en 140 piulades

Consulta aquest document on trobaràs en 140 piulades el que ha fet ERC en 7 anys de govern. "Si fa set anys ens haguessin dit que sobre l’independentisme pivotaria l’eix de la política catalana no ens ho hauríem pas cregut. La societat catalana ja no es conforma només amb engrunes, ni amb la política del peix al cove. L’independentisme ha amarat amplis sectors de la població, s’ha fet més transversal. El dret a decidir ja no és avui una entelèquia i la independència ha deixat de ser un somni romàntic per esdevenir un objectiu tangible. L’esquerra independentista ha governat i els resultats s’han notat, amb un fort impuls a les polítiques socials i amb una ambició nacional desconeguda allí on tot havien estat temors i renúncies. Ha estat necessari que Esquerra fos al Govern per desplegar delegacions catalanes per tot el món, per fer una Llei d’acollida pionera i que establís el català com a llengua comuna, per blindar l’escola catalana, per impulsar la internacionalització de l’economia catalana, per ser conscients fins a quin punt l’espoli fiscal existeix i és un llast.

Tribunal Constitucional
Granollers

ERC Granollers dóna suport als reglaments per a l’ús de la llengua catalana a les administracions locals

El Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Granollers ha presentat una moció en suport als reglaments per a l’ús de la llengua catalana a les administracions locals. Tal i com s'evidencia en la vida quotidiana a casa nostra, l'ús de la llengua catalana no provoca cap tipus de confrontació social, ans el contrari, és una eina més de convivència a la societat catalana i un instrument de cohesió social del país. Recentment, però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, instat pel Grup Municipal del Partit Popular a Barcelona i per l’entitat Convivència Cívica Catalana, ha portat a terme una suspensió cautelar d'alguns dels articles dels reglaments d'ús del català de l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida, respectivament. Així mateix, l'Associació Cívica Ciutadana ha anunciat que també portarà als jutjats el reglament de la Diputació de Girona. Per tots aquests motius, el Grup Municipal d’ERC ha proposat al ple de l’Ajuntament que expressi el seu rebuig més profund vers l’ús partidista i l'ofensiva contra la llengua catalana que han demostrat alguns col·lectius tot presentant recursos contra els reglaments d’ús del català a diferents administracions locals i que doni suport a les administracions locals que disposen de reglaments vigents per a l’ús de la llengua catalana on el català és llengua preferent, com és el cas de l’Ajuntament de Granollers, i esperonar a la resta a aprovar-ne.

Campament de la Dignitat
Granollers

ERC Granollers presenta una moció de condemna a l'atac marroquí al Campament sahrauí de la Dignitat

El Grup Municipal d’ERC ha presentat una moció perquè l’Ajuntament manifesti la seva condemna pel desallotjament violent i la repressió posterior del Campament de la Dignitat d’Al-Aiun. Mitjançant aquesta moció, Esquerra també busca que el consistori insti a la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya a adoptar una posició inequívoca a favor de la resolució definitiva i justa d’aquest conflicte, a més de demanar al Govern espanyol, la Unió Europea i les Nacions Unides que facin servir totes les vies al seu abast per tal d’aconseguir una condemna d’atacs com el patit al Campament de la Dignitat, l’impuls d’una nova fase negociadora entre el Govern marroquí i el Front Polisario, així com el compliment de les resolucions aprovades en el marc de les Nacions Unides sobre el conflicte. La moció es debatrà a la Junta de Portaveus prèvia al Ple municipal de dimarts 30 de novembre.

Imatge de la capçalera de la marxa
Sant Boi de Llobregat

25 de novembre: "Que la violència no ens prengui la independència"

Ahir diumenge 21 de novembre va tenir lloc la primera marxa contra la violència masclista a la nostra ciutat. Unes 300 persones van marxar des de la Plaça Ernest Lluch, a Camps Blancs, fins a Can Massallera, on es tancà l'acte amb la lectura del manifest elaborat pel Consell Municipal de les Dones. La secretària de la Dona d'Esquerra, Lucia López i el regidor de Barri Centre Enric Garcia van participar a la marxa en representació d'Esquerra. Per a López, "en dies com avui hem de recordar tota la feina que s'està fent per a l'eradicació de la violència masclista, però essent conscients que en queda molta per fer". En aquest sentit, la representant republicana va destacar el fort increment en el pressupost destinat a lluitar contra la violència masclista (ha crescut un 165% des de 2005) però ha recordat que "amb això no n'hi ha prou. Cal seguir posant a les dones en el centre de les polítiques públiques per tal que siguem subjectes de drets". Durant tota la setmana, a Sant Boi s'organitzen diversos actes, entre ells el videofòrum amb la pel·lícula "Frozen River", que tindrà lloc a Cal Ninyo el proper dijous, 25 de novembre, a les 18h.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra participa a l'acció de la Plataforma Son Bordoi viu

Una trentena de persones han participat avui en l'acció simbòlica de la Plataforma Son Bordoi viu, de la qual en formen part l'assembles de joves del Molinar, el GOB, Gadma i com a únic partit polític, Esquerra. Aquest acte ha consistit en fer un hortet al terreny de Son Bordoi, i hi han participat, entre d'altres militants del partit republicà, Joan Lladó, president d'esquerra a les Illes Balears i Pitiüses; Joan Vicenç Lillo, secretari de política territorial i Francesc Jaume, president d'esquerra Palma. El terreny de son bordoi integra un total de 112.882 metres de sòl fèrtil, mentre que a Palma hi ha 45.000 pisos buits; a banda d'això cal destacar que la Comissió Tècnica d'Urbanisme del Consell de Mallorca va posar de manifest que aquest projecte te múltiples mancances a nivell urbanístic, ja que es proposa en una zona ja col•lapsada com és el Molinar. Joan Lladó ha manifestat que "aquest terreny és de les darreres zones fèrtils de palma i és un insult al votant ecologista que un pacte de progrés i per la sostenibilitat aposti per aquest projecte, que no fa més que perpetuar el model Matas"

Imma Cunyat
País Valencià

"Que la violència no ens prenga la independència"

El proper dijous 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la violència masclista. Esquerra es suma als actes convocats amb motiu d'aquesta jornada. Són moltes les dones maltractades pel fet de ser dones. Altres han estat assassinades per les seues parelles o exparelles. En paraules de Imma Cunyat, secretària de la Dona d'ERPV, "des d'Esquerra volem engrescar totes les valencianes i valencians a participar amb la seua presència, a nivell local o comarcal, en els actes que se celebren al llarg d'aquestes setmanes. A més a més, el 25 de novembre, hi ha concentracions a Alacant i Castelló i la tradicional manifestació a València. En totes aquestes participa Esquerra en l'organització". Cunyat ha incidit en que, tal i com es recull al manifest elaborat des de la Secretaria de la Dona, "al País Valencià continua sense desenvolupar-se des de fa sis anys la Llei Integral contra la violència de genere, l'actual govern no planteja cap política a nivell educatiu, sanitari, assistencial ni als mitjans de comunicació per eradicar la violència masclista i, mentrestant, any rere any veiem com els drets fonamentals de les dones valencianes, pel fet de ser-ho, es veuen vulnerats".

ERC - Catalunya Central

Acte central d'Osona

Acte central de campanya a Osona, amb la presència de Joan López (candidat municipal a l'Ajuntament de Vic), Josep Mª Freixanet (candidat comarcal al Parlament), Ernest Benach (President del Parlament) i Joan Puigcercós (Candidat a President) a les 20h a l'edifici del Sucre de la ciutat de Vic.

Maria mercè Roca, Eduard Adrobau
Vidreres

Acte de Campanya

GENT VALENTA per la independència Dilluns 22 de novembre a les 20.30 h Sala de Plens del Ajuntament de Vidreres amb Maria Mercè Roca Candidata d'Esquerra per Girona Eduard Adrobau Candidat d'Esquerra per Girona 

Almassora al Palau.

ALMASSORA AL PALAU El passat dissabte 20 de novembre , vam gaudir del Palau de la Musica i de la gent que allà es trobava.El viatge va ser llarg, però entretingut, entre els riures, la pluja i la conversa es va fer mes curt que no ens pensàvem. Al entrar al principat, un arc de Sant Martí ens donava la benvinguda a un dia , per a gaudir o patir, la decisió era nostra. Al palau ens vam entendrir, vam tornar a riure, sentit-nos orgullosos de pertànyer a un grup amb qui compartir idees i sentiments. Per això després d'haver deixat arrere el camí, els riures i als companys, després d'arribar a casa i calçar-me les sabatilles, un pensament em rodava per el cap. Perquè no gaudir d'això ? Perquè no aplegar esforços ? Perquè no asseure'ns tots a la mateixa taula?, no sols els que allà rèiem i parlarem, si no tots els que riuen, parlen i pensen com nosaltres, que no serem lliures fins el dia que siguem independents. Diversificar fronts contra un mateix enemic que es sap fort i poderós.

Gandesa
Terra Alta

La Gent valenta a Gandesa

Ahir a la tarde en Lluís Salvadó  cap de llista per les Terres de l'Ebre acompanyat de Neus Sanromà candidata per la Terra Alta, i de'n Jordi Bosch secretari general de telecomunicacions de la Generalitat, van presentar la "Gent valenta" d'Esquerra a la comarca... Queda clar... votar Esquerra es votar Independència...¡¡¡

Sant Pere de Ribes

Joan Tardà dimarts 23 al GER

Demà dimarts 23 a les 20h el company Joan Tardà, farà un acte electoral dins de la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest diumenge 28, el mateix tindrà lloc a la sala d'actes de l'entitat GER, us hi esperem valents i valentes.