Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Som una nació, nosaltres decidim
ERC Piera

ERC ANOIA ORGANITZA AUTOCARS PER ANAR A LA MANIFESTACIÓ DEL 10 DE JULIOL

La Federació Comarcal d’ERC a l’Anoia, organitza un autocar per assolir la màxima afluència ciutadana a la manifestació del proper dissabte 10 de juliol. S’ha estimat que la sortida sigui puntualment a les 4 de la tarda de l’Estació d’Autobusos d’Igualada i de Capellades, i la tornada, en finalitzar la manifestació. Assenyalar també que per tal d’ajudar a sufragar-ne les despeses, el viatge tindrà un cost simbòlic de 3€ Les places d’inscripció són limitades i, per tant, podeu realitzar les vostres reserves per correu electrònic a anoia@esquerra.org, o bé als telèfons 93.805.00.18 / 653.901.395 / 686.815.714, tot indicant-ne el nom i un telèfon de contacte.

Girona

S’impulsen uns plans extraordinaris d’ocupació per la contractació de 148 persones

El Departament de Treball ha subvencionat amb 1.095.200 euros l’Ajuntament de Girona, en concret al Servei Municipal d’Ocupació, per tal de contractar 148 persones en Plans Extraordinaris d’Ocupació. En aquests moments s’està en fase de recopilar els currículums de persones que compleixin el perfil i la contractació està prevista pel 15 de juliol fins a finals d’any. Les tres àrees ens les quals es contractaran són l’àrea de Noves Tecnologies, en la que es contractaran dinamitzadors dels Punts TIC de la ciutat i dinamitzadors web (alfabetització digital, competències digitals bàsiques de la població, informar sobre recursos en àmbit formatiu, ocupacional, xarxes socials, etc). Una altre tipus de contractació serà la de fer campanyes de sensibilització ambiental en comerços i mercats, activitats culturals de la ciutat, etc. I la tercera tasca a desenvolupar per les persones que seran contractades, serà la de rehabilitar edificis i espais públics de Girona.

Sant Boi de Llobregat

Esquerra fa que el Ple Municipal defineixi un marc comú davant la crisi política derivada de la sentència del TC

Avui, dimarts 7 de juliol, s'ha celebrat a instàncies d'Esquerra un Ple Municipal extraordinari per abordar la situació ocasionada per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. En aquest ple, s'ha aprovat una moció unitària, promoguda per Esquerra, que ha rebut el suport de totes les forces polítiques del govern municipal. Així doncs, l'Ajuntament de Sant Boi ha definit un marc comú basat en: - El rebuig a la sentència, considerant que s’ha alterat, no només el contingut de l’Estatut sinó que s’ha trencat el pacte regulador de les relacions, en data d’avui, entre Catalunya i Espanya. - La necessitat d’una resposta unitària i democràtica, per tant el suport a la manifestació convocada sota el lema: Som una nació, nosaltres decidim. - El suport local a les resolucions que es prenguin des del Parlament i el Govern Català, en defensa de la voluntat expressada democràticament per la ciutadania. - Una crida a entitats i a tota la ciutadania a manifestar-se i participar en la manifestació del 10 de juliol a Barcelona.

Vallès Oriental

Roda de premsa sobre la proposta d’Esquerra en el marc del Pla Territorial Metropolità de Barcelona

El passat dia 5 de juliol de 2010 se celebrà a la seu d'Esquerra de Mollet del Vallès una roda de premsa per exposar les propostes d'Esquerra Republicana de Catalunya a l’entorn del Pla Territorial Metropolità de Barcelona. Es va escollir Mollet ja que durant el Ple de l'ajuntament del dia 28 de juny, l’equip de govern de Mollet del Vallès va aprovar la interposició d’un recurs contenciós administratiu contra el Pla Territorial Metropolità de Barcelona i el regidor d'ERC, Oriol López i Mayolas va ser l'únic vot en contra per entendre que Aquest Pla és el resultat d’un diàleg entre les administracions locals, no només la de Mollet del Vallès, i la Generalitat. L’acord, que conté els quatre traçats de la Ronda del Vallès amb el mateix rang, és fruit de l’acord entre les forces polítiques del govern català. El traçat que defensem des d'Esquerra és el menys agressiu amb el territori. La roda de premsa va ser presentada pel mateix López, la Presidenta comarcal, Maria Llerda i per Anna Simó, Portaveu del grup parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya i membre de l’Executiva nacional.

La selva

CARME CAPDEVILA A CALDES DE MALAVELLA

Aquest divendres dia 9 de juliol, a les 8 de la tarda, en la sala de plens de l'Ajuntament de Caldes de Malavella, la comarcal d'Esquerra a la Selva ha organitzat una xerrada amb Carme Capdevila i Palau, Consellera d'Acció Social i Família de la Generalitat de Catalunya. El títol de la conferència és "Esquerra, motor de canvis en la Política Social a Catalunya" i desgranarà les principals actuacions realitzades des del Govern del país en matèria de polítiques de benestar.

Castellar del Vallès

Autocar pel 10J a Barcelona

El proper dia 10 de juliol hi ha una manifestació convocada per Òmnium Cultural per rebutjar la sentència de l'estatut que trepitja la voluntat dels catalans, amb el lema: Som una nació. Nosaltres decidim. La manifestació va clarament enfocada no tant a defensar l'estatut sinó a defensar el dret de decidir dels catalans. La via autonomista està esgotada i només queda la via de la independència de Catalunya. Esquerra a Castellar fa una crida per assistir-hi amb l'autobús que organitza Castellar Decideix i que sortirà a les 16:30 de les piscines Puigverd. El cost serà de 7 euros. La manifestació començarà a les 18 hores al centre de Barcelona. Animem a tots els castellarencs a manifestar-se pel dret a decidir lliurement dels catalans. Per reservar plaça al bus contacteu amb l'Oriol 636 600 365

canet de mar, platja
Canet de Mar

Greus deficiències del servei de prevenció i salvament a les platges de Canet

ERC Canet denuncia greus deficiències del servei de prevenció i salvament a les platges de Canet aquesta temporada 2010 EL SERVEI DE PREVENCIÓ I SALVAMENT A LES PLATGES DE CANET va començar a funcionar el 23 de juny en un horari entre les 10 del matí i les 6 de la tarda ( fins a les 7 davant l’estació). Han passat 15 dies i els incompliments de les obligacions del contractista són gravíssimes i la inhibició en el control de l’Ajuntament, escandalosa: • Perquè no hi ha cap embarcació amb motor per efectuar rescats quan calgui? • Perquè no hi ha cap vehicle tipus 4 x 4 a la zona si en tenen l’obligació? • On és l’ambulància per casos d’emergència a la zona? • Perquè no es veu personal fent passejades pel trencant de les aigües tal i com exigeix el contracte? Què passarà si hi ha cap emergència? Diumenge la platja era plena i no hi havia cap dels mitjans materials descrits i cap persona presenta al trencant de les aigües. Els dies feiners, tampoc.

Palamós i St. Joan

Manifestació del dia 10J

Animem a tots els militants i simpatitzants d'ERC a participar a la Manifestació del dia 10 de Juny amb el lema "Som una nació, nosatres decidim". Informem que la plataforma "Palamós i Sant Joan per l'Autodeterminació" ha organitzat un autocar(s) per assistir-hi. Cal fer les reserves a: psjautodeterminacio@gmail.com o a Electrodomèstics Garbí (Av. Catalunya,13), o al Bar Catalunya (Plaça de la Sarfa) (Preu: 10 €)

Bages

BUS A LA MANIFESTACIÓ NOSALTRES DECIDIM. SOM UNA NACIÓ

Des d'ERC-Bages i des de diversos municipis s'han organitzat autocars per la manifestació del dia 10 a Barcelona. Si vols anar-hi amb algun d'aquests autocars, truca a la secció local del teu poble o bé a la Federació Comarcal del Bages 938 726 352 o al mòbil 616 504 927. Hi hem d'anar a fer sentir la nostra veu. No hi faltis!!!"

Calella

Tots i totes a la manifestació!

La secció local d'Esquerra de Calella fa una crida a tots els calellencs i calellenques a assistir a la manifestació unitària del proper dissabte, 10 de juliol, a la tarda a Barcelona. Fem sentir la nostra veu! Som una nació. Nosaltres decidim!

BUS 10-J
Sant Cebrià de Vallalta

Autocar pel 10J a Barcelona

El proper dia 10 de juliol hi ha una manifestació convocada per Òmnium Cultural per rebutjar la sentència de l'estatut que trepitja la voluntat dels catalans, amb el lema: Som una nació. Nosaltres decidim. La manifestació va clarament enfocada no tant a defensar l'estatut sinó a defensar el dret de decidir dels catalans. La via autonomista està esgotada i només queda la via de la independència de Catalunya. Esquerra a Sant Cebrià de Valllata fa una crida per assistir-hi amb l'autobús que organitza Sant Cebrià de Vallalta i que sortirà a les 16:00 de la parada de bus escolar. El cost serà de 3 euros. La manifestació començarà a les 18 hores al centre de Barcelona. Animem a tots els cebrianencs i cebrianenques a manifestar-se pel dret a decidir lliurement dels catalans. Per reservar plaça al bus contacteu amb l'ajuntament 937631024

Roda de Ter i el Cabrerès

Condòl d'Esquerra -Roda de Ter per la mort de Jaume Salés Sanjaume

Avui dia 6 de juliol ha mort en Jaume Salés Sanjaume, pare de l’actual regidor d’Esquerra a l’Ajuntament de Roda de Ter, en Jaume Salés Malian. L’enterrament tindrà lloc a la Parròquia de Sant Pere de Roda, dimecres 7 de juliol a 2/4 de 12 del migidia. La secció local d’Esquerra i el grup municipal d’Esquerra de Roda de Ter sent la mort del pare del nostre company, una pèrdua molt important pel poble de Roda, ja que Jaume Salés Sanjuame va ser un important impulsor cultural i historiador del poble i de la seva gent. En aquests darrers anys, Jaume Salés Sanjaume, va estar donant suport a les nostres activitats i la gent d’Esquerra de Roda n’estem molt agraïts. Que descansi en pau. Esquerra Republicana de Catalunya de Roda de Ter

Osona

Esquerra Osona anima a la ciutadania a manifestar-se el 10 de juliol

Esquerra col.labora amb Òmnium amb la organització d'autobusos La Federació Comarcal d'Esquerra Osona rebutja la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut ja que és un atac frontal al dret a decidir dels catalans i catalanes expressat en referèndum. Aquesta sentència suposa un xoc de legitimitats entre el dret a decidir que té Catalunya com a nació i les estructures de l'Estat Espanyol que donen per tancat el desenvolupament autonòmic. Aquesta sentència, a més, suposa la fi de les esperances dels que creien en un encaix de Catalunya en una Espanya plural, tant autonomista com federalista. Esquerra, doncs, se suma a la manifestació que es portarà a terme el 10 de juliol a Barcelona sota el lema "Som una nació, nosaltres decidim". I és per això que anima a la ciutadania a participar en la manifestació i ha col.laborat amb Òmnium Cultural per l'organització d'autobusos pels assistents a la manifestació que sortiran des de Vic i Olost, entre d'altres, així com també en l'acord unitari dels grups municipals per organitzar autobusos des de diferents poblacions d'Osona.

Sentmenat

Sentmenat a favor de convocar un referèndum per la independència de Catalunya i en contra del tribunal constitucional

Poc després de la sentència del tribunal constitucional contra el nou Estatut de Catalunya, al Ple de l'ajuntament de Sentmenat de l'1 de juliol s'han aprovat dues mocions importants. La primera, la moció de suport a la Iniciativa Popular (IP) admesa a tràmit a la Mesa del Parlament de Catalunya amb la finalitat de convocar un referèndum oficial per la independència de Catalunya, amb els vots a favor de CiU i Esquerra. La segona, una moció contra la sentència del tribunal constitucional (TC) rebaixant l'Estatut aprovat en referèndum, moció consensuada per CiU, PSC, Esquerra, i ICV. Des d'Esquerra Sentmenat hem de puntualitzar el següent: 1) La IP l'ha portat al Ple CiU. Aquest tipus de mocions, fins ara, sempre les havíem portat nosaltres al Ple. La moció de suport a la consulta popular del passat 13D la vam portat al Ple nosaltres, en nom de la plataforma SPA (Sentmenat per l'Autodeterminació). CiU Sentmenat no es va implicar en l'organització de l'esmentada consulta, encara que va ser evident el dia de la consulta que militants, votants i simpatitzants de CiU van exercir el seu vot, però en canvi, ara expressa des del principi la seva intenció de treballar des del principi per aquesta IP, començant per la presentació de la moció.

Joan Serra
País Valencià

L'Ajuntament de Simat col·loca 60 nous contenidors de cartró i d'envasos per facilitar el reciclatge

L'Ajuntament de Simat de la Valldigna ja està col·locant els nous contenidors d'envasos lleugers i de cartró a tot el poble i en col·locarà entre 15 i 20 més pròximament. Així ho ha assegurat al Ple de l'Ajuntament el regidor de Medi Ambient, Joan Serra, d'Esquerra Republicana del País Valencià, qui ha explicat que en total hi hauran 30 mous contenidors per a cadascun d'aquests residus al municipi. Serra ha afegit que actualment hi ha molts contenidors de cartró en mal estat. 'Amb aquestos contenidors', ha dit el regidor, 'el que es farà serà emportar-se'ls, reparar-los, deixar-los condicionats i tindrem d'alguna manera una possibilitat més de reciclar'. El dirigent republicà ha manifestat que segons diversos estudis dels que disposa l'Ajuntament, quan més a prop es tenen els contenidors molt més es recicla. 'Per això', ha dit, 'anem a intentar col·locar on hi haja un contenidor d'envasos lleugers, un de cartró, un de vidre i un de fem'. Aquesta inversió en nous contenidors anirà acompanyada, tal i com ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, d'una reordenació i reubicació dels contenidors actuals, tot buscant fer més accessible el reciclatge per a tots els habitants de Simat.

Ebre

Muñoz arrenca el compromís del ministre Blanco que aquest mes es posarà a informació pública el tram de l'A-7 La Jana - El Perelló

El republicà també ha preguntat pel traçat al seu pas per Campredó El senador per Tarragona, Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa en la Comissió de Foment del Senat, ha preguntat aquesta tarda al Ministre de Foment, José Blanco, si aquest any s'aprovarà de manera definitiva el projecte informatiu del subtram de la A-7 La Jana – El Perelló. Muñoz ha explicat que aquesta és una de les infraestructures més importants del sud de Catalunya, com ho és la n-340, l’AP-7 i el mateix corredor mediterrani. Muñoz ha recordat que des de “el 23 de març de 2000 en que es presentà el primer estudi informatiu han estat nombroses les declaracions, les reunions, discussions, esperances, il·lusions i consensos que ha generat la construcció d'aquest tram. Anys després, quan ja estan en funcionament 860 quilòmetres de l'Autovia del Mediterrani (A-7), definida pel seu Ministeri com la gran infraestructura estratègica de l'Est, queden encara 260 quilòmetres per completar, i d’aquests bona part a les Terres de l’Ebre.