Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Maresme

Pere Aragonès accedirà a l’escó de Diputat al Parlament de Catalunya

El pinedenc va quedar a les portes d’entrar al Parlament com a Diputat, ja que les urnes en van concedir 6 per Esquerra a la circumscripció de Barcelona i ell ocupava el número 7. La renúncia d’Ernest Benach, número 2 per Barcelona, a la seva acta de Diputat ha permès que Pere Aragonès ocupi el seu lloc. L’objectiu de Pere Aragonès en aquesta legislatura parlamentària serà treballar pel Maresme i complir els eixos bàsics del nostre programa electoral. Pere Aragonès es mostra convençut que “des de l’oposició també es pot fer molt bona feina per millorar la comarca” i així ho farà. Pere Aragonès promet un treball constant, i també més dur, per aconseguir que la Generalitat inverteixi en transport públic a la comarca i s’eliminin els peatges abans de la construcció de la Ronda Maresme. El nostre parlamentari treballarà també per enfortir l’educació al Maresme i es construeixin noves escoles als municipis que ho necessitin. Trobar una solució definitiva per a la regeneració de les platges serà també un aspecte que Aragonès treballarà intensament, així com potenciar el sector agrari i el turístic, a més de vetllar pel Medi Ambient a la comarca.

violència de gènere
ERC Badalona

Les JERC Badalona manifesten el seu rebuig a la violència de gènere

Dinou espelmes dins la silueta d’una dona pintada amb guix al terra de La Rambla de Badalona van servir a les JERC Badalona, el passat 25 de novembre, per mostrar el seu rebuig davant la violència masclista. Sota el lema “19 dones assassinades per violència de gènere, prou!” els militants de les JERC repartien el seu manifest en el que demanen l'eradicació de qualsevol forma de violència envers les dones i encoratgen tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència. Així mateix els membres de les JERC van convidar a la gent que era al carrer a sumar-se al silenci en memòria d’aquestes dinou dones mortes arreu dels països catalans en mans de la violència de gènere. D’aquesta manera, les JERC, van mostrar, un cop més, el seu compromís de seguir treballant per una Badalona i uns Països Catalans on l'eliminació de la violència masclista sigui, algun dia, una fita acomplerta .

Molins de Rei

Esquerra celebra la millora i ampliació de la planta de triatge de brossa de Molins de Rei

Esquerra-Molins de Rei celebra que el Govern de la Generalitat de Catalunya hagi atorgat una subvenció a l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tal de remodelar, actualitzar i ampliar la planta de triatge de brossa inorgànica de Molins de Rei. En concret, s’ha acordat destinar 6,6 milions d’euros per fer diferents actuacions de millora i ampliació de la instal•lació per tal de garantir el manteniment de la capacitat de tractament de la planta, així com la millora del servei que dóna al municipi de Molins de Rei i a altres municipis que tenen implantat el model de recollida selectiva de residus en 4 contenidors que es coneix com “residu mínim”. Víctor Puntas, 1r tinent d’Alcalde de l’Ajuntament, es mostra molt satisfet per la decisió del Govern, doncs “l’ampliació i millora de la planta de triatge ha estat una demanda continuada dels darrers anys per tal de millorar l’eficiència de la planta i augmentar els nivells de reciclatge de residus de Molins de Rei i del conjunt de municipis que fem el model de Residu Mínim”

Matadepera

Eleccions 2010

Des d'ERC Matadepera felicitem CiU per la clara victòria en les eleccions al Parlament de Catalunya. El mandat de la ciutadania ha estat clar, hi ha hagut una voluntat de canvi evident, i des d'ERC assumim amb responsabilitat el nou paper que ens toca exercir. A nivell intern, però, és evident que hem de començar un procés de reflexió profund que impliqui canvis organitzatius i estratègics per afrontar amb energies renovades els reptes de futur. A Matadepera, CiU i PP han estat les forces més votades. ERC ha passat de ser la segona foça, a la tercera més votada. No obstant això, afrontem els mesos que queden fins a les eleccions municipals amb il·lusió perquè, tal com es visualitza en el consistori, som l'alternativa real al projecte de CiU. ERC Matadepera té un projecte de poble diferent al de CiU i PP, un projecte sòlid que hem treballat tant des del govern com des de l'oposició. Tenim projecte, tenim experiència, tenim persones preparades, i tenim la convicció que a Matadepera es poden fer les coses d'una altra manera.

ELECCIONS 2010
Sant Cebrià de Vallalta

Els resultats de les eleccions al Parlament a Sant Cebrià de Vallalta

ERC ha estat la quarta força al municipi. CiU ha estat la força més votada a Sant Cebrià i el PSC i PP han quedat en una segona i tercera posició, respectivament. ERC ha patit una forta davallada en aquestes eleccions. Per nosaltres, injusta per la feina feta per ERC en el Govern de la Generalitat. Lleis com la d'acollida, el pacte nacional per la immigració, per la recerca i la innovació, la llei de consultes, l'aposta pel cinema en català, l'oficina antifrau, la llei de dependència... Són exemples de la bona feina que ha fet ERC en aquesta legislatura. Retallades a l'Estatut votat pel Parlament de Catalunya com va fer CiU, retallar els drets dels treballadors i congelar les pensions com ha fet el PSC-PSOE i portar el català i la cultura del nostre país al Tribunal Constitucional com ha fet el PP ha donat vots a aquest partits. Segurament hem comès errors, hi ha hagut un excés de soroll, i no hem sabut explicar bé la feina feta. Reconeixem la derrota, però seguirem lluitant.

Joan Serra
Simat de la Valldigna

Esquerra aposta per la participació ciutadana

Des d'avui, estarà al públic en les dependències municipals, diferents projectes urbanístics de la zona del Monestir, carrer Convent i entorn de la Font Gran. Aquest projecte preveu la renovació de la xarxa d'abastiment, de sanejament de pluvials i d'enllumenat. Al mateix temps, hi haurà actuacions de millores estètiques i d'accessibilitat de vianants. Des de la Regidoria d'Urbanisme s'ha potenciat la participació ciutadana i per això, durant aproximadament un mes, estaran exposats al públic, els diferents projectes. A més a més, s'ha elaborat una enquesta per recollir les opinions i propostes que els simaters i simateres podran emetre amb tota la informació al respecte. Cal recordar que aquest projecte s'ha aconseguit, gràcies al col·lectiu d'Esquerra Simat i al grup parlamentari d'Esquerra a Madrid. Es van presentar esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat al Congrés de Diputats i s'aconseguiren els 100.000 euros, que a hores d'ara ja estan dipositats a les arques municipals.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Eleccions al Parlament de Catalunya

Aquest diumenge 29 de novembre de 2010, 5.363.356 catalans i catalanes vàrem ser cridats a les urnes per a elegir els nous 135 representants polítics per al Parlament de Catalunya. Els resultats a Cubelles varen ser els següents:   Partit          Nombre de vots     Percentatge de vots CIU 2.006   37.09% PSC 1.018  18.82% PP 821  15.18% ICV-EUiA 435  8.04% esquerra 313 5.79% C's 245 4.53% PxC 129 2.39% SI 116 2.14% RI.cat 37 0.68% EV-GVE 32 0.59% Eb-CenB 30 0.55% PACMA-ANIMALISTA 27 0.50% PIRATA.CAT 15 0.28% PCPC 10 0.18% PUM+J 7 0.13% UPyD 4 0.07% PCAS 3 0.06% MSR 3 0.06% PDLPEA 2 0.04% FE de las JONS 2 0.04% DES DE BAIX 2 0.04% CORI 2 0.04% PH 2 0.04% GN 1 0.02% UCE 1 0.02% POSI 1 0.02% FiV 1 0.02% ALTERNATIVA DE GOVERN 1 0.02% PRE-IR 0 0% Total de votants -             5.441          53.77% Abstenció -                        4.

Eleccions Parlament 2010
ERC Sitges

D'esquenes a Esquerra

Daltabaix. No ens en amagarem pas, dels resultats obtinguts a les darreres eleccions nacionals. Hem perdut massa vots com per copsar el missatge que els catalans ens han volgut palesar i ara toca reflexionar sobre les causes d'aquesta davallada. Un debat intern s'obre i la societat -n'estem convencuts- n'espera unes conclusions clares i contundents. Catalunya ha cobert un cicle i si a Esquerra li tocava governar durant set anys, ara CiU torna a ser al capdavant i governarà fins que els catalans creguin que el país no avança amb prou força. No debades, des d'Esquerra volem agrair el suport que 695 sitgetans ens van donar el propassat diumenge doncs és l'empenta que avui ens cal per continuar treballant. Esquerra és un partit amb objectius molt concrets i és aquesta seguretat i determinació que -ves per on- ens passa factura. Tornarem a ser forts, que ningú ho dubti: tenir les idees clares mai ha estat sinònim ni de debilitat ni de fracàs, ans al contrari. A Sitges, els militants d'Esquerra ja fa tres anys que sabem treballar des de l'oposició.

Premià de Dalt

carta de joan puigcercos

A disposar! 30.11.2010 | 15.29 h Vull en primer lloc agraïr a militants i simpatitzants d’Esquerra la tasca extraordinària i desinteressada que han dut a terme durant la recent campanya electoral. Així com als 218.000 votants el seu suport quan no era gens fàcil de fer-ho. Malgrat els milers de catalans i catalanes que aquest diumenge ens han votat, Esquerra ha rebut un duríssim càstig electoral. El reconec i l’assumeixo. Els motius són diversos, com diverses són les persones que ens han deixat de donar suport. Però crec que hi ha tres factors indiscutibles que ens han portat a aquests resultats: la greu divisió interna manifestada en el darrer Congrés Nacional, que ha estat una irresponsabilitat per part de tots; la decisió de fer president José Montilla, que ha causat un fort rebuig en una part important del nostre electorat; i la priorització de la tasca governamental que ha eclipsat l’èpica nacional que precisament ens va portar al Govern. Després de compartir, ahir, amb els companys i companyes de l’Executiva Nacional l’anàlisi de la situació, i després d’una sèrie de consultes amb representants territorials del partit, vull anunciar-vos la meva decisió de posar el meu càrrec de president d’Esquerra a disposició del Consell Nacional, màxim òrgan del partit entre Congressos, que se celebrarà el proper 18 de desembre.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Agraiment

Cal reconéixer que ha estat una derrota electoral molt forta. De tota manera hem d'agrair, com no podia ser d'altra manera, la valentia de la gent que ens ha fet confiança. No hi ha temps per a lamentacions, de fet ja tenim les eleccions municipals a la cantonada, on tornarem a treballar pel nostre-vostre municipi. Salut!

Loteria de Nadal 2010
Sant Quirze del Vallès

Loteria de Nadal, juguem amb el 27.766!!

Com cada any la secció local edita participacions de loteria per a la Grossa de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre. Les apuntacions tenen un preu de 3€ i s'hi juguen 2,40€. Si voleu adquirir alguna participació podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic o bé cada dimarts a 2/4 de nou del vespre a l'Av. Pau Casals, 16.

Sant Cugat del Vallès

ERC REFERMA EL SEU COMPROMÍS EN LA DEFENSA DEL SISTEMA PÚBLIC AUDIOVISUAL NACIONAL

Arran de l’anunci per part del Govern de la Generalitat d’una retallada de 40 milions d’euros en la seva aportació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Esquerra Republicana de Catalunya referma el seu compromís en la defensa del sistema públic audiovisual nacional i exigeix al Govern la revisió a l’alça de la previsió pressupostaria per l’any 2012 de manera que no posi en perill ni el manteniment de tota l’oferta actual ni la seva qualitat, en benefici dels interessos de la ciutadania del nostre país, continuant al mateix temps, la feina per fer arribar la senyal dels canals de la CCMA al conjunt dels Països Catalans. En aquest sentit, el Consell Nacional d’ERC ha aprovat aquest dissabte per unanimitat una resolució de suport als mitjans de la CCMA.

Baix Penedès

L’AJUNTAMENT DE L’ARBOÇ TÉ GARANTITS 5 MILIONS D’EUROS EN INVERSIONS PER ALS PROPERS 7 ANYS

L’alcalde de l’Arboç, Carles Ribé, ja ha signat el conveni de col·laboració amb el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del projecte d’intervenció integral al nucli de l’Arboç. D’aquesta manera, l’equip de govern té garantits prop de 5 milions d’euros en inversions fins al 2018, que es destinaran tant a millores urbanes com a inversions en projectes de cohesió social i benestar social, joventut, esports i convivència, entre d’altres, i de protecció del patrimoni històric de la vila i dinamització econòmica.   La inversió total del el projecte d’intervenció integral inclòs en la convocatòria de la Generalitat de la Llei de Barris 2010 és de 4.974.561€ i, tal com ha explicat l’alcalde, “permetrà portar endavant un conjunt d’actuacions adreçades a generar noves dinàmiques de recuperació i regeneració internes, que revitalitzin l’àrea i li ofereixin l’oportunitat de desenvolupar-se amb qualitat.

Vallès Occidental

Puigcercós afirma que "hem de començar a sumar amb un nou objectiu: vertebrar l'esquerra nacional"

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha afirmat avui que 'Esquerra ha de començar a sumar, durant uns anys hem estat restant i ara hem de ser capaços de sumar de manera constructiva, hem d'alinear políticament i estratègicament el partit amb un nou objectiu: vertebrar l'àmbit de l'esquerra nacional'. Puigcercós ha fet aquestes declaracions després de la reunió de l'Executiva Nacional ampliada amb els caps de llista de les demarcacions i càrrecs de Govern, en la que han analitzat els resultats de les eleccions al Parlament. Uns resultats que Puigcercós ha reconegut que són 'dolents' i ha assegurat que el partit començarà a treballar per modificar-los. En la seva anàlisi Puigcercós ha atribuït el resultats a tres factors: al desgast que ha patit Esquerra com a partit de Govern com a conseqüència de la crisi econòmica i de la situació d'impàs amb l'Estat arran de la sentència de l'Estatut; al fet que el darrer Congrés Nacional ha tingut efectes a llarg termini de molt desgast i s'ha donat una imatge poc cohesionada del partit; i a que part dels votants no han apostat pel camí de la independència, sinó de més autonomisme, que és el camí de CiU.

Jordi Albaladejo
Barcelonès Nord

Treballar per a la confiança

Els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya han estat dolents per Esquerra. Al Barcelonès Nord, ERC ha patit un sever correctiu de l’electorat. D’aquesta crisi han de néixer noves oportunitats i explorar noves maneres de fer i de treballar a favor del bé comú. Hem de millorar les coses que no funcionen i recuperar la confiança pròpia i de l’electorat. Una tasca que ens porta a renovar el compromís amb el país, amb la seva llibertat nacional i amb uns valors basats en el progrés i la justícia social, el civisme, el respecte al medi ambient i la solidaritat per tal de millorar també els nostres municipis. Per això hem de donar respostes solvents de creixement econòmic i de caire social als efectes negatius de la greu crisi econòmica que patim. Aquesta campanya electoral malgrat els resultats han suposat un gran esforç per a la gent valenta d’Esquerra. Per tant volem felicitar-vos per la vostra dedicació i també agrair el suport rebut per part dels electors i electores del partit.

Rubí

Comunicat d’Esquerra sobre el resultat de les eleccions al parlament del 28 de novembre de 2010

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya de Rubí en primer lloc volem felicitar a CiU, guanyador indiscutible de les eleccions al Parlament de Catalunya. En segon lloc, volem agrair als milers de votants que han confiat amb el nostre projecte per alliberar el país mitjançant l’Esquerra Nacional, sobretot als rubinencs i rubinenques que ens ha fet, una vegada més, confiança amb el seu vot. Entrant a valorar-ne els resultats, diem clarament i no ens amaguem que hem perdut. I ho hem fet, en part, perquè és molt possible que no haguem sapigut explicar bé quin era el nostre full de ruta, i la ciutadania no ens ha otorgat la confiança que teníem anys abans. Acceptem i entenem el missatge que ha volgut transmetre la majoria del poble de Catalunya. No són els resultats esperats, però estem convençuts que tenim capacitat i sobretot voluntat per recuperar aquesta confiança perduda en els últims temps. La baixada en nombre de vots i en nombre d’escons, té tres causes diferenciades.

Toni Pinyero, regidor d'ERC a Sant Fost
Sant Fost de Campsentelles

Una altra iniciativa d’Esquerra duta a terme.

Aquest dimecres 24 de novembre a les 12h es presentava a l’auditori de l’Ateneu de Sant Fost el projecte de millora del sector empresarial a Sant Fost. Una aposta de futur per al polígon industrial, les empreses i els emprenedors del nostre municipi i dels pobles veïns. El projecte es desenvoluparà en base a dues línies i de forma paral·lela. Per una banda es dotarà a tot el polígon de connexió a Internet mitjançant la fibra òptica, i per l’altra es construirà el “club de l’emprenedor”. Un espai dedicat al món de la empresa i la seva promoció que comptarà amb una sala de reunions, una sala d’actes, diferents despatxos, un centre de comunicacions i accés a internet, servei d’impresió, documentació i altres recursos destinats a l’ajuda i promoció de les activitats empresarials al nostre poble, així com un tècnic i un administratiu que donaran suport als emprenedors que en vulguin fer ús. Aquest projecte es durà a terme gràcies al treball conjunt de la Generalitat, la diputació, els ajuntaments de Sant Fost i Santa Maria de Martorelles i els empresaris de la zona.