Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Cervelló

Bon Nadal i feliç 2011!

Esquerra Cervelló us vol desitjar unes bones festes i un feliç 2011, any que amb les properes eleccions municipals de vint-i-dos de maig en l’horitzó, se’ns plantegen nous reptes i noves il·lusions, que tractarem de fer realitat. Aquests versos són un cant anònim a les festes de Nadal. Somiem amb una Terra sana, amb una festa cada tarda, amb records historiats ben plàcids i amb uns horitzons plens de colors. Somiem amb un Nadal de llums que a tothom ofereixi aixopluc, somiem amb un Nadal de pau que a tothom ofereixi un bon cau, somiem amb un Nadal de neu per poder esculpir ninots arreu. Somiem... Bon Nadal i venturós any nou.

Molins de Rei

Víctor Puntas inaugura l’exposició “els veïns i veïnes fan història”

Avui dimarts 21 s’inaugura a la Sala d’exposicions de Ca n’Ametller l’exposició “Els veïns i veïnes fan història”. El material de l’exposició, fotografies i textos, ha estat aportat per les Associacions de veïns i veïnes de Molins de Rei –Riera Bonet, el Canal, les Conserves, Bonavista-El Mas, Can Graner i l’Àngel-, amb l’objectiu de mostrar a tots els molinencs i molinenques la història dels barris de la Vila a partir de les experiències del seus veïns i veïnes. L’exposició està formada per diferents plafons on es mostra un recull d’imatges i vivències de cadascun dels barris participants, des de la seva creació fins avui dia, i un conjunt de peces característiques de cada barri aportades pel Museu Municipal de Molins de Rei. Víctor Puntas, 1r tinent d’Alcalde i Regidor de Nova Ciutadania i Drets Humans, ha explicat "que l’exposició vol es un element més de coneixença i promoció de la feina que fan les AA.VV a la vila, i també una activitat per relacionar i posar en comú les diferents activitats que es duen a terme als locals de les AA.

El Congrés Comarcal de la JERC va escollir al terrassenc Eduard González com a portaveu
Terrassa

Les JERC Vallès Occidental celebren el seu Congrés Comarcal i canvien de portaveu

El passat dissabte 18 de desembre, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya varen celebrar el seu congrés comarcal a Cerdanyola del Vallès. El motiu del congrés, de caràcter ordinari, era renovar la permanent comarcal, màxim òrgan de gestió de les JERC a la comarca, i escollir-ne també nou portaveu. La nova permanent, encapçalada per Eduard González, de Terrassa, havia de recollir el testimoni del fins ara portaveu comarcal Enric del Amo, de Cerdanyola. El portaveu sortint, en el seu informe de gestió va destacar la capacitat de les JERC Vallès Occidental per dur a terme accions de caràcter reivindicatiu i formatiu a la comarca. A més a més, Enric del Amo va afegir “malgrat els temps complicats, les JERC sempre mantindrem la nostra capacitat de treball a la comarca i fins i tot hem augmentat en militància”. En la presentació del nou portaveu comarcal, el candidat Eduard González va presentat el seu programa basat en una línia expansiva. El nou portaveu va voler remarcar que la prioritat més impotant de la nova permanent comarcal serà la de mantenir presència en aquells municipis sense militants i obrir noves seccions locals.

Joan Puigcercós
Sant Cugat del Vallès

Joan Puigcercós: «ERC ha entrat en una situació de bloqueig. No volia ser un obstacle»

-¿Quan va prendre la decisió? -Feia més d'una setmana, però vaig creure que ho havia de comunicar al consell nacional abans d'anunciar-ho. No és que fos una decisió inapel•lable, però sí molt madura, perquè ERC necessita tancar una etapa. -¿Les federacions territorials li van demanar que fes aquest pas? -Vaig escoltar molta gent, però no vaig tenir la sensació que volguessin que me n'anés. Crec que el partit ha entrat en una situació de bloqueig i el més intel•ligent era cedir el comandament. Molts electors creuen que hem de millorar la cultura interna, així que jo hi poso la primera pedra. -Davant aquest bloqueig, ¿no es veia amb cor de cohesionar el partit? -Tinc moltes ganes de treballar per ERC, però hi ha maneres i maneres de seguir treballant. Era el moment de rebaixar la tensió i fer un pas endavant, amb generositat, perquè el partit segueixi sumant. El líder sempre ha de fer el primer pas. -¿Temia un vot de càstig a la seva persona en el consell nacional i en les municipals si decidia continuar després de la desfeta del 28-N? -En les municipals, sí.

Jordi CARBONELL
Sant Cugat del Vallès

Carbonell lamenta que ERC no donés suport a Carod

L'expresident d'ERC Jordi Carbonell lamenta que la cúpula del seu partit no donés suport a l'aleshores conseller en cap de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, quan aquest es va reunir amb ETA l'any 2004. Així ho afirma en les seves memòries,Entre l'amor i la lluita (Proa), publicades recentment, i en les quals critica que l'executiva del partit es “va acovardir” i va acceptar substituir Carod com a conseller en cap per Josep Bargalló, tot i que aquest ha estat un “gran conseller primer”. L'exdirigent independentista retreu a ERC que amb aquest relleu es va lliurar a la voluntat del PSC i del líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, quan el que hauria d'haver fet, al seu entendre, és mantenir Carod-Rovira en el govern i no cedir davant dels socialistes, els quals amenaçaven de trencar el tripartit si el conseller en cap no abandonava l'executiu. “Jo era partidari de resistir: si els socialistes amenaçaven amb la ruptura, que tinguessin la valentia de fer-ho, però no es podia castigar una persona que havia fet una actuació en la mateixa direcció que a altres els ha suposat molts premis, incloent-hi el Nobel de la Pau”, sosté.

Térmens

L'Ajuntament aprova els comptes 6 anys després

Després de sis anys esperant-ho, finalment l'Ajuntament ha complert amb la seva obligació i ha presentat els comptes del 2003 fins al 2008. Aquest fet, a banda de servir per a conèixer la situació econòmica de l'ajuntament, que durant anys ha estat un gran enigma, servirà per a donar un respir a la caixa del consistori, ja que a partir d'ara, la Generalitat començarà a pagar totes les subvencions que han estat retingudes durant aquests anys, per no presentar les finances municipals al seu moment. Aquests diners permetran fer front als pagaments de proveïdors i eixugar part dels deutes amb les entitats bancàries.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Ple ordinari mes de Desembre 2010

Aquest dilluns , 20 de desembre de 2010, a les 8 de la tarda al Centre Social de Cubelles - Joan Roig i Piera, 3/5 -, podeu assistir a la celebració del Ple Ordinari del mes de Desembre. Així mateix, podeu escoltar-lo mitjançant Ràdio Cubelles al 107.5FM o a www.radiocubelles.com   ORDRE DEL DIA I. APROVACIÓ D’ACTES 1.1. APROVACIÓ, SI S’ ESCAU, DE L’ ACTA DE PLE DE LA SESSIÓ ORDINÀRIA DE 15 DE NOVEMBRE DE 2010 II. PART INFORMATIVA 2. INFORMACIONS DE PRESIDÈNCIA 3. DONAR COMPTE DELS DECRETS DE L’ALCALDIA 4. DONAR COMPTE DELS TEMES DE PERSONAL 5. DONAR COMPTE DEL DECRET NÚM. 1075/2010, DE 16 DE NOVEMBRE, PEL QUAL ES MODIFICA EL DECRET NÚM. 520/2010, DE 9 DE JUNY, MITJANÇANT EL QUAL ES RESOL APROVAR LA CREACIÓ DE LES NOVES ÀREES MUNICIPALS I LA DELEGACIÓ D’ATRIBUCIONS DE GESTIÓ I RESOLUCIÓ EN LES DIFERENTS REGIDORIES DE L’AJUNTAMENT A FAVOR DE LES MATEIXES 6. DONAR COMPTE DEL DECRET D’ ALCALDIA NÚM. 1076/2010, DE 18 DE NOVEMBRE, MITJANÇANT EL QUAL ES MODIFIQUEN ELS DECRETS 514/2010, DE 9 DE JUNY, I 1031/2010, DE 4 DE NOVEMBRE, EN RELACIÓ A LA COMPOSICIÓ I HORARI DE LA JUNTA DE GOVERN LOCAL 7.

Osona

Catalunya-Hondures.

Esquerra Osona ha unificat esforços amb la FCF en la seva delagació d'Osona. És per aquest motiu que us presentem la proposta que des de la Delegació d’Osona FCF, s’ha fet als clubs de la comarca sobre el partit CATALUNYA-HONDURES que es celebrarà el proper 28 de desembre a les 19h a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona: Entrada LATERAL + desplaçament AUTOCAR = 15€ Està previst que els autocars recullin als interessats als diferents Municipis de la Comarca. L’hora per sortir de Vic serà de 15’30 a 16 h. Per a qualsevol aclariment podeu trucar a l’oficina de la Delegació d’Osona (93 889 42 42) on la Montse us atendrà, També podeu enviar un correu electrònic a l’adreça delegaciovic@fcf.cat Per nosaltres és molt important que els que estimem el nostre país podem demostrar que som una nació al món.

seleccions catalanes
Tàrrega

Esquerra i les JERC organitzen un autocar per anar al partit de la selecció catalana de futbol

Esquerra i les JERC -les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya- de Tàrrega han organitzat un autocar des de Tàrrega per anar al partit de la selecció catalana de futbol. El partit, que tindrà lloc el proper 28 de desembre a les 7 de la tarda a l’estadi olímpic Lluís Companys, serà contra la selecció d’Hondures. Amb l’organització de l’autocar, Esquerra i les JERC pretenen facilitar el desplaçament a les persones de Tàrrega i de l’Urgell que vulguin donar suport a la selecció catalana de futbol. L’autocar organitzat per aquesta formació política sortirà a les 4 de la tarda de l’estació d’autobusos de Tàrrega. El preu del viatge amb l’entrada inclosa és de només 12 euros, un preu popular que vol facilitar que tothom que ho vulgui hi pugui anar. Cal reservar plaça a través del correu electrònic a tarrega@jerc.cat o bé per telèfon al 680127663. Per més informació, es poden consultar els diferents canals de comunicació del partit: la pàgina web, Twitter o el Facebook.

Nins Palamós ERC Esquerra Republicana de Catalunya
Palamós i St. Joan

Esquerra presenta les activitats que proposen per aquest Nadal

Esquerra Palamós proposa varies activitats d'oci i lleure per a la mainada per aquestes festes nadalenques. Davant la "no-realització" un altre any del Parc Infantil Esquerra reivindica aquesta activitat pels més menuts i ha decidit organitzar una sèrie d'activitats a diferents zones del municipi per tal que tots els nens i nenes de la vila puguin tenir una zona d'oci durant les vacances escolars de Nadal. Totes les activitats es realitzaran d'11 a 13 hores del matí i són gratuïtes. Els dies i llocs corresponents són els següents: 27 de desembre: c/ Gaspar Matas (davant Pavelló) 29 de desembre: Av. Catalunya (al costat del Mercat) 2 de gener : Passeig del Mar (escenari de Garbí) 3 de gener: Plaça Carme Maristany 4 de gener: Plaça Mn. Gumersind Us esperem per celebrar aquestes festes i per oferir als més petits una zona i un temps de lleure i diversió.

un dels pessebres guanyadors del concurs
Malgrat de Mar

Fem poble!

El dia va acompanyar i va deixar celebrar ahir diumenge un munt d’activitats a Malgrat. Concurs de pessebres al parc de can Campassol i xocolatada, organitzat per les AMPAS de les escoles de Malgrat i l’Associació de Comerciants de Malgrat Centre, van omplir el parc de petits dissenyadors, d’il•lusió i de festa. A la tarda, el ja tradicional Concert de Santa Llúcia a càrrec de la Cobla Sant Jordi i el Cor Jove Contrapunt, organitzat per l’Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina, van guarnir de Nadal aquest diumenge de desembre. Felicitem a totes les persones que fan possible que el poble sigui dinàmic, que aposti per les tradicions, per la cultura, per la participació i que es busquin complicitats amb el comerç local perquè en definitiva Malgrat hi guanyi.