Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Entrevista al Diari de Terrasa
Terrassa

Entrevista a Isaac Albert al Diari de Terrassa

Coincidint amb l’alcaldia accidental, el portaveu d’Esquerra i Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert, es entrevistat per la periodista Laura Mangas a l’edició del Diari de Terrassa d’aquest dissabte 14 d’agost. Isaac Albert valora positivament el seu pas per l’Àrea de Serveis Socials, a l’hora que reivindica l’autoria d’Esquerra a la Generalitat en aquest àmbit. Remarca la feina feta des d’Esquerra a l’Ajuntament, per la seva manera diferent de fer política, allunyada de clientelismes, amb transparència i molt propera als ciutadans. Això ha fet que bona part de les reticències que podien haver vers l’independentisme, s’han allunyat gràcies a la eficàcia demostrada en vuit anys de govern a la ciutat.

Bergés, Mitjans
Lleida

El Grup Municipal d’Esquerra proposa un paquet de mesures per a potenciar el mercat dels pagesos del Camí dels Frares i atraure més públic

El Grup Municipal d’ERC a la Paeria proposarà a la propera comissió d’Economia, així com al Consell Rector de Mercats i Consum un paquet de mesures per tal de dinamitzar i potenciar el mercat de fruites i verdures de Camí dels Frares, situat en el recinte del Mercat Central. Arran d’una visita a les instal·lacions el Grup Municipal d’Esquerra ha constatat que cal “un impuls” a aquest mercat “per tal d’atraure més públic i fer-lo més atractiu”. La portaveu i candidata per Esquerra a la Paeria, Montse Bergés, ha anunciat que proposarà la creació d’una marca identitària de productes de la terra perquè actuï com a “pool” d’atracció. “La fruita i la verdura que es ven en aquest mercat és d’altíssima qualitat i molts la voldrien tenir a taula, però des de l’Ajuntament hem de facilitar que aquest producte arribi al ciutadà, no a l’inrevés”. A més a més, el Grup Municipal d’Esquerra també proposarà que s’estudiï la possibilitat de fer compres a través d’internet.

Malgrat de Mar

Les JERC presents a les Barraques de Festa Major.

La secció de les JERC de Malgrat compta novament en aquesta edició amb una barraca on podreu gaudir del servei de bar, entrepans i tota mena de begudes de la Terra. Així doncs us hi esperen a tots i totes a partir de les 21hores i fins al tancament d'aquestes Barraques 2010 a la matinada. Esperem que el temps ens deixi escoltar la música de Takikardia, Abeja Reina i Reincidentes, Grups que conformen el cartell d'avui.

Esquerra, present enfront del Coliseo Balear.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra dóna suport a la concentració anti-taurina davant la plaça de toros de Palma

Entorn a unes quatre-centes persones es reuniren divendres davant la plaça de toros de Palma, dues hores abans que començàs l'espectacle anunciat com a darrer de la temporada. Convocats per la plataforma qu integre diverses entitas proteccionistes i animalistes, va comptar així mateix amb una representació d'Esquerra, com també d'altres partits contraris a les curses de braus. Joan Lladó va encapçalar la representació d'Esquerra, en la qual també hi eren presents membres de l'Executiva com ara Joan Miquel Chacón, Bartomeu Adrover, Cathy Sweeney, Jaume Payeras o el president d'Esquerra a Palma, Francesc Jaume, a més de militants destacats com Pau Arranz, d'Esquerra-Eivissa, o Nicolás Ibarra, de l'Executiva de Palma. Portant estelades i vestits de negre molts d'ells, com havia demant l'organització, van participar en l'acció reivindicativa, "encara que només fos per pura coherència", recordà Joan Lladó, "amb el nostre posicionament polític, a les Illes ben igual que al Principat".

Lladó, amb els mitjans de comunicació, al mateix camí de Cabàs.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demanarà la restitució del camí de Cabàs

El grup proteccionista Gadma va donar el toc d'alarma: el camí conegut com de Cabàs, que discorre per una finca particular, i que és d'origen romà, en el terme municipal de Santa Maria, havia aparegut llaurat i fet malbé. L'Ajuntament de la localitat, per boca de la batlessa nacionalista, va treure importància al fet. El president d'Esquerra, Joan Lladó, que va fer acte de presència al lloc dels fets acompanyant els ecologistes, va comunicar que "el camí figura fent part de la xarxa secundària marcada en el Pla Territorial de Mallorca", a més de ser un bé del patrimoni rural del municipi. Per això, en la seva condició de conseller, té intenció de "demanar al Consell de Mallorca que insti la restitució del camí, a més de fer les gestions necessàries per sancionar qui en resulti responsable, de l'atemptat patrimonial."

Anunci Festa Major ERC-Gràcia
Gràcia

Bona Festa Major de Gràcia!!!

Des d'Esquerra Republicana, desitgem una bona Festa Major a tots els graciencs i gracienques. En aquesta massiva Festa Major, desitgem també que el civisme i el respecti als guarnits i a l'esforç de veïns i veïnes siguin destacables. Agraïm també tot l'esforç que fan tots els veïns i veïnes per tirar endavant la Festa Major, i en especial a la gent de la Fundació. ERC-Gràcia com a partit col·labora amb la Festa Major patrocinant el concert del dia 18 d'agost a la Plaça Joanic, a les 23 h, d'en Miquel Pujadó. Així mateix, com a part integrant de Gràcia Decideix, també col·laborarem en totes les activitats que duu a terme, i que podeu trobar aquí.

Manresa

L'Ajuntament de Manresa obté de 8,5 en l'Índex de Transparència

L’Ajuntament de Manresa és el 8è municipi català amb una puntuació més alta en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) 2010, elaborat per l’organització Transparència Internacional Espanya. Concretament el Consistori manresà treu una nota de 8,5 sobre 10. L’ITA és una eina que fa tres anys que s’aplica per mesurar el nivell de transparència davant dels ciutadans i la societat dels ajuntaments de l’Estat. S’elabora a través de l’anàlisi de 80 indicadors, que s’agrupen en cinc àrees: a) informació sobre la corporació municipal, b) relacions amb els ciutadans i la societat, c) transparència econòmico-financera, d) transparència en les contractacions de serveis, e) transparència en matèries d’urbanisme i obres públiques. Amb la qualificació d’enguany, l’Ajuntament es manté en la línia de l’any passat –l’any 2009 va obtenir una qualificació de 8,75. Això indica que el treball que es porta a terme des de molts àmbits de l’Ajuntament quant a la comunicació amb la ciutadania està en el camí correcte.

Primera activitat organitzada per la nova executiva de vialdecans. Autocar manifestació "Som una Nació".
ERC Viladecans

Nova etapa, més força, més gent!

El passat mes de juliol l'empenta, la il·lusió i les ganes de treballar es van demostrar un cop més a la secció local de Viladecans a través de l'elecció d'una nova executiva, la qual té uns objectius molt clars: Treballar per a tothom, per a tots els viladecanencs i viladecanenques, transmetent les idees de forma clara i sense perdre la il·lusió. A l'hora que organitzar més i millor la secció local. El principal canvi que ha experimentat aquesta executiva és que la Bàrbara Lligadas i el Josep Mumany l'han deixat per dedicar-se plenament a temes de campanya i de caire més polític, per tant, seran la columna vertebral de l'actual comitè de campanya. D'aquesta manera la nova executiva, en qui recaurà la principal tasca d'organitzar l'activitat de la secció local, queda configurada de la següent manera: Toni Padilla ( President ) Andreu Lligadas ( Sec. Organització ) Annabel Ballester ( Sec. Dona ) Antoni Mulero ( Sec. Finances ) Albert Marín ( Sec. Imatge i Comunicació ) Jordi Flores ( Sec.

Dani Reixach Esquerra Palamós
Palamós i St. Joan

ERC vol que l'equip de govern els deixi col·laborar

La postura d'ERC és compartida per altres grups de l'oposició. Per exemple, republicans, Convergència i Unió i l'Entesa no van donar suport, en el Ple municipal del mes de juliol, a la contractació d'un crèdit per finançar la inversió pública de Palamós per a l'any 2011. El motiu no va ser tant que no estiguessin d'acord amb el fons de la proposta, sinó que sentien que se'ls havia marginat de la presa de decisions econòmiques estratègiques per al futur del municipi. Segons el portaveu municipal d'ERC, Dani Reixach, aquesta és una sensació que tenen sovint. CITA DANI REIXACH http://213.96.25.51:85/gests/noticies2010/ca/100811_05_01.mp3 Reixach afirma que volen participar en les decisions que pren el govern perquè, especialment en una etapa d'austeritat econòmica com l'actual, es tracta de buscar les millors opcions per al conjunt de la població, sense posar per davant els colors polítics. L'equip de govern municipal, que formen el PSC i Ciutadans de Palamós, afirma que sempre han estat oberts a la col·laboració dels grups de l'oposició i que, quan és possible, es recullen les seves aportacions.

Isaac Albert, durant la seva visita a l'escola Lanaspa
Terrassa

Isaac Albert visita l'escola Lanaspa-Giralt

L’alcalde accidental de Terrassa, Isaac Albert, ha visitat el 12 d’agost el pati de l’Escola Lanaspa-Giralt per veure de prop com està funcionant el nou projecte de l’Ajuntament de Terrassa d’obrir aquest equipament com a espai públic. Lanaspa-Giralt és una de les tres escoles que obriran els seus patis amb l’objectiu que els ciutadans puguin gaudir d’aquests espais a l’aire lliure fora de l’horari escolar. Amb aquesta iniciativa, que es va posar en marxa el 9 d’agost, s’obrirà a la ciutadania els patis de les escoles Lanaspa, Roc Alabern i Agustí Bartra en horari de matí i tarda durant el mes d’agost. Un cop comenci el curs, al setembre, els horaris s’adaptaran a l’activitat acadèmica i extraescolar de cadascun dels tres centres.

Obres de canalitzacio de la riera Mariona
Molins de Rei

Es liciten les obres del carrer Riera Mariona

Víctor Puntas, alcalde accidental, ha signat la publicació al BOP del plec de clàusules de les obres de canalització de la riera Mariona. Aquestes obres havien d'haver començat aquest estiu, com va anunciar l'Ajuntamet al signar un conveni amb l'ACA per a finançar els 230 mil euros de l'obra, però problemes pressupostaris no han permés tirar endavant el conveni. Tot i això, l'Ajuntament ha decidit fer les obres igualment amb pressupost propi degut a la necessitat que hi ha d'obrir el carrer Riera Mariona a la circulació i solucionar els problemes de males olors que pateixen els veïns i veïnes. Les obres poden estar adjudicades a principis del mes de setembre i aquest mateix més poden començar. Les obres consisteixen en canalitzar la riera Mariona en el tram comprés entre el pont de la via del carrer Amadeu Vives i fins a l'Avda.Barcelona on es trobarà amb el tram ja canalitzat el 2007 del carrer Menendez i Pelayo. Les obres tindran una durada de dos mesos aproximadament i està previst que el carrer s'obri a la circulació abans d'acabar aquest any.

pisos per a joves del carrer Ramon Llull
Molins de Rei

Aprovades les bases per als 39 pisos de lloguer per a joves

En el darrer Ple de l'Ajuntament es van aprovar les bases d'adjudicació dels 39 pisos per a gent jove que l'INCASOL està construint al carrer Ramon Llull (La Pau). Les bases estipulen les característiques econòmiques i d'edat de les persones que poden optar a ser adjudicatàries dels pisos. Les sol·licituds per als 31 pisos de lloguer per a joves menors de 35 anys i per als 8 pisos per a persones en situació de risc d'exclusió social es podran presentar a l'Oficina d'Habitatge de la plaça del Mercat a partir del 13 de setembre i fins el 29 d'octubre, els dos inclosos. Xavier Montserrat, Regidor d'Emancipació Jovenil i de Serveis Socials, es mostra molt satisfet per la construcció d'aquests pisos que, conjuntament amb els pisos per a gent gran del carrer Rubió i Ors, donen resposta a una part de les necessitats d'habitatge de dos col·lectius amb dificultats per trobar un pis a un preu assequible segons les seves possibilitats econòmiques. "Espero que per finals d'any ja estiguin ocupats pels beneficiaris els 39 pisos".

Isaac Albert, durant l'entrevista
Terrassa

No volem ser la segona ciutat de Catalunya en habitants, sinó la primera en qualitat de vida

Entrevista efectuada per Albert Prieto a ATERRASSA.CAT Isaac Albert, tinent d'alcalde de l'Àrea d'Acció Social i Drets Civils, ocupa aquesta setmana el càrrec d'alcalde accidental de Terrassa. Albert, portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, ocupa aquest càrrec per quarta vegada des que el seu partit és un dels socis de govern. Aquest és el quart any en què vostè és alcalde accidental. Ja té experiència... Es viu diferent. El primer any ho vius com a novetat, amb més il·lusió que una altra cosa. Amb el temps prens consciència de la responsabilitat que suposa. Aquest any és una setmana que tinc la possibilitat de ser alcalde. Tots els que competim com a cap de llista és per ser alcalde. És la possibilitat de ser-ho, tot i que siguin pocs dies, i una bona experiència. En què consisteix la feina d'alcalde? Quan ets alcalde en funcions té molt a veure amb el simbolisme del càrrec. Totes les signatures d'aquest període passen per mi com a alcalde, entre altres coses perquè els regidors delegats estan de vacances.

Una de les portes de la façana de l'Ajuntament
Malgrat de Mar

Ni estètica ni ètica

La portaveu Teresa Verdaguer va manifestar en l'últim Ple d'agost que "amb impotència hem vist com aquest mes de juliol s'ha tret la coberta de les Peixateries vellles, no per restaurar-la, sinó per fer-la desparèixer". Les Peixateries han esdevingut durant molts anys un espai  central del poble on s'hi han dut a terme multitud d'activitats populars organitzades per moltes de les entitats i associacions de la vila com són;  concerts, botifarrades, sopars solidaris i reivindicatius, actes de la Festa Major... L'excusa del govern sociopopular per  portar a terme l' enderroc ha estat que d'aquesta forma les Peixateries velles recuperaran la imatge original i alhora l'edifici  catalogat de l'Ajuntament  lluirà més. ERC va fer un prec  durant el passat Plenari d'agost a l'equip de govern (PSC-PP) per tal que  l'edifici de l'Ajuntament llueixi més.  Substituir la persiana de ferro d'una de les portes de la façana de l'Ajuntament -la que antigament havia allotjat l'Oficina de Turisme-  i que s'hi instali  una reixa les característiques de la qual estiguin en consonància amb el conjunt de l'edifici.