Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Lleida

ESQUERDA CREU QUE LA PONÈNCIA DE RECURSOS HUMANS DE LA SANITAT ÉS UN INFORME MOLT VALUÓS PER AL FUTUR

El senador per Lleida d'Esquerra, Josep Maria Esquerda, president de la Comissió de Sanitat, ha dit avui que les conclusions de la Ponència d'estudi de les necessitats de recursos humans en el Sistema Nacional de Salut, que -després de dos anys de treballs- avui s'ha aprovat per la Comissió de Sanitat del Senat, recull la mitjana de les aportacions de tots els ponents representants de tots els grups polítics. Per a Esquerda, ha quedat demostrat que els professionals de la sanitat són grans amants de la seva professió. També s'ha referit a aquest informe en positiu per haver escoltat totes les idees i per haver-se estudiat tot el que s'ha exposat. A més ha destacat que l'informe, les seves conclusions i recomanacions recullen el que ha de passar en el futur. També ha expressat el president de la Comissió que sol·licitarà l'edició en format llibre d'aquest informe, que després d'haver estat aprovat avui en la Comissió, el dimecres serà aprovat en el Ple del Senat.

Torredembarra

Representants Tarragonés a les llistes d'ERC

El passat dia 18 de juny, és va celebrar a Tarragona, el Congrés Comarcal d’ERC per l’elecció dels Candidats i Candidates a les eleccions al Parlament de Catalunya. Sergi de los Rios, diputat i regidor de l’Ajuntament de Tarragona per ERC, va ser elegit com a primera persona candidata de la Comarca. Montserrat Gassull Cos, regidora i Presidenta de la Secció Local d’ERC de Torredembarra, va ser elegida per la militància de la comarca, quedant en segon lloc.” Així doncs, tots dos formaran part de la llista d'ERC al Parlament de Catallunya per la demarcació de Tarragona.

Federació de Lleida

ESQUERRA ES MOBILITZA PER LES CONSULTES

 Àngel Vidal, Carmel Mòdol, Miquel Àngel Estradé i d’altres membres i càrrecs d’esquerra han acompanyat a l’alcalde de l’Albagés, Albert Donés, al president de la Secció Local a Térmens, Jordi Oronich i a la presidenta de la Secció Local d'Almenar, Maria Teresa Malla als col•legis.

Federació de Lleida

Marta Vilalta i Emili March, candidats pel Pla d’Urgell a les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament

Amb un suport majoritari, Marta Vilalta ha estat escollida com a candidata per liderar la representació de la comarca i Emili March com a segon candidat. Un cop hagi finalitzat l’elecció dels candidats i candidates per part de tots els congressos comarcals, la Comissió Electoral elaborarà una proposta d’ordenació de les llistes que haurà de ser ratificada per l’Executiva Nacional i, posteriorment, pel Consell Nacional que s’ha de celebrar el 10 de juliol. Com a novetat a les llistes d’enguany, el nou reglament va més enllà de la Llei d’igualtat i suposa un pas endavant en la paritat, perquè en cada tram de tres persones hi ha dues persones d’un gènere i una tercera de l’altre gènere. Durant els seus parlaments, tant Vilalta com March han destacat la feina feta per Esquerra durant els últims set anys al Govern de la Generalitat i des de sempre al Parlament de Catalunya. Segons els dos candidats escollits “ens trobem en un moment amb grans expectatives, amb el dret a decidir al centre de l’agenda política” i per això han remarcat que la gent d’Esquerra liderarem el projecte de construcció nacional, defensant els nostres municipis, la comarca i la seva gent”.

Camp de Morvedre

Esquerra es defineix com a l'alternativa política valencianista i d'esquerres per al País Valencià

Durant la Conferència de País celebrada ahir, Esquerra va presentar i aprovar un document que marcarà la línia política per als propers anys. Per a la seua aprovació es va comptar amb la participació de la militància. Esquerra Republicana del País Valencià va celebrar ahir diumenge 20 de juny la seua I Conferència de País. L'acte, que va tindre lloc a l'Octubre-Centre de Cultura Contemporània de València, va comptar amb la presència de vora un centenar de militants republicans. El Vicesecretari General de Coordinació Institucional, Enric Aloy, va ser l'encarregat d'obrir la Conferència. Aloy va animar als presents a continuar la feina encetada i va elogiar la participació que es generava amb la Conferència i el document aprovat. La ponència va ser defensada pel secretari d'Ensenyament i militant d'Esquerra-Camp de Morvedre, Ximo Graña, i va comptar amb el 98% dels vots a favor. El document assenta els fonaments i les línies mestres del posicionament d'Esquerra de cara al proper cicle polític.

Manresa

250 persones a l’acte de presentació de Pere Culell

La sala gran del Sielu de Manresa va acollir, el passat divendres 18 de juny a la nit, l'acte de presentació de Pere Culell com a candidat d'ERC a l'alcaldia de Manresa. L'acte, que va comptar amb la presència del secretari general del partit Joan Ridao i les actuacions de BB Blues Connection i Projecte Bu, va aplegar unes 250 persones que no es van voler perdre la posada de llarg del nou candidat i que van aconseguir fer petita la discoteca manresana. Culell, en el seu discurs central, va explicar que el motiva “especialment” el fet que ara sigui un moment en que “la política no està gaire ben vist" i que pretén emmirallar-se en la figura del doctor Arola que va viure amb implicació republicana el canvi de segle XIX i que va morir el 1933. “Escoltar més i dialogar més amb la ciutadania”, va dir, “només així, en un moment complicat com el que vivim, aconseguirem una millor gestió econòmica, tot assegurant que, com en la seva professió, volia fer una política “al servei de les persones”.

Comarcal del Gironès

2a Trobada d'Esquerra Gironès a Fornells de la Selva

El passat dia 20 de juny va tenir lloc a la població de Fornells de la Selva la 2ª trobada d’Esquerra de la comarca del Gironès. L’acte va reunir a unes 150 persones que al llarg de dia varen tenir ocasió de participar en les diferents activitats organitzades en motiu de la trobada. A les 11:30 h. hi va haver una exhibició de sardanes a càrrec de la colla Aires Gironins que varen delectar a tothom amb una excel•lent mostra d’aquesta dansa; l’exhibició va finalitzar amb una sardana de germanor. A partir de les 12:30 h., Francesc Triola -president de la secció local- va adreçar als presents unes paraules. Va continuar els parlaments Carme Capdevila, Consellera d’Acció Social i Ciutadania, que va fer unes interessants reflexions sobre el paper d’Esquerra en el moment actual i el futur més immediat. Finalitzats el parlaments i l’atenció als mitjans de comunicació es va convidar als presents a una copa de cava. A les 14:00 h. tothom es va desplaçar al pavelló i es va servir un arròs que varen preparar els membres de la secció local de la població.

Catalunya del Nord

Res no és irreversible, contrariament al que ens volen fer creure les mentides del govern

La reforma de les jubilacions que vol imposar un Nicolas Sarkozy totalment al servei del MEDEF, entossudit en el seu objectiu de fer treballar més els assalariats, els artesans, els petits comerciants i els petits agricultors fent-los recular l'edat de la jubilació i disminuint-los les pensions, és una estafa. La productivitat dels treballadors de l'estat francès (com la de tots els treballadors europeus), és en augment constant d’ençà anys. El resultat de les polítiques imposades pel patronat és l’augment dels ritmes de treball, l’empobriment dels que tenen una feina, i la desesperació dels aturats, sempre més nombrosos. Res no és irreversible, contrariament al que ens diuen les mentides del govern, que vol fer-nos creure que només són possibles les seves polítiques injustes; els rics són cada cop més rics; recuperem els nostres diners que ens han robat els accionistes, els amos cosits d'or, els banquers àvids de diners públics. L'any 1995, la mobilització va obligar Juppé i Chirac a renunciar a l’atracament que preparaven sobre la funció pública; l'any 2006, Galouzeau de Villepin i Chirac van retrocedir davant de la mobilització contra el vergonyós projecte de Contrat Première Embauche, que fins i tot va provocar la ràpida desaparició de l’inic Contrat Nouvelle Embauche.

20 J
Mataró

Esquerra celebra els resultats del referèndum sobre la independència a Mataró

La Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya vol mostrar la seva felicitat per l’alt índex de participació en la consulta sobre la independència de Catalunya celebrada ahir diumenge a la nostra ciutat. De la mateixa manera, des de la Secció Local ens sentim encoratjats pels resultats, que interpretem com una mostra clara d’independentisme de l’electorat mataroní, que per primer cop, trenca amb el conservadorisme i demostra una valentia i una maduresa sense precedents. En tercer lloc, volem felicitar la Plataforma Mataró Decideix i tots i cadascun dels voluntaris que han fet possible, amb l’esforç diari durant mesos, l’èxit aconseguit en la jornada d’ahir. Finalment volem encoratjar a tots els mataronins i mataronines a seguir treballant en la mateixa línea, recordant-los que la propera estació és promoure un referèndum oficial a tot el territori català a través de la Iniciativa Popular presentada ens els darrers dies al Parlament de Catalunya. Amb aquest objectiu engresquem a tothom a participar a la recollida de signatures.

Sant Adrià de Besòs

Uriel Bertran i Ruben Arenas escollits candidats d’Esquerra del Barcelonès Nord a les eleccions al Parlament de Catalunya

Ahir a la secció local de Badalona va tenir lloc un Congrés Extraordinari de la Federació Comarcal d’Esquerra del Barcelonès Nord per escollir les dues persones candidates de la comarca que li pertoquen a les eleccions al Parlament de Catalunya. El badaloní Uriel Bertran va resultar escollit com a primer candidat de la comarca amb un 89% dels vots emesos; per la seva part, l’adrianenc Ruben Arenas, membre de les JERC i d’Esquerra, va resultar escollit segon candidat de la comarca amb un 82% dels vots. Uriel Bertran, diputat al Parlament de Catalunya en aquesta legislatura, va llançar un missatge de compromís per ‘continuar treballant amb empenta i il·lusió perquè la comarca del Barcelonès Nord sigui un referent de l’independentisme metropolità i de les polítiques socials d’esquerres’. Ruben Arenas va destacar que des de l’independentisme ‘cal activar una regeneració política, treballar amb il·lusió i honradesa pel benestar de les persones, de forma pròxima i promoure propostes de caràcter integral per als joves’.

Perelló, Montserrat, Josep Anton, Moreno, Ribera d'Ebre, Tivissa, Móra d'Ebre
Ribera d'Ebre

Montserrat Perelló i Josep Anton Moreno, candidats per la Ribera d’Ebre a les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament

El passat divendres 18 de juny, Montserrat Perelló i Margalef i  Josep Anton Moreno van ser escollits candidats per la comarca de la Ribera d’Ebre per formar part de les llistes d'Esquerra per les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Les úniques candidatures que es van presentar van rebre el suport unànime dels militants assistents al Congrés Comarcal Extraordinari que es va reunir a la seu d’Esquerra de Móra la Nova. Montserrat Perelló que és de Tivissa i Coordinadora Territorial de Joventut a l'Ebre, va ser escollida com a primer candidat de la comarca, i Josep Anton Moreno Vidal, cap de llista d'Esquerra a les properes eleccions municipals de Móra d'Ebre va ser escollit en segon lloc. Els candidats en els seu parlaments es van comprometre a defensar la Ribera d’Ebre de les agressions que amenacen la comarca lluitant contra el vell model de cementiris nuclears i transvasaments. Els republicans van fixar-se com objectiu el treballar per construir un territori equilibrat que aprofiti les potencialitats i oportunitats pròpies.

Corbera de Llobregat

El secretari per a la immigració de la Generalitat visita Corbera

El proppassat dissabte, 19 de junt, Oriol Amorós va acompanyar l'alcalde, Pep Canals, en dos actes: la sessió d'acollida a nous corberencs i corberenques que fa trimestralment l'ajuntament; i la trobada d'Esquerra-Corbera, on Canals i Amorós van explicar les polítiques vers la immigració que estan aplicant per la cohesió social i l'alliberament nacional des de l'ajuntament i des del Govern de Catalunya. Tres eixos: 1) Eines per a donar a conèixer els drets i deures; 2) respecte a la diversitat; 3) impuls als elements comuns que ens cohesionen: la cultura i la llengua catalanes.

ERC Sitges

Consulta 20-J: Sitges també parla per la Independència

Més de dos-cents municipis arreu de Catalunya, han vist ja com la ciutadania ha exercit un dels principis bàsics de la democràcia: votar per expressar una opinió. Aquesta ciutadania ha pogut dir lliurament que en pensa d’una qüestió tan important com és el de la possible independència de Catalunya, el de la creació d’un nou estat en la Europa dels pobles. Els estats democràtics no tenen por de preguntar a la ciutadania el seu parer en qüestions importants. Al voltant d’aquestes consultes hem vist atacs de tota mena així com que el posicionament dels partits polítics ha anat variant, tot depenen dels interessos electorals en cada municipi, només Esquerra, en total coherència amb el seu ideari, els seus principis, recolza i treballa des d’un principi per l’èxit de les consultes. És Esquerra qui amb paciència ha portat la qüestió de la independència al carrer, ho ha fet des de la oposició i ho està fent ara des del Govern, fent estat, fent les lleis que mana l’Estatut, lleis de vegueries, de consultes, pacte per la immigració, pacte per l’educació.

Els Pallaresos

Congrés Comarcal

El dia 18 de juny es va celebrar al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona el Congres Comarcal Extraordinari per a la Elecció dels candidats i candidates a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010. En començar l’acte es va visualitzar el vídeo Tornarem a vèncer presentat per Esquerra el passat mes de maig. Tot seguit el primer candidat de la comarca Sergi de los Rios va exposar la seva candidatura amb un discurs clar i contundent marcat per la situació actual del país “Hem passat de verdes i de madures” van ser les seves paraules. Sergi va remarcar la necessitat de treballar tots junts, units i cap a la mateixa direcció per tal d’afrontar els durs temps que hem d’afrontar. Sergi de los Rios va ser escollit per més del 80% dels vots. La resta de candidats per la comarca eren: Montse Gasull (ERC Torredembarra), Josep Mª. Magrinyà (ERC Vilallonga del Camp) i Olga Vinuesa (ERC Roda de Barà). Els tres van exposar les seves candidatures, repassant la seva trajectòria dintre del partit.

Les aigúes fecals de la Boada, en ple carrer
Amer

Brutícia al torrent de la Coberta

El Grup Municipal va demanar, mitjançant escrit presentat al registre de l'ajuntament, demana que cessin els abocaments d'aigües residuals de la Boada de les Costes. Junquera no vol desembutxacar ni un duro per a solucionar un problema que ell ha creat i pretén que sigui l'Ajuntament qui pagui. Mentre, els amerencs a aguantar les immundícies.

Olesa de Montserrat

Representants d'Abrera, Martorell, Collbató i Olesa de Montserrat a la candidatura d'ERC Baix Llobregat al Parlament

En el decurs del Congrés celebrat el dia 17 de juny a l’Hospitalet de Llobregat, la militància d’Esquerra a la comarca del Baix Llobregat ha ratificat pràcticament per unanimitat la candidatura presentada per l’hospitalenca Anna Simó per tal d‘encapçalar la representació d’Esquerra Baix Llobregat a les llistes d’Esquerra per a les eleccions de la propera tardor. Anna Simó és llicenciada en Filologia Catalana per la UB i postgraduada en Planificació Lingüística per la UB. Ha treballat per Consorci de Normalització Lingüística amb diferents responsabilitats. Militant d’Esquerra des del 1990, membre del Consell Nacional des del 1994, ha estat presidenta d’Esquerra-L’Hospitalet de Llobregat (1996-2002) i és membre de l’Executiva Nacional d’Esquerra des del 1998. Del 2001 al 2004 secretària de Política social d’Esquerra i vicesecretària general d’Acció Política del partit del desembre del 2006 al juny del 2008. Ha estat regidora de l’Hospitalet de Llobregat del maig del 2003 a principis del 2004 quan deixa l’acta per tal d’esdevenir Consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya fins el maig del 2006.