Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Anoia

Èxit de la segona sortida cultural organitzada per ERC-Òdena

El diumenge 1 de març un grup d’odenencs i odenenques vàrem desafiar el fred i la boira per anar a conèixer un xic més de la nostra història com a poble. Després de parar a esmorzar a la bonica vil·la de Guimerà, propiciada pels senyors d’Òdena en la seva fundació, vàrem arribar a Vallbona de les Monges per visitar una de les tres joies del Císter català. El motiu per escollir aquest bell monestir per la nostra visita va ser la possibilitat de veure l’únic escut esculpit en pedra dels senyors d’Òdena i prova evident del poder que varen tenir durant l’edat mitjana. Després de contemplar el meravellós claustre i la sala capitular, vàrem accedir a l’església on entre les abadesses hi ha enterrada la segona esposa de Jaume I, la reina Violant d’Hongria i la seva filla. En un cantó de l’església i a prop del cor es troba la capella del Corpus Christi on hi ha esculpit i encara policromat l’escut que dóna nom al nostre poble. En Josep Vicenç Mestre, gran historiador del poble, va fer una brillant recerca sobre l’escut mencionat.

Anoia

La proposta d’Esquerra de fraccionar el pagament de l’IBI a Capellades ja és possible

Darrerament, totes les persones propietàries d’un immoble a Capellades han rebut la notificació de l’ajuntament recordant-los que s’ha de pagar l’Impost de Béns Immobles. L’escrit informa que “Com a novetat d’aquest any, els contribuents d’aquest impst que tenen el rebut domiciliat poden gaudir de més avantatges ja que l’Ajuntament fracciona el cobrament de l’IBI, dividint l’import en quatre parts iguals”. Finalment, doncs, la proposta d’Esquerra s’aplica i, segons Àngel Soteras, “totes aquelles persones a qui aquest pagament suposava un veritable problema –i més ara, en aquest temps de crisi en què, dissortadament, cada vegada són més les persones que van justes- podran respirar una mica millor i fer el pagament en quatre vegades”. El 16 de març, últim dia per domiciliar el pagament Esquerra vol recordar a tothom que no tingui domiciliat encara el pagament que el 16 de març és l’últim dia per fer-ho. La domiciliació del rebut no és obligatòria, però sí imprescindible per beneficiar-se de la proposta impulsada per Esquerra de fraccionar el pagament en quatre vegades.

Anoia

Èxit d'assistència a la segona assemblea informativa popularals Prats de Rei

L’equip de govern valora com a molt positiu l’esperit participatiu de la població i vol continuar en aquesta mateixa línia d’informació, transparència i participació ciutadana. El passat dia 28 de febrer a la tarda es va celebrar la segona assemblea informativa popular als Prats de Rei. Ja fa dies, l’equip de govern va repartir uns fulls per les cases, a fi que la ciutadania pogués participar d’alguna forma en l’assemblea. Cal afirmar que la iniciativa ha estat molt positiva ja que totes i cada una de les propostes o comentaris que la població va deixar a la bústia, que es va habilitar a l’interior de l’Ajuntament, eren del tot constructives i sobretot, per millorar el poble. El Sr. Francesc Duocastella, alcalde dels Prats de Rei, va obrir l’acte, agraint la participació i l’assistència de públic a aquesta assemblea, la qual cosa és de gran importància per l’equip de govern. Va cedir la paraula a Marc Sendiu, primer tinent d’Alcalde, que va explicar els fets més rellevants que s’han fet des que el GAP-AM governa al municipi.

100.000 €
Sant Cebrià de Vallalta

SANT CEBRIÀ ACONSEGUEIX 100MIL EUROS

La Secció Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cebrià de Vallalta vol manifestar la seva satisfacció per l’injecció de 100mil euros que rebrà l’Ajuntament del municipi gràcies a la bona gestió. Aquesta subvenció, emmarcada dins del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), ha estat aconseguida gràcies a la dedicació i el seguiment realitzat per tota la secció local de Sant Cebrià de Vallalta, i especialment per la feina feta pel republicà "Kiku" Roig, Regidor de Promoció Econòmica. En aquest sentit, Roig va traslladar durant la tardor passada la necessitat d’impulsar una sol·licitud de nova incorporació al PUOSC. A iniciativa d’ERC, l’equip de Govern de Sant Cebrià (CiU + ERC) es va fer seva la proposta, i la va traslladar a Governació. Fruit d’això, el PUOSC ha dotat a Sant Cebrià amb 100mil euros addicionals que es destinaran a una Sala Polivalent per la Brigada Municipal, per Protecció Civil i per l’ADF (Defensa Forestal).

Alcoi

Concert al Molinar (Divendres 27 de febrer). NO PAGAREM LES VOSTRES CRISIS

A la gran massa de persones que patim la crisi, les treballadores, només ens queden dues opcions davant les agressions del capitalisme, o quedar-nos a casa mirant com ens manipula la televisió, o començar a organitzar alternatives al futur tan desesperançador que ens preparen. Cooperatives de treball fora de l'explotació laboral i la precarietat a què ja estem acostumades, okupacions de cases abandonades o en procés d'especulació per donar-les vida, participació i creació d'assemblees obertes per expressar el que pensem i actuar en conseqüència, okupacions veïnals de solars als barris i els pobles per a plantar i recuperar el contacte en la terra, qualsevol idea que vaja encaminada cap a l'emancipació de la societat de l'Estat que l'oprimeix és bona i serà entre totes que construïm el nostre futur. A les 21h hi haurà un sopar anticrisi, anticapitalista pel preu de 3 € A les 22h començarà el concert de bades: ANSIEDAD PELLIKANA ADDICTES KELESDEN!! NO PAGAREM LES VOSTRES CRISIS!!!!!!!!!!!!!!! www.

Alcoi

VALENCIÀ: PAGA I CALLA (el preu d'ofrenar noves glòries a Espanya)

Esquerra ha iniciat una campanya informativa sobre l'espoliació fiscal que patim els valencians. Fent servir les possibilitats que ofereix la xarxa, Esquerra posa a disposició de les valencianes i els valencians un vídeo al YouTube i un PDF on se’ns explica el parany que suposen les “aportacions a la solidaritat”. Aquesta teoria econòmica sobre el finançament del País Valencià, que també implica el finançament d'altres territoris dels Països Catalans -com ara Catalunya i Balears- està explicada també al llibre “L’espoli fiscal al País Valencià” de Celestí Gimeno, professor de la Universitat Jaume I de Castelló. YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=MZtf4yTmMKo PDF: http://fitxers.esquerra.cat/arxius/paisvalencia/valenciapagaicalla.pdf Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Espoli_fiscal_valenci%C3%A0 “El govern valencià ha encetat una campanya demanant més diners a l’Estat. No és absurd demanar el que és teu? Si els impostos en lloc de pagar-los a l’administració central els pagàrem a la Agència Tributària Valenciana, tal i com fan bascos i navarresos, o si tinguérem un estat propi no hauríem de pidolar el que és nostre.

Anoia

El grup municipal d'ERC d'Òdena impulsa la creació del Ple del poble

El grup municipal d'ERC d’Òdena proposa la creació d’un consell de participació ciutadana i convivència pel municipi d’Òdena, que anomena “el poble pel poble”. Per presentar aquest projecte, s’ha organitzat un acte públic pel proper dimecres dia 4 de febrer, a les 8 del vespre, al Centre Unió Agrícola, a on esperen rebre les opinions, propostes i queixes dels veïns. El grup municipal d’ERC es compromet a fer arribar la veu dels veïns al ple municipal. La voluntat dels republicans, és de passar de la democràcia representativa a la democràcia participativa. I és per aquest motiu, que fan una crida a la participació en aquesta trobada informativa

Anoia

Sortida cultural i gastronòmica d'ERC d'Òdena

ERC d’Òdena, ha organitzat una sortida cultural i gastronòmica per aquest proper diumenge dia 1 de març. Està previst de desplaçar-se fins al monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, a on es realitzarà una visita guiada. Una curiositat és que es podrà veure l’escut d’Òdena esculpit en els capitells del claustre d’aquest monestir. Després de la visita al monestir, es farà cap a l’Espluga de Francolí, a on es farà una calçotada. Per a més informació, podeu clicar l’arxiu adjunt

Anoia

El diputat Joan Tardà visita Calaf

El passat divendres, el diputat al Parlament de Madrid Joan Tardà va ser a Calaf. A les 20h va oferir una xerrada a la taverna catalana de Cal Macarró. Durant la xerrada, Tardà va explicar quina és l’activitat d’un diputat republicà a Madrid; quines iniciatives s’han presentat durant les darreres legislatures i quines tasques estant realitzant els tres diputats d’ERC. Entre anècdotes i feina feta, Tardà va explicar la dificultat que representa estar en un escenari dominat per les tensions i lluites polítiques entre el PSOE i el PP. En el torn de preguntes del públic assistent, es van anar desgranant aquells temes més públics, que normalment arriben a través dels mitjans de comunicació d’una manera més global i supèrflua. Després d’aquest acte públic, es va realitzar un sopar de partit, amb militants de la comarca, que van agrair al diputat republicà la seva forma clara i pedagògica d’explicar aquells temes de l’actualitat política. El mateix divendres es va conèixer la decisió de la Fiscalia Superior d’arxivar la causa contra Joan Tardà, per la denúncia presentada per un sindicat ultradretà, per les seves declaracions en les quals va acusar al Tribunal Constitucional de ser un òrgan corrupte, i de finalitzar un míting polític amb la frase “visca la república, mori el borbó”.

Alcoi

Cap govern local ha solucionat les deficiències de diferents aspectes dels jutjats d'Alcoi

La situació actual de la Plaça d'Al-Azraq es vergonyosa. Cap govern local, amb diners o sense ells, ha estat capaç de finalitzar cap obra i així llavar-li la cara a aquest espai. Els projectes s'han quedat en això: projectes per finalitzar. I ara, darrere de les pluges i la manca de lideratge per oferir una solució, es troba aquesta replaça plena de clots, que més bé sembla un camp de mines; això sí, contribuirem a que el sector de l’automòbil tinga més feina, ja que els amortidors del nostre cotxe els destrossarem en quatre dies. A banda d'aquest problema que tenim fora del jutjat en tenim un altre dins, i és que a banda que els jutjats necessiten urgentment noves, millors i més grans instal•lacions, l'horari d'atenció als ciutadans, és a dir, gestions de llibres de família, canvis de nom, naixement de fills... tot allò que es fa al Registre del Jutjat que tenia un horari de 9 a 13:30h, ara, per reduir els expedients i no saturar més als funcionaris, l'horari s'ha reduït de 9:00 a 12:00.

Alcoi

FITUR : Massa o poca inversió?

El President d'Esquerra-Alcoi Josep Cortés, considera la quéixa d'Entesa respecte a la manca d'inversions des de l'oficina de Turisme autonòmica en la promoció de Fitur-Alcoi. La Fira de Turisme Internacional, un punt important en el què de nou, fa evidència del poc interés per part de la Generalitat amb elsprojectes d'Alcoi. Esquerra enten que en moments dec risi on es deuen reduir els costos, però alguns regidors obliden aquest detall. Baix el nostre punt de vista entenem que amb la visita del'alcalde, el regidor de Turisme i la gent necessaria per fer els montatges i servicis, deuria ser més que suficient. No cal carregar més les despesses de l'Ajuntament per cap tipus de promoció, ja que en poctemps ja en portem dues(Tokio i Fitur). No hem d'oblidar que el sector turístic en Alcoi i en concret el d'hostaleria, continuen menyspreant-se en un acte de deixadesa absoluta per part del govern actual

recicla
Vidreres

Retard en la construcció de la deixalleria

Les obres de la deixalleria de Vidreres van començar amb l’anterior equip de govern (CiU – ERC) i segons l’actual govern municipal l’obra encara no està acabada. Des d’ERC s’entén que tirar endavant obres i projectes nous en temps de crisi és difícil, però no es comprèn que una obra que es va iniciar a finals de la legislatura anterior i que no té complexitat d’execució necessiti més de dos anys per posar-la en marxa. El portaveu d’ERC a l’ajuntament, Jordi Daranas, recorda que el consistori va lliurar l’obra a l’empresa adjudicatària el 19 de desembre del 2006 i que més de dos anys després, Vidreres no té en marxa la deixalleria. A més Daranas recorda que el contracte estipulava que el termini d’execució de l’obra era de sis mesos. Des d’ERC s’afirma que governar és estar al servei del ciutadà, que donar tots els serveis que un voldria és difícil però no s’entén com no es posa en marxa un nou servei municipal pràcticament acabat. També recorden que governar és defensar els interessos dels ciutadans i en aquest cas, quan es demostra que l’empresa no ha complert l’estipulat, el govern municipal no ha estat novament a l’alçada del que se li exigeix.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Ja tenim nova Executiva

Ahir vam escollir per unanimitat la nova Executiva que de fet afrontarà tot el periode previ a les Municipals 2011. Aquesta està composada per Estel Rodríguez(Presidència), Salvador Brasó(Organització), Aleix Padrosa(Finances), Christian Palagos(Imatge i Comunicació), Estel Rodríguez(Dona), Jordi Riera(Política Municipal), Montse Rovira(Relacions), David Puig(Portaveu Grup Municipal)i Aleix Padrosa(Portaveu de les JERC). Des d´aquí els desitgem tot tipus d'èxits.

Alcoi

ESQUERRA ES REUNIX AMB L'ASSOCIACIÓ DE BATOI

El President d'Esquerra-Alcoi Josep Cortés el passat dia 10 de febrer es va reunir amb el President de l'Associació de veïns de Batoi, per tractar alguns temes de vital importància per al barri. El Presidentd'Esquerra es va posar a disposició de l'Associació per a futures reclamacions,per donar-los suport i per a ser la veu del barri als Plenaris de l'Ajuntament amb tot alló que els preocupe i amb les mancances que té el barri. A més, Josep Cortés va aprofitar el moment per presentar el nou col.lectiu que Esquerra porta endavant anomenat "HITÀTIA" Col.lectiu de Dones Republicanes d'Esquerra,i així començarla campanya que el President de la comarca de l'Alcoià-Comtat Josep Cortés a programa't per a la promoció d'aquest col.lectiu

Anoia

El ple de l'ajuntament dels Prats de Rei, aprova la moció presentada per la Federació d'Associacions de Veïns de la comarca de l'Anoia

Un dels punts de l’ordre del dia de la passada sessió plenària de l’Ajuntament dels Prats de Rei, era la votació de la moció que va presentar la Federació d’Associacions de Veïns de la comarca de l’Anoia en el marc de la campanya engegada per CEAV i CONFAVC (Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya). La voluntat de la campanya és sol•licitar al Ministeri d’Indústria que la pujada del rebut de l’electricitat per a l’any 2009, no sobrepassi l’IPC. La moció manifesta que les pujades generades l’any 2008, no coincideixen amb la petició realitzada per la Comissió Nacional de l’Energia (CNE) que sol•licitava el 20%, si que ha arribat a passar el 10% d’increment mig en les factures, molt per sobre de l’IPC. Finalment, insta al Govern, mitjançant el Ministeri d’Indústria, per tal que durant l’any 2009 s’obrin vies de diàleg amb els agents socials als efectes de negociar la tarifa de l’últim recurs que preveu la Normativa Europea. Recorden que la puja del rebut de l’electricitat comença a ser un veritable problema i una càrrega inassolible per a moltes famílies.

Anoia

Entesa per la Llacuna edita un nou butlletí local

El grup municipal d'Entesa per la Llacuna, ha editat el tercer número del seu butlletí local. En aquest nou número s'informa de les darreres actuacions municipals d'EL, i dels posicionaments en els darrers plens municipals. El butlletí, s'ha distribuït per totes les cases del municipi.

Anoia

Els Prats de Rei, rehabilitarà les cobertes del cementiri municipal amb el FEIL

El passat dimecres 4 de febrer, el Ministerio de Administraciones Públicas (MAP), va comunicar a l’Ajuntament dels Prats de Rei, l’aprovació de la memòria valorada que van presentar per a l’obra “Restauración de las cubiertas del cementerio de Prats de Rei”. Aquesta actuació té un pressupost de 95.043€, que és la quantitat total que li pertoca als Prats de Rei, com a aportació del Fondo Estatal de Inversión Local (FEIL). L’obra consistirà en la restauració de dues cobertes que actualment es troben en un mal estat i també en fer la coberta d’un conjunt de nínxols que no actualment no tenen cap coberta. També es sanejarà la part posterior i s’incidirà especialment, en el tema dels desaigües en diversos zones. Des de l’Ajuntament, Marc Sendiu, primer tinent d’Alcalde, exposa que “aquesta és una actuació que ha estat molt demanada per la gent de Prats i, com a equip de govern, varem creure que era prioritària i així ho vam exposar al Ple Municipal, el qual hi va donar el vist-i-plau per unanimitat”.