Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alella

Esquerra i JERC ens bolquem amb la consulta per demanar el SI

Des d'Esquerra i JERC sempre hem treballat en la lluita per l'alliberament nacional i la construcció de l'Estat propi. Així doncs, estem plens de joia quan veiem que en el nostre poble s'organitza una consulta per preguntar sobre el futur del nostre país. És per això que en primer lloc volem felicitar la feina que Alella Decideix està duent a terme. L'agrupació d'Esquerra a Alella dóna ple suport a la iniciativa ciutadana, que es produeix paral·lelament a la tramitació de la Llei de Consultes que el Parlament està tramitant, sota la ponència d'en Pere Aragonès, diputat d'Esquerra per la comarca del Maresme. Les JERC i Esquerra d'Alella estem organitzant una colla d'actes i activitats per fer campanya pel SI; perquè és un dret com a ciutadans/nes anar a votar i un deure com a catalans/nes el votar pel SI. Alguns dels actes que organitzem són: 14/02 Botifarrada popular a les 13 hores al patí de Can Lleonart (venda de tiquets a alella@jerc.cat o bé al 675768295) 19/02 Festa Jove al Casal d'Alella a partir de les 23:30 hores.

Canet de Mar

El bloc d'Esquerra Canet

Avui, la Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Canet de Mar, iniciem una nova etapa en les noves eines de comunicació a la xarxa. En aquest cas inaugurem el bloc d'Esquerra Canet de Mar. El bloc esdevindrà un espai de comunicació amb la gent de Canet especialments, i d'altres persones que s'interessin per les activitats, opinions i notícies que generin la gent d'Esquerra Canet i la pròpia Secció Local. També trobareu els diferents enllaços a les eines 2.0, pròpiament dites, on Esquerra Canet hi és present com són el Facebook i el Twitter. Qui utilitzi eines d'agregadors de notícies té l'opció d'afegir el nostre propi RSS i estar informat de totes les notícies que genera el bloc. Ens podeu trobar a http://esquerracanet.blogspot.com

Blanes

Esquerra exigeix responsabilitat i coherència als grups municipals de l’ajuntament de Blanes

En resposta a les declaracions aparegudes als diferents mitjans de comunicació aquests darrers dies, des d’Esquerra de Blanes tornem a exigir coherència i responsabilitat a tots els partits polítics de la Vila, en especial atenció als grups que comparteixen oposició amb nosaltres (PSC i EUiA) i també al Govern Municipal. Des d’Esquerra de Blanes creiem que les formes que segueixen, la resta de l’oposició de Blanes (PSC i EUiA) com alguns membres del Govern Municipal (PDB) nomes fan que desacreditar la política municipal de la vila, i per tant estan fent un acte d’irresponsabilitat amb el càrrec que ostenten com a regidors envers a la ciutadania blanenca. És per aquests motius que no donarem suport a la moció de reprovació que vol presentar el PSC i EUiA al proper ple municipal, ja que creiem que és una moció totalment teledirigida per tal de crear una situació de paràlisi municipal al nostre poble. Per tant, Esquerra seguirà exercint la seva responsabilitat davant la situació política municipal, i seguirà tirant endavant aquelles propostes acordades amb CiU (50 punts).

Vilafranca del Penedès

Pep Quelart escollit alcaldable d'Esquerra per Vilafranca

A l'Assemblea d'avui 6 de febrer s'ha escollit Pep Quelart per liderar el projecte municipal del 2011. Pep Quelart ha fet una exposició de la feina feta i ha plantejat els eixos de la política municipal del futur immediat. El ja candidat ha manifestat "Hem estat fent una feina molt seriosa i productiva a l’Ajuntament i ens consta la bona valoració general, i en especial dels nostres votants, per la feina feta. Cal seguir en aquesta línia de rigor, seriositat i compromís amb Vilafranca".

Sant Cebrià de Vallalta

ERC marxa del govern de Sant Cebrià i el regidor manifesta que renuncia a ser cap de llista el 2011

El grup municipal d'ERC, soci de CiU al govern local, va anunciar ahir de manera oficial que se'n va a l'oposició. El regidor Francesc Roig, únic representant de la formació, ocupava fins ara l'àrea de Promoció Econòmica i va entrar al govern local el 2007, tot i no ser necessari numèricament, perquè la federació nacionalista havia guanyat les eleccions per majoria absoluta. Del comunicat emès per ERC es desprèn que la renúncia de Roig als càrrecs de president de la secció local i de cap de llista per les eleccions municipals del 2011 va comportar també la seva marxa del govern. Segons l'escrit, la decisió «és un gest de sentit comú i de responsabilitat política». El comunicat també destaca que Francesc Roig ha decidit deixar de ser president i candidat per voluntat pròpia. «És una reflexió meditada des del mes de desembre passat i en la qual no ha intervingut el partit», puntualitza, i per corroborar-ho assenyala que el regidor s'ha ofert a tancar la propera llista electoral republicana dels comicis municipals «per evidenciar que no s'ha produït cap trencament amb l'agrupació».

Habitatge de protecció oficial
Teià

Ja han sortit les dates oficials per la convocatòria d’accés als habitatges de La Plana

Aquesta és la convocatòria pública amb més volum d’habitatges que s’ha fet fins ara a Teia. Una convocatòria per accedir als 93 habitatges ubicats a La Plana: 27 de lloguer i 66 de compravenda. Un projecte que va ampliar la seva dotació inicial gràcies al govern d’ERC, després d’una modificació del Pla parcial que passava dels 60 habitatges inicials a 81 habitatges, i posteriorment amb les negociacions amb INCASOL i La Plana per passar dels 81 habitatges aconseguits fins els 93 habitatges actuals. Una actuació que per ERC sempre ha estat prioritària, deixant un parc d’habitatges de promoció pública de 109 en total, en el balanç de vuit anys d’ERC al govern de Teià. Les negociacions amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge per ampliar la dotació de la borsa de lloguer han resultat negatives. Hem esmerçat tots els esforços per aconseguir pactar condicions adequades a la situació de crisi actual, com ara l’augment dels habitatges de lloguer, o be la possibilitat d’accedir a unes condicions bancàries més còmodes (especialment pel fet d’haver d’avançar el 20% del preu de compravenda com a entrada directe) però tot ha resultat en va.

ERC Piera

GOVERNACIÓ CONSTRUIRÀ UNA TORRE DE TELECOMUNICACIONS A PIERA

Aquesta iniciativa ha estat gràcies a dues regidories d’Esquerra a l’ajuntament de la nostre vila. La regidoria de Noves Tecnologies i Mitjans de Comunicació amb el 5è tinent d’alcaldia, Jordi Romeu, al cap davant, i també la regidoria d’alcaldia, amb l’alcalde Jordi Madrid. La instal•lació servirà per pal•liar deficiències de cobertura de TDT La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques construirà, en el marc del pla Catalunya Connecta, una nova torre de telecomunicacions a Piera (Anoia) per solucionar les deficiències de cobertura de serveis de comunicacions electròniques detectades en aquest municipi. L’ajuntament de Piera cedirà una parcel•la de titularitat municipal per ubicar-hi la torre. Per la seva banda, el Departament de Governació i Administracions Públiques finançarà la infraestructura, que consistirà en una torre de suport per a antenes, una caseta per a la ubicació d’equipaments i les instal•lacions necessàries per al funcionament de la torre.

Federació de Lleida

Puigcercós recolza les aspiracions de la UdL

El candidat a la presidència de la Generalitat i president d’ERC, Joan Puigcercós, acompanyat dels diputats lleidatans Carmel Mòdol i Ma Àngels Cabasés, va mantenir una reunió de treball el divendres amb el rector de la UdL, Joan Viñas. En la reunió, Puigcercós va manifestar al rector tot el suport a les línies de treball endegades per l’equip rectoral de la Universitat i el Consell Social amb l’objectiu d’assegurar el futur de la Universitat, tantpel que fa al número d’alumnes com pel que fa a l’orientació estratègica que, en el camp agroalimentari, la UdL vol liderar. En aquest sentit, Puigcercós va valorar molt positivament les iniciatives i objectius de les que el rector el va informar i va assegurar la seva implicació personal en el recolzament a les gestions que s’han de dur a terme durant aquest any, aspecte sobre el que va manifestar el seu coneixement per la informació rebuda per part del diputat Mòdol, que també és membre del Consell Social.

Federació de Lleida

Esquerra va avui al cinema per defensar el dret a poder veure pel•lícules en català i solidaritzar-se amb les sales que no han tancat

Una representació d’ERC a Lleida ha assistit aquesta tarda a una sessió de cinema al complex Funàtic en defensa de la nova Lleida de Cinema en català i solidaritzar-se amb una de les sales de Lleida que no han secundat a la vaga. El president de la Federació d’ERC a Lleida, Àngel Vidal ha afirmat que es tracta d’un acte simbòlic per “donar suport a la Llei del cinema que ha fet el departament de Cultura, una llei que aposta per la versió original i defensa l'obra dels artistes, però que també diu que si s'ha de doblar, en més en català, la nostra llengua”. “Venim a defensar el dret que tenim els catalans, els catalanoparlants i totes les persones residents a Catalunya, de poder veure cinema en la nostra llengua”. Vidal, acompanyat dels regidors d’ERC a la Paeria, Montse Bergés i Francesc Mitjans; del senador d’ERC Josep Maria Esquerda; i d’altres militants i simpatitzants ha assistit a la projecció d’una de les pel•lícules-documental que es projecten en aquesta sala i que ha estat produïda a Catalunya: “Garbo, el espía”.

Nou Local Esquerra Viladecans
ERC Viladecans

Nova etapa, nou espai

El passat 30 de gener va ser un dia important per a Esquerra-Viladecans, vàrem inaugurar la nostra nova seu. L'acte va constar d'una benvinguda a càrrec de Toni Padilla, el nostre secretari d'Imatge i Comunicació, que va presentar Bàrbara Lligadas com a nova cap de llista, donant-li així la paraula. Lligadas aprofità per donar les gràcies a tota la gent que ha fet possible que avui disposem d'aquest espai i per anunciar que el proper 11 de març a les 20.00h -encara tenim pendent concretar el lloc- comptarem amb la presència del president del partit, Joan Puigcercós, per fer la presentació oficial de la candidatura. Seguidament va ser el torn de la intervenció del nostre convidat d'honor, en Joan Tardà, que va animar als presents a seguir defensant allò que creuen és just i no deixar-nos vèncer pel pessimisme que aquells que no volen canviar l'statu quo volen infondre. Volem aprofitar aquesta finestra, la nostra web, per anunciar que oferim a tots els col·lectius i entitats de Viladecans el nostre local.

Alcoi

Supremacisme lingüístic

El sr. A. Martínez publicava el passat dimarts 26 de gener un article titulat “talibanismo lingüístico”. Amb unes poques línies ens és impossible respondre la totalitat de tan desafortunat escrit. Per això, deixant a banda la suposada imposició del català i mostrant el nostre desacord amb la demagògia emprada per criticar la classe política, veiem més important deixar clar que progrés i llengua catalana no són incompatibles. Es pot “evolucionar” igualment sense menysprear la nostra llengua. Estem d’acord amb vostè, sr. Martínez, quan diu que hem de ser oberts de ment, de que hi ha més món: per això cal tenir en compte que el català té més parlants que, per exemple, el búlgar o el suec. La nostra llengua està entre les 100(!) llengües més parlades del món, de vora 6.000 llengües existents. Per tant, la nostra no és una llengua minoritària. Com veu, ni ens mirem el melic ni som talibans lingüístics. El problema és de vostè: és el seu “supremacisme lingüístic” el que fa que veja bé que el castellà siga obligatori per llei (Art.

Sant Feliu de Llobregat

Nova Executiva

ERC Sant Feliu de Llobregat va celebrar, el passat dimecres 16 de desembre de 2009, la seva Assemblea on es va escollir una nova executiva. El President sortint Enric Tubau va realitzar el balanç dels dos últims anys d'activitats fetes per la secció local. L'acte va tenir lloc a la seu de Sant Feliu, al carrer Joan Maragall 35. La nova executiva escollida la formen: Xavier Isern, en serà el President; Francesc Rodríguez, el Secretari d’Organització; Carme Albertí portarà la Secretaria de la dona i d'Imatge i Comunicació; Joan Massagué, serà el nou Secretari de Finances; Carles Soriano Portaveu i Regidor; Bernat Dausà ha estat escollit com a membre de les JERC a l'executiva local. El nou President ha manifestat que "tenim un gran repte per davant, il•lusionar a la militància i als simpatitzants per a treballar per la ciutat, i també estendre el projecte independentista a Sant Feliu. Per això el nou equip, un equip amb molta empenta i amb ganes de treballar començarà una roda de contactes amb els santfeliuencs per a fer-se ressò de les necessitats ciutadanes" Així mateix, ha destacat que “cal recordar que nosaltres som només una peça més d'aquest projecte, la participació de tots i totes serà fonamental per poder bastir el projecte d'un Sant Feliu millor” “La nostra prioritat serà créixer localment per poder créixer nacionalment"

Alcoià

Supremacisme lingüístic

El sr. A. Martínez publicava el passat dimarts 26 de gener un article titulat “talibanismo lingüístico”. Amb unes poques línies ens és impossible respondre la totalitat de tan desafortunat escrit. Per això, deixant a banda la suposada imposició del català i mostrant el nostre desacord amb la demagògia emprada per criticar la classe política, veiem més important deixar clar que progrés i llengua catalana no són incompatibles. Es pot “evolucionar” igualment sense menysprear la nostra llengua. Estem d’acord amb vostè, sr. Martínez, quan diu que hem de ser oberts de ment, de que hi ha més món: per això cal tenir en compte que el català té més parlants que, per exemple, el búlgar o el suec. La nostra llengua està entre les 100(!) llengües més parlades del món, de vora 6.000 llengües existents. Per tant, la nostra no és una llengua minoritària. Com veu, ni ens mirem el melic ni som talibans lingüístics. El problema és de vostè: és el seu supremacisme lingüístic el que fa que veja bé que el castellà siga obligatori per llei (Art.

Tiana

Esquerra fa balanç dels 2 anys de Govern d'Entesa a la Generalitat

"Estem construint un estat propi. Disculpeu les molèsties". Amb aquest lema, Esquerra Republicana de Catalunya fa, aquests dies, balanç dels 2 anys de Govern d'Entesa a la Generalitat. I, en aquest marc, el proper 11 de febrer se celebrarà a Mataró un acte que comptarà amb la presència de Joan Puigcercós, President d'Esquerra, Carme Capdevila, Consellera d'Acció Social i Ciutadania, i Pere Aragonès, Diputat d'Esquerra al Parlament pel Maresme. Els militants, simpatitzants i amics d'Esquerra estan convocats a les 8 del vespre al Casal l'Aliança de Mataró, al Carrer Bonaire 25. Per a més informació es pot consultar aquesta pàgina. També es pot contactar amb Esquerra Maresme a través de la seva adreça electrònica maresme@esquerra.cat"

Federació de Lleida

Puigcercós: “El govern treballarà fins al darrer dia i fins l’últim minut”

Joan Puigcercós, president d’ERC i candidat al govern de la Generalitat ha afirmat que “el govern governarà fins al darrer minut i fins al darrer dia”, contestant a les declaracions d’altres partits que consideren que la legislatura s’ha acabat. El president ha afirmat que aquest any electoral, el govern ha de treballar més encara per aprovar les lleis que en aquest moment estan damunt de la taula, com s’està fent amb la Llei de Vegueries i la reforma de l’Impost de Successions i Donacions. Pel que fa a aquest últim, Puigcercós s’ha felicitat per l’esforç d’ERC de rebaixar l’impost, i per la quantitat d’elements nous que aquesta reforma comporta en diferents sectors, com és en el sector empresarial, en la millora en el sector agrari i per les seves desgravacions per als joves emprenedors, qui també es beneficiaran de la rebaixa de l’impost, “per tant des del parlament treballarem perquè aquesta llei quedi resolta en aquesta legislatura, tal com ERC es va comprometre, perquè millorarà la situació de molta gent i per tant aquests mesos que queden el son de molta intensitat, perquè haurem d’accelerar el procés de tràmit parlamentari per poder-ho aprovar el més aviat possible”, explica el president d’ERC.

Lliçà d'Amunt

El Grup Municipal d’ESQUERRA donem la benvinguda a la plataforma LLIÇÀ D’AMUNT DECIDEIX!

La gent d’Esquerra a Lliçà estem contents del naixement d’aquesta plataforma ciutadana que vol organitzar al nostre poble una consulta sobre la independència, a l’estil de les que s’han fet en altres municipis de la nació. Ens alegrem perquè aquesta iniciativa, sorgida i gestionada per “ciutadans de base”, pot servir per fomentar el debat social sobre un tema tan sensible com és la independència de la Nació Catalana però, sobretot, perquè pot aconseguir la implicació de gent molt diversa en un procés de participació exemplar. Així, esperem que serveixi de reactiu per a moltes persones que s’han allunyat de la política per avorriment o per dissidència, aconseguint superar la tan famosa “desafecció”. Així, nosaltres, que tant patim les trampes i l’acarnissament de la política local, animem a totes les persones i les entitats a adherir-se i col·laborar al màxim en aquest exercici de democràcia directa, deixant de banda els prejudicis i les pors.

La Bisbal d'Empordà

El ple de la Bisbal d'Empordà aprova una moció de suport a la consulta sobre la independència

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, conjuntament amb els grups municipals de Convergència i Unió i d’Iniciativa per Catalunya Verds, varen donar suport a la moció presentada per la coordinadora “Labisbaldecideix”, en favor de les consultes populars per la independència. El resultat de la votació feta durant la sessió plenària d’ahir fou de set vots a favor i quatre abstencions per part del Partit Socialista de Catalunya. Aquesta coordinadora està preparant una consulta popular a la nostra ciutat, per el dia 28 de febrer. MOCIÓ DE SUPORT A LES CONSULTES POPULARS MUNICIPALS PER LA INDEPENDÈNCIA El passat dia 13 de setembre els ciutadans d'Arenys de Munt (Maresme) van poder participar en una consulta popular per la independència, fet que es produïa per primera vegada en un municipi dels Països Catalans. Aquesta consulta, fet habitual en alguns estats però no a l'espanyol, es va convertir en una cursa d'obstacles imposats per l'Estat espanyol, a través de les seves institucions, d'una banda prohibint la col•laboració del govern municipal amb l'entitat convocant, i d'altra banda amb l'autorització d'una manifestació falangista.

Térmens

La Generalitat aprova el traçat de la nova carretera Térmens-Menàrguens

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dijous el traçat de la nova carretera que ha de servir per unir Térmens i Menàrguens a través d'un nou pont. La Generalitat ha planificat a Ponent la formació d’un itinerari a la xarxa comarcal de carreteres que connecti els municipis de Mollerussa, Bellvís, Térmens, Menàrguens, Albesa i Alguaire, amb l’objectiu de millorar les connexions en aquest àmbit. En aquest sentit, una de les actuacions previstes, molt demanada al territori, és la construcció d’una nova carretera entre Térmens i Menàrguens, per tal de millorar la connexió entre aquestes poblacions, que actualment estan unides per un vial municipal, i enllaçar la C-13 i C-12, carreteres de la xarxa bàsica. Ara, el DPTOP ha aprovat els estudis d’aquesta nova carretera, un cop finalitzades la informació pública i la tramitació ambiental. A partir d’aquesta aprovació, s’impulsarà la redacció del projecte constructiu que desenvoluparà el traçat aprovat.