Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Catalunya del Nord

La Consellera d’Acció Social i cap de llista per ERC a Girona, a Perpinyà

Dins el marc de les trobades organitzades per Cultural Nord, amb entrevistes a diferents representants de candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 28 de novembre, us informem que la Consellera d’Acció Social i cap de llista per ERC a Girona, Carme Capdevila, serà aquest divendres 12 de novembre, a partir de les 18.00h, al Casal Jaume I de Perpinyà per respondre a les preguntes de Ràdio rrels i posteriorment compartir un aperitiu amb tots els assistents. Carme Capdevilà vindrà acompanyad per Alfons Quera, batlle d’Agullana i Joan Ridaura, President Regional d’Esquerra a la Catalunya Nord i membres també tots dos de la llista electoral d’ERC a la demrcació de Girona. Esquerra Republicana de Catalunya convida a tots els seus amics i simpatitzants a participar en aquesta trobada en que es parlarà del projecte d’ERC al Principat per als propers quatre anys com de la seva implicació i conseqüéncies a la Catalunya Nord.

Una de les obres exposades a la Nau Gaudí és el "Mosqueter assegut" de Picasso
Mataró

La Nau Gaudí acull la primera exposició de la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani de Catalunya

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, inaugurarà demà dijous 11 de novembre a la Nau Gaudí (carrer de la Cooperativa, 47), la primera exposició de la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani de Catalunya que comprèn obres del període 1947-1969. L’alcalde i president del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Joan Antoni Baron, el president de la Fundació Carmen & Lluís Bassat, Lluís Bassat, i el president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), Sergi Penedès, i la directora del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i comissària de l’exposició, Núria Poch, han ofert avui una roda de premsa per presentar aquesta primera exposició. Una col·lecció d’art català La Col·lecció Bassat és única al constituir un dels fons més representatius del que ha estat l’art català de la segona meitat del segle XX, omplint el buit cronològic existent a d’altres col·leccions als museus de Catalunya.

Amer

Amerdecideix proposa que Amer es declari municipi moralment exclòs de la Constitució

Al darrer Ple de l'Ajuntament, el grup municipal d'Esquerra va proposar de dur a votació la moció que han suscrit molt ajuntaments, declarant-se moralment exclosos de la constitució espanyola després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. La proposta, el text de la qual es reprodueix tot seguit, es podria votar al proper Ple.

Penedès

Acte Central al Penedès. Gent Valenta a Vilafranca

El proper dissabte 13 de novembre Esquerra-Penedès celebrarà l'acte central de campanya amb un dinar amb el candidat a la presidència de la Generalitat Joan Puigcercós.  Durant tot el matí els candidats regionals participaran en la parada d'Esquerra al mercat municipal de Vilafranca del Penedès per poder parlar amb la gent sobre les propostes que Esquerra planteja per aquestes eleccions i que són els seus compromisos per els propers quatre anys. Entre les més destacades, hi ha el referèndum per la independència, condició innegociable per formar govern. L'acte es celebrarà al Casino i començarà a les 14:30h. Durant el dinar intervindran tots els caps de llista de les tres comarques (Miquel Carrillo, Josep Tomàs Àlvaro i Joan Gibert) i el presentarà el regidor de Vilafranca Pep Quelart. 

Corbera de Llobregat

L'ALCALDE CONTINUA LA RONDA DE VISITES DE PROXIMITAT ALS CENTRES ESCOLARS DE CORBERA

La setmana passada, l'alcalde, Pep Canals, va iniciar un seguit de visites programades per conèixer de prop el funcionament dels centres escolars de Corbera i escoltar les inquietuds dels professionals i alumnes que hi són presents. La ronda s'inicià la setmana passada amb la visita a l'escola cau de la Guineu i l'escola bressol municipal El Petit Corb. Aquest dimecres, 10 de novembre, ha continuat amb l'escola Puig d'Agulles i l'Institut Corbera. La setmana que ve serà el torn de l'Institut Can Margarit i l'escola el Corb. D'aquesta manera, Canals ha volgut conèixer de prop, sense presses i al marge de l'assistència habitual a esdeveniments i festes de fi de curs, com es desenvolupa la feina de professionals i alumnes en el dia a dia. "Està sent una tasca enriquidora que feia temps que volia fer. Tenim uns centres i uns professionals de gran qualitat, i un alumnat que he vist divers i il·lusionat.", ha declarat el batlle.

Castellar del Vallès

Esquerra evita una pujada abusiva dels impostos

La proposta que va presentar l’equip de govern del PSC-PSOE per les ordenances fiscals de l’any 2011 contemplava una pujada abusiva dels impostos : el tipus de l’IBI passava de 0,625 a 0,64, les escombraries s’apujaven un 10% i l'IAE i la resta de taxes un 4%. Per Esquerra aquesta pujada dels impostos en l'època de crisi econòmica que ens trobem és il·lògica i desproporcionada, i hem proposat a l’equip de govern que es mantingui el tipus de l'IBI al 0,625 i la resta d’impostos i taxes s’incrementin només un 2,4% que correspon a la pujada de l'IPC interanual de setembre de 2009 a setembre de 2010. Això representa una disminució d’ingressos de cara al pressupost del 2011 que s’ha de veure compensada amb la corresponent disminució de despeses. Durant els dies previs al Ple s’ha estat negociant amb l’equip de govern, que ha acabat acceptant la proposta d’Esquerra. Finalment l’IBI queda al tipus actual del 0,625 i la resta d’impostos i taxes s’incrementen el 2,4%, quedant compensada la disminució d’ingressos amb la reducció d’algunes partides en el pressupost de despeses i en els majors ingressos provinents del tipus diferencial aplicats al 10% dels rebuts de l’IBI més elevats en els usos d’oci, esportiu, solars i oficines (0,90) i magatzem, comercial i industrial (0,95).

Sant Andreu

Debat sobre polítiques de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals

Aquest proper dissabte 13 de novembre, a les 18 h, el Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG) convoca al Centre Cívic de Sant Andreu (Carrer Gran, 111) als representants de les forces polítiques per a debatre les polítiques que afecten especialment al col·lectiu LGBT. És una excel·lent oportunitat per a conèixer les propostes de cadascuna de les formacions i, en particular, també de fer pública la tasca duta a terme per Esquerra en aquest àmbit. Hi assistiran, amb l'excepció del Partit Popular, candidats dels següents partits parlamentaris: Jaume Collboni, pel PSC. Montse Guitarte., per CiU. Eugeni Villalbí , per ERC. Josep Maria Gómez, per ICV.  

Federació de Lleida

Esquerra augura que la Llei de l'Aranès pot ser el motor de la recuperació de l'occità a Europa

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira, acompanyat per Maria Àngels Cabasés, candidata per Lleida d’Esquerra, ha augurat que la llei de l'aranès que oficialitza aquesta llengua en tot el territori català "pot ser el motor de la recuperació lingüística" en els territoris europeus on també es parla occità. Durant la presentació aquest dimarts a l'Institut d'Estudis Catalans de Barcelona de la Llei de l'Occità, Carod ha afirmat que l'engegada d'aquesta llei provocarà que "la resta d’Occitània obri els ulls", i ha destacat la importància que la Vall d’Aran que sigui el primer territori que la oficialitza, a pesar de ser on menys població l’utilitza. Carod ha assegurat que amb aquesta llei Catalunya és, juntament amb Luxemburg, l'únic territori europeu on hi ha tres llengües oficials, i els aranesos els únics ciutadans europeus cuatrilingües, ja que en la seva opinió la majoria es pot defensar en català, castellà, aranès i francès. També ha considerat que l'engegada de la llei demostra que la diversitat lingüística a Catalunya és un valor, mentre que a Espanya "provoca al•lèrgia".

Isaac Albert s'adreça a entitats i ciutadans per explicar la feina feta des de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadania
Terrassa

Albert: "a la Terrassa del futur, el benestar i la qualitat de vida han de ser els eixos centrals"

El dimarts 9 de novembre a la tarda va tenir lloc la conferència Polítiques Municipals de Benestar; de la demanda a la necessitat; del desig a la realitat a càrrec d’Isaac Albert i Agut, Tinent d’Alcalde d’Acció Social i Drets Civils, a la sala Fòrum del Diari de Terrassa que va quedar petita ja que hi van assistir representants de moltes associacions de caire social i de l’àmbit de la salut, així com representants veïnals, regidors i regidores de l’Ajuntament de Terrassa i molts ciutadans que van voler escoltar de primera mà com Albert feia un repàs de les polítiques municipals en matèria de benestar social que s’han portat a terme des de l’inici de l’actual mandat, l’any 2007, i també per saber quins projectes i normatives han de veure la llum properament. Albert va explicar els motius i les causes així com els objectius d’haver elaborat el Pla d’Equipaments Cívics, el Pla Estratègic de Ciutadania, el Pla d’Acció local en matèria de Serveis Socials, i també el Pacte Ciutadà per la Salut, que es signarà en breu amb la Generalitat de Catalunya i el Pla Local d’inclusió social, que s’ha d’aprovar en els propers mesos.

Vallès Oriental

18 de novembre a Llinars: Acte central del Vallès Oriental

Arriba l’hora de la veritat. El dret a decidir, del que tant se’n ha parlat, es podrà manifestar el 28N a les urnes. Esquerra ha posat el Referèndum d’independència com a condició per qui vulgui governar a Catalunya. Per tal de fer palpable la nostra unitat per aconseguir aquest objectiu polític, us convoquem, el proper dijous 18 de novembre de 2010 a les vuit del vespre, al Pavelló Municipal de Llinars del Vallès per celebrar plegats l’acte central del Vallès Oriental de la Campanya de les eleccions al Parlament. Us hi esperem a tots!

Osona

ERC, CiU i ICV deploren la manca de respecte del PSC a les regles de la Junta Electoral a Osona

En qualsevol campanya electoral,els mecanismes que regulen l'acció pública dels partits està clarament definida i suposat compliment per totes les parts. La JEZ-Vic (Junta Electoral de Zona de Vic) és la reposable que la legalitat i la imparcialitat en el procés electoral i que aquest sigui ajustat a llei. En concret,en la col•locació de la publicitat electoral a les faroles (banderoles), també està regulada per aquest ens prèvia sol•licitud dels partits polítics a la JEZ. La nostra comarca sempre ha estat un model d'entesa entre tots els partits en representació al parlament. Enguany el PSC, no ha complert cap de les obligacions que per llei tots els partits haurien de complir, com sí ho hem fet els altres formacions polítiques, ja sigui demanant permís als ajuntaments corresponents i a la JEZ-Vic. Sense cap permís previ de la JEZ-Vic, i sense cap comunicació prèvia als partits sotasignats, el PSC ha envaït unilateralment espais electorals que la JEZ havia determinat a CiU,ERC i ICV, trencant així el pacte de bona entesa portada fins ara.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra, amb Rafel Valls, ja compta amb 11 regidors i es consolida com a cinquena força municipal

Rafel Valls és des d’avui regidor a l’Ajuntament de Son Servera, convertint-se així en l’onzè regidor d’Esquerra als ajuntaments illencs. La nova titularitat del càrrec va venir vinculada a un acord subscrit en el seu moment entre el partit republicà i Els Verds. En virtud d’aquell acord, la candidata electa d'Els Verds cediria el lloc a La Sala durant els darrers vuit mesos de legislatura a un representant d'Esquerra. Joan Lladó, president d’Esquerra a les Illes Balears i Pitiüses, juntament amb altres membres de l’executiva d’Illes han assistit avui al matí al plenari extraordinari per al nomenament de Rafel Valls, com a nou regidor. Rafel Valls és l’onzè regidor i això consolida Esquerra com a la quinta força política a nivell municipal. Lladó ha manifestat que “Rafel és una persona jove, valenta, és actiu , dialogant i de consens que ben segur podrà ajudar a posar pau a una legislatura convulsa i a tirar endavant nous projectes.” A més a més, Lladó ha afegit que “falten set mesos per les eleccions i des d’Esquerra volem posar tots els esforços i estam oberts a acords amb altres partits, encara que lamentam que no hagi estat així a nivell regional, per tal de que l’esquerra nacional tingui més presència dins el municipi.

Ajuntament de Simat
Simat de la Valldigna

Convocatòria de Ple en sessió extraordinària de l'Ajuntament de Simat

Dimecres, 10 de novembre, està previst un Ple en sessió extraordinària a les 20:00 hores on es tractaran els temes següents: ORDRE DEL DIA: 1. ASSUMPTES A TRACTAR I DEBATRE: 1.1. Modificació Ordenances fiscals: 1.1 Ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Bens Immobles. 1.2 Ordenança fiscal reguladora de la Taxa per la prestació del servei d’arreplegada de fem 1.2. Pressa de coneixement de la renuncia del regidor Juli Ibañez Montagud. 1.3. Pressa de coneixement de la renuncia anticipada a la pressa de possessió de les actes de regidors dels següents candidats de la llista electoral del BLOC. Des d'Esquerra Simat animem a la gent del poble a acudir

La selva

Tret de sortida de la campanya electoral a les comarques gironines

La campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya comença dijous a les 12 de la nit, i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) farà el seu tret de sortida a les comarques gironines de la mà de Carme Capdevila (cap de llista d'Esquerra per Girona) i Pere Garriga (alcalde de Sant Hilari Sacalm). Serà a Sant Hilari el proper dijous a les 8 del vespre, on els dos dirigents d'Esquerra faran un acte a la plaça Grabulosa. Posteriorment, es servirà un sopar fred a tots aquells que ho vulguin (confirmar assistència a fedgirona-administracio@esquerra.org o al 972 20 22 22). D'aquesta manera, començaran 15 dies intensos amb actes diaris arreu de les comarques gironines. El punt i final serà el proper divendres 26 de novembre, amb l'acte nacional de final de campanya que es farà al pavelló de Vilablareix (Girona). Esquerra vol evidenciar el seu compromís amb tot el territori català, i serà l'únic partit que no tancarà la campanya a Barcelona. Joan Puigcercós i Carme Capdevila en seran els protagonistes.

Diguem prou al greuge de Renfe amb Lleida
Lleida

Esquerra reprèn la campanya contra Renfe per a denunciar el “maltractament evident de la companyia” amb Lleida

El candidat per Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya (Carmel Mòdol) i la portaveu i candidata d’ERC a la Paeria, Montse Bergés, han presentat avui la nova campanya que enceta aquest partit per tal de denunciar el greuge de Renfe amb Lleida i que vol continuar l’acció que ja es va fer a començaments d’aquest any després de constatar “un maltractament evident” de la companyia amb les terres de Lleida. Mòdol ha titllat de “pressa de pèl unidireccional” la política comercial de Renfe i ha posat com exemple la línia de trens Avant i AVE, molt utilitzada pels usuaris i usuàries de la ciutat, però que no es veuen recompensats amb cap tipus d’avantatge tarifari o millores en els freqüències. Mòdol ha recordat que els dos Avant de primera hora “van plens, però Renfe, que ho sap, no fa res per a posar-hi solució”. Per la seva part, la portaveu d’Esquerra a la Paeria, Montse Bergés, ha afirmat que la millora dels trens Avant “és una decisió política, per tant no es cap quimera fer-ho”.

Girona

S’inicia la tercera edició del programa de simulació d’Empreses a Girona

L’àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, encapçalat per la tinenta d’alcalde Cristina Alsina, ha impulsat una tercera edició del curs de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives (SEFED). Aquest curs tracta en la formació ocupacional a perfils administratius polivalents per a PIMES, adreçat a persones en situació d’atur interessades en treballar en tasques administratives. El curs te una durada de 644 hores lectives, que van començar el dia 24 de setembre i finalitzaran el dia 14 de març de 2011 amb un nombre de 15 alumnes i un horari de dilluns a divendres, de 8.00h a 14.00h. El curs es realitza a un local situat al barri de Sta. Eugènia, al c/ Agudes, 26, en el qual s’hi aplica la SEFED, un pla que consisteix en que cada centre formatiu adopta la forma i activitat d’una empresa fictícia on es reprodueixen els circuits administratius, les relacions i moviments normals d’una empresa. L’aprenentatge que adquireix l’alumne és sobretot pràctic i és a través de la realització d’activitats que es generen a través de l’empresa simulada.

Blanes Candidates Blanenques Eleccions Parlament 2010 Conxita Boldú Aina Puig
Blanes

Tot apunt per començar la campanya a Blanes per les eleccions al Parlament de Catalunya

Demà a la nit s’inicia la campanya electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc el proper 28 de Novembre. Com ja és habitual, Esquerra Blanes serà present a la campanya, al carrer i a la xarxa per posar-nos a disposició de la ciutadania de Blanes per donar resposta als seus dubtes, qüestions i problemes del seu dia a dia, igual que fem durant tot l’any. En aquestes eleccions la representació de l’esquerra independentista de Blanes està molt ben representada a les llistes d’Esquerra a la demarcació de Girona, amb la presència de dos blanenques. Per una banda, la regidora d’Esquerra Blanes, Conxita Boldú, que ocuparà el lloc 19è. Boldú ha estat regidora d’Esquerra Blanes des del 2003-2007 i del 2008 fins a l’actualitat, i actualment també és consellera comarcal per Esquerra. Finalment, la blanenca Aina Puig ocuparà el 13è lloc de les llistes en representació de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya. Puig és actualment Secretària d’Organització de les JERC de Blanes i Secretaria de Coordinació Interna i Campanyes de la Federació Regional de les JERC Comarques Gironines.