Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Shakespeare
Mataró

3a edició del “Shakespeare” a Mataró

El Festival Shakespeare ha celebrat la seva vuitena edició (tercera a Mataró) del 13 al 18 de juliol i continua, així, essent una de les apostes de qualitat de la ciutat, a nivell cultural. El projecte portat a terme per l’Institut Municipal d’Acció Cultural i l’Associació Festival Shakespeare, ha acollit una dotzena d’espectacles i activitats, d’àmbit internacional, lligats a la figura del dramaturg anglès. El Festival ha tingut lloc, per primera vegada, en diversos escenaris del centre de la ciutat (d’entre els quals en destaca l’Hort del Rector de la Basílica de Santa Maria) amb la voluntat de fer arribar l’obra de Shakespeare a tothom. El nou emplaçament ha estat molt ben acollit pel públic.

Simat de la Valldigna

Esquerra Simat participarà en la concentració convocada per La INTERAMPA-VALLDIGNA

Membres del col·lectiu d'Esquerra Simat participaran en la concentració que ha convocat La INTERAMPA-VALLDIGNA. Entre els assistents, estarà el regidor de Simat, Joan Serra, que ha participat avui en una reunió entre els diferents ajuntaments i els dos IES de Tavernes, per buscar una solució al conflicte educatiu que la Conselleria d'Educació ha provocat. El conflicte és ben senzill, si la Conselleria d'Educació haguera fet els deures en compte d'anar enganyant-nos, ara estaria el nou IES acabat, però com que ni es coordina amb la conselleria d'hisenda, que és la que porta el tema econòmic de les obres, va publicar una ORDRE per la qual, els i les alumnes del primer cicle d'ESO, passaven als IES. Serra ha declarat que "l'ensenyament a La Valldigna és un desastre i que aquest fet ha sigut el detonant de la falta d'inversió en educació".

País Valencià

INTERAMPA - La Valldigna es concentra a la Conselleria d'Educació demanant sol·lucions al retràs del nou IES de Tavernes

Al voltant de 250 alumnes, pares i mares dels municipis de La Valldigna s'han concentrat aquest matí a la Conselleria d'Educació per exigir una sol·lució als problemes de massificació que, degut al retràs en les obres del nou IES “La Valldigna”, ocasionarà el trasllat dels alumnes de 1er cicle de la E.S.O. als centres de secundaria el proper curs. Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià, i Joan Serra, president d'Esquerra-Simat i regidor de Medi Ambient d'aquest municipi, han volgut estar presents aquest matí per manifestar el seu suport. La concentració, promoguda per la INTERAMPA – La Valldigna, que agrupa les AMPA de deu centres de primaria i secundaria de La Valldigna, ha expressat les demandes d'aquesta comunitat educativa als crits de 'ni barracons ni a muntons', 'si l'institut no està acabat no menegeu a l'alumnat', 'no com a borregos' o 'que ens reba el conseller'. La INTERAMPA, que ja va aconseguir que no s'instal·laren barracons, vol ara evitar el trasllat dels alumnes de 1er i 2on de la ESO als instituts fins que el nou IES "La Valldigna" estiga completament acabat.

País Valencià

Esquerra manifesta el seu suport a la comunitat educativa de La Valldigna

Esquerra Republicana del País Valencià es suma a la concentració que tindrà lloc el proper dimecres 21 de juliol a les 10.30 hores davant de la Conselleria d'Educació per denunciar la situació que la comunitat educativa de La Valldigna està patint a causa del retard en les obres del nou IES 'La Valldigna'. La INTERAMPA de la Valldigna, que a agrupa a les associacions de pares i mares d'uns 10 centres d'ensenyament de la Valldigna, vol d'aquesta manera fer escoltar el seu malestar pel retràs en les obres del nou centre de secundaria, que haurien d'haver estat acabades per l'inici del curs 2010/11 però que actualment es troben paralitzades, així com per l'ordre de la Conselleria que regula el pas de l'alumnat del primer cicle d'ESO de tota La Valldigna als instituts de Tavernes, malgrat que les obres no estan finalitzades. Aquest trasllat implicaria la instauració del doble torn lectiu, la qual cosa truncaria els estudis musicals i la pràctica d'esports o activitats extraescolars de molts alumnes, a més de provocar una situació d'amuntegament i caos que es podria evitar, segons demana la INTERAMPA, si l'alumnat de primer cicle de la ESO continuarà als centres de primària fins que el nou IES “La Valldigna” estiga completament acabat.

País Valencià

Cerdà: 'El problema del País Valencià és que la corrupció ha arribat a la quotidianitat'

El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha visitat Montblanc aquest cap de setmana per participar a l'Acampada Jove que ha celebrat a la vila ducal la seua quinzena edició. El dirigent republicà va oferir junt amb el representat de les JERC-Illes, Xisco Jaume, una conferència entorn als casos de corrupció als Països Catalans emmarcada a l'agenda d'activitats polítiques i formatives de l'Acampada. Segons Cerdà, 'el problema del País Valencià és que la corrupció ha arribat a la quotidianitat, la societat permet casos de corrupció i vota els corruptes'. El president d'ERPV va sentenciar que el model que alimenta la corrupció, 'provoca un empobriment terrible del País Valencià perquè els capitals inversors han anat a parar a un mateix producte: la construcció, mentre que molts dels llicenciats valencians han hagut de desplaçar-se perquè s'han empobrit la resta de sectors productius'. Tal i com va exposar el dirigent republicà, 'es crea un cercle viciós on la dependència provoca l'espoliació i aquesta més corrupció, per tant la independència està en la base de la sol·lució'.

País Valencià

Les institucions europees acusen el Govern espanyol d’incomplir els acords pel català

L’Eurocambra, el Consell de la UE i el Defensor del Poble Europeu afirmen que no poden desenvolupar els acords administratius del 2006 perquè l’Estat espanyol no tradueix els textos al català a què s’havia compromès El Parlament Europeu, el Consell de la UE i el Defensor del Poble Europeu han afirmat, en diverses cartes enviades a l’eurodiputat Oriol Junqueras que el Govern espanyol incompleix els acords administratius que van signar el 2006 per a l’ús del català a les institucions europeus. Així, l’Eurocambra sosté que el Govern espanyol s’havia compromès a traduir al català tota la legislació adoptada per codecisió però encara no ho ha fet. És per això que el Parlament no ha pogut penjar a la seva pàgina web els acords presos per codecisió. El president del Parlament, Jerzy Buzek, remarca que l’Eurocambra ho farà de seguida que el Govern espanyol li presenti les traduccions. Així mateix, Buzek ha aprofitat per recalcar que l’ús del català al Congrés i al Senat és ‘molt restrictiu’.

Juli Fernández
Sabadell

Juli Fernàndez és escollit cap de llista per l’assemblea local d’Esquerra

“Som l’independentisme a l’Ajuntament de Sabadell”, diu el nou candidat L’actual director de l’Agència Catalana de la Joventut, Juli Fernàndez, va ser escollit ahir al vespre candidat a l’alcaldia de Sabadell per l’Assemblea de la Secció Local d’Esquerra. Fernàndez, que va rebre el suport gairebé unànime de la militància (prop del 90% de la militància), va recordar que ERC representa “l’independentisme a l’Ajuntament de Sabadell” i es va comprometre a treballar amb l’objectiu que el seu partit sigui decisiu en el pròxim mandat i possibiliti un canvi en el govern de la ciutat, ara que “l’etapa Bustos està esgotada”. Després de la seva elecció com a alcaldable d’Esquerra, i a partir del treball conjunt amb la secció local i també amb l’actual regidor Magí Rovira, Fernàndez pretén articular els mecanismes necessaris per tal d’escoltar les propostes de la ciutadania i incorporar-les al projecte republicà per a la ciutat de Sabadell.

Imatge de la roda de premsa
Ebre

Esquerra tem que el pacte PSOE-PP comporti la ubicació del cementiri nuclear a Ascó sense tenir en compte la voluntat de Catalunya

El senador Pere Múñoz considera que si el Govern de l’Estat decideix ubicar el cementeri nuclear a Ascó, serà una nova agressió contra la sobirania de les institucions democràtiques de Catalunya. Lluís Salvadó demana una vegada més a l’ajuntament d’Ascó que retiri la seva candidatura sinó vol incrementar la fractura social i institucional al territori Aquest matí, Lluís Salvadó, secretari d’Organització d’Esquerra a l’Ebre, i Pere Muñoz, senador d’Esquerra dins l’Entesa Catalana de Progrés, han comparegut en roda de premsa per explicar que demà, el senador Muñoz, interpel·larà el ministre d’Indústria al Senat per tal que informi sobre el calendari previst per fer pública la decisió sobre la ubicació del cementiri de residus nuclears, com també per saber si el Govern espanyol pensa complir la promesa que tindrà en compte la voluntat del territori que hagi presentat candidatura per acollir-lo. En aquest sentit, Muñoz ha fet referència a l’aprovació de mocions contràries a acollir el cementiri de residus nuclears a Catalunya aprovades als ajuntaments, els consells comarcals, les diputacions i el Parlament de Catalunya, i ha advertit que “el Ministeri d’Indústria i el Govern espanyol no pot ubicar l’MTC a Ascó si té en compte aquestes mocions i pretén complir la seva paraula”.

Cassà de la Selva

S'inicia el pla impuls

El departament de treball ha aprovat el pla impuls presentat per l'Ajuntament de Cassà, a través del qual s'han contractat un total de 14 persones en situació d'atur per treballar en els següents àmbits: 2 persones a noves tecnologies 5 agents cívics 3 persones per estalvi i eficiència energètica 4 persones per tasques a la via pública Aquest pla té una durada de 6 mesos i el sou d'aquests treballadors es cobreix de forma íntegre a través del SOC i del Fons Social Europeu.

Arenys de Munt

ERC D’ARENYS DE MUNT FA BALANÇ DELS TRES ANYS DE MANDAT MUNICIPAL

L'acte d'ERC es va dur a terme sota el lema "Tres anys construint l'alternativa de govern" i vam fer una anàlisi de les activitats del conjunt de regidories de l’ajuntament d’Arenys de Munt. Del conjunt d’aportacions de la trentena d’assistents a la trobada, la secció local d’ERC va prendre bona nota de qüestions relacionades amb el Pla Especial de Patrimoni, la utilització de leds per a l'estalvi energètic, la conveniència de no augmentar l'IBI, el control de la despesa en personal, el control de presència dels treballadors de l'ajuntament, etc. L’opinió unànime de què capitalitzar el cànon de l'aigua fins el 2035 per a poder pagar la despesa corrent només d'aquest any 2010 és un disbarat, va corroborar el posicionament que ERC ha mantingut des que AM2000 i CiU van proposar tancar el pressupost municipal 2010 d’aquest manera tan injusta. No hauríem d’haver arribat mai a aquesta preocupant situació financera a l’ajuntament, però l’equip de govern porta anys estirant més el braç que la màniga i ara la situació ha esdevingut insostenible.

Eduard Voltas
Terrassa

Eduard Voltas: “La llei del cinema és una llei per la llibertat”

Aquest passat dijous va tenir lloc l'acte de proximitat que Esquerra va organitzar sobre la nova llei del cinema, la xerrada a càrrec d’Eduard Voltas, secretari de Cultura de la Generalitat, es va fer al local dels Amics de les Arts i va comptar amb la presència d’una vintena d’assistents. Voltas va explicar d’una manera clara i breu perquè s’ha fet la llei, com canviarà la manera de veure cinema al nostre país i com combatran les resistències que s’han trobat per part de les grans distribuïdores i dels exhibidors de cinema. "La llei del cinema és una llei per la llibertat, la llibertat de poder triar en quin idioma veiem una pel·lícula. Aquesta llibertat no l’hem tinguda mai". El 75% de la taquilla anual a Catalunya se l’emporten les pel·lícules de les grans productores de Hollywood, i això no deixa espai a les produccions del nostre país, europees o de cinema independent, de fet el 80% de les pel·lícules que es presenten en els festivals de cinema més prestigiosos del món no s’arriben a estrenar mai a casa nostra.

Federació de Lleida

Estradé: 'El Llibre Segon del Codi Civil dóna resposta a les noves formes de família'

‘La família tradicional ja no és la forma àmpliament majoritària', ha explicat Estradé, ‘s'han estès noves formes de família, com les monoparentals, les reconstituïdes, les parelles estables, les famílies amb fills adoptats, les famílies acollidores, les parelles homosexuals amb fills, així com noves unitats de convivència com les configurades per una persona amb mancances i susceptibles de patir una incapacitació i el seu apoderat o el seu assistent o les relacions convivencials d'ajuda mútua'. El diputat independentista també ha explicat que respecte la guarda dels fills de les parelles separades o divorciades, el nou codi aposta perquè tingui un caràcter conjunt que doni continuïtat a les responsabilitats parentals compartides que estableix el mateix article, perquè ‘hem de tendir a que els dos membres de la parella es responsabilitzin de l'educació del seus fills i hi convisquin normalment'. El Llibre Segon del Codi Civil, perquè les qüestions patrimonials no incideixin negativament en l'establiment del pla de parentalitat, concreta com ha de formalitzar-se la guarda, l'atribució de l'habitatge, ja no s'atorga de forma automàtica al cònjuge que s'ha fet càrrec de la guarda i es pondera la situació econòmica de cadascú.

Camp de Tarragona

Acció Social i Ciutadania (ERC) destina més de 13 milions d'euros al Camp de Tarragona per finançar programes d'atenció social

Els representants dels set ajuntaments amb més de 20.000 habitants i dels sis consells comarcals han signat avui els contractes en matèria de serveis socials Els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals del Camp de Tarragona rebran aquest any del Departament d’Acció Social i Ciutadania 13.586.533,71 euros per desenvolupar programes d’atenció social. Aquesta subvenció respon als convenis entre la Generalitat i els ens locals per coordinar i col·laborar en la prestació i finançament dels serveis socials. Així ho recullen els contractes programa en matèria de serveis socials que els Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Tarragona ha presentat aquest matí davant dels representats dels ajuntaments i els consells comarcals. Els ajuntaments amb més de 20.000 habitants que es beneficien directament d’aquest fons són: Calafell: 337.438,83 euros Cambrils: 656.207.89 euros Reus: 2.205.927,94 euros Salou: 452.287,15 euros Tarragona: 3.146.

Anoia

Presentació la Llei del Cinema a l'Anoia

El proper dijous 22 de juliol a les 21h, es durà a terme a la presentació de la nova Llei del Cinema, aprovada recentment per la Generalitat. L’acte que se celebrarà al Pati de la Lliga de Capellades, comptarà amb la presència de Joan Manuel Tresserras, Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, i Joan Puigcercós, President d’Esquerra Republicana de Catalunya. Tot seguit, es realitzarà una sessió de cinema a la fresca amb el passi de la pel•lícula “Catalunya-España”. Us hi esperem a tots i totes, no hi falteu!

Baix Penedès

APROVAT L'ÀMBIT PENEDÈS

EL PARLAMENT POSA EL PENEDÈS AL MAPA “La Generalitat ja pot encarregar el nou mapa de Catalunya que inclogui el Penedès”. Així ha finalitzat la intervenció al ple del Parlament del 14 de juliol el diputat republicà Miquel Carrillo, que havia començat senyalant que “probablement avui és el dia més important pel Penedès en 30 anys de Parlament”. Amb l’aprovació de l’àmbit de planificació territorial, el nostre territori ha aconseguit una fita reivindicada des que al 2004 l’Institut d’Estudis Penedesencs va publicar el manifest que donaria lloc a la Plataforma per la Vegueria Penedès i a l’adhesió dels 4 consells comarcals (Anoia, Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès) i 63 ajuntaments que representen el 90% de la població. Esquerra celebra especialment l’aprovació de l’àmbit perquè hem estat l’únic partit que ha mantingut una coherència demostrada en relació al Penedès. Els nostres regidors i alcaldes han aprovat en tots els casos les mocions municipals en favor de l’àmbit i de la vegueria.

Esquerra Almassora amb els nostres germans catalans.

El dissabte 10 de juliol a Barcelona prop d'un milió i mig de persones , es van manifestar pacíficament, sense que hi haguera cap aldarull, al que va ser una festa de germanor. Al carrer es podien veure a part de milers de senyeres, famílies senceres, avis pares, fills i nets, que compartien un sentiment comú , sentir-se part d'un poble, d'una nació. Esquerra Almassora també hi era, amb el sentiment de pertinença al mateix poble, a la mateixa nació.

Rubí

Moció que ERC presenta al ple de juliol: sobre la sentència del TC, l’Estatut i la independència nacional

En el proper ple que es celebrarà el dijous 23 de juliol a l'Ajuntament de Rubí, Esquerra Republicana de Catalunya presentarà la següent moció sobre la sentència del TC, l’Estatut i la independència nacional. La sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya el 28 de juny de 2010 suposa una retallada molt significativa d’aspectes fonamentals d’aquesta norma jurídica ratificada en referèndum per la ciutadania el 18 de juny de 2006. La declaració d’inconstitucionalitat de la totalitat o part de catorze articles i la restricció interpretativa sobre vint-i-sis més modifica en els aspectes fonamentals l’Estatut que la ciutadania de Catalunya va aprovar. Cal recordar, a més, que l’Estatut aprovat per les Corts Espanyoles ja incorporava una rebaixa molt substancial respecte del text aprovat al Parlament el 30 de setembre del 2005, i que ja afectava a parets mestres com la recaptació de tots impostos per part de la Generalitat, el control sobre grans infraestructures, la relació bilateral amb l’Estat, el reconeixement jurídic de Catalunya com a nació i la presència en organismes de la Unió Europea, entre altres aspectes, als quals cal sumar-hi els efectes de la sentència sobre la condició de la llengua catalana, la descentralització del poder judicial o l’eliminació del blindatge de competències de la Generalitat, entre d’altres.