Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Girona

S’impulsa RES’PIR, un projecte de cooperació transfronterera entre l’Ariège i Girona

Aquest matí ha tingut lloc, a la sala de plens de l’Ajuntament de Girona, la presentació del projecte RES’PIR que s’ha impulsat des de diversos organismes col•laboradors; per una banda, l’Ajuntament de Girona, des de l’àrea de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, encapçalada per la tinenta d’alcalde i regidora, Cristina Alsina (ERC), pel Conseil Générañ de l’Ariège, la Agence Départemental du Tourisme Ariège Pyrénées, la Universitat de Toulouse Mirail i la Universitat de Girona. Alsina, que ha iniciat la presentació, ha explicat l’aposta que s’ha fet per aquest projecte amb la col•laboració de diversos socis i amb la finalitat de posar en valor el patrimoni natural i turístic entorn a la ciutat de Girona i fer una ruta adaptada a l’abast dels gironins i aquelles persones que visitin la ciutat i les seves rodalies. Alsina ha destacat que aquesta aposta a l’emprenedoria impulsarà l’economia gironina així com també ampliarà la seva oferta turística.

Penedès

Miquel Carrillo fa balanç de la legislatura i considera els resultats del 28N com un canvi de cicle

En un esmorzar amb la premsa comarcal que ha seguit durant els últims anys l’activitat parlamentaria del diputat independentista i acompanyat per el president comarcal de l’Alt Penedès , Jesús Salius, i per el secretari d’imatge i comunicació de la federació regional del Penedès, Pere Sàbat, ha fet repàs de la legislatura passada. Carrillo ha fet un balanç positiu de l’acció de govern en aquests últims quatre anys en relació a l’Alt Penedès. Carrillo ha destacat diverses accions que ha dut a terme el govern, com l’aposta per el sector vinícola de qualitat o l’aprovació de l’àmbit de planificació territorial. A nivell general també s’ha volgut destacar l’assoliment de lleis de gran importància política com la llei d’educació que blinda el català a les escoles, la llei d’acollida, la de cinema, la de consultes, la llei del codi de consum o la llei que permet suprimir les diputacions espanyoles i avançar cap a un mapa català de vegueries amb la possibilitat de crear la del Penedès.

Baix Penedès

PRESENTACIÓ DE LA PETITA HISTÒRIA DE L’ABAT ESCARRÉ

Un dels primers actes de la celebració d ela Fira de Santa Llúcia de l’Arboç va ser la presentació del llibre “Petita Història de l’abat Montserrat, Aureli Maria Escarré. Va ser divendres a les vuit del vespre, a l’Auditori Municipal. El president del CIEEM, el Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i les Nacions, i antic president de l’Abat Escarré, Aureli Argemí, va ser l’encarregat de presentar l’obra. Argemí va estar acompanyat per l’alcalde de l’Arboç, Carles Ribé, i la regidora d’Ensenyament, Promoció Cultural i Joventut, Mercè Calaf.   Tots els infants assistents a l’acte de presentació van rebre un exemplar del llibre.   Prèviament es van inaugurar diferents exposicions, amb l’acompanyament musical dels alumnes de l’Escola Municipal de Música Tradicional del Penedès, de l’Arboç. A l’escola de Puntaires, l’exposició de treballs de les alumnes de l’Escola de Puntaires; a l’entrada de la Casa de Cultura Cal Rossell, l’exposició de pòstres publicitaris de la UCL’A; a l’Auditori Municipal, una exposició fotogràfica col·lectiva, a càrrec dels socis de l’entitat ENFOCA; i al primer pis de la Casa de Cultura, una mostra local de puntes al coixí “Peces de núvia” i una altra de pintura, dibuix, fotografia i impressió digital “Viatge interior i exterior”, de Sònia Ferré.

Baix Penedès

ÉXIT DE LA XV PLANTADA I EXHIBICIÓ DE PUNTAIRES DE LA FIRA DE SANTA LLÚCIA DE L'ARBOÇ 2010

En el marc de la tradicional Fira de Santa Llúcia de l’Arboç, la única fira temàtica dedicada al món de la punta al coixí a Catalunya, el passat diumenge va tenir lloc al parc de Santa Llúcia de l’Arboç la XVI edició de la tradicional Exhibició i Plantada de Puntaires de la Fira Santa Llúcia.   Amb més de 1000 puntaires inscrites i 30 parades de productes relacionats amb la punta al coixí, l’Exhibició i Plantada de Puntaires de Sta. Llúcia de l’Arboç està plenament consolidada com la trobada de puntaires més important de les que es celebren a Catalunya desprès de l’itinerant Diada de la Puntaire organitzada per l’Associació Catalana de Puntaires.   En aquesta edició un 55% de les puntaires procedeixen de la demarcació barcelonina, un 30 % de la província de Tarragona, un 6 % d’Aragó, un 5% del País Valencià, un 3% de la demarcació lleidatana i un ’2% de la província de Girona. El grup de puntaires que ve de més lluny són les Puntaires de la bonica població castellonenca de L’Alcora.

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

El Museu de Badalona reinventat s'inaugura aquest divendres

A les acaballes ja de la Capital de la Cultura Catalana, just el dia en què s'aprofitarà per fer el relleu a la que l'any vinent ostentarà aquesta dignitat, la parròquia d'Escaldes-Engordany, a Andorra, i es clourà la CCC Badalona 2010, tindrà lloc un dels actes més importants del projecte badaloní d'enguany, i probablement una de les notícies culturals més importants de tot el mandat: la reobertura del Museu de Badalona, amb la connexió Termes-Decumanus ultimada i la plena actualització de les instal·lacions i les activitats al segle XXI. En concret, divendres 17 de desembre a les 17:30, a la sala d'actes del Museu de Badalona, tindrà lloc la cerimònia de clausura de la CCC Badalona 2010 i es produirà el relleu d'aquesta en la parròquia d'Escaldes-Engordany, abans esmentada, amb la visualització d'un vídeo-resum del que ha significat per a badalona lluïr aquesta dignitat amb l'amenització d'algunes actuacions musicals. Aquest acte, obert a la ciutadania fins omplir l'aforament, vindrà acompanyat de la presentació de les Termes i el Decumanus de Baetulo a les 18:30.

Silvia Flury, presidenta de la Llar d'avis
Sant Cugat del Vallès

La Llar d'Avis de la Parròquia celebra el seu 30è aniversari

La Llar d'Avis de la Parròquia celebra el seu 30è aniversari amb la inauguració de les reformes que han habilitat l'edifici de Can Gatxet per a les activitats de l'entitat. L'acte ha reunit una cinquantena de membres de l'entitat i també ha servit per homenatjar la figura de Joan Auladell, que va cedir l'actual seu de la Llar d'Avis a l'associació. Els treballs han servit per renovar la teulada de l'edifici, els lavabos, la perruqueria, la sala d'actes i la zona de manualitats. L'entitat té la intenció d'iniciar més endavant una segona fase d'arranjament per millorar l'edifici i condicionar-lo a les necessitats de la gent gran.  

Lectura del manifest
Sant Quirze del Vallès

Manifest llegit el 14 de desembre

L’actual escenari de crisi econòmica s’afegeix a un fenomen que ve relativament de lluny però que a dia d’avui, desgraciadament, pren especial rellevància i es troba instal·lat en el sentiment col·lectiu: la desafecció per l’activitat pública. És força trist comprovar que moltes persones han fet extensiu allò de “tots el polítics són iguals”, fins i tot a l’àmbit de la tasca pública municipal de pobles com el nostre. S’ha passat de l’esperit dels primers ajuntaments democràtics, sense recursos ni experiència, però amb grans dosis de voluntat de servei, interès de tothom per la participació als afers públics i compromís social per resoldre situacions injustes, als ajuntaments allunyats del veïnat. Aquests, tot i mantenint serveis essencials per a la població, han tibat de cartera per “comprar” vots i mantenir-se en el poder i amb l’afegit de notables casos de corrupció personal i política. Les persones que donem suport a aquest manifest, voldríem, amb esforç, honestedat i compromís, canviar aquesta sensació tan negativa al nostre poble, a Sant Quirze.

Premià de Dalt

primer aniversari de premiadedalt decideix

el mati i migdia de diumenge 12 D, ha servit per celebrar a sant jaume l'assemblea popular del primer aniversari de premia de dalt decideix, Carles Mora , alcalde d' Arenys de munt , Julia Carbonell de la mesa nacional de consultes i Roser Maresme de maresme decideix varen fer costat al acte reivindicatiu , que va tancar se amb un dinar a la sala orfeo

Cubelles, Casal Josep Mestres

A la gent d'ERC (en el sentit més ampli i ambiciós possible...)

Des d’una perspectiva històrica, les arrels d’ERC són el republicanisme històric, el radicalisme democràtic, el liberalisme emprenedor, el cooperativisme agrari, el sindicalisme anarquista, el cristianisme social, el laïcisme pedagògic... En altres paraules, les dels primers regidors republicans de Barcelona que, tot just prendre possessió de les seves actes, van començar a enderrocar la Ciutadella a cops de pic... Les dels defensors del sufragi universal masculí i femení, com l’Enriqueta Gallinat, i les d’aquells que concebien les estructures institucionals construïdes de baix a dalt, des dels municipis fins al federalisme europeu, com Pi i Margall... Les dels menestrals, pèrits i petits empresaris que modernitzaven el país amb els seus coneixements, amb les seves idees i arriscant els seus diners... Les dels pagesos que lluitaven per accedir a la plena propietat de la terra, com en Francesc Riera, i que s’agrupaven per construir les grans “catedrals del vi” modernistes, com les d'en Cèsar Martinell.

Cassà de la Selva

Presentació del projecte d'asfaltat del camí dels metges

L'Ajuntament va convocar el passat diumenge 12 de desembre els veïns del Veïnat de Verneda per tal de presentar-los el projecte d'asfaltat d'aquest camí, obra llargament reivindicada. En el transcurs de la presentació es va fer una breu referència sobre com s'ha desenvolupat aquest projecte, des del seu encàrrec fins a l'aprovació definitiva del mateix. Les principals característiques d'aquesta actuació són: - Longitud del camí a asfaltar: 2.450 m. - Secció prevista de 5 metres per facilitar l'encreuament dels vehicles - Termini d'execució de l'obra de 3 mesos Pel que fa al finançament de l'obra, aquesta té un cost de més de 458.000 euros i es disposa d'una subvenció del PUOSC per l'anualitat 2011 que puja a la quantitat de 289.000 euros, un 63% del total. En la mateixa reunió es va exposar que la resta es financiaria a parts iguales entre l'Ajuntament i els veïns, que hi aportaran un 18,5% del cost total de l'obra.