Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Stop Karting
Cardedeu

Política de campanar i model de territori

(article conjunt grups municipals ERC de Cardedeu i Sant Antoni de Vilamajor) A Llinars volen posar un Circuit Internacional de Kàrting de, ni més ni menys, 13 hectàrees, en una zona de paisatge agroforestal vallesà, que actualment fa de connector biològic entre el Montnegre-Corredor i el Montseny, i malauradament cada vegada més escàs al Vallès Oriental. A Llinars volen posar un Kàrting, però qui ho vol és el seu ajuntament, perquè als vilatans de Llinars no els ho han preguntat pas. I tampoc no ho han preguntat als dels municipis veïns més propers, Cardedeu i Sant Antoni de Vilamajor, que es veuran greument afectats per una instal•lació d'aquestes característiques. Ni han tingut en compte el fet que els ajuntaments veïns hi estiguin en contra. Ni han estat capaços d’organitzar debats sobre la matèria, ni de fer consultes a especialistes del territori, perquè ni tan sols els passa pel cap que potser la ubicació triada per a una infraestructura d’aquestes característiques pot no ser la millor.

ERC Piera

JORDI MADRID I MANEL NADAL INAUGUREN LA NOVA VARIANT DE LA B-224

El secretari per a la Mobilitat del DPTOP, Manel Nadal, i l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, van inaugurar el dilluns 22 de març la nova variant de la carretera B-224. La via va entrar en servei uns dies abans i consta de 1,4 quilòmetres que permeten evitar el pas per l’interior de la població a tots el vehicles que volen dirigir-se als Hostalets de Pierola i a la carretera B-231. L’obra ha tingut un cost de 2,9 milions d’euros i comporta un millora de mobilitat per la nostra vila, a més de que els vehicles pesants procedents de la carretera de Martorell, sobretot els que es dirigeixen a l’abocador de Can Mata, ja no hagin d’entrar a la població. Aquesta via representa una primera fase del que ha de ser la variant que seguirà fins a Vallbona i evitarà, encara més, el pas del trànsit pel nucli de Piera. Nadal va dir que es farà definitivament pel nord i es va comprometre a fer les gestions necessàries perquè sigui una realitat el més aviat possible.  

Federació de Lleida

Esquerra d’Aitona desmenteix les acusacions de desgovern i acusen al promotor de la moció de censura d’actuar per interessos propis

Pau Blanco, alcalde d’Aitona, ha desmentit avui en roda de premsa les acusacions de desgovern i d’amagar informació d’Àngel Ballesté, únic regidor del PSC a l’ajuntament i promotor de la moció de censura, que es durà a terme aquest divendres i que farà perdre l’alcaldia als republicans. Blanco ha explicat que aquesta moció és veu sotmesa “als capricis d'una sola persona” que de manera “unilateral i totalment egoista”, supedita els interessos del poble als interessos propis. L’Alcalde ha explicat que no hi ha una base legal sòlida per a una moció de censura, “la prova més evident és que ni tan sols hi ha hagut consens entre la candidatura del PSC del poble d’Aitona a l'hora de tirar-la endavant”, ja que només sis persones de les 11 que formen la llista del PSC d’Aitona li donen suport. L’alcalde ha explicat que el grup d'Esquerra “té la consciència tranquil•la” per tota la feina feta durant aquests tres anys d’aquesta legislatura, set en total amb Esquerra al capdavant de l’ajuntament, qui ha construït entre d’altres edificacions la llar d'infants, ha condicionat el camp de futbol, ha electrificat la Serrabissa, ha reactivat la biblioteca municipal amb cursos d'informàtica, anglès i català pels immigrants i ha creat l’Edifici Multifuncional, on la planta baixa consta d’un consultori mèdic, la comunitat de regants i els mossos d'esquadra; a la primera planta hi ha una sala d'actes amb 300 cadires, “per a fer teatre i cine” i a la segona planta hi ha varies sales per associacions, “l’únic que lamento és com s'han esdevingut els fets durant aquests últims dies i que no ens hagin deixat acabar els projectes que havíem encetat amb tanta passió i empenta”, explica Blanco.

Teià

Vols poder llegir més diaris en català?

Un grup de gent que treballa per la normalització lingüística a Catalunya ha aconseguit que les versions digitals de La Vanguardia i el diari Sport estiguin en català: www.lavanguardia.encatala.net www.sport.encatala.net Però ara allò que cal és que aquestes pàgines tinguin milers i milers de visites i poder demostrar l'èxit de la iniciativa als editors dels diaris. En aquest sentit, podeu: 1) posar ambdues adreces electròniques a "favorits" 2) clicar-les, com a mínim, un cop cada dia encara que no tingueu temps d'entrar-hi en profunditat per comptabilitzar-ne la visita 3) fer córrer aquesta iniciativa als vostres contactes. A Esquerra Teià estem per la defensa de la nostra llengua.

Entesa per La Llacuna
Anoia

Cap a on anem; La Llacuna en estat crític.

Iniciat el 2010 en un context de crisi econòmica global, bona part del món municipal està patint les conseqüències d’una situació econòmica negativa que malauradament també afecta a La Llacuna i el seu ajuntament. Provenint d’un període de benestar econòmic favorable i pròsper, d’uns temps on el de creixement fomentat en la construcció i l’obra era la mare dels ous d’or, la política econòmica d’ingressos basada en el món immobiliari ha dit prou; l’error rau doncs en haver optat per una errònia administració dels béns durant un seguit d’anys on la prosperitat econòmica era present arreu. Per això és obvi que l’actual problema dels ajuntaments és de solvència i, n'hi ha que, com el cas de La Llacuna, estarem en greu situació econòmica durant molt de temps pel fet d’haver-nos gastat més del que teníem, d’haver-nos cruspit els estalvis dels propers anys, d’haver-nos fet viure en la ficció fiscal i, per tant, haver-nos dut a una situació d’endeutament exorbitant.

Cardedeu

Política de campanar

A Llinars volen posar un Circuit Internacional de Kàrting de, ni més ni menys, 13 hectàrees, en una zona actualment de paisatge agroforestal vallesà, malauradament cada vegada més escàs a la nostra comarca. A Llinars volen posar un Kàrting, però qui ho vol és el seu ajuntament, perquè als vilatans de Llinars no els ho han preguntat pas. I tampoc no ho han preguntat als dels municipis veïns més propers, Cardedeu i Sant Antoni. Ni han tingut en compte el fet que l’ajuntament de Cardedeu hi estigui en contra. Ni han estat capaços d’organitzar debats sobre la matèria, ni de fer consultes a especialistes del territori, perquè ni tan sols els passa pel cap que potser la ubicació triada per a una infraestructura d’aquestes característiques pot no ser la millor. Més aviat tot el contrari: tirar pel dret i, gairebé, amb nocturnitat i traïdoria. D’això se’n diu fer política de campanar. L’ajuntament no veu més enllà del seu campanar, de la seva petita parcel•la administrada.

Alcoi

Enamora't

El passat 14 de febrer se celebrà el dia dels enamorats i, com és costum, moltíssims valencians i valencianes compraren un regalet per a la seua parella. Sant Valentí coincidí el mateix cap de setmana del carnestoltes, cosa que em va animar a escriure algunes reflexions que m’agradaria compartir en aquest espai. Així com per a disfressar-se tenim moltes més ocasions durant l’any, també tenim més ocasions per a celebrar el dia dels enamorats: al Principat, aquest és un dia reservat per al 23 d’abril –sant Jordi– i a gran part del País Valencià és costum que els enamorats se celebren per sant Dionís amb la coneguda “mocaorà”. Tant se val el dia que triem; fins i tot podem celebrar-ho diverses vegades l’any. Això sí, al mateix temps que tenim un detall amb la nostra parella podríem pensar en tenir un detall envers la nostra cultura; demostrar-li també que l’estimem. Si per exemple regalem un llibre a l’enamorat o enamorada... per què no regalar un llibre que, a més, estiga escrit en valencià? Si es tracta d’estimar, aquesta és una bona manera.

ERC Piera

2A FESTA DE LA FORJA AL RAVAL

Diumenge 21 de març la Comissió del Barri dels Gats, amb el suport de la regidoria de Turisme, encapçalada per la regidora d’ERC Ester Ribas, van organitzar la segona edició de la Festa de la Forja al barri pierenc del Raval. Artesans a la Festa de la Forja Una de les novetats de la Festa de la Forja va ser la presència de l’Associació d’Artesans de Piera, que es va sumar a la 2a edició de la Festa de la Forja del passat diumenge al Raval aportant color, ambient i un vestuari fet expressament per a l’ocasió. La festa va engegar a les 10h amb un esmorzar popular amb pa torrat, botifarres i calçots. Tot i la predicció meteorològica, el temps va acompanyar en les diverses activitats programades per a aquesta jornada. Molt concorreguts van ser els tallers de forja, dirigits pels mestres artesans Jaume Raventós i Nicolau Escudero, on es van fer 30 teieres de ferro forjat, que s’utilitzaran per il•luminar la ruta dels músics del pròxim 18 de juny. El dinar, a base d’escudella i carn d’olla i fet per les antigues integrants de la comissió del barri dels Gats, es va servir puntualment a les 14h.

Alcoià

Enamora't

El passat 14 de febrer se celebrà el dia dels enamorats i, com és costum, moltíssims valencians i valencianes compraren un regalet per a la seua parella. Sant Valentí coincidí el mateix cap de setmana del carnestoltes, cosa que em va animar a escriure algunes reflexions que m’agradaria compartir en aquest espai. Així com per a disfressar-se tenim moltes més ocasions durant l’any, també tenim més ocasions per a celebrar el dia dels enamorats: al Principat, aquest és un dia reservat per al 23 d’abril –sant Jordi– i a gran part del País Valencià és costum que els enamorats se celebren per sant Dionís amb la coneguda “mocaorà”. Tant se val el dia que triem; fins i tot podem celebrar-ho diverses vegades l’any. Això sí, al mateix temps que tenim un detall amb la nostra parella podríem pensar en tenir un detall envers la nostra cultura; demostrar-li també que l’estimem. Si per exemple regalem un llibre a l’enamorat o enamorada... per què no regalar un llibre que, a més, estiga escrit en valencià? Si es tracta d’estimar, aquesta és una bona manera.

Sant Feliu de Llobregat

Les veritats ofenen i això és el que els hi passa als senyors/es del PSC de la ciutat.

Des d’Esquerra hem argumentat clarament els motius perquè estem en contra del nou pla urbanístic i sempre d’acord amb la documentació de l’expedient, tot i sigui dit, l’últim expedient vam tenir accés només 4 dies abans del ple municipal, i dos dies eren cap de setmana. De forma reiterada hem manifestat el nostre vot en contra en l'aprovació inicial (novembre 2008) i provisional (febrer 2010) de la modificació del Pla General Metropolità. Estem en contra per què és una agressió a Collserola, ja què es construirà una nova carretera per zones protegides per la Generalitat i l'Unió Europa (PEIN Pla Especial Interes Natural i Xarxa Natura 2000). També significa una pèrdua de zones verdes i d’equipaments per tota la vida, per fer més pisos Aquest és l’estil del Sr. Vàzquez: manca de transparència, dificultar la nostra tasca de control del govern i fer un mal ús, del mitjans públics, en benefici propi. Ara, ens acusen de dir mentides però el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Consell de l’Audivisual de Catalunya han qüestionat en dues ocasions la seva política informativa des del govern municipal.

ERC Piera

L’ALCALDE JORDI MADRID VA INAUGURAR UN NOU APARCAMENT

El passat divendres 19 de març, l’alcalde Jordi Madrid va inaugurar el nou equipament situat a la nau de Cal Sanahuja (c/ Era del Poch) de Piera. Es tracta d’un espai cobert ampli i net que s’utilitzarà com a aparcament, amb una quarantena de places, en un punt cèntric del municipi. Els vehicles poden estacionar en el mateix règim que la zona blava gratuïta, de 9 del matí a 9 del vespre, és a dir, que els usuaris disposen d’una hora sense cap cost amb disc horari per deixar el seu cotxe i poder fer les compres al centre, on hi ha gran part de les botigues i els serveis. El tram del migdia de 14 a 17h queda lliure per deixar-hi el vehicle. A diferència de l’aparcament al carrer, no es permet deixar cotxes a la nit, ja que aquest espai s’utilitzarà també puntualment com a sala en esdeveniments multitudinaris: Festa de la Gent Gran, Festa de la Rosta, Carnaval, Fira del Sant Crist, Cap d’Any, etc. Aquest nou aparcament és fruit d’un dels projectes realitzats per l’ajuntament de Piera amb Fons Estatals del 2009, i representa el quart gran espai d’estacionament gratuït d’aquesta legislatura juntament amb els habilitats al Gall Mullat, Bòbila i el sector tocant a l’escola Les Flandes.

Federació de Lleida

Puigcercós demana que del debat monogràfic sobre l'agricultura en surti un pacte nacional

Joan Puigcercós, president d’Esquerra Republicana de Catalunya ha demanat avui, en la seva visita a la 138a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, que del debat monogràfic sobre agricultura, que tindrà lloc el proper 14 d’abril al Parlament, en surti un pacte d’Estat. El president ha emplaçat a tots els partits i grups parlamentaris a que el debat “no sigui un debat de desgast dels uns contra els altres” i ha demanat que sigui un debat per parlar del present i del futur del sector agrícola “el sector més fonamental i el que menys és deslocalitza”. Puigcercós ha reconegut que l’agricultura és un dels sectors més perjudicats per la crisi econòmica, “amb molts problemes a nivell europeu, a nivell de competitivitat i a nivell d’altres països emergents”, però també ha dit que “és un sector segur, perquè tota inversió que se li dona tindrà retorn sobre el territori i la gent” per tant, Puigcercós ha demanat que en el proper debat monogràfic sobre agricultura, que va exigir ERC al costat de les organitzacions agràries, especialment Unió de Pagesos, “no es converteixi en assetjament d’uns contra els altres” i que és pugui assolir un pacte nacional, perquè “l’agricultura i el sector primari d’aquest país ho necessita”.

Inauguració del Centre de Salu a Cabrera d'Anoia
Anoia

Cabrera d’Anoia prospera dia a dia

L’Ajuntament de Cabrera d’Anoia continua treballant de valent en la millora del condicionament del municipi. Així durant les últimes setmanes, el consistori presidit pel republicà Jaume Gorrea ha desplegat diverses de les gestions i actuacions previstes en ares de garantir el benestar de tots els seus conciutadans. Entre els diversos treballs duts a terme en destaquen: · L’aprovació, durant la celebració del darrer ple del consistori cabrenc, del projecte per la construcció d’un Camp Bàsic Poliesportiu al Castell de Cabrera i alhora, mitjançant el Pla FEIL 2010, de la substitució de l’enllumenat públic existent per làmpades “leds” de baix consum energètic. · A fi d’optimitzar la recollida de matèria orgànica, s’ha iniciat la campanya d’implantació “FORM”, que amb el lema “Cabrera responsable, fem bona l’orgànica” es realitzaran diverses sessions informatives, tallers a l’escola i participacions ciutadanes. · L’enllestiment les obres del revolt de Can Formiga a fi d’adequar-ho a les demandes veïnals.

Federació de Lleida

Esquerra demana que s'emprenguin les mesures pertinents per corregir els procediments de contractació del Consorci Sanitari Integral

La diputada d'Esquerra M. Àngels Cabasés creu que ‘les informacions i les conclusions de l'informe són preocupants, ja que de la seva lectura es desprenen dubtes en la fiscalització econòmico-financera de la construcció del centre hospitalari i es posa en evidència greus incompliments dels principis de publicitat i concurrència'. Segons Cabasés, és preocupant que no s'hagi pogut fiscalitzar l'execució pressupostària de les obres, motiu pel qual des d'Esquerra 'veiem molt necessari impulsar aquesta Proposta de resolució conjuntament amb els socis de Govern'. Per Cabasés, aquest document és la millor garantia per evitar que es repeteixin situacions similars en un futur. La diputada independentista ha destacat la necessitat de 'prendre totes les mesures necessàries per garantir la transparència en tots els processos de contractació pública', alhora que ha recordat que l'informe de la Sindicatura de Comptes referent al Consorci Sanitari Integral s'ha elevat al Tribunal de Cuentas, que és qui haurà de dictaminar si s'han produït irregularitats sancionables.

Alcoi

Ridao: 'La Llei audiovisual no garanteix l'emissió recíproca de Canal 9 i TV3'

El portaveu d'Esquerra, Joan Ridao, ha defensat avui l'aposta d'Esquerra en contra de la Llei audiovisual, que s'ha aprovat aquest dijous gràcies als vots de PSOE i CiU. Ridao ha valorat que la llei s'ha fet amb "un procés opac, una urgència que ha anul•lat el debat parlamentari i una segregació de la modificació legislativa que ha impedit una visió i valoració global". Un dels elements que han portat Esquerra a votar-hi en contra és que no es resol la reciprocitat entre TV3 i Canal 9. Ridao ha recordat que "a la llei de telecomunicacions vam presentar una esmena reivindicant la reciprocitat, que PSOE i CiU van rebutjar dient que no era el context adient, però ara sembla que aquest tampoc és el context adient per incloure-hi la reciprocitat, per això esperem que la tercera serà la vençuda amb una Iniciativa Legislativa Popular que ha mobilitzat la ciutadania valenciana, i esperem que aleshores CiU sí que li doni suport". Ridao ha advertit també que "amb aquesta llei se suprimeix la publicitat de TVE, però el text també obre la porta a la supressió de la publicitat a la resta de televisions públiques", i ha recordat que la patronal de les televisions públiques és "implacable en la seva ofensiva per la supressió de la publicitat".

Tordera

La feina d’Esquerra Maresme dóna fruits. L’acord de mobilitat i reducció dels peatges a la comarca és el que nosaltres proposàvem

Esquerra és qui ho ha aconseguit. S’ha de dir així de clar perquè no hi ha volta de full. Durant molts anys els homes i les dones d’ERC són els qui han encapçalat el discurs de la mobilitat a la nostra comarca. Ara fa dos anys, tornàvem a donar força al nostre posicionament respecte de la mobilitat a la nostra comarca i iniciàvem aleshores una campanya comunicativa sota el títol “Per un nou model de mobilitat al Maresme”. Quan les altres formacions polítiques parlaven únicament de construir calçades laterals a l'autopista com a solució als problemes de mobilitat, des d'Esquerra vam proposar que la mobilitat s'havia d'afrontar de manera global, parlant del transport públic ferroviari i per carretera, de bonificacions als peatges i de com havien de ser les noves infraestructures viàries si calien. El primer èxit aconseguit per Esquerra va ser que la resta de formacions polítiques assumissin el nostre posicionament, i que el debat sobre aquesta qüestió s'hagi produït sota els paràmetres que nosaltres vam fixar.

Federació de Lleida

Esquerra surt en defensa de la Corporació i de fer arribar el senyal de TVC a tot el territori de parla catalana

El diputat d'Esquerra també lamenta que es vulgui projectar una imatge deficitària de la CCMA comparant Televisió de Catalunya amb d'altres televisions autonòmiques amb menor públic potencial: ‘no es pot comparar Canal 9 i Televisió de Catalunya, de la mateixa manera que imputar els costos de tota la Corporació només a Televisió de Catalunya és fer trampa jugant al solitari, perquè els costos de la Corporació són de totes les empreses'. Carmel Mòdol considera ‘indignant' que des d'alguns sector s'ataqui la CCMA fixant-se únicament en dades econòmiques tractades de manera tendenciosa, oblidant la important tasca de normalització lingüística que realitza. ‘ Alguns crítics s'obliden que TV3 és líder en informatius competint amb totes les cadenes estatals', ha lamentat. I ha recordat que els 1.000 milions de deute acumulat eren l'herència del Govern de CiU per no haver fet inversions ni aportacions públiques directes a la Corporació, obligant aquesta a endeutar-se.

ERC Piera

2A FESTA DE LA FORJA AL RAVAL

Diumenge 21 de març, la Comissió del Barri dels Gats, amb el suport de la regidoria de Turisme, encapçalada per la regidora d’ERC, Ester Ribas, organitzen la segona edició de la Festa de la Forja al barri pierenc del Raval. Amb el lema «La forja i el bosc», la Festa engega a les 10 del matí amb un esmorzar popular. A les 10.30h comencen els tallers de forja bàsica per a principiants i de forja avançada per als ja iniciats en l’ofici de forjar l’any passat. A les 14h hi ha dinar a base de caldo del ferrer i carn d’olla, per un preu de 5 € amb el bol inclòs (l’aforament és limitat). Recordem que en la passada edició d’aquesta festa es va aconseguir fer una barana de forja artesanal, que va quedar instal•lada al Carrer Claramunt (davant la casa de l’Era). Per a l’edició d’aquest any es fabricaran teieres i es construirà una carbonera en una jornada festiva que estarà acompanyada d’una fira d’artesans i d’activitats lúdiques, com el concurs de serrar troncs amb xerrac, o culturals, com l’exposició d’eines del bosc.