Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Baix Llobregat

Tardà: 'El PSOE haurà de passar la vergonya de votar contra la connexió entre l'AP-7 i l'AP-2'

El diputat d'Esquerra, Joan Tardà, ha afirmat avui que Esquerra presentarà l'esmena per tal d'impulsar la connexió entre l'autopista AP-7 i l'AP-2, després que el Secretari d'Estat d'Infraestructures, Victor Morlán, hagi reconegut que la minsa quantitat dels Pressupostos es deu a que ‘l'obra està paralitzada' perquè té una desviació superior al 10% del preu i segons Morlán, totes les obres que superen aquest 10% es paralitzaran, un fet que es generalitzarà un cop entri en vigor la Llei d'economia sostenible. Morlán també ha afirmat que ‘entén que algú es pugui posar vermell' quan veu la partida que hi ha consignada als Pressupostos Generals de l'Estat. Davant aquest fet, Tardà ha afirmat que ‘Esquerra presentarà una esmena per tal d'augmentar la dotació i fer una connexió vital pel territorial i per a la competitivitat del territori'. Segons Tardà, ‘El PSOE haurà de passar la vergonya de votar contra la connexió entre l'AP-7 i l'AP-2'. La connexió de l'autopista AP-7 amb l'A2 entre els termes de Corbera i Castellbisbal és una obra estratègica i llargament reclamada des de Catalunya.

Federació de Lleida

La Diputació de Lleida presenta el documental “Víctor Torres i Perenya. La grandesa d’un home”

Gilabert ha dit que en l’any del centenari del poeta Màrius Torres, la Diputació de Lleida ha volgut fer un homenatge en vida al seu germà Víctor al qual Gilabert ha qualificat de gran icona política de Lleida El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest dimecres l’acte de presentació del documental “Víctor Torres i Perenya. La grandesa d’un home”, que ha fet la Diputació de Lleida. L’acte també ha comptat amb la participació del rector de la UdL, Joan Viñas. En aquest documental, l’històric militant d’Esquerra Republicana de Catalunya, Víctor Torres, fa un repàs de la seva vida i de la nostra història: la República, la Guerra Civil, la relació amb el seu pare, Humbert Torres, i amb el seu germà, el poeta Màrius Torres, l’exili a França, la restauració de la democràcia, el moment actual i el futur. En la seva intervenció, Gilabert ha afirmat que p ersones com el Víctor “van empènyer un govern democràtic durant la Segona República, govern que va patir totes les dificultats del món” i “van ajudar a mantenir viu el Govern de la Generalitat a l’exili, facilitant així el reconeixement i la continuïtat de la institució a la mort del dictador”.

Federació de Lleida

La indústria farmacèutica ha exposat la seva situació a petició de l’Esquerra

Josep Maria Esquerda, president de la Comissió de Sanitat i senador per Lleida d’Esquerra dins del grup parlamentari de l’Entesa, ha intervingut avui en les compareixences relacionades amb la indústria farmacèutica que l’Entesa Catalana de Progrés havia sol·licitat per a analitzar sobre la situació d'aquest sector. Ha comparegut el Director General de Farmaindustria, Humberto Arnés, al que Josep Maria Esquerda li ha plantejat els seus dubtes sobre l'enorme deute hospitalàri que pateixen i si la llei de morositat ha canviat en alguna cosa aquesta situació. El senador també li ha preguntat a si cap la possibilitat que les mesures de control de la despesa per a la reducció del dèficit públic provoquin un problema de proveïment. Un altre tema que ha tractat el senador és la possibilitat de reduir el nombre de receptes. També han comparegut a petició de l’Entesa el Director General d’Alexion Pharma Spain, Jordi Casals, i el Director General d'Espanya i Portugal de Shire Pharmaceuticals Ibèrica, Juan Gabriel Ferrero, que han parlat de les dificultats d'aquest sector dedicat als medicaments orfes.

Carme Capdevila, Pere Bosch i Rosa Teixidor durant la presentació
Federació de Girona

Capdevila: “El dret a l’habitatge ha estat una de les principals línies d’actuació del govern de la Generalitat a diferència dels governs de CiU”

El dret d’accés a l’habitatge ha estat una de les línies d’actuació d’un Govern impregnat d’una voluntat de respondre a les necessitats socials del nostre país. L’any 2003 la Generalitat sols destinava 65 M euros a recursos en política d’habitatge, l’any 2010 se’n destinen 350. Això es tradueix en la creació l’any 2009 del doble d’habitatges socials respecte l’any 2003. El candidat Pere Bosch, ha explicat que a comarques gironines en aquests tres anys s’han creat un total de 625 habitatges d’aquestes característiques, una mostra dels quals tenim aquí mateix a Banyoles, en aquest cas la promoció dels 21 habitatges de lloguer de Cal General que es van lliurar l’any 2006. Una demostració , en definitiva , de la capacitat d’atendre les necessitats bàsiques de la gent . Una capacitat de la gent d’Esquerra, doncs en aquest espai van sintonitzar les voluntats d’un govern municipal d’Esquerra i la d’un Govern del país. Una sintonia que es va traduir en el cas de Banyoles en dos promocions d’habitatges de lloguer i una de pisos de compra.

Osona

Norbert Gómez és elegit candidat a l'alcaldia per Esquerra Centelles

El passat dilluns 4 d'octubre, la militància d'Esquerra Centelles va elegir per unanimitat a Norbert Gómez com a candidat del partit independentista a l'alcaldia de Centelles. Norbert Gómez, que actualment no milita a cap partit, és empresari i mestre pintor pre-jubilat. Sempre ha estat molt lligat a la vida associativa de la població. Ha estat membre de la penya dels escacs, bàsquet i el futbol, entre moltes altres entitats, i fou membre fundador del Grup Escènic Centelles i de l’Agrupament Escolta Santa Coloma. Durant els anys vuitanta, amb un grup de centellencs formen la primera secció local d’ ERC a la població de Centelles. Malgrat no comptar amb representació a l'ajuntament de Centelles, els republicans han mantingut molta activitat política i social i s'han marcat com a objectiu recuperar la representació al consistori i donar la veu a qui volen un ajuntament més proper i dialogant amb la ciutadania, després de 15 anys del socialista Miquel Arisa a l'alcaldia, amb certs tics personalistes i autoritaris.

Cartell de l'acte
Sant Boi de Llobregat

El 12 d'octubre nosaltres treballem - Rentem la cara al riu!

El proper 12 d'octubre, els i les independentistes no tenim res a celebrar i, per tant, nosaltres treballarem. Així doncs, us convidem a col·laborar amb nosaltres a la jornada de voluntariat que hem organitzat per a recollir brossa a la llera del riu Llobregat Us convoquem a les 10:30 als Jardins de Charles Darwin (al costat de l'estació dels FGC) on us repartirem guants i bosses d'escombraries. En acabar, als mateixos Jardins de Charles Darwin, us oferirem un vermut i tindrem les intervencions del nostre candidat a l'alcaldia i regidor de Medi Ambient, Josep Maria Cervelló i del Portaveu d'Esquerra Ignasi Llorente. Tenir un bon entorn natural és cosa de tots i totes!

façana de l'Ajuntament
Malgrat de Mar

ERC proposa al Ple d'avui destinar una partida pressupostària per redistribuir les dependències de l'Ajuntament

Al llarg dels últims anys, Malgrat s'ha fet gran i amb ell l'Ajuntament. Les dependències municipals han quedat petites i cal redistribuir-ne els espais, per tal que el personal que hi treballi desenvolupi la seva feina en unes condicions de comoditat i adequades a la seva tasca. Per aquest motiu, ERC presenta al Ple d'avui, 7 d'octubre, una proposta en forma de moció per tal que s'aprovi destinar una partida pressupostària a la redistribuició de les dependències de la Casa Consistorial.

Comissió 9 d'Octubre
País Valencià

Manifestació del 9 d'Octubre: “Pels drets nacionals i socials”

La Comissió 9 d'Octubre ha presentat aquest matí la convocatòria de la manifestació que es celebrarà amb motiu de la Diada del País Valencià el proper dissabte a la ciutat de València i que aquest any té com a lema “Pels drets nacionals i socials”. La manifestació iniciarà el seu recorregut a la plaça de Sant Agustí a les 18 hores. Esquerra Republicana del País Valencià participarà a la manifestació amb bloc propi sota el lema “Per un País Valencià sense màfia”. En paraules d'Agustí Cerdà, president d'ERPV, “l'hegemonia de l'espanyolisme al nostre país, promoguda pels dos partits majoritaris, ens ha dividit i fracturat com a societat, ha deixat una societat valenciana sense mecanismes de defensa front als abusos de poder d'aquells que la governen, erosionant la nostra economia, la nostra cultura i la nostra identitat”. Per això, ha dit el dirigent republicà, en aquest 9 d'octubre cal reivindicar més que mai “un front comú contra els abusos d'una dreta corrupta que es mou pel nostre territori com si fos els seu cortijo particular.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra insisteix en la necessitat de crear la policia autonòmica

Esquerra Republicana ha volgut aquest matí donar suport un cop més a la ciutadana marroquina Saïda Saddouki, que s'enfrontava a judici per una denuncia del capità de la Guàrdia Civil Bartolomé del Amor, que finalment s'ha suspès per segona vegada, en aquesta ocasió perquè la defensa de la traductora ha aportat noves proves. Pel que fa al fons de la qüestió, que no ha canviat per res i és en realitat el mal tracte rebut en el seu dia per Saïda a la Comandància de la Guàrdia Civil de Palma, pel mer fet de parlar-hi en català, el secretari d'Organització d'Esquerra, Joan Miquel Chacón, ha manifestat que “no deixarem d'insistir en que els cossos de seguretat de l'Estat estan per garantir el drets dels ciutadans, i no per transgredir-los sistemàticament”. El president d'Esquerra – Palma, Francesc Jaume, per la seva part, ha declarat que “una vegada més se demostra que les forces de seguretat espanyoles no respecten el dret de la gent a parlar en la llengua que ens és pròpia”.

La plaça de Pius XII, actual plaça de l'Ajuntament, i el tramvia enfilant la Riera
Mataró

L’Arxiu Municipal conservarà una col·lecció de fotografies del Mataró dels anys 60 donades per Josep-Lluís Pérez Reus

El fons d’imatges de l’Arxiu Municipal s’ampliarà amb la donació d’una selecció d’imatges en blanc i negre, obra del fotògraf professional masnoví Josep-Lluís Pérez Reus, que mostren diferents indrets i edificis de Mataró en la dècada dels 60. Està previst que el Ple municipal accepti formalment la donació demà, dijous 7 d’octubre. Es tracta d’una col·lecció de 41 fotografies, pràcticament totes datades entre 1963 i 1966. Cada obra, positivada a la mida 18x24 cm, va acompanyada pel negatiu corresponent en format professional de 6x6, 6x9 o 9x12. Les fotografies són de gran qualitat i tenen un important valor com a document gràfic d’aspectes de Mataró gairebé desapareguts. Hi apareixen llocs tan emblemàtics com la Riera, el mercat de la plaça Gran, l’antiga plaça de Pius XII coneguda popularment com la plaça dels Ninots (actual plaça de l’Ajuntament) o la torre de Can Palauet. Font: ajmataro.cat

Sarrià de Ter

Sarrià de Ter estrena Cafè-Teatre amb “Les nits al coro”

El Coro de Sarrià de Ter es va quedar petit ahir dijous per acollir el nombrós públic assistent a l’estrena del cicle de cafè-teatre “Les Nits del Coro”. L’entorn modernista de la cafeteria del Coro es va transformar en un teatre, íntim i acollidor, per retre una càlida rebuda a un Pere Hosta que, convertit en un carter d’aquells de tota la vida, va fer participar a un públic que li seguia el joc en tot moment. Domènec Boïgues va ser l’encarregat d’acompanyar l’actor amb la seva música. L’actriu Mireia Peña, una divertidíssima mestra de cerimònies, va arrencar el riure de tothom en la seva original presentació de la nova proposta teatral. Els organitzadors del cicle, l’Ajuntament de Sarrià de Ter, en les persones de Sergi Torrentà, Regidor de Cultura, i Roger Torrent Alcalde del municipi, van ser els encarregats d’inaugurar “Les Nits del Coro”, juntament amb Angeles Garcia, representant de l’Associació Gironina de Teatre. La propera cita amb “Les Nits del Coro” és el dijous 21 d’octubre a les 22 h, amb “Quatre contes i un gat”, amb Quim Noguera i la cia.

Esperança Marí en la seva intervenció al ple
Eivissa

Esperança Marí, al debat de política general de les Illes Balears i Pitiüses: "Les Illes necessitam que el govern progressista, ecologista i nacionalista duri més temps"

Durant el debat de política general celebrat aquesta setmana al Parlament de les Illes Balears i Pitiüses, la diputada d'Esquerra, integrada dins Eivissa pel Canvi, ha reclamat la necessitat del manteniment de les polítiques progressistes, que "no poden ser un parèntesi, després del canvi de rumb tan important que hi ha hagut entre la passada legislatura (la de la corrupció i el malbaratament de recursos) i aquesta". La diputada ha afirmat que ara cal "acabar les feines començades" i veure per què no se n'han pogut fer d'altres, bàsicament per la manca de recursos derivada de la crisi generalitzada i per un context espanyol desfavorable, amb un govern estatal que ha estat un llast per a les Illes Balears" Esperança Marí ha reivindicat el paper de les forces progressistes d'Eivissa en aconseguir que grans temes hagin arribat a formar part de la centralitat política de les nostres illes. Temes com la superació del dèficit fiscal, la necessitat de caminar cap a un concert econòmic de les Illes amb l'Estat o la cogestió aeroportuària són reivindicats ara per amplis sectors de la nostra societat.

Girona

El film “Companys, Procés a Catalunya” commemorarà el 70è aniversari de l’afusellament de Companys

Esquerra Girona i l’Associació de Familiars Represaliats pel Franquisme organitzen, com a commemoració al 70è aniversari de l’afusellament de Companys, la projecció de la pel•lícula “Companys, Procés a Catalunya” al teatre Truffaut el proper dijous dia 14 a les vuit del vespre. L’acte serà presentat per l’Enric Pujol, professor d’història de la UAB.

CCCC
Barcelonès Nord

Es presenta la iniciativa "Tots som una colla"

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha presentat recentment l'iniciativa "Tots som una colla" que s'adreça a les persones nouvingudes amb la voluntat d'integrar-les al món casteller amb una sèrie de tallers teòrics i pràctics introductoris. La colla dels Castellers de Badalona, és una formació implicada en un projecte que compta de sortida amb el suport de dos departaments de la Generalitat de Catalunya, el d'Acció Social i el de Cultura i Mitjans de Comunicació. Cal recordar que enguany, el moviment casteller arreu de Catalunya es vol reivindicar per assolir la fita històrica d'esdevenir Patrimoni de la Humanitat (UNESCO), candidatura en la qual s'hi està abocant tothom, tant entitats, particulars, com moltes institucions. En concret, les activitats que organitzaran els Castellers de Badalona tant a la ciutat com fora són les següents: -Dimecres 13 d'octubre a les 20:30 a l'Ateneu de Sant Roc, un assaig. -Dimecres 20 d'octubre a les 20:30 a l'Ateneu de Sant Roc, un altre assaig.

CCCC
ERC Badalona

Es presenta la iniciativa "Tots som una colla"

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha presentat recentment l'iniciativa "Tots som una colla" que s'adreça a les persones nouvingudes amb la voluntat d'integrar-les al món casteller amb una sèrie de tallers teòrics i pràctics introductoris. La colla dels Castellers de Badalona, és una formació implicada en un projecte que compta de sortida amb el suport de dos departaments de la Generalitat de Catalunya, el d'Acció Social i el de Cultura i Mitjans de Comunicació. Cal recordar que enguany, el moviment casteller arreu de Catalunya es vol reivindicar per assolir la fita històrica d'esdevenir Patrimoni de la Humanitat (UNESCO), candidatura en la qual s'hi està abocant tothom, tant entitats, particulars, com moltes institucions. En concret, les activitats que organitzaran els Castellers de Badalona tant a la ciutat com fora són les següents: -Dimecres 13 d'octubre a les 20:30 a l'Ateneu de Sant Roc, un assaig. -Dimecres 20 d'octubre a les 20:30 a l'Ateneu de Sant Roc, un altre assaig.

Toni Masana
Vacarisses

Rebuig a Esquerra

Des de que sóc regidor d'aquest Ajuntament, he notat una animadversió envers ERC per certes persones. Són una minoria, però en molts caso situada en determinats llocs visibles. Penso que aquest rebuig frontal a ERC, ve determinat bàsicament per dos aspectes: En primer lloc per acabar amb els tractes de favor que existien en passades legislatures, i, tot i que no eren greus , s’hi cometien .Des de l'arribada d'ERC a govern , i en les nostres regidories aquestes relacions privilegiades s’han acabat. Ara es tracta a tothom per igual , tothom té els mateixos drets, ja no si val de venir per darrera a demanar. Aquest fet normal, ha molestat a determinats personatges acostumats a demanar coses pels canals no habituals. És notori el fet que només al cap de pocs mesos d'estar a govern ja demanaven la meva dimissió, senzillament per negar-nos a que el repartiment de diners destinat a les associacions de veïns ho fes l'Ajuntament seguint uns criteris clars i transparents i no com fins al moment.

ERC Cervelló

Sols defensant que coincidint amb la visita del Papa es pengin senyeres als balcons

El ple del districte de l'Eixample de Barcelona ha rebutjat una proposta d'Esquerra Barcelona per demanar als veïns, a través d'una campanya de comunicació, que pengin la senyera als balcons durant la visita del Papa Benet XVI. La iniciativa ha estat rebutjada pel PSC, ICV-EUiA i PP, segons ERC. CiU s'ha abstingut, mentre que els republicans han estat els únics que han votat a favor, per la qual cosa no ha prosperat.