Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Huguet a Cardona
Bages

Huguet de campanya a Cardona

Huguet demana “més autoestima i menys flagel·lació” per superar la situació actual. Afirma que “Catalunya ja és un país líder en molts sectors i que el que cal és creativitat i imaginació” La nova seu social d’Esquerra Cardona es va omplir ahir dimecres d’emprenedors, comerciants, empresaris i autònoms, per escoltar al conseller Josep Huguet. Més d’una quarantena de persones va presencia la intervenció del conseller Huguet el qual va fer un relat molt interessant de com s’havia arribat a la crisi actual i com Catalunya podria, en el seu parer, sortir d’aquesta crisi global. Va emfatitzar en la necessitat d’innovar i imaginar per tal de sortir de l’atzucac actual, destacant les principals fites aconseguides per la seva conselleria. Va ressaltar l’aposta d’Esquerra pel petit comerç, i que malgrat les dificultats, s’havia avançat molt en aquest àmbit. L’acte es va acabar amb la intervenció de diversos participants que van intercanviar amb el conseller diverses visions i punts de vista, així com preguntes relacionades amb la seva tasca davant del Departament d’Universitat, Innovació i Empresa.

ERC Cervelló

Puigcercós: 'Si condiciona el PP, hi haurà transvasaments, cementiri nuclear i totxos. Si condiciona Esquerra, desenvolupament racional i sostenible'

El president d'Esquerra i candidat a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha manifestat aquest matí que ‘ecologia i sostenibilitat són compatibles amb creixement econòmic i benestar, sempre i quan tinguem clar que aquesta és l'única oportunitat que tenim de ser competitius, de ser una societat més equilibrada i de reforçar els nostres punts forts'. Per Puigcercós, conservar el paisatge és una necessitat per la seva importància com a motor d'atracció turística per a Catalunya, de manera que ‘defensar el paisatge i el territori és defensar una economia productiva'. El president d'Esquerra ha denunciat que hi ha qui vol oposar sostenibilitat i reciclatge a productivitat, i que ‘cremar residus o enterrar-los s'ha demostrat que és perdre diners'. Per contra d'aquest model energètic, Puigcercós ha defensat ‘el reciclatge portat fins al final', perquè ‘genera més llocs de treball i renovem el model industrial i productiu'. Joan Puigcercós també ha explicat que ‘tenim una indústria molt potent del reciclatge' i ha apostat per les energies renovables per compensar la demanda energètica de Catalunya advertint que ‘les nuclears no són sostenibles econòmicament'.

Pere Bosch
Sant Joan de les Abadesses

UNA TRENTENA DE PERSONES ASSISTEIXEN A LA CONFERÈNCIA SOBRE EL CAS PALAU

Un dels eixos de campanya d'Esquerra ha estat la denúncia del cas Palau i les seves presumptes connexions amb el finançament irregular de CDC. En aquest sentit –tal i com va afirmar Sergi Albrich, president de la secció local de Sant Joan- ens presenten com un partit “valent” a l'hora de destapar les trames de corrupció. Per Albrich ho són a tant a nivell nacional amb el cas Palau com al Ripollès amb l'exemple de les irregularitats de Planoles, Josep Fernàndez. Esquerra va organitzar aquest dimecres un acte de campanya al Casal Republicà Ramon Arqués de Sant Joan de les Abadesses amb la presència de Pere Bosch, exalcalde de Banyoles, diputat en la darrera legislatura i número 3 de la llista per Girona. Bosch, a més, va formar part de la comissió d'investigació del cas Palau, motiu pel qual en àmbits polítics se l'ha conegut com “l'Inspector Gadget”. El candidat republicà va voler diferenciar els casos Palau amb el Pretòria considerant que, malgrat la seva inportància, no s'ha detectat indicis de finançament irregular de cap partit.

Maresme

Posicionament d’Esquerra davant de la manifestació de la Coordinadora “Preservem el Maresme” convocada per aquest diumenge

Esquerra ha entès sempre que les prioritats de la comarca del Maresme pel que fa a la mobilitat passen per millorar els serveis i les infraestructures de transport públic i la consecució de la gratuïtat total dels peatges per als veïns i veïnes de la comarca. Per a Esquerra no és prioritària la construcció de cap nova infrastructura viària al Maresme. La nostra formació va participar activament per assolir un acord de mobilitat global entre les formacions polítiques del Maresme i amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya (PTOP). En el procés de negociació amb el Departament es va poder estirar fins a obtenir un bon compromís pel que fa a la implantació de millores de transport públic i peatges a curt, mitjà i llarg termini, tot i posant de manifest que la prioritat de PTOP ha estat sempre la construcció d'una nova infraestructura viària al Maresme. Cal reconèixer que PTOP ha complert part dels compromisos signats, encara que discrepem que la primera mesura posada damunt la taula fos l'estudi informatiu de la "Ronda del Maresme”.

Vilassar de Mar

Esquerra davant de la manifestació de la Coordinadora “Preservem el Maresme”

Esquerra ha entès sempre que les prioritats de la comarca del Maresme pel que fa a la  mobilitat passen per millorar els serveis i les infraestructures de transport públic i la consecució de la gratuïtat total dels peatges per als veïns i veïnes de la comarca. Per Esquerra no és prioritària la construcció de cap nova infraestructura viària al Maresme. La nostra formació va participar activament per assolir un acord de mobilitat global entre les formacions polítiques del Maresme i amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya (PTOP). En el procés de negociació amb el Departament es va poder estirar fins a obtenir un bon compromís pel que fa a la implantació de millores de transport públic i peatges a curt, mitjà i llarg termini, tot i  posant de manifest que la prioritat de PTOP ha estat sempre la construcció d'una nova infraestructura viària al Maresme. Cal reconèixer que PTOP ha complert part dels compromisos signats, encara que discrepem que la primera mesura posada damunt la taula fos l'estudi informatiu de la "Ronda del Maresme”.

Sant Pere de Vilamajor

article al butlletí municipal 'La Clau'

OFERTA: 2 HIPOTEQUES + 1 REGAL Vilamajorencs i Vilamajorenques, el nostre alcalde ha anat a les rebaixes i ha aconseguit tres hipoteques boníssimes pel benestar nostre municipi. Unes hipoteques que serveixen per assegurar el seu mandat i sortir de la poltrona amb el cap ben alt però que totes tenen lletra petita i condemnen als seus successors i a tots els vilatans. Hipoteca encoberta: -735390€ en el tancament del 2009. Un deute maquillat amb el milió d’euros del cànon de l’aigua, un cànon que hauria de ser un degoteig anual per destinar a inversions el qual esdevé una hipoteca que qui sap quan acabarem de pagar, tots, de la nostra butxaca en la factura de l’aigua. Hipoteca carència: Aproven un pla econòmic financer per reduir el deute que ells han creat en el què preveuen començar a disminuir-lo en el 2012. La hipoteca que la paguin els que vinguin que ja s’han reservat el poc que ens queda per realitzar la seva gran obra. Hipoteca POUM: Hipoteca al municipi a un creixement que els vilatans no desitgen.

Les Gaites de l'Ajuntament d'Almassora.

Les Gaites de l'Ajuntament d'Almassora. El passat 20 d'Octubre el grup polític ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, a través de la Sectorial de Relacions Municipals, es va dirigir a l'Ajuntament de la població, demanant saber si hi havia una partida econòmica, en cas de no haver-la, crear-la, dins dels pressupostos municipals per editar i facilitar la informació necessària al veïnat del PLA EXTERIOR D'EMERGÈNCIA DEL SERRALLO. La resposta tan simple va ser: … “ nos ponemos en contacto con usted, para informarle que dicha gestión no es competencia de nuestro Ayuntamiento, ya que las empresas están situadas en el termino municipal de Castellón.” O sigui que quan hi hagi un contratemps, no parlem d'accident, els veïns més propers de la platja d'Almassora, no sortiran afectats, doncs són veïns de la platja i no de Castelló, el contratemps no els arriba, doncs porten el etiquetat d’almassorins. La pilota sempre dins de la dreta. D'uns als altres. La responsabilitat passa per no saber qui.

En Ricard Ros va presentar les conclusions de la comissió ciutadana sobre el Pla d'Usos
Sant Boi de Llobregat

Enric Garcia participa a les Jornades sobre el futur de l'Ateneu Santboià

El passat dissabte 13 de novembre, va tenir lloc a Cal Ninyo una jornada de debat sota el títol "El nou Ateneu Santboià. Jornada de treball sobre el present i el futur", organitzada per l'Associació Amics de l'Ateneu Santboià amb la col·laboració de l'Ajuntament. El regidor de Barri Centre, Enric Garcia, hi va ser present, i va participar dels debats que, des de diferents àmbits, van tractar sobre la gestió i el model del futur equipament cultural. La jornada va comptar amb experts en gestió d'equipaments culturals, que van explicar experiències a nivell internacional d'altres models de gestió, i també es van exposar les conclusions de la Comissió Ciutadana sobre el Pla d'Usos. Una cinquantena de persones d'àmbits molt diversos de la societat civil santboiana van participar dels debats, fet que per Garcia "demostra la vitalitat del nostre teixit associatiu, que vol seguir participant en la definició del nou equipament i que ho fa des de la transversalitat, la informació i el debat".

Jornada contra la violència de gènere 2010
Tordera

Les JERC i Esquerra preparen una parada per aquest diumenge al mercat en el marc del dia internacional contra la violència de gènere

Al mercat de la fruita just al costat de l'Esplai, les JERC i Esquerra Tordera tenen preparada una paradeta al mercat en motiu del dia internacional contra la violència de gènere. A l'acte hi assitiarà el diputat Pere Aragonès i tots els torderencs i torderenques que vulguin tindran la possibilitat de preguntar-li el que desitgin. A més a més, les joventuts republicanes han editat material per l'ocasió que es repatirà entre els conciutadans de la nostra vila.

L'acte, a la Sala Piquet de l'Ateneu de Sant Just
Sant Just Desvern

Llansana: "En 7 anys al Govern, Esquerra ha fet avançar el país nacional i socialment"

Marina Llansana, diputada al Parlament i de Catalunya i Vicesecretària general d'Acció Sectorial i Programes d'Esquerra, i Sebastià Alzamora, escriptor i responsable del Pla de Foment de la Lectura del Govern de la Generalitat de Catalunya van compartir una vetllada amb la trentena d'assistents a l'acte organitzat per la secció local "Al Govern, gent valenta!" Durant prop de dues hores, militants, simpatitzants i interessats en la política d'Esquerra van poder debatre i aportar les seves idees i suggeriments amb els dos convidats. L'acte s'emmarca en la campanya electoral de cara a les eleccions del 28 de novembre, en un format de proximitat. Llansana va defensar l'obra realitzada per Esquerra durant els 7 anys que el partit ha estat al Govern de la Generalitat. La Llei d'Educació, la Llei d'Acollida, la Llei de Dependència, la Llei del Cinema, l'Oficina antifrau, la declaració del Parc Natural de Collserola, ... Totes aquestes iniciatives, i moltes d'altres, han ajudat a "crear un país cohesionat socialment i a col·locar la Independència i l'independentisme al centre del debat".

Jordi Portabella, a Vic
Osona

Jordi Portabella explica el cas Millet a Vic

El regidor i candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, va protagonitzar un acte dels republicans osonencs on es va explicar el cas Palau, que va provocar una comissió d'investigació parlamentària que ha fet que la Fiscalia apunti a Convergència per finançament il.legal. Portabella també va parlar del cas Hotel del Palau, que tenia com a epicentre un projecte urbanísitc en benefici de Millet i amb la connivència de PSC, CiU i ICV de l'ajuntament de la capital catalana. Sols el grup d'ERC a Barcelona s'ha oposat al projecte de Millet des d'un inici, i ara la resta de forces polítiques han quedat en entredit. L'acte, que es va fer a la Sala Verdaguer i Callís de Vic, va començar amb un passi del vídeo "La veritat del cas Palau", sobre les intervencions en la comissió investigadora del Parlament de Catalunya.

Penedès

Tinc una pregunta per vostè, versió institut

El candidat independentista Miquel Carrillo va participar en un col.loqui organitzat per l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca juntament amb representants d’ICV i del PP. Carrillo va destacar durant la presentació, dos dels eixos més importants de la campanya electoral per Esquerra: la denúncia de l’espoli fiscal que pateix Catalunya i la proposta de referèndum per la independència. A més, va explicar que “sent vergonya” de pertànyer a un estat com l’espanyol que calla i és incapaç de condemnar els atacs indiscriminats de l’exèrcit del Marroc contra el poble saharaui. La part central de l’acte però, va estar marcada per les preguntes que els estudiants van fer als representants polítics. Les preguntes van tractar sobre diverses temàtiques com per exemple sobre immigració i el burka, en quina lliga jugarà el Barça quan Catalunya sigui independent, quina era la seva opinió sobre la campanya ni-ni del PSC i l’eslògan “Artur Mas de lo mismo” o quines propostes tenien sobre l’atur juvenil.

Sopar proximitat
Sentmenat

Sopar de proximitat amb Marc Sanglas

Compartint taula i sopar amb alguna personalitat del partit els militants, simpatitzants i amics d'esquerra podem intercanviar idees, formular preguntes, debatre i plantejar propostes en un ambient molt més acollidor i distés que el dels típics mítings de campanya. En aquesta ocasió hem comptat amb la presència del número 6 d'Esquerra per Barcelona a les properes eleccions a la Generalitat del 28N, en Marc Sanglas, que serà el representant del Vallès Occidental al proper Parlament i també amb la Glòria Ullés presidenta d'ERC al Vallès Occidental. Al començar el sopar, i com a introducció, en Marc va fer un breu repàs del que ha estat la política en aquests últims anys en relació amb Esquerra. A partir d'aquí, i a mida que sortien diferents temes, tots aquells assistents que han volgut realitzar alguna pregunta o observació així ho han fet. D'aquesta manera vam poder parlar de temes importants com per exemple: el pacte del Tinell (primer govern catalanista i d'esquerres), passant per l'aprovació del nou estatut i la seva retallada per part den Mas i el president espanyol, la manifestació massiva impulsada per la Plataforma pel Dret a Decidir, els recursos contra l'estatut, el govern d'entesa (2on tripartit), la crisi econòmica, els casos de corrupció, les onades de consultes per la independència, la sentència del TC i la posterior resposta del poble català al carrer.

Filo Tió
Osona

Esquerra Osona es reuneix amb els artesans catalans

El president de la Federació d'Associacions d'Artesans d'Oficis de Catalunya (FAAOC), Manel Diestre, i el gestor de l'entitat David Hierro, es van reunir amb la segona candidata d'Esquerra Osona al Parlament, Filo Tió, per tal de fer arribar les demandes dels artesans catalans. La reunió va discórrer molt cordialment, fent un balanç molt positiu de la feina feta durant els darrers set any, amb el lideratge del Conseller Huguet i la implicació del sector, que s'ha plamsat amb un Pla estratègic pels propers anys. Els artesans van reclamar que no es fes cap pas enrere en les polítiques destinades al sector dels artesans. Tió, que va ser consellera de Promoció Econòmica al Consell Comarcal d'Osona en temps de la presidència d'ERC, va recollir les demandes i les farà arribar a la direcció nacional. 

Federació de Lleida

Esquerra aposta per les infraestructures de telecomunicacions com a instrument imprescindible per a sortir de la crisi

Maria Àngels Cabasés, candidata per Lleida d’Esquerra al Parlament ha afirmat avui a Artesa de Segre que per sortir de la crisi econòmica s’ha de canviar el model de creixement econòmic del país, basant-lo en la societat del coneixement i transferint aquesta societat del coneixement a l’economia productiva. Segons la candidata per respondre als reptes de la millora de la productivitat, millora de la competitivitat i per augmentar la creació d’ocupació de qualitat, és necessari apostar per la innovació i la internacionalització, “les infraestructures de la comunicació són vitals per a que les grans, petites i mitjanes empreses i els autònoms tinguin abast a aquells instruments que els situïn al món i a més a més que els permeti tant conèixer com implementar totes les innovacions necessàries per tenir una base industrial sòlida i apostar clarament per les infraestructures de telecomunicacions”. Segons Cabasés els republicans han fet una aposta valenta i clara en aquesta legislatura i continuaran treballant en aquest camí la propera legislatura “hem apostat per a fer noves infraestructures i per canviar el model de gestió dins del departament, on la licitació d’empreses catalanes ha augmentat pel que fa ofertes de serveis de telecomunicacions, nosaltres creiem que això és la base per estar al costat de la econòmica catalana, al costat de la nostra indústria i volem que aquest model es faci extensiu a tots els departaments”.

Oriol Amorós a l'Ateneu
Anoia

Primer acte de campanya d’ERC Anoia

ERC Anoia va celebrar aquest dimarts una trobada amb una cinquantena de militants i simpatitzants de la formació, que va comptar entre d'altres amb la presència del candidat anoienc, Jordi Calpe, així com Oriol Amorós, president regional d'ERC de Barcelona i número 5 del partit per a les properes eleccions. Oriol Amorós, número 5 en les llistes d’ERC en les properes eleccions al Parlament va emfatitzar en la seva intervenció que “l’estratègia política d’ERC té un gran perquè: en la política d’aquest país, calia incorporar-hi totes les classes socials, perquè tenim clar que, des la meitat, Catalunya mai podrà serà lliure”. En aquest mateix sentit, el dirigent republicà afegí que “un país que vol assolir la independència, no pot estar únicament format i dirigit per les famílies que ja ho feien al 1900, i és per aquest motiu que ERC ha treballat per un projecte d’incorporació sense exclusions, de tots els catalans a la catalanitat”. El president de la Federació barcelonina d’ERC, també va defensar la tasca valenta desenvolupada per ERC, tant des del govern com des del partit: “ERC ha estat i és valenta perquè ha propiciat la alternança política després de vint-i-tres anys, perquè ha aconseguit incorporar al projecte independentista una gran part de la població i, a més, perquè ha posat sobre la taula l’esgotament del tram autonòmic”.