Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Ebre

Esquerra proposa un Pla de Barris específic per urbanitzar 100 Km de carrers de municipis del Delta de l’Ebre

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions al Parlament, Lluís Salvadó, acompanyat de la candidata i regidora de Deltebre, Sònia Bertomeu; de l’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu; del regidor de Sant Jaume d’Enveja, Francesc Vidal, i del director dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques, Carles Pasqual, ha proposat un Pla de Barris específic per als municipis del Delta que ha anomenat Pla Delta. El candidat republicà ha recordat que els municipis del Delta de l’Ebre arrosseguen dèficits d’urbanització històrics, com a conseqüència de la manca de prioritat en inversions durant dècades, com també havia passat amb el nucli històric de Tortosa, i per això Esquerra proposa aquest Pla Delta. Segons Salvadó, “el delta de l’Ebre ha estat el gran oblidat dels governs convergents i l’exemple més clar el tenim en el fet que hem esperat més de 50 anys per a la construcció del pont entre Sant Jaume i Deltebre”. Salvadó ha argumentat la necessitat de la seva proposta en el fet que “ens trobem avui, encara, amb més de 100 km de carrers que no estan asfaltats, que no tenen les voreres fetes o que tenen serveis precaris amb manca d’enllumenat públic, clavegueram o subministrament digne d’aigua”.

Oriol Junqueras i Aminatu Haidar ahir al Parlament Europeu
País Valencià

L'eurodiputat Oriol Junqueras es reuneix amb l'activista sahrauí Aminatu Haidar a Brussel·les

L'eurodiputat d'Esquerra, Oriol Junqueras, va tenir ahir una trobada amb l'activista sahrauí Aminatu Haidar al Parlament Europeu durant la qual li va entregar les diverses iniciatives parlamentàries que ha dut a terme a favor dels drets fonamentals i democràtics dels sahrauís. El dirigent republicà ha declarat que "l'actitud del Govern espanyol arran de la massacre de sahrauís comesa pel Govern del Marroc és d'un cinisme inaudit. El Govern espanyol ni tan sols ha demanat una investigació dels fets. És una vergonya que un estat que té un acord d'associació amb la Unió Europea puga cometre tots aquests atemptats als drets fonamentals de les persones, i que se'ls ho tolere amb aquesta despreocupació". A més, Junqueras ha tornat a incidir en la necessitat que la UE vincule la seua política exterior als drets fonamentals, "perquè la democràcia i els drets fonamentals són imprescindibles per crear un espai de seguretat, que permeta la prosperitat econòmica. És per això que reclame que la Unió Europea suspenga l'acord d'associació amb el Marroc.

Marc Sanglas, ERC, Esquerra Vallès occidental, Valles occidental, parlament de catalunya, eleccions
Vallès Occidental

Marc Sanglas: “Esquerra defensa un model sanitari públic universal, equitatiu, de qualitat i gratuït. N'hi ha que no ho fan”

El candidat d'Esquerra de la comarca al Parlament de Catalunya, en Marc Sanglas, va presentar ahir les propostes de la formació independentista en matèria de salut des de Sabadell, on va participar en un debat organitzat per la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat. Sanglas ha reclamat des de la ciutat vallesana una nova Llei de Salut de Catalunya que doni pas a un Sistema Nacional de Salut català, “perquè des d’Esquerra entenem que Catalunya necessita un model sanitari propi, que garanteixi la viabilitat i la consolidació del sistema sanitari públic català arrelat a la nostra realitat nacional, sense interferències harmonitzadores per part dels governs espanyols de torn”. Els republicans també continuen demanant un Pacte Nacional de Salut, amb la participació de les entitats del sector, la ciutadania i la representació dels partits polítics catalans, que faci possible els canvis en el sistema sanitari català de forma majoritària i consensuada. “D'aquesta manera”, diuen, “aconseguirem un model adaptat a la realitat de Catalunya i del qual tothom es pugui sentir corresponsable i satisfet.

Molins de Rei

El Secretari General de Governació, Jaume Oliveras, visita el Casal de Joves de Molins de Rei

Avui dimecres a les 18 h està prevista la visita del Secretari General de Governació, Jaume Oliveras, i del Director de l’Agència Catalana de Joventut, Juli Fernadez, a les dependències rehabilitades del Casal de Joves de l’Avd.València. Xavier Montserrat, Regidor d’Emancipació Juvenil, manifesta “que aquest renovat Espai Jove ha d’esdevenir un centre de referència pels i les joves de Molins de Rei, tal i com recull al Pla Local de Joventut 2010-2013 MOU!3”. El Regidor republicà ha afegit "que la rehabilitació del Casal de Joves ha estat una prioritat d'Esquerra en els darrers dos mandats, en el 2003-2007 es va redactar el projecte d'obres i es van cercar i trobar les subvencions, i en el 2007-2010 s'han executat les obres. Una mostra més de que quan esquerra governa la vila avança més ràpidament" Les obres de rehabilitació, amb un cost de 182.534,73 €, han permès solventar diverses problemàtiques de l’equipament com els accessos al local, la instal•lació elèctrica i s’ha fet una nova distribució dels espais per tal de possibilitar la realització d’activitats de petit format com per exemple xerrades, cinefòrums, tallers formatius, així com reunions o sessions de treball de les entitats juvenils de Molins de Rei.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Jordi Carbonell, memòries

El proper divendres 19 de novembre de 2010 a les 7 de la tarda a l'Auditori del Museu d'Història de CAtalunya (Plaça de Pau Vila, 1 - Barcelona), esteu tots convidats a la presentació de les memòries "Entre l'amor i la lluita" d'en Jordi Carbonell, president d'Esquerra del 1996 al 2004. L'acte comptarà amb l'assistència de: Joan Ridao, President de la Fundació Josep Irla Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya Josep-Lluís Carod Rovira, vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya Jordi Carbonell, president d'esquerra (1996-2004) Per a més informació podeu consultar l'enllaç http://irla.cat/targetons/20101119_carbonell/

Violant Mascaró, López i Navarro ahir a Mollet
Vallès Oriental

Violant Mascaró a Mollet del Vallès

Ahir a la seu d'Esquerra de Mollet del Vallès es va celebrar l'acte electoral Ahir, avui, sempre: Gent Valenta que va comptar amb la presència de la número 8 de les llistes del partit per Barcelona, Violant Mascaró i els dos membres molletans de la candidatura republicana, el regidor Oriol López i la secretaria de la dona de la secció local, Maria Dolors Navarro. Durant l'acte els ponents van reiterar la voluntat d'Esquerra de posar per davant la convocatòria d'un Referèndum d'independència si la formació independentista és decisiva per formar govern. Posteriorment a la intervenció dels tres candidats i candidates es va mantenir un debat amb el nombrós públic assistent sobre aquesta qüestió, ara al centre del debat polític del país.

Esquerra, Maresme, fulletó, campanya, Parlament
Teià

Les 8 propostes d’Esquerra pel Maresme

Som Gent Valenta i per això, en aquesta campanya, portem 8 propostes clau per a millorar la comarca en totes les seves vessants. 1- Prioritzarem la inversió en transport públic i la reducció dels peatges abans que la construcció de la Ronda Maresme. 2- Combatrem la crisi econòmica ajudant al desenvolupament d’empreses innovadores i amb capacitat d’exportació a la comarca, millorant els polígons Industrials i els seus accessos. 3- Enfortirem l’educació a la comarca, amb inversions en millora i construcció de noves escoles i instituts, donant suport a l’alumnat amb necessitats especials i adequant l’oferta de formació professional a la nostra realitat econòmica i social. 4- Impulsarem una solució definitiva per a la regeneració de platges, evitant els dragatges sobre el fons marí, pel seu alt cost ambiental i econòmic. 5- Ajudarem al manteniment i millora de les explotacions agrícoles de la comarca, protegint el sòl agrícola i facilitant la incorporació laboral de joves pagesos.

Cardedeu

El 24-N, xerrada amb Joan Tardà

El dia 24 de Novembre comptarem amb la presència del portaveu d'Esquerra al Congrés dels Diputats, en Joan Tardà, qui ens farà una xerrada que porta per títol "I després del 28-N, què?" Hi esteu tots convidats a assistir i a participar. Lloc: Sala de les Columnes Adreça: Plaça Sant Joan, 1 Dia: 24 de Novembre Hora: 20.30h Us adjuntem els fitxers pdfs amb el cartell i la targeta de presentació de l'acte.

Sant Andreu

Al servei de la democràcia

La jornada electoral, més enllà del tòpic de la festa de la democràcia, és un dia de feina, de molta feina al servei de la ciutadania. Esquerra habilita per aquesta raó un operatiu d'apoderats i apoderades per a assistir als nostres conciutadans i conciutadanes a peu d'urna, a cada col·legi electoral, arreu del país. Els homes i dones d'Esquerra ens comprometem en aquest servei per garantir un procés net i transparent perquè creiem en la democràcia i sabem que res no s'aconsegueix sense dedicació. Si ens vols ajudar, no t'hi pensis, pots ser apoderat o apoderada d’Esquerra omplint aquesta butlleta amb les teves dades i fent-nos-la arribar personalment o per correu a: Federació de Barcelona d'Esquerra Republicana de Catalunya - Carrer del Palau, 2, 08002 Barcelona O, si ho prefereixes, per correu-e a: barcelona@esquerra.org o a santandreu@esquerra.org.        

Cubelles, Casal Josep Mestres

20 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística a l'Alt Penedès i el Garraf‏

Aquest any es celebren els 20 anys de la presència del Consorci per a la Normalització Lingüística a l'Alt Penedès i el Garraf. I és per això que durant tot el mes de novembre podeu gaudir de diverses activitats organitzades per a commemorar una data tan assenyalada: - del 10 al 28 de novembre: exposició "20 anys junts pel català". Capella de Sant Joan, plaça de Sant Joan, Vilafranca del Penedès - dimecres 17 de novembre, conferència "Un viatge per la poesia de Joan Maragall" per Teresa Costa-Gramunt, Museu delo Ferrocarril de Vilanova i la Geltrú. - diumenge 21 de novembre: festa dels 20 anys, de 11 del matí a les 2 del migdia. jocs, tallers, música....Plaça de les Neus, Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú

Anna Simó visita la Fira de Novembre

Des del dijous 11 fins al diumenge 14 de novembre la secció local d'Esquerra de Vilanova i la Geltrú ha estat a la Fira de Novembre de la ciutat. La presència del partit ha estat important i molta gent s'ha apropat a l'estand per informar-se sobre el partit i el programa amb què ens presentem a les eleccions al Parlament. La Fira va rebre el diumenge al matí la visita de la portaveu d'Esquerra al Parlament de Catalunya i candidata número tres del partit, Anna Simó, qui va poder apreciar la importància de l'esdeveniment en la promoció econòmica de la ciutat, de la comarca i de la regió del Penedès. A més la visita no només va ser pel recinte firal sinó que també va poder asistir a la trobada anual de puntaires i a la celebració castellera de la plaça de les Cols.

Rubí

Últimes notícies sobre el procés del POUM

Comunicat sobre el procés del POUM Des d’Esquerra Republicana de Catalunya a Rubí mostrem la nostra sorpresa davant de la informació rebuda que el POUM de la ciutat ha quedat en suspens de tramitació per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona. La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona demana a l’Ajuntament un seguit d’informes i documentació per poder procedir amb el procés d’aprovació definitiva del POUM que des d’ERC donàvem per fet que estaven incorporats en l’expedient presentat. Al no ser així, tal i com es desprèn de l’acta de la comissió celebrada el dia 4 de novembre, ERC ha demanat explicacions als responsables de la gestió tant del POUM com de l’expedient, per veure en quina situació es troba tota aquesta documentació. La portaveu d’Esquerra al consistori, Arés Tubau, ha reclamat “celeritat per tal de poder aconseguir reunir la informació reclamada el més aviat possible, per poder procedir a la seva aprovació definitiva quan abans millor”.

Federació de Girona

Esquerra proposa reduir l’atur a les comarques gironines com a prioritat

Aquesta tarda el Servei Municipal d’Ocupació ha estat l’escenari de la presentació de la proposta d’ocupació que Esquerra planteja per les comarques gironines en la propera legislatura. Carme Capdevila, candidata a les comarques gironines per les eleccions al Parlament, Pere Vigo, en segon lloc, i Cristina Alsina, en quarta posició, han mostrat que la seva principal preocupació és la d’ajudar a la gent a trobar feina. És per això que des del govern d’Esquerra s’ha promogut un nou model de creixement econòmic en el qual el creixement d’ocupació es faci des de la qualitat, la competitivitat i la innovació. És el cas de les accions específiques que s’estan desenvolupant en el sector agroalimentari, la gastronomia industrial o el nou clúster del suro. “També s’ha creat nous filons d’ocupació, com és el sector de la Dependència”. La cap de llista ha afirmat que en cap cas se seguirà la recepta del PSOE, PP i CIU, que tenen com a base la creació de llocs de treball temporals i sense qualificació com a objectiu de reduir els costos d’acomiadament dels treballadors.

Federació de Lleida

Mòdol demana CiU que defineixi quin és el model comercial que volen per Lleida

El candidat d'Esquerra per Lleida, Carmel Mòdol, ha demanat aquest dimarts al CiU i a la resta de partits polítics que participen en la cursa electoral que concretin quin és el model comercial que volen per a Lleida. Mòdol ha reiterat que els republicans continuaran en la línia de defensar el comerç de base tradicional i ha lamentat que en els darrers mesos hagin agut d'aguantar crítiques sobre el seu posicionament respecte de les grans superfícies acusant-los de paralitzar l'activitat comercial. Acompanyat de la 2a candidata per Lleida al Parlament, Maria Àngels Cabasés i la portaveu republicana a la Paeria, Montse Bergés, Mòdol ha fet aquest dimarts campanya per la Zona Alta de Lleida i ha insistit en la necessitat que la Llei vagi en favor del petit comerç. Segons Mòdol, l'activitat econòmica a una ciutat es constata quan un passeja pel carrer i veu activitat a les petites botigues “amb gent entrant i sortint, que reben una atenció personalitzada”. Per Mòdol, les grans superfícies tenen dret a implantar-se ciutats com Lleida, però això si, “han de complir la normativa”; una normativa, que tot i que impulsava una liberalització segons la llei europea, Mòdol ha dit que Esquerra la va “corregir” perquè no tingui efectes nocius sobre el conjunt de la massa comercial del país.

Federació de Lleida

Puigcercós: 'Esquerra s'adreça als que miren cap a Catalunya, els que volen decidir lliurament el seu futur'

El president d'Esquerra ha afirmat que 'ZP no arreglarà res, més aviat ens ho complica' i ha recordat que la promesa d'aprovar l'Estatut que sortís del Parlament i ha recordat que 'a alguns partits se'ls hi van afluixar les cames i no van aguantar la pressió' cosa que va 'impedir mantenir l'Estatut i la recaptació de tots els impostos que deia l'Estatut original'. 'De Madrid no hem d'esperar res, l'únic futur el decidirem nosaltres, perquè som una nació i nosaltres decidim' , ha defensat Puigcercós que ha instat a 'seguir convencent persones, portar la gent a votar i demanar un referèndum'. Puigcercós ha afirmat que 'el que demanem és un punt d'inflexió pel país, un canvi d'actitud i això ho aconsePPguirem si tenim un país cohesionat' perquè 'la república catalana comptarà amb tothom. Catalunya només serà independent si som un sol país i un sol poble, si tothom té clar que la Catalunya independent genera oportunitats'. El candidat ha demanat el vot per Esquerra defensant que 'el 28N és a veure qui decideix si Esquerra o PP' .

Federació de Lleida

Esquerra es compromet amb el sindicat JARC a garantir el futur d'agricultors i ramaders

En el decurs de la reunió amb el col•lectiu, les dues parts han reflexionat i han coincidit en l'aposta estratègica que representa la producció d'aliments al nostre país i en el paper de la indústria agroalimentària com a generadora de riquesa i de redistribució de beneficis. Així mateix, Esquerra s'ha compromès a emprendre accions decidides perquè l'Administració actuï a favor d'aquest sector. La trobada ha posat de manifest la visió crítica compartida sobre la lentitud dels processos administratius i la necessitat que es regulin amb criteris mediambientals realistes. En aquest sentit, Carmel Mòdol ha explicat l’aposta del republicans per a la creació d’un gran Departament d’Agricultura, que incorpori totes les competències que fan referència a la caça i pesca, activitats relacionades amb salut animal i vegetal, tot el que fa referència a aigües i urbanisme quan tingui implicació directa en l’àmbit rural, agrícola, ramader i forestal, i que sigui potent i capaç de prendre decisions sense necessitat que les seves activitats es vegin afectades o compartides amb altres departaments per tal de guanyar força, pressupost i agilitat, ““Catalunya serà potent econòmicament si té un sector agroalimentari competent, i el nostre compromís és la creació, l’enfortiment i la consolidació d’aquest gran departament i poder tenir així preus justos, més força per controlar la competència irregular i massiva que ens ve de l’exterior i en general més capacitat política per tal de prendre decisions sense necessitat de que les seves activitats es vegin afectades o compartides amb altres departaments”, explica el diputat.