Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Baix Llobregat

Comunicat d’Esquerra sobre la licitació del projecte del perllongament de l'L3 de metro fins a Sant Feliu

Avui el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, acompanyat de l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, així com d’altres alcaldes i representants municipals dels ajuntaments de la zona, ha presentat el projecte constructiu del perllongament de l’L3 del metro de Zona Universitària fins al centre de Sant Feliu de Llobregat per 12,3 MEUR, que es preveu que doni servei a prop de 57.000 viatgers diaris i comporti una inversió de més de 1.274 MEUR. Esquerra va presentar al•legacions al projecte l’octubre de 2008, fruit de l'estudi i el treball amb tots els ajuntaments dels municipis afectats, la Federació d'Associacions de Veïns del Baix Llobregat, l'Associació per la Promoció del Transport Públic i l'Organització de Consumidors i Usuaris del Baix Llobregat, que no han estat ateses pel departament de Política Territorial. Esquerra de Sant Feliu de Llobregat ha mantingut una posició confrontada amb la del PSC a la ciutat envers el traçat de la Línia 3 del metro, posició que va comportar la sortida del Govern municipal el novembre de 2008.

Federació de Lleida

Esquerra presenta a PIMEC el programa electoral d'Esquerra en matèria de política econòmica

En el transcurs de la reunió, Puigcercós i Gonzàlez han fet un repàs dels punts més destacats dels programa electoral d'Esquerra en matèria de política econòmica, financera i empresa i han coincidit en molts aspectes, com ara en el finançament de les PIME i en la necessitat de sortir de la crisi però enfortits, amb una millora de la competitivitat i la productivitat de les nostres empreses. Així mateix, han coincidit en que cal reconduir l'ICF, millorant les condicions d'accés al crèdit de les PIME i redirigir-lo cap a sectors estratègics del país que siguin tractors i puguin reconduir l'economia. Puigcercós i Gonzàlez també han coincidit en la necessitat de propiciar una major presència de les PIME en la licitació pública i en potenciar les small bussines act, seguint treballant en la millora de l'entorn legal i administratiu de l'activitat empresarial. Finalment, també han compartit la preocupació per l'atur juvenil i en la necessitat de fomentar la formació com a element cabdal per combatre'l, i la necessitat de vetllar pel seguiment de les lleis aprovades com la de la morositat, pel seguiment de la reforma de la llei concursal i de la reforma de la negociació col·lectiva, quan es produeixi al Congrés.

Federació de Lleida

Esquerra regala 200 estelades a canvi de 200 propostes per la ciutat

Esquerra de Lleida ha repartit aquest migdia 200 estelades als ciutadans en motiu de la diada de Catalunya. En poc més d’una hora els republicans han esgotat la insígnia independentista. A canvi, tots els ciutadans que volguessin l’estelada tenien que omplir una butlleta oferint una proposta per la ciutat de Lleida. Carmel Mòdol, candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Montse Bergés, candidata a la Paeria, Maria Àngels Cabasés, diputada d’Esquerra i Francesc Mitjans, regidor a l’ajuntament de Lleida, han estat els amfitrions de recollir les propostes dels ciutadans de la capital del Segrià. Entre les més de 200 propostes recollides han destacat les referents al excés de zona blava i als seus abusius preus, rebaixes d’impostos com el de les escombraries i millora en algunes de les voreres de la ciutat, “amb aquesta iniciativa el que pretenem és traslladar la veu del ciutadà a les administracions; amb totes les propostes recollides el que farem serà defensar les que puguem abans de la finalització d’aquest mandat i usar les que queden per incorporar-les al nostre programa electoral”, explica Montse Bergés.

Esquerra CdM contra concertació i la cessió de terrenys públics per a l’escola privada
Camp de Morvedre

Esquerra contra la concertació i la cessió de terrenys públics per a l’escola privada

    Militants d’Esquerra-Camp de Morvedre s’han concentrat en el dia d’inici de classes del nou curs escolar davant de les noves escoles infantils per a alumnes entre 0-3 anys. El secretari d’Ensenyament d’ERPV, el saguntí Ximo Graña, encapçalava aquesta manifestació contra “els privilegis de l’escola privada concertada” ja que asseverava que “mentre l’escola pública ha d’exigir durant anys noves infraestructures com ara el parvulari Tarrazona, el nº 10 o l’IES Jaume I, hem comprovat amb humiliació la cessió gratuïta de terrenys públics i la construcció d’aquestes 2 escoles privades en un temps rècord just davant dels barracons del Col·legi Villar Palasí”. La reivindicació dels republicans “per una escola valenciana, pública de qualitat i laica” s’inscriu dins del context d’eliminació d’una trentena de places de professors en la comarca amb el corresponent augment de la ràtio d’alumnes per aula i les retallades en els pressupostos educatius.

Joan Vicenç Lillo, secfretari de Medi Ambient de les Illes Balears
Illes Balears i Pitiüses

El grup d'Esquerra a Madrid demanarà a Socias en quin punt es troba la investigació de l'incendi de Son Doblons

Esquerra de les Illes Balears demanarà via pregunta parlamentaria al govern espanyol, i concretament el ministre de l'Interior, que expliqui “en quin punt es troben les investigacions sobre les causes dels darrers incedis que s'ha npatit a Eivissa i a Mallorca, i molt especialment en el cas de la possessió de Son Doblons, al terme municipal de Santa Margalida (Mallorca)”. Com es sabut, el passat 23 d'agost, coincidint amb el greu incendi declarat a l'Illa d'Eivissa, que mantenia ocupats quasi tots els efectius dels serveis contra incendis, van cremar 140 hectàrees de la finca de la Vila, segons sembla de forma intencionada i, segons han establert els entesos, amb finalitats cinegètiques; és a dir, per deixar territori aclarit per facilitar la caça. Dimarts d'aquest setmana, un altre foc s'ha declarat en el mateix punt de Son Doblons, afectant en aquesta ocasio un total de 30,8 hà de massa forestal. Cal tenir present, en aquest sentit, que aquest tipus d'incendi provocats, amb finalitats prou clares, són malauradament freqüents concretament a la finca de Santa Margalida.

Montgat

Fent colzes per l'educació; la millor inversió per a Montgat

Treballar pel poble que estimes i portes dins el teu cor és encoratjador, motivant i un repte que afrontem amb molta il·lusió. Des de la Regidoria d’Educació hem incidit en la millora dels espais educatius i també per ampliar l’oferta educativa de Montgat, donant especial importància als valors de l’esforç, el respecte, la companyonia i d’altres que ens condicionen com a persones. Des que Esquerra estem a govern, un dels objectius clau ha estat activar la Regidoria d’Educació per tal que sigui dinàmica i actual, adequada a les necessitats i als canvis vertiginosos als quals estem sotmesos per diferents factors, com la ràpida implantació i evolució de les noves tecnologies. Per això i perquè som conscients que moltes vegades és difícil transmetre a la població tot el que estem fent, en aquesta edició us volem fer cinc cèntims de quines han estat les nostres actuacions davant una regidoria tan important com és la d’Educació: A l’Escola Salvador Espriu s’ha adequat un mòdul per a activitat física; s’ha pavimentat i pintat la pista poliesportiva • així com els espais annexes (s’ha ampliat la zona d’esbarjo lateral amb equipament de jocs) i s’ha pintat les parets adjacents a la pista; s’ha compartimentat aules on abans era l’espai d’Educació Física i s’ha millorat l’aspecte extern (amb tanques noves) i l’intern amb mà de pintura.

Tasques d'extinció aèries
País Valencià

Estabilització dels incendis a Simat de la Valldigna i a la resta de zones afectades

El regidor de Medi Ambient de Simat de la Valldigna, Joan Serra, ha mantingut aquest matí una reunió amb el Conseller de Governació, Serafín Castellano i representants de l'Ajuntament de Barxeta, per evaluar els danys provocats pels incendis que han afectat vora 200 hectàrees del terme municipal de Simat i, en total, unes 4.500 hectàrees a les comarques de la Safor, la Vall d'Albaida, la Ribera Alta i la Costera. Segons ha declarat el dirigent republicà, 'previsiblement demà es publicarà un decret en el que es donaran a conèixer les ajudes destinades a la recuperació de les zones afectades pel foc, tot i la regeneració serà principalment natural'. Serra ha manifestat que la major part dels efectius ja s'estan retirant perquè els incendis 'estan controlats', però tot i així 'en el dia de hui es farà una revisió aèria de la zona per evitar cap incidència. La terra encara està calenta i cal mantenir una vigilància, però el perill ha passat'. El dirigent republicà ha volgut agrair als efectius humans que han participat en les tasques d'extinció dels incendis la seua col·laboració i eficàcia, mentre ha celebrat sobretot 'que no hem de lamentar pèrdues humanes, ni de cases, ni de motors de reg', però ha declarat que ara 'cal valorar les actuacions i fer propostes per millorar els serveis públics'.

Pilar Rocafort, presidenta de la secció local
Calella

Pilar Rocafort, nova presidenta d'Esquerra Calella

Tal com regeixen els estatuts, avui 6 de setembre, s’ha procedit al nomenament de l’executiva local pels propers dos anys. Els principals objectius de la nova executiva són augmentar la presència d’Esquerra a la ciutat intensificant el contacte directe amb la ciutadania, el teixit associatiu, promoure espais d’opinió; difondre la tasca d’Esquerra com a partit de govern; el treballar per reforçar el paper que Esquerra ha desenvolupat i desenvoluparà per al futur del país. L’Executiva està formada per: Presidència: Pilar Rocafort i Vidal Vice-presidència i Finances: Carles Sánchez i Pereira Secretaria d’Organització: Òscar Ojer i Mollfulleda Secretaria de la Dona i portaveu de la Secció Local: Cristina Gómez i Gili Secretaria d’Imatge i Comunicació: Jordi Sitjà i Vilarrodona Relació amb la ciutadania i el teixit associatiu: Francesc Subirana i Garcia Portaveu del Grup Municipal i secretaria de Política Municipal: Jaume Puig i Tomàs

Mateu Chalmeta
Barcelonès Nord

Chalmeta: "portaré la veu del Barcelonès Nord al Parlament i acostaré el Parlament a la comarca"

Ahir al vespre, en el Congrés Extraordinari de la Federació Comarcal del Barcelonès Nord, va ser escollit Mateu Chalmeta, com a primer candidat d’Esquerra de la comarca que ocuparà el número 14 del partit a la demarcació de Barcelona. Amb un discurs que va girar a l'entorn de tres motius, Chalmeta, actual regidor de l’Ajuntament de Badalona, va anar desgranant els arguments que el van portar a presentar-se com a candidat: ‘perquè em fa il·lusió, perquè em sento preparat, i perquè toca’. Chalmeta considera que gràcies a l'experiència municipal, que per ell ha estat una escola, pot afirmar ara sí que està preparat per assumir la responsabilitat d'exercir com a diputat en cas de sortir escollit. D'altra banda, gràcies també a aquest bagatge i experiència institucional, dóna el prestigi necessari que requereix la persona que ocupi el número 14 de les llistes per Barcelona. Finalment va prometre portar la veu de la comarca al Parlament i acostar el Parlament a la comarca.

11 Setembre 2010
Baix Empordà

11 de setembre al Baix Empordà

Com cada any les Seccions Locals d'Esquerra i JERC al Baix Empordà duen a terme els seus respectius actes de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Un cop més els actes començaran el dia 10 de setembre, on les Seccions Locals de Palafrugell, Palamos, Sant Feliu de Guíxols i Torroella duran a terme una xerrada, la marxa de torxes, el tradicional concert de la JERC Guíxols i l'hissada de l'estelada al Castell del Montgrí, respectivament. El dia 11 de setembre els actes continuen amb les activitats de Calonge i Sant Antoni, Palamós i Sant Feliu de Guíxols Al document adjunt podeu consultar detallament totes les activitats que es duran a terme a la nostra comarca

Maresme

Les seccions locals d’Esquerra al Maresme surten aquest cap de setmana al carrer per reclamar la Independència

Esquerra Republicana de Catalunya viurà aquesta Diada Nacional de Catalunya amb la mirada posada decididament en la Independència del país i la consecució d’un Estat propi. Per això són moltes les seccions locals d’Esquerra al Maresme que organitzen actes populars i reivindicatius per aquest cap de setmana, des de divendres a la nit fins diumenge. Aquesta vigília de la Diada Nacional, la Secció Local de Tordera organitza la segona Marxa de Torxes per la Independència, i els membres d’Esquerra Calella assistiran a la que es fa al seu municipi convocada per Calella Decideix. A Teià Esquerra també hi organitza la Marxa de les Torxes, i a més la vigília de la Diada tindrà un to més reflexiu, ja que ofereixen la xerrada “cap a la Independència” amb Pere Aragonès, Diputat al Parlament de Catalunya, a la Biblioteca de Can Llaurador . A Sant Andreu de Llavaneres la Secció Local d’Esquerra organitza un sopar amb la militància i a partir de les 12 de la nit faran l’ofrena floral.

Gavà

Esquerra-Gavà convoca demà el seu tradicional acte commemoratiu de la Diada davant el monument als Màrtirs del 1714

Demà divendres, dia 10 a partir de les 20.30 h, Esquerra-Gavà celebrarà el seu ja tradicional acte commemoratiu de la Diada davant del monument als màrtirs del setge de 1714, que comptarà amb la intervenció del diputat al Congrés Joan Tardà. Juntament amb Tardà, l’acte comptarà amb les intervencions de la portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament, Marta Jiménez, i de la presidenta d’Esquerra-Gavà, Àngels Font. Amb la voluntat que la ciutat celebrés un acte plenament reinvidicatiu en motiu de la Diada Nacional, Esquerra-Gavà ha vingut organitzant des del 1992 una convocatòria pública al carrer, en la que es conjumina la defensa dels drets nacionals i socials del país, tot situant-los en el moment polític, econòmic i ciutadà de Gavà. Des de la instal·lació del monument en memòria dels gavanencs i catalans caiguts en el setge de Barcelona del 1714 al costat de la Rambla, aquest acte hi ha anat sempre acompanyat d’una ofrena floral. Enguany, la convocatòria de les eleccions al Parlament per al 28 de novembre, juntament amb el fet que aquesta Diada serà la darrera abans de les pròximes eleccions municipals, marcaran el contingut de les intervencions dels dirigents polítics d’Esquerra.

11 setembre, breda
Breda

ERC-Breda celebra l'11 de setembre amb una ofrena i un dinar popular

Les seccions d'ERC i JERC de Breda han organitzat un any més la tradicional ofrena floral i dinar popular per commemorar l'11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya. Aquesta sèrie d'actes, que se celebren per tercer any consecutiu, començaran a les 12:30 hores a la plaça de l'Església, amb l'ofrena a l'estàtua a Mossèn Pere Ribot. El candidat a l'alcaldia de Breda, Dídac Manresa, la portaveu de JERC, Laia Jordana, i el diputat al Congrés espanyol, Francesc Canet, s'encarregaran de fer els parlaments. A les dues del migdia començarà el dinar popular, que comptarà també amb la presència de la Consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. El menú constarà d'aperitiu, amanida, arrossada, postres i begudes. Els tiquets valen 6 euros i es poden reservar trucant al telèfon 679392456 (Bernat) o enviant un correu electrònic a breda@esquerra.org L'any passat, el dinar popular va aplegar una setantena de comensals, fet que ha consolidat l'acte com un més dels que organitza al llarg de l'any la secció republicana i independentista de Breda.

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

Mateu Chalmeta és escollit candidat del Barcelonès Nord al Parlament

L'actual i únic regidor d'Esquerra Republicana a la comarca, Mateu Chalmeta, va ser escollit ahir dimecres en el Congrés Extraordinari de la Federació Comarcal del Barcelonès Nord per decidir el primer candidat de la comarca, que ocuparia la vacant del número 14 a les llistes d'Esquerra, per a la demarcació de Barcelona. Amb un discurs que va girar a l'entorn de tres motius, Chalmeta va anar desgranant els arguments que el van portar a presentar-se com a candidat: "perquè em fa il·lusió, perquè em sento preparat, i perquè toca". Chalmeta considera que gràcies a l'experiència municipal, que per ell ha estat una escola, pot afirmar ara sí que està preparat per assumir la responsabilitat d'exercir com a diputat en cas de sortir escollit. D'altra banda, gràcies també a aquest bagatge i experiència institucional, dóna el prestigi necessari que requereix la persona que ocupi el número 14 de les llistes per Barcelona. Finalment va prometre que de sortir escollit, "portaré la veu de la comarca al Parlament i acostaré el Parlament a la comarca".

Natxo Knörr, retratat davant el nou edifici del centre social d'Es Figueral.
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra acusa el batle Bauzá de retrasar el centre social per motius propagandístics

Esquerra Republicana vol fer-se ressó de les queixes dels veïns d'Es Figueral en relació al nou centre social del nucli marratxiner, les obres de construcció del qual es van donar per acabades el mes de desembre de 2009, sense que encara hagi estat inaugurat. Esquerra Marratxí es manifesta solidària amb el veïns, “que tenen molt clar –explica el president de la secció local, Natxo Knörr– que el batle José Ramón Bauzá esta esperant per inaugura-lo just abans de les properes eleccions, per poder presentar-ho com una realització de l'equip de govern del PP”. En aquest sentit, el dirigent republicà recorda que el finançament del referit centre arribà des del govern central, a través del Plan E i gràcies a esmenes presentades en el seu moment, al Congrés dels Diputats, pels representants d'Esquerra. Esquerra coincideix amb els veïns en que “a Bauzá li interessa especialment aquest inauguració, per poder presentar-la en el compte de realitzacions del seu successor a la batlia, Tomeu Oliver.

Guia't Setembre 2010
Girona

“Guia’t”, nova guia d’activitats a Girona

L’Àrea de Relacions Ciutadanes i Joventut, encapçalada pel tinent d’alcalde Miquel Poch (ERC) i el regidor de joventut Quim Ayats (ERC), juntament amb l’àrea de Cultura i Educació, han impulsat una nova guia a Girona dins la qual s’hi presentaran les diverses activitats de Girona. La Guia, sota el nom de “Guia’t”, tindrà una periodicitat mensual i s’hi recollirà les principals activitats culturals i d’oci que es faran a la ciutat, com els diversos actes musicals, arts escèniques, exposicions, actes infantils, fires i mercats, La primera edició del Guia’t ha estat aquest mes de setembre, el qual ha constat de quatre pàgines plenes d’activitats i actes. La guia serà de fàcil adquisició per la ciutadania, ja que es podrà obtenir de manera gratuïta a qualsevol punt d’equipament cultural ( museus, centres cívics, biblioteques i facultats) com així també a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana i/o l’Oficina de Turisme. L’objectiu del “Guia’t” es fonamenta en anticipar la programació dels actes a Girona als ciutadans incrementant així la seva difusió.

ERC Cervelló

Gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals... i heteros

La moció presentada per Esquerra pel reconeixement del dret que tenen totes les persones de viure en igualtat de drets, en llibertat i en la diversitat afectiva, i declarar Cervelló municipi respectuós amb la diversitat sexual, va ser aprovada amb el vot afirmatiu de tots els grups municipals del consistori. Malauradament la moció no va poder ser aprovada per unanimitat, donat que els dos regidors expulsats del Grup Municipal d'Esquerra no van votar favorablement a la moció per acabar amb la discriminació del col·lectiu gai, lesbià i transsexual. (Consta a l'acta oficial del ple). Pensem...si els heteros visquéssim en un món que fóssim els que estiguéssim en el lloc que es troben els gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, que faríem nosaltres? Per uns moments penseu, que no ens deixessin gaudir dels nostres drets com a éssers humans que som tots. Que pagant els mateixos impostos ens tractessin diferent només per la nostra condició sexual. Ja no ens estranyem de les guerres, tampoc del degoteig de les morts violentes de les dones, que dia a dia desgraciadament, s'han fet familiars entre nosaltres.