Locals d'Esquerra

Totes les notícies

fibra òptica
Gavà

Esquerra reclama que l'Ajuntament de Gavà impulsi el cablejat amb fibra òptica al municipi com a mesura en favor dels emprenedors

Esquerra-Gavà inicià el 2007 les seves peticions en favor d'aquesta infraestructura de comunicacions a la ciutat El grup municipal d'Esquerra a Gavà ha fet pública una altra proposta per a la lluita contra la crisi a la ciutat, centrada en oferir des del sector públic eines per al teixit industrial i els emprenedors de la ciutat, i concretament ha presentat una proposta per cablejar amb fibra òptica tant la xarxa urbana com les zones industrials i els comerços. A més, aquesta infraestructura de telecomunicacions que beneficiaria al conjunt de la població que vulgui accedir als serveis d'internet a molt alta velocitat, amb una inversió total de 7 milions €. La portaveu municipal d'Esquerra Gavà, Marta Jiménez ha recordat que en aquests moments, "malgrat venim fent propostes des del 2007, el govern municipal encara no ha dotat la ciutat d'una estratègia en telecomunicacions que permeti tenir a empreses i ciutadans uns serveis de qualitat a preus ajustats, que permeti millorant la competitivitat del nostre teixit productiu".

Vegueria Penedès
Anoia

El Penedès serà Vegueria si els Ajuntaments ho acorden

Els tres diputats del Penedès que té Esquerra (Marina Llansana, Miquel Carrillo, Bernat Valls) han volgut expressar en una roda de premsa conjunta que “Esquerra manté l’objectiu d’una divisió territorial amb vuit vegueries”. Els altres dos diputats republicans que han comparegut, el ponent de la llei Miquel Àngel Estradé i Marta Cid, representant de les Terres de l’Ebre, han confirmat la voluntat inequívoca d’Esquerra de fer realitat la vegueria Penedès. Esquerra ha tingut especial cura en què la llei aprovada mantingui viva l’opció que permet assolir l’objectiu de vuit vegueries per a Catalunya. “Els ajuntaments –ha explicat Carrillo– tenen la facultat de proposar la vegueria Penedès”. I s’ha mostrat convençut d’aconseguir els dos terços dels ajuntaments que fan falta per activar la petició. No ha estat fàcil aconseguir la via dels ajuntaments, però ara ningú no la mourà. Esquerra és conscient que el camí és llarg, però no ens espanta perquè l’objectiu és clar.

Pere Muñoz
Ebre

Muñoz denuncia que Foment no vol executar el projecte de millora de l'accés de les Cases d'Alcanar amb l'N-340

El senador republicà Pere Muñoz, portaveu de l’Entesa en la Comissió de Foment del Senat, va formular el passat mes de juny quatre preguntes escrites sobre la previsió d’execució d’una partida de 400.000 € aconseguida per Esquerra en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat per tal de millorar l’accés a les Cases d’Alcanar amb la N-340, enfront del restaurant “Conill”. Les preguntes de Muñoz demanaven la previsió del Govern espanyol per redactar un estudi per millorar la seguretat de l’accés a les Cases i la seva connexió amb la N-340; les previsions d’execució de la partida pressupostària, com pensava portar-ho a terme; i amb quines mesures i terminis es faria. Podeu veure el contingut de les preguntes a: http://www.senado.es/legis9/expedientes/684/index_684022466.html http://www.senado.es/legis9/expedientes/684/index_684022469.html El senador republicà ha recordat que aquesta és una “demanda històrica” de la gent de les Cases i “no podem esperar a que hi hagi més accidents per arreglar-ho perquè tal com està ara, aquest és un punt viari molt perillós”.

Federació de Lleida

L'Oficina Antifrau troba indicis de finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música

Els diputats del Grup Parlamentari d'Esquerra que han participat als treballs de la comissió, Pere Bosch i Maria Àngels Cabasés, consideren que l'informe reconeix que ‘hi ha prou indicis que apunten a l'ús de l'estructura del Palau de la Música per part dels seus antics gestors per tal de donar cobertura a tot tipus de flux irregular de fons, inclòs el finançament irregular de partits polítics' . Segons els diputats d'Esquerra, ‘l'informe diu explícitament que entre les irregularitats hi hauria la facilitació de transaccions econòmiques entre adjudicataris de determinats contractes públics i responsables polítics amb capacitat concreta en les estructures del poder adjudicador, destinades en aquest cas a finançar la formació política corresponent' . Bosch i Cabasés també consideren que ‘l'informe de l'Oficina Antifrau justifica els fets que s'investiguen per la comissió d'investigació, ja que diu que hi ha dubtes més que evidents relacionats amb la vinculació de CDC amb determinats contractistes o proveïdors del Palau que no han pogut justificar les feines facturades i cobrades' .

Amposta

Els estudis d'INEFC a Amposta

El passat diumenge, durant el berenar popular organitzat per l’Associació de veïns del barri del Grau, un ampostí em va cridar i em va dir: “Xeic, què ha passat que ens ho han pres això?“. Parlava de la decisió del Consell Rector pel que fa a la descentralització dels estudis universitaris d’INEFC cap al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La meva resposta va ser contundent i clarificadora: “No, no ens han pres res! Ens hem guanyat un tros de pastís que de sortida no teníem. Amb la decisió de repartir els estudis entre Amposta i Cambrils, ja tenim universitat a Amposta. Partíem de zero i entre tots hem fet possible allò que ara fa 6 anys era impensable”. La decisió d’aprofitar els potencials i punts forts de les dues principals candidatures, Amposta i Cambrils, ha estat la més encertada. Tot i no estar definit amb detalls com es distribuiran aquests estudis, sí que se n’extreu que Amposta, un cop més, optarà per l’especialització, la recerca i la investigació.

Amposta

Marta Cid demana al PP que retiri la demanda d’informe del Consell de Garanties Estatuàries per poder debatre sobre els bous tradicionals al Ple del Parlament de dimecres

En roda de premsa conjunta, el diputat Francesc Sancho (CiU) i les diputades Núria Ventura (PSC) i Marta Cid (Esquerra) han acusat el PP de malbaratar una oportunitat històrica per a les festes tradicionals amb bous. Aquest matí, en roda de premsa conjunta, el diputat i les diputades del Parlament de Catalunya Francesc Sancho (CiU), Núria Ventura (PSC) i Marta Cid (Esquerra) han expressat “la seva decepció” per la decisió del PP de demanar al Consell de Garanties Estatutàries un informe sobre la proposició de Llei de regulació de les festes tradicionals amb bous que s'hauria de debatre aquest dimecres al darrer ple del Parlament de Catalunya. Els diputats han recordat que el PP, fins fa pocs dies, havia anunciat que no demanaria l’informe i ara, “per impedir que es pugui debatre i aprovar la proposició, l’ha demanat, com a simple rèplica per la possible aprovació de la ILP sobre les corridas que també es debatrà dimecres”. La demanda d’aquest informe fa que el Consell de Garanties tingui fins a un mes per dictaminar, i, si com tot fa preveure després d’aquest darrer ple de juliol ja no es tornen a convocar més plens i es dissol el Parlament per convocar eleccions, llavors la proposició de Llei decaurà i s’haurà de tornar a iniciar de cap i de nou tot el procés la propera legislatura.

Igualada

Joan Manel Tresserres i Joan Puigcercós presenten a Igualada els continguts de la Llei del Cinema

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 1 de juliol la nova Llei del cinema, que entrarà en vigor a principis del 2011. El conseller Joan Manuel Tresserras, el líder d’ERC Joan Puigcercós i la diputada Marina Llansana van ser a Igualada per parlar-ne, i en van destacar la importància pel canvi de tendència que representa. En aquest sentit, Joan Puigcercós va explicar que aquesta va ser la primera llei aprovada després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, ‘cosa que demostra que malgrat tot, el país va endavant’. El president d’ERC també va dir que la llei significa ‘un canvi de tendència molt important per a la llengua catalana’ i que ‘equilibra el territori’, perquè augmentarà l’oferta de cinema en català a poblacions on fins ara no n’hi havia. Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va dir que ‘la llei corregirà una anomalia democràtica’, ja que un dels seus eixos d’acció és igualar la presència del català —‘fins ara pràcticament inexistent’— a la del castellà a les sales de cinema.

Premià de Mar

Subvenció de 700.000€ per a l’Amistat.

La Regidoria de Cultura rep una subvenció de 700.000€ per a la reforma del Centre Cultural l’Amistat per a aquest 2010. El nostre regidor Josep Maria Molins, ha indicat que aquesta subvenció els permet anar més tranquils en matèria pressupostària pel que fa a l’Amistat. Els propers dies, les obres de remodelació de l’Amistat començaran la segona fase, que inclou els espais interiors, les instal·lacions i els serveis.

Anoia

ERC Anoia presentarà una mocions als Ajuntaments per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència

La Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya presentarà, a tots els consistoris on gaudeix de representació, una moció instant el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. Per ERC a l’Anoia, la presentació d’aquesta moció respon a la voluntat d’instar als càrrecs electes dels municipis, a seguir treballant per constituir un Estat propi; així, l' objectiu d’aquesta exposició és intentar convèncer a les bases d'altres partits, com PSC i CiU, a sumar esforços en la consecució de la independència des de l'àmbit municipal.

Anoia

Joan Manel Tresserres i Joan Puigcercós presenten a Igualada els continguts de la Llei del Cinema

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat 1 de juliol la nova Llei del cinema, que entrarà en vigor a principis del 2011. El conseller Joan Manuel Tresserras, el líder d’ERC Joan Puigcercós i la diputada Marina Llansana van ser a Igualada per parlar-ne, i en van destacar la importància pel canvi de tendència que representa. En aquest sentit, Joan Puigcercós va explicar que aquesta va ser la primera llei aprovada després de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, ‘cosa que demostra que malgrat tot, el país va endavant’. El president d’ERC també va dir que la llei significa ‘un canvi de tendència molt important per a la llengua catalana’ i que ‘equilibra el territori’, perquè augmentarà l’oferta de cinema en català a poblacions on fins ara no n’hi havia. Per la seva banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va dir que ‘la llei corregirà una anomalia democràtica’, ja que un dels seus eixos d’acció és igualar la presència del català —‘fins ara pràcticament inexistent’— a la del castellà a les sales de cinema.

bous, parlament
Ebre

Marta Cid demana al PP que retiri la demanda d’informe del Consell de Garanties Estatuàries per poder debatre sobre els bous tradicionals al Ple del Parlament de dimecres

Aquest matí, en roda de premsa conjunta, el diputat i les diputades del Parlament de Catalunya Francesc Sancho (CiU), Núria Ventura (PSC) i Marta Cid (Esquerra) han expressat “la seva decepció” per la decisió del PP de demanar al Consell de Garanties Estatutàries un informe sobre la proposició de Llei de regulació de les festes tradicionals amb bous que s'hauria de debatre aquest dimecres al darrer ple del Parlament de Catalunya. Els diputats han recordat que el PP, fins fa pocs dies, havia anunciat que no demanaria l’informe i ara, “per impedir que es pugui debatre i aprovar la proposició, l’ha demanat, com a simple rèplica per la possible aprovació de la ILP sobre les corridas que també es debatrà dimecres”. La demanda d’aquest informe fa que el Consell de Garanties tingui fins a un mes per dictaminar i, si com tot fa preveure després d’aquest darrer ple de juliol ja no es tornen a convocar més plens i es dissol el Parlament per convocar eleccions, llavors la proposició de Llei decaurà i s’haurà de tornar a iniciar de cap i de nou tot el procés la propera legislatura.

Lleida

Esquerra afirma que les conclusions del Pacte Local d'Habitatge (PLH) constaten el fracàs de les polítiques d'habitatge empreses per l'alcalde Ros

Bergés: “Que quatre mil famílies no puguin accedir a un pis en els propers cinc anys demostra que el govern no ha fet els deures, perquè ha estat més pendent de l’arquitectura d’aparador que dels problemes quotidians” El Grup Municipal d’ERC a la Paeria afirma que els resultats del Pacte Local d’Habitatge (PLH), les conclusions del qual arriben amb gairebé un any de retard, constaten el fracàs de les polítiques d’habitatge empreses durant aquest mandat per l’alcalde Ros. A més a més, moltes de les solucions que aconsellen prendre els experts que han elaborat aquest pla ja havien estat recomanades per activa i per passiva durant els darrers anys en comissions i plens per part del Grup Municipal d’ERC (i només cal consultar l’hemeroteca de la web d’ERC www.montseberges.cat per esbrinar-ho.). La portaveu d’Esquerra a la Paeria, Montse Bergés, explica que una de les conclusions del pla és que 3.300 famílies no podran accedir a un pis en els propers cinc anys.

estelada i ajuntament
Molins de Rei

Esquerra presenta una moció al Ple de l’Ajuntament per instar el Parlament a iniciar un procés democràtic cap a la independència de Catalunya

Esquerra-Molins de Rei va  presentar una moció al darrer Ple de l'Ajuntament que es va aprovar amb els vots d'IiE, CiU i CUP instant el Parlament de Catalunya a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional.

Cassà de la Selva

S'inicien els tràmits per declarar el sistema hidràulic de Can Vilallonga Bé Cultural d'Interès Nacional

El Consorci de les Gavarres, conjuntament amb els municipis que en formen part, estan treballant intensament perquè les gavarres siguin declarades zones d'interès etnològic. Dins aquest àmbit s'han inventariat un seguit d'elements patrimonials com són: Molí d'en Frigola, Molí del Mas Xifra de Vall, Molí de Canyadell, Rajoleria de Can Frigola, Forn Gran, Sistema hidràulic de Can Vilallonga, pous de glaç de la Font d'en Salomó, Font Picant, Mina "Victoria Esperanza" i Mina "Niño Jesús". Aquest inventari s'ha presentat al Departament de Cultura de la Generalitat que ha iniciat l'expedient per declarar aquests elements patrimonials Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Aquesta és la figura de màxima protecció dels béns culturals, i al nostre municipi tan sols hi havia fins al moment la Torre Selvana, que a mitjans del segle XX va ser declarat BCIN. Amb aquesta posada en valor d'aquest patrimoni etnològic, s'avança un pas més per fer de Can Vilallonga un centre de referència del massís, tal i com ja defensàvem en el pla d'equipaments presentat per l'acutal equip de govern.

Simat de la Valldigna

SIMAT RECUPERA L'ANTIGA SENDA DE LA COVA DE PATRICIO

La Mancomunitat de la Valldigna, en col•laboració amb la regidoria de medi ambient de l'ajuntament de Simat de la Valldigna i el Grup de Muntanya Valldigna han recuperant una de les rutes històriques mes característiques del terme simatero, la senda que puja fins a la “Cova de Patricio”. Esta cova esta situada en la muntanya del Toro, s’accedeix de la mateixa població, pujant per una senda de muntanya que ens porta fins als peus de la mateixa cova, des d'on tenim impressionants vistes del Monestir de Valldigna i la pròpia població de Simat de la Valldigna, així com podem contemplar una excel•lent vista panoràmica de la Valldigna i de totes les muntanyes que la rodegen. Tant el president de la Mancomunitat Luis Ferrando, com el regidor delegat de Medi ambient de l'ajuntament de Simat de la Valldigna Joan Serra, destaquen de la importància de recuperar el patrimoni viari de les nostres muntanyes, ja que durant molts anys s'utilitzaven com a mitjà de vida per als habitants de la nostra comarca, amb esta actuació recuperem una ruta la qual estava molt demandada per la població simatera.

Tavernes de la Valldigna

Comunicat d'Esquerra Republicana del País Valencià respecte de les accions dutes a terme per la Interampa de la Valldigna

"La INTERAMPA de la Valldigna, que a agrupa a les associacions de pares i mares d'uns 10 centres d'ensenyament de la Valldigna, vol amb les seves concentracions i mobilitzacions fer escoltar el seu malestar pel retràs en les obres del nou centre de secundaria, que haurien d'haver estat acabades per l'inici del curs 2010/11 però que actualment es troben paralitzades, així com per l'ordre de la Conselleria que regula el pas de l'alumnat del primer cicle d'ESO de tota La Valldigna als instituts de Tavernes, malgrat que les obres no estan finalitzades. Aquest trasllat implicaria la instauració del doble torn lectiu, la qual cosa truncaria els estudis musicals i la pràctica d'esports o activitats extraescolars de molts alumnes, a més de provocar una situació d'amuntegament i caos que es podria evitar, segons demana la INTERAMPA, si l'alumnat de primer cicle de la ESO continuarà als centres de primària fins que el nou IES “La Valldigna” estiga completament acabat. Segons ha sentenciat la INTERAMPA – Valldigna en un comunicat, 'sabem que la nostra proposta és la més sensata, coherent i econòmica; a més a més, no amuntegarem els nostres fills i filles en unes instal•lacions caduques, amb greus deficiències que repercutiran negativament amb la qualitat educativa en general'.

Malgrat de Mar

Paguem dues vegades!

ERC va demanar l’any 2006 a l’equip de govern que prengués les mesures oportunes per solucionar les cantonades dels carrers de nova remodelació, cantonades punxagudes que dificultaven el gir dels vehicles. (veure butlletí d’ERC núm. 15) L’equip de govern va desestimar aquesta proposta però casualment al llarg d’aquest temps ha anat arreglant aquestes cantonades per facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda i a la vegada el gir dels cotxes que hi circulen. Per la falta de previsió d’uns governants que no escolten (PSC-PP), els malgratencs hem hagut de pagar en aquests trams dues vegades l’obra.

Malgrat de Mar

Plafons municipals només per empreses

Amb l’objectiu d’evitar l'embrutiment de façanes, parets i mobiliari urbà, l'Ajuntament va instal·lar el febrer de l'any passat, 16 plafons d'expressió ciutadana i participació per diferents punts del municipi. Actualment la majoria de vegades els plafons s’han convertit en espais de publicitat d’empreses i, les entitats sense ànim de lucre, no disposen de cap espai per publicitar les seves activitats. Des d’ERC demanem una solució!