Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sopar-AAVVGavaMar-EsquerraGava
Gavà

Anna Simó i els regidors d'Esquerra-Gavà es reuneixen amb l'AAVV Gavà Mar

Ahir dilluns, a la nit, la diputada al Parlament Anna Simó, els regidors Marta Jiménez i Andreu Pérez i el secretari local de programes Josep Campmany es van reunir en un conegut restaurant de Gavà amb la presidenta de l'AV de Gavà Mar, Elisabet Martínez, el vicepresident Àlex Sànchez i l'assessor jurídic, David Jurado i el vocal Marc Ebri. En la reunió es van tractar els diversos punts problemàtics del barri i els representants d'Esquerra vam adoptar compromisos ferms d'actuació per al dia de després de les eleccions. En concret, els punts a tractar van ser: 1.- Problemàtica aeronàutica: Esquerra segueix a disposició de l'AV per vehicular qualsevol proposta a les cambres parlamentàries. A més, es continuaran vigilant les eventuals intencions d'AENA d'implantar en un futur l'operació amb pistes independents, per tal d'impedir-ho. 2.- Institut-escola per al barri: Esquerra dóna ple suport a la petició emanada de l'AMPA del CEIP Gavà Mar. 3.- Prostitució a la via pública: Esquerra es compromet a tornar a impulsar la llei de regulació de la prostitució, que ja es va pactar el 2006 amb el PSC i de la qual hi ha un avantprojecte escrit.

Anna-Simo-petit-format-Gavà
Gavà

La portaveu d'Esquerra, Anna Simó, ve a Gavà per parlar i escoltar apoderats i simpatitzants

Ahir dilluns, 15 de novembre, les persones que faran d'apoderats a les eleccions del 28 de Novembre, i altres simpatitzants i electors d'Esquerra-Gavà, van tenir l'oportunitat de discutir i comentar amb la portaveu parlamentària Anna Simó el balanç de legislatura i el programa de cara als propers quatre anys al Parlament i a la Generalitat. Durant l'hora llarga que va durar la reunió, els assistents van poder adreçar tot tipus de preguntes i comentaris a la diputada, que van ser contestats o comentats i van donar lloc a un intens i profund intercanvi d'opinions. La secció local d'Esquerra-Gavà va plantejar l'acte tant per reconèixer la feina dels apoderats en les eleccions, ja que dediquen de forma voluntària el seu temps al partit en una ocasió tan assenyalada, com per intentar tapar la bretxa que es diu que separa els ciutadans dels representants polítics. Durant la trobada, Anna Simó va destacar per la seva franquesa, claredat en les exposicions, i coneixement de primera mà de tots els mecanismes i situacions governamentals i parlamentàries, cosa que va donar lloc a una amena tertúlia plena de continguts.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Puigcercós a Vilafranca del Penedès

El dissabte 13 de novembre a Vilafranca del Penedès, vam poder gaudir d'un dinar amb en Joan Puigcercós, cap de llista a les eleccions de la Generalitat de Catalunya del proper 28 de novembre per Esquerra Republicana de Catalunya. L'independentisme porta nom de Joan en aquestes eleccions, però això no vol dir que tots siguin iguals. Si bé els inicis arrosseguen la il·lusió, la història comporta experiència, amb encerts i errors, però també amb aprenentatge continu. Un aprenentatge que ha reforçat, però mai ha posat en dubte, el nostre leif motive originari: tota nació necessita un Estat. I no és tan sols una qüestió identitària, sinó també de qualitat de vida. No formem part d'un Estat equànime i la via autonomista ha estat finada per qui té el poder de decisió. Tota promesa de negociació o de millora no pot ser més que paper mullat després d'un procés estatutari on si alguna cosa ha quedat ben entenedora no són les retallades al seu articulat, sinó el desig de desintegrar-lo sencer.

Freixanet i López, amb Joan Rovira, del CEO
Osona

El Conseller Huguet als empresaris d'Osona: "cal ser realista i afrontar els problemes, com l'espoli fiscal"

En un acte organitzat pel Consell d'Empresaris d'Osona, el Conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, el republicà Josep Huguet, ha parlat sobre el present i el futur de l'economia catalana. Huguet ha fet una crida a la implicació de l'empresariat i el sector financer en la superació de la crisi apostant per la inversió en els sectors productius innovadors i en la internacionalització de l'empresa catalana. El republicà també ha apostat per una reforma profunda de l'administració que suposo un alleugeriment de la burocràcia, facilitant els tràmits a la ciutadania, als autònoms i a les empreses. El republicà ha volgut manifestar que Catalunya té una llosa damunt que li dificulta la sortida de l'economia i el desenvolupament econòmica: l'espoli fiscal imposat per l'Estat Espanyol. Josep Huguet ha fet una crida als empresaris a prendre consciència d'aquesta realitat i no ignorar-la: "s'ha de ser realista i afrontar els problemes, com l'espoli fiscal". També ha dit que no tenir estat és una debilitat dels catalans en el món global.

Joan Puigcercós amb els assistents a la tertúlia
Sant Adrià de Besòs

Joan Puigcercós a una tertúlia d'actualitat a Sant Adrià

Joan Puigdercós, president d’Esquerra Republicana, va participar el passat divendres, 5 de novembre en una nova sessió de les tertúlies d’actualitat que organitza l’entitat adrianenca Sab.cat. Pregunta. Quantes coses s'han de fer en campanya electoral que no faries mai si no fós per aquesta circumstància? Resposta. És una bona pregunta. Crec que fem coses que no faríem a la vida normal perquè la nostra vida com a polítics, en el meu cas, és en el Parlament. Amb les sessions cada quinze dies, amb les comissions, les preparacions de les reunions de grups, etc. Després hem de fer molt territori. En el meu cas intento cada divendres anar a visitar una escola, una empresa i una entitat social. L’escola perquè són el futur, les empreses el present i les entitats socials perquè les que aguanten el país. Però, és Joan Puigdercós junt a Pedro de la Prada, president de Sab.cat. Foto: Sab.catclar, quan hi ha campanya, s’afegeix la campanya. I les campanyes, malauradament crec que cada cop perdem continguts, debats de fons, serens, tranquils i et fan fer coses raríssimes.

Vilassar de Mar

Acte central de campanya al Maresme

Us informem de l'acte central de campanya al Maresme. Serà el dilluns dia 22 a les 8 del vespre al Tecnocampus Mataró-Maresme. Hi assistirà el President d'Esquerra, Joan Puigcercós, el President del Parlament, Ernest Benach, Gemma Lago representant de les JERC, i Pere Aragonès, primer candidat comarcal. Properament rebreu més informació de l'acte i la convocatòria detallada. Us agrairiem que confirmessiu l'assistència a maresme@esquerra.org o al 661 38 05 95  

Cassà de la Selva

Es restauren les façanes de Can Nadal

L'edifici de Can Nadal, dependència municipal que actualment acull la seu de l'Ajuntament, es veurà afectat per obres durant els propers mesos. Aquestes consisteixen en la rehabilitació de les 4 façanes Tot l'edifici en conjunt presenta un estat de deteriorament important, accentuat per les humitats i per algunes cornises que s'han anat desprenent puntualment. Aquest darrer aspecte és el que ha motivat l'equip de govern a fer front a aquestes obres ja que suposa un elevat risc pels usuaris i assistents a l'Ajuntament. Per tant, les actuacions que es realitzaran afectaran les 4 façanes de l'edifici, es fixaran els ornaments, s'eliminaran les humitats i per últim es millorarà el tema de tancaments fet que generarà a la vegada un estalvi energètic en el conjunt de l'edifici. Un cop redactat el projecte, que data del març de 2009, s'han estat buscant els recursos suficients que s'han obtingut a partir d'una subvenció de 40.000 euros de la Diputació de Girona i 45.000 euros més del Departament de Cultura de la Generalitat.

Penedès

Joan Puigcercós: “iniciem una nova etapa, ara cal el referèndum per la independència”

Esquerra va celebrar dissabte 13 de novembre el seu acte central de campanya. En aquest acte el candidat a la presidència, Joan Puigcercós, va reafirmar-se en l’aposta dels republicans de condicionar tot pacte de govern a la celebració d’un referèndum per la independència de Catalunya. Puigcercós també va destacar, davant les més de 300 persones que van assistir a l’acte, que Esquerra, tot i les crítiques, ha mantingut sempre una posició coherent entorn a la vegueria Penedès –primer la llei i desprès la vegueria pròpia- però va criticar que CIU ara afirmin que les vegueries “no toquen”. Quan falten pocs dies per les eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós va fer parada a Vilafranca i va participar a l’acte central de campanya al Penedès. Davant de més de 300 persones, el candidat independentista va reafirmar-se en la seva aposta per condicionar qualsevol pacte de govern per la propera legislatura a la celebració d’un referèndum per la independència.

Casaldeljovent
Prats de Lluçanès

El Casal del Jovent és de tots i totes

En el Ple Municipal del dia 30 de setembre, el govern de CiU a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès va aprovar el Reglament de règim intern del Casal del Jovent. El grup d'Esquerra, tot i reconèixer el treball realitzat i la necessitat d'aquest document, vam votar en contra del text perquè es va elaborar sense comptar amb l'opinió i participació de qui n'ha de ser usuari: el jovent del poble. El regidor de joventut de l'Ajuntament va adquirir el compromís de, en el termini d'exposició al públic, fomentar-ne la participació. Com que no és així, Esquerra pren la iniciativa i acosta aquest document als joves i a tota la població en general. Així doncs, es convoca una trobada el DIJOUS, 18 DE NOVEMBRE A LES 8 DEL VESPRE AL CASAL DEL JOVENT. Allà, explicarem el document, el debatrem i tothom podrà aportar-hi propostes. Si no podeu assistir-hi, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres i fer-nos arribar aportacions a partir del correu electrònic erc@pratsdellucanes.cat; participant en aquest fòrum; a l'esdeveniment del facebook o mitjançant el telèfon 608417356.

Agustí Cerdà durant el Congrés
Simat de la Valldigna

Esquerra assisteix al XIIé Congrés de La Unió de Llauradors i Ramaders

Ahir diumenge tingué lloc a Paterna, el XIIé Congrés de La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià. Fou elegit secretari general Ramón Mampel davant l'assistència de vora 250 delegats en representació de tot el País Valencià. A l'acte assistiren diferents entitats, partits polítics i sindicats. Entre els assistents, Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià i Joan Serra, regidor d'Agricultura i Medi Ambient de Simat de la Valldigna. Les primeres paraules del nou secretari afirmaven que " la terra és un regal que ens han deixat els nostres avantpassats, i que és responsabilitat de tothom, de la societat valenciana, mantenir i cuidar del nostre patrimoni i traslladar-lo als jóvens en les millors condicions possibles. Una ordenació real, dialogada, consensuada i sostenible del nostre territori rural es fa imprescindible en aquestos moments" Joan Serra reclamava a l'administració valenciana unes polítiques per potenciar i millorar el camp valencià.

Oriol Rovira, regidor a l'Ajuntament
Barberà del Vallès

ERC demana un creixement sostenible de la ciutat

Esquerra no va donar suport al Pla de Millora Urbana que el PSC va presentar en el darrer Ple per tal de dessenvolupar l'àrea on es trobava l'empresa IMAVI. Aquest pla preveu la construcció de 162 habitatges que representarien uns 350 ciutadans i ciutadanes nous a la nostra ciutat. El nostre regidor, Oriol Rovira, va criticar que el PSC "no opti per una ciutat compacta sino per una ciutat massificada" i considera desproporcionada la construcció d'edificis de fins a 9 plantes. Des d'Esquerra també es va demanar que en un moment en el que ja ens trobem amb una manca de serveis públics (escola, institut, llars d'infants, centre cívic,...) se segueixi amb els mateixos errors del passat, amb un ritme urbanísitc il·lògic. Rovira va exposar que "la crítica situació i la manca d'idees que té el PSC per buscar nous ingressos fa que continuïn amb els mateixos errors de joventut i buscant l'Impost de Construccions com si fós la única via de finançament". Durant el debat, el portaveu socialista va informar que el seu grup donaria suport a tota proposta que tinguessin de passar de terreny industrial a residencial.

Oriol Rovira, regidor a l'Ajuntament
Barberà del Vallès

Entitats i Fira d'Entitats

Sempre és positiu apostar per l’associacionisme, apostar per aposar els mitjans per tal que la societat es pugui agrupar segons les seves inquietuds, gustos o aficions i així des de la relació entre les persones treballar per a una millora de la societat que ens envolta. L’associacionisme és i ha de ser una forma on cadascú, des d’allà on creu pugui aportar pel bé comú. Així és com des d’Esquerra entenem l’associacionisme i per això volem seguir apostant-hi i fent-lo créixer. Per això creiem que l’Ajuntament no pot crear entitats, si no que ha de posar els mitjans perquè se’n formin de noves i per recolzar a les existents. Entenc que l’Ajuntament no pot crear-les ja que està evitant un dels pilars bàsics que és que les entitats sorgeixin d’una in quietud popular, sense estar tutelades i puguin tenir llibertat d’expressió i esperit crític. Dins d’aquest panorama general de promoció de les entitats tenim la Fira d’Entitats, una bona eina per a donar a conèixer les moltes i diverses entitats que tenim i que ajuda a tenir un accés còmode i directe a elles.

Joan Vea, secretari d'economia d'Esquerra Camp de Morvedre
Camp de Morvedre

Esquerra Camp de Morvedre participà dissabte en la concentració contra el feixisme i racisme a València

   Esquerra Camp de Morvedre va participar dissabte en la concentració contra el feixisme i racisme que convocava la Plataforma d'Acció Popular contra la Impunitat. “És vergonyós que al nostre país els atacs de l’extrema dreta seguisquen gaudint d’impunitat. No oblidem que fins i tot ha hagut víctimes mortals, atacs a seus i membres d’associacions, sindicats i partits politics que patim agressions i atemptats contínuament. Des d’Esquerra reivindinquem amb contundència l'estricta garantia del compliment dels drets humans i la fi dels discursos feixistes, racistes i homòfobs, en molts casos amb la complicitat dels governants” declarava Joan Vea, membre de les JERPV i secretari d’economia comarcal. Al mateix temps el secretari d’Educació d’ERPV, el saguntí Ximo Graña, participava a la seu de la Intersindical Valenciana en la II jornada de FP on s’hi han tractat temes referents a la seguretat i la salut laboral així com la situació de la Formació professional a nivell europeu i a l’Estat espanyol.

Catalunya del Nord

Nou president de la Regió: Quines conseqüències per a la Catalunya Nord?

Sense sorpresa, Cristian Bourquin ha estat elegit nou president de la Regió Llenguadoc Rosselló. Quines conseqüències en cal esperar per a la Catalunya Nord? Per als més optimistes el fet de que sigui un català el màxim representant de la institució regional ha de significar un canvi d'orientació en la política menada fins avui pel Consell Regional i hauria de servir per contrarestar la discriminació que ha patit la Catalunya Nord en matèria d'inversions i desenvolupament. Aquest posicionament, humanament comprensible, és políticament inacceptable doncs suposa legitimar la discriminació patida per el nostre poble en favor del departaments d'origen dels anteriors presidents. Esquerra Republicana de Catalunya creu que l'esperança i la valoració d'un elegit no pot dependre del seu lloc d'origen sinó de les seves actuacions i fets, motiu que ens fa ser escèptics sobre la futura tasca del nou president. Com ell mateix recorda, Cristian Bourquin ha estat un fidel col·laborador del desaparegut Georges Frêche, fruit de dècades de treball al seu costat.

Federació de Girona

Esquerra reivindica el sector turístic com a motor per sortir de la crisi i diu que cal avançar cap a un model turístic que reforci la potencialitat del territori

El diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya i número 2 per Esquerra al Parlament, Pere Vigo, ha explicat avui que “el sector turístic és cabdal per al desenvolupament i l’economia de les comarques gironines”. Per aquest motiu, ha dit Vigo, aquesta realitat obliga a prioritzar tota acció que garanteixi la seva permanència quantitativa i que millori la qualitativa. Per aquest motiu Esquerra proposa noves mesures orientades a l’evolució del model turístic, posant en valor el patrimoni cultural, natural i històric gironí, i subratllant els valors que diferencien i singularitzen el país respecte altres destinacions competidores. El model de sol i platja ja està esgotat. Esquerra també proposa actuacions planificades amb els agents i operadors de formació, promoció, diversificació de l’oferta, orientació de la demanda i desestacionalització i innovació del producte. “En un moment de crisi econòmica hem d’evitar de totes maneres que un sector econòmic vital per a les comarques gironines com és el turisme se’n pugui ressentir”.

cartell
Berguedà

Acte central de Campanya al Berguedà

La candidata per Barcelona Anna Simó portarà a terme l'acte central de campanya de les Eleccions al Parlament de Catalunya. L'acte tindrà lloc al Centre Cívic de Berga a dos quarts de nou del vespre el proper dijous dia 25 de novembre. Us hi esperem. No hi podeu faltar!!!

Candidats i candidates d'Esquerra al mercat de Tàrrega
Tàrrega

Esquerra explica a Tàrrega les seves propostes a peu de carrer

Esquerra i les JERC han donat a conèixer les seves propostes electorals a les persones d’arreu de la comarca que eren avui al mercat setmanal de Tàrrega. M. Àngels Cabasés, la segona a la llista d’Esquerra a Lleida i Marta Vilalta, que ocupa la cinquena posició representant de les Joventuts d’Esquerra, han estat a Tàrrega acompanyades d’un grup de militants i altres candidats del partit. Durant la visita al mercat de Tàrrega, les candidates d’Esquerra s’han donat a conèixer a la ciutadania i comerciants que s’aplegaven avui a la capital de l’Urgell en motiu del mercat setmanal. Les candidates han recordat als targarins i targarines que poden conèixer més a fons les propostes electorals d’Esquerra el proper dijous 18 de novembre, que és quan tindrà lloc l’acte polític d’Esquerra a Tàrrega. A l’acte, que tindrà lloc a les 21.30 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tàrrega (Plaça Major, 1), hi participaran el cap de llista per Lleida a les eleccions al Parlament de Catalunya, Carmel Mòdol, i el diputat al Congrés a Madrid, Joan Tardà.

Sant Just Desvern

Al Govern, gent valenta! Tertúlia amb Marina Llansana i Sebastià Alzamora, oberta a tots els veïns i veïnes

El proper dimecres dia 17 la Sala Piquet de l'Ateneu (C. de l'Ateneu, 3-5) acollirà l'acte Al Govern, gent valenta! organitzat per la secció local d'Esquerra de cara a les properes eleccions del 28 de novembre. L'acte és obert a tothom que hi vulgui participar i serà una trobada distesa i oberta a tothom que hi vulgui participar. Tots els assistents estan convidats a un petit refrigeri durant l'acte.   L'acte comptarà amb la presència de Marina Llansana, diputada al Parlament i Vicesecretària general d'Acció Sectorial i Programes d'Esquerra, i Sebastià Alzamora, escriptor i responsable del Pla de Foment de la Lectura 2008 - 2011 del Govern de la Generalitat. Tots dos ens explicaran què a fet Esquerra des del Govern de la Generalitat i quines propostes tenim de cara a la propera legislatura. També ens explicaran com han afectat i com afectaran aquestes propostes als ciutadans i ciutadanes de Sant Just. Parlarem de la Llei de Barris, la Llei de Dependència, el Codi de Consum, la Llei d'Educació, la construcció i posada en funcionament de l'Hospital Moisès Broggi o el Pla d'Equipaments Culturals de Catalunya.