Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Terrassa

Multitudinària concentració ciutadana a Terrassa contra de la sentència del Estatut

"La concentració sobiranista més gran en els últims trenta anys, jo no havia vist mai res igual". Així definia el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Isaac Albert, la concentració ciutadana que va tenir lloc ahir al Raval de Montserrat per demostrar el rebuig a la retallada de l'Estatut. Prop de mig miler de terrassencs i terrassenques es van sumar a la crida de la plataforma Terrassa Decideix. El seu coordinador general, Àngel Casanovas, es va adreçar als assistents, exigint el dret de decidir del poble català i reclamant respecte a la seva voluntat expressada democràticament. També va fer una crida massiva a mobilitzar-se i a participar a la gran manifestació del dia 10 a Barcelona. Nombroses entitats i partits polítics van participar en la concentració. Especialment nombrosa ha estat la participació d’Esquerra i les JERC. A part dels dirigents locals d’ambdues formacions i de militants i simpatitzants, també s’hi va veure al candidat comarcal a les properes eleccions del Parlament, Marc Sanglas, la presidenta del Vallès Occidental, Gloria Ullés i l’alcalde de Rellinars, Francesc Sales, entre d’altres.

Vilafranca del Penedès

Moció descafeinada pel Ple extraordinari

PLE EXTRAORDINARI DE POSICIONAMENT DAVANT LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. En resposta als recursos d’inconstitucionalitat presentats, el passat 28 de juny el Tribunal Constitucional va emetre la sentència sobre l’Estatut, el que ha significat una segona retallada greu i, en conseqüència, un xoc de legitimitats. D’una banda, suposa una col·lisió amb la legitimitat del poble de Catalunya, que ja va expressar a les urnes per referèndum el seu consentiment. D’altra banda, el fet que la sentència l’hagi emès 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat, evidencia novament aquesta deslegitimació.

Teràpies aversives, encara?
Sant Andreu

Teràpies aversives, encara?

El diumenge 13 de juny la premsa barcelonina ens sorprenia amb una notícia absolutament inesperada i, sobretot, inquietant. “El Periódico”, per exemple, titolava: Psiquiatres de Barcelona apliquen teràpies per “curar” l’homosexualitat.   A finals dels anys 60 i principis dels 70 l’homosexualitat era considerada una malaltia, un transtorn que s’havia de provar de corregir. Alguns professionals, com els conductistes del Clínic posaven en pràctica teràpies d’aversió com ara els electroshocks. D'altra banda els psicoanalistes provaven de descobrir en el subconscient les causes remotes del que es considerava una desviació. Molts dels homosexuals que llavors érem joves vam passar pels seus divans i alguns també van patir la teràpia de “la taronja mecànica”.   Però aviat van comprovar la inutilitat d’aquests mètodes. L’any 1973, l’Associació Nordamericana de Psiquiatria despatologitzava l’homosexualitat i el 1990, significativament més tard, l’Organització Mundial de la Salut treia l’homosexualitat del llistat de malalties.

Federació de Lleida

Esquerra demana incloure al sistema de Rodalies els trens AVANT per poder augmentar les freqüències i abaratir els preus

El senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa, Josep Maria Esquerda, ha presentat una moció arrel d’una interpel•lació que va tenir amb el Ministre de Foment José Blanco, sobre els criteris de les inversions en infraestructures a Catalunya, i més especialment a Lleida, en la que entre altres, demanarà modificar el sistema de rodalies de Renfe per a que s’hi puguin incloure els trens AVANT i així poder augmentar les freqüències i reduir els costos dels bitllets. El senador ha explicat que amb l’arribada de l’alta velocitat, les distàncies ja no s’haurien de mesurar en quilòmetres, sinó en temps de durada del trajecte, de manera que si la durada de Lleida – Barcelona mitjançant l’AVANT és d’una hora, aquest recorregut deixaria de considerar-se mitja distància i passaria a ser Rodalies, “si podem incloure els AVANT al sistema rodalies, automàticament baixarien els preus i augmentarien les distàncies, ja que els rodalies no són sols una manera de desplaçar-se, són també una qüestió social que impedeix que hi hagi massa transit a la carretera i que hi hagi menys pol•lució entre altres factors.

Comarcal del Gironès

El CONSELL DE PRESIDÈNCIA DEL CONSELL COMARCAL DEL GIRONÈS HA APROVAT UNA DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DAVANT LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va donar el tret de sortida al nou Estatut, aprovant el text per una amplíssima majoria. Tot i la demostració d’unitat i fermesa de gairebé totes forces parlamentàries, i la reiteració d’aquesta voluntat per part dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya expressada democràticament, alguns van decidir presentar un recurs contra el text al Tribunal Constitucional. Quatre anys després, el passat 28 de juny, el Tribunal Constitucional va emetre finalment una sentència que suposa la modificació de l’essència del text prèviament aprovat a les urnes i un atac a la voluntat ciutadana. Davant d’aquesta sentència el Consell Comarcal del Gironès, vol: 1) Mostrar el rebuig i la indignació per la sentència sobre l’Estatut de Catalunya emesa per un Tribunal Constitucional mancat de legitimitat i autoritat moral. 2) Posar de manifest que la sentència modifica la voluntat del poble de Catalunya, expressada a través del seu Parlament, pactada amb les Corts espanyoles i ratificada per via de referèndum pel poble català.

Algemesí

Esquerra lamenta l'exclusió del requisit lingüístic a la nova llei d'ordenació i gestió de la funció pública valenciana

Esquerra Republicana del País Valencià, segons ha declarat el seu president, Agustí Cerdà, considera 'un atac intolerable als drets dels valencians i valencianes' la reforma de la Llei d'ordenació i gestió de la Funció Pública Valenciana, aprovada aquest dimarts a les Corts amb els vots a favor de PP i PSOE i que ha deixat fora del text, novament, el requisit lingüístic. En paraules del dirigent republicà, aquest fet comporta, a més, 'la confirmació de quina és la situació política al nostre país, amb una majoria parlamentaria espanyolista, representada per PP i PSOE, que treballa sistemàticament per negar la realitat nacional, cultural i lingüística del País Valencià'. El president d'ERPV ha criticat durament el posicionament del PSOE, que malgrat el seu compromís amb la Plataforma a Favor del Coneixement del Valencià per a l'Accés a un Lloc de Treball de les Administracions Valencianes, ha votat favorablement aquesta reforma de la llei. 'Per al que no hi ha cap excusa', ha dir Cerdà en al·lusió a les paraules de Joan Ignasi Pla, 'és per a supeditar el requisit lingüístic a altres “interessos generals”.

Bages

ERC Bages passa pàgina de l’episodi de la sentència i fa una crida a votar només opcions independentistes a les pròximes eleccions

1- Un cop llegida la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, afirmem que el resultat final del procés de reforma estatutària, impulsat en un primer moment per la nostra formació, ha estat un absolut fracàs, tan perquè no s’han aconseguit els objectius o aspiracions inicials, com perquè el resultat final ha deixat en una situació jurídica molt difícil el sistema autonòmic que ens regeix. 2- La sentència no només demostra una vegada més que l’Estat espanyol no té cap interès en esdevenir un estat plurinacional, sinó que talla de soca-rel qualsevol possibilitat de seguir augmentant l’autogovern de Catalunya dins de l’ordenament jurídic actual. 3- Amb tot, volem manifestar que per a nosaltres el contingut de la sentència, de la qual tampoc esperàvem gran cosa, no és rellevant. I allò que volem posar de manifest és el fet que en aquesta ocasió la separació de poders, que per a nosaltres és el pilar fonamental del funcionament de qualsevol democràcia, s’ha negligit: el poder judicial ha passat per sobre del poder legislatiu, esmenant una llei aprovada per dos parlaments democràtics, i pel poble català en referèndum.

Llagostera

Moció aprovada per tots els grups municipals de l'Ajuntament de Llagostera

Atès que el dia 28 de juny de 2010 el Tribunal Constitucional ha dictat sentència en relació l'Estatut de Catalunya, que ha significat una retallada considerable als principals eixos de l'Estatut, i ha suposat una retallada al nostre horitzó nacional i d’autogovern Atès que no s’ha respectat la voluntat ni la legitimitat de les institucions i del poble de Catalunya, expressada democràticament i aprovada mitjançant referèndum. Atès que cal una resposta democràtica, unitària i coherent amb els valors que ens han mantingut vius com a país al llarg de la història. En relació als antecedents exposats els grups sotasignants ACORDEM I MANIFESTEM PRIMER.- Que el poble de Catalunya ha expressat de forma lliure i democràtica, la seva voluntat a través de l’aprovació de l’Estatut d’autonomia de Catalunya. SEGON.- Defensar el contingut íntegre de l’Estatut d’autonomia de Catalunya. TERCER.- Que l'Ajuntament de Llagostera expressa el seu rebuig a la sentència sobre l’Estatut de Catalunya i a qualsevol rebaixa que modifiqui la voluntat expressada democràticament pel poble de Catalunya a través del seu Parlament i posteriorment ratificada per referèndum.

Pep Mur
Granollers

ERC s’abstè al ple en l’aprovació del 2on Pla Estratègic

El Grup Municipal d’ERC es va abstenir ahir al Ple en la votació del Segon Pla Estratègic (PE) de Granollers, tal i com ho va fer el passat 1 de juny al Consell Directiu del PE. Malgrat que ERC ha participat de forma activa durant tot el procés d’elaboració del PE, fent arribar de forma continua propostes tant metodològiques com de contingut a l’equip de govern, finalment no ha donat el seu recolzament al document propositiu. Entenem que s’ha perdut l’oportunitat per dibuixar una estratègia que ens apropi a un model de ciutat diferent. El principal motiu que ha portat a Esquerra ha abstenir-se respecte aquest projecte té la seva arrel en la metodologia emprada per l’equip de govern, tal i com el grup municipal ha reiterat en diverses ocasions. Ja des del l’inici del procès d’elaboració, ERC va manifestar el seu desacord amb la metodologia que l’equip de govern volia portar a terme, ja que el plantejament no propiciava la participació de la ciutadania menys organitzada, i potser menys motivada.

Granollers

El Ple rebutja la moció d’ERC en suport al dret a decidir

El consitori va rebutjar ahir, en sessió plenària, la moció presentada per Esquerra en suport a la Iniciativa Popular presentada al Parlament de Catalunya, i admesa a tràmit per la Mesa, amb la finalitat que es convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, d’acord amb la recent aprovada Llei de Consultes. Aquesta moció, a la que tant el PSC com el PP hi van votar en contra, volia reafirmar el compromís del món local amb el dret a decidir del poble català, i com a mostra d’aquest compromís facilitar la recollida de signatures que s’iniciarà en les properes setmanes. També comprometeria a l’Ajuntament de Granollers, en cas d’aprovar-se, a reclamar la màxima unitat d’acció entre organitzacions que treballin amb la finalitat d’enfortir les condicions per millorar l’exercici del dret a decidir.

Sant Esteve Sesrovires

Declaració d'Esquerra sobre la setència de l'Estatut

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb  fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Palamós i St. Joan

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut

El 30 de setembre de 2005, el Parlament de Catalunya va aprovar, per amplíssima majoria, el projecte de nou Estatut d’Autonomia. Aquell text, expressió unitària dels anhels d’autogovern del nostre poble, va patir severes retallades en el seu tràmit al Congrés dels Diputats de Madrid, cosa que va provocar que Esquerra en demanés el vot contrari en el referèndum posterior. Malgrat les retallades, una majoria de ciutadans va votar que sí perquè va entendre que era millor aquell petit avenç que no quedar-nos sense res. Esquerra va acatar el resultat del referèndum i es va comprometre a defensar el desplegament del nou Estatut amb fermesa i ambició, és el que hem fet fins ara. La sentència que ara el TC acaba de fer pública significa la segona retallada greu de l’estatut i representa un xoc de legitimitats. A un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes per referèndum. A l’altre costat, 10 magistrats d’un alt tribunal fortament desprestigiat i convertit en camp de batalla dels interessos inconfessables dels grans partits espanyols.

Cerdanyola del Vallès

Sobre la sentència emesa pel Tribunal Constitucional respecte al vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya

La Secció Local d'Esquerra de Cerdanyola del Vallès manifesta amb aquest comunicat quin és el seu posicionament al respecte de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la catorze articles del vigent Estatut d'Autonomia de Catalunya i fa interpretació de 27 més: 1.- Un cop llegida la sentència, podem afirmar que el resultat final del procés de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya ha estat un absolut fracàs de la pràctica política autonomista. La via estatutària ha quedat superada per les circumstàncies marcant un sostre en l'augment de l'autogovern i demostrant-se insuficient com a estratègia que pugui donar resposta als anhels de la nació catalana. 2.- Ben al contrari del que pot interessar manifestar a una part gens menyspreable de la classe política catalana, la sentència afecta a qüestions fonamentals del vigent estatut en quant al seu fons. Per altra banda, és important assenyalar que a nivell de formes, el Tribunal Constitucional ha ignorat la voluntat que el poble català va expressar democràticament i de manera majoritària al referèndum de ratificació.

Rubí

Declaració d'Esquerra sobre la sentència de l'Estatut

El TC sentencia la via estatutària i la viabilitat de l'Estat plurinacional Context El TC ha estat quatre anys potinejant els recursos d'inconstitucionalitat contra l'Estatut de la Moncloa que va ser plebiscitat pel poble de Catalunya. L'única actitud admissible hauria estat la inadmissió d'aquells recursos. Però no ha estat així. Finalment, la sentència del TC ha arribat —admetent en bona mesura el recurs del PP— i s'ha traduït en una segona i severa retallada, passant per damunt de la voluntat expressada per la ciutadania a les urnes. Xoc de legitimitats La sentència del TC ens situa en una disjuntiva que no admet vacil·lacions. Per un costat, la legitimitat del poble de Catalunya ja expressada a les urnes en referèndum. A l’altre, 10 magistrats d’un alt tribunal desprestigiat i convertit en camp de batalla d'interessos inconfessables de PSOE i PP. Aquesta és la qüestió essencial. Els magistrats del TC s'han erigit en inquisidors de la voluntat popular. No és que l'Estatut del Parlament (1) no tingui cabuda a la Constitució Espanyola, és que tampoc hi té cabuda l'Estatut aprovat per les Corts espanyoles i per la ciutadania catalana en referèndum.

Olot

Estatut sentenciat: ADÉU ESPANYA!!!

Ara, més que mai, es demostra la necessitat de ser Estat. Molts són els laments que ha provocat la sentència del Tribunal Constitucional, respecte de l’Estatut de Catalunya. Nosaltres creiem que, lluny de lamentar-nos, hem de congratular-nos que una vegada més España s’hagi mostrat tal com és: un Estat que no accepta la diferència i la pluralitat. Ara, més gent ho te clar! Ha passat molt temps i han passat moltes coses, és cert. Sorgí del Parlament de Catalunya -30/setembre/2005- un Estatut prou “potent”. No era el que volíem des d’ERC, que sempre hem optat per la independència, però representava una millora important. Aquell Estatut, en prou feines varem tenir temps de conèixer-lo. Els socialistes s’apressaren a anunciar-hi esmenes. Els de CiU (aquesta vegada deixant en Durant fora de la foto) varen pactar una primera gran retallada amb el pacte “Mas/Zapatero”. I passà per les Cambres espanyoles, i passà pel ribot d’en Guerra, i passa les mil i una, fins a quedar irreconeixible.

7a Arrossada Popular
Sant Quirze del Vallès

L'Arrossada d'Esquerra torna a omplir de gom a gom el carrer!

El passat diumenge 20 de juny, Esquerra va celebrar la 7a Arrossada Popular per a cel·lebrar l'aniversari de la secció local, el Casal 25 d'abril. Per segon any conscutiu, 150 veïns i veïnes de Sant Quirze van omplir totes les taules i cadires col·locades al C/ Alfons XIII per a menjar un bon plat d'arròs en família i bona companyia. Enguany, es van servir 15Kg d'arròs, tot i que aquest es va fer esperar una mica, ja que fins a 2/4 de 3 no va estar llest degut a les males passades que va jugar el vent als cremadors de la cassola, fent que s'apaguessin i perdessin potència en reiterades ocasions. Finalment els responsables de la cuina van poder solventar satisfactòriament l'incident. De postres, com l'any passat, els diferents membres de la secció local van repartir coca de forner, cafès i mistela per a tots i totes. El cost total de l'arrossada ha estat de 900€, finançat per les aportacions voluntàries de militants, simpatitzants i per la secció local. Esperem que l'any vinent encara sigueu més els veïns i veïnes del poble que vingueu i participeu en aquesta activitat que fem amb molt de gust i estima per a tots i totes vosaltres!! Podeu visualitzar les fotografies allotjades a un servidor extern (Flikr) prement AQUÍ

Vilafranca del Penedès

Esquerra reclama un ple extraordinari per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional contra Catalunya

Des d’Esquerra es crida a assistir a la manifestació unitària del 10 de juliol Davant la sentència emesa a la tarda d’ahir dilluns per part del Tribunal Constitucional envers l’estatut de Catalunya, Esquerra-Vilafranca reclama un Ple Extraordinari de l’ajuntament Vilafranca per rebutjar la sentència del Tribunal Constitucional en contra de l’estatut. La sentència és la segona gran retallada que pateix l’estatut de Catalunya i representa un xoc de legitimitats: per una banda la voluntat del poble expressada lliurement a les urnes en referèndum; i per l’altra els 10 magistrats d’un TC deslegitimat i desprestigiat que únicament ha servit per donar compliment als designis dels dos grans partits nacionalistes espanyols. La sentència ha declarat inconstitucionals 14 articles i n’ha reinterpretat 27, entre els quals els que fan referència a la planificació territorial de Catalunya en vegueries. Amb aquesta sentència el TC trenca el pacte constitucional i limita de forma unilateral el marc autonòmic d’esquenes a la voluntat del poble català i de les seves institucions.

Vilafranca del Penedès

A proposta d'Esquerra, l’Ajuntament de Vilafranca i centres escolars signen els convenis del programa de llibres

A proposta d'Esquerra, l’Ajuntament de Vilafranca i centres escolars signen els convenis del programa de llibres El curs vinent s’impulsarà per tercer any a Vilafranca el Programa d’Ajuts per a l’Adquisició de Llibres de Text i Material Escolar S’ha signat amb els responsables dels centres escolars de Vilafranca, els convenis del programa d’ajuts per al finançament dels llibres de text i material escolar de l’etapa d’escolarització entre els 3 i els 12 anys, que l’Ajuntament impulsa per tercer curs consecutiu “amb l’objectiu de fomentar l’ús racional dels recursos, educar per a la conservació i la reutilització del material i garantir a les famílies un estalvi econòmic important en l’adquisició dels llibres de text”. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora d’Educació, Ramona Suriol, han rebut els directors de les escoles i presidents de les AMPA. També el regidor d’Esquerra, Pep Quelart, ha assistit a l’acte, ja que la proposta de desenvolupar el programa a Vilafranca es va fer des del seu grup municipal.