Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Lladó conversa amb l'advocat de Saddouki, en una de les vistes aplaçades.
Illes Balears i Pitiüses

Joan Lladó: “Mentre no tenguem policia pròpia continuaran les vexacions com les patides per Saïda Saddouki”

Esquerra Republicana, davant la notícia de la sentència condemnatòria a Saïda Saddouki, vol manifestar que el cas palesa que “quan se'ns jutja per motius d'identitat, els conceptes justícia i espanyola esdevenen com l'oli i l'aigua, són excloents i contradictoris.” Avui matí s'ha sabut que la magistrada del Jutjat Penal número 1, Concepció Moncada, ha condemnat a la intèrpret marroquina al pagament de 900 euros de multa i a indemnitzar amb 600 euros el capità de la Guàrdia Civil Bartolomé del Amor, com a autora d'un delicte d'injúries greus amb publicitat. El president d'Esquerra i candidat al Parlament, Joan Lladó, ha declarat que “després de veure les proves de l'acusació contra Saddouki”, i ha recordat la desaparició de les cintes de seguretat de la caserna on succeïren els fets, “podem concloure que la balança de la justícia sempre tomba cap al plat del nacionalisme espanyol.” Lladó denuncia que “segons sembla, la paraula d'un policia té més valor que la d'un ciutadà qualsevol”, i en aquest línia ha considerat que “mentre no tenguem una policia pròpia, continuaran les vexacions com les que va patir Saïda Saddouki.

Huguet i Capellas
Bages

Huguet fa campanya a Avinyó

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va fer ahir (diumenge, dia 14) al vespre una xerrada a Avinyó, organitzada per la secció local d’Esquerra d’aquesta població, en el marc de la companya electoral del 28N. Huguet va estructurar la xerrada en dos blocs; la crisi i la qüestió nacional. Sobre la situació actual de l’economia, va mostrar-se convençut que Catalunya “se’n sortirà” i va aportar condicions per superar la crisi, com la innovació, la internacionalització i la cooperació. Huguet també va parlar de les relacions, difícils i desagradables, amb l’Estat espanyol, sobre les quals va dir que hi ha poques esperances de millora, després de l’experiència dels últims anys amb l’Estatut i tots els temes que se’n deriven. Després de la seva experiència, “viscuda des de dins”, el dirigent republicà va concloure que només la independència pot aportar solucions de millora en tots els àmbits: econòmic, cultural, social.

Molins de Rei

Víctor Puntas participa a la 1a Trobada d'Entitats Veïnals de la vila

El passat dissabte 13 de gener va tenir lloc la I Trobada d’Entitats Veïnals de Molins de Rei. Amb la voluntat de fer-la anualment, enguany el barri acollidor ha estat el barri del Canal. Durant tot el dia les diferents entitats van mostrar la feina que fan durant l’any i es van realitzar tot un seguit de tallers. Els assistents, a més, van gaudir d’un dinar popular elaborat per El Fumet. Víctor Puntas, 1r tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Molins de Rei, va destacar el fet d'aquesta 1a trobada i va explicar el voluntat de seguir apostant per les AA.VV com a primer espai d'acollida i integració dels vens. El Pla Local de Civisme¨compta amb la col·laboració de la Secretaria d'Acció Cívica de la Generalitat de Catalunya des de l'any 2009.

Ebre

Esquerra proposa crear la primera càtedra Unesco a les Terres de l’Ebre

El candidat d’Esquerra per les Terres de l’Ebre a les eleccions al Parlament, Lluís Salvadó, acompanyat de les candidates, Sònia Bertomeu i Montserrat Perelló, com també del president de la Federació, Gervasi Aspa, ha donat a conèixer diferents iniciatives de futur en l’àmbit universitari. Salvadó ha recordat que “durant els 23 anys de CiU, ’havia intentat impulsar la universitat a les Terres de l’Ebre amb propostes fallides d’àmbit privat, que acumulaven fracassos perquè no es donava prioritat al territori, mentre altres ciutats com Vic, Tarragona o Lleida impulsaven la universitat pública presencial”. Al marge de la important aportació de la universitat a distància, segons Salvadó, “el model que havia implantat CiU incidia en la seva idea de Terres de l’Ebre com un territori perifèric i de segona divisió”. En contraposició, Salvadó ha destacat que Esquerra, l’any 2004, va posar 2 milions d’euros per transformar les titulacions privades en públiques i per construir un model universitari sòlid, solvent i públic a les Terres de l’Ebre, de la mà de la URV, que ha culminat amb la construcció del Campus.

Conferència dia 20 de novembre a Sant Joan de les Abadesses
Sant Joan de les Abadesses

CONFERÈNCIA: EL CAS PALAU, A FAVOR DE LA TRANSPARÈNCIA I LA GENT HONESTA A GOVERN

El proper dimecres, dia 17 de novembre a les 20.00 hores, tindrà lloc, al Casal Republicà Ramon Arqués de Sant Joan de les Abadesses, la conferència "el cas Palau, a favor de la transparència, gent honesta a Govern" a càrrec del candidat d'Esquerra per Girona i membre de la comissió del cas Palau, Pere Bosch. L'acte comptarà amb la presència de Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll i número 7 a les llistes gironines, i Sergi Albrich, president de la secció local d'Esquerra de Sant Joan de les Abadesses. Aquesta ponència, organitzada per l'executiva comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya al Ripollès, conjuntament amb la secció local de Sant Joan, correspon al conjunt d'esdeveniments que s'han organitzat en motiu d'aquesta campanya electoral pel comicis del Parlament de Catalunya previstos pel proper diumenge 28 de novembre.

Gilles Duceppe, líder del Bloc Quebequès; Oriol Junqueras, eurodiputat d'Esquerra; i Jean Dorion, portaveu del Bloc Quebequès en afers intergovernamentals i afers exteriors
País Valencià

Esquerra i el Bloc Quebequès subratllen la necessitat de la independència per sortir de la crisi

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha analitzat aquest dissabte a Barcelona amb el líder del Bloc Quebequès, Gilles Duceppe, els processos d’independència a una banda i l’altra de l’Atlàntic. Junqueras ha explicat l’estratègia dels diversos països de l’Aliança Lliure Europea (ALE) per aconseguir la plena sobirania dins de la Unió Europea, i li ha ressenyat els diversos estudis que s’han publicat sobre el procés d’ampliació interna de la Unió. "Esquerra i el Bloc Quebequès defensem que cal democratitzar la definició de les fronteres, perquè fins ara ha estat un àmbit reservat a la violència i a la imposició. És un pas més en l’aprofundiment democràtic. A més a més, estem convençuts, perquè així ho demostren estudis econòmics internacionals, que els estats petits tenim més flexibilitat i agilitat per moure’ns en un entorn global", ha remarcat Junqueras. "La independència permetrà que els nostres ciutadans puguin prosperar. És imprescindible per superar la crisi econòmica", ha conclòs l’eurodiputat republicà, que també ha recordat l'obstacle insalvable que suposa per a Catalunya aportar més del 9% del PIB cada any a l'Estat en forma de dèficit fiscal, situació que es repeteix a les illes i al País Valencià.

Sectorial d'Educació "Gonzal Anaya"
País Valencià

La sectorial d’Educació "Gonzal Anaya" participa a la II jornada de FP organitzada pel sindicat STEPV

Aquest dissabte tingué lloc a la seu de la Intersindical Valenciana de València la II jornada de FP amb la participació de la sectorial d’Educació d'ERPV "Gonzal Anaya". S’hi van tractat temes referents a la seguretat i la salut laboral, així com a la situació de la Formació professional a nivell europeu i a l’Estat espanyol. En aquesta línia, el president de la sectorial, Ximo Graña, lamentava l’absència del representant de l’Administració valenciana que, segons va dir, és una mostra més de la "prepotència i desconsideració" del govern valencià cap als sectors educatius que no li són afins. "Ha estat enriquidora l’exposició a càrrec de la directora del Team Europa, Dominique Haan, i tot un repte poder mostrar les nostres diferències i crítiques al director general de Formació Professional del Ministeri d'Educació i Ciència, Miguel Soler, mentre que del govern valencià ens queden les retallades en inversió i les reduccions de places de professors d’aquest curs", ha declarat Graña.

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

Badalona presenta el projecte Baetulona

Diumenge 14 el regidor Mateu Chalmeta va presentar davant de l'edifici d'El Viver, a la plaça Assemblea de catalunya l'exposició Baetulona, un dels actes importants que comença a posar fi a la Capitalitat Cultural Badalona 2010. Davant d'un nombrós públic, Chalmeta va explicar que l'exposició recull 100 moments importants de la història de Badalona des de la visió de diversos estudis de disseny i d'il·lustració d'arreu del món. Un projecte universal que parla de Badalona seguint el fil de la seva història i la seva vinculació tradicional amb la mar. Dels cent cartells que han sortit, que resten exposats davant del Viver, se n'editarà un catàleg en paper. Aquesta exposició es podrà veure a Badalona fins el dia 29; posteriorment visitarà la població de Sant Sadurní d'Anoia, i aleshores farà una gira per diversos països com Espanya, Mèxic o Argentina.

Agustí Cerdà i Joan Lladó
País Valencià

Esquerra a les Illes i al País Valencià demanen que s'anul·le el nomenament de Jaume Matas com ambaixador d’honor valencià

Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià, i Joan Lladó, president d’Esquerra Republicana a les Illes Balears i Pitiüses, han comparegut en roda de premsa en un lloc simbòlic com és el palauet de l’ex-president de les Illes balears, al carrer de Sant Feliu de Palma. El casal és símbol de la corrupció i malversació de doblers públics que va dur a terme l’anterior executiu presidit per Matas. Els dirigents d’Esquerra, tant al País Valencià com a les Illes Balears, han demanat a la Generalitat l’anul·lació del Decret 247/2003 de 5 desembre, que nomenava ambaixador honorífic Jaume Matas. Cerdà ha manifestat que "Matas en aquests moment està imputat per dotze delictes, n’ha reconegut el frau fiscal i està en llibertat sota fiança. Per això, no tots els valencians estem d’acord en què una persona en aquestes circumstàncies siga el nostre ambaixador honorífic". Lladó, per la seva banda, ha declarar que "és bastant contradictori que mentre Jaume Matas no sembla tenir gaire suport del PP illenc, que ha intentat personar-se com a acusació particular en el cas Palma Arena, el PP valencià continue avalant l’honorabilitat de Matas i, fins i tot, intercedint per la seva fiança".

Girona

Esquerra t'escolta; el país que volem

El proper dijous 18 a les vuit del vespre el Secretari General d'Esquerra, Joan Ridao, i la cap de llista al Parlament de Catalunya, Carme Capdevila, participaran d'un acte de la campanya "Esquerra t'escolta" a Girona. Si vols preguntar, proposar o simplement escoltar les propostes d'Esquerra per la propera legislatura vine i participa!  

Girona

El grup municipal Esquerra Girona presenta una proposta de moció en defensa del català

En el marc del manifest que Esquerra va presentar en defensa de l’ús normal de la llengua catalana a l’administració local, en la que més de 350 alcaldes i regidors d’Esquerra de les comarques gironines s’hi van adherit, el passat divendres el grup municipal d’Esquerra de l’Ajuntament de Girona va presentar, a la junta de portaveus, una proposta de moció en defensa al català. Aquesta moció ha estat a propòsit de l’atac que s’ha rebut les últimes setmanes als reglaments d’usos de diferentes administracions. Esquerra va decidir tirar endavant el manifest davant la suspensió cautelar de certs articles dels Reglaments d’usos lingüístics de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Barcelona per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Per Esquerra, la llengua dels països catalans és el català, és la llengua que identifica i cohesiona la nostra societat. Des del govern s'ha treballat per defensar la  llengua catalana impulsant lleis com la Llei del Cinema o el blindatge del català a la Llei d’Educació.

Catalunya del Nord

La llibertat d'expressió amenaçada

Dilluns 15 de novembre, a les 14,00h, la nostra companya Margarida Aroles, membre d'Esquerra Republicana de Catalunya de Banyuls de la Marenda, compareixerà davant el Tribunal de Perpinyà per respondre a la denuncia que el batlle de Banyuls, Jean Rede, va interposar per atemptat al seu honor. El delicte de Margarida Aroles ha estat, i és, el de ser una ciutadana lliure i crítica, que ha fet ús de la llibertat d'expressió per manifestar una discrepància en la gestió pública del seu municipi. En uns moments en què els ciutadans veuen la imatge lamentable d'uns elegits que, o bé han de passar comptes amb la justícia, o bé la defugen sense evitar que plani una ombra de dubte sobre la seva gestió, l'intent de silenciar la discrepància per la via judicial esdevé més propi d'uns règims totalitaris que no pas d'un debat democràtic. Esquerra Republicana de Catalunya creu fermament en la llibertat d'expressió com un principi bàsic de la democràcia i manifesta el seu suport a Margarida Aroles i al seu combat per la transparència democràtica.

Vallès Occidental

Puigcercós: "Mas fa trampa quan diu que no hi ha diners per fer polítiques socials, però vol treure l’impost de successions als més rics"

El president d’Esquerra i cap de llista a les eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Puigcercós, ha acusat avui Mas de ‘fer trampa quan diu que no podrà fer polítiques socials perquè no hi ha diners a la caixa del Govern, però anuncia la supressió de l'impost de successions als mes rics’. Puigcercós ha recordat que ha estat gràcies a Esquerra que més d’un 90% de la ciutadania s’ha beneficiat de la rebaixa de l’impost, i els ha acusat de voler fer una ‘política per a una minoria’. El líder d’Esquerra ha demanat a tota la ciutadania fer un esforç per construir un país més cohesionat que es tradueixi en el suport a Esquerra a les urnes. ‘Amb un país cohesionat serà més fàcil assolir la independència, per això el PP fomenta la divisió social’, ha dit Puigcercós. ‘Per això no podem permetre que el PP sigui l’àrbitre de la política catalana i CiU sumi amb ells, perquè aquest pacte ja el coneixem i va ser l'origen als mals d'avui’. Puigcercós ha qualificat Sánchez-Camacho d’’holograma, un ninot de Rajoy’, i ha dit que ‘hem de convèncer els indecisos que ERC és el vot útil i valent davant el vot ocult del PP’.

Inici de campanya
Alt Penedès

Esquerra-Alt Penedès inicia la campanya recordant els seus compromisos

Divendrea a la matinada, s'ha iniciat la campanya per les eleccions del proper 28 de novembre i Esquerra-Alt Penedès no ha faltat a la cita, iniciant-la a Vilafranca del Penedès amb la presència del candidat comarcal Miquel Carrillo, acompanyat de diversos membres de l'Executiva Comarcal i de la Secció Local de Vilafranca, de l'Alcalde de Subirats, Antoni Soler i de la membre de l'Executiva Nacional Alba Castellví. Esquerra-Alt Penedès ha volgut recordar que en aquestes eleccions assumeix sis compromisos: Crèdit per a famíles i empreses: davant dels problemes que la crisi està creant a les famílies i les empreses, Esquerra es compromet a crear un sistema públic financer català per suplir les dificultats de crèdit a empreses, autònoms i famílies. Cap persona dependent sense ajuda: recordem que una de les aportacions més emblemàtiques d'Esquerra des del Govern ha estat la Llei de Dependència. Per assegurar-ne el seu desplegament, Esquerra es compromet a garantir els recursos necessaris, prioritzant l'assistència domiciliària especialment per a la gent gran i les persones discapacitades.

Girona

Girona será la seu del Congrés Internacional del Camí de Sant Jaume l’abril vinent

Cristina Alsina, regidora que encapçala l’àrea de Promoció de la Ciutat, va anunciar ahir que Girona acollirà durant el mes d’abril del 2011 un congrés internacional del Camí de Sant Jaume. L’Associació dels Amics del Camí de Sant Jaume havien presentat la seva candidatura i l’Ajuntament de Girona ha donat tot el seu suport a la proposta i finalment han guanyat el premi de celebrar el Congrés a la ciutat gironina. El Congrés es farà el 2 i 3 d'abril de l'any vinent i hi seran presents representants d'entitats de diferents països per on passa el camí. Alsina, va mostrar el logotip que servirà de credencial per als peregrins que passin per Girona camí a Santiago de Compostel•la. A la imatge, hi apareixen dues de les grans icones de la ciutat: la Catedral i l'església de Sant Feliu. També hi apareixen les paraules "Camí de Sant Jaume" i "Girona", així com els logotips de la Generalitat de Catalunya, l'Ajunament de Girona i la típica petxina dels peregrins Pel que fa al sector turístic, la web de Turisme de Girona estarà disponible en alemany i italià en les properes setmanes.

12 de novembre de 2010 - Campanya eleccions al Parlament de Catalunya a l'Hospitalet
L'Hospitalet

La campanya electoral arriba a l'Hospitalet

El passat divendres 12 de novembre a les 21h es va celebrar a l'Hospitalet l'acte de campanya d'Esquerra del Baix Llobregat, que va comptar amb la presència de Joan Puigcercós, candidat a la presidència de la Generalitat i Anna Simó, candidata número 3 a les llistes d'Esquerra. El líder independentista a l’acte central d’Esquerra al Baix Llobregat, va assegurar davant de més de 300 assistents, que ‘aquest PP no pot ser decisiu’ perquè ‘anirem enrere’. ‘Són les conquestes dels nostres avis i dels nostres pares’, va dir, ‘per nosaltres i pels nostres fills no ho podem permetre’. I en aquest sentit va destacar que ‘el PP ataca Catalunya per guanyar vots’, ‘va en contra de la nostra llengua i la nostra cultura’ i ‘vol dividir la nostra societat en dos’, a més d’estar ‘teledirigit des de Madrid’. ‘El dia que a Camacho se li acabi la pila li diran cap a casa i que vingui un altre’. Uilitzant dos daus inflables: un d’Esquerra i l’altre del PP, Puigcercós i Anna Simó, han explicat la diferència entre que un i l’altre siguin decisius en la governabilitat de Catalunya.

imatge actual de les Peixateries velles
Malgrat de Mar

Una carpa

Amb la remodelació del Barri Antic ha desaparegut un espai emblemàtic del municipi com eren les Peixateries velles. Si que s’ hi han conservat els elements protegits catalogats al POUM, les columnes i  taulells, però hem perdut la coberta d’un espai que a més d’ésser respectuós amb la memòria col•lectiva era idoni per desenvolupar un ampli ventall d’activitats dinamitzadores de la vida social, cultural i pública del municipi.  Altres poblacions han resolt aquesta falta d’espais amb la instal•lació d’una carpa polivalent per donar servei a entitats i associacions que organitzen activitats en totes les èpoques de l’any, i       també com a lloc on programar-hi  diferents activitats per les seves Festes Majors. Des d’ERC hem traslladat a PSC-PP la necessitat d’aportar una solució a aquesta mancança d'aquest tipus d'espai cobert en el municipi i pensem que la possibilitat d’utilitzar una carpa, sigui de propietat o de lloguer, seria una bona solució.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Ple Ordinari Municipal mes de NOVEMBRE 2010

El proper dilluns 15 de novembre de 2010 a les 8 del vespre al Centre Social de Cubelles - Joan Roig i Piera, 3/5 - es celebrarà el Ple Ordinari Municipal del mes de NOVEMBRE 2010 que seguirà el següent Ordre del Dia: 1. Aprovació d'actes 2. Presa de possessió del Sr. Xavier Toscano Granell com a regidor de la corporació. 3. Informacions de Presidència 4. Donar compte dels Decrets de l'Alcaldia. 5. Donar compte dels temes de personal. 6. Donar compte al Ple de l'aprovació definitiva de l'ordenança municipal reguladora del lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici en l`àmbit territorial de Cubelles. 7. Aprovació, si s'escau, de la modificació del pressupost per l'exercici 2010, de suplements de crèdit (expedient 2222/30/10). 8. Aprovació, si s'escau, de la modificació de pressupost per l'exercici 2010 de canvi de finançament, expedient 2222/29/10. 9. Aprovació, si s'escau, de la modificació de pressupost per l'exercici 2010 de canvi de finançament de les obres noves instal·lacions al cementiri, expedient 2222/20/10.