Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Reunió amb entitat animalistes
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra obté el suport de diferents grups animalistes a la seva proposta de prohibir els toros

Esquerra ha reiterat la seva proposta de supressió de les curses de bous en el decurs d'una reunió mantinguda avui matí amb representants de la Societat Protectora d'Animals i Plantes, Baldea, el PACMA i l'associació Anima Naturalis, que s'han interessat per la iniciativa del partit republicà de promoure les necessàries modificacions de la Llei 1/1992, de 8 d'abril, de protecció dels animals que viuen a l'entorn humà. El president d'Esquerra a les Illes Balears, Joan Lladó, juntament amb el secretari d'Organització, Joan Miquel Chacón, i el de Moviments Socials, Bartomeu Adrover, s'han reunit aquest matí, a la seu del partit, amb Carmen Rojas, Pedro Puchal, Luis Miguel i Julie Palomar, representants de les entitats animalistes esmentades, que han posat de manifest el seu suport a la iniciativa d'Esquerra, coherent amb els seus principis programàtics. Joan Lladó ha posat de manifest que la proposta de modificació afecta totes les excepcions que contempla l'apartat 2 de l'article 4 de la llei de 1992.

Transformador elèctric, Vila Vella
Sant Joan de les Abadesses

EL GRUP MUNICIPAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE L’AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LES ABADESSES SOL•LICITA QUE ES BUSQUI UNA NOVA UBICACIÓ PEL TRANSFORMADOR ELÈCTRIC DEL CARRER VISTA ALEGRE, A FI DE PRESERVAR LA VISUAL D’ENTRADA DEL MUNICIPI.

La Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses ha sofert importants canvis al llarg dels últims anys. Canvis que amb el pas del temps han permès millores substancials i molt importants a tot l’entorn del casc antic del municipi. La Llei de Barris, aconseguida a la darrera legislatura d’Esquerra Republicana de Catalunya al capdavant del consistori santjoaní - amb els vots no a favor del PSC - ha estat una de les principals fonts d’injecció econòmica que han permès la millores de la Vila Vella. Les últimes actuacions que s’estan duent a terme a la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses corresponen a la millora del paviment, del clavegueram i d’altres servis d’alguns carrers, com el Vista Alegre, Tints i Abat i Isalguer. Per aquest motiu i atenent les millores esmentades que s’estan realitzant al carrer Vista Alegre, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses vol sol•licitar a l’equip de govern del PSC que busqui una nova o millor ubicació pel transformador elèctric situat al carrer Vista Alegre davant de l’antic Hostal Ter, per l’impacte visual que representa i pel mal estat en que es troba la caseta on està ubicada.

Adéu Espanya
Anoia

ERC presenta una moció per instar el Parlament a iniciar un procés cap a la independència a diversos Ajuntaments anoiencs

Tal i com va anunciar la setmana anterior, Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una moció a diversos consistoris anoiencs instant al Parlament a iniciar un procés cap a la independència. Els pobles pioners on ERC ha presentat el text han estat Capellades, Carme, Hostalets de Pierola i Sant Martí de Sesgueioles. La moció insta el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum popular'. La moció manifesta també el rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i demana a les institucions, forces polítiques i societat civil que s'impliqui plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional. El document presentat per ERC va ser sotmès a votació en el ple dels diversos consistoris esmentats, Capellades, Carme, Hostalets de Pierola i Sant Martí de Sesgueioles.

Terrassa

Detingut un home com a pressumpte responsable de l'agressió a les JERC

Dimarts va ser detingut un home com a pressumpte responsable de l'agressió que diumenge a la tarda van patir dos militants de les JERC. Avui mateix ha passat a disposició judicial, acusat de lesions i robatori amb violència. Des de les JERC volem agraïr la rapidesa i la bona feina per part de la Policia Municipal i el cos de Mossos d'Esquadra, que han actuat amb tota la diligència possible a la hora de posar aquest delinqüent a disposició judicial. Les JERC es personaran com a acusació particular en la causa oberta contra l'agressor, exigint la màxima pena possible. El jovent independentista vol deixar clar que la violència contra les idees no pot tenir cap altra resposta per part de la societat democràtica que la presó.

Ebre

Esquerra, després del dictamen del Consell de Garanties, treballarà perquè la Llei dels bous s’aprovi al més aviat possible

El passat 27 de juliol entrava a registre del Consell de Garanties Estatutàries la sol•licitud de dictamen del Partit Popular sobre la Proposició de llei de regulació de les festes tradicionals amb bous, una sol·licitud que es formulava pocs dies abans que s’aprovés la Llei en el que pot ser el darrer Ple del Parlament d'aquesta legislatura, fet que, en cas que no se celebri cap altre plenari durant el mes de setembre, significarà el decaïment de la Llei i de tota la feina desenvolupada per la Comissió de Política Cultural i, especialment, pels diputats ebrencs de CiU, Francesc Sancho; del PSC, Núria Ventura, i d'Esquerra, Marta Cid. Avui, el Consell de Garanties Estatutàries ha conclòs per unanimitat que la Llei de regulació de les festes tradicionals amb bous no és contrària ni a la Constitució ni a l'Estatut d'autonomia. La diputada Marta Cid considera que "aquest dictamen del Consell evidencia clarament que la voluntat del Partit Popular no era altra que la d'evitar que s'aprovés la Llei que ha de blindar i regular la festa dels bous tradicionals sense mort de l'animal.

Els valencians no som espanyols
Alcoià

Esquerra-l'Alcoià estrena nou format web

A poc menys d'un any per a les eleccions, esquerra dóna un pas més endavant en la Política 2.0 i modernitza la seua pàgina web. Les millores permetran una major interactuació amb la societat a través d'Internet, ja que permet enllaçar fàcilment vídeos, imatges, àudio i articles extrets de la Xarxa de xarxes. Esquerra ha apostat fortament per Internet com a mitjà per arribar a la gent, per això, a banda d'aquest web comarcal de l'Alcoià-Comtat,  els companys de la ciutat d'Alcoi també disposen d'una pàgina web pròpia (esquerra-Alcoi). Per altra banda, també hi som a Facebook. A la columna de la dreta trobaràs el banner des d'on poder accedir al nostre Facebook d'Esquerra l'Alcoià-Comtat. La Política 2.0 consisteix en arribar a tots els valencians i valencianes mitjançant Internet, i en aquest sentit hi estem treballant. No obstant això, necessitem reciprocitat. És a dir, sense vosaltres, les vostres opinions, suggerències, crítiques... la nostra tasca romandrà incompleta.

Lluís Salvadó
Ebre

Salvadó exigeix a l'Estat que continuï les obres de la variant de l'Aldea

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, lamenta l'aturada de les obres de la variant de l'N-340 al seu pas per l'Aldea i exigeix al Govern espanyol la represa de les actuacions fins a la seva finalització. Segons Salvadó, es tracta d'unes obres “llargament reivindicades pel territori. Són imprescindibles, d'una urgència històrica absoluta i van adreçades a eliminar uns problemes importants de congestió de trànsit, de seguretat, accidents i elevada mortalitat. No es poden aturar sota cap concepte”, ha argumentat el delegat del Govern. A més, Salvadó també ha remarcat que si es confirma l'aturada, el Ministeri de Foment no tindria cap obra en execució en totes les Terres de l'Ebre en aquests moments. “Un rècord lamentable que reforça la manca de prioritat de les infraestructures de l'Ebre per Madrid”, assegura. En aquest sentit, el delegat de l'Ebre lamenta també la “lentitud exasperant” amb què s'estan tramitant els projectes de la variant de Corbera d'Ebre i de Gandesa de l'N-420, o la mateixa A7, des de fa més de set anys, o el “viacrucis amb què s'han desenvolupat les obres de l'Àngol”, a Alcanar.

Manresa

Treballs de millora als centres educatius de la ciutat durant l'estiu

Ja són palpables els treballs de construcció de rebaixos per millorar l’accessibilitat dels vianants a diversos centres educatius de la ciutat. L’entorn de les escoles Valldaura i Dominiques és el primer espai on s'ha intervingut. Al voltant del 15 d’agost els treballs es traslladaran a l’escola Bages i a l’escola Puigberenguer. En total s’hi construeixen 26 rebaixos, 5 més dels inicialment previstos, ja que així s’ha acordat amb l’empresa que executa els treballs. Aquests treballs, que es van iniciar a principis de juliol, s’inclouen en un programa d’actuacions a la via pública de l’Ajuntament de Manresa per millorar l’accessibilitat de 24 escoles i instituts de ciutat. Les actuacions estan pressupostades en 199.520 euros, que es financen a través del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. L’objectiu principal de l’actuació és facilitar la circulació a peu dels vianants. A més, aquestes obres contribuiran a facilitar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual ja que, com amb totes les actuacions d’aquest tipus que es porten a terme, una part de les rajoles dels rebaixos té una textura diferent per tal de senyalitzar que hi ha un pendent.

El president d'Esquerra, Joan Lladó
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra Republicana denuncia els retalls de professorat a l'Escola Oficial d'Idiomes

L'Escola Oficial d'Idiomes de les Illes Balears ha hagut de reduir el nombre dels seus professors, per la retallada que ha rebut de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears. En total deixaran de prestar el seus serveis al centres oficials quatre professors, que es repartien entre els centres de Palma, Manacor, Calvià i Inca; de tal manera que la mesura afecta a 16 grups i a un total de més de dos-cents alumnes. Esquerra denuncia, un cop més, qualsevol reducció pressupostària en matèria d'educació: “No pot ser que, en una situació de crisis econòmica, es retalli la formació. Aquesta és la conseqüencia de la rebaixa el 4.9% el pressupost d’educació d’aquest govern”, ha declarat el president del partit republicà, Joan Lladó. Lladó insisteix en que “un govern progressista no pot castigar el món educatiu” perquè a parer seu la formació és “l’instrument fonamental pel canvi de model econòmic i el que ha de permetre les noves capacitacions laborals dels ciutadans actualment sense feina o en procés educatiu encara” En el cas de l'Escola d'Idiomes cal considerar, a més, que és l'única que emet certificats i titulacions oficials i que, com recorda Joan Lladó, “si la retallada, tal com es preveu, acaba afectant als cursos avançats, s'interromprà la formació dels estudiants o hauràn de sortir fora Mallorca per continuar-los”.

Jordi Casals, portaveu d'Esquerra Torelló
Torelló

Esquerra i CiU consensuen una moció a favor del dret a decidir en resposta a la sentència del TC

Després de la sentència que ha tancat el procés autonomista a l'Estat Espanyol indicant que els límits de la Constitució espanyola no hi cap la voluntat nacional del poble català, la ciutadania va sortir el carrer, autoafirmant-se com a nació i reivindicant el dret a decidir, tal com deia el lema de la manifestació "Som una nació i nosaltres decidim". És per això que el grup municipal d'Esquerra de Torelló va presentar una moció per ser aprovada al Ple, on, a més de rebutjar la sentència del TC, s'acordava instar al Parlament a iniciar un procés que portés a Catalunya a assolir la independència. El grup municipal de CiU va mostrar voluntat per arribar a un acord per tal que la moció podés prosperar i Esquerra es va a obrir a pactar una moció que podés ser aprovada i que tingués contingut. El resultat ha estat una moció conjunta que rebutja la sentència del TC i reclama que el Parlament obri un procés per tal que els catalans puguem exercir "el dret a decidir amb el límit que els mateixos catalans vulguin", és a dir, sense límits.

JERC terrassa edu gonzalez carles caballero
Terrassa

Agressió feixista a membres de la JERC de Terrassa

Davant de l’agressió feixista patida per dos joves de les JERC aquesta tarda a Terrassa per part d’elements neonazis, l’assemblea de les JERC Terrassa acorda: 1. Mostrar la nostra solidaritat amb els companys agredits a causa de la seva condició d’independentistes i socialistes. 2. Les JERC prendran totes les mesures oportunes per tal que els i/o les responsables d’aquesta agressió siguin perseguits i jutjats. 3. Mostrar, una vegada més, el nostre rebuig frontal a qualsevol tipus de violència. 4. El fet que aquesta sigui la tercera agressió física a les JERC en menys d’una setmana demostra la manca d’arguments de la dreta espanyola en particular, i de l’espanyolisme en general, envers la majoria social i demòcrata, que ja avui, defensa la constitució de Catalunya com a estat independent al si d’Europa. 5. Les JERC, el jovent independentista dels Països Catalans, mostra avui la seva determinació més absoluta per a seguir lluitant per una societat més justa, per a eliminar qualsevol tipus d’opressió, per una terra lliure.

Lladó, Illes
Illes Balears i Pitiüses

Esquerra demana la modificació de la Llei de Protecció d'Animals perquè prohibeixi les curses

Esquerra Republicana instarà el grup parlamentari del Bloc per Mallorca a que presenti una proposició per tal de modificar l'article 4 de a Llei 1/1992 de Protecció d'Animals que viuen a l'Entorn Humà, en el sentit de prohibir la celebració de qualsevol tipus de curses de braus. Segons, Joan Lladó, president d'Esquerra a les Illes “ja és ben hora de fer la passa endavant” i suprimir les exempcions que la referida Llei 1/1992 feia en relació a les curses de braus. “Les civilitzacions i el seus valors no són estàtics. Canvien i s’adapten. Les tradicions evolucionen en paral·lel a la experiència i a les formes de relació i de comprensió dels pobles. La tortura infringida a un animal és un corpus cultural del qual podem prescindir.” Segons el dirigent republicà, “una illa que viu del turisme i està oberta al món no es pot tancar a tradicions arcaiques que l’allunyen de la comprensió dels seus visitants que, majoritàriament, provenen de països amb legislacions molt avançades amb matèria de protecció dels animals.

Esquerra, Sabadell, Juli fernàndez
Vallès Occidental

Juli Fernàndez és el nou candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Sabadell

L’actual director de l’Agència Catalana de la Joventut, Juli Fernàndez, va ser escollit ahir al vespre candidat a l’alcaldia de Sabadell per l’Assemblea de la Secció Local d’Esquerra. Fernàndez, que va rebre el suport gairebé unànime de la militància (prop del 90% de la militància), va recordar que ERC representa “l’independentisme a l’Ajuntament de Sabadell” i es va comprometre a treballar amb l’objectiu que el seu partit sigui decisiu en el pròxim mandat i possibiliti un canvi en el govern de la ciutat, ara que “l’etapa Bustos està esgotada”. Després de la seva elecció com a alcaldable d’Esquerra, i a partir del treball conjunt amb la secció local i també amb l’actual regidor Magí Rovira, Fernàndez pretén articular els mecanismes necessaris per tal d’escoltar les propostes de la ciutadania i incorporar-les al projecte republicà per a la ciutat de Sabadell. El candidat vol que els sabadellencs i les sabadellenques “tornin a percebre que la política és útil”, i així bastir un projecte de ciutat col·lectiu i engrescador.

Caldes de Malavella

Ple municipal,Agost 2010 (BIM)

Uns 140.000 euros és el cost d’un nou pou que pagaran els veïns de Can Carbonell i que bombeja la petita i pírrica quantitat de 8000 litres/hora. Amb el vot de qualitat de l’Alcalde, la PIC, delegarà, directament, el contracte de serveis d’escombraries valorat en uns 600.000 euros a una nova empresa. Esquerra va votar en contra d’aquest procediment perquè: es fa sense possibilitat de concurs públic, no es millora el preu, tampoc s’abareteixen costos i no es garanteix un millor servei per part de la nova empresa que ja gestiona la deixalleria de Caldes amb queixes per part dels usuaris. Esquerra treballa per augmentar els ingressos municipals sense haver de perjudicar la butxaca dels caldencs. En un moment en què els ingressos estan sota mínims, presentarem en el proper Ple una proposta, ideada pels Grups Municipals d’Esquerra dels pobles afectats pel pas d’autovies gestionades pel sistema de peatge a l’ombra, per tal de reclamar-ne el pagament de l’IBI corresponent.

Substitució del paviment de llambordes del nucli antic
ERC Piera

MENYS SOROLL I CIRCULACIÓ MÉS LENTA AL NUCLI ANTIC

Les obres de substitució del paviment de llambordes del nucli antic per asfalt van finalitzar, tal com estava previst, el passat 31 de juliol. Per a satisfacció del veïnat, les obres es van executar ajustant-se al màxim al termini establert, i en aquest moment ja es pot comprovar que la circulació de vehicles és, efectivament, menys sorollosa i més lenta en el tram que va des de la plaça de la Creu fins a la plaça del Peix. Això és possible, en bona part, gràcies al nou paviment, a la subsitució de les pilones que hi havia per unes de més altes i als reductors de velocitat que s’han col•locat en aquest trajecte. Com a fet destacable, les fortes pluges de dijous passat van posar a prova el clavegueram, sense que es produís cap incidència, amb la qual cosa en aquest moment es poden descartar possibles inundacions. L’Ajuntament de Piera vol agrair a tots els veïns, una vegada més, la paciència i comprensió que han tingut durant tot aquest procés.

L'alcalde Jordi Madrid aguanta la cinta mentre el regidor de Medi Ambient Santi Raventós talla la cinta
ERC Piera

JORDI MADRID I JAUME RAVENTÓS INAUGUREN EL TORRENT DEL GALL MULLAT

El passat dissabte 31 de juliol l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, el regidor de Medi Ambient Jaume Raventós, juntament amb regidors i regidores del consistori i veïns del municipi, van inaugurar el primer tram del recuperat Torrent del Gall Mullat. La inauguració va consistir en un passeig en el que es va poder veure un espai arreglat recentment i amb un recorregut que va des del nou aparcament del Gall Mullat fins als safarejos de la font del Canyar (darrere les escoles), on la poetessa local Josepa Ribera va fer lectura d'un escrit commemoratiu. Els assistents van gaudir del bon clima i fins i tot alguns van refrescar-se a les basses de la Font del Canyar. En els pròxims mesos l’actuació en aquesta zona continuarà fins arribar al carrer del Sol connectant també el barri de Can Claramunt a peu i amb bicicleta. Un eix natural paral•lel a l'eix comercial de Piera que convida al passeig i que aprecien, especialment, els amants de la natura. Des d’ara ja es pot gaudir d’un racó que ha passat de ser un abocador incontrolat a un espai natural i protegit.