Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Pressupost 2010
Teià

Pressupost 2010 i demagògia

Llegeixo amb tristesa, però no amb sorpresa, les afirmacions que realitza el PSC respecte el Pressupost de l’Ajuntament de Teià del 2010 en la seva publicació “Parlem”, acusant a aquesta Regidora d’Hisenda i a l’Alcalde del nostre poble de camuflar números, enganyar la població i fer “propaganda”. Amb tristesa perquè, després de realitzar un important esforç d’informació constant cap als partits de l’oposició, que han rebut el projecte de pressupost amb el temps suficient per al seu estudi, que han estat convocats a dues reunions per exposar la proposta d’estalvi de l’equip de govern, que els hem ofert de recollir les seves aportacions i suggeriments al pressupost elaborat, sento que l’oposició no valora l’esforç de diàleg i col•laboració que tant demanen en la portada de la seva publicació. I sense sorpresa, perquè l’actitud de negativitat, desconfiança i confrontació sistemàtica amb l’equip de govern que ha dut a terme aquest grup polític al llarg de la legislatura segueixen quedant cada cop més palesos i no aporten res a la millora d’una situació ja prou complicada.

Sentmenat

Les dones i la política

El propassat dimecres 26 de maig a les 20:00 vam organitzar la conferència Les dones i la política. La ponent convidada va ser Carme Porta, actual Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i amb una llarga trajectòria dins d'Esquerra, on ha estat diputada al Parlament de Catalunya, membre de l'executiva nacional d'Esquerra, i membre del consell nacional d'Esquerra. La conferència ha tractat l'estat actual de repartiment de tasques dins de la llar familiar entre home i dona, que malauradament encara està desequilibrat en contra de la dona. I de la necessitat de mantenir les actuals polítiques d'igualtat per vèncer les dinàmiques socials que encara ens influeixen des de la més tendrà infància, com per exemple el fet aparentment banal de la diferència de jocs de nens i nenes. I d'animar en particular a les dones a participar en política. La conferència també ha tingut un torn de precs i preguntes, on han sortit temes interessants, com la influència de la nova immigració en el camí cap a la plena igualtat homes-dones.

Fornells de la Selva

La secció local d'Esquerra de Fornells de la Selva organitza amb èxit la 2a. plantada de telescopis.

El dissabte dia 22 de maig, a partir de les 22:00h., va tenir lloc una nova plantada de telescopis a Fornells de la Selva organitzada per la secció local d’Esquerra de la població. En aquesta ocasió la trobada, que va tenir lloc a la zona de darrera el camp de futbol, va tenir dos objectius clars: primer veure la lluna amb els seus cràters i segon l’observació del planeta Saturn amb el seu anell. Per completar la vetllada es va servir als més petits xocolata desfeta amb melindros i pels més grans un cremat. La nit va ser esplèndida i l’assistència va ser novament tot un èxit.

Blanca Palmada, juntament amb Josep Maria Aguirre i Pere Vigo
Girona

Blanca Palmada elegida cap de llista d’Esquerra a Girona per les municipals 2011

Aquest dissabte 29 de maig l’Assemblea local d’Esquerra Girona ha ratificat amb un 92% de vots a favor i cap en contra la proposta de Blanca Palmada com a cap de llista d’Esquerra a la ciutat de Girona per les eleccions municipals de 2011. Seguint el procediment fitxat pel Reglament d’eleccions municipals 2011, la ratificació de la candidatura de Blanca Palmada per part de l’Assemblea local culmina el procés endegat per l’Executiva local fa unes setmanes. Per Esquerra Republicana de Catalunya, la ciutat de Girona és una de les capitals claus en l’horitzó 2011. Per aquest motiu, Esquerra vol actualitzar i renovar el seu projecte a la ciutat, obrir-lo i contribuir a superar així la desafecció creixent entre els ciutadans i els partits polítics. Està treballant per sumar al seu projecte idees i persones que l’enforteixin i facin possible un lideratge republicà i independentista a la ciutat de Girona. En aquest sentit, Blanca Palmada, per la seva experiència de govern i el seu compromís amb el projecte nacional aporta els coneixements i la força que cal per fer-ho realitat.

Casal Josep Sunyol

Benvinguts al casal Josep Sunyol!

Avui dissabte 29 de maig ha tingut lloc la festa d'inauguració del nou Casal d'Esquerra i JERC - les Corts, al carrer Cabestany 17. Al llarg del dia, més d'una cinquantena de persones han pogut gaudir tant de l'actuació per a la mainada duta a terme per l'Oriol Canals com dels diferents parlaments que han tingut lloc. L'Eugeni Villalbí (President d'Esquerra - les Corts) ha donat les gràcies a tothom per la feina duta a terme i ha remarcat que "després d'anys treballant amb i per al barri, hem aconseguit situar el nostre partit allà on ha de ser, al bell mig del casc antic del nostre barri, a peu carrer, entre la nostra gent; perquè Esquerra és tota la gent del barri". També ha volgut explicar el perquè del nom del casal: Josep Sunyol, tot recordant que "Sunyol, militant d'Esquerra i president del Futbol Club Barcelona afusellat per les tropes feixistes, va representar tot allò que Esquerra porta defensant des de l'any 1931". En Gerard Coca (Portaveu Nacional de les JERC i militant d'Esquerra - les Corts) ha remarcat "la importància del nou local i el fet de treballar dia a dia amb les entitats del barri" i demostrar a tothom "que les JERC i Esquerra ni volem ni mai hem volgut saber res de les diferents trames de corrupció política aparegudes recentment".

Taradell

Promocionem l'esport.

Ja fa temps que des del grup municipal d’ERC estem proposant la creació d’un Patronat Municipal d’Esports. En els darrers anys l’associacionisme en tots els camps com cultura, esport, lleure, etc. ha canviat molt. Ara més que mai calen grans esforços i es plantegen moltes dificultats a l’hora de poder tirar endavant qualsevol tipus d’entitat associativa. L’èxit i el perdurar de les mateixes no només pot raure en el voluntariat de les persones que en formen part, ja que aquestes, moltes vegades, es veuen superades per les dificultats i càrrega que comporta la seva gestió diària (com tasques purament administratives, o d’obtenció de recursos econòmics) en lloc de poder posar els seus preuats esforços en l’activitat pròpiament dita que desenvolupa l’associació. Creiem que és totalment necessari el suport i l’empara de l’administració local, garantint el futur d’aquestes activitats i entitats, per tal que els seus responsables puguin fer un salt de qualitat definitiu en el servei que donen.

El portaveu d'Esquerra, Isaac Albert, intervé al Ple Municipal
Terrassa

Esquerra demana al Ple Municipal que s’acompleixi el Pacte de Toledo

L'Ajuntament de Terrassa demanarà al Govern de l’Estat el compliment del Pacte de Toledo per al manteniment del poder adquisitiu de les pensions, en contra del decret llei sobre les retallades pressupostàries per millorar el dèficit, aprovat aquest dijous pel Govern de Madrid. Els 13 vots en contra dels regidors socialistes no han pogut evitar que s’aprovés la moció presentada per Convergència i Unió i el Partit Popular, amb el suport d’Esquerra Republicana i d’Iniciativa per Catalunya Verds. Isaac Albert, portaveu d'Esquerra, va manifestar al Ple: "Amb una reforma fiscal equitativa i progressiva ingressaríem, aproximadament, 8.000 milions. Ens gastem uns 6.000 milions per duplicitat de competències entre administracions. On és l’aprimament de l’Estat? Què passa amb aquests ministeris que no tenen competències perquè les tenen les comunitats autònomes? Per no entrar i no pecar de demagògic, què passa amb la despesa militar o la Casa Reial?”

Federació de Lleida

Cabasés: 'Avui es posa de manifest que quan alguns anunciem canvis aquests es compleixen'

La diputada M. Àngels Cabasés ha destacat la importància d'aprovar aquesta Llei perquè ‘avui es posa de manifest la utilitat de la política i es posa de manifest que quan alguns anunciem canvis aquests es compleixen'. Es consolida, així, una reforma que s'implanta de forma progressiva, per tal de garantir la sostenibilitat de la societat del benestar en un marc de greu crisi econòmica, amb despeses socials creixents i ingressos decreixents, i de grans retallades en els sectors més dèbils. Cabasés ha lamentat, però, la manca de suport dels grups de l'oposició. ‘Molts ens preguntem com encara alguns partits d'aquesta cambra defensen la injustícia social', ha dit, tot recordant-los que ‘han de donar comptes als ciutadans que avui veuran retallats els seus sous, les seves pensions i els seus drets socials'. La diputada independentista també ha demanat a CiU i PP que reconeguin que ‘s'han equivocat, i que han anat canviant d'opinió segons els ha convingut políticament, presentant diferents iniciatives en aquesta Cambra amb diferents objectius'.

Federació de Lleida

ESQUERDA ES REUNEIX AMB COL·LECTIUS DE DIABETIS, ALIMENTACIÓ I GENÈRICS

El senador d'Esquerra per Lleida, dins del grup parlamentari de l'Entesa, Josep Maria Esquerda, president de la Comissió de Sanitat del Senat, s'ha reunit aquest matí amb els organitzadors de la Jornada que se celebra en la Cambra Alta per a donar a conèixer l’EPOC (malaltia pulmonar obstructiva crònica), organitzada per la Societat de Neumología i Cirurgia Toràcica i la Universitat dels Pacients de la Fundació Josep Laporte, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta malaltia que es pot prevenir però encara està poc diagnosticada. Esquerda s'ha sotmès a les proves protocol·làries per a la detecció d'aquesta dolència. Demà, el president de la Comissió de Sanitat participa en una jornada tècnica sobre el càncer en el Ministeri de Sanitat i posteriorment es reunirà amb la companyia Novo Nordisk que col·labora amb la Fundació per a la Diabetis, amb la intenció d’abordar els nous tractaments. Esquerda també es trobarà amb el grup d'experts Infoaperitivos, que assessora els fabricants d'aperitius per a la reducció de substàncies poc saludables.

Federació de Lleida

Cabasés: 'Hem liderat la lluita contra la corrupció i a favor de la transparència política'

La diputada M. Àngels Cabasés celebra l'aprovació de la Llei perquè ‘ja fa temps que des d'Esquerra reclamem un aprofundiment en els mecanismes de la democràcia política', recordant que des d'Esquerra ‘hem impulsat l'oficina antifrau davant les reticències de CIU i PP, hem impulsat iniciatives en aquesta cambra i en la cambra estatal per augmentar la transparència en el finançament dels partits polítics i ara empenyem i recolzem aquesta llei de reforma de la Sindicatura de Comptes'. Cabasés ha afegit que davant dels que volen diluir les seves responsabilitats generalitzant sospites i optant per l'opacitat, ‘hem liderat la lluita contra la corrupció i a favor de la transparència política'. Par això ha destacat la importància d'aprovar la Llei de la Sindicatura de Comptes, i més ara que les presumptes actuacions fraudulentes del passat afloren amb insistència i ‘les presumptes relacions entre comissions i pagaments procedents d'empreses i fundacions vinculades a alguns partits polítics s'han de clarificar'.

Màrius Massallé és el president del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa i comarca
Terrassa

Terrassa exigeix a Educació que no elimini l'oferta de català a l'EOI sinó que l'ampliï

(Notícia extreta de El Punt) L'equip de govern de Terrassa exigirà al Departament d'Educació no només que no suprimeixi les classes de català a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) per al curs vinent, sinó que les ampliï. El tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Alfredo Vega (PSC); el regidor d'Educació, Josep Pàmies (ICV), i el regidor d'ERC i president del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Terrassa i comarca, Màrius Massallé, van comparèixer ahir de manera urgent per mostrar la seva oposició a la decisió que Generalitat va confirmar al diari El Punt. Almenys 48 alumnes del centre situat al carrer de Vic es veurien afectats per aquesta supressió. El problema ha sorgit perquè les escoles oficials d'idiomes s'han d'adaptar al marc europeu de referència de les llengües i han de reestructurar el currículum de català que estaven fent. Això implica que es passarà d'oferir cinc nivells a oferir-ne sis. En aquesta reestructuració, Educació ha decidit reagrupar els professors de català a Manresa, Sabadell, a la Vall d'Hebron de Barcelona, a Lleida, Tarragona i Girona.

Federació de Lleida

El Govern constitueix el Circuit de les Comarques de Lleida contra la violència masclista

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i el delegat del Govern de la Generalitat a les Comarques de Lleida, Miquel Pueyo, han presentat avui la Mesa institucional del Circuit de les Comarques de Lleida per a l’abordatge de la violència masclista. El nou Circuit estableix mesures de coordinació i mecanismes d’actuació per millorar la qualitat de la resposta a les dones que pateixen violència masclista i facilitar la tasca dels i les professionals de referència. El Circuit de les Comarques de Lleida és el tercer que es constitueix a Catalunya, després que l’any passat es creessin els de les Terres de l’Ebre i Tarragona. En aquests moments s’està treballant en el mateix sentit a la Catalunya Central, Pirineu-Aran i a la comarca del Baix Llobregat. El desplegament d’aquests circuits respon al compliment de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, aprovada el mes d’abril de 2008. Aquesta llei estableix les competències de les diferents administracions de Catalunya en la lluita contra aquesta problemàtica, dóna molta importància a les estratègies de prevenció, i estableix les bases d’una coordinació continuada basada en la col·laboració i la cooperació mútues.

Federació de Lleida

Esquerra escolta les peticions de varies associacions de càncer de Lleida

El senador per Lleida d’Esquerra, dins del grup parlamentari de l’Entesa i portaveu de la comissió de Sanitat del Senat, Josep Maria Esquerda, s’ha reunit avui amb membres de diferents associacions de càncer de Lleida, per escoltar les seves inquietuds i traslladar-les a la comissió de Sanitat del Senat. El senador ha organitzat aquesta reunió arrel de la moció que van presentar conjuntament tots els Grups Parlamentaris, i que va ser aprovada al Ple del Senat passat, en la que s’insta al Govern a proposar en el termini més curt possible al Consell lnterterritorial de Sanitat, les mesures adequades basades en l'evidència científica, que poden conduir a la prevenció del càncer de colon i de recte, tant la prevenció primària (hàbits nutritius i hàbits de vida saludable), com la prevenció Secundària, amb el test de sang en femta i la corresponent endoscòpia en cas de positivitat. El senador qui ha mostrat sintonia amb les associacions i les seves propostes, s’ha compromès a fer arribar les seves peticions al Senat i a comptar amb la seva participació per futures propostes de la comissió de Sanitat del Senat.

Alt Penedès

Carles Sisquella alerta de la pressió fiscal i l’endeutament de l’ajuntament de Castellet i la Gornal

El passat divendres 21 de maig, Esquerra de Castellet i la Gornal va organitzar la darrera xerrada informativa titulada “La pujada d’impostos i l’endeutament de l’ajuntament” al Centre Cívic de La Gornal. Aquesta xerrada tancava un cicle de xerrades informatives que s’ha anat realitzant per diferents nuclis del municipi i amb un alt nivell d’assistència de públic amb molt d’interès. En aquesta ocasió la xerrada va anar a càrrec del diputat d’Esquerra, recentment nomenat, Bernat Valls, diputat del Penedès i veí de Vilanova i la Geltrú, i el regidor d’Esquerra a Castellet i la Gornal, Carles Sisquella. L’objectiu d’aquest cicle de xerrades consistia a informar, a tot el veïnat, sobre l’augment de la pressió fiscal que aplicarà l’equip de govern, durant el propers tres anys, degut a l’aprovació i aplicació d’un pla econòmic. Cal recordar que aquest municipi té un deute d’uns 492.000€ (el 17,95% sobre el pressupost del 2009(1), el màxim permès per llei d’estabilitat pressupostaria pauta que aquest deute no pot superar el 3,5%).

Sant Feliu de Llobregat

Esquerra manifesta la seva perplexitat i indignació

Dimarts a les 8 del vespre, el Ple de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, l’alcalde socialista, Juan Antonio Vázquez, va demostrar, una vegada més, la seva actitud antidemocràtica i prepotent. La moció presentada per la Plataforma Sant Feliu Decideix, va ser aprovada majoritàriament, amb els vots a favor d'ERC, CiU i ICV. Un dels punts d'aquesta moció fa referència a la cessió d'infraestructura logística per part de l'ajuntament, l'alcade en aquest punt es va negar a complir-lo. La moció només feia referència a què es rebés el mateix tracte com qualsevol entitat de Sant Feliu. No entenem que es discrimini a una entitat per promoure la democràcia a la nostra ciutat. Si segueix amb aquesta actitud antidemocràtica és evident queden trencades les poques relacions amb el PSC de la ciutat. Demanem a CiU i ICV que facin el mateix.

Comunicat

Des d’Esquerra de Roda lamentem la manera de fer de CIU i de la Regidora no adscrita ,al voler actuar en benefici propi desgastant a l’Equip de Govern amb pràctiques que res tenen a veure amb la bona fe. CIU ha demanat al Ple de l’Ajuntament que posi als seus regidors en les comis-sions establertes a l’Ajuntament en detriment dels actuals components. Aquesta no és una maniobra per a treballar millor, sinó que sota aquest moviment s’-amaga una voluntat d’escanyar econòmicament al PSC-PSOE i desviar els di-ners, per l’assistència a les comissions, cap a CIU i la Regidora no adscrita. Una jugada (totalment legal) molt barruera que no són capaços de maquillar. Així mateix, proposen una sèrie d’actuacions com ara la paralització del cobra-ment de les liquidacions definitives corresponents a les Contribucions Especials del Sector de Costa Daurada que no tenen cap altre sentit que el de collar enca-ra més a l’Equip de Govern. Llàstima que s’obliden de que aquestes contribuci-ons les van imposar ells.

Vilafranca del Penedès

Esquerra defensa a Vilafranca i no a SABA

Quina setmana a l'Ajuntament! Dilluns fem un Ple urgent. Dimarts, a falta del punt passat a dilluns, només queda pel Ple un punt i les mocions. La sorpresa del dimarts és que es retira aquest únic punt del Ple (mocions a part). El punt en qüestió és una modificació de pressupost que "incorpora" l'aparcament de l'Espirall al patrimoni de l'Ajuntament. Són moltes les preguntes que queden a l'aire: Motiu de retirar el punt? Però potser hauríem de començar preguntant-nos el motiu de presentar aquest punt? Amb que es basa el Govern per posar i després treure aquest punt? El tema és que SABA reclama que l'Ajuntament li paguem l'IVA de l'obra. Perquè? Esperem que l'Ajuntament estigui al costat de Vilafranca i no de SABA. Hi estarà? Hi ha molts punts foscos en aquest tema que cal aclarir, però des d'Esquerra sempre defensarem els drets de Vilafranca i no els de SABA. Ens escoltarà l'Ajuntament?