Locals d'Esquerra

Totes les notícies

terreny on és preveu contruir el centre educatiu
Malgrat de Mar

El Ple de novembre aprovà la cessió d’un terreny per un centre educatiu (institut-escola)

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va demanar, a primers d’any, a l’Ajuntament de Malgrat la cessió d’un solar de superficie mínima aproximada de 10.000 m2 per la futura construcció d’un institut-escola al municipi. El ple de novembre aprovà la cessió d’una peça de terreny de 2.283, 94 m2 que complementarà la cessió ja efectuada de 8.384 m2 amb la qual cosa es posa a disposició de la Generalitat una superficie total de 10.667,94 m2 . En aquests terrenys situats entre el carrer Mossèn Fèlix Paradeda i el carrer Escultor Clarà és preveu construir un centre educatiu per paliar la previsible mancança de places escolars públiques al municipi els propers anys. ERC es mostra sastisfeta per la futura construcció d’una instal.lació que ha de garantir la demanda de places escolars a Malgrat

Presentació Memòries Josep Irla
Sant Feliu de Guíxols

Recuperant la memòria històrica

El passat 6 novembre va tenir lloc a la Casa Irla la presentació del llibre "Josep Irla i Bosch. Memòries d'un president a l'exili" de l'historiador ganxó Jordi Gaitx. A l’acte hi van assistir més d'un centenar de persones, entre les quals importants càrrecs d'Esquerra Republicana de Catalunya com Joan Puigcercós, president d'Esquerra Republicana de Catalunya; Carme Capdevila, cap de llista per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya; i Enric Vilert, president de la Diputació de Girona. L'historiador i arxiver Jordi Gaitx, autor de l'estudi introductori i de la selecció de les cartes que acompanyen a les memòries d'Irla, publicades íntegrament per primer vegada, després de 54 anys de la seva redacció, diu que "la diferència amb la resta d'estudis sobre Irla és que aquest està extret del seu pensament, de com va viure el propi Irla els fets històrics des del 1906 fins el 1956". Joan Puigcercós per la seva banda va recordar que la dictadura franquista "va ser més que un cop autoritari per instaurar un control de la societat; realment era un intent de genocidi d'un poble, d'una cultura".

senyalització actual
Malgrat de Mar

El grup municipal d’ERC demana que es senyalitzi la zona agrícola Pla de Grau

L’eliminació del darrer pas a nivell del municipi ha suposat la construcció d’un pas elevat sobre la via del tren davant el Molí vell. El pas també ha suposat la construcció d’una rotonda i l'arranjament de dos camins d'accés. Aquesta obra garanteix la seguretat de vehicles i persones. En la senyalització de tot aquest tram, ERC ha demanat que s’inclogui en les senyals viàries la senyalització de la zona agrícola del Pla de Grau. El Pla de Grau és un gran espai agrícola on es conreen sobretot productes d'horta: enciams, tomàquets, patates, mongetes... És un dels espais agrícoles que queden al Maresme.

Marina Llansana, Freixanet, Esquirol, Osona
Osona

Marina Llansana, a l'Esquirol: "Espanya és una llosa pels catalans a l'hora de sortir de la crisi"

El passat divendres 5 de novembre, Marina Llansana va protagonitzar l'última acte de pre-campanya d'Esquerra Osona, reunint-se amb electors de l'Esquirol. Llansana va estar acompanyada pel portaveu republicà a l'Ajuntament de l'Esquirol, Ventura Bagaria, pel president regional Jordi Serra i pel diputat Josep Maria Freixanet, i va poder dialogar amb els assistents sobre els reptes de la propera legislatura, on Esquerra vol encarar la crisi i vol impulsar un referèndum sobre la independència. "Espanya és una llosa per Catalunya a l'hora de sortir de la crisi". Per la seva banda, Freixanet, va explicar els 6 compromisos d'Esquerra per Osona, que tenen l'objectiu de fer sortir de la crisi a Osona, no "amb pegats, sinó amb un nou model de comarca". Amb aquest acte, Esquerra clou la precampanya i el dijous 11 de novembre al vespre, al Casino de Vic, es portarà a terme una festa d'inici de campanya, on es comptarà amb la presència del Conseller Joan Maunel Tresserras.

Girona

Se celebra la 5a Nit del Voluntariat de les comarques gironines destacant l’esforç dels voluntaris en temps de crisis

El passat divendres dia 5 es va celebrar la 5a Nit del Voluntariat de les comarques gironines al Palau de Fires de Girona. Des del 2006 que l’àrea de relacions ciutadanes de l’Ajuntament de Girona, encapçalada actualment pel tinent d’alcalde Miquel Poch (ERC), organitza aquest acte conjuntament amb la Federació Catalana de Voluntariat Social gràcies al suport d’institucions públiques i privades. L’objectiu de la Nit del Voluntariat és la de reconèixer la feina anònima feta per centenars de voluntaris d’entitats i associacions gironines que treballen en l’àmbit social, ambiental, de la cooperació, cultura del lleure i veïnal. Enguany l’assistència va ser de més de set-centes persones, entre voluntaris de tots els àmbits i membres d’entitats de la ciutat i comarques, i es va destacar que són els voluntaris els que saben donar la millor resposta dins del context de crisis actual. Jordi Ausàs, conseller de Governació i Administracions Públiques, va presidir l’acte juntament amb Mireia Matas, directora dels serveis territorials de Governació a Girona, i va remarcar que a les comarques gironines hi ha més de cent cinquanta entitats que es dediquen al voluntariat i, a tot Catalunya, més de sis-cents mil voluntaris.

Maresme

Màrius Serra recull el 7è Premi Germans Lleonart d'Esquerra Alella

60 persones van assistir al sopar organitzat per la secció Esquerra d'Alella, un àpat que va servir de preludi a l’entrega del setè Premi Germans Lleonart. El va rebre Màrius Serra, periodista i escriptor el passat divendres dia 5. Isabel Nonell, Presidenta de la secció Local d’Esquerra a Alella, va presentar el guardonat i va esmentar la tasca que està duent a terme amb el projecte Mout-te pels quiet. Justament el dia després culminava a Granollers amb una subhasta de fotografies de famosos. Es van recollir prop de 12.000 euros per la Fundació Nexe. L'alcalde d’Alella, i president de la Federació Comarcal, Andreu Francisco, li va entregar el premi. Màrius Serra el va agrair i el va dedicar a recent desaparegut Joan Solà. En la seva intervenció, Màrius Serra va afirmar que “la llengua és un ésser viu i com a ésser viu és un ésser imperfecte que evoluciona. Hem de tenir el plaer de la llengua, i la revindicació de l'error”.

Maresme

Enric Aloy explica a Cabrera la situació del comerç al nostre país

La xerrada, presentada pel Portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Cabrera, Carles Rocabert, ha comptat amb l’assistència d’unes 25 persones. Com que la xerrada era dirigida al petit comerç, es van lliurar invitacions personals. Enric Aloy ha començat explicant quina gran sort ha estat per Catalunya que hagi estat responsable de l’àrea de Comerç, Turisme i Consum ens els set anys que Esquerra ha estat al Govern. La seva tasca en aquesta àrea ha girat entorn a dos eixos: el petit i mitjà comerç i els productes catalans. El secretari General ha repassat els moments difícils, com ara l’any 2003 quan a Madrid amb el govern del PP s’impulsava l’alliberament dels horaris comercials. “Això suposava un gran perjudici als petits comerços. Afortunadament i com a resultat d’un intens treball, les comunitats autònomes varen aprovar una llei regulant les hores màximes d’obertura dels comerços i es va poder frenar la llei de Madrid”. Enric Aloy ha exposat els motius pels quals des d’Esquerra no s’aposta per les grans superfícies allunyades del centre de les ciutats i ha posat l’exemple de França.

La santcugatenca Laia Carbó, acompanyada de membres de les JERC Terrassa en la inauguració de l'exposició
Vallès Occidental

Laia Carbó: “El jovent d’esquerres i independentista només té una opció, votar Esquerra”

Laia Carbó, primera candidata de la JERC del Vallès Occidental a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, ha estat a Terrassa per inaugurar l’exposició “Cent anys d’estelada”, que es podrà visitar al Casal Cívic del Segle XX de Terrassa fins al proper 15 de novembre. Després de la presentació a càrrec de Marc Altet, portaveu de les JERC a Terrassa, Laia Carbó ha dit que exposicions com aquesta serveixen per recordar que tenim una història, uns avantpassats que també van lluitar pel país, i que la lluita per la independència ve de lluny. Carbó ha afirmat que les JERC es presenten amb la satisfacció de la feina ben feta, especialment des de la Secretaria de la Joventut, i amb ganes de continuar treballant per canviar les coses als Països Catalans, i amb una manera d’entendre la política diferent de la resta dels partits. Responent a les preguntes dels periodistes sobre l’aparició d’altres formacions de caire independentista, Carbó ha tret importància a aquest fet, i ha afirmat que “el jovent independentista que sigui de dretes té d'altres opcions, però que el que realment sigui d’esquerres i independentista només té una opció: votar Esquerra el proper 28 de novembre”.

Edifici ciutadania
Palamós i St. Joan

ERC avala la remodelació de l'Arbreda

Recordem que el projecte contempla fer un aparcament soterrat, amb capacitat per a 350 places, urbanitzar la superfície creant una gran plaça pública i, en aquest lloc, construir l'anomenat Edifici de la Ciutadania. L'edifici tindria una primera fase que acolliria la llar municipal de la Gent Gran i un centre cívic, i una segona amb més equipaments municipals i el nou Ajuntament de Palamós. Dani Reixach, regidor d'Esquerra Republicana, creu que aquesta segona no és prioritària. CITA DANI REIXACH 1 Esquerra Republicana valora que s'hagin escoltat les seves propostes sobre la remodelació de l'Arbreda i assegura que el procés, fins ara, s'està fent participatiu i amb consens. Dani Reixach veu així el projecte. CITA DANI REIXACH 2 L'Ajuntament de Palamós ha adjudicat a l'estudi BAAS, de l'arquitecte Jordi Badia, el projecte de reforma de l'Arbreda. El conjunt de les actuacions previstes, que es farien entre 2011 i 2015, tindria un cost total d'uns 12 milions d'euros. http://www.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Xavier Toscano, futur regidor d'ERC a l'Ajuntament de Cubelles

Després de complir amb el tràmit exigit per la Junta Electoral Central i disposar ja de les credencials, Xavier Toscano exercirà plenament com a regidor d’ERC al Consistori a partir del proper Ple municipal ordinari fixat el 15 de novembre. Pel que fa a les atribucions, Toscano tindrà les mateixes competències que el seu predecessor en el càrrec, Joan Rodríguez Serra, a excepció de la regidoria de Seguretat Ciutadana, que passarà a gestionar-la Alcaldia. En el seu lloc Toscano encapçalarà la regidoria de Festes i Tradicions que fins ara estava fusionada amb Promoció Cultural arran de la reorganització de carteres degut a la sortida de CiU del Govern. D’aquesta manera, el nou regidor d’ERC s’encarregarà de les regidories de Festes i Tradicions, Infància i Joventut, Ensenyament, Salut i Cooperació, a més d’ostentar la Primera Tinença d’Alcaldia. En declaracions al programa Plaça de la Vila de Ràdio Cubelles l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, justificava el canvi al·ludint que “hi ha poc temps perquè es faci amb una regidoria d’aquesta envergadura i més tenint en compte que moltes competències en matèria de la Policia Local corresponen directament a l’Alcaldia”.

Festa de Tardor 2010, Ridao, Mireia Ingla, Sant Cugat
Sant Cugat del Vallès

Joan Ridao a la Festa de Tardor

La suposada comissió del 4% per l'adjudicació de la construcció del PAV3 de Sant Cugat s'ha fet present a la Festa de Tardor. "No imputo res a ningú. Això ho farà la justícia, però m'agradaria sentir més explicacions de Mas i Recoder perquè no han estat satisfactòries," ha declarat Ridao en la seva visita a la Festa de Tardor. Ridao, acompanyat per Marc Sanglas i per la nostra candidata a l'ajuntament de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha visitat les nombroses paradetes de institucions i entitats.

Presentació llibre i entrega de diplomes i certificats
Simat de la Valldigna

Lliurament de Diplomes del Voluntariat Ambiental i Certificats de formació en citricultura ecològica

El passat divendres 5 de novembre, tingué lloc el lliurament dels Diplomes a les persones que participaren en el Voluntariat Ambiental de l’estiu 2010. Al Saló de Plens de l’Ajuntament de Simat, s’acostaren un bon grup de simaters i simateres per donar suport a les persones que, durant els tres mesos de l’estiu, van fer tasques mediambientals, cuidant i protegint les nostres muntanyes i paratges de manera altruista, i com no, també felicitaven a aquelles persones que des de la Regidoria de Medi Ambient, han treballat per fer possible aquesta actuació. Després, es lliuraven els certificats del curs “Citricultura Ecològica”, impartit per una tècnica de La Unió de Llauradors i Ramaders el passat mes d’octubre i organitzat per les Regidories de Medi Ambient i Agricultura de Simat. Els Diplomes i Certificats van estar lliurats pel regidor Joan Serra, qui recordava la importància del Voluntariat Ambiental, de l’esforç de la Regidoria per portar-ho endavant malgrat la retirada de subvencions per part de la Generalitat Valenciana.

Mireia Ingla
Sant Cugat del Vallès

Entrevista a Mireia Ingla, candidata d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Cugat

1.- Què t’ha portat a voler encapçalar la candidatura d’Esquerra a l’Ajuntament de Sant Cugat? Quan fa cinc anys vaig entrar a formar part d’ERC i vaig començar a participar en actes públics municipals, poc a poc vaig anar descobrint la política local. És evident que l’Administració local és la més propera als ciutadans, per això és tan important. Em fa molta il•lusió i, alhora ho considero una gran responsabilitat, dedicar uns anys de la meva vida al servei de la meva ciutat. 2.- Com valores les polítiques empreses aquesta legislatura per una CIU en majoria absoluta? El primer que m’agradaria dir és que les majories absolutes, siguin del color polític que siguin, no resulten una bona manera de gestionar una administració. Dit això, el que crec que ara resulta molt evident, és que el model de ciutat, liderat en els darrers anys per CIU, ha tocat fons. El model de ciutat basat en el creixement urbanístic i en la idea de ciutat idíl•lica és un cicle acabat.

Palamós i St. Joan

ERC de Palamós insisteix en la retirada de la simbologia franquista.

El grup republicà fa temps que reivindica la retirada d'aquesta simbologia, que majoritàriament es troba en edificis privats. L'Ajuntament de Palamós ja va apostar fa uns anys per treure'ls, sempre que hi hagués la petició prèvia dels propietaris. El regidor d'esquerra a l'Ajuntament de Palamós, Dani Reixach, demana que hi hagi un gest polític més decidit. CITA DANI REIXACH 1 Esquerra Republicana de Catalunya s'ha mostrat satisfeta per la recuperació d'elements de la memòria històrica de la Guerra Civil a Palamós. És el cas, de l'antic parvulari republicà, avui l'Espai del Barri, que s'ha reivindicat recentment amb una plafó informatiu que recorda la seva història. Dani Reixach recorda que esquerra va apostar en el seu moment per la conservació d'aquest edifici. CITA DANI REIXACH 2 El projecte de recuperació de la memòria històrica a Palamós inclou també la rehabilitació dels refugis antiaeris del col·legi Ruiz Giménez i de la plaça dels Arbres, així com de les bateries de costa del puig del Molí de Vent.

Llívia

QUE HA FET ERC ( Esquerra ) AQUESTA LEGISLATURA

Des del 2003 Esquerra ha impulsat un seguit d’iniciatives per afavorir la radicalitat democràtica, la transparència i la participació de la ciutadania en els assumptes públics: » Prohibició de les donacions anònimes » Creació de l’Oficina Antifrau » Mesures per a la millora de la gestió pública i de la transparència » Nou sistema de fiscalització de la gestió pública i dels partits » Prohibició de les donacions d’empreses que contracten concursos públics » Autolimitació de despeses electorals » Proposta d’una Sindicatura Electoral pròpia a Catalunya » Llei d'incompatibilitats d'alts càrrecs de la Generalitat » Publicació dels llistats d'alts càrrecs i assessors del govern » Creació de l’Oficina de Control Pressupostari al Parlament » Ampliació de les tipologies penals relatives a corrupció pública » Modificació de la Llei de finançament al Congrés » Esquerra és el partit que menys diners deu i el que té les xifres més baixes de despesa en campanya electoral

Ebre

Puigcercós: ‘O Esquerra és forta com fins ara, o és molt possible que un acord entre CiU i PSOE ens acabi portant el cementiri nuclear’

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós ha participat aquest matí en la manifestació que s’ha celebrat a Ascó per rebutjar la instal·lació del magatzem de residus nuclears. Puigcercós ha dit que li agradaria pensar que ‘hauria de ser la última vegada que la gent de Catalunya hagi des sortir a dir que un Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Nuclears tal com el volen plantejar és una forma d’amagar el model insostenible de les centrals nuclears’. El president d’Esquerra també ha denunciat ‘l’acte de cinisme que estem vivint amb CiU i el PSC’. Segons Puigcercós, ‘els dos creuen que ha d’haver-hi aquest abocador de residus nuclears, però els dos no volen assumir cap responsabilitat i per això actuen amb ambigüitat. Nosaltres amb això som clars, des d’Esquerra diem que no volem l’abocador a Ascó. Ni a Zarra ni a Ascó. No volem l’abocador perquè aquesta no és la solució’. Per això ha defensat que caldrà estar a l’aguait fins l’últim moment, perquè ‘l’ambigüetat que han demostrat CiU i PSC no ajuda precisament a clarificar l’escenari’ i ha fet una crida a la mobilització a les urnes: ‘O Esquerra és forta com fins ara, que hem aturat que el cementiri nuclear a Ascó fos ja una decisió en ferm, o és molt possible que després de les eleccions un acord entre CiU i PSOE ens acabi portant aquest abocador de residus nuclears’.