Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Moció Rebuig Facturació Elèctrica
Fonollosa

Moció de rebuig contra les incidències en la facturació de la llum a Fonollosa

Arrel de la liberalització elèctrica de 2009 i el traspàs dels clients de DEEBSA a Endesa, els veïns de Fonollosa han patit la paralització de la facturació primer i dos períodes semestrals d'acumulació de consums, segon. El grup municipal d'esquerra a Fonollosa ha denunciat reiteradament la situació als plens municipals. La resposta de l'Ajuntament ha sigut molt tèbia i l'equip de govern no s'ha implicat prou per resoldre un problema que afecta com a mínim als municipis veïns d'Aguilar de Segarra i Rajadell. El grup municipal d'esquerra a Fonollosa presentarà una moció de rebuig als problemes de facturació elèctrica d'Endesa al Ple ordinari de setembre, el proper 9 de setembre. La moció denuncia irregularitats a les factures amb manca de lectures dels comptadors, un IVA aplicat del 18% a períodes de consum on els hi correspon el 16% i el tancament de l'Oficina Comercial de Manresa. Aquesta situació també afecta al servei de correus, on el volum de certificats per tall i les factures acumulades compliquen un ja prou saturat servei de correus.

Agustí Cerdà amb Juan Carlo Rois i altres membres d'AESCO
País Valencià

Cerdà: 'Espanya demostra tindre molts dèficits democràtics també en matèria d'immigració'

El passat divendres, la ONG AESCO va organitzar una taula redona al col·legi major Rector Pesset de València per informar i debatre sobre la nova norma estatal que regula, per primera vegada, la participació a les eleccions municipal dels estrangers, però només per a aquells residents que provinguen de països amb els que l'Estat espanyol té un acord bilateral, concretament Colòmbia, Xile, Equador, Noruega, Paraguai, Perú i Nova Zelanda. El president d'Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, qui va participar a l'acte, va lamentar aquesta restricció i va recordar que 'és en la mateixa constitució espanyola, concretament en l'article 13, on s'encotillen els drets dels ciutadans nouvinguts, ja que s'especifica que només els ciutadans espanyols tenen dret a participar en els assumptes públics a través de les eleccions. Espanya demostra tindre molts dèficits democràtics i tenim l'exemple, sense anar més lluny, en el conflicte pel reconeixement de les distintes identitats nacionals de l'estat'.

Joan Lladó, durant la seva intervenció.
Illes Balears i Pitiüses

Joan Lladó: "L'únic partit que reagrupa i solidaritza els Països Catalans és Esquerra"

El president d'Esquerra a les Illes Balears, Joan Lladó, va participar de forma activa, dissabte passat, no només a la manifestació de l'Onze de Setembre a Barcelona, sinó a l'acte d'Esquerra que va tenir lloc en el marc de la mateixa. En aquest acte, en el que intervingueren diferents dirigents del partit, entre els quals el president Joan Puigcercós i el secretari general Joan Ridao, també van prendre la paraula els representants de les Illes Balears, del País Valencià i de Catalunya Nord. Joan Lladó, va manifestar en el seu parlament la seva satisfacció per la presència a l'acte de gent de Mallorca, "de la mateixa manera que aquell 1714 hi va haver ciutadans de Mallorca que van auxiliar els seus compatriotes de Barcelona, rompent en diverses ocasions el setge que les tropes borbòniques havien establert sobre la capital". En la mateixa línia, Lladó va assenyalar que "davant l'eclosió del neoindependentisme regional, em sent orgullós de pertànyer a l'únic partit que reagrupa i solidaritza els països catalans: Esquerra Republicana", recordant així que és l'única formació política que pot presentar la seva organització a qualsevol dels indrets de la nació.

En Josep Maria Cervelló adreçant-se als assistents a l'acte
Sant Boi de Llobregat

Josep Maria Cervelló: "Practicant municipalisme estem proclamant cada dia de manera pública els nostres ideals polítics més elevats"

Com cada any, la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya, a banda de participar a l'ofrena institucional, ha organitzat el seu acte polític en motiu de la Diada Nacional del Principat. El President local, Toni Vélez, va donar la benvinguda als assistents recordant que "ens podem sentir i ens sentim orgullosos de ser d'esquerres i de ser d'Esquerra". Segons ell, "la nostra feina és convèncer la gent d'esquerres que la independència és viable i necessària". Per la seva part, el regidor de Medi Ambient i Entorn Natural i candidat d'Esquerra a l'alcaldia, Josep Maria Cervelló, va començar la seva intervenció lamentant l'absència, finalment, de Carme Chacón a l'ofrena institucional. Segons el candidat republicà "volia aprofitar per reclamar-li que ens tornés, com a ministra de l'exèrcit, els terrenys de la caserna, però no ha estat així". Durant el discurs, Cervelló va recordar que "fa vuit anys Esquerra va esguerrar el paradís a PSC i CiU, que es repartien el poder sense marcar-se gaires perspectives i sense més ambicions que mantenir l'estat de les coses".

Ofrena floral de la direcció d'ERC Sant Adrià
Barcelonès Nord

Esquerra organitza actes reivindicatius de la Diada a les tres ciutats del Barcelonès Nord

Amb la visió política posada en una nació en construcció que necessita estat propi per garantir el progrés de la seva gent, Esquerra Republicana al Barcelonès Nord, ha portat a terme actes reivindicatius de la Diada Nacional a Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià. Les tres ciutats organitzaren ofrenes florals commemoratives de la Diada per part de les respectives direccions locals; a Badalona i Sant Adrià es muntaren paradetes informatives sobre l’acció política del partit i amb material independentista; la secció local de Sant Adrià organitzà un sopar al seu local i en el cas de Badalona, el tradicional esmorzar independentista el dia de la Diada aplegà una setantena de persones que també seguiren els parlaments polítics de Cristina Gil (JERC), Mateu Chalmeta (regidor d’Esquerra a l’Ajuntament) i Miquel Estruch (president d’Esquerra Badalona).

ERC Piera

EXPOSICIÓ A LA CARTA AL LOCAL D’ERC-PIERA

L’exposició «Natura viva», que va estar oberta del 8 al 12 de setembre a la Sala Miquel Martí Pol (local d'ERC), es pot visitar fins al 5 de novembre demanant hora prèvia. Gemma Pujol Farrés i Josepa Ribera Vallès, autores de les fotografies exposades, ens mostren paisatges de Piera des d’una perspectiva diferent i original. Si voleu visitar l'exposició heu de concertar la visita trucant al tel. 660 28 88 53 (Josepa).

Cervelló amb la senyera
ERC Cervelló

Esquerra Cervelló a la Diada

Un any més Esquerra Cervelló ha decidit implicar-se al màxim en els actes de la Diada. De bon matí, s'ha procedit a penjar a la Plana d'alls la senyera, com la gent d'Esquerra fa des de fa tres anys. Després es va anar a l'ajuntament de Cervelló a fer la foto davant la pancarta de Som una Nació que resta penjada al balcó de l'Ajuntament, gràcies a la proposta d'Esquerra. Poc després, es va anar a fer l'ofrena al monument del President Tarradellas, i a la tarda vespre a la manifestació i el concert dels Pets i Els Amics de les Arts. Des d'Esquerra seguirem treballant, com hem fet sempre, per aconseguir el somni i esdevenir un país lliure, sobirà i reunificat. Visca els Països Catalans lliures!

Santa Coloma de Farners

La Llei d'Acollida de les Persones Immigrades

La Secció Local d'Esquerra a Santa Coloma de Farners ha organitzat per aquest proper divendres dia 17 de setembre, a les 8 del vespre, a la Biblioteca Joan Vinyoli, una conferència que amb el títol "La Llei d'Acollida de les Persones Immigrades, la resposta a un gran repte de país", realitzarà Oriol Amorós, Secretari per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya. Oriol Amorós, màxim responsable de les polítiques d'immigració del nostre Govern, desgranarà els aspectes més importants d'una nova Llei que vol donar resposta als grans reptes que representa la immigració al nostre país .

Mateu Chalmeta
ERC Badalona

El Virolet, obrirà les seves portes el proper 18 d'octubre a Bufalà

El barri de Bufalà i el Districte 3, ben aviat podran gaudir d'un nou equipament municipal dedicat als infants. Es tracta de la nova Escola Bressol Municipal, El Virolet, que és una de les actuacions més importants que s'han aconseguit per al Districte que gestiona Esquerra de la mà del regidor Mateu Chalmeta. Aquesta Escola Bressol, té una superfície d'uns 1.200 m2 i disposa de 107 places, totes elles distrbuides en una aula per a 8 nens i nenes de fins a 1 any, tres amb 13 places cadascuna per a nenes d'entre 1 i 2 anys, i tres més amb 20 places. Amb aquesta ja seran cinc les llars d'infants municipals que ofereix l'Ajuntament de Badalona, amb un total de 415 places, que s'hauran d'incrementar en el futur amb noves escoles més a Montigalà-Batllòria i Canyadó. La inauguració, pel proper 18 d'octubre.

Garraf

Manifest Onze de Setembre

Posem data a la democràcia: independència! Catalunya afronta la seva Diada Nacional d’enguany encara sota l’impacte de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. Onze magistrats, amb molta fressa i poca endreça, han passat literalment per damunt de la voluntat dels ciutadans, i l’Estatut ha patit la segona i definitiva retallada. L'estocada definitiva a un text que ja havia estat profundament aigualit per l'acord Mas-Zapatero. La sentència del TC ha estat sobretot un cop mortal a l’autonomisme com a marc de relacions entre Catalunya i Espanya. El poble ho ha entès així, i el 10 de juliol els carrers de Barcelona es van omplir amb més d’un milió de manifestants amb un lema ben explícit: “Som una nació, nosaltres decidim”. Una manifestació impressionant que expressa de forma nítida els anhels de llibertat i democràcia del poble català en aquests primers compassos del segle XXI. El nostre país es troba, doncs, davant d’un moment important de la seva història.

Garraf

Presentació del Pacte Nacional per a la Immigració a Cubelles

Amb Oriol Amorós, el 16 de setembre a les 7 de la tarda La Regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Cubelles, encapçalada per esquerra, organitza l'acte següent que, per a més informació, podeu consultar a la web www.cubelles.cat "El Secretari d’Immigració de la Generalitat de Catalunya, Oriol Amorós, serà l’encarregat de presentar el Pacte Nacional d’Immigració, signat a Barcelona el desembre de 2008, el proper 16 de setembre a les 19 h., al Centre Social. L’acte, organitzat per la regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Cubelles, servirà perquè el màxim responsable del país en matèria d’immigració exposi les principals propostes que recull el document en aquesta matèria. El Pacte nacional per a la immigració és un acord signat pel Govern i diversos agents econòmics i socials amb l’objectiu de respondre les demandes que planteja la societat catalana respecte a la transformació demogràfica viscuda pel fet migratori i les seves conseqüències.

Estelada al balcó
Valls

Per la Diada, l’estelada al balcó

ERC de Valls va tornar a reivindicar que l'Ajuntament pengi la bandera independetista al balcó durant l'Onze de Setembre. Després que durant el Ple del 27 d’agost el grup municipal fes aquest prec formal, ERC va penjar un any més a l’edifici del davant del consistori una gran estelada amb un cartell que demanava “Per la Diada, l’estelada al balcó”. En la sessió del Ple d’agost, el regidor Jordi de Bofarull va recordar que el 2006 i el 2007 l’estelada va presidir el balcó de la casa de la vila durant la Diada, quan ERC era al govern municipal, i que durant el 2008 i el 2009 la sociovergència havia votat en contra de mocions d’Esquerra en aquest sentit. Segons el regidor republicà, “després de l'onada de consultes independentistes arreu del país, i especialment després de la que es va celebrar a la nostra ciutat, amb un gran èxit de participació, creiem que té ple sentit que el consistori celebri la Diada també penjant l'estelada: el dia que Catalunya va perdre les llibertats nacionals és un bon dia per fer-ho”.

vinyes
Alt Penedès

Esquerra presenta les seves propostes de treball en el sector de la vinya i el vi

Un país és la seva gent i el seu territori. El conreu d’aquest territori ha anat modelant un paisatge a través dels segles, en el qual ens reconeixem. El conreu de la vinya ha esdevingut un dels paisatges més presents a moltes comarques de casa nostra i, al mateix temps, ha determinat unes formes d’entendre la vida i l’activitat econòmica. El sector de la vinya i el vi arrossega una greu crisi en la darrera dècada. Les rendes del sector involucionen, els costos de producció cada dia són mes alts i la sortida del producte final està mediatitzada pel control de preus que exerceixen les grans empreses del sector. Aquesta problemàtica té lloc davant de la passivitat de l’administració tant nacional com estatal i també davant la incoherència de la política europea que subvenciona al mateix temps l’arrancada i les noves plantacions. La situació comporta, per als petits i mitjans productors i elaboradors, i per a les cooperatives, processos de pèrdua de capacitat adquisitiva i endeutament progressiu.

Sentmenat

Parlament a l'acte institucional de la Diada

BON DIA A TOTS I TOTES. Avui Catalunya commemora la Diada Nacional de Catalunya, 296 anys després que la ciutat de Barcelona caigués a mans de Felip V desprès d'un llarg setge perpetrat per 40.000 homes comandats per el duc de Berwick contra els només 7.000 homes encapçalats per Rafel de Casanova. Aquest desequilibri es repeteix avui: 40 milions d'espanyols contra 7 milions de catalans. Com a conseqüència d'aquesta derrota, es va establir l’any 1716 el Decret de Nova Planta on Catalunya va perdre tots els drets d’autogovern per passar a formar part d’un règim centralista, i passar a patir repressió econòmica i lingüística. Avui Catalunya també està patint. Està patint la sentència del Tribunal Constitucional, un Tribunal en què diversos membres han mort o han acabat el seu mandat però cap d'ells ha estat rellevat i per tant és un Tribunal caducat, amb el suport dels dos grans partits espanyols, un Tribunal capaç d’admetre a tràmit les impugnacions del PP, del Defensor del Poble ( no sabem de quin poble, però del poble català segur que no), i d'altres comunitats autònomes en contra del Estatut de Catalunya, un Estatut refermat pel poble de Catalunya.

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

Diada Activa

Les Seccions Locals d'Esquerra Castell-Platja d'Aro i les JERC Vall d'Aro han participat activament en els diferents actes que s'han succeït a la zona, com les ofrenes florals als Presidents Irla(a St.Feliu de Guíxols) i Companys(a Castell d'Aro), el dinar de germanor a la Taverna Cas Romagué(Seu de St.Feliu de la Fundació Irla) i finalment a la gran Manifestació de Girona. Adéu Espanya!

Aperitiu de la Diada 2010
ERC Sitges

Un brindis per la Independència

El proppassat Onze de Setembre, la secció local d'Esquerra-Sitges va engegar un nou esdeveniment polític a la Vila amb l'objectiu d'allargar els actes de la nostra Diada nacional al màxim. A la Punta, davant l'Esglèsia, vam voler convidar a una copa de cava i a un mos a totes aquelles persones i associacions que any rere any s'apleguen a l'Ajuntament per fer la tradicional ofrena floral al Doctor Robert. La gent venia i agraïa el cava ben fred que se'ls oferia apaivagant la calor del sol que acostuma a vetllar per la Diada. Tant les croquetes com les truites les va servir l”Avui Qui Cuina?” i com no va quedar-ne res, donem fe que la teca era de primera! La set resolta i la panxa plena, els sitgetans i sitgetanes ens van etzibar sense embuts tot allò que els amoïna i, deien, es quedaven curts. Vam parlar de la manca de senyeres als balcons, de l'oposició de nous partits independentistes, del polç d'Esquerra amb CIU el proper 28 de novembre i fins i tot, ailas, de perquè havíem mudat l'acte de l'ofrena floral al monument d’en Lluís Companys que organitzàvem darrerament (l'ofrena, sitgetans, es farà peti qui peti el dia 15 d'octubre).

Adelaida Moya
Vilanova i la Geltrú

Una diada nacional independentista

Després de l'ofrena floral al monòlit del president Macià en l'acte institucional de la diada de Catalunya, la secció local del partit a la ciutat va organitzar un acte independentista al local social de la Cofraria de Pescadors. L'acte va ser organitzat per dotar la diada nacional de Catalunya amb el discurs independentista que es mereix i necessita. En ell, hi varen assistir un centenar de persones de diferents col·lectius de la ciutat que van poder sentir també l'explicació de la tasca d'Esquerra al govern de la ciutat i de la necessitat que el partit continuï sent present al Parlament de Catalunya per continuar treballant de forma clara i concisa per la independència del país.