Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

DUES MOCIONS PRESENTADES PER ESQUERRA

Esquerra demana a l'Ajuntament que inicie els tràmits per poder instal.lar a Alcoi una oficina de consultes de la UNED amb el diferents estudis que no ens ofereix la d'Ontinyent,ja que despres d'aquesta la més propera on sí estàn totes les carreres és Elx.A Esquerra entenem,que amb aquesta oficina evitariem desplaçaments, pèrdues temps en viatges invertint així més temps en estudi, donariem millor servei,reduiriem les despeses i possiblementaugmentaria la demanda per la proximitat d'aquesta oficina. L'altra moció d'Esquerra reclama la necessitat d'instal.lar una barana de protecció a l'Avinguda Tirant lo Blanc just entre els carrers Fontilles i Primer de Maig per a la seguretat dels vianants, veïns, xiquets i pares que surten amb el carro dels portals i gaire bé els queda un metre per arribar al final de la vorera posant així en risc de ser atropellat al seu fill/a.Els vehicles passen a gran velocitat, malgrat les indicacions de no sobrepasar els 50Km/h i molt prop de la vora.

Alcoi

MENYS PATRIMONI I MÉS PRIVATIZACIONS

Definitivament el govern local del PP vol fer negoci amb tot el que estiga al seu abast, malgrat les inversions o diners gastats en la conservació han estat aportats pel poble alcoià. D'entrada el Calderón ,que encara no hem començat a pagar el deute per la remodelació i ja ens volen cobrar un lloguer per fer-lo servir quesiga dit de pas és una barbaritat, clar està que no sols aquest ,si no el Principal i la resta de sales públiques de les que ja paguem per tindre .De quina manera la Regidora de Cultura ajuda a la difusió dels grups culturals d'Alcoi, si el lloguer per fer servir aquestes sales sols estarà a l'abast d'alguns amb un pressupost considerable?,que aquells grups de teatre o musicals que no tenen tanta repercusió, no tenen dret? ,amb solament vint dies a l'any que és pot fer?, poca cosa. Açó es diu Cultura econòmica "si tens diners faràs la cultura que vullgues" .Han tingut la capacitat de fer una consulta amb tots els grups teatrals i musicals locals per saber quines poden ser lesnecessitats reals de la cultura del nostre poble?, NO.

ERC Piera

CORRELLENGUA 2008 A PIERA

Aquest cap de setmana arriba el Correllengua a Piera, una de les activitats que la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana organitza en defensa per la llengua i la cultura catalana arreu del territori de parla catalana. El programa d'actes pel seu pas a Piera és el següent: - Divendres 3 d'octubre 2008 18h Bingo popular al Casal 20.30h Xerrada al Casal a càrrec d'Alfons Lopez Tena, vocal del Consell General del Poder Judicial, sota el títol "Referèndum d'independència?". Hi haurà piscolabis pels assistents. - Dissabte 4 d'octubre al Gall Mullat 17h Festa infantil amb Bitlles catalanes i Jocs infantils 17.30h Xocolatada 18.30h Contes dels Països Catalans 19.30h Els Pallassos Pallussos Organitza: L'Espurna, Creu Roja de Piera i Dispiera - Diumenge 5 d'octubre al Gall Mullat I Festival de la Cultura Catalana i les Tradicions Populars 17h Trobada de colles a l'ajuntament Cercavila des de l'ajuntament fins al Gall Mullat. Lectura del manifest "Correllengua 2008" Actuació dels grups: Trabucaires de Sant Esteve Sesrovires, Falcons de Piera, Pubillatge de Piera, Colla dels Eixerits Geganters de Piera, Agrupació Sardanista de Piera, Ball de Bastons de Masquefa, Diables de Piera, Aula Municipal de Música "Maria Escolà i Cases" i la Coral Tríola.

ERC Piera

NOU TRANSPORT URBÀ A PIERA

El passat dilluns 29 de setembre va entrar en funcionament el nou servei de transport urbà de Piera. La regidora d’ERC, Ester Ribas i Alejandro, regidora d’ Igualtat de gènere, Cooperació i Turisme, Transports i Comunicació, ha aconseguit unes millores molt importants en el transport i la comunicació de la nostra població. Millores que inclouen rutes més ràpides, més freqüències i nous itineraris. L'entrada al Sistema Tarifari Integrat amb acord amb Ferrocarrils de la Generalitat i l'Autoritat del Transport Metropolità representa també beneficis en tarifes i comoditat per als usuaris. L'acord amb l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola permet que el nucli urbà de Piera disposi d'una nova ruta que comunica l'estació amb altres punts d'interès com el Centre d'Atenció Primària, la Piscina o l'Ajuntament.   

Imatge: Correfoc amb l'infernal de la Vallalta
Sant Cebrià de Vallalta

ERC us desitja una molt BONA FESTA MAJOR DE SANT COSME I SANT DEMIA!!!

És evident que la Festa Major és un espai de trobada i de relació inigualable, i que per tant, és esperada i estimada per tots els cebrianencs. En aquest sentit cal agraïr, molt especialment, a totes aquelles persones que hi col•laboren desinteressadament i que participen activament en la seva organització. De fet, és gràcies a totes aquestes persones que la festa és un xic més “nostra”, és més personalitzada i amb identitat pròpia. La participació, sens dubte, és fonamental a l’hora de singularitzar i dinamitzar els actes. El regidor d’Esquerra té molt clar que les festes són una magnífica ocasió per promoure la capacitat imaginativa, l’impuls d’entitats i associacions culturals i esportives, la cohesió dels diferents sectors socials. I sota aquest esquema de pluralitat i participació, considera irrenunciable la veu i l’opinió dels vilatans per aconseguir una Festa Major amb una més gran implicació i complicitat de la gent. VISCA SANT COSME I SANT DEMIA 2008 !!!!

Roses

Actes Diada Nacional 2008

El passat diumenge 7 de setembre a partir de les 17 hores ERC de Roses instal.là una parada entre l'Avinguda de Rhode i la Riera Ginjolers per donar senyeres amb motiu de la Diada. D'altra banda també es va vendra material independentista.

Acte
Vilanova del Camí

Èxit de l’activitat promoguda per Esquerra a Vilanova per la Diada

Unes 80 persones van assistir el dia 11 de setembre a l’activitat organitzada per Esquerra a Vilanova del Camí. L’activitat, consistent en l’actuació de la contacontes Anna Garcia, va fer passar una bona estona a petits i grans. A més de l’aperitiu que va cloure l’acte, es va regalar als assistents un total de 110 senyeres, que van guarnir finestres i balcons la resta de la jornada. Amb actes com aquest, el grup local d’Esquerra vol reivindicar des de la senzillesa la celebració de la Diada, contribuint al foment de la cultura popular en català. A més, el finançament de l’activitat es va cobrir totalment amb els diners percebuts pels dos regidors del grup municipal amb motiu dels plens extraordinaris d’inicis d’any, convocats a petició de l’oposició i que tant rebombori van aixecar. El grup d’Esquerra ja va anunciar llavors que es destinarien a activitats culturals obertes a la població, com així ha estat.

ERC Piera

L'ESTELADA HA ONEJAT A L'AJUNTAMENT DE PIERA

Avui, Diada de Catalunya, a les 10 del matí s'ha hissat l'Estelada a l'Ajuntament de Piera dins dels actes del centenari d'aquesta bandera. A l'acte hi han participat regidors d'ERC i de CiU, i militants i simpatitzants de totes dues formacions. Abans d'hissar l'Estelada, Jordi Romeu, regidor d'ERC, ha llegit un manifest sobre el centenari. Tot seguit, metre s'hissava l'Estelada els allí presents han cantat l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors. Properament us oferirem les fotografies i el vídeo de l'acte.  

ERC Piera

BENVINGUDA A UN NOU CURS POLÍTIC

Des d'Esquerra Piera esperem que hagueu passat unes molt bones vacances d'estiu i que el descans hagi estat profitós. És per això que us donem la benvinguda al nou curs polític. Properament s'engegarà de nou la feina de la secció local per seguir treballant per Piera i per Catalunya, és per això que us demanem la màxima participació i col·laboració a tots.  

ERC Piera

L'ESTELADA ONEJARÀ EL DIA DE LA DIADA A PIERA

L'Ajuntament de Piera a petició d'ERC-Piera hissarà l'11 de setembre, Diada de Catalunya, la bandera Estelada a la plaça del mateix Ajuntament com a commemoració del centenari de la creació de l'Estelada. L'acte tindrà lloc a les 10 del matí. Esperem la vostra participació en aquest acte, i que omplim la plaça i els balcons de la població d'Estelades per commemorar l'aniversari.  

La Ràpita

ERC de Sant Carles de la Ràpita proposarà al ple la creació d'un camp de regates d'esports nàutics a la badia dels Alfacs

El grup municipal d'ERC a la Ràpita ha presentat una moció, per al proper Ple de l'Ajuntament, amb la qual insta l'equip de govern a planificar i construir una Escola Nàutica Municipal, ubicada al nou port de la Ràpita, i a crear un camp de regates d'esports nàutics a la badia dels Alfacs. La proposta dels republicans preveu crear uns equipaments per a esports nàutics que facin de la Ràpita un referent en l'organització de competicions d'alt nivell d'esports com ara la vela i el rem. 'De fet, podem dir que en tot el litoral mediterrani no hi ha cap altre lloc més adient per a la pràctica d'esports com la vela, el rem o el windsurf', ha assegurat el portaveu municipal d'ERC, Josep Caparrós. Segons ha argumentat el regidor, 'ara és el moment de fer-ho, ja que actualment la Generalitat de Catalunya està desenvolupant el nou port de la Ràpita a la zona de llevant, i hem de tenir en compte que en el Pla especial del port, al subsector 4d, es preveu la ubicació d'una Escola Nàutica'.

Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra Sant Cebrià de Vallalta presenta quatre mocions pel proper ple de l’ajuntament

Esquerra Sant Cebrià de Vallalta presentarà aquestes quatre mocions al proper ple de l’ajuntament. La primera és en relació al suport per a l’elaboració del catàleg de l’arbrat de Sant Cebrià de Vallalta. En segon lloc, presenta una moció per la petició de llibertat immediata per a Francesc Argemí, més conegut com a "Franki". En tercer lloc una moció que persegueix l’augment de pintades i grafits que, des dels últims anys venen proliferant el nostre poble, i que enlletgeixen i degraden qualsevol tipus d’edificació, espais públics o mobiliari urbà. I que es promoguin activitats i altres iniciatives culturals dirigides a fomentar el desenvolupament legal del grafit, com a expressió d’art i no com a acte vandàlic, mitjançant la creació o assignació d’espais adequats, la convocatòria de concursos, etc.. Per últim, Esquerra presenta una moció perquè l’ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta manifestí el seu suport a la campanya de voluntariat lingüístic impulsada per la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, pel Consorci per la Normalització Lingüística i per Òmnium Cultural.

Esquerra Sant Cebrià de Vallalta
Sant Cebrià de Vallalta

Resum de la xerrada d'ahir a la secció local d’esquerra de Sant Cebrià de Vallalta. Amb el secretari de política municipal.

Varem tenir el plaer de rebre al secretari de política municipal, per a debatre la situació actual del partit a nivell Nacional. Eduard va argumenta que el procés pel qual passa el partit ara és natural, ja que som un partit assembleari, i la importància de cada militant és que cada 4 anys pot triar qui vol que dirigeixi el partit en els següents 4 anys. Va destacar que el tret anecdòtic i valorat positivament per Eduard Lopez, és que el partit s'acosti a la militància deixant en mans d'aquests, el vot d'elecció del president i secretari general del partit, amb votació de sufragi universal, on els militants votaran a les seccions comarcals els líders del partit, el dia 7 de juny. Això no hi ha cap partit que ho contempli. També va afegir que és normal el moment pel qual passa el partit ja que estem en plena campanya electoral congressual. I una vegada aquesta s'hagi finalitzat, es tenen d'acabar els partits dintre del propi partit. Va acabar l'acte recordant que el dia 7 de juny, cal anar a votar tota la militància a les seves respectives seccions comarcals, i anar al congrés del dia 14 de juny, amb inscripció previa.

Sant Andreu

Al Casal Lluís Companys escoltem la teva opinió

La participació en el Congrés Nacional és fonamental perquè Esquerra recuperi l'impuls i assoleixi la confiança de la majoria. La participació de tothom, també de tots i totes a Sant Andreu, és un senyal de confiança i la prova que mantenim intacta la voluntat de progressar en el camí de la llibertat. Per aquesta raó, al Casal Lluís Companys ens concentrarem aquestes properes setmanes en la preparació del Congrés: - 5 i 13 de maig, debat i discussió de les propostes d'esmena al text de la ponència estratègica. - 19 de maig, votació de les esmenes que els militants de Sant Andreu proposem. - 5 de maig,obertura del procés participatiu per internet que es desenvoluparà en diverses etapes. Cal que tothom faci valer la seva opinió, que tots i totes ens hi impliquem.