Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Badalona

L'Acampada Jove compleix 15 anys

Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC), munten com cada any l'Acampada Jove, enguany a Montblanc, que durant un cap de setmana acull desenes de milers de joves independentistes en el que és el festival musical més important dels Països Catalans. Que aquest any se celebri la seva quinzena edició, és tot un certificat d'èxit. L'edició d'aquest any va dels dies 15 al 17 de juliol, i anirà desgranant un programa replet de concerts que podeu trobar a la plana web de l'Acampada: www.acampadajove.cat

Premià de Mar

Daniel Torres anirà en el número 69 de les llistes, al Parlament de Catalunya.

El Consell Nacional d’ERC va ratificar aquest dissabte les llistes que presenta a les eleccions al Parlament de Catalunya de la propera tardor. El nostre president, Daniel Torres, ocuparà el número 69 d’aquestes llistes. Per la seva part, el nº1 del partit pel Maresme, Pere Aragonès, ocupa el número 7 a les llistes pel Parlament de Catalunya. Daniel Torres veu difícil que des d’aquesta posició arribi a treure l’acte de diputat tot i que confia en el gir que al seu entendre està donant la intenció de vot a ERC. El dijous 22 de juliol hi haurà a un acte en relació a les eleccions al Parlament de Catalunya. El director general de Governació, Jaume Oliveras, oferirà al Centre Cívic una xerrada al voltant de la Llei de Consultes.

Tarragonès

El secretari de Joventut destaca que Tarragona serà la demarcació catalana amb més Oficines Joves en funcionament per lluitar contra la crisi

Les del Priorat i la Conca de Barberà ja estan en funcionament, la del Baix Camp s'inaugura aquesta tarda i la del Tarragonès, la setmana vinent El secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí, acompanyat del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Eudald Roca, ha fet aquest matí la conferència Les polítiques de joventut del segle XXI a Tarragona per analitzar la realitat juvenil, fer balanç de les polítiques per a joves impulsades pel Govern i explicar quines creu que han de ser les línies d’actuació en aquest àmbit en un futur. Durant la seva intervenció, el secretari ha afirmat que actualment estem vivint una crisi econòmica, política i de valors i que la gent jove n’és un dels col·lectius més vulnerables. Villalbí ha explicat quines han estat les actuacions de la Secretaria de Joventut per donar respostes a aquesta situació. A nivell econòmic i d’emancipació, la Secretaria de Joventut ha fet una aposta per impulsar la formació, la qualitat ocupacional i l’emprenedoria i l’accés a l’habitatge.

Baix Empordà

1.500.000 Gràcies: Som una nació i ja hem decidit

El passat dissabte 10 de juliol es va dur a terme a Barcelona la multitudinària manifestació organitzada per Òmnium Cultural sota el lema SOM UNA NACIÓ, VOLEM DECIDIR. Més d’1.500.000 persones ens vam manifestar cívicament pels carrers de Barcelona per reclamar la independència de Catalunya. Després dels continus atacs per part del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la societat catalana ha decidit que ja n’hi ha prou i que cal superar l’autonomisme, i avançar cap a la independència. Des del Baix Empordà més d'una desena d'autocars organitzats per les diferents Plataformes per les Consultes Populars i partits polítics com Esquerra o CDC, van sortir de les principals poblacions cap a la manifestació Des d’Esquerra volem agraïr a la societat civil del Baic Empordà per col·laborar d’una forma tan enèrgica a la crida a la mobilització, demostrant així que les catalanes i els catalans estem farts del menyspreu continuu de l’Estat Espanyol i que volem decidir el futur del nostre país.

Isaac Albert, junt a l’alcalde informa sobre l’adquisició de la finca de Torrebonica per part de la Fundació Sant Llàtzer, i del projecte que s’ha de desenvolupar en aquesta finca.
Terrassa

L’Ajuntament i la Fundació Sant Llàtzer adquireixen la finca de Torrebonica

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, la presidenta del Consorci Sanitari de Terrassa, Núria Paniello, el tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Isaac Albert, i el director-gerent del Consorci Sanitari de Terrassa i de la fundació, Pere Vallribera, van informar ahir als mitjans de comunicació sobre l’adquisició, per part de la Fundació Sant Llàtzer, de la finca de Torrebonica, i el projecte que s’ha de desenvolupar en aquesta finca. Torrebonica és una finca de gairebé 275.000 m2, ubicada a l’extrem oriental del terme municipal de Terrassa. A la finca hi ha dos edificis que sumen gairebé 10.000 m2, que històricament han tingut funcions socials i assistencials. L’objectiu d’aquesta adquisició és reactivar la utilització de la finca ubicant-hi nous serveis i equipaments docents, sanitaris, socials i assistencials, creant un espai comú per al coneixement, els serveis socials i sanitaris i empreses emprenedores que contribuiran al desenvolupament econòmic i social del territori.

ERC Sitges

El Parlament aprova l'àmbit de planificació Penedès

La Generalitat ja pot encarregar el nou mapa de Catalunya que inclogui el Penedès. El ple del Parlament del 14 de juliol ha aprovat la llei per crear l'àmbit de planificació Penedès. Probablement ha estat el dia més important pel Penedès en 30 anys de Parlament. Amb l’aprovació de l’àmbit de planificació, el nostre territori ha aconseguit una fita reivindicada des que al 2004 l’Institut d’Estudis Penedesencs va publicar el manifest que donaria lloc a la Plataforma per la Vegueria Penedès i a l’adhesió dels 4 consells comarcals (Anoia, Alt Penedès, Garraf, Baix Penedès) i 63 ajuntaments que representen el 90% de la població. Esquerra celebra especialment l’aprovació de l’àmbit perquè hem estat l’únic partit que ha mantingut una coherència demostrada en relació al Penedès. Els nostres regidors i alcaldes han aprovat en tots els casos les mocions municipals en favor de l’àmbit i de la vegueria. Però ja des d’un inici, en el debat al mateix Parlament sobre la llei del Pla territorial general de Catalunya del 1995, quan es van aprovar els àmbits de planificació, Jordi Portabella –actual regidor de Barcelona i aleshores diputat– va presentar una esmena per crear l’àmbit Penedès, i CiU la va tombar.

Ple a l'Ajuntament de Girona
Girona

El PP es queda sol al ple de Girona defensant el TC

El Partit Popular va ser l'únic en el ple municipal de Girona del dimarts a la nit que va defensar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. Primer es va quedar sol defensant una moció del mateix partit en què sol·licitava acceptar la sentència, “tancar el debat i centrar-nos a buscar solucions als problemes reals de la gent”. La resta de grups municipals, el PSC, CiU, ERC i ICV, van votar en contra de la moció popular. El portaveu més crític va ser Joan Olòriz (ICV), que va advertir als populars que “primer van actuar com a piròmans amb l'Estatut i ara no poden voler fer de bombers”. Des del PSC, el portaveu Joan Pluma va acusar el PP d'haver generat tota la confrontació i va afirmar que “aquest país no pot tirar amb trampetes, sinó amb gent que sumi” i va acusar el PP d'haver apostat per la “catalanofòbia” en un moment donat. El portaveu de CiU, Carles Puigdemont, va reforçar el fet que “Catalunya és una nació” i va criticar la sentència del TC per haver “tret la legitimitat popular” del que va aprovar el poble en referèndum.

Agramunt

LA DIRECTORA DE LA FIRA PRESENTA LA SEVA DIMISSIÓ

Dimissió com a Directora de la Fira però no renuncia a Regidora de Turisme Finalment, després de més d’un any i mig, l’alcalde d’Agramunt ha convocat novament el Comitè Organitzador de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, tot i que els seus estatuts diuen ben clarament que es duran a terme dues reunions a l’any. Ja hi estem acostumats a que l’Equip de Govern se salti protocols i formalismes, però quan es tracta de prendre decisions importants com el futur que li volem a la nostra Fira cal una mica més de rigor. De fet, tot i que el nom que porta el Comitè li atorga una finalitat organitzativa, l’alcalde ha convertit aquestes reunions en una sessió informativa de les decisions que ell ha pres prèviament. Enguany, tot i que no figurava ni a l’ordre del dia, s’iniciava la sessió amb la dimissió de la regidora Elisabet Vicens com a directora de la Fira, per incompatibilitats professionals, tot i haver-se mantingut en el càrrec més d’un any en situació de letargia.

Onze de Setembre 2006 santa susanna esquerra diada nacional de cataluunya Josep Monreal Josep Campolier participacio ciutadana
Santa Susanna

PER A UN ONZE DE SETEMBRE PARTICIPATIU

La Secció Local d’Esquerra a demanat a l’alcalde de Santa Susanna que "no jugui a les rebaixes" amb l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya. ERC durant el passat l’Onze de Setembre del 2009 va recollir signatures per protestar perquè l’alcalde s’ha atorgat el poder polític de rebaixar la proposta que va ser recolzada per regidors, ciutadans i entitats de Santa Susanna. Amb l’èxit del primer acte convocat pels partits d’ERC i del PSC, primer es va aconseguir un compromís de Joan Campolier, i després, de Josep Monreal (ja com a alcalde), per celebrar la Diada Nacional amb un acte participatiu, unitari i amb caràcter institucional. De fet, l’alcalde convergent va donar la seva paraula que s’acordaria amb tots el partits polítics, però el que realment ha fet ha estat monopolitzar-lo per pur tacticisme polític. El president d’ERC, Joaquim Arges, ha dit que «des d’ERC ja fa temps que “se li ha vist el llautó” al cap del consistori municipal».

Anna Simó
L'Hospitalet

Anna Simó, número 3 a les llistes d'Esquerra a les eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra Republicana va referendar en el Consell Nacional, celebrat el passat dissabte 10 de juliol a la Seu Nacional d'Esquerra, les persones que formaran part de les candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010. La llista l'encapçalarà Joan Puigcercós per Barcelona, seguit d'Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà i Oriol Amorós. La candidatura per Girona l'encapçalarà la consellera Carme Capdevila;per Lleida el cap de llista serà Carmel Mòdol i Tarragona tindrà a Sergi de los Rios com a cap de llista. Anna Simó, actual portaveu del Grup Parlamentari d'Esquerra, repeteix la seva presència a les llistes en una posició que li permetrà seguir desenvolupant la seva tasca política al Parlament. La seva candidatura va ser aprovada en el darrer Congrés Comarcal del Baix Llobregat, on va obtenir el recolzament de tota la militància. Anna Simó ha manifestat que “és un orgull poder representar la ciutadania de l'Hospitalet a les properes eleccions al Parlament, on espero poder traslladar els diferents neguits de la ciutat per tal de fer més fàcil la vida i tenir una ciutat que respongui a les necessitats de la ciutadania”.

Sant Feliu de Guíxols

1.500.000 Gràcies: Som una nació i ja hem decidit

El passat dissabte 10 de juliol es va dur a terme a Barcelona la multitudinària manifestació organitzada per Òmnium Cultural sota el lema SOM UNA NACIÓ, VOLEM DECIDIR. Més d’1.500.000 persones ens vam manifestar cívicament pels carrers de Barcelona per reclamar la independència de Catalunya. Després dels continus atacs per part del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la societat catalana ha decidit que ja n’hi ha prou i que cal superar l’autonomisme, i avançar cap a la independència. Esquerra Guíxols ens vam sumar a la crida feta per Òmnium Cultural i juntament amb la Plataforma Cívica Guíxols Decideix vem participar a la manifestació. 3 autocars plens de ganxones i ganxons ens vem manifestar per la capital catalana. Des d’Esquerra volem agraïr a la societat civil ganxona per col·laborar d’una forma tan enèrgica a la crida a la mobilització, demostrant així que les catalanes i els catalans estem farts del menyspreu continuu de l’Estat Espanyol i que volem decidir el futur del nostre país.

Illes Balears i Pitiüses

Esquerra-Bunyola impedeix que es rebaixin els sous del personal laboral i contractat de l’Ajuntament de Bunyola

L’únic vot d’Esquerra-Bunyola al ple d’ahir de Bunyola va impedir que prosperàs una proposta per rebaixar els sous dels treballadors contractats i laborals de l’Ajuntament, tal com pretenia l’equip de govern. El regidor republicà, Andreu Bujosa, va defensar que “els treballadors no haurien de pagar la crisi econòmica que no han generat ells”, i va instar a cercar “altres fórmules” per compensar la manca d’ingressos. Finalment, els altres grups (PP, PSOE i Independents) es varen abstenir, i gràcies a l’únic vot en contra, d’Esquerra, la proposta no va tirar endavant. Esquerra ja va dir al Consell de Mallorca que és l’estat qui s’ha d’aprimar ja que és qui acumula el dèficit. Els ajuntaments només acumulen un 1% del total del dèficit. Esquerra presentà en el seu moment una bateria de mesures per reduir dèficit que no afecten a qui el pateix, sinó a qui l’ha generat. Així mateix, el ple va aprovar dues propostes més del grup municipal republicà, consensuades entre totes les forces presents: una condenma de la corrupció política, i la moció de la plataforma de càrrecs electes Avançam sobre el dret a decidir de les Illes Balears.

La Vall de Laguar

Butlletí d'Esquerra Laguar

El passat dijous dia 8 de Juliol, es repartia el segon Butlletí Informatiu "Endavant" a La Vall de Laguar. En aquest butlletí es mostra al poble les preocupacions del nostre col.lectiu així com les propostes i exigencies que des d'Esquerra li fem a l'actual equip de govern municipal. El resultat ha segut un butlletí ampli amb diverses propostes, queixes, idees. Aquesta es la finalitat del nostre butlletí, fer arribar la nostra tasca a tota la gent del poble.

Pancarta de Molins de Rei a la manifestació del 10J
Molins de Rei

Esquerra-Molins de Rei felicita als centenars de molinencs que van participar a la gran manifestació

Esquerra-Molins de Rei felicita als centenars de molinencs i molinenques que es van desplaçar en tren o per mitjans propis cap a la gran manifestació convocada per Òmnium Cultural sota el lema "Som una nació. Nosaltres decidim". Esquerra ha fet els darrers dies una gran feina d'informació a la ciutadania sobre la manifestació, posant taules informatives davant de la Seu Local del Carrer Major i, també, s'han repartit més d'un miler de flyers i s'ha repartit el nou butlletí a4vents que s'ha editat especialment per donar suport a la manifestació i mobilitzar als molinencs i molinenques per assistir-hi massivament. Esquerra-Molins de Rei dóna les gràcies a tots i a totes per l'exemple democràtic i cívic amb que s'ha desenvolupat la manifestació i volem recordar que ara la responsabilitat de recollir l'esperit del 10J està a les mans dels partits polítics que a Catalunya i a Madrid han de treballar per començar una nova etapa política a Catalunya. SOM UNA NACIÓ. NOSALTRES DECIDIM

País Valencià

Arranca la quinzena Acampada Jove demà a Montblanc

Demà dijous 15 de juliol a les 12 hores obre les portes la quinzena edició de l'Acampada Jove, el festival político-musical de referència als Països Catalans que acull la vila de Montblanc (Conca de Barberà). L'esdeveniment, organitzat per les JERC, comptarà durant tres dies amb la participació d'una trentena de grups musicals, amb agrupacions de cultura popular i amb activitats formatives i en favor de la consciència social i nacional dels Països Catalans. L'Acampada Jove combina les actuacions dels grups emergents de l'escena musical catalana amb les bandes que han estat protagonistes del festival independentista en diverses ocasions. A l'Espai Independentista, la zona de concerts per exel·lencia, tindran lloc les actuacions de Strombers, la Pegatina, Ojos de Brujo, Los Delinquentes, Orxata Sound System, Els Pets, Skatalà, Dr Calypso, Banda Bassotti o Oprimits, entre d’altres. D'altra banda, l'escenari La Plaça, situat a la Plaça Major de Montblanc, serà l'altaveu dels grups novells guanyadors dels concursos territorials organitzats per les JERC i que competiran en la final del concurs Música Jove.