Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Blanca
Canet de Mar

Blanca Arbell, cap de llista per les municipals de 2011

Divendres 9 juliol, l'Assemblea d'Esquerra Canet va escollir per unanimitat a la Blanca Arbell i Brugarola cap de llista d'ERC per les eleccions municipals de 2011. Nascuda a Canet de Mar l'any 1965, mare de dos fills universitaris. Ha cursat estudis d’Educadora Social, Psicologia, Filologia Germànica i Alta Cuina. És empresària en el món del lleure i ha creat el servei de l'Oficina d’Habitatge i Accessibilitat de l’Ajuntament de Canet de Mar, estant al capdavant de la seva direcció. Milita a Esquerra des de fa 4 anys i es presidenta de la secció local del seu municipi. A nivell social, participa activament amb diferents associacions i entitats del poble, com la Plataforma per la Llengua, Ndennden Ngol·len, Montoyas, Associació de Dones Sàlvia, Canetdecideix i Ateneu Independentista Canetenc. Entén la política com una vocació, i la millor eina per continuar la feina dels avis i àvies que varen lluitar per un país lliure. Acte seguit es va fer la presentació pública davant d'una setantena de persones que hi varen assistir per donar-li suport.

Un mar d'estelades
Sant Andreu

Un mar de gent, un mar d'estelades

La manifestació d'ahir, la més gran que hagi vist mai Barcelona, és una fita històrica, l'inici de quelcom nou. El poble català ha declarat la fi de l'autonomisme. Comencem la transició cap a la independència. Hem volgut recollir impressions de la jornada de diverses fonts, per a percebre la mesura del que ahir vam viure i les conseqüències que se'n deriven. A nosaltres ens correspon, juntament amb molts altres, ser instrument útil per al que ahir es va expressar als carrers de la capital de Catalunya. Un crit domina la manifestació. [vídeo de Laia Marquès] Recull fotogràfic d'Esquerra Sant Andreu i altres [clica] Enllaços d'imatges: Jo també vaig ser a la manifestació del 10J. Enllaços als mitjans internacionals: BBC, Der Spiegel, Al Jazzira Valoracions de la manifestació: Josep-Lluís Carod Rovira, Vicepresident del Govern [audio] Artur Mas, cap de l'oposició al Parlament [info] Ferran Mascarell, membre del PSC [article]  

Calella

Esquerra Calella participa a la manifestació unitària i multitudinària de Barcelona

Un nombrós grup format per militants, simpatitzants i amics de la secció local d'Esquerra Calella va participar a la manifestació celebrada dissabte passt a Barcelona a favor del dret a decidir. La participació de tots els assistents va ser molt satisfactòria i, en aquest sentit, tothom celebrava la resposta massiva que els catalans i les catalanes van donar a la convocatòria feta per Òmnium Cultural. Envadant i independència!

Tarragonès

Xerrada i sopar del conseller Josep Huguet amb empresariat del Tarragonès

Després de gairebé quatre anys d’ERC al capdavant de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, ERC ha organitzat per demà dimarts 13 de juliol un encontre entre el conseller i un conjunt de petits i mitjans empresaris, emprenedors, empresaris turístics i comerciants, juntament amb els alcaldes i altres responsables institucionals d’Esquerra al Tarragonès. Amb un doble objectiu, compartir el balanç de la feina feta i compartir també els reptes i les propostes d’actuació que planteja Esquerra, en aquestes matèries, per a la propera legislatura, recollint les aportacions i els suggeriments. L’acte serà a la sala Cases de Casa Canals (c. Granada 11 de Tarragona), amb el següent format: 20,30 h. Xerrada “Innovació, l’oportunitat de Catalunya” a càrrec del conseller Josep Huguet 21,05 h. Inici del sopar-col.loqui, a peu dret.

Girona

Esquerra aprova les llistes per les eleccions al Parlament de Catalunya

Esquerra Republicana ha referendat avui en Consell Nacional les persones que formaran part de les candidatures a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010. La llista l'encapçalarà Joan Puigcercós per Barcelona, seguit d'Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà i Oriol Amorós. El portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, ha destacat l'ampli suport que han rebut les candidatures per les quatre demarcacions, tant en l'Executiva com en el posterior Consell Nacional. Per Barcelona, l'executiva l'ha aprovat per 32 vots a favor, 1 en contra i 3 abstencions, mentre que el Consell Nacional l'ha ratificat per 123 a favor, 22 en contra i 21 abstencions. La candidatura per Girona l'encapçalarà la consellera Carme Capdevila. Pere Vigo, Pere Bosch, Cristina Alsina i Alfons Quera completen els cinc primer llocs. L'executiva l'ha aprovat per 34 vots a favor i amb 2 abstencions, mentre que al Consell Nacional han estat 139 vots a favor, 14 en contra i 13 abstencions. A Lleida el cap de llista serà Carmel Mòdol, seguit de Maria Àngels Cabasés, Josep Ardanuy, Miquel Àngel Estradé i Marta Vilalta.

Martorell

Visita al Centre d'atenció diürna Arc de Sant Martí

El president d'ERC Joan Puigcercós va visitar el Centre d'atenció diürna de la Fundació Arc de Sant Martí de Martorell. L'acompanyà en tot moment la directora del centre Rosa Cadenas.Participarien en la visita la diputada al Parlament de Catalunya Anna Simó i membres de l'executiva de la secció local d'Esquerra-Martorell.

Arenys de Munt

TRES ANYS CONSTRUINT L'ALTERNATIVA DE GOVERN

Joan Rabasseda, portaveu del Grup Municipal d’ERC, regidors del grup municipal, companys i companyes de l'executiva local, exposaran la tasca d'Esquerra a l'Ajuntament els darrers tres anys de mandat, 2007-2010. Acabat s'obrirà una roda d'intervencions amb la participació del públic assistent. T'HI ESPEREM!

Osona

Esquerra reclama responsabilitat i sentit institucional als membres de la FUB i que es recondueixi l'elecció del nou rector de la UVic

Esquerra es posiciona per una opció de consens i que es compti amb la comunitat universitària, que va votar en contra de l'opció Montaña per prop del 90% de vots. Davant la situació en què s'ha arribat en relació a l'elecció del nou rector de la UVic, Esquerra manifesta que la gestió portada a terme fins ara pel president del Patronat de la Fundació Universitària Balmes, l'alcalde de Vic Josep Maria Vila d'Abadal, ha estat erràtica i que ha portat a una situació de crispació que només fa que debilitar la universitat i restar-li prestigi. La UVic és una institució central del present però sobretot del futur per la ciutat de Vic i la comarca, així com també pel país, com a pilar bàsic d'una vertebració equilibrada de Catalunya. Des d'Esquerra, sense voluntat d'alliçonar de com ha d'actuar el Patronat, sí que demana que s'actuïr amb responsabilitat i sentit institucional per bé de la UVic i que trobi una solució de consens des del realisme que els fets de les últimes setmanes ens han portat.

Violant
Vallès Oriental

El Consell Nacional d’Esquerra, celebrat dissabte dia 10, aprova la candidatura al Parlament de Catalunya amb Violant Mascaró en el número 8

La candidata del Vallès Oriental a formar part de la llista d’Esquerra al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Barcelona, Violant Mascaró, ocuparà el vuitè lloc. La llista està formada en els 10 primers llocs per: Joan Puigcercós, Ernest Benach, Anna Simó, Laura Vilagrà, Oriol Amorós, Marc Sanglas, Pere Aragonés, Violant Mascaró, Gemma Lago i Josep Maria Freixanet. La resta de candidats del Vallès Oriental ocupen els següents llocs: Quim Ferriol el 25, Oriol López el 34, Isabel Alcalde el 42, Antoni Piñero el 50 i Maria Dolors Navarro el 67. Marta Torrecillas, portaveu de les JERC en la permanent comarcal, ocupa el lloc 21 i també cal remarcar la posició de Uriel Bertran, actual diputat adscrit al Vallès Oriental, que ha retrocedit tres llocs respecte a l’anterior candidatura i ara ocupa el catorzè lloc.

País Valencià

Una ampla representació d'Esquerra Republicana del País Valencià acudeix a la manifestació de Barcelona

Un nombrós grup de dirigents i militants d'Esquerra Republicana del País Valencià s'han desplaçat aquest cap de setmana a Barcelona per participar en la manifestació d'Ómnium Cultural que el dissabte va congregar a prop d'un milió i mig de persones sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'. Agustí Cerdà, president d'ERPV, Jordi Vayà, secretari d'organització i la majoria de secretaris i presidents locals i comarcals van estar presents a la manifestació, junt amb un bon grup de militants d'ERPV. Al menys 10 autobusos es van desplaçar des de diferents punts del País Valencià fins a Barcelona per acudir a la marxa. Tal i com va explicat Joan Puigcercós després de la manifestació, 'avui ha començat el canvi de debò. El poble català ha declarat la fi de l'autonomisme. Comencem la transició cap a la independència'. Per al president d'Esquerra, la massiva afluència de gent a la manifestació de dissabte 'demostra que hi ha molta gent que no era independentista però que està veient que no queda un altre camí.

Maresme

Blanca Arbell, escollida cap de llista a Canet de Mar

Divendres 9 juliol l'Assemblea d'Esquerra Canet va escollir per unanimitat a la Blanca Arbell i Brugarola cap de llista d'ERC per les eleccions municipals de 2011. Nascuda a Canet de Mar l'any 1965, mare de dos fills universitaris. Ha cursat estudis d’Educadora Social, Psicologia, Filologia Germànica i Alta Cuina. És empresària en el món del lleure i ha creat el servei de l'Oficina d’Habitatge i Accessibilitat de l’Ajuntament de Canet de Mar, estant al capdavant de la seva direcció. Milita a Esquerra des de fa 4 anys i es presidenta de la secció local del seu municipi. A nivell social, participa activament amb diferents associacions i entitats del poble, com la Plataforma per la Llengua, Ndennden Ngol•len, Montoyas, Associació de Dones Sàlvia, Canetdecideix i Ateneu Independentista Canetenc. Entén la política com una vocació, i la millor eina per continuar la feina dels avis i àvies que varen lluitar per un país lliure. Després de l’assemblea es va fer la presentació pública davant d'una setantena de persones que hi varen assistir per donar-li suport.

Xavier Vendrell
Sant Andreu

5 valors, 5 raons: Esquerra gent honesta a la política

El passat dilluns dia 28 de juny, el mateix dia que el Tribunal Constitucional va dictar la sentència sobre l’Estatut d’Autonomia, al Casal de Sant Andreu vam iniciar la primera de les cinc sessions que organitzarem sota el lema “5 valors, 5 raons”. Aquestes sessions volen ser un espai per al debat, el contrast d’idees cara a cara i el contacte directe entre la militància amb destacades personalitats del partit, sobre les 5 principals raons que demostren que Esquerra continúa essent la millor alternativa política i el millor instrument per a avançar cap a les llibertats individuals i col·lectives d'aquest país. Així doncs, en un dia especial, extraordinari, marcat pel trasbals de la informació rebuda en relació a la sentència, un bon grapat de militants ens vam reunir per escoltar els arguments que, de manera sintètica i amb el seu èmfasi tant característic, ens va exposar el company Xavier Vendrell en relació al primer dels valors: 'Esquerra, gent honesta a la política'.

Sant Joan de les Abadesses

SERGI ALBRICH PREN EL RELLEU, DE LA MÀ DE MENCI COLOMER, DE LA PRESIDÈNCIA DE L’EXECUTIVA DE LA SECCIÓ LOCAL D’ESQUERRA REPUBLICANA DE SANT JOAN DE LES ABADESSES.

Sergi Albrich i Viñas, actual regidor de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, serà el nou president de l’executiva de la secció local d’Esquerra Republicana de Sant Joan de les Abadesses. Des de l’any 2003, Menci Colomer i Nogué ha estat el president de l’executiva local, així com regidor del consistori durant part de la legislatura 2003-2007. Durant aquest anys Colomer ha estat el màxim responsable de la projecció local que ha tingut el partit a nivell municipal. Ha estat el principal impulsor i gestor del gran nombre d’activitats que ha organitzat la secció local, així com el suport mostrat, per part de la secció local, en tot moment als regidors i regidores del Grup Municipal a l’ajuntament del municipi. Sergi Albrich és regidor, a l’oposició, de l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses des del novembre del 2009. Moment en què la cap de llista pels comicis de l’any 2007, va dimitir. Albrich és membre de l’executiva local santjoanina, on fins ara s’ha ocupat de la secretaria de comunicació.

Toni Mulero ( secretari de finances Esquerra-Viladecans) Toni Padilla (President Esquerra-Viladecans)
ERC Viladecans

Presencia de Viladecans a la Manifestació del 10-J

Esquerra-Viladecans va col·laborar amb un autocar de 55 places ple a vessar amb gent provinent d'Omnium Cultural, Esquerra i altres associacions viladecanenques. La manifestació va ser un èxit, la mostra d'això és que nosaltres pràcticament no ens vam poder moure del lloc on ens va deixar l'autocar, un cop dissolta la manifestació vam poder avançar un parell de carrers, per acabar marxant amb la il·lusió i les ganes que tot això fos un gir per a la nostra societat, un gir per Catalunya i els països catalans que ens donés esma per poder afrontar l'època de canvis que esdevindrà en els propers anys. Salut, força i república! Esquerra-Viladecans

Sant Esteve Sesrovires

Manifestació per la Independència

Els membres de la secció Local d'Esquerra de Sant Esteve de Sesrovires, acompanyats de familiars i amics, han participat en la manifestació convocada a Barcelona, avui 10 de juliol, per Òmnium Cultural. Malgrat que la convocatòria era per a defensar l’Estatut que els catalans havien aprovat en referèndum i que duia per lema “Som una nació. Nosaltres decidim”, en la manifestació d’avui el crit més sentit i gairebé únic ha estat el d’independència. La manifestació que s’ha iniciat a Diagonal amb Passeig de Gràcia, ha aplegat a un milió i mig de persones.